Új privát üzeneted érkezett!

Bumbikéék is lassan hazaérnek majd, nagyon várom már a beszámolóját! :)

Kép
Kép
kisbogarka

Málnateaivó Lányok!

Valaki segítene tisztába tenni, hogy pontosan hogy is kell elkészíteni a teát? Csak mert a zacskójára írtak szerint más-más módon elkészítve másra jó. Én eddig leforráztam és állni hagytam 10 percig, aztán leszűrtem. Így vajon OK?

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Csak pár percre jöttem, aztán később írok majd hosszabb beszámolót.

15-én pénteken 14.20-kor császárral született meg a kislányom, Nóri. A kórházban nagyon rendesek voltak a dokik, nővérek és a csecsemősök is, panaszom rájuk nem igazán lehet.
Tejem van, rengeteg, csak valószínűleg a tápanyagtartalmával van gond, mert nem lakik jól tőle akár több órás etetés után sem, így most egyelőre kiegészítjük tápszerrel. Ha esetleg van valakinek jó ötlete erre, akkor azt nagyon szívesen fogadom!

Sietnem kell a picúromhoz, mert nemsoká ébredni fog.

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Tündi gratulálok és sok boldogságot nektek

Miből gondolod, hogy nem elég tápláló a tejed? Lehet, hogy csak cumizik a cicin és nem eszik mert fáradt hozzá vagy egyszerűen csak nem érzett még rá! Nekik is meg kell tanulniuk! Vannak lustább babák is akiket meg kell tanítani szopizni! Az ilyen előfordul. Mérd, hogy mennyiket eszik és pótold anyatejjel ne pedig tápszerrel. Az aventes cumisüvegek nagyon jók! Azok segítségével nem alakul ki cumizavar.
Császár után mikor sikerült mellre tenni? Kapott bent a kórházban cukros vízet vagy tápot? Ha igen milyen cumisüvegből?
Szerintem nincs nálatok nagy gond. Elég a tejed és hidd el, hogy TÁPLÁLÓ!
A védőnő, doktor mit mondott? Rögtön a tápszert ajánlották?
Volt próbaszoptatás a védőnő előtt? Ha van tej akkor ez fontos mielőtt felírják a tápszert!!!!

Ne haragudj nem szeretnék okoskodni de HIDD EL, HOGY MINDEN RENDBEN VAN ÉS JÓ A TEJED!!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Tündi gratulálok a kisbabádhoz!

Köszönöm a hozzászólásokat. Azt én is olvastam, hogy nem kell lemosni a bimbóvédő krémeket, de én is úgy gondolom, hogy célszerű lemosni.

Amiben még kérném a segítségeteket, hogy milyen érzés, amikor jönnek a jósló fájások. Eddig nekem csak olyasmi volt, mint a menzeszes görcs, de nem nagyon és nem is tartott sokáig. Igazából már nekem is csak hivatalosan három hetem van hátra. Mire számíthatok?

Köszönöm!
regine

Sziasztok Lányok!
Tündi nagyon-nagyon gratulálok a babádhoz!
Ne add fel ilyen könnyen a szoptatást. Tudom, könnyen beszélek, de biztos, hogy minden rendben lesz!
Lányok! Van valami tippetek derékfájásra? Amíg jövök-megyek semmi gond, de hát néha pihenni is kell. És ha egyszer lefekszem, daruskocsival kell felállítani és mozgatni is, mert annyira fáj, hogy lépni nem tudok :( Mikor lánykám volt a pocakomban, nem volt ilyen problémám :S Hétfőn megyek ugyan háziorvoshoz, megkérdezem őt is, de hátha tudtok Ti is valami jó tippet!
Itt a hidegfront, lehet jókat pihizni, hétfőtől úgyis megint meleg lesz.

Kép
Kép
nicolca

Sziasztok!

Regine nekem is erősebb menszeszes görcsök voltak a jóslók. Volt, hogy felegyenesedni is alig bírtam. De van akinél keményedésekkel készíti elő a szülésre a szervezetet a teste, Mindenkinél más. Ha úgy érzed itt az idő, ülj bele meleg vízbe, egy kicsit áztasd magad, ha csak jósló elmúlnak a fájások. Ha nem csökkennek akkor irány a kórház.

Nicolca esetleg úszás? Az átmozgat minden izmot és utána lazítani is jobb érzés. :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratulációkat!

A mi történetünk:
15-én reggel 8,20-kor a doki bácsi megrepesztette a magzatburkot. Közben kaptam oxitocin infúziót, mivel fájásaim addig nem voltak. Az infúzió hatására kb 5 perces fájásaim lettek a vajúdás végéig. 12-13 óra körül átmentünk kádazni kb fél órára. Jó volt ott ellazulni. A vajúdás alatt a doki bácsi többször is próbált tágítani, de két ujjnyinál több nem jött össze (1 ujjnyira már egy héttel a szülés előtt nyitva voltam). A kádazás után kaptam Contramalt, aminek hatására a fájások között elaludtam, de semmit sem enyhített a fájdalmakon. Fél 2 után vetette fel a doki a császár lehetőségét, mondván, hogy szerinte még több órányi vajúdás után sem haladnánk előre.
Kaptam a műtőben edát, és szerintem a műtét kezdetétől számítva kb 10 perc telhetett el, amikor megszületett Nóri 3360grammal és 52 centivel (14,20-kor). A köldökzsinór a nyakára volt tekeredve, azért vannak a szemein vérfoltok. A csecsemősök azt mondták, hogy pár hét alatt felszívódnak. Őt azonnal elvitték, mert nem vett levegőt, én akkor még csak a haját láttam. Kicsivel később behozták hozzám a műtőbe, tünemény volt már akkor is :D . Nóri születése után engem még kb 30 percig "raktak össze", meg rendeztek el, majd estig apával és babával hármasban voltunk az egyik szülőszobában.

Én éjfél körül már járni tudtam, nem sokkal később már cicire tettem.

Azért gondoltam, hogy nem elég jó a tejem, mivel órákat képes volt rajta elnyammogni, és víz ízűnek éreztem (van egy pár ilyen melltartóba helyezhető tejgyűjtőm, amiből én is megkóstoltam :) ), ahhoz képest, mint amilyen anyum teje volt, amikor a kistesómat szoptatta (az övé nagyon édes volt). Közben rájöttünk, hogy hasfájós a drágám, és valószínűleg ez is lehetett az oka a hosszú szopikanak. Azóta is elsősorban cicit kap a Picúrom, és csak a legvégső esetben kínáljuk meg tápszerrel. Szopi előtt adunk neki egy, a gyerekorvos által ajánlott szuszpenziót, amitől könnyeben távoznak a szelek.

Mennem kell szopiztatni, puszi mindenkinek!

Tündi
Vendég

Tündi! Hatalmas gratula Nórihoz!!! :-)))) És köszi a beszámolót!

Regine! Móni mondta a fürdést, azt nekem is javasolták, illetve még amit hallottam, ami alaján eldönthető:
- ha el tudsz aludni, vagy úgy elhelyezkedni, hogy enyhül, akkor még jósló
- ha jön a "fájás", de mozgásra enyhül vagy elmúlik, akkor jósló
- ha csak alul érzed a pocakod alján, menstruációs görcs szerűen, akkor jósló (állítólag a rendes fájások már a zegész pocakodat érintik, felülről indulnak, illetve a menstruációs görcs szerű állapot a dekeradba és a combodba is kisugárzik)
- 10 percesnél sűrűbb jóslófájás elég ritka, ha már tartsan rövidebbek, akkor érdemes tanácsot kérni a szülésznőtől vagy a dokitól, hogy induljatok-e

Ez az egyik szépsége az első szülésnek, hogy csak utána fogjuk megtudni, mi volt ami már nem jósló volt... :-) Én már napok óta készülök, potyára, és minden nap újabb érzések jönnek, amiket az előzőeknél határozottabbnak érzek, aztán mégsem igaziak. Meg az is "gond", hogy mindekinek más a fájdalom küszöbe. Én nagyon nehezen menstruáltam tini koromban, és ezek ahhoz képest teljesen viselhető összehúzódások, pedig érzem, hogy lent már lüktet néha minden. Aki meg nem érzett még olyan erős görcsöket, az viszotn biztosan fájásként él meg. ???

Nicolca! Egy simogató masszázs Apától szerintem a legjobb, ne erősen, csak tényleg valahoyg simogatva. Illetve egészen fent, nem deráktájon, hanem a hátadon a gerinced mentén masszírozhatod teniszlabdával, ha a falnak támaszkodsz, az isteni! :)

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok lányok!

Tündi, nagyon nagy gratula a kislánykádhoz!

Anyukák, tőletek kérdezném, h volt valaki ezen a 6 hetes otoakusztikus vizsgálaton? Hogy néz ez ki, mennyi ideig tart, sokat kell várni, kell-e beutaló?

Mi jól vagyunk, Tami kicsit nyűgös mostanában, ő is pocakfájós, súlyproblémák voltak, fogyott, de aztán beindult, most már szépen hízik.

Kép
teó

Sziasztok!

Móni, Kisbogárka: köszönöm a hozzászólásokat, sokat segítettetek. :) Gondolom akkor nekem csak nagyon gyenge jósoló fájásaim voltak eddig. De nem is baj, végül is csak szeptember 15-re vagyok kiírva. Az NST-n a gép már mutatott 60 feletti fájásokat is - igaz én ebből nem éreztem semmit - de a doki nem mondta, hogy szülnénk hamarosan.
regine

Regine!
Én pedig szept. 14-ére vagyok kiírva! Akkor lehet, hogy találkozunk? Bár nekem már bármelyik pillanatban jöhet. Már a méhszáj is nyitva van 1 ujjnyira és feszül a magzatburok. Fájások (keményedések) is vannak. Holnap reggel megyek vizsgálatra, Nst-re, UH-ra. Te kinél fogsz szülni? Én az Urbancseknél.

Kisbogarka!
Még akár veled is összefuthatunk!? :roll:

gwini

Gwini!

Nekem a Szécsényi a dokim. Holnap megyek hozzá. Egyelőre úgy tűnik, hogy még egy darabig egyben leszek, bár már kétszer volt nagyon minimális vérzésem, de zárva van még a méhszáj. Valószínűleg darabogban távozik a nyákdugó. Annyi szokott lenni, hogy (most már tudom :) ) vannak időnként jósló fájásaim, de nem nagyok és nem is tart sokáig. Keményedni nem igen szokott a hasam. Biztosan jól érzi magát bent. :)
regine

Sziasztok! Úgy tudom, most teljesen tele a szülészet, úgyhogy igyekezzetek még kihúzni egy kicsit. :) Gwini! Lehet, hogy tényleg találkozunk. De Regine, lehet, hogy még te is jössz, ki tudja. :) A picurkák szerintem már igen, és jót szórakoznak magukban, hogy mi meg itt találgatunk... Majd ha már bent leszek, minden kismamát végig kérdezek, hogy Gwini-e? Regine-re asszem emlékszem az előadásról, mert beazonosította magát a kérdéssel. :)
Örömteli várakozást mindekinek!

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Tündi gratulálok a babátokhoz, örülök hogy túl vagy rajta, gyors regenerálódást, sok tejcsit kívánok Nektek!
Gwini, kisbogárka, regine izgulok értetek!
Mi jól vagyunk, másodjára már jól sikerült az uh-m. Egy gond van hogy megfordult a babácskám farosba, ez elkeserít kicsit, de van még azért egy kis ideje hogy visszaforduljon!
Üdv:Hana
hana*

Hana! Múltkor találtam egy cikket pont ilyen témában, hogy milyen kis ártalmatlan praktikák vannak a fejjel lefelé csalogatához, de most nem találom. Talán Teónak még megvan a link, én már sajna kitöröltem. De úgy emlékszem, ilyenek vannak benne, hogy apró kis csilingelő dolgokat érdemes a zsebedbe tenni, ha elég mély, mert a hang felé fordul, és ha csörög a zsebedben, akkor kíváncsi lesz és közeledik hozzá. Illetve azt javasolták, hogy nem túl erős elemlámpával a pocak alját világítsa meg az ember, mert a fény is érdekli a babákat és arra felé fordulnak. Nem tudom, mennyire hatásosak ezek, de hátha... Nekem még két hete is megfordult egy fél napra magától (lehe,t hogy a felpolcolt lábam nem tetszett neki?), de aztán visszafordult, úgyhogy ne aggódj, még valószínűleg van elég helye visszafordulni.
A mi babánkat egyébként Apa motíválta a legjobban, elég volt, ha kezét a pocakomra tette, egyből odamászott és belegömbölyítette a popsiját, hátát. Most már csak oda szokta tenni, ahol egyébként is szokott lenni a popsija/háta, úgyhogy nem megy odébb, csak törleszkedik bele. :) Nem masszírozta, meg semmit sem csinált, csak ott tartotta a kezét. Talán ezzel is próbálkozhattok. De óvatosan, ne masszírozzátok vagy nyomjátok meg.

Bumbike, Teó! Ha még jártok erre a napokban, légyszi nézzétek meg a priviket! Köszi!

Kép
Kép
kisbogarka

Hana! Múltkor találtam egy cikket pont ilyen témában, hogy milyen kis ártalmatlan praktikák vannak a fejjel lefelé csalogatához, de most nem találom. Talán Teónak még megvan a link, én már sajna kitöröltem. De úgy emlékszem, ilyenek vannak benne, hogy apró kis csilingelő dolgokat érdemes a zsebedbe tenni, ha elég mély, mert a hang felé fordul, és ha csörög a zsebedben, akkor kíváncsi lesz és közeledik hozzá. Illetve azt javasolták, hogy nem túl erős elemlámpával a pocak alját világítsa meg az ember, mert a fény is érdekli a babákat és arra felé fordulnak. Nem tudom, mennyire hatásosak ezek, de hátha... Nekem még két hete is megfordult egy fél napra magától (lehe,t hogy a felpolcolt lábam nem tetszett neki?), de aztán visszafordult, úgyhogy ne aggódj, még valószínűleg van elég helye visszafordulni.
A mi babánkat egyébként Apa motíválta a legjobban, elég volt, ha kezét a pocakomra tette, egyből odamászott és belegömbölyítette a popsiját, hátát. Most már csak oda szokta tenni, ahol egyébként is szokott lenni a popsija/háta, úgyhogy nem megy odébb, csak törleszkedik bele. :) Nem masszírozta, meg semmit sem csinált, csak ott tartotta a kezét. Talán ezzel is próbálkozhattok. De óvatosan, ne masszírozzátok vagy nyomjátok meg.

Bumbike, Teó! Ha még jártok erre a napokban, légyszi nézzétek meg a priviket! Köszi!

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Nem tudom, hogy találkozunk-e, mert a doki szerint még nagyont fennt van és nem úgy tűnik, hogy lejebb akarna jönni. De végül is még van két hete. :)
Remélem nem fogunk frontbban szülni, mert jobb lenne a szülészeten maradni és nem a nőgyógyászate kerülni. A dokim szerint mostanában mindig sok a szülés, de remélem szerencsénk lesz. Azt hallottam, hogy volt olyan nap amikor a Sulyok doki 9 szülést vezetett le. Azért az nagyon fárasztó lehet.

Gwini: mi lett az eredmény az nst-n és az uh-n? Pénteken nekem is kell mennem még egy uh-ra.
regine

Csak gyorsan beugrom, nincs sok időm, mert manóka nyűgösködik.
Hana!
http://www.kismama.hu/babavaras/fejreal ... kkok/1740/

Ez volt a cikk, amit Kisbogárka küldött.
Amúgy nekem azt mondta doki 34. héten, hogy nem fog már befordulni, ehhez képest következő uh-n már szépen jó irányba tette magát. Tehát van remény!
(Az is igaz, hogy utána átvándorolt harántba, legvégül pedig ferdébe kötött ki.)

Kép
teó

Sziasztok!

Ez volt tegnap:
Most éppen semmi jele a szülésnek. A méhszáj bő 1 ujjnyi. Nst rendben: 2 kisebb fájás volt. UH-án is minden ok! Adatok:
Bpd: 88mm
AC: 328mm
FL: 70mm
OFD: 113mm
HC: 317mm
Áramlás rendben.
Becsült súly: 2950 gr! Ennek nagyon örülök, mert másfél hete még csak 2370 gr volt. És továbbra is lány!

Ma reggel viszont szerintem a nyákdugóm kezdett elmenni és kb 10 percenként keményedek is. :roll:

gwini

Sziasztok!

Kisbogárka, ment a privi!

Szerencsére van elég tejem, ami úgy látszik, elég és jó is neki, viszont hasfájósak vagyunk. Vettünk Infacolt, és most elkezdtem egy kevés kamillateáaval is itatni, hátha segít.

Próbálkoztam egy kép feltöltésével, de eddig nem sikerült, sőt a vonalzóval is ismét gondjaim vannak :) Legközelebb ismég megpróbálom.

Amire elfelejtettem válaszolni:
A kórházban mi a 2. naptól kértünk cukros vizet.

Puszi és kitartást mindenkinek!
Vendég

Kisbogárka, teó!
Köszi az infókat, meg is kukkolom őket.
Gwini,kezd izgulóssá válni a dolog!:-)
Tündi, örülök hogy a tejcsi rendben, hasfájás gondolom nem kellemes nektek sem és a babának sem, próbálkozz te is a csodaszerekkel. Én az óvatos körkörös hasmasszírozást, és a hajszárítózást hallottam jól bevált trükknek. Nem vesztesz vele!
hana*

Gwini! "Egyben vagytok" még? :) Keményedések nekem is vannak, két hete, ha beerősödik kb. 10 percenként, az NST-n is elérték a max-ot, de nem fájnak igazán. Most már egyre izgatottabb vagyok, ahogy mennek az uccsó napok... Hihetetlen, hogy nemsokára a kezünken lesznek a babáink, nem? :D Persze te már biztosan rutinosabban várakozol így a második babánál, de nekem időnként még mindig felfoghatatlan az egész! :) Ez egy akkora csoda!!! :lol:

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Tündi így utólag én is gratulálok a szép babához.

Bocsánat kicsit eltüntem mert volt egy kis elfoglatságunk.
A kis törpe már 2 hónapos megkapta az első szuriját és 6820gr-ot nyom a drágám. Az éjszakékat rendszerint átlussza, csak napközben elég nyűgös, nem sok mindent tudok melette csinálni.

A finiselő kismamáknak gyors és könnyű szülést kívánok.

Hana! Mit értesz hajszáírítózás alatt a hasfájós kisbabáknál? Erről még nem hallottam.

Üdv mimdenkinek Bogáta
bogata74

Sziasztok!
Gwini! Nagyon izgulunk érted! Írj ha tudsz!
Tündi, kiváncsian várjuk a képet!
Bogáta! A hajszárítózást a barátnőmtől hallotta, nekik csak ez vált be. Kicsit messzebb a pocijától középmelegen fújni pocakot. Állítólag a monoton zúgás is megnyugtatta, és a meleg is jól esett neki.
Legyen szép napotok!
Hana
hana*

Kép

Sziasztok!

Ez a kép még a kórházban készült Nóriról.

Puszi,

Tündi
Vendég

Tündi!
Nóri nagyon szép kisbaba!
Dejó már neked hogy babázhatsz ilyen kis gyönyörűséggel! :-)
hana*

Tündi! Nagyon szép Nóri! :) Olyan kis kisimult az arca, nagyon édes!

Gwini nagyon gyanús nekem, hogy ennyire hallgat... Lehet, hogy már babázik? :)

Mi még egyben vagyunk, de már egyre érdekesebb dolgokat érzek, ma meg olyan nyugi van, hogy már gyanús... Na de most már hiszem, ha látom, annyiszor gondoltam már, hogy itt az idő... Kitartás a meleghez, holnap elvileg már jobb lesz!

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok Lányok! Már régota olvasgatom ezt az oldalt,de írni még csak most írok. Szeretnék segítséget kérni. Ismeri valaki Dr Molnár Imrét? Milyen orvos? Mennyiért dolgozik stb. Előre is köszönöm az infókat. Minden kedves kismamának üdvözlet. Szép napot mindenkinek! :lol:
Vendég

Szia Bocipók!
Nagyon tetszik a neved! :)
Sajnos nem ismerem a doktor urat, de ahogy nézem a Bajcsy oldalán, valószínűleg ambulánsan nem rendel és nincs bent minden nap, csak időnként, és gondolom, szülést vezet meg ügyel.
Passz...
De mivel időm mint a tenger és legalább addig is értelmesen töltöm, amíg segítek :) ezt találtam:
- http://dr-molnar-imre.internettudakozo.hu/
- http://drmolnarimre.tudakozo.hu/

Kép
Kép
kisbogarka

Kisbogarka! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és a segítségedet! Nemsokára kezedben tarthatod a világ legszebb ajándékát! :lol: Kívánok neked gyors , könnyű, és emlékezetes szülést! :D
Vendég

szia Bocipók!

Én Molnár Imrénél szültem júl. 14-én. Végig hozzájártam terhesgondozásra is. Sokan furcsálnák a stílusát, de nekünk bejött. Semmit nem liheg túl, mindenről kerek-perec megmondja mit gondol.
Kérdezz bátran amiről csak akarsz.

Kismamiknak kitartás ebben a nagy melegben, holnap jön a hidegfront!
v.anitka

Szia Anitka! Először is köszi a választ. Megkérdezhetem,hogy mennyit kért a szülésért? Simán szültél vagy császárral? Segítőkész volt? A vizsgálatok soha nem fájtak? Milyen volt a kórház? Bocsi,hogy ennyit kérdezek, :oops: de úgy örülök,hogy jelentkeztél. Én még nem vagyok kismama :cry: ,de nagyon szeretnék. Van már egy közel 3 éves kislányom, :lol: de azt egy pénzéhes dokinál szültem az Istvánban. :evil: Nem szeretnék még egyszer ott szülni.
Vendég

Kibogarka! Jól eltűntél. Lehet,hogy már babázol? Ha igen GRATULÁLOK,ha nem akkor pedig KITARTÁST!!!!!!!! :lol: Minden kedves kismaminak kitartást kívánok!!!!!!!!
Vendég

Kedves Bocipók,

íme néhány adat:

Szülés:
Szabija alatt szültem, és nem volt gond. Sima szülés volt, oxitocinnal megindítva, mert szivárgott a magzatvizem, de fájásaim még nem voltak.
Szülés alatt szintre "percre" pontosan minden új zajlott, ahogy mondta. Az épp ügyeletes szülésznőt kérte meg, hogy "dolgozzanak együtt", én külön nem fogadtam szülésznőt. Bent volt a párom, így volt "társaságom"/segítségem. Kitolásnál, ő diktálta a szükséges légzést. Gátvágásról mi előtte nem beszéltünk, én úgy gondoltam, hogy rábízom, elvégre ő az orvos.
2x finoman rákérdeztünk a tarifára, mindkétszer hárított, szóval nem tudtuk meg. Mi 80.000-t adtunk neki.
Terhesgondozás:
Mi a magánrendelőjébe jártunk, mert a párom minden alkalommal bent volt és mozizott. Kérés nélkül kaptuk az Uh-s képeket. Egy alkalom 8.000. De szülnek nála úgy is, hogy terhesgondozásra az SZTK-ba járnak. (XVIII. ker.) Laborvizsgálatokra mindig az SZTK-ba küldött, hál'istennek, mert az összes többi kórházban csak rosszabb a helyzet.
Mi azért választottuk, mert a magánrendelője hozzánk 5 percre van és nekünk nagyon bejött.
Bajcsy, mint szülészet OK, mi a déltepsihez tartoznánk, és ezért nagyon örültem, hogy Molnár doki nem ott szüleszt.
Egyetlenegy vizsgálat sem fájt. Mindig mindent elmagyarázott nekünk. Nem az a mézes-mázos fajta, határozott és mindenre a legegyszerűbb megoldást keresi.

Szép Napot!
v.anitka

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Sokat segítettél nekem. Ezek szerint jó választás lenne. Neked is szép napot és gratulálok a babádhoz. :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!
Mi a helyzet veletek? Gwini, Kisbogárka hogy vagytok? Egyben még?
Képzeljétek: a héten voltam uh-n és Pocaklakó, Aki eddig minden uh szerint lányka volt, hirtelen fiúcska lett. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon meglepődtem, hisz felkészültünk egy újabb leányzóra. Persze, az a lényeg, hogy egészséges legyen! Nálatok hogy volt, van? Erről nem igazán van szó, hogy kit mire számít, "mit" vár.
Mondjuk így már magyarázhatóbb az is, hogy miért más ez a várandósság annyira, mint Lánykámmal volt.
Remélem, igazad lesz Anitka, és jön a hűvösebb, mert ma igen meleg volt. Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
nicolca

Halihó! Még egyben, pedig ma már nagyon vártam, hogy történik valami. De egyelőre semmi olyan, ami eddig nem volt... Türelem, türelem... Köszi a drukkokat, elteszem akkora, ha aktuális lesz! :)

Gwini? Te már babázol?

Nicolca! Elhiszem, hogy ez óriási meglepetés volt, azért már nem az elején vagytok. Mi is csak azért vesszük biztosra, hogy fiú, mert gyakorlatilag olyan terpeszt csinált eddig midnen UH-nál, hogy teljesen egyértelmű volt, nem a köldökzsinór úszkál a lába között... :) De hát igazából így is nagy az öröm, nem? Csak egy kicsit át kell állítania magát az embernek, elvégre eddig végig kislányként gondoltatok rá, meg tervezgettetek. :) És ez most egyértelmű volt? Nem lehetett a köldökzsinór? Vagy már látszott a "zacsi" is? :)

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!
Kisbogárka! Az eddigi uh-okon biztosra mondták, hogy lány. Szó nem volt esetleges köldökzsinórról vagy akármi másról. Most sem a zsinór volt a szemmel látható, hanem az akkora "zacsi", amekkora télapónak nincs dec 5-én éjjel :lol:
Úgy látom, itt már nincs variálás :)
De megyünk még uh-ra és vannak még csodák. Na nem azért mondom, mert a végletekig bízom egy lányban, hanem mert az uh-nak nem hiszek már.
Mit tudtok a háton alvásról? Mikor lánykámat vártam, nem tudtam háton aludni egyáltalán. Most tudnék, de most olvastam, hogy elnyomok olyan idegeket, amik az oxigént szállítanák Neki. Sokszor riadok fel éjszaka arra, hogy Te jó ég! Háton alszom! Borzasztó érzés. Kezdem úgy látni, hogy minél többet tudok, annál jobban félek :oops:
Csak félig volt igazad Anitka, mert délután jó melegek vannak!
Gwini már babázik, ez tuti. Lehet, hogy Kisbogárka is? :)

Kép
Kép
nicolca

Hahó Lányok! Babáztok már? :lol: Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok rég jártam erre.
Várom a fejleményeket picibabákról.
Az én babácskám megfordult farosba kb 2 hete, jövőhéten megyek uh-ra megnézzük, netán visszafordult-e már. Nagyon remélem, mert nekem olyan könnyű és gyors szülésem volt az első, hogy arra nagyon rá álltam agyilag. Se faros szülést nem kívánok, sem csaszit:-( Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Mikor indul új szülős tanfolyam a bajcsyban? Jönne valaki aki esteleg még nem volt?
Legyen szép napotok, Gwini, Kisbogárka megy drukk!
Üdv:Hana
hana*

Sziasztok! Mi még mindig egyben... Még reménykedem, de már szóba került az oxitocin terhelés. Egyelőre még "alkudozunk", szerencsére az orvosom elég rugalmasan áll a kérdéshez én meg próbálok maximálisan hinni benne, hogy nem lesz rá szükség. :)
kisbogarka

Sziasztok!
Hana! Itten vannak az időpontok:
http://www.bajcsyszul.hu/elerh.htm
Úgy látom, már Te se sok mindent láthatsz, hasznosíthatsz az előadásokból, hisz a terhesgondozáson már túl vagy, ami érdekesebb, azt meg megelőzöd egy szüléssel :D

Kép
Kép
nicolca

Kisbogarka! Kitartást! Abébid egyszer úgy is előbújik. Úgy látszik még jól érzi magát odabent. :lol: Szép napot Neked és mindenkinek,aki olvassa ezt az oldalt. Üdv:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem! Igen, már babázok! Aug. 29-én megszületett Laura! :lol: 2870 gr és 48 cm a kis picúrka. Már több, mint 1 hete itthon is vagyunk. Szopizik rendesen és alszik is. Bár éjjel is 2-3 óránként fel kel szopizni. Nagyon nyugodt baba.

Képek:

Kép

Kép

A csecsemős nővérek nagyon rendesek voltak. Végül nem volt hely a fizetős szobákban, de kifogtam egy 1 ágyast, ami ingyen volt és nagyon szupi volt. :lol: [/img]

gwini

Gratulálunk Gwini!
Gyönyörű kisbabátok van!
Ha lesz kedved és időd, majd írj hogy zajlottak az események!
Sok boldogságot és egészséget kívánunk Nektek!
Hana
hana*

Szia Gwini! Én is tiszta szivből gratulálok! Sok örömet+boldogságot kívánok Nektek! Szép napot! 8)
Vendég

Gwini! Gyönyörűek a lányok! :D Gratulálok nektek és nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Mi még mindig egyben, asszem lassan Regine utolér. :) Bocipók! Köszi a drukkot, jól esik tényleg, beépítem a türelembe... :)
kisbogarka

Kisbogarka! Mikorra vagy kiírva? Talán a nagy meleget elkerülitek. :lol: Már nagyon izgulok értetek. :)
Vendég

Gwini: Nagyon gratulálok a babádhoz, nagyon édes. :D

Mi még mindig egyben vagyunk, és egyáltalán nem mutatja jelét a kislegény, hogy ki szeretne jönni. Hétfőre vagyok kiírva, így onnantól minden nap kell NST-re járni. Fájásokat sem mutat a gép. Szóval Kisbogárka biztosan hamarabb meg fog születni a Te babád, mint az enyém.
regine

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?