Hoztam nektek egy kis édességet. Mindkettő egyszerű, én az elsőt szoktam csinálni. Nagyon finom. Ja, és nincs tortaformám, és tepsialakú lett. De így is nagyon szép lett.
Feketeerdő torta I.
Hozzávalók:
# 1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is)
# 1/2 l tejszín
# 1 üveg meggybefőtt
# 1 csomag vaníliás pudingpor
# porcukor
# csokireszelék
# fahéj
Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük. A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk. Nagyon finom
------------------------------------------------------------------------- o o o -------------------------------------------------------------------------
Fekete-erdő torta II.
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 7 tojás
# 6 evőkanál víz
# 13 evőkanál kristálycukor
# 9 evőkanál liszt
# 4 evőkanál kakaó
# 1 mokkáskanál szódabikarbóna
# A töltelékhez:
# meggylekvár
# 5 dl tejszín
# 15 dkg porcukor
# 1,5 evőkanál zselatinpor
# 1 dl tej
Elkészítés: A 7 tojás fehérjét 6 evőkanál hideg vízzel és 13 evőkanál kristálycukorral habbá verjük. A tojássárgákat folytonos keverés közben egyenként belecsurgatjuk. 9 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát összekeverünk, és a felvert habhoz adjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A krémhez az 5 dl tejszínt habbá verjük, majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolunk. 1,5 evőkanál zselatinport 1 dl tejjel kikeverünk, forrásig hevítjük, majd langyosra hűtjük, és a habhoz adjuk, habverővel alaposan összedolgozzuk.
A kisölt tésztát kettévágjuk, megkenjük meggydzsemmel (de jó az eper, málna is). Erre kenjük az elkészített krém felét, a másik felével a a tetejét és az oldalát bevonjuk.