Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak nem volt netünk hétfőtől....nagynénémék elutaztak és olyan hirtelen, hogy már nem tudtam írni...., viszont nem utaztunk el, útlevél még nincs kész. Remélem hétfőn mehetek érte.

Brigi!

Hogy vagy most? Keményedsz még? Így hogy a csajok oviban vannak, legalább tudsz pihenni. Pont jókor jött az ovi.

Vikóka!

Jobbulást Bencének. Rémálmom nekem is hogy ilyesmi történik. Valami persze mindig van, hiába próbálok figyelni, nem tudok minden pillanatban rájuk nézni.
Mikor mentek nyaralni és hova? Erről lemaradtam...

Cat!

Nektek is jobbulást!

Lilla!

De jó, hogy túl vagytok rajta!!! Most hogy közeledik a mi időpontunk is (szept.3.) , egyre jobban parázok. Nem tudom hogyan lehet majd nyugiban tartani Gergőt, itthon ő is ezerrel pörög.
Mennyi ideig volt bent Dávid a műtőben?

Jövök még, csak mától van netünk és a férjem itt vár....

Kata

Kép
kateduo

Lilla!

Még akartam írni, hogy csudajók a képek. Az a helyzet, hogy az olasz Adria tényleg egy gyerekparadicsom....
Niki haja szőkébb lett? Imádom a fürtjeit!

Kata

Kép
kateduo

Kata

Kb 3/4 órát volt bent, mert még vacakoltak, ő volt az első aznap és ott is ébresztették fel. A műtét kb 10 perc. :P Neki még a fülét is felszúrták és leszívták. Az egyikben állítólag iszonyat sűrű takony volt, alig lehetett kirobbantani. Tiszta szerencse, hogy most túl van rajta, ebből még lehetett volna komoly baj. Kapott vmi vékony csövecskét is bele, hogy ami még van folyadék, elvezesse. Aztán ha már nem kell oda, kiesik magától.

Készülj fel, Dávid ahogy hazajött, elkezdett pörögni, rohangálna, ugrálna egész nap. :shock: Sztem szervezz az első pár napra, 1 hétre segítséget. Ha Niki is itt van, lehetetlen nyugton tartani őket. :shock: Így ált szétszedjük őket és Anyu Nikit kiviszi, mi meg Dával olvasunk, építünk, stb. De úgy képzeld el, hogy ma már nem is aludtak délután!!! :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Mi is megérkeztünk tegnap este Erdélyből. Nagyon jó volt, rengeteget kirándultunk, és baromi büszke vagyok a gyerekeimre, mert tök jól bírták. Ambrus egyszer sem kéreckedett fel nyakba, Bernátnak meg az ilyen irányú törekvéseit letörtük :)

Volt másik két család 1-1 db 3 éves gyerekkel, na, azok nyulak voltak: állandóan nyakban utaztak, nem nagyon bírták a kiképzést.

Viszont egy dolog miatt tök kikészültem, és nem is tudom, hogy mit csináljak: Bernát annyira, de annyira hisztis volt, hogy nem bírtam vele :( Nem tudjuk, hogy miért, rengeteget ordított, toporzékolt, aggreszíven viselkedett. Ez mondjuk nem szokatlan tőle, de amit itt művelt, az túl ment minden határon. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz majd itthon, mert az kétségtelen, hogy nem körülötte forgott a világ, és ezt egy kicsit zokon vette :roll:
Ráadásul visszakerült rá a pelus, úgyhogy teljes csőd :(

Viszont a DVD lejátszó nagyon jól jött a 700 km-es útnál!!!

Majd képeket teszek fel.

Lilla,

Tök jó, hogy ilyen királyul ment a műtét és hogy Dávidnak meg sem kottyant az egész.

Brigi,

Sajnálom a keményedést, azóta hogy vagy? Azért még ne nagyon akarjon az a bébi kijönni...!

Detti

KépKép
kiliman

ja, még ezt elfelejtettem:

Lilla, Cat

Tényleg jól sikerülhetett a nyaralásotok, a képeitek legalábbis azt mutatják :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Megvagyunk! Pihengetek, de mivel a méhszáj zárt, nem annyira vagyok szigorú magamhoz. Itt van anyósom és segít a lányokkal, bár elég sokat vannak az oviban, úgyhogy igazán este kell a segítség. Ma voltam a dokimnál. A méhszáj C3000, ha ez mond valakinek valamit. Szedjem tovább a magnéziumot és ne emelgessem a lányokat. Na ez az, amit eddig sem tettem. Amúgy befőzés megy nálunk ezerrel, meg a hűtő feltöltése, úgyhogy inkább sokat üldögélek, és nem sokat fekszem. De azért igyekszem "jó" lenni.
Bébi kisebb az átlagnál, ha jól értettem, mert amikor kérdeztem, hogy az 1800-as súly az ugye jó, akkor azt mondta, hogy ez még elfogadható. :? Borki mondjuk 2000-rel született a 37. héten, de azért neki volt konkurrenciája. :wink: Azért remélem nem lesz annyira kicsi baba. De majd még nézegetem, hogy mennyire kell ezen megijedni. Továbbra is jó helyen a feje, sztem már tuti így marad.
Úgy néz ki, hogy a doki nem nagyon izgatja magát rajtam, mert 1 hónap múlva kell legközelebb mennem. Akkor gondolom nem is annyira gáz a helyzet.

Csajok ma ott aludtak az oviban és nem volt semmi gond, viszont hulla fáradtak, mert bár elaludtak, de sokáig forgolódtak. Azért remélem megszokják a kiságyakat egy idő után. Bár olyan ágyon én is szenvednék, ahogy elnéztem.

Detti :)
Tök jó, hogy ilyen szépen sikerült a nyaralás. Bernát meg sztem az igazi dackorszakba lépett. Amit eddig csináltak csak mutató volt. Sztem a legjobb, ha megbékélsz vele és próbálod elkerülni a "helyzeteket". Nekem mostanában nem nagyon sikerül, de mi már talán kifelé megyünk, meg az oviban szerencsére angyalok, ha jól sejtem.

Lilla :)
Sztem örülj, hogy ilyen jól viselte Dávid az egészet. Bizti nehéz lekötni, de legalább tudod, hogy nincs gond.

Na megyek, majd még lehet, hogy jövök.

Szép estét Mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
A C3000-nél jobb nem is lehetne a méhszáj!!! :) Így azért nincs nagy gond.Bár ebben a bolond időben azért vigyázz magatokra! Meg ha teheted pihengess is egy kicsit!
A súlyra nem tudok mit mondani,de nekem nem hangzik rosszul az 1800gr.Hisz még van 8heted és most kezdett el hízni a bébi.Lehet,hogy nem lesz 4kg,de a 3 is szuper súly(lesz).
A lányok igazán ügyik!Már tényleg igényük lehetett a gyerek társaságra,ha ilyen gyorsan,flottul megszokták az ovit. Most még együtt vannak a gyerekek (picik,nagyok)?Ott is szeptemberben kezdődik a csoportbontásos ovi?

Detti!
Büszke is lehetsz rájuk!Hiába ahol ketten vannak,sokkal strapabíróbbak a kölkök!!!A tieitek meg amúgy is mozgásban messze a kortársaik felett vannak.
A hiszti meg a bepisilés (gondolom ezért került vissza Bernátra a pelus) figyelemfelhívás!Több törődést akart ezzel kicsikarni.Talán úgy érezte,hogy amit a másik gyerekeknek szabad,azt neki is (őt miért nem cipelik?)Ha majd megnyugszik,megint lekerül róla a pelus és remélhetőleg a hiszti is alábbhagy.

Lilla!
Hogy telt a nap? Nem fáj Dának a seb meg a füle?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Kicsit el vagyok varázsolva, uh. csak írok... illeteve néhány kép...
Kép Kép
A tordai hasadékban ...............................................................Ambrus a patakban
Kép
Bernát és a libák
Kép
Útban a várhoz

Üdv.
Kiliman

KépKép
kiliman

Én tiszta hülye vagyok! Az egyik szemem nevet, hogy milyen jól érzik magukat a lányok az oviban, a másik meg sír, hogy már soha nem lesznek az én kis babáim. :cry: Annyira vártam, hogy menjenek, de most meg annyira egyedül érzem magam nélkülük. Meg soha nem fogom tudni, hogy mit csinálnak ott, hogy viselkednek, mit szeretnek, .... Tudom, hogy ez normális érzés, csak nem tudom mit kezdjek vele és ahelyett, hogy kihasználnám az időt, itt lézengek a lakásban és nem csinálok semmit. :oops:

Na megyek, és próbálkozom. Hátha beindulok valamire.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Teljesen természetes ez az érzés. Szerintem ezen minden normális nő átesik. Bár nekem még nem sikerült, gondolom, mert a fiúk csak nagyon keveset jártak bölcsibe és akkor is csak 3 órát voltak ott. Minden itthonlét után kezdtem előről, aztán 1-2 hét és belejön az ember. Most hogy itthon vagyunk már 2 hónapja, alig várom a bölcsit, de csak szept közepén fognak majd menni.
Meddig vannak oviban a csajok? Úgy értem hányra mész értük?
Sikerült beindulni valamire?

Detti, Kiliman!

Tök jók a képek, hihetetlen, hogy már ilyen nagyfiúk...., én szinte naponta jövök rá, hogy már nem kisbabák, hanem nagy fiúk lettek a gyerekeim.
Jó az a libakergetés....... :D

Lilla!

Köszi az infókat. Anyunak már szóltam, hogy vegyen ki pár nap szabit, Attila is lesz itthon, jó lenne már túl lenni rajta.
Hogy van Dávid?
A mandulaműtétedhez meg kitartás. Nem lesz könnyű, felnőtteknél elég húzós, készülj fel rá. Mikor műtenek?

Na végre elindulunk szombaton Horvátországba, Zadar közelébe. 1 hétig leszünk ott, aztán aug.20-ig apukáméknál Szőlősgyörökön. Már most tök ideges vagyok a csomagolástól!!!!

Kata

Kép
kateduo

Jók a képek, föleg a libakergetös gumicsizmás. :D A hisztihez meg kitartást! Sajnos ilyenkor indul be a dackorszak, és megnyugtatásul mondom, hogy 6 éves korig is tarthat. :lol:

Mi is rettenetesen szenvedünk töle. Már szakkönyvet is rendeltem, hátha mond okosat, hogy kellene ezt kezelni Olinál, mert brutál.

Apósom a múltkor keménykedett, hogy majd Ö leállítja Olinál a hisztit, mert mi nem jól kezeljük. :roll: Eröszakosan rászólt, és betette a gyereket a zuhany alá. Na ettöl még brutálabb lett a dolog, pedig elötte mondtam neki, hogy Olinál csak a kedvességgel tudunk segíteni kizökkenteni, ha már nem sikerült megelözni a dolgot, de akkor is 20-30 perc mire abbahagyja. De Ö meg akarta mutatni a tutit. Na azóta Oli utálja a nagyapját, nem akar hozzá menni sosem, és mondanom sem kell, hogy a hisztije a "megoldástól" 45 percig tartó zaklatott ordítás volt.

Kata :)
Jó utat! Mi pénteken indulunk Horvátországba, kikerüljük a szombati cécót. Már rutinos pakoló vagyok, így annyira nem izgat, fél óra alatt puccba vágom a családot. :D

Brigi :)
Kell egy kis idö amíg az ember megszokja, hogy elszakadtak töle a kölkök. Nekem is az volt a legnehezebb, hogy nem látom, hogy mit csinálnak, hogy fejlödnek, mit tanulnak stb. Ráadásul az enyémek akkor még nem is beszéltek, így tölük sem hallottam, hogy mi történik velük nap mint nap. Na de aztán megszoktam, és mostmár alig várom az ovit. :D Te is így leszel vele egy-egy szünetnél, föleg ha meglesz a kicsi is.

Fözzél be, az ilyenkor jól elvonja a figyelmet. :D

Cat
Kép
cateye

Kata,

A pakolás nekem sem jelent gondot, a kipakolás viszont már annál inkább. Mivel elég sokat utazunk, emiatt én is fél óra alatt összerámolom a dolgainkat.

Most, Erdély után 7x ment a mosógép... Edit, el sem tudom képzelni, hogy neked mennyit kell a gépet járatni... :roll:

Cat,

Akkor nem kóros, hogy fél óráig megy az ordítás???? Nyugtassatok meg, hogy nem kell elvinnem Bernátot valami szakemberhez. Egyébként amióta hazajöttünk egész jól viselkedik. Sajnos a zsarolásos módszer jön be nálunk. Tudom, hogy ez nem egy jó nevelési technika, de ez működik valamennyire.

Brigi,

Én ugyanígy voltam a bölcsivel. Még bőgtem is, hogy nem nekem mondják ki az első szavakat, meg ilyenek. Most viszont életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy beírattam őket. Túl leszel rajta, ha meg megszületik a bébi, akkor meg nem is igen lesz időd azzal foglalkozni, hogy milyen rossz neked a lányok nélkül.

Úgy döntöttünk, hogy mi is elmegyünk még néhány napra a tengerhez - gyerekek nélkül :shock: Anyukám bevállalta őket, és asszem, megint eljött az idő, hogy kipihenjem magam. Szívtelen anya vagyok???!!??!

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Dehogy vagy szívtelen!!!!! Mindkettőtöknek jó, gyerekek is jól elvannak anyukádnál, meg ti is kikapcsolódtok egy kicsit. Én is elmennék, csak én még nem tudtam rászánni magam, hogy nélkülük menjek bárhova is. Bár már total be vagyok kattanva tőlük, türelmem meg a nulla felé közeledik.
Hova mentek?

Cat!

Hova mentek Horvátországon belül?
Egyébként mi meg vasárnap akartunk menni, de sajnos a turnus szombattól szombatig tart. Állítólag éjfél és 3 óra közötti időszak a leghúzósabb a határon....hát majd kiderül. Szerintem nem letenyénél fogunk átmenni, hanem valahol mellette. Kis kerülő, de állítólag megéri.

Kata

Kép
kateduo

Egy technikai jellegű kérdés. Ti kenitek a gyerekeket, amikor oviba/bölcsibe mennek???? Hiába van árnyék is a kertben, azért mégiscsak gyerekből vannak és állandóan rohangálnak ide-oda. Én reggel bekenem őket. Délutánra viszont már tuti semmit nem ér az egész.

Én is mennék, ha tehetném. Szóval no lelkifuri!!

Zsarolásos módszer nálunk is használatban van, de végülis a büntetés is egy zsarolási mód, nem??? Ha nem csinálod ezt, akkor azt kapod!
Én főleg a megvonást alkalmazom. Jutalmul mindig csak olyat kapnak, amit egyébként is adnék. Tehát nincs plusz játék, plusz csoki, plusz üdítő, ... Persze lehet, hogy ez rossz taktika, de ez a "megvásárlás" dolog nekem nem fekszik.

Cat, Kata :)
Jó nyaralást!!!

Cat :)
Amikor először dugtam Rékát zuhany alá, akkor én is azt mondtam, hogy többet felesleges, mert nem vált be. Ez két éves és x hónaposan volt az első nagyhisztik egyikénél. De most egy évvel később mégegyszer kipróbáltam (kicsit felment nálam a pumpa, és már nem volt energiám mással próbálkozni :oops: ) és most működött.
Nem azt mondom, hogy csináljátok, főleg, ha most sem jött be, de nem biztos, hogy ami nem működött korábban, az később sem lesz jó.
Persze én sem csinálom sűrűn. Ez a kettő volt eddig, nem nagy tapasztalat, de ha nagyon eldurvulna megint tuti megemlíteném, hogy mehet a zuhany alá. Sztem emlékszik.

Na megyek kicsit dolgozgatni. A mai reggel valami csodás volt, mert fél nyolcig aludtak mind a ketten. :shock:

Szép napot!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Egyáltalán nem vagy szívtelen, csak én baromi irigy rátok! :D :D Nagyon rendes nagyszülöitek vannak! Hova mentek?

Nem kell szakemberhez menni Bernáttal, nyugodj meg. Mi voltunk Olival, teljesen normális a gyerek, még minket néztek dinkának. Persze idegeneknek nem megy a hiszti, csak nekünk, így a szakember el sem hitte, hogy Oliról beszélünk, aki ott egy angyal volt. Meg vitamint kell vele szedetnünk, ami semmit nem számít.

Kata :)
Porecbe megyünk, telepített lakókocsiba. Hát a határtól fázom én is elöre, de remélem gyorsan megy. Nekünk az éjszakai utazás nem jött be, mert utána napokig nem térünk magunkhoz, ellenben a fiúk baromi élénkek.

Én is csak kétszer próbáltam a zuhanyt, de teljesen kiborította Olit, mint minden eröszak. Fenyegetözni azt szoktam vele, úgy vettem észre kicsit visszatartja a dolog, de lehet nem jól ítélem meg.

Nálunk is a zsarolás müködik, semmivel nem tudok rá hatni. A büntetés egyáltalán nem jön be, ellenszegül és mindig megtalálja a gyenge pontunkat. Pl. ha bezárom, akkor elkezdi dobálni az üveg ablakot, hátha betörik stb.

Samunál se jön be a büntetés, mert röhög rajtunk, és jól érzi magát büntiben. Az ágyára szoktam felküldeni, de tök jól eljátszik ott is, akár fél órát is, és nem érzi a tettei súlyát.

Cat
Kép
cateye

Cat :)

Most megnyugtattál, hogy nem én vagyok egy csődtömeg nevelés terén. Vagy nem csak én. :wink:

Nálunk ugyanez van. Nem tudok olyasmit kitalálni, ami kicsit is megfogná őket, de főleg Borkát.
A tegnap estét is kísérletezéssel töltötte, hogy meddig lehet anyával szórakozni, míg végre tényleg kiborul a bili. Apja végül berakta az ágyába, és mikor üvöltött, hogy most már jó lesz, akkor Artúr mondta, hogy anyától bocsánatot kell kérni. Nem nagyon akaródzott neki, kerülgetett, de nem szólt semmit. Végül ment vissza az ágyba. Apjának megígérte, hogy ha bemegyek bocsánatot kér. Megyek, erre dob egy laza "Bocsánat"-ot, majd vigyorog mint a tejbetök és egy "na most aztán tessék örülni" nézést kaptam. :twisted: :twisted: :twisted:

És ez még csak a dackorszak! Milyen lesz kamasznak???? :roll: :roll: :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Kata,

Mi is Horvátországot szúrtuk ki - jobb híján. Miután Tunéziában a tengerélmény eléggé kimaradt, ezért kitaláltam, hogy én az idén szeretnék normálisan fürödni a tengerben :roll:
Mi romantikus utazásban nyomjuk: sátrazni fogunk :)

Nekem meg pont az a bajom, hogy Bernát idegenek előtt is, utcán, bárhol nekiáll, és toporzékol. Mondjuk amióta hazajöttünk, egész jól viselkedik.

Brigi,

Én nem kenem be őket, egyrész azért, mert nagyon barnák, másrész meg azért, mert 11-ig és délután 3-tól vannak kint az udvaron.

Képzeljétek, Ambrus tegnap szólt, hogy a vécébe szeretne kakilni. És sikerült is! Még a szomszédokat is át akartam hívni, hogy lássák, milyen ügyes fiam van :lol:

Többiek merre? Nyaraltok?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Hiszti és annak büntetése témában nem tudok okosabbat mondani,mint amit elmondtatok.Nálunk ugyanaz a helyzet.Olit szigorral (néha 1-1pofonnal) lehet kibillenteni belőle,Marcit csak kedveséggel,halk szóval és simogatással,Beni meg helyzetfüggő.Eleinte szigorral,ha meg nagyon bedurvul,az alvós párnájával.
Nálunk is megy a "terrorizálás".Ide vagy oda nem megyünk,meg nem jönnek hozzánk,ha hiszti van.Nincs tv,ha nem viselkednek.
Szóval pont ugyanúgy,mint nálatok!!!

Detti!
Nagyon ügyesek vagytok!Ez óriási lépés!És Bernát?Pelus?
Hú!Én már nem bírnám a sátrazás kényelmetlenségeit,de fital koromban( :twisted: ) nagyon szerettem!

Kata!Cat!
Jó nyaralást!Kellemes pihenést nektek!

Rólunk:
Voltunk dokinál,mehet a holnapi műtét!!!1/2 9-re kell mennünk a kórházba, 10körül kerül be a Marci a műtőbe!Szorítsatok nekünk!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Gondolok rátok holnap. Ne izgulj, minden oké lesz. Holnap ilyenkor már túl lezstek rajta.

Csomagolás: Én már a gyerekek előtt is utáltam és úgy látszik ez már nem múlik. Mondjuk én baromi rendetlen vagyok és nem csak benyúlok a szekrénybe és kiveszem ami kell. Negyedét a szekrényből, másik negyedét a szárítóról szedem le, harmadik negyedet a megszáradt, de még hajtogatásra váró ruhák közül vakarom ki, negyedik negyedet pedig a szennyesből és akkor mosom.... szóval brutál. A fiúk holmiját ma du. összepakoltam, már csak a játékok vannak hátra, de azt majd holnap du., na meg a sajátomat.

Detti!

Tök ügyi Ambrus. Nálunk Gergőnél minden oké, Vendelnél is eljutottunk oda, hogy már nagyjából oké, de csak pelusba kakil. De nekem jó így is. Lényeg, hogy ha kész a kakival, akkor kéri a kisgatyáját. Ez azért jó, mert pár hete még nem akarta felvenni a kisgatyát, hanem sokszor pelust kért.

Sátor: Gyerekek előtt mi is rengeteget sátraztunk. Imádtuk a nomád életmódot, majdnem most is úgy mentünk, csak a fiúk délutáni alvása miatt nem. Sátorban ugye nappal nem lehet aludni a meleg miatt, kint meg sosem tudom őket elaltatni, eddig még nem sikerült. Szóval majd csak akkor ha már nem lesz délutáni alvás. Azért remélem még pár évig megmarad ez a jó szokásuk. Tegnap Vendel 3,5 órát aludt. Gergő 1,5 -et. Annyira különbözik az alvásigényük. Vendel soha nem kell éjjel és reggel is sokáig alszik, Gergő meg vándorol. Minden hajnalban megjelenik nálunk.

Brigi!

Ez a bocsánat kérés ismerős. Nálunk is csak odavágják. Vendel mondjuk ad futtában hozzá egy puszit, de elviccelik az egészet. Szóval még próbálgatom nevelni őket. Kisebb nagyobb sikerrel.
Pl. Vendel tök édi. Minden úgy kér, hogy pl. "Kérek szépen kiflit " , ez Gergőnél úgy hangzik, hogy "kiflit akarok!!! " Mindig mondom neki, hogy nem akarok, hanem szeretnék. Remélem egyszer eljutunk oda, hogy magától kérjen így.

Cat, Detti!

Jó nyaralást Nektek is!

Többiek?

Én még nézek egy részt a 24 -ből.... :D

Brigi!

Én bekentem a fiúkat böliben reggel naptejjel, de aztán amikor meglestem őket, láttam, hogy a dadus is bekeni őket. Pedig előtte megkérdeztem tőle, hogy hogy legyen és abban maradtunk, hogy én bekenem. Aztán meg 11-kor bejönnek mosakodni. Délután meg mi nem vagyunk, úgyhogy azt nem tudom hogy van ott.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Sajnos nem nyaralok, csak dolgozom, mostanában elég sokat így írni nem nagyon van időm.

Hiszti: szerencsére még sosem volt olyan igazi toporzékolós dolog, így én mégnem jutottam el odáig hogyzuhanyozzak, szerintem túl brutális (bocs :oops: )
A zsarolás bejön, mindig akedvenc állatok, alvókák kidobásával fenyegetek. :wink: Persze néha látványosan meg is teszem, de ez a max. Egyszer a t..köm tele lett a rendetlenséggel, elpakoltam a lenti vendégszobába az össezs játékukat, de azt már túlzás volt, meg nem is érte el a hatást, nem is igazán keresték.
Bocsánatkérés: nekemmár maguktól mondják, főleg Pepep, bár leginkább csak rutinból, de nálunk nem vigyorogva, hanem épp ellenkezőleg, könnyes szemmel, úgy, hogy tuti megsajnálom és még én érzem szemét szülőnek magam... Szerintem már tudják és direkt csinálják :lol:
Naptej: énmegmondom őszintén, egyáltalán nem kenem őket, sem oviban, sem máshol. Egész évben kijárnak a kertbe, tavasztól kezdve, fokozatosan éri őket anap. Nagyon sokat nem szoktak egyszerre direkt napon lenni, de jó bőrük van,még csak kicsit sem pirosodik be, én meg nem szeretem ha apor beleragad a naptejes bőrbe. Persze a strand az más, ott bekenem őket, de ruhában nem.

Mindenkinek jó nyaralást, nekemmég ki kell bírni egy kicsit, mi őszölni fogunk :) De az jó lesz, először Tunézia a két gyerekkel, aztán Németország az urammal, novemberben meg Spanyolország szintén kettesben :)

Szép álmokat mindenkinek!
Ditke
ditke62

Merre vagytok???

Persze én most nagyon ráérek :) :) :) Most készült el egy próba üvegnyi sütőben készült almalekvár. Sztem jó lett az íze, de hogy lekvár-e??? Ha hazajön a férjem letesztelem. Már ha hajlandó lesz megkóstolni. Neki ugyanis nem szabad tudnia, hogy én bizonytalan vagyok valami kaját illetően, akkor ugyanis meg se nézi. Ha viszont azt mondom, hogy ennek igenis így kell kinéznie, akkor megeszi. :roll:

A hatékonyságom továbbra is a béka feneke alatt. Valahogy nem tudom szervezni magam a lányok nélkül. Ha nincs a pörgési kényszer, akkor eltunyulok.
De nem lesz ez már sokáig így. A vonalzóm szerint legfeljebb már 7 hét. :) Nem hiszem, hogy utána lesz okom panaszra e tekintetben. Csak jó lett volna, ha ki tudom használni mindenféle jóra ezt a pár hetet.

Tegnap tönkrement a kapunk zárja és Artúr úgy tudta szétszedni, hogy eltört egy helyen a hegesztés. Eddig se volt egy szép kapu, de most .... :roll: Még az a szerencse, hogy meg tudta este csinálni, hogy ki lehessen nyitni, különben vagy a szomszédon, vagy a kerítésen át tudtunk volna oviba menni. Lehet, hogy a lányok élvezték volna a mászást, de nem hiszem én meg tudtam volna csinálni. :wink:
Ráadásul tüzel a kutyánk és egy kis vakarék állandóan szétberheli a hátsó drótkerítést. Már mindenfélet trükköket találunk ki, hogy mivel erősítsük meg a kerítés alját, de olyan találékonyak a kutyák, ha az ösztöneikről van szó, hogy reménytelen.

Ditke :)

Az is brutális, ha magánkívül hisztizik a gyerek. Bár ez nálunk is szökőévente egyszer fordul elő szerencsére.

Én egyébként nem is ettől a fajtától szenvedek, hanem az állandó nyígástól, meg veszekedéstől, meg rosszalkodástól. Amúgy engem, ha valamivel nem lehet meghatni az a toporzékolós hiszti. Olyan szinten nem foglalkozom vele, hogy nyugodtan csinálhatja felőlem egész nap. Csakhogy az enyémek rafináltak, mert rájöttek, hogy ez nem működik, úgyhogy nem is ezt csinálják, hanem rombolnak, vagy egymást nyírják. Én azt nem bírom, hogy mondjuk hiszti helyett úgy akarja felkelteni a figyelmemet, hogy ok nélkül kupánvágja a másikat, vagy széttépi a könyvet, vagy földhözvág valamit. :x

Én is pakoltam már el játékokat. Most is a kamrában van egy adag. Senki nem keresi. Büntetésnek csapnivaló. Viszont annyival kevesebb cuccot tudnak széthordani. :wink:
Nem is tudom. Nálunk valahogy nem sikerült megtalálni, hogy mivel lehet megfogni a dolgokat. Ha rövid a büntetés, akkor hamar túlvan rajta és ott folytatja, ahol abbahagyta. Ha hosszú, akkor elveszti a jelentőségét, amit elvettem. Pl. tegnap nem meséltem csak Rékának, mert Borka verekedett. De ha sokáig húzom, akkor elmegy és keres magának más játékot és a megvonás jelentősége nullára csökken. Ugyanez a tv-vel, vagy bármivel. Megy és keres más szórakozást. Persze elsőre bömböl és rosszul esik neki, de aztán gyorsan értelmetlenné válik az egész. Elvileg hosszútávon emlékeznie kellene ezekre a dolgokra, de eddig nem vettem észre. :roll:
Amúgy a bocsánatkérés normál esetben Borkánál is nagyon megy. És utána néz rám bociszemekkel, hogyha mégsem volt hatásos. Most azt próbálom, hogy ha valami elromlik, akkor a "megjavításához/gyógyulásához" idő kell, nem jön azonnal helyre attól, hogy ő bocsánatot kért. De hogy ezt mikor fogja megérteni??? :?
Réka viszont egyáltalán nem kér bocsánatot. (Anyjára ütött. Ő inkább szenved, de nem alázkodik meg egy "igazságtalan" büntetés miatt. :oops: :oops: :oops: )

De előbb utóbb túl leszünk ezen is. Csak megérjem. :)

Át tudnád nekem venni a Mamma Mia zenéjét?? Ha jól emlékszem letöltötted valahonnan? Én ezekben analfabéta vagyok. :oops:

Szép délutánt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,

hazajöttünk mi is Zalakarosról, isteni volt!!! Igyekszem visszaolvasgatni lassacskán..

Edit,
hogy sikerült, nagyon várom, hogy jelentkezz, mi hír a fiatalemberrel??!!!

Hétfőn megyünk a bhrg-be Sárival és Benivel.

Hiszti nálunk is van doszt, szóval mindig olyan megnyugtató olvasnni titeket!!! :lol:

Kép
nettke

Nettke,

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Majd várjuk tőletek is a képeket!

Edit,

tényleg, hogy sikerült a műtét? Remélem, Marci legalább annyira jól bírta, mint Lilla Dávidja! Majd jelentkezz!

Brigi,

Okés, küldöm majd a Mamma mia zenéjét! Azért biztos, ami biztos, írd meg lécci a címedet!

Mi ma megint ügyeleten voltunk - de most Ambrussal :( Begyulladt a fügyije...

Detti

KépKép
kiliman

Ambrusnak jobbulást!

Edit????
Hogy vagytok?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Lehet, hogy akkor nálunk is hasonló a helyzet: nagy hisztik nincsenek, de állandó nyígás az igen. Lehet, pont azért, mert a nagy bömbölés soha nem izgatott, majd abbahagyja, simán otthagytam utcán, boltban, bárhol, így nem is csinálják. de az egymás csesztetése, a nyekegés az az agyamra megy, lehet, épp ezért náluk ez a menő :twisted:

Többiek?? Mindenki nyaral? De jó nektek... :P

Én ma strandon voltam a csajokkal (idén még először sikerült kijutni :oops: ), meglepett, de tavalyhoz képest sokkal bátrabbak. Tavaly még egyből nyafogtak ha víz érte az arcukat, ha bárki csapkodott körölöttük, most meg simán egyedül csúszdáztak, rohangáltak a vízben. Na azért Bernátékat meg sem közelítjük, fejest még nem ugranak, de mondjuk ezt nem is bánom :lol: És tök jól eljátszottak vadidegen gyerekekkel is, 5-6 éves fiúkkal fogócskáztak a vízben. Korán kezdik... :lol: A hullámmedencébe is bementek, nem izgatta őket hogynyakig csapja le őket a víz, ráadásul baromi hideg. Kezdenek igazi gyerekek lenni :lol:

Edit! Hogy vagytok?

Detti!

Ambrusnak jobbulást!
Sátor? :shock: Én már nem vállalnám be, elkényelmesedtem :oops: Utoljára kb. 18 évesen volt benne részem, akkor még nagyon romantikusnak tűnt :lol: Érezzétek jól magatokat!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszönjük,jól vagyunk!Marci nagyon ügyes volt a kórházban,nem volt vele semmi gond.Jól tűrte a "megpróbáltatásokat!Sebe gyógyulóban,kötés már lekerült róla.Fél év múlva derül ki,hogy minden rendben van-e.
Többiek is "jól viselkedtek" itthon,csak hiányolták a Marcit és engem.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Húúú, úgy látszik, mindenki nyaral:-)

Edit,

Tök jó, hogy minden simán ment! Lassan meg tudom neked nézni a nadrágokat, ha még mindig aktuális... :wink:

Ditke,

És egyedül voltál a lányokkal??? Én most jöttem egyedül a postáról, de kikészültem... Pedig egészen jól viselkedtek.

Hááát, én úgy vagyok a sátrazással, hogy 4 éjszakát simán kibírok így is. Nem volt időnk szállást foglalni, és még az is lehet, hogy majd ott helyben keresünk szobát. A sátor csak biztonsági tartalék. Meg mi tervezzük, hogy néhány év múlva már a gyerekekkel is elmegyünk sátorral, mert már nagyon profi felszerelések vannak és mi korábban nagyon sokat kempingeztünk. Nem az anyagiak miatt, hanem mert baromi jó hangulata van.

Brigi,

Ha minden igaz, akkor ma postára került a cd-d! Hogy vagy egyébként?

Ma egyedül vagyok a skacokkal, én fektetem őket (már nagyon régen volt ilyen), mert a férjem a Szigeten partizik :roll: De holnap én megyek!!!!!!!!! Már nagyon várom!

ja, és amit akartam kérdezni: kinél hogy alakul az esti fektetés-altatás? Csak mert én kezdek megőrülni: ugyanis egészen mostanáig este 8-kor már aludtak, de az utóbbi egy hónapban már nagyon nehezen akarnak elaludni, tegnap este 10-ig (!!!) ment a
fesztivál :(
Azt egy kicsit idegesítőnek találom, hogy semmi magánéletünk nincsen, egy filmet nem tudunk végignézni, mert a gyerekeim este 10-ig dorbézolnak. Régen legalább volt 2-3 óránk este, amikor nem kellett a kölkökkel foglalkozni, de mostanra már ez sem maradt...

Egyre inkább úgy érzem, hogy nem tudok annak az elvemnek megfelelni, hogy nem akarok a gyerekeim rabszolgája lenni. És ez nagyon sz@r érzés :cry:

Detti

KépKép
kiliman

Már azt hittem kihal a topik. :wink:

Edit :)
Már kezdtem izgulni, hogy nem jelentkeztél. Még apukád is eszembe jutott. :oops: De örülök, hogy minden rendben van és ilyen jól ment a műtét.

Sztem ha nem lesz ennyire világos este, akkor hamarabb fognak elaludni. Az enyémek legalábbis nagyon reagálnak a fényre az esti lefekvésnél. A tudatuk valahogy nem tud ráállni, hogy este is világosban aludjanak el. Pedig amúgy délután nem zavarja őket. Én reménykedem, hogy ez egyszerűsíti a helyzetet.
Mondjuk nálunk most az a baj, hogy már hullák estére, mert az oviban nagyon elfáradnak, viszont nem tudják kialudni magukat. Ez csak azért rossz, mert ugyan este hamarabb elalszanak, de a délutánunk nyafogással telik. Mindenen megy a műsor.
Cd-t köszönöm.

Én amúgy jól vagyok, csak betoji és sokat fekszem és alig csinálok valamit. Most még van két kritikus hetem és nagyon szeretném azt kihúzni. Utána már nem érdekel. De ezen még nagyon izgulok. Főleg, hogy azt olvastam, hogy a 34-36 között szülni a legkockázatosabb. Akkor inkább hamarabb szerencsésebb elvileg.
Meg zavar, hogy a méhszáj nyílást elvileg nem lehet megérezni és akár egy nap alatt teljesen minden elromolhat. De azért igyekszem megbeszélni a kiscsajjal, hogy jobb neki, ha időre születik.

Na megyek a folytatom a punnyadást. Már komolyan fáj a fülem a sok fekvéstől. Tegnap már azon gondolkodtam, hogy mit is kellene vele csinálnom.
Viszont látom az olimpiát az elejétől a végéig. :lol: :lol: :lol:

Jó éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mi nyaralunk is, meg nem is: Péntek óta volt egy balatoni erre-arra pár napunk, most meg két napig itthon vagyunk, és készülődünk Bibione-ba. ÚÚÚÚTÁLOK PAKOLNI! Na meg mosni...(Sokszor eszembe jut, hogy volt, aki fél órát említett pakolásra...majd ha egyszer nagy leszek, akkorra talán belejövök...)

Amúgy velünk minden OK.

Brigi!
Drukk-drukk! Én nagyon nem értek ezekhez az orvosi dolgokhoz, de szerintem az tuti jó, ha dumcsizol a csajszival, hogy még ne akarjon kibújni.

A többieknek pusza, majd jövök...

Vikóka

Ps. Ja Detti, alvás ügyben nálunk is ez a helyzet, de kb. 2 hónapja tart az esti tere-fere...én már panaszkodtam erre, és Cat azt mondta, hogy náluk is detó ez van. Tuti lehet valami ebben a sötétedés dologban...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Hát, mi nem nyaralunk. :evil: Elvileg kedden vették volna ki a mandulámat, de jövő kedd lett belőle. :( Niki szombaton egész nap rókázott, de más nem volt beteg. Én hétfőn szépen összepakoltam, felékszültem lelkileg, elbúcsúztam este a manóktól. Aztán éjféltől reggel hatig rókáztam!!! :evil: :evil: :evil: Másnap éjjel Dá.... de ő megúszta 2 egész picivel. Az én gyomrom még most is elég másnapos érzésű....
Az a legdühítőbb ez egészben, hogy a műtétek miatt nem voltunk sehol, nem találkoztunk senkivel. Mégis honnan a frászból szedtük össze ezt a szart pont most?!! :evil:

Mindenkit puszilok- most megyek, mert kéne kicsit gyerekezni és még mindig alig élek.....; csak be akartam jelentkezni.

Edit, Brigi

Örülök h jól vagytok! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit!
Örülök, hogy minden jól ment :)

Vikóka!

Jó utat! Pakolni és sem szeretek, de már egész belejöttem, pikk-pakk berámolom ami kell. :) Kipakolni annál macerásabb mert hegyekben áll a mosnivaló :( Aztán meg a vasalnivaló :(

Lilla!

Sajnálom hogy így benyaltatok valamit :( Még jó hogy ilyen közel találtak új időpontot. Csak hogy valami biztatót is írjak :?

Detti!

Én sokat vagyok egyedül velük, már megszoktam, fel se tűnik :lol: Mondjuk ők is megszokták, na meg megy a zsarolás ezerrel "ha nem fogadtok szót többet nem jövünk, nem lesz fagyi..." :roll:
Az egyetlen nehézség a pisilés. Mikor az egyiknek kell ki kell rángatnom a másikat is a vízből, ami nem egyszerű :lol:

Alvás: nálunk ezer éve ez megy, 10-kor alszanak el. De mivel mi eléggé baglyok vagyunk így még jut pár óra az éjszakából. A gond akkor van ha hamar megébrednek és költöznek át mert akkor lőttek az esti magánéletnek. :(
Bár újabban ha valamelyk átjön és elalszik (és nem alszom el én előbb ...) akkor átmegyünk egy másik szobába és otthagyjuk őkelmét :wink:

Brigi!

Szurkolok, pihenj sokat (bár én ezt sosem bírtam betartani, de tanácsot osztogatni azt nagyon tudok :lol: )

Már csak két hét és végre mi is megyünk nyaralni, már nagyon várom :P

Ditke
ditke62

Jobbulást!! Anyukád még itt lesz a műtét után? Vagy ki fog segíteni?
Remélem azért sikerül a jövő hét és túl leszel rajta. De gondolom most újra kell készülni lelkileg és az is jó nehéz lehet.

Ovi előtt állók!!

Ti adtok valami immunerősítőt a kezdéshez? Nem is most a nyári időszakrak gondolok, hanem már őszre. Nekünk ugye nagyon nem lenne jó, ha sokat lennének betegek, bár tudom, hogy ezt nem olyan könnyű megoldani. Remélem bébi nagyrészt védett lesz az anyatejtől.
Bronchovaxom??? Valaki kérdezte, de talán nem írt senki.

Csajaim egyelőre nagyon jól veszik az oviakadályt. Az óvónők is szeretik őket, eddig még nem érkezett panasz. :wink: De sajnos nem mesélnek semmit, hogy mi volt. Ha kérdezem, akkor egy félig halandzsa szöveg jön, hogy mi történt, de én tudom, hogy a fele sem igaz, és nehéz kihámozni a lényeget.

Viki :)
Jó nyaralást!!

Még azt akartam neked írni, hogy néhány év múlva már nem leszel a rabszolgájuk. Túl hamar elmegy ez így is. Legalábbis én így érzem.

Szép napot Mindenkinek! Ide küldjetek egy-két hűsítő gondolatot, mert már-már kezdek rosszul lenni ettől a nyomott melegtől.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla,
jesszus, ilyen rohadt balszerencsét..!!! Gondolok rád majd jövő héten, hogy hamar túllegyél rajta!!

Brigi,
kitartás!!! terhesen a legszörnyebb a kánikula, még emlékszem.. (pedig nekem anno csak egy erős tavasz jutott, de kutyául szenvedtem!)
Én pl a 34. héten szültem, nekem nem mondták, hogy ez rosszabb lenne mint korábban.. vagy ikrekkel ennyire más?? Elvileg 1, 2 v 3 baba is ugyanabban az ütemben fejlődik méhen belül, nem? Most ezt nem azért írom, csak tarts ki a 40. hétig, de ne aggódj szerintem amiatt, hogy ez egy kockázatosabb idő lenne a hetek alapján!!

Edit,
erősek és ügyesek vagytok nagyon!! Örülök, hogy így túljutottatok rajta.
Ja, és a 40 pont nem tudom mit jelent lemaradásilag (félévben vagy évben), de nem is zavar igazán, teljesítményben nagyon ügyes volt, őszintén sokkal rosszabbat vártam (hogy azt sem érti meg amit kérnek tőle), igazán büszke vagyok a kisemberre!! Csináljuk amit kell, de igazából kicsit az izomtónusa laza, tehát ezek egyfajta erősítő gyógytorna gyakorlatok törzsizomzatra, nem az okosságával volt a baj :lol:

SZOBATISZTASÁG
már csak babonából is megírom, mert eddig itt amire panaszkodtam, az utána olyan szépen megoldódott!! :D
Szóval Sári és Beni szoba és ágytiszták lettek seperc alatt, de Nati, aki 3/4 éve szobatiszta, éjjelre nem tudja tartani.. Levettük a pelust, de minden éjjel bepisil az ágyba, van hogy felébred és sír, van hogy fel se ébred rá! Visszavenni a pelust nem akarja.
Este alig kap inni, megpisiltetjük fürdéskor és alvás előtt is.. nem tudom mit kéne még..?? Beszéljem rá a pelusra és várjak míg az száraz marad, vagy semmiképpen ne adjam vissza? Ébresszem éjjel éjfél fele és pisiltessem meg? Nálatok van tapasztalat erre???

Kép
nettke

Sziasztok!

Csak fél percnyi időm van!Többiektől bocs!

Nettke!
Nálunk Beninek volt egy rossz időszaka,amikor pár heti éjszakai ágytisztaság után,egyfolytában bepisilt.Akkor megkérdeztem a pszichológust,hogy mit csináljak vele (nekünk bejött a tanácsa).
Azt mondta,hogy mindenképp meg kell beszélni a gyerekkel!!!Ha rá tudod venni,hogy neki is jobb,kényelmesebb (és persze tud vele aludni is)a pelus,akkor vissza szabad rá adni.De ekkor is el kell mondani neki,hogy amint száraz pelussal ébred,újra leveszitek róla,tehát ez átmeneti állapot.
Ha viszont ez ellen nagyon erősen tiltakozik,nem szabad rá pelust adni.Akkor gumilepedő,pusz lepedő,takaró,pizsama és állandó mosás marad.
Viszont arra is készülj fel,hogy az első rábeszélésnél tiltakozni fog a pelus ellen!Kb. 1hét-10nap "rádumálás" a megengedett!Ha ennyi idő alatt sem tudjátok meggyőzni (nem tudom,mennyire akaratos jellem),akkor tényleg nem szabad tovább erőltetni.Napközben is beszéljetek róla,meg épp amikor pisisen ébred (ha egyáltalán olyankor magánál van).
Meglásd ez is egy-kettőre megoldódik!kitartás!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke :)

Ezek szerint megvolt a felmérés és eredményt is kaptatok? Valamit elmulasztottam???

Köszi a biztatást!! Én már a 36 betöltöttnek is örülni fogok. Persze lehet, hogy túlparázom a dolgot, de egyfolytában nyilalgat a hüvelyemben, amit folyton úgy magyarázok, hogy tágul a "rendszer" és már indulna is kifelé a kisnőci. Attól félek, hogy kinyílok és elfolyik a magzatvíz, mert az kész helyzet, szülök és ennyi. Egyébként én is többeket ismertem a kórházban, akik 34. héten szültek, de mind kaptak tüdőérlelőt. Még én is, pedig mi kihúztuk a 36. De ha itthon rosszul alakulnak a dolgok, akkor már nem tudnak mit tenni, csak rábízni a természetre, hogy tudja mit csinál.

Amúgy én már csak úgy tudok megmaradni, hogy vizes pelenkával teregetem magam. Már előre félek, hogy fél 4-kor hogyan hozom el a gyerkőket az oviból.

Szobatisztasággal kapcsolatban nem tudok segíteni.
Nekem akkor pisilt be Borka többször éjjel, amikor hidegebb volt. A kevés esti ivás nem tudom segít-e, mert Borka még közvetlenül a lefekvés előtt is megiszik egy pohár tejet, meg előtte, amit kér és ez nem befolyásolta eddig a bepisilést.

Kitartás! Meg fog oldódni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Szorítok neked/nektek!!!És már csak 2hét van a 36hétig!!!!
Nem lehet,hogy a méhszalagok nyúlását érzed?(lehet,hogy hülyeség,mert azért sokat felejt az ember azokból az érzésekből)
De a dokid szerint rendben vagy nem?
Mi kezdtük el szedni a Broncho-waxomot.Nálunk a Dávidnak annak idején bevált,így én most adtam egy esélyt ennek a szernek.Bár Marci kapásból mutatott rá egy kis allergiát (műtét előtt 5nappal :roll: ),de már nincs vele semmi gondja.Ha ezt szeretnétek szedni,akkor már most el kell kezdeni,mert ez kúraszerű.Most 30napig szedik a fiúk (ez aug. 30-án telik le),majd 1hónap szünet.Aztán 3hónapon keresztül havi 10nap.Mire beleérünk az igazán bacis,beteges időszakban,elvileg hatnia kell.
Emelett vitaminkészítményt is fognak kapni szeptembertől.
Ha dec-január magasságában úgy látom,nem használ,akkor keresek más immunrendszer-erősítőt.

Nettke!
Még teljesen azért nem vagyunk túl rajta!Csak fél év múlva lesz végleges és biztos,hogy rendben van Marci.Most még folyadék és vérömleny is van a herezacskóban,ennek fel kell szívódnia.De remélem,nála is rendben lesz minden!!!
És Beni szívesen csinálja az otthoni feladatokat?Sárcival mi lesz?Vagy őt amúgy sem érezted olyan kritikusnak?

detti!
Tegnap Olivér még éjfélkor ébren volt!!! :evil: :evil: Igaz az ágyában,de ébren!Reggel 7kor kelt!
Nagyon remélem,hogy ez az ovival megoldódik,mert a Dávidnak suli időben 9kor le kell feküdnie!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit
köszi a biztatást!! kicsit nem akarta, de aztán engedtem, hogy egyedül bújjon bele a pelekabugyiba és így felvette, ítt táncol mellettem most benne :D
Meglátjuk mi lesz, igazából sose volt üres a pelusa, csak mivel ő mindig olyan ügyes volt, megkockáztattuk a levételt, és ő is benne volt. Talán hiba volt sürgetni.

Brigi,
ilyenkor már minden nyúlik, tágul, szúr, fáj.. hihetetlenül nő most a picur.. csak feküdj, és nyugi!!! :D Ügyes leszel, és ő is!! Ha 2őt ügyesen kihordtál, ezt is megoldod!! Én biztos vagyok benne, persze a helyedben ugyanígy paráznék... :D

Voltunk igen a bhrg-ben, és ott azonnal van ítélethirdetés. Edittel már emaileztünk, bocsi hogy a végét ide írtam, de hát nem titok úgysem. 8)
Sári nem volt egyáltalán hajlandó kooperálni (jó móka 9500 Ft-ért), semmit nem csinált, még ha Tamással 2en húztuk vontuk, akkor sem. Dehát végül is azt hiszem, ezért vittük el, mert olyan öntörvényű, makacs, hisztis.
Benike 40 pontot ért el 100ból, ami rosszul hangzik, de én egyáltalán nem éreztem olyan rossznak a produkcióját. Hihetetlenül barátságos, kooperatív és ügyes volt. (erről írtam feljebb) Csak enyhe izomzati gyengeség az, ami talán kissé visszaveti, erre kaptunk feladatsort itthonra, kontroll 4 hét múlva. Sárival is ugyanezt kell csináltatni, szoktatni a rendszerhez, és ahhoz, hogy együtt kell működni. Ha a kontrollon meg tudjuk csinálni vele, akkor talán majd mást kap, hiszen ő sokkal erősebb fizikum. Dióhéjban ennyi.
Meglátjuk mi lesz, mennyit használ, kicsit szkeptikus vagyok az egésszel, de rajtam ne múljon, tegyünk meg mindent.

Kép
nettke

Jaj, Detti, milyen volt a Sziget???? Mit láttál, meddig voltál kint? (nagyon kíváncsi vagyok, én ma mentem volna de végül idén kimarad a Nagy Buli)

Kép
nettke

Nettke,

Nekem bejön/jött a Sziget, nagyon jól éreztem magam (főleg a Dolly Roll koncerten :lol: :lol: )
Úgy döntöttünk, hogy holnap is kimegyünk kora délután a fiúkkal, vannak gyerekprogramok, színházi előadások, hátha tetszik nekik. Ha nem, akkor hazajövünk.
Remélem, az időjárás is kedvezni fog.

Lassan én is hozzá tudok majd szólni a szobatisztaság témához :roll: Egész jól haladunk a dologgal!

Brigi,

Asszem, a mi fiaink is azt az immunerősítőt szedték, amit Editék. Én teljes mértékben annak tudtam be, hogy a gyerekeim csak a beszoktatás után második héten lettek betegek 4 napra. Azóta sem volt olyan, hogy ne tudtam volna őket bölcsibe vinni, mert annyira betegek voltak. Úgyhogy szerintem próbáld ki, ártani nem árt.

Most megyek kitépni a hajamat, még mindig randalíroznak, és megint egyedül vagyok :twisted: Ja, és 4 órát aludtam a tegnapi buli miatt, ami alatt 3x kellett felkelnem, mert Bernát anyucikát akarta... Úgyhogy a türelmem is fogytán.

KépKép
kiliman

Detti!

Akkor lehet reményem,hogy az enyémek is lesznek néha oviban??? :roll:
Köszi a felajánlást,de már nem kell mérni a nacikra.Megrendeltem anélkül,mert Dináék jönnek haza és később már nem rendel. (na meg most már az árfolyam is megy felfelé). Ráadásul a fiúknak nincs egyetlen normális nacijuk se (csak melegítő),mert mindet kinőtték. Így most kockáztattam!Remélem,bejön!

Nettke!
Azért ez unfair,hogy akkor is elkérik a pénzt,ha semmit nem tud kezdeni a gyerekkel.Ez nem CSAK a gyereken múlik!!!
Kíváncsi vagyok,mi lesz 1hónap múlva.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,
Ha kicsit ritkábban is, de próbálom olvasni a fórumot. Az összes gyerekről készült kép tüneményes.
Nettke,
Olvastam a hozzászólásodat a vizsgálatról. Én már egy jóó ideje hordom a fiamat és többször kértem %-os vizsgálatot, de azt a választ kaptam, hogy 5 éves kor alatt nem csinálnak. /okt-ben lesz 4/
Mindig csak új gyakorlatokat kapunk.
Lennél kedves megírni, hogy ennek a vizsgálatnak mi a konkrét neve?
Mi ide járunk: http://home.hu.inter.net/lkhrg/bemutatkozas.html

Kép
pramprampram

Hazajöttünk tegnap. Nagyon jól sikerült ez a nyaralás is. :D Telepített lakókocsiban voltunk a fiúkkal egy horvát campingben. A fiúknak nagyon bejött a nomád életmód, nekünk kicsit macerás volt velük. Minden pisinél kakinál szaladgálni kellett velük a vizes blokkba, persze ott zuhanyozni, mosogatni stb. Kettesben pár éve ez még nagyon romantikus volt, de a kölkökkel már nehezített. Ráadásul rohadt meleg volt a lakókocsiban éjjel, nem lehetett megmaradni. Na és bitang drágák a horvátok, sokkal dráágább mint olaszország, és sokkal bunkóbbak is.

Mondjuk a tenger sokkal jobb mint Olaszban, imádtam fürödni, de a fiúknak nem jött be, mert sziklás. :roll:

Holnap teszek fel képet.

Alvás ügyben részvétem. Sajnos mi is szívunk. Tegnap 1/4 12-kor aludtak el este!!!!! Este 10-kor még simán zsizsegnek, szedik szét a lakást, le sem lehet lőni őket.

Mikor mentek horvátba?

Nettke :)
Olinak is 43%-os lett a tesztje márciusban. Én elkértem a nőtől a tesztet, és átnéztem a feladatpontozást, és rákérdeztem, hogy egy-egy feladatra amit én jónak éreztem miért kapott kevesebb pontot. Sajnos meg tudta magyarázni. Például tök szépen bukfencezett, de mivel nem ül fel a bukfenc után alig kapott rá pontot.

Most voltunk a második feladatsor után ellenőrzésen, és Oli egyáltalán nem kooperált már. Ki kellett fizetni a díjat, mert fél óra könyörgés után sem csinálta a feladatot, mert olyanja volt. :evil: :twisted: Nem kaptunk újabb feladatsort ezért, csoportos tornára kellene vele járnunk, ami csak hétköznap van, és nem tudom megoldani. :evil: :twisted:

Prampram :)
Mi is ide járunk, csak a Baross utcába. De Vkorsi oda jár a Komjádyba mindhárom gyerkőccel, és ők is kaptak százalékos eredményt. Az alapján kell Levinek csak csoportosra járnia.

Én most kértem a csajtól egy tanusítványt, hogy oda jártunk, és mi volt Oli eredménye. Állítólag majd postázzák.

Nyugi és sok pihenés! Nagyon jól tartod magad! Tényleg már kevesebb mint 2 hét és betöltöd a 36-ot. Ez az idő talán jobb most neked. :P

Sajnálom a rókázást, ezt a pechet!!!! Dá jól van?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Horvátországgal szerintem két nagy probléma van: nem gyerekbarát (a mi szempontunkból) a tengerpart, és hogy rohadt drága :( Egyébként a közelsége meg a tenger minősége miatt egész jó.
Azért remélem, jól eltöltöttétek ezt az egy hetet.

Mi szerdán készülünk, de időjárás-függő, mert ha nem lesz meleg, inkább máshová megyünk.

Ma negyed 10-kor már aludtak a gyerkőcök! Igaz, hogy sűrű napjuk volt (Szigen voltunk velük), úgyhogy lehet, hogy emiatt.

Detti

KépKép
kiliman

Pram,
ide járunk (vagyis itt voltunk), csak a Komjádiban. 100ból 40 pont az 40%, amőgy nem emlékszem, hogy ezt 5ban vagy pontban mondták ki... Bencével mennyi volt az első eredményetek?

Cat,
de klassz, hogy jó volt!! :lol: Jövő héten meg már bölcsi újra :lol: Az enyimek már várják, szívesen mennek. Hálistennek.
Megnyugtat, hogy nem csak az én Sárim nem kooperál...
És most mit fogsz csinálni Olival, hová viszed? (Minket is megkecsegtettek a csoportos tornával Sári felé, de nem vágtam lelkes arcot.. tudom, hogy fontos a fejlesztés, de azért nem mondok fel a munkahelyemen emiatt.. A másik, ami zavart, hogy olyan mint egy végtelen történet, mindig van másik lépcső amire tovább kell lépni. A Dévény anno valahogy kerekebb történet volt, ahol elértük a kívánt eredményt és békén hagytuk a gyereket. Nnna, mindegy, most csináljuk.)

Kép
nettke

Pram,
bocs, gyorsan írtam.. szóval "amúgy " és %-ban.. :D

Kép
nettke

Nettke!

Nem akarlak elkeseríteni,de ennek sose lesz vége!!!
Mert most épp csoportos fejlesztés (vagy otthon végzendő feladatok).Aztán 1-2év múlva logopédia,esetleg ha kell gyógytorna.Majdan a suliban ismét előjöhet a fejlesztés,meg persze idővel gyógytorna. És akkor arról még nem beszéltem ha ti szülök szeretnétek vagy épp a gyerek szeretne valahová járni.
Szóval innentől kezdve már csak arról szól az életünk,hogy hogyan tudjuk megoldani,hogy meló után különféle "csoportokba" elvigyük a gyerekeket.
Egy dolgot tartsatok szem előtt:
nagyon rossz érzés,ha tudod,hogy a gyerek vért izzadva tanult egész évben és mégsem kapta/kaphatta meg azt a jegyet,amit érdemelt volna!!!!
Mi ebben élünk.Én tudom,menyi lelkizés kell ahhoz,hogy ne adja fel a gyerek és ne mondja azt,hogy tök felesleges tanulni!!!
Persze ha annak idején megkapta volna a megfelelő fejlesztést a Dávid,akkor is lehet,hogy ugyanezek a gondok lennének.Csak!!!!Elmondhatnám magamnak,hogy mindent megtettem azért,hogy ne legyenek tanulási nehézségei. (így meg furdal a lelkiismeret,hogy tudnom,látnom kellett volna azt,amit ovónő,logopédus és tanítónénik se vettek észre)
Mert a dac,a hiszti és akaratosság mögött nem mindig a szembenállás van.Ez egy védekező mechanizmus!A gyerek megtanulja,hogy kell palástolni azt,hogy ő egy adott dologra nem képes.
Amúgy nálunk a vizsgálaton Marci (akinek legjobb lett az eredménye) az első 10percben egyáltalán nem kooperált!!!Csak azt hajtogatta,hogy "nem atajom". Végül előkerült egy olyan játék,ami felkeltette az érdeklődését és onnantól már nem volt gond.
Akkor ti még 2hétig bölcsiztek?Aztán jön az ovi?Tudják,értik,hogy egyszer csak máshová fognak járni?

Pram!
Nektek Bencével mi volt a gond?

Egy kicsit én is hadd panaszkodjak,hátha lesz valami változás!!!
Szégyen gyalázat,de Oli totál kikészít.Ma reggel már üvöltöttem vele egy akkorát,hogy zengett az egész utca.Ha hülyeségről, rosszalkodásról van szó,mindig élen jár.Sőt sokszor ő az értelmi szerzője.De ha bármi mást csinálni kellene,semmiben nem vesz részt. Pl: mióta ketten fürdenek Benivel,állandóan úszik a fürdő,pedig minden este elmondom nekik a "szabályokat" Vagy ma szétdobáltak egy csomó játékot a szobában,persze ő volt a falkavezér!De pakolásnál egy darabot sem tett a helyére,csak bohóckodott.A minap úgy földhöz vágott egy lego autót,hogy letörött a kereke! :evil:
Hiába mondom neki szépen,mit miért ne!Hiába üvöltök vele vagy épp megbüntetem!Semmi!!!Egyszerűen nem tudok rá semmivel hatni és ez engem totál kicsinál.
Komolyan mondom,már alig várom,hogy kezdődjön az ovi! :oops:

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke, Cat,
Köszönöm a válaszokat. Ismét elővettem a szakvéleményt, de nem találtam benne %-os pontokat....brrrr

Edit,
Izomtonus problémák, mindent később csinált a testvéreihez képest.
Bár tegnap volt egy aranyos dolog Bencusnál. Itt voltak anyósék az éves látogatásukon -délután 1/2 5-re értek ide-. 6 óra felé amikor vacsoráztak a gyerekek, gondolták már indulnak is. Már az ajtóban voltak és elköszöntek. Bencusom beszólt: "és további jó étvágyat".

Kép
pramprampram

Edit,
Ha szabad egy kicsit vigasztalnom akkor elmondom, hogy a fiam amikor lekerült a lélegeztető gépről de még inkubátorban volt, már kapott DSGM kezezléseket és így sorban a többit. Úgyérzem mindenhol megmutattam, fejlesztették elől-hátul... De talán a legfontosabbat mégis Te adhattad Dávidnak, a BIZTONSÁGOT.
Bocsánat mindenkitől, de ha elviszed felméretni a gyereket, először is előveszik az anamnézist és már eleve találnak rajta fejleszteni valót. Na, azért szülő legyen a talpán ha belül nem rágja magát és nem örlődik ebben.
Mostanra ott tartunk, hogy elviszem egy ilyen helyre akkor, legjobb esetben is csak annyit mond "akkor menjünk haza" veszi a holmiját, a kezembe adja a cuccomat és az ajtó felé veszi az irányt.

Kép
pramprampram

Pram!

Igen,részben igazad van!Csak a Dávid már lassan 12éves!!!És belekerült abba a korba,amikor többet ér a haverok szava (fontos a csordaszellem).Ráadáusl 1éve kaptak egy pedagógia szempontból nagyon rossz osztályfőnököt.(irtó sokat romlott az osztály nemcsak tanulmányilag,hanem magatartásilag :roll: az iskolai rémei lettek és ez sajnos nem túlzás)
Miközben egyik oldalon hallja,hogy milyen stéber vagy,mert tanultál, a másik oldalon a szülei szapulják,hogy tanuljon!Na most hova is fog billeni a mérleg nyelve, ha minden erőfeszítés és tanulás ellenére nem kapja meg az áhított jegyet????
Nagyon nehéz vele megértetni és elfogadtatni,hogy ő ezt a részképesség-zavarai miatt nem tudja tökéletesen "megtanulni,de közben tanulja meg saját magához mérten 100%-ra. De ezek után se érezze kudarcnak,ha max. 4-t kap rá!!!!
Nehéz döntés ez!!!De a képességzavarokkal küzdő gyerekeknek nagyon rossz "sorsuk" van a legtöbb iskolában!!Sem idő,sem energia,sem pénz nincs arra,hogy ezek a gyerekek megkapják a képességeiknek megfelelő oktatást.Az pedig nagyon fontos,hogy ne érje őket folyamatosan kudarc.
Most még nagyon-nagyon fejleszthetőek !!
8éves kor után max. szinten tartás van.Ezért pl. a Dávidnak már semmit nem jelent,hogy a múlt tanévben nem volt egyáltalán fejlesztés.
Hidd el!Most kell őket nyüstölni,most még az ő idejükbe és energiájukba is belefér.
Persze így se biztos,hogy lesz bármi eredmény!Ezt egy bizonyos idő után akkor el kell fogadnia az embernek.
Te azért látsz bármi fejlődést Bencén?Ti most milyen fejlesztésre jártok?A lányokkal nincs gond?
Amúgy nekünk sincs semmiféle %-os meghatározás.A mi szakvéleményünkön fél év lemaradás van!

Cat!
Mit csinálsz most Olival?Te azt mesélted a múltkor,hogy sokat használt neki az eddigi fejlesztés?Nálatok az oviban semmi ilyen lehetőség nincs?

Detti!
Élvezték a fiúk a Szigetet?Mit néztetek/hallgatattok meg?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Minden együttérzésem. Nálunk ugyanez van, csak én most még ahhoz is türelmetlen vagyok, hogy szépen elmondjam, hogy mit miért. :oops: Na nem mintha az használna, csak akkor legalább nem érezném magam akkora csődtömegnek.
De az ovival azért könnyebb lesz a helyzet!

Ma elkezdtem válogatni, meg mosni a babaruhákat. Sztem négyesikreket is várhatnék ennyi ruhával. Pedig mi a legtöbb újszülöttruhát kölcsön kaptuk, de a sógornőmék még valami eszméletlen mennyiséget szereztek be. Persze nem tudták elhordani, úgyhogy minden szinte újnak néz ki. Párnak én nem tudtam elleneállni a turkiban, úgyhogy kb. 40 db rugi van, ami teljesen hibátlan. 8) Igaz, sok fiús van, de nem érdekel.

A kórházi csomagot is kezdem összerakni, de abból azért még sokminden hiányzik.
A lakás meg .... :oops: Fekve elég nehéz készülni a babavárásra. A férjem segít, és így hogy MINDENT ő csinál, csak fele annyit dolog marad rám. Én csak pihenjek! Különben meg miért baj, hogy a feje tetején áll minden :?: :roll:
Remélem ez a panasz is használ. :wink:

Megkaptam a cd-t. Köszi!!!!
Kertetek hogy áll???

Minden jót Nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X