Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kb egy hónapja furcsán fájt a mellem,igaz a 21 hónapos kisfiam nemegyszer mellbe rúgott pelenkázás közben.Aztán két napja azt vettem észre hogy a bal mellemből barna váladék jön ha megnyomom.Teljesen kétségbeestem,volt már ilyen valakinek?Mitől lehet,remélem nem mellrák...
Segítsetek ha tudtok!!!
Hétfőn próbálok beutalót szerezni mammográfiára bár ki tudja hogy dolgoznak most a kórházakban.

Előre is köszönöm a válaszokat:Kriszta
Kriszta
 


Szia!

Nekem is hasonló 'tüneteim' vannak, engem is mellberúgott már az egyévesem párszor pelenkázás, játék közben. Nekem nem barnás váladék folyik ha megnyomom a mellbimbóm, hanem inkább nagyon sűrű anyatejszerű.
Lehet, hogy buta kérdés, de: Hol kell ilyen problémával jelentkezni? Háziorvosnál vagy nőgyógyásznál?
Üdv, Virág
 
 


Szia!
Voltam kedden onkológusnál,vett kenetet.10-e körül lesz eredmény.
azt mondta hogy ne izguljak lehet hormonális dolog vagy egy ciszta,nagyon kicsi az esélye hogy rosszindulatú.
Az anyatejszerű folyás természetes a szoptatás abbahagyása után akár fél évvel is,szerintem ezzel nem kell orvoshoz menned.

Kriszta
Kriszta
 

 
 

Szia!
Azt tudom, hogy az anyatejszerű folyás természetes (5 hónapja nem szoptatok), csak a fájdalom miatt aggódom néha. Próbálom figyelni, hogy mikor jelentkezik (mensi előtt, után, félidőben stb) de eddig még nem találtam összefüggést. Áttapogattam a melleimet, csomót nem érzek.
Majd jelentkezz, hogy mi lett az eredmény, mert érdekel, mi újság.
Üdv, Virág
 
 


Sziasztok!

Nekem 3 és fél éve diagnosztizáltak cisztákat a mellemben, azóta olvasom a szakirodalmat, hallgatom a rádiót, nézem a tv-t. Innen szerzett ismereteimet szívesen megosztom veletek. A mellből jövő folyás (zöld, barna, tejszerű vagy átlátszó) a legtöbb esetben hormonális működésre vezethető vissza. A lényeg, hogy nem szabad a mellet nyomkodni, mert ez a folyás akkor beindítja a hormonműködést, amire nincs szükség. Természetesen a biztonság kedvéért, vagy saját megnyugtatásotokra valóban érdemes onkológussal megnézetni, mintát veteni, de az orvosok szerint nagyon kicsi az esély rosszindulatú daganatra (ez utóbbinál a mellből véres váladék folyik, ha folyik, és a rákos csomó/daganat sosem fáj - az ütés, hatására az onkológusok szerint nem alakulhat ki rákos daganat).
Ha 30 év alatt vagytok ne mammográfiára kérjetek beutalót, hanem UH-ra.
Az interneten van egy weblap, valamikor az ősszel tette fel az Egészségügyi Minisztérium (azt hiszem), ahol a különböző rákos daganatok felismerését írják le, hogy magad is tudd. Esetleg nézzétek meg.
Remélem tudtam segíteni.

Manga
Névtelen
 


Sziasztok!

Virág!
Bocs,nem akartam okoskodni,elkerülte a figyelmemet hogy fáj a melled.Csomót én sem érzek úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény.Először ém is úgy gondoltam hogy ha nincs csomó nincs baj.
Aztán rákerestem a mellrákra és akkor olvastam a gyulladásos mellrákról ami a legveszélyesebb fajtája a betegségnek és persze rögtön azt hittem hogy nekem is ez a bajom.Ott nincs csomó csak esetleges váladékozás vagy bőr elváltozás.
Ha olyan izgulós vagy mint én menj el a nőgyógyászodhoz hogy megnyugodhass.

Manga!

Nem írtad hogy neked hogy derült ki hogy cisztáid vannak,mik voltak a tünetek?
Én most hagytam abba egy Closti kúrát mert szeretnénk kistesót és a fiam is így született.A doki azt mondta szinte biztos hogy a gyógyszer miatt van a váladékozás,az volt az első kérdése hogy szedek.e vmit.

Kérlek írj!

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Manga!
Köszi az infót!

Kriszta!
Ez is egy problémám: jelenleg nincs nőgyógyászom, mert a régihez nem szeretnék menni (a miértre egy szó a válasz: MÁV), újat még nem találtam. De a hónapban feltétlenül szeretném rendezni ezt a dolgot.

Üdv, Virág
 
 


Sziasztok!

Kriszta!
Egy csomót vettem észre a jobb mellemben zuhanyozás közben. Nagyon kicsi volt, de aztán elkezdtem figyelni, hol éreztem, hol nem (én is nagyon izgulós vagyok, meg az apukám rákban halt meg 1996-ban, azóta még izgulósabb lettem). Aztán hónapok múlva is ott volt a csomó (3 hónap múlva) és akkor már határozottan ki tudtam tapintani, igaz anyukám nem (neki mutattam meg, hogy mi lehet ez). Aztán erőt vettem magamon és elmentem a háziorvoshoz, aki mammográfiára utalt be (nem tudta, hogy 30 év alatt nem lehetne). A mammográfián egy idétlen asszisztens a géppel 3x-or futott neki, mert sehogy se sikerült a felvétel (ez ráadásul még károsabb, nem is szabadna a sugárzás miatt ismételni), így a doki megnézte UH-n és akkor derült ki, hogy a másik mellemben is van. Nem írtam, hogy a szimmetrikus csomók ált. jóindulatúak. Azóta fél évente járok ellenőrzésre, biztos ami biztos alapon. A számuk növekedett, a nagyságuk is változó, hol nagyobbak, hol kisebbek. Leszívni nem ajánlják, mert vsznűleg újra megjelennének.

Virga!
Én azt ajánlom, ne nőgyógyászhoz menj, hanem az onkológiára vmelyik kórházba. Tapasztalatból tudom, hogy a nőgyógyászoknak többnyire halvány fogalmuk sincs a mellpanaszokról.

Manga
Névtelen
 


Sziasztok!

Manga!

Én is minden zuhanyozáskor áttapogatom a melleimet főleg mióta van ez a problémám.Semmi csomó,se a melleimben se a hónaljban.A doki se talált semmit.Holnap azt hiszem meglesz az erdemény.
Ja,és nem jött meg három napja.Nem szokott késni...

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Látom nem jártok erre de azért megírom hogy negatív lett a lelet!!!
A késés pedig:Voltam ultrahangon és most már biztos hogy babát várok!
Remélem veletek is minden rendben,puszi mindenkinek:
Kriszta
Kriszta
 


Kriszta!
Gratulálok Kép!
Ezek szerint minden rendben Kép.
Üdv, Virág
 
 


KRISZTA!!!!!!!!!! Kép
Tudod, így beleszólás nélkül is nagyon izgultam érted! Nagyon örülök, hogy tulajdonképpen minden rendben. Készültetek erre a babára vagy csak véletlen? A szerelemgyerekek a legsikerültebbek Kép
Gratulálok a babához! Szép terhességet kívánok!
Dorka
 
 


Kedves Dorka!,Virág!

Köszönöm szépen a gratulációt,mi is nagyon megkönnyebbültünk végre.
A baba tervezett baba,clostit szedtem előtte úgy mint a fiam előtt.Lehet hogy az egész a gyógyszer miatt volt.

Nektek is minden jót:Kriszta
Kiszta
 


Sziasztok!

Én még sajnos nemdicsekedhetem el egy babával, bár már nagyon szeretnék. PCOS, inzulin rezisztencia és pajzsmirigy alulműködés van a 'számlámon', de nemrégiben kiderült, hogy van spontán peteérésem, ami szuper hír.
Sajnos Édesapámat nemrég vesztettem el rákban, ezért most én is jobban odafigyelek magamra - bár eddig is így tettem. Nemrég voltam rákszűrésen, a lelettel minden rendben, p2-es lett, de a mellemből zöldes váladék ürült. Legnagyobb megdöbbenésemre a magán nőgyógyászom nem küldött el kivizsgálásra, de elmentem magamtól és kaptam beutalót mell UH-ra, ahol semmi rendellenességet nem találtak. Kinyomtak a mellemből folyadékot és elküldték vizsgálatra. Ma kaptam meg a lelelet,amin csak az állt, hogy további vizsgálat szükséges. Most egy kicsit meg vagyok ilyedve, valakinek volt már hasonló? Milyen vizsgálatokat irnak ilyenkor ki? Köszi!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron