Tündi! Hatalmas gratula Nórihoz!!!
))) És köszi a beszámolót!
Regine! Móni mondta a fürdést, azt nekem is javasolták, illetve még amit hallottam, ami alaján eldönthető:
- ha el tudsz aludni, vagy úgy elhelyezkedni, hogy enyhül, akkor még jósló
- ha jön a "fájás", de mozgásra enyhül vagy elmúlik, akkor jósló
- ha csak alul érzed a pocakod alján, menstruációs görcs szerűen, akkor jósló (állítólag a rendes fájások már a zegész pocakodat érintik, felülről indulnak, illetve a menstruációs görcs szerű állapot a dekeradba és a combodba is kisugárzik)
- 10 percesnél sűrűbb jóslófájás elég ritka, ha már tartsan rövidebbek, akkor érdemes tanácsot kérni a szülésznőtől vagy a dokitól, hogy induljatok-e
Ez az egyik szépsége az első szülésnek, hogy csak utána fogjuk megtudni, mi volt ami már nem jósló volt...
Én már napok óta készülök, potyára, és minden nap újabb érzések jönnek, amiket az előzőeknél határozottabbnak érzek, aztán mégsem igaziak. Meg az is "gond", hogy mindekinek más a fájdalom küszöbe. Én nagyon nehezen menstruáltam tini koromban, és ezek ahhoz képest teljesen viselhető összehúzódások, pedig érzem, hogy lent már lüktet néha minden. Aki meg nem érzett még olyan erős görcsöket, az viszotn biztosan fájásként él meg. ???
Nicolca! Egy simogató masszázs Apától szerintem a legjobb, ne erősen, csak tényleg valahoyg simogatva. Illetve egészen fent, nem deráktájon, hanem a hátadon a gerinced mentén masszírozhatod teniszlabdával, ha a falnak támaszkodsz, az isteni!