Új privát üzeneted érkezett!

De nagy pangás van itt. Biztos mindenki napozik :)
Nálunk nincs semmi újság, egyre jobban szenvedek az allergiától, nem segít semmi, pedig még levegőre is alig merek menni /olyan a szinem, hogy ha fal mellé állok, már észre sem vesznek/, kezdek kiborulni. Minden évben van ilyen időszak, majd elmúlik.

Pannanya: milyen volt a nyaralás?

Lamme: merre vagy?

Vumenke: jó a hajad!

Bettyna: Milyen rendi vagy, hogy a kolléganődnek szerveztél meglepi műsort :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Ma voltam uh-n, utána dokibácsival taliztunk, minden rendben van.
Holnap megyek vérvételre és megint kell terheléses cukorra mennem, mert a 20. hét után alakulhat ki a cukrosság, nekem meg a 16. héten volt ilyen és most újra kéri! :x

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Cosmo - DETTO!!!! Én is szerepelhetnék simán egy hipó reklámban! És az allergia is egyre rosszabb, szinte csak a lakásban normalizálódik a helyzet, de nem maradhatok minden nap bezárva! Egyrészt megőrülök, másrészt meg csak zajlanak a dolgok... :twisted: Legyen már október!

Oroszági - Én is ma voltam! Hogy nem futottunk össze! Fél 10-es uh időpontom volt, olyan fél 11-11 körül jöhettünk el. Mikor lejött a doki bácsi mi mentünk először be.

Velünk is minbden ok, szép nagy a fiatalúr, a combján kívül minden mérte 2 héttel maga előtt van. Az uh-s nő vagy 3szor megkérdezte, hgoy biztos rendben van-e a cukrom, mondtam, hogy igen, de ne idegesítsen már, mert még elkezdek aggódni. Egyébként nagyon aranyos volt! A doki bácsi azt mondta, hogy ha a cukor miatt lenne nagyobb, akkor az a magzatvíz mennyiségén is látszna, ne aggódjak. Meg nem vizsgált, mert ha nem keményedek és nincs semmi panaszom, akkor nem szükséges, majd 3 hét múlva kell mennem. Pisit, vért leadtam, holnap kell telefonálnom az eredményekért.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Elveszett bárányka jelentkezik :oops: :D Kicsit eltűntem, mert hol lelkileg nem voltam topon, hol meg időm nem volt, szóval csak annyira jutottam, hogy néha-néha beleolvastam.

Oroszági: Nagyon szuperek a 4D-s képek!!!

Vumenke: Jó lett a hajad. Be szoktam kukkantani a blogodba is, nagyon szép baba Alíz :wink:

Cosmo, Bettyna: Remélem minél előbb átjuttok ezen az allergiás időszakon!!

Bettyna: Aztamindenit, mindjárt betöltöd a 32. hetet :lol:

Kedden volt a temetés, ami a maga nemében nagyon szép volt, bár tudom, hogy ez hülyén hangzik. Mondjuk az bántott, hogy élő harsonásról volt szó, nem pedig magnóról :evil: , főleg, hogyha ezt tudjuk, akkor apukám munkahelyéről ingyen eljött volna a harsonás.... Meg elfelejtettek odaadni valamit, amit kifizettünk, de úgy néz ki, hogy hétfőn meglesz az is.

Vasárnap vettünk egy autót :D Használt, de tisztára fel vagyunk dobva :D Az öreg roncsunkhoz képest ez egy luxus limuzin :oops: :D

Képzeljétek, ezer év után végre eljutottam egy fórumtalira (NLC-2005. novemberi babócák), annyira jó volt. Azért írtam ki pontosan, hogyha valakinek van ideje és kedve böngészni, akkor megnézheti a képeket, tettem fel egy csomót. Igaz ott más a nicknevem, de egy pillanat alatt rájöttök, hogy ki vagyok :D (P-vel kezdődik) Remélem, hogy hamarosan mi is tartunk egyet :wink:

Pannaanya: Hogy vagy?

Kriszta: És ti? Meg persze a többiek is, Damara, Okina, Pepitanna?

Most már megpróbálok sűrűbben jönni.
lamme

Sziasztok csajok!
Írtam egy hosszút, de eltűnt az éterben! :cry:
Nagy bánatomnak adtam épp hangot....
Voltam genetikai uh-n.
Bettyna, tudtam,hogy ma te is jössz, mégsem futottunk össze!
Kb.negyed 11- re értünk az ambulanciára.
Ági,nem is mondtad,hogy neked is ma volt időpontod!
NNNa, mindegy.Majd legközelebb.
Úgysem volt valami jó napom! :cry:
Azt válaszolta a doki arra a kérdésemre,milyen neműt lát,ha egyáltalán látja,hogy: "Én csak itt tippelgetek,de 90% -ban fiúra teszem a voksom"
Kész vagyok!!!! :cry: Soha nem akartam fiús anyuka lenni!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Imádom a fiam és nem cserélném le semmi pénzért egy lányra,de hogy két krapek......
(kis remény, hogy nem tárta szét a lábát és arccal lefelé volt,tehát nem nagyon látszott ott semmi....)(

damara

Lamme: de örülök, hogy jelentkeztél!!! :) Mindjárt meglesem a képeket.

Bettyna: :( egyszer csak eljön az október!

Damara: nem terveztek harmadik babát? :) Amúgy én is mindig lányos mamának képzeltem el magam, aztán majd meglátjuk...

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo nem hinném,hogy lesz harmadik.Ez már olyan,mint a zsákba macska.Nem akarok a próbálkozás csapdájába esni, mert a harmadik is fiú lenne.:)
Jók a fiúk is, kevesebb a probléma velük mint a lányokkal, dehát az ember olyan esendő és saját magát, sőt!, annál profibb kiadást akar látni a lányában.....
A fiam után volt egy vetélésem,lehet,hogy pont ő volt a kislány....
Öröm az ürömben, hogy ha a második is fiú semmi mást nem kell neki venni,csak babaápoló szereket! :D :D :D
Lamme gyere sűrűbben!!! :)

damara

Damara: Tesóméknál 3 lány van :) A sógornőm nagyon fiút szeretett volna. A férjem tesójánál pedig 2 kisfiú. Jól érzem, hogy ma már azért kicsit jobb a kedved? :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Nem a kórházban voltam, hanem Szentendrén, az nekem 5perc kocsival és nagyon hamar lehet végezni, a kismamikra külön figyelnek!

Damara: én sem fiúról álmodtam, de ez van, mostmár nagyon beleéltem magam, én sem cserélném el, majd a másodikat kiszámolom és kislány lesz!

lamme apósom temetésén is voltak gubancok, volt mise amit kikellett volna ott hirdetni, de a helyi pap mivel anyóssal összeveszett így "elfelejtette", nem olyan koporsó volt amit rendeltünk stb. Sajnos a végső utat sem tisztelik egyesek!

A tegnapi ultrahangon meglepően flottul mentek a dolgok, név szerint hívták az emebreket, kedves volt az uh-s néni, kezdenek belejönni! Mire szülök csak összerázkódik a banda!

remélem mindenki jól van!

Kép

Kép
oroszági

Nagy unalmamban összeraktam a kiságyat :)
nagyon tetszik!
a matracfüggöny még csak próbaverzió.
Kép

Kép

Kép
oroszági

sz.bettyna leesett! tegnap voltál Te is! én negyed 8-ra mentem uh-ra! Vérvételen voltam ma!

Kép

Kép
oroszági

Cosmo nagyon aranyos vagy,érzem a törődést a szavaidból! :D
Igen,picivel jobb a kedvem,de azért nem tudok elszakadni a gondolattól,hogy férfiuralom lesz!!! :cry: Mindenki, de tényleg mindenki lánynak drukkolt, anyu és a szomszédasszonyom máig ragaszkodik az eredeti "jóslathoz", de nekem már mindegy! :cry: :wink:
Oroszági szép a kiságy!Nyír, vagy bükk?
És a csacsi is olyan aranyos! Igazi babavárós! :D
Nekünk mindmáig egy édes kis bari van az ágy sarkában :)

damara

damara bükk, életben szebbek a színek! a csacsit meg a férjemtől kaptam amikor még nem volt a férjem első karácsonyra, 13 éves lesz :)

Kép

Kép
oroszági

Damara: kicsit kurtára sikeredett mégis a tegnapi válaszom, mert siettem. Szóval azért írtam le a családi arányokat, hogy alátámasszam az igazadat. Meg lehet, hogy a mosolygó arcot se jó helyre tettem, de örülök, hogy értetted :)

Mi próbáltuk/próbáljuk kiszámolni a baba nemét. Az első terhességnél sikerült (vagy véletlen), most majd meglátjuk. De amúgy fiúra készülök :) Igazából úgy vagyok vele ma már, hogy talán 51%ban jó lenne kislány, de csak azért, mert a Tesóm lányaival nőttem fel , 1 évet együtt laktunk. Akkor a gyerekek 4 és 2 évesek voltak, heten laktunk 55 négyzetméteren. Szóval én lányokhoz vagyok szokva, velük tudok játszani... DE ha odakerül a sor majd megtanulok kisfiú nyelven is. Szóval ha azt mondanák, hogy vagy ebben a hónapban egy fiú vagy a jövő hónapban egy lány, akkor egyértelműen az első választanám.
:wink:

OroszÁgi: szép az ágy. Párod mit szólt hozzá, hogy összeraktad?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo persze,értettem a statisztikát! :wink: A férjem családjában 2 felnőtt lány mellé évekkel később megpróbáltak egy fiút és mi lett? Hát persze,hogy lány!!!!!!!!! :D :D :D
Valahol ráakadtam itt a neten egy kalkulátorra, amely segítségével kiszámolható a gyerek neme és ott is lány jött ki!
Amikor a fiammal terhes voltam, (jóhogy lányt vártam) és megmondták,hogy fiú, nagyon elkeseredtem.Végigvezettem a lehetőségeket és sehogy sem láttam magam előtt, hogy mondókákat,énekeket tanulunk, vagy mint "szerelmesek" összebújunk....
Mindent átéltem Csabival, sőt!
Tök jól tudunk együttműködni és olyan érzékeny a problémákra, hogy jó pszichológus módjára közelíti meg, ha bajt észlel.
Mindezt csak azért írom, mert eszeveszettül ragaszkodtam a lányhoz és többszörösen kárpótólt az élet a fiúval! :wink: :D
Mindenesetre várok még és addig nem csinálok fix vonalzót, amíg nem tudjuk 100000%-ra!
Merthogy a remény hal meg utoljára. :wink:
Nagyon tetszik az idézeted, ezt most teljesen a magaménak érzem! :)

damara

Sziasztok Csajok!

Egy kicsit eltüntem, bár néha gyorsan bekukkantottam és elolvastam amit írtatok de írni nem volt időm.
Barna megint többet dolgozik éjjel, így napközben alszik, így ilyenkor nem tudom bekapcsolni a gépet, mert nem akarom zavarni. Este meg nincs erőm, meg akkor nagyon időm se.
Hétvégén kint voltunk anyósnál, majd szombaton telefonáltak vidékről hogy péntek éjjel meghalt a férjem nagynénjének a férje így hétfőn temetés. Én először nem akartam lemenni, de végül aztán úgy döntöttünk hogy lemegyek Eszterrel, mert Barna nagynénje már elég idős, és ő úgy se tudna feljönni hozzánk megnézni Esztert. Barna meg gyerekkorában minden nyarat ott töltött és nagyon szereti a nénit.
Esztertől teljesen el voltak ájulva, hogy milyen szép és nyugot baba. Nagyon édes volt, pedig hirtelen ellepték a babakocsit a fekete ruhás emberek, ő meg csak vigyorgott mindenkire és dumált nekik. :)
Jövőhéten készülök a doki bácsinkhoz kontolra, mert én még nem voltam, pont amikor letelt a 6 hét, akkor ment el szabira. A héten meg itthon voltak az unokaöcsémék mert még nem volt ovi, így nem sok időm volt.

Lamme - nem emlékszel véletlenül hogy a szülés után amikor először megjött a menszeszed mennyi ideig volt meg. Teljesen ki vagyok, most már több mint 1 hete meg van.
:cry:

Oroszági - nagyon szép a kiságy. :)

Vumenke - Alíz baba jól van?

Pusza Kriszta
toldikrisztina

Damara: örülök, hogy Neked is tetszik az idézet, én is szalmaszállba kapaszkodom. Illetve amikor kicsit elkenődöm és nem vagyok túl pozitív, akkor abba a számba, amit priviben írtál :wink:

Kriszta: bár biztosan más, ha szoptat az ember, de nekem kb. 8 napig volt meg az első menzesz és utána is a köv. 2 sokkal erősebb volt és azok is tartottak 6-7 napig. A negyedik már a szokásos volt.
Eszter vidámságott vitt a szomorú pillanatokba is :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: Sajnos már nem emlékszem a szülés utáni első menzire Vivi után. Nikivel meg nem vagyok mérvadó, mert háromhónapos korában tetettem fel a spirált. De szerintem a kicsit hosszabb, erősebb menzi teljesen normális. Aranyos lehetett Eszter, ahogy gőgicsélt kifelé a babakocsiból :D

Damara: Én veled ellentétben világ életemben fiúpárti voltam. Úgy gondoltam, hogy két fiam lesz, és ha netán-netán lesz harmadik, akkor egye fene, lehet lány :D Olyan szinten fiúpárti voltam, hogy anyukám sokat viccelődött, hogyha lányom lesz, akkor majd neki adom :D Aztán amikor öt éve meghalt anyukám, akkor átértékelődött bennem sok minden, köztük ez is, és már nem közhely volt többé a számomra, hogy nem a neme a fontos a babának, hanem, hogy egészséges legyen. És ott, akkor még az is megfordult a fejemben, hogy talán akkor lennék igazán boldog, ha az első babám lány lenne. Aztán eltelt két év, és amikor terhes lettem, akkor meg voltam győződve róla, hogy csakis fiú lehet, de persze a lánynak is nagyon örülnék. Úgyhogy amikor tippelgették, hogy kislány, akkor nem voltam szomorú, semmi negatív érzésem nem volt, csak furán éreztem magam, hogy nekem tényleg lányom lesz, és nem fiam? :D És eszméletlenül boldog vagyok, hogy lány lett. Annyira, hogy amikor másodjára terhes lettem, akkor már tényleg teljesen mindegy volt, hogy megismerem, milyen egy kisfiú, vagy lesz még egy kis csajszikám :D És amennyire fiúimádó voltam, most annyira örülök, hogy lányaim vannak, és azt sem bánnám, ha harmadszorra is kislányom lenne :D:D
Amúgy nálam még az is vicces, hogy nem csak fiút gondoltam magamnak, hanem elképzeltem, hogy kis "kopasz" babám lesz. Erre nemcsak hogy lány lett, de nagy, fekete hajjal is született :D:D De ő így volt tökéletes és gyönyörű :D:D

Oroszági: Nagyon szép lett a kiságy :wink:

Folytatódik a pech sorozatunk :? :D :D Tegnap néztük a neten az időjárás jelentést mára. 35 °C-t mondtak. Na, irány a bolt, vettünk felfújhatós csónakot, gumilabdát, hogy ma irány a Velencei tó. Le is értünk kb. negyed 10-re, hideg, erős szél fújt, strand kihalt, egy-két család jött, hozzánk hasonlóan, majd visszafordultak. Vártunk egy órácskát, sétáltunk, kajáltak a csajok (még jó, hogy vittünk), aztán visszajöttünk. Hogy nekünk még ez sem jött össze!!!! :roll: :evil: :D
lamme

Sziasztok!
A mi hétvégénk eddig patáliával telt, anyós megint megzöldült, hétfőn leírom mi volt, akkor egyedül leszek itthon!

cosmopolita meglátta és sokkot kapott, hogy hú de fura itt ez az ágy és kezdi felfogni, hogy lassan lakója is lesz. Mondtam neki hogy szedjük szét, de mégjobban meghúzta a csavarokat inkább! Aranyos volt!

Kép

Kép
oroszági

Lamme! Ugyan én egy gyermekről mondhatom el ezt eddig, de halál hasonlóak az érzéseink, mint amit összefoglaltál!
Tök jól ki tudod fejezni magad, teljesen érthető és érezhető, amit írsz!
A pancsira még remélhetőleg lesz egy kis idő, a hét elejére még meleget mondanak....hátha....
Az a baj, hogy a 40 fokba nem szívesen viszi ki az ember a csemetéjét, de amikor hűvösebb van, az már a gyerekeknek sem az igazi.....Ezt teszi a megváltozott éghajlat! :(
Cosmo Nagyon örülök, hogy "segíthettem", vagy legalább hozzájárulhattam a reménysugaradhoz! Így, ahogy megismertelek az éteren keresztül az a benyomásom,hogy tiszta szívű, jó lelkű ember vagy és úgy szeretném, ha már nem lennének mélypontjaid!!!
Ági sajnálom a konfliktusaidat anyósoddal, teljesen megértelek!
Más oldalról kell megközelíteni a problémát!
Nekünk sem volt mindíg fenékig tejfel a kapcsolatunk, de az évek elteltével és más taktikával mára már egymásra találtunk és mondhatom: nehezen, de elfelejtem a múltbéli sérelmeimet vele kapcsolatban.A lényeg: ne hagyd, hogy a te lelkedet tegye tönkre az iránta érzett dühöd, vagy utálatod.

damara

Sziasztok!
A ciklus.hu oldalon ha beregisztráltok egész ügyesen vezeti a női dolgokat, közöttük a kisfiú vagy kislány kérdést is! Mi pont az utolsó fiú lesz napon voltunk együtt és fiú is lett!(bár nem szánt szándékkal) A barátnőm is fiús napot választott, lassan kiderül bejött-e nekik.
Nem ígérem, hogy hamarosan letesztelem a lányos napokat, de még bármi lehet.
Anyukámék olyan aranyosak! Elkérték a babakelengye listát és már majdnem mindent beszereztek nekünk! Olyan lázban égnek!
Sztem most ez az új korszak tartja őket életben, biztos jót tesz nekik, mert én már kirepültem, csak együtt élnek Apával 30 éve, így meg most jön vmi új!
Próbálom én is az árnyékokat elhesegetni és csak a szépre koncentrálni, de néha nagyon nehéz elengedni a rosszindulatot a fülem mellett. Tudom mindenkinek megvan a maga baja, nem is akarok sokat nyavajogni, de jólesik Veletek is megosztani. A barátnőim is mind most házasodtak, nekik sincs sok tapasztalatuk.

Holnapra megpróbálom rövidebbre fogni a gondolataimat, de a lényeg, hogy anyós még féltékeny is, hogy elvettem a kicsifiát, pedig sosem tiltottam, hogy menjen hozzá!

Üssetek agyon ha rossz leszek a fiam társához!!!!

Kép

Kép
oroszági

Damara: köszönöm szépen! :o Megkönnyeztem a hozzászólásodat, nagyon kedves vagy! :D

Oroszági: én is a ciklus.hu szerint számolgattam, de azért mindkét esetben figyeltem a testem hónapokig és aszerint módosítottam, de nagyon hasznos oldal.
Fura módon nekem az apósommal volt gondom, ő volt féltékeny. :?
Párod tényleg nagyon aranyos volt az ággyal kapcsolatban. :wink:

Lamme: sajnálom, hogy nem úgy alakult a nap, ahogy terveztétek. :(

Pannanya: mi újság Veled? Lassan a célegyenesben vagy?! :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Soha ilyen vacakul nem voltam az lemúlt 32 hét alatt, mint ezen a hétvégén. A polleneallergiám a tetőfokára hágott. Ki se kell mennem a lakásból, elég,ha ablakot nyitunk és én már tüsszögök. Mindezt pénteken addig sikerült fokozni (lejöttünk anyukámékhoz Tatára =kevesebb szmog, több növény), hogy a rekeszizmom és annak vonalában az egész oldalam, hátam úgy fáj, hogy még levegőt venni is nehéz. Konkrétan sehogy sem jó, se álllva, se ülve, se fekve és minden tüsszentés csak ront a helyzeten. Gyógyszert ugye nem szedhetek, a homeopátiás bogyók nem igazán használnak, szóval nem tudom mit tehetnék.
Így aztán az alvás sem igazán megy, hiába szeretnék pihenni.
Ma reggel, először a 32 hét alatt, rámtört az elkeseredett bőgés, és csak azt modotgattam, hogy inkább szülnék, mert igaz az sokkal jobban fáj, de legalább van értelme!

Tegnap, miután eléggé szenvedtem, már akkor is pollenektől és kilátátsba helyeztem, hogy nem biztos, hogy, ha ez októberig így folytatódik, akkor hazajövünk még pocakosan, anyuval kimostuk a kölcsönkapott ruhácskákat, apa és a párom rendbetették az örökölt kiságyat, csiszolták, lakkozták. A jövő héten, kivasalgatok, összerakjuk a pelenkázót, hogy bele tudjak pakolni, ilyesmi. Az ágyat szerintem még nem rakjuk össze, mert mindketten úgy vagyunk vele, hogy ha már minden patentra kész van, akkor megőrít a türelmetlenség, hogy még mindg üres. :wink:

Lamme - Igen, vészesen közledik a vége! Néha késleltetném még, néha meg nagyon várom, hogy október legyen.

Damara, Oroszági - Jól elkerültük egymást!

Én is jó hosszú lettem. Bocs.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: nagyon sajnálom, hogy nem vagy jól :( /Amúgy nálam is csúcspont van, ha nem nyitok ablakot, akkor se jó!!!/. Figyi! Ha segít a gyógyszer akkor szerintem szedd be, mint írtam nekem azt mondta Spánik doki, hogy SZABAD! Sőt, ha szarul vagyok KELL is. Ha bizonytalan vagy, hogy melyik gyógyszert lehet, akkor nála vagy ahogy Ő ajánlotta az allergológusnál kell érdeklődni. Én azért nem szedek, mert nem is szokott használni és mert ha esetleg terhes lennék az első 3 hónapban fejlődik ki a babának mindene és akkor (én úgy gondolom) talán kockázatosabb. Persze a Te döntésed, de azért érdemes megfontolni.
Kitartás! Mást nem tehetünk. :(

Kép
Kép
cosmopolita

Oroszági - nagyon aranyosak a szüleid. :D
Ha bármi bánt itt nyugodtan kiöntheted a szivedet, én is volt már hogy itt írtam le bánatomat, és utána sokkal jobb volt a lelkemnek. Férjed hogy viszonyul az anyukájához, hogy ilyen "sárkány" (már bocsi hogy így hivom)?

Bettyna - nagyon sajnálom hogy ilyen rosszul vagy az ellergiától. Szerintem is ahogy Cosmo írta kérdezd meg Spánikot, hogy szedheted a gyógyszereidet.

Lamme - köszi a válaszodat, most már úgy néz ki, hogy kezd elmúlni, hála a jó égnek, mert már nagyon untam. :) Remélem nem ez lesz most már a jellemző, hogy több mint 1 hétig lesz meg, mert akkor kimegyek a világból.
Ti milyen lázmérőt használtok? Nem tudjuk eldönteni, hogy füles lázmérőt, vagy popoba mérhető lázmérőt vegyünk. Pénteken a patikában ajánlottak egy olyat, emi 4 féle módon használható, lehet, hogy a végén azt vesszük meg.

Véleményeket szeretnék kérni, hogy Ti mit csináltok, és fogtok csinálni az alábbi kérdésben. Most Eszterrel Én egy szobában vagyok, Barna pedig maradt a háló szobában. Viszont elég rossz így, hogy külön vagyunk, nem csak a szex miatt, hanem egyáltalán hogy külön hajtjuk le a fejünket, nem lehet odabujni a másikhoz, stb.... Eredetileg az volt amikor még Eszter nem született meg, hogy 1 hónap után Én visszaköltözök a hálóba és bébi őrrel fogjuk megoldani a dolgot. Igen ám, de a mocorgást, azt nem jelzi ki az őr, viszont Én már arra felkelek, és van hogy csak a cumit kell odaadni Neki, vagy betakarni, vagy a rácsvédőről elhúzni, szóval a lényeg hogy még ilyenkor nem kell fel viszont a nyügösködés oka megoldva. Most azon gondolkozunk, hogy áthozzuk a hálóból a franciágyat a gyerekszobába és Barna költözik így hozzánk, mig nem érzem hogy Esztert ott merném egyedül hagyni. Ami még rossz hogy nem a mellettünk lévő szoba az övé, így ezért is gondolkozunk ezen a megoldáson. Szerintetek, bocsi hogy ha zavaros voltam egy kicsit, meg hogy ilyen zaklatlak benneteket.
toldikrisztina

Sziasztok! Gyors bekukk. Most értünk haza Siófokról, feltöltöttem a képeket, hoztam ide is :)
Holnap reagálok, remélem mindenki jól van!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vumenke

Kép Kép Kép Mamával
toldikrisztina

toldikrisztina nekem még nincs tapasztalatom, de barátnőm 3 hete szült, ők bevitték a hálóba a kiságyat és ott alszik a baba.
Nálunk a gyerekszoba és a háló között kb. 5 méter van, szemben vannak, én úgy tervezem, hogy mindenki a saját szobájában, ágyában fog aludni, ha mennem kell azt a pár lépést kibírom, de persze majd hozza magától, hogy mi lesz!
Férjem elég békés pasi, próbalja nem utálkozással megoldani, de már jó pár lépés távolságot tart az anyja felé mióta így bánik velünk. Magától nem megy át megnézni mi van vele, pedig régen amikor Pesten laktunk és kijárt dolgozni Budakalászra állandóan kávézgattak anyukával. Szereti mert az anyja, de már nem úgy mint ahogy egy igazi anyát lehet szeretni.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok,

Csak egy gyors bekukk, nem egyszerű az élet...

Visszajöttünk nyaralásból, nagyon jó volt, csak kicsit nehéz volt már minden. Panna stabilan jár, járókában már nincs el, úgyhogy járóka szétszed. Kicsinek kiságy összerak. Ez eddig (elmondva) ennyi, csak épp hogy mit hova sakkozzunk a 110%-ig belakott 39 nm-es egyszobába... :D Mint egy tologatós kirakósjáték.
Az élet szép...

Átraktunk néhány szekrényt, asztalt, ezt-azt, úgyhogy most egy kupac papír, számla, könyv, miegyéb van a szoba egyik sarkában, ezt kell elpakolnom még. Viszont most Pannáé a nagyszoba, csak az ominózus galériafeljárós sarok van elkerítve a járóka felével.
Az élet szép...

Egyheti nyaralás után mosni Pannának, magunknak, ágyneműk, és még jönnek a kicsi cuccai is.
Az élet szép...

A hétre minden napra program van, háziorvos, védőnő, Spánikhoz is megyek csütörtökön.
Az élet szép...

Ma egy kiadós (nem tervezett) gyaloglás végére úgy fájt a hátam a vesémnél, hogy az utcán görnyedeztem. Na nehogy azt higgyétek, hogy bárki is megkérdezte, hogy élek-e-halok-e... :(
Az élet szép...

... úgyhogy most elmegyek összeomlani, ha lesz kicsi erőm, ígérem, visszaolvaslak Titeket, mert már nagyon hiányoztok, sokat gondoltam Rátok, hogy mi lehet a picikkel, a nagyobbakkal meg a kismamikkal... Remélem, hogy mindenkinél minden rendben van. :)

Addig is puszik nektek, vigyázzatok magatokra meg a kicsikre-nagyokra! :D
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - kitartás Neked. Én is csütörtökön megyek a doki bácsihoz. Nekem nincs időpontom csak annyit mondott délelőtt valamikor, Te mikor mész?

Ma elmentem lázmérőt venni Eszternek, úgy nézett rám a patikában a nő amikor mondtam hogy babának szeretnék venni lázmérőt, mintha csirkecombot kértem volna. Végül kitett a pultra azt a régi hagyományos, honaljba mérhetőt, mondtam nekik köszönöm szépen de Én nem ilyenre gondoltam majd sarkon fordultam. Lehet hogy hülyeséget kértem a patikában, nem tudom. :)
Már nagyon izgulok a holnapi nap miatt, 9.30-ra megyünk a doki nénihez, drukkoljatok, hogy ne legyen semmi, Eszter baba ne sírjon nagyon, mert akkor a szívem fog megszakadni. :cry:
Holnap majd jövök ahogy tudok. Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!
Megpróbálom rövidre fogni:
Építkezni akartunk, de nem kaptunk engedélyt. Apósom meghalt, így jónak láttuk ha a házukat átalakítjuk két külön házrésszé.
Sógoromnak kifizettük az apai örökséget, így a ház negyede az én nevemre került. BEÜLTEM A VAGYONBA!
Felvettünk hitelt, hogy felújjíthassuk, beépítsük a tetőteret és az egész házat, ezért anyós "eladta" férjemnek a maradék tulajdonát, így kaptunk pénzt. A haszonélvezete megmaradt.
Maradt neki 60nm, amit kevesel, teljes vízvezeték csere volt nála is, burkolás és egyéb amit kitalált. FÉRJEM OTTHAGYTA A SZARBAN!
Azóta azt hallgatjuk, hogy ő hogy átlett vágva és kisemmiztük.
Azóta sógorom kikérte az ANYAI örökségét is erre a házra, megkapta, így anyósnak már csak negyed része van.
Hétvégén megint elkezdte hogy mi hogy átvágtuk stb. és a férjem milyen papucs lett, mert engem megvéd (hogy miért nem beszélek vele az egy másik sztori lenne!).
Úgy felkaptam ezen a vizet, kit védjen meg ha nem engem, átmentem hozzá és kiosztottam! Ja és elvadítom tőle a fiát! És megint beültem a vagyonba! Megmondtam neki hogy az a természet rendje, hogy a fiú anya helyett társat választ és jó lenne ha beletörődne már, és sosem tiltottam el a fiát.
Aztán átjött hozzánk még egy fordulóra, de az már lényegtelen.
Szóval ilyen kis apróságok miatt húztam fel magamat.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Pannaanya Képzelem, hogy tele van a hócipőd az összes felgyülemlő problémákkal, de ennél már csak jobb jöhet! Ezt mindig tartsd szem előtt! :)
El tud keseredni az ember, de a vihar után is kisüt a nap, tudod... :wink:
Cosmo Nem kell megkönnyezned, nem púderezni akartam. Egyszerűen közöltem a tényeket és az érzéseimet. :D
Bármikor és bármiben, ha tudok segítek. Tök szívesen.

damara

toldikrisztina én homloklázmérőt néztem, végig kell húzni rajta vagy van infravörös alapon működő is.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok,

köszi a bíztatást, jól jön... :D Azért összeszedtem magam.

Kriszta - nem kértél hülyeséget, mi is ott vettük. Szerintem kifogtál egy idiótát. :D Előfordul.

Oroszági - Nem semmi, néha az emberek úgy el tudják fordítani az eseményeket, ahogy csak lehet... Ahogy nekik épp tetszik. Ne is törődj vele. Illetve nem lehet, csak ne húzd fel magad nagyon, csak amennyire muszáj. :)

Lánykám tanítja magát járni. Illetve tud, de szorgosan gyakorol. A szoba közepén járkál körbe-körbe, és rettentően koncentrál, hogy el ne essen. Annyira aranyos...
Eddig járókában volt, most azt összeraktuk, úgyhogy a szoba az övé. Viszont olyan művelt, amilyet én még nem láttam. ELfáradt, odaállt a kiságy elé, hogy tegyem be pihenni. Eddig ugye eldőlt a járókában, oszt jól van, most meg nem tud. Úgyhogy szabályosan bekéri magát az ágyba, pihen egy félórát, aztán szól, hogy kijönne. Csúcs a kiscsaj... :D

A tegnapi nap slusszpoénja: este 11 körül jön haza a férjem biciklivel, oszt egy autós jól felborította! :evil: Kanyarodni akart, és egyszerúen nem vett tudomást róla, hogy ott megy a bicikli is az úttesten (sajnos úttesten, mert mindkét oldalon teljesen fel van bontva a járda, Dózsa György út). Gondolhatjátok, hányszor állt meg megnézni, hogy mit is csinált... :evil: Elhúzott, mint a vadliba. Szerencsére a férjecském dzsúdózott, így megtanult esni is és csodák csodája semmi baja sem lett, csak két pici horzsolása. Egy taxis ment oda hozzá, hogy hogy van meg egyáltalán, megsérült-e. De hogy a fazon meg sem állt... Durva. Drágám meg azon akadt ki, hogy hiába vagy okos meg ügyes és igyekszel mindenre odafigyelni, simán megcsinál valami idióta, elüt, belédszalad, bármi. Általában, akár kocsival, akár bicilkivel, bárhogy. :( Szegény, olyan kis szomorú volt, hogy ilyen szar ez a világ... :(

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Vumenke, Kriszta - Fantsztikusak a képek! Gyönyörűek a lányok!

Oroszági - Sajnálom, nem egy leányálom ez az anyós story.

Pannanya - Laglább a nyaralás jól sikerült. És az élet tényleg szép, csak néha elég nehéz felfedezni azt az oldalát.... :roll:

Allergia - Tudjátok az a bibi, hogy soha nem szedtem homóson kívül mást rá. Miért? Mert 3 évvel ezelőtt, akior szétvertük a konyhát, fürdőt és kiköltöztünk Budakalászra a barátainkhoz ideiglenesen arra a pár hétre, akkor kezdődött. Rengeteg volt a törmelék-por a lakásban, attól kezdtem tüsszögni, erre rájöttek a pollenek Kalászon. A köv. évben még próbáltam elhitetni magammal, hogy ez nem biztos, hogy allergia és nem is voltak túl erősek a tünetek. Tavaly aztán nem volt mese, be kellett látnom ez bizony az. Mire télen rávettem volna magam, hogy elmenjek egy tesztre (mert ugye ez is olyan, mint a fogorvos, ha nem fáj, halogatja az ember), addigra kiderült, hogy jön a baba, és a háziorvosom azt tanácsolta, ne menjek így sehova, úgysem szedhetek rá semmit. Mostanra meg... hát szobafogság. :roll:
Ma megyek a leendő gyerekorvosunkhoz pofavizitre. Állítólag ő is nagy homeopata, megkérdezem, hátha mond vmi okosat allergia ellen is. Megkérdezem tőle a lázmérőt is, milyet javasol.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna látod látod nem jól csináltad! én a pollenes Budakalászon voltam a sittes-poros házban! :wink:
ez kiegyenlítette egymást, így nem lettem még allergiás :D

amúgy tényleg nagyon gáz ez a gaz helyzet, van egy telkünk itt Kalászon, de idén is direkt szóltam a férjemnek, hogy ne felejtse el kaszáltatni! nem hiányzik sem a büntetés, és én sem akarok rosszat másnak. szorgosan szelektív szemetelek is, próbálom menteni a környezetet, de kevés vagyok én ahhoz. anyósom pl. fogja és elégeti az összes hulladékát az udvaron!!! ez olyan mint szarnak a pofon...

Kép

Kép
oroszági

OÁgi: megvagy "álldva" ezzel az anyóssal! Kitartás!

Pannanya: sajnálom, ami a férjeddel történt :( Druva, hogy nem állt meg az autós! Bátyám mindenhova bringával jár (Fehérvárra fogorvoshoz is. Azt hiszem, nálunk az összes sportos gént Ő örökölte :lol: ) és már rengetegszer ütötték el. Eléggé veszélyes itthon biciklizni (is).

Bettyna: bár nem adom fel, még mindig próbálkozom minden téren, de nekem még soha nem segített egy homeos bogyó se igazán :oops:

Damara: ez a tiszta szívű, jó lelkű ember tegnap elátkozott mindenkit, aki tehetne a parlagfű ellen, de nem tesz :lol: :twisted: Olyan szarul voltam, hogy már majdnem bőgtem. :cry:

Holnaptól szétszedik nálunk a lakást, garanciális javítás keretében falat javítanak, lefolyót tisztítanak és kibontják a zuhanyt teljesen. Azt mondták hosszú menetre készüljek. Vicces volt, mert a konyhában az elválasztófalat éppen kezdték volna szidni, mikor is kiderült, hogy azt mi alkottuk :) és mondták, hogy azt grátisz kijavítják nekünk :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Ja, erre is akartam még írni:
Pannaanya: nagyon cuki lehet Panna, hogy visszakéri magát a kiságyba :D Ilyet még én sem hallottam. Erről az unokatesóm kislánya jut eszembe, aki nem akart hazamenni a kórházból (a kezét műtötték), mert olyan jól érezte magát a gyerekek között :D Élvezte, hogy terelgetheti a kicsiket.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Megjöttem a doki néni s randiról. Valóban nem volt több, mint amit Pandácska is írt. Kaptam egy halom receptet, telefonszámokat rendelési idővel, egy-két jó tanácsot. Sajnos kérdezni nem volt lehetőségem, mert nagyüzem volt, de azt mondta, hogy valamelyik nap hívjam fel, menjek be rendelési idő után, akkor lesz ideje beszélgetni is, meg az allergiámra is. Első látásra szimpi volt.

O.Ági - :lol: Nálunk, ahol nem volt tökig érő por, oda be votlak zsúfolva cuccaink - bútorraktár volt, így, ha akartam volna se tudtam volna itt maradni. De az elmélet nem rossz! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Damara: hátha elnézték a fütyköst :) Én is nagyon lányt akartam, szerencsére bejött. Na meg a "tűs teszt" alapján a 2. is lány lesz :lol:

Ági: nagyon szép az ágy! Rácsvédővel vigyázz, Alizunk utálja, így most már csak ott van, ahol fal van mögötte. Szeret bámészkodni :)
Anyudék de jó fejek a bevásárlással! Leírtad pontosan, hogy miből milyet vegyenek, vagy együtt szerzitek be a dolgokat?
Anyósgondra nincs ötletem, xar lehet, hogy ilyen a viszonyotok :(

Kriszta:
Nagyon jók a képek, az első haláli!! Annyira kis csajos Eszter abban a szerkóban! ;)
Mensid meg van még? Nekem most van valami, de mensinek szerintem kevés, a gyermekágyi meg nem hiszem, hogy visszajött. (?)

Lázmérő: nekünk még nem kellett használni (kopp-kopp), de a hagyományos higanyost ajánlja mindenki. A füles nem jó, mert a fülzsír (még ha nem is látszik), befolyásolja az értéket.

Alvás: szerintem is legyetek 3-an egy szobában. A Ti hálótokba nem fér be a gyerekágy?
Én nem költöznék ki a páromtól, de Alizt se tenném (még) külön szobába. A pasik amúgy is tudnak aludni alegnagyobb gyereksírásban is :)

Lamme: sajnálom, hogy nem tudtatok füeödni! Menjetek inkább biztosra, valami csúszdapark meleg vizes medencével biztos van felétek is. Bár a természetes tavak az igaziak, tudom...

Betty: kitartás, már csak 53 nap van! Emlékszem, amikor az én vonalzóm 212 napot írt ki. És milyen gyorsan eltelt az idő, már itt szuszog rajtam a 7 hetesem ;)

Allergia és egyebek: tényleg a első 3 hónapban kell vigyázni a gyógyszerekkel, utána majdnem mindent lehet szedni. Főleg a lázra mondják, hogy muszáj levinni, de én pl. Algopyrint is vettem be kb. 2x, nem árt a babának!

Pannaanya: sajnálom, hogy ilyen sok minden összejött! Neked meg már csak 3 hét van hátra!! CTG-re jársz már?
Panna nagyon drága lehet a kisággyal :) milyen az ágy, nem lehet kivenni 2-3 rácsot, hogy maga járkáljon ki-be?
Férjed esete durva, de sajnos abszolút nem egyedi. Főleg Pesten vadállatok az autósok, bár felénk is akad 1-2 száguldozó, figyelmetlen barom :(

Cosmo: a felújítás miatt nem irigyellek, rengeteg dolgod lesz utána. Mondjuk néha muszáj :)

Na megyek főzni, Aliz elaludt közben a kiságyában :)
vumenke

Örülök, hogy egész aktívak lettünk itt!
vumenke anya is külön vásárol és egyeztetünk ha vki vett vmit, hogy kihúzzuk a listából.

A fürdetőkáddal nem jutok dűlőre, téli baba révén nem hinném, hogy jó lenne kivinni a szobájából majd a fürdőbe, mert mindenhol nem tudok egyforma szobahőt csinálni. Vegyünk állványos kádat?

Nem is mondtam még! Dokibácsink olyan rendes! Este elküldtem neki e-mail-en a laboreredményemet és negyed 12-kor este válaszolt is rá és megmondta mit kell szednem! Még ilyen későn is képes kismamikkal levelezni! :)

A fotók alapján a lányok nagyon hasonlítanak az apukájukra! Remélem a fiam akkor rám fog főleg hasonlítani :wink: , a kék szemet nagyon szeretném tovább örökíteni!

Sajna nem figyelnek sem a bicajosra, sem a motorosra, az én férjem elé bekanyarodott egy autós és vetődnie kellett a robogóról vagy csattan a kocsin. Ott megállt az autós és csak annyit mondott nem vette észre! (egyenes úton nappal!!!!) Egy bordája repedt, de ez már pár éve volt. Engem a Váci úton nem vettek észre és majdnem felpaszíroztak a korlátra, utána a lámpánál elkaptam a pasit és elküldtem melegebbre, alig győzött bocsánatot kérni, de sokra megyek vele ha kilapít!

na megint regényt írtam :) bocsi :oops:

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok Lányok! Bocs hogy eltüntem de most nagyon zsufoltak vagyunk...Ebbe a hülye hideg meleg frontba nagyon ingadozik a fiam cukra ugyhogy most dupla odafigyelés kell! A kiscsajom meg képzeljétek kakil a wc-be! jo tudom nektek nem nagy hir de nagyon büszke vagyok mert csak 19honapos! na majd még jövök de megtudnátok adni nekem az ultrahang tel számát? Csütörtökön megyek a dokihoz és szerintem mennem kell oda is! Köszi! Ja miért nem tudok képet felrakni és vonalzot csinálni????
okina78

Sziasztok!

Vagyok megint :D

Vumenke: Nagyon jók a képek rólatok!! Aliz nagyon szép :D Strandra nem szeretnék menni a csajokkal, az valahogy olyan lutri, nehogy összeszedjenek valamit. Vagyis Vivi, mert Nikit idén még nem visszük be, max. a lábát lógatjuk bele :D Azért egy kicsit könnyebb úgy elfogadni ezt a nem túl jól sikerült Velencei tavi utat, hogy legalább kicsit megjárattuk az új autót :D:D

Bettyna: Ó, szegény, ez az allergia :( Nagyon remélem, hogy mielőbb jobb lesz a helyzet!! Én Vivit úgy szültem, hogy végigkrahácsoltam az egészet :? :D

Kriszta: Eszter gyönyörű :D Szuper kiscsaj :wink: Mi a hagyományos higanyos lázmérőre esküszünk. Amikor Vivi megszületett, akkor vettünk digitálisat, meg cumis digitálisat, de utóbbit nem volt hajlandó szopogatni :D, előbbi meg soha nem mutatott jó értéket. Vettünk aztán egy fül-, és homlok hőmérőt, de az is egy nagy kalap .... Visszatértünk a jó öreg higanyoshoz. Viszont én azt csak hónaljban használom, nem merném a popsiba dugni :oops: :D

Oroszági: Jaj, anyósod :shock: Engem az is felháborít, függetlenül a húzásaitól, hogy miként képes bárki is egy kismamát idegesíteni??!! Borzasztóan kihat ez a babára. Anyósod meg igazán észbe kaphatna, hogy közvetve a saját unokáját veszélyezteti!!!

Pannaanya: Örülök, hogy te is írtál, bár annak kevésbé, hogy nektek is így összejött. Nem semmi, ami a pároddal történt :evil: Gusztustalan autós, hogy meg sem állt :evil: Szerencse, hogy nem lett komolyabb baja a férjednek!! Milyen édes lehet Panna, ahogy járkál :D És milyen okos, hogy bekéredzkedik az ágyába :wink: Nekem Vivim volt ilyen kis ügyeske, mi napközben kivettük a rácsokat, és ő maga bement, de szerencsére ki nem jött :D Vagyis néha hallottuk, hogy szöszmötöl, aztán észrevettük, hogy kiment valami játékért, bevitte magával és azzal aludt :D:D Olyan okosak ezek a gyerkőcök :wink: Szerintem Nikim nem lesz ilyen fegyelmezett :D Már most egy akaratos hétördög :D:D

Okina: Nem is tudtam, hogy a frontok ennyire megzavarják a cukrosokat :O Remélem mielőbb sikerül beállítani!!! Gratulálok a kislányodnak a wc-be kakiláshoz!!!! Nagyon ügyes!!! Az enyém nem 19, hanem 33 hónapos, mégsem kakilt még soha a nagy wc-be, bilibe is talán ötször :oops: Kicsit aggódom is, mert november közepén kezdené az ovit.... Szóval a lényeg, hogy nagyon szuper a kislányod :wink: Pocaklakód hogy van?
lamme

Most magunkról egy kicsit :)

Jött egy újabb pofon az élettől, de komolyan mondom, hogy ezen már csak röhögünk :roll: Én már azon agyalok, hogy minket tuti elátkozott valaki. Lehet, hogy hülyének néztek, de már azon gondolkodom, hogy keresek a neten valami emberkét, aki rontáslevétellel dolgozik :D :D :D :D

A csajok jól vannak. Vivi még mindig hisztis, de ha éppen nincs rajta a zizi, akkor egy tünemény, jár a szája, napról napra többet és szebben beszél, táncol, énekel :D Annyira édesen énekel :D
Nikimnél megint felerősödött a szeparációs félelem, vagy csak szimplán hisztis :shock: :D :D Már felül egyedül, és a kiságyát is leljebb kellett tenni egyel, mert felállt :D Igaz ezt sem szabályosan csinálja, mert úgy áll fel, mint egy őzike, egyenes lábbal, de feláll, szóval ügyesedik :D:D Ő is nagyon sokat hablatyol, nagyon édes :D Idegeneknek is vigyorog ezerrel, és még mindig úgy, hogy felhúzza az orrát :D:D Mint egy manó :D:D Ma levittem méretni, két és fél hét alatt hízott 180 g-ot, és nőtt 1,5 cm-t, a dokinéni meg volt vele elégedve, azt mondta, hogy ilyen idősen ezt egy hónapra is elégnek tartaná, nemhogy 2,5 hétre :D

Teszek fel képeket :D

Niki hintázik

Vivi bohóckodik :D

Viviről mostanában elég nehéz normális képet készíteni, mert direkt hülye arcokat vág :D Ez még egy egész normális :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 10:58-kor.
lamme

Lamme - nagyon helyesek a csajok. :D
Sajnos van, hogy az embernek rossz periódus van az életében, tudom ez most téged nem vigasztal, ilyenkor arra kell gondolni, hogy utána csak jobb lehet.

Okina - nagyon ügyi a kicsi lányod. Nagyon sajnálom a kisfiadat, hogy már ilyen kicsiként a cukorral kell szenvednie. Szegénykém, hogy türi, hogy más gyerek tömi magában a sok finomságot, ő meg csak nézi?

Pannaanya - én is sajnálom ami a férjeddel történt. Sajnos tényleg nagyon sok autós nem figyel a biciglisekre és a motorosokra, sőt a gyalogosokra se. Sajnos a férjemnek is volt már része benne, hogy robogóval majdnem elütötték, az utolsó pillanatban észrevette végül az illető.

Oroszági - fürdőkáddal csak annyit, hogy végül mi nem állványosat vettünk, de mi se hordozzuk Esztert a lakásban, hanem a kis asztalra tesszük a szobában, hát mire megfürdetjük, pedig elég hamar megvagyunk vele, alig birok kiegyenesedni a derekam miatt. Mindig félek, hogy egyszer úgy maradok, szóval ezt azért írtam, hogy most már én is állványosat vennék. De lassan szerintem Eszter megy a nagy kádba, mert már lassan nem fér el hosszában a kicsiben.
Nagyon sokan mondják, hogy Eszter inkább apukája. Én is azt hallottam, hogy a lányok inkább apukára szoktak hasonlítani. Csak a haját ne az apjától örökölje szegénykém a többit nem bánom.
:D

Ma voltunk tanácsadáson, Eszter 5120 gramm, 63 centi. Mondta a doktor néni, hogy a hossza 3 hónaposnak felel meg, hát apuka se alacsony. Utána megkaptuk a védőoltást, hát szegénykém nagyon sírt :cry: , nem sok kellett hogy én is. Egész délután jóformán aludt, estére viszont nagyon bágyadt lett és egy kicsit meleg volt a teste, megmértük, hát egy kis hőemelkedése volt. Adtunk Neki lázcsillapítót, de úgy sajnáltam a szívem majd meg szakadt. Most már evett, és már alszik a drága, remélem jó éjszakánk lesz. :)

Én se voltam valami rövid, bocsi mindenkitől. Szép álmokat, holnap jövök, ha tudok.
Ja még egy utolsó mondat, végül átvittük a franciaágyat Eszter szobájába, úgy döntött Barna. Bár így is egyedül alszok ma, Barna már úton van Sopron felé, csak holnap délelőtt jön haza.
toldikrisztina

Visszajöttem, nem tudtok megszabadulni olyan könnyen tőlem, elfelejtettem Livinek írni.

Vumenke - megnéztem a videót nagyon jó, milyen ügyik vagytok hogy ilyet tudtok csinálni, adhatnátok egy kis oktatást feltöltésre és szerkesztésre. Mennyit változott már Alíz baba is a születése óta.
toldikrisztina

Vumenke Isten beszéljen belőled!
Én is remélem,hogy elnézték.....
Mi is az a "tűs teszt"? Lemaradtam valamiről? :shock: :)
Nagyon szépek vagytok, Aliz baba szépen fejlődik!
Cosmo Tombolj tornádó!!! :D :D :D
Még jó,hogy felmegy a pumpád, ha valaki nem tudja,milyen az allergiától szenvedni, pont leszarja a parlagfüvet a környezetében!
Igen is, kapd fel a vizet és ossz ki mindenkit,aki megérdemli!!! :lol: :lol: :lol:
O.ÁgiMegkaptad a privit?
Egy csomószor kattintottam a küldésre, nagyon nyögvenyelősen küldte el,lehet, meg sem kaptad? :shock:
LammeÉdesek a csajok! :) Niki igazi játékbaba,olyan cuki! :)

damara

Sziasztok!

Okina - Gratulálok a Wc-be kakiláshoz, ez valóban nagy dolog! A ksifiadat pedig nagyon sajnálom. :cry: Uh telefonszám: 475-2515/1772 mellék Mondjuk ma szerda van, kétlem, hgoy tudnak holnapra időpontot adni. :roll:

Oroszági - A mi fürdőnk olyan apró, hogy be se férnénk a babával, így nálunk mindenképp állványos kád lesz.

Lamme - Köszi az együttérzést! NAgyon remélem, hgoy októberig azért nem húzódik ez a dolog vagy legalább enyhül vmit. Nagyon helyesek a lányok! Miféle rontás? Akarsz róla beszélni? :wink:

Várom a postást, mint a messiást, hogy végre meghozza a betegállományos papíromat és bevihessem a suliba. Egyrészt mert már rámtelefonáltak, hogy mi van, másrélszt meg azt hiszem elvonási tüneteim vannak. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Igyekszem szorgalmasan követni benneteket - több-kevesebb sikerrel - de időm nincs írni. Ez elszomorít, mert jó ide tartozni és hiányoztok! A rám szabaduló szabad időt, mosással, főzéssel töltöm. Ja! És Panni és apu szeretgetésével! :wink:

Evvel még tartozom nektek:
41. terhességi hét második napja. Reggel 7-kor újra ctg, uh. Semmi fájástevékenység. 9-re dokim a harmadikra rendelt, hogy „bemutasson” engem és az esetemet Prof. Dr. Török orvosnak.
Aki egy gyors vizsgálat után felmérte a „terepet” (teljesen zárt méhszáj, de a baba buksija teljesen lent van már) és tudva, hogy gesztációs diabéteszem van és időben már mennyire előre haladtunk, azt javasolta, hogy nincs értelme tovább várni és a kockázatot fokozni… császármetszés! Nincs értelme a zselés szülésmegindításnak…
Csak sírni tudtam.
Laci beszélt és kérdezett helyettem. Igazi társ volt ebben a helyzetben is. Már ki is töltöttük az aznap estére szóló belépőmet az újszülött osztályra. Terhességem leghosszabb napja és éjszakája volt. (az ismert rendőr sztorival...)

Nagyon jó, hogy itt a várakozás vége, és ez így egy fix, és gyors lefolyású történés lesz, de nem erre készültem lelkileg...
Reménykedik az ember a végsőkig, meg hát a szülésnek nem ezt a fajtáját képzeli el magának egy nő, főleg akkor, ha a baba is "irányban" van, meg az anya is képes lenne a természetes szülésre...

Fél héttől tétova topogás a szülőszobán. Még mindig lassan telt az idő. Dokim sehol. Jól ismert ctg újra a pocakomon, kanül a kézfejemben, ahova csöpög valami isteni szirup, apu mellettem. Nevetgéltünk. A beígért fél9-re megjelent egy fiatal zöld köpenyes aneszteziológus, aki felkészített a részletekre. Hosszasan beszélt az előttünk álló feladatról, megnyugtató volt.
Negyed tíz körül jöttek hordággyal…jajj! Doki is megjelent, elnézést kért a késésért, de egy halaszthatatlan műtét közbejött. Innentől pörögtek az események.
Mindenki talpig zöldben körülöttem szaladgált. Anesztes doki volt ekkor még a főszereplő. Helyemre kerültem a műtőben, közben láttam a dokit bemosakodni, láttam, ahogy a férjem szintén zöld jelmezt húz… Sajnálom, hogy erről nem készült fotó.
Anesztes doki nekiállt a csigolyáim számolgatásához. Ez borzasztó élmény. Félelmetes. Közben próbált beszélgetni, beszéltetni, de csak csendben pityeregtem. Meztelenül, háttal a dokinak, a férjemnek, lábamat még lelógatva vártam a bizsergést és azt, hogy elönt a meleg. Pillanatokon belül megtörtént. Féltem. Semmit nem éresztem, csak egy kis bogarászást.
Gyors hanyattfekvés. Doki már a lábam közt fertőtlenítette a pocakomat. Nem éreztem. Még többen lettek körülöttem. Folyamatosan tájékoztattak, hogy mi történik velem és körülbelül mit fogok érezni. Egyszer csak nem kaptam levegőt – ezt is mondta előre az anesztes. Akkor jött az oxigén maszk. Még nagyobb pánik. Nem éreztem a testem, de láttam magam kívülről.
Laci közben puszikat dobált és fényképezett.
Időérzékem is elhalt a lábammal, de a teljes műtét idejét tekintve kb. egy harmad időelteltével, már meg is láthattam a gyűrött homlokú kislányomat! Gyönyörű volt és pöttöm!
Egy gurulós bevásárló kocsihoz hasonló „járműbe” tették, ami papírvattával volt kibélelve, avval emelte ki a csecsemős. Döbbenet volt látni, azt hittem kiszakad, ahogy kis batyuként összefogva emeli fel. És ott, az ablak túloldalán, ahol a most már apuvá érett férjem is várakozott, tisztává törölgették a kicsikénket. Addig engem varrogattak.
Lemérve, bepelenkázva, pólyába kötve újdonsült Apuka kezébe adták, majd kérték tőle vissza a műtőbe, hogy Anyukaként adhassak neki egy puszit. Amire ő nemet mondott. Alig adta ki a kezéből…
Nagyon be volt bugyolálva, de a bal kezét szinte nyújtotta a számhoz. A tenyerét pusziltam meg először! Csodálatos érzés volt!

Ismét lelassult az idő.

Igyekszem hamarosan hozzátok is szólni.
Anna

Kép
Kép
pepitanna

Anna - sikerült megsiratnod, teljesen átérzem amit írtál, hisz ugyan ez történt velem. Én is arra készültem hogy szépen, természetes úton hozom világra Esztert, ha már nekem a fogantatás csak beavatkozással sikerült, legalább ezt szerettem volna átélni. De hát mint Neked, Nekem se jött össze. Most már Te se bánkódjál, kárpótolnak Minket a gyönyörű csajszik.
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?