Sziasztok
Tamara:
nálunk is a játszás nagyrésze abból áll, hogy nézelődik a mózesban vagy játszószőnyegen, a héten már pihenőszékünk is lesz, mert a vizszintes póz kezd unalmas lenni. ilyenkor játszok a nagyobikkal , vagy az egyéb teendőket csinálom . A kettős játékunk abból áll, hogy felhúzott térddel a combomra fektetem és éneklünk, mondókázunk, döcögtetem stb. Ő most már mosolyog, nevet nagyon sokat, meg gőgicsél ha tetszik neki. Vagy amikor fekszik a játszószőnyegen akkor odakuporodok és elmutogatom a játékait, mi micsoda, mit lehet vele csinálni, belszövöm a szineket, formákat, állatokat, hangokat stb.
De amikor csak nézelődik is mindíg hallja közben a hangomat, mert beszélek vagy hozzá vagy a Levihez. Én azt vettem észre, hogy a bohókás dolgokat szereti, meg a magas hangot, pl cica nyávogás. De a cica szó is teszik neki.
Szóval egésznap beszélünk hozzá, de tényleg mindenről. ( pl. mit reggelizek éppen, mit csinálok, miért stb )
Melus:
nekem is az a véleményem, hogy minél hosszabb kendőd legyen, a felesleggel mindíg lehet valamit kezdeni, de ha rövid azzal nem.
Majd beszámolok mivel lettem okosabb. Én nem nagyon akarnék már újabb kendőt venni, remélem tanulok ügyes kötéseket itt a mostani hosszúságú kendőmre.
Timi:
köszi az altatás módokat, nálunk is hasonló a szitu.
Ma egyébként tudtam kisérletezgetni, mert a Levi nagyiéknál van.
Hát délben nagyon küszködtünk, bepilledve tettem le cici után, de csak sirdogált, kivettem, megnyugtattam, visszatettem, sirdogált, kivettem stb. A cumi nem kell, végül megsajnáltam és kezemben dúdolászva altattam el. Aztán megbeszéltem apával, bármennyire az volt a cél, hogy egyedül alszik el, minden áron nem fogom eröltetni, nekem annyit nem ér. ( tök nyugtalanul aludt utána ). Ő is azt mondta, hogy amelyik a legidőkímélőbb és gyerekkímélőbb módon megy.
Most este viszont cicin bepilledt amikro letettem felébredt, de hátsimivel elnézelődött majd elaludt szépen. ( a hátsimit is tőled tanultam, köszi, nagyon bejött
)
Levi cicin elalvós volt, stresszeltem magam miatta, hogy mi lesz nélküle, utána az kellett hogy odabujjak mellé és így aludt el. Valljuk be, ez nem esik a nehezünkre, és addig örüljünk amíg odahív. Megtanult egyedül is elaludni. Igaz 2 éves volt, de akkor jöttünk rá mi kell neki. ( alvótárs - egy nagy Micimackó amihez odabújik és halvány éjszakai fény ).
Szóval ha megy az elalvás megy, ha nem nem, nem eröltetem. Gyerek még ébren nem maradt, mert nem tudott elaludni nagyobb korában.
linda