[quote]T írta:aláltam a neten szombatünneplő keresztények írásait, előadásait; meg uennek a kritikáját is.
megosztod velunk is a lelohelyet?
kivancsi vagyok ra
Biobaba
2008.06.27 21:53
2008.07.01 17:11
[quote] írta:s itt a demokrácia kérdéséhez jutunk, a tudás pedig nem demokratikus. Én tudom, a másik nem. A tudomány és az oktatás demokratikus abban az értelemben, hogy bárkinek lehetősége van belépni és megtenni azokat a lépéseket, amik a tudáshoz szükségesek.
2008.07.22 17:58
2008.07.29 20:42
[quote]A írta:ztán a következő kör, hogy elfogadom azt, amit ez az Isten felkínál. Nem alkudozom vele, nem válogatok az én elképzelésem szerint a programjából (csak a 10 parancsolat, csak a hegyi beszéd, stb. hány ilyet hallok...). Tök jó dolog ez!
2008.07.29 21:11
2008.07.29 21:30
2008.07.29 22:18
2008.07.29 22:37
2008.07.29 22:44
2008.07.30 01:44
[quote][ írta:size=75]Az olcsó kegyelem. a tanításként, elvként, rendszerként megjelenő kegyelmet és általános igazságként megjelenő bűnbocsánatot jelenti, ahol a keresztyén isteneszmény jelenti Isten szeretetét. Aki helyesli, annak bűnei máris megbocsáttattak. E kegyelemtan egyháza már így részese a kegyelemnek. Ebben az egyházban a világ olcsón elleplezheti bűneit, nem bánja meg azokat, és nem is óhajt igazán szabadulni tőlük. Az olcsó kegyelem ezért egyenlő Isten élő igéjének, Isten igéje megtestesülésének tagadásával. [/size]
[quote][ írta:size=75]A drága kegyelem a szántóföldbe elrejtett kincs, amelyért az ember elmegy és örömmel eladja mindenét, amije volt; a drágagyöngy, amelynek áráért a kereskedő minden vagyonát odaadja; Krisztus királyi uralma, amelynek kedvéért az ember maga kaparja ki a saját szemét, amely megbotránkoztatja; Jézus Krisztus hívása, amelyre a tanítvány elhagyja hálóját, és követi őt. [/size]
2008.07.30 06:38
[quote="picilivi"]
írta:picilivi??? ????????? ???????? ????????????????????? ????
[quote="biobaba"]
írta:biobabaPeter, en azt amit Livi irt inkabb ugy ertelmeznem, h a vizkeresztseg az jel(zes), mint mondjuk a kapufelfara kent ver. Tehat nem metafora. De majd remelhetoleg jon Livi, es leirja, mit is gondolt valojaban:)
2008.07.30 06:50
2008.07.30 08:31
2008.07.30 09:07
[quote]r írta:ájöttem, hogy lehet szerkeszteni (végre)
2008.07.30 20:58
2008.07.30 21:11
2008.07.31 06:54
[quote="picilivi"]
írta:piciliviA "nekem semmi sem metafóra sem a Bibliában, sem a bűnbeesésben" kijelentés pedig nekem nem olyan, mintha arról lenne szó, hogy csak bizonyos dolgokra vonatkozik a Bibliából, másokra meg nem, mert azok egyértelműek (hiszen benne van a kizáró "semmi sem").....
[quote="picilivi"]N írta:piciliviekem pl úgy tűnik, olvasva a Bibliát, és a bibliatudósok sokszor egymásnak homlokegyenest ellentmondó kifejtéseit, hogy itt azért több minden is el van rejtve, és nem csak néhány egyértelmű hasonlatról beszélhetünk.
[quote="picilivi"]M írta:picilivieg hát, ha teljesen egzakt lenne, akkor fel sem merülhetne kérdésként, hogy ezt vagy azt a szabályt (pl. 4. parancsolat) hogyan kell betartani, vagy hogyan nem....
[quote="picilivi"]S írta:piciliviajnálom, hogy "kiakasztottalak", de ez a "végre írt valami félreérthetőt" érzés a tied - bennem ez nem merült fel -, tehát neked kell vele megbírkózni.
[quote="picilivi"]V írta:piciliviagy nézheted úgy is, hogy ezt az érzést is Tőle kaptad (mint mindent - ahogyan írtad), és akkor máris könnyebb megemészteni.... gondolom.
2008.07.31 07:29
[quote="picilivi"]A írta:picilivi karma eredeti jelentése: tett, cselekedet.
...
Hogy a gondolati cselekedeteink egyfajta függőség lenne?
NANÁ!
2008.07.31 07:52
2008.07.31 09:49
[quote] írta:"Rómaiakhoz írt levél 6:4 (Károli biblia)
A vízkeresztség feltétele a Jézus Krisztushoz való megtérés és az belé vetett hit. A vízkeresztség eredményezi a bűnök eltörlését, az óember megfeszítését és eltemetését, a föltámadott életre való újjászületést, a szív körülmetélését és a Krisztus Testébe, az Egyházba való belépést."
2008.07.31 11:48
[quote="biobaba"]
írta:biobabaa Karoliban ilyen nincs leirva
2008.07.31 20:34
[quote]H írta:a nem merült fel benned, akkor miért tettél 30 kérdőjelet a mondandód végére? A fórumbeszélgetésben már 3 felkiáltójel is soknak számít, ennyi kérdőjel kábé a komplett hülyének nézést jelenti...
2008.07.31 20:56
[quote]h írta:at errol beszelek...
valoban mindenkinek vannak fuggosegei, epp ezert van szuksegunk a kegyelemre
ha azt veszem alapul, h az ember Istennel valo kapcsolatra teremtetett, akkor nincs mit csodalkozni azon, h miutan eltavolodott Istentol, keres mas dolgokat, mivel fuggo...
2008.07.31 20:58
[quote]I írta:sten az őt keresőknek ígérte a teljes Igazság megismerését. Ebben hiszek, így olvasom a Bibliát, és egy betűjében sem vagyok bizonytalan.
2008.08.01 06:47
[quote]T írta:ele van olyan dolgokkal, ami értelmezhetetlen annak, aki mondjuk irodalmi vagy történelmi műként olvassa a Bibliát. Tehát el van zárva előlük a tanítás, és csak a beavatottak, megtértek férhetnek hozzá.
[quote]A írta:rról volt szó előtte, hogy nem vagyunk függetlenek a cselekedeteinktől.
Ezért lenne szükségünk a kegyelemre?
Én eddig azt hittem a bűnök miatt.
A kegyelem által függetlenek leszünk a cselekedeteinktől?
2008.08.01 07:29
[quote]
írta:Mutass nekem egyetlen embert, aki teljes mértékben uralja a gondolatait, és ráadásul még csak a hatásuk alatt sem áll! (Buddha nem ér, mert ő már meghalt!)
2008.08.01 08:26
[quote="picilivi"]
írta:piciliviSokkal inkáb amiatt beszélhetünk a Bibliával kapcsolatban ezotériáról, amit Livi is írt:
[quote]
írta:Ezoterikus: a titkos tanokra használt kifejezés, amelyek csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek; rejtélyes, okkult, "rejtett"
Értelmező: csak a beavatottaknak érthető
Idegen: (görög-latin) titkos, rejtett; csak a beavatottak számára érthető vagy hozzáférhető
Mágikus: ezoterika – (a görög eszterikósz-ból, annyi mint belső) tkp. azt jelenti, hogy "a befelé fordított", tehát csak a kiválasztottak számára hozzáférhető titkostan […]
Ökumenikus: titkos, rejtett, csak a beavatottak által érthető
Vademecum: belső; belső tanítás, amelyet egy filozófus vagy egy filozófiai iskola a beavatott belső körnek szán; ilyen értelemben titkos tanítás; a görög eszóteró ('beljebb') nyomán
2008.08.01 21:12
[quote]a írta:z Istentol valo eltavolodas a bun
ha eltavolodtunk Istentol, mashol keressuk a fuggosegunket
egesz eletunkben kegyelemre szorulunk
mar az is kegyelem, h megterhetunk Istenhez
[quote]h írta:ha Buddha tudta magat fuggetleniteni a gondolataitol, akkor o isten lett? v h van ez?
[quote]s írta:zamomra egyaltalan nem egyeztetheto ossze a buddhizmus a keresztenyseggel
[quote]e írta:gy buddhista nincs raszorulva a kegyelemre, mert a meditacio altal vegezne el azt, amit a keresztenyseg szerint Isten vegez el Krisztus altal
[quote]a írta: meditacio celja, h buddhava valjon az ember, eljusson arra a szintre, ahova Buddha
de Buddha ember volt, es akkor hogy lehetseges az, h masnak meg nem sikerul eljutni erre a szintre? V nem ember volt Buddha? (Ezt meg ugye en nem hiszem, meg tudtommal o se allitotta magarol, h az lenne.)
2008.08.01 21:40
[quote]E írta:zzel ellentétben Isten bárkinek, mindenkinek, akárkinek megadja az igazság megismerését, aki azt őszintén keresi. Nem kell "beavatódni", "kiválasztottnak" lenni hozzá.
[quote]E írta:zoterikus: a titkos tanokra használt kifejezés, amelyek csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek; rejtélyes, okkult, "rejtett"
Értelmező: csak a beavatottaknak érthető
Idegen: (görög-latin) titkos, rejtett; csak a beavatottak számára érthető vagy hozzáférhető
Mágikus: ezoterika – (a görög eszterikósz-ból, annyi mint belső) tkp. azt jelenti, hogy "a befelé fordított", tehát csak a kiválasztottak számára hozzáférhető titkostan […]
Ökumenikus: titkos, rejtett, csak a beavatottak által érthető
Vademecum: belső; belső tanítás, amelyet egy filozófus vagy egy filozófiai iskola a beavatott belső körnek szán; ilyen értelemben titkos tanítás; a görög eszóteró ('beljebb') nyomán
2008.08.02 18:24
[quote="picilivi"]
írta:piciliviA keresztények közül nagy százalékban vannak azok, akik nem kapták meg az igazságot, pedig igazán őszintén keresik.
[quote="picilivi"]M írta:piciliviáshonnan nézve a megtérés folyamatát nem tudja valaki direkt előidézni. Nem úgy működik a dolog, hogy logikusan belátom, az nekem mennyire jó lesz, ha nem kerülök a pokolba, hanem a mennybe, és mivel azt olvastam a Bibliában, hogy ehhez hinni kell Jézusban, ezért úgy döntök, hogy ez egy egyszerű, jó biznisz, tehát mától hinni fogok Jézusban, és kész meg leszek váltva.
(Mondjuk, ha így működne, akkor az már erősen önmegváltás szagú lenne.)
[quote="picilivi"]H írta:piciliviit kell hozzá! Ez nagyon fontos! Hinni nem lehet direkt!Hitet nem lehet előidézni direkt. Nem idézhetjük elő megváltatásunkat a Hit kifejlesztésével.
[quote="picilivi"]A írta:picilivikiben pedig nem jelenik meg ez a hit, az elől van zárva a Biblia tanítása. A hit megjelenése a beavatás, a kiválasztódás. A hit megjelenése a belső tanítás.
2008.08.04 09:20
[quote]A írta: hit nem belső tanítás, ez nem tanulható, ez az Ő ajándéka, a Kegyelme, mondhatjuk, ez már az Igazság megismerésének a része.
2008.08.05 09:55
2008.08.06 21:51
[quote]A írta: kegyelem szamomra azt jeletni, h teljesseggel Istenre bizom magam. De ettol meg Isten nem fog elmosogatni helyettem, meg takaritani stb.
[quote]N írta:ekem Buddha nem kovetendo szemely, nem peldakep.
[quote]N írta:em kepviseli azt az utat, amit egy keresztenynek jarnia kell.
[quote]B írta:uddha-tana elvezet az onismeretre, a meditacio soran megerted, h milyen vacak is ez a vilag, es aztan fuggetleniti magat a vilagtol.
[quote]E írta:z nem a megvaltas.
[quote]E írta:zt nevezhetem a pszichologia nyelvevel egyfajta elfojtasnak.
[quote]B írta:uddha valahogy abba az allapotba kerul vissza, mint amilyenben tartottak gyerekkoraban, amikor nem volt szabad szembesulnie azzal, h van a vilagon szenvedes. Aztan amikor rajon, h a vilagban van szenvedes, visszavonul ugyanabba az allapotba, amiben korabban volt. Nekem ez nem ut.
[quote]( írta:Ezert nehanyan biztos majd haragszanak ram )
[quote]A írta:bban igaza van, h az elet szenvedes.
[quote]S írta:zamomra a jarhato ut viszont az, h igent mondok arra, h a szenvedes a bun miatt van, es a kegyelem altal szabadulok meg ebbol az allapotbol. Ez a keves a minden.
2008.08.07 07:34
[quote]E írta:zután hosszas kisérletezés által megtalálta azt a módszert, amivel semlegesíteni tudta magában.
...
Buddha azt mondta, hogy az életben elkerülhetetlenül szembe kell néznünk bizonyos mennyiségű, és fokú kellemetlenséggel...
...de ez megszüntethető.
[quote]A írta:zt kívánom, szabadulj meg te is minden szenvedésedtől!
2008.08.10 12:22
[quote]a írta:z erthetobbe tetel miatt kicsit sarkosabban fogalmazva a dolgokat:
- en ugy latom, szerinted nem eleg a kegyelem, mert szukseges megjobbitani magad
- nekem eleg a kegyelem, ezert en egy alacsonyabb tudatszinten vagyok, mert nem tartom szuksegesnek ezt a gyakorlatot
2008.08.10 19:37
[quote="picilivi"]
írta:piciliviNeked már valóban megszűnt volna minden szenvedésed?
Valahogy innen indultunk, hogy én még nem találkoztam senkivel, aki a megváltással együtt, őszintén azt merte volna mondani, hogy nincsenek problémái, kellemetlenségei az életben.