Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek
Tündi neked kitartást ... most nagyon meleg lesz a hétvégén, lehet, hogy nem húzzátok hétfőig, hanem vasárnap meglesz Dalma
Andi!
Gondolkoztam a problémádon, én ezt tanácsolom:
Mielőtt elkezdesz fejni előtte zuhanyoztasd meg(langyos, meleg vízzel), vagy tedd a csap alá a cicit , nekem attól mindig beindul a tej. Meg ha sokat van azon a mellen ami fájt, lehet azért nem tudod fejni, mert nagyon kiszívta a gyerek (ő akkor is talál magának tejcit, ha a fejővel te nem mész semmire) ... igazából nekem még nem volt ilyen problémám, de arra rájöttem, hogy még az átlagosnak mondható helyzetben sem tudok fejni rögtön szoptatás után. Nekem mindig várnom kell fél - 1 órát a szoptatást követően, hogy fejjek. Ja, fejés előtt egy jó meleg tea elfogyasztása is segíthet!
Nem hiszem, hogy a baba súlya azért nem változott, mert az egyik melled be volt gyulladva. Hiszen a 3 nap mérlegelése nem adhat erre pontos választ, nem véletlen, hogy a tanácsadáson is havonta van méreckedés. Emiatt még ne idegeskedj!
Sírni sírhat azért, mert a ciciből nehezebben jön a tej, neki így fárasztó a kiszívása és előbb elfárad, viszont még nem lakott jól.
Hagyd egy picit tovább a mellen, sűrűn büfiztesd, majd kínáld meg újra cicivel ha elfordítja a fejét, vagy kézzel ütögeti, eltolja a melled akkor már tuti nem éhes!
Elég összetett a probléma, ha sokáig fennáll ez az állapot, én felkeresném a doktor nénit/védőnőt adjon tanácsot.
Hajni!
A doktornővel még nem beszéltél Lali nem beszéléséről? Az is lehet, hogy semmi probléma sincs, csak mi anyák tudatalatt állandóan összehasonlítgatjuk a gyerekeinket a másikkal. És ha a miénk nem csinál ezt vagy azt x hónapos korában akkor már pánikolunk, hogy biztos beteg van valami baja ... stb. Pedig lehet, hogy csak egyszerűen későn érő típus.
(Például anyum barátnőjének koraszülőtt gyereke van, és 1 éves a baba és most jött csak ki a foga)
Múltkor valaki írta, hogy a védőnője mondta, hogy figyelje hogy a gyerek odafordul-e a hangjára. Hát én kipróbáltam 1000x és Blanka egyszer sem fordult oda hozzám, sőt! Akkor figyel rám ha szembe vagyok vele, örül, mosolyog ha beszélgetek vele, próbál "beszélgetni" velem, de ha a elfordul és beszélek hozzá nem fordul vissza hozzám, csak amikor ő akar. Megijedtem és mondtam a férjemmel nem hall a gyerek. Persze férjem közölte, hogy maradjak már, ha süket lenne, akkor nem hagyná abba a sírást a monoton zajokra (porszívó, hajszárító, zenélőforgóka) Majd elővettem azt a babás tanácsadó könyvet amit kaptunk és abban az van, hogy fél éves koráig kell ezt megtanulnia. Így megnyugodtam!
Timi