Új privát üzeneted érkezett!

Remélem Teó nem haragszik meg de ezt találtam!

Hétfő du megszületett Tamara 54 cm és 3180 g.

Gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Moni! Köszönöm a sok jó tanácsot és az időt amit arra szántál ,hogy válaszolj nekem. Mi nem alusszuk át az éjszakát és emiatt hétvégenként apa adott neki lefejt tejet meg tápszert éjszaka én meg tudtam aludni, lehet ez is nem a legjobb megoldás volt. SAjnos eléggé el is kényeztette a lányom meg a párom és szinte nem is alszik el vagy cicin vagy ha ringatják így elég sok idő elmegy az etetéssel mag az altatással. Volt olyan, hogy reggel 8-kor elkezdtem reggelizni és 11-kor még az asztalon volt a reggelim.
Megyek mert megint rázendített.

További kellemes napot mindenkinek.

TEONAK nagy gratula a babához.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74

Teó! Nagyon sok boldogságot kívánok a kicsihez és az újdonsült kis családotokhoz! Ha már gépközelben leszel, várjuk a beszámolót!!!

Az újaknak üdv a "csapatban"! Olyan jó érzés, hogy összeszedjük itt az infokat, már nem olyan idegen az egész. Egyébként nekem nagyon sokat segített, hogy bementem egyszer egyedül is körülnézni, mármint hogy nem az előadás után a sok-sok érdeklődővel. Valahogy egész otthonosnak tűnt a végére, hogy már tudtam, mi hol van. Úgyhogy ha valakinek ez biztonság érzetet ad, akkor mindeképpen javaslom, hogy előtte menjetek be körülnézni, még ha nem is akartok fogadni saját szülésznőt. Biztos, hogy akkor is szívsen körbe vezet valaki.

Sziszi! Nekem még az jutott eszembe, hogy a papírjaidat (igazolványaidat) mindenképp vidd be, és vagy az apasági nyilatkozatot, vagy a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem régebbi hivatalos másolatát (azt az az a.k.hivatal adja ki, ahol összeházasodtatok, postán is kiküldik, ha írásban kérvényezed).
Marcsi ügyesen intézte, mert neki az eredeti lett 300 napnál nem régebbi, úgyhogy megspóroltak egy kört! :lol:

Móni, Bogáta, Marcsi! Nekem sokat jelent, hogy ilyeneket is megbeszéltek itt, még ha nem is közvetlenül a Bajcsy témához tartozik, de sokat tanul belőle az ember, úgyhogy köszi, hogy pubilkusan teszitek! :) Amikor elkezdtem olvasgatni ezt a topikot, akkor bosszantott, hogy nem a Bajcsyról szól az egész, de most már értem, hogy egyszerűen felmerül közben egy csomó kérdés az emberben, és mivel valahogy mind "ide tartozunk", itt kívánkozik ki. Remélem, ezt az újak is megértik majd, ha belecsöppennek ők is... :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Teónak is nagy gratula! Remélem, minden rendben alakult.
Sok boldogságot és tejcsit Nektek is!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e itt valaki, aki itta a málnalevél teát? Használt-e, érdemes-e inni, stb?

Szerintem is nagyon jó dolog, hogy lehet itt tapasztalatot cserélni, kérdezni nemcsak a Bajcsy-s témákról is, hiszen előbb-utóbb mindenki túl lesz azon a pár napon, és azután is jó, ha hallunk, olvasunk okos dolgokat.

Puszi mindenkinek!
Jó hétvégét!

Tündi
Vendég

Bumbike! Nekem azt javasolta a szülésznő, hogy ha akarom, igyam majd, mert nem árt, az biztos, sőt egyesek szerint használ is. Mondta, hogy mikor lehet kezdeni, és hogy először nem kell naponta, aztán napont, de csak egyszer, és így szépen beállni rá, de megmondom őszintén, hogy annyi minden mást is mondott, ami akkor aktuálisabb volt, hogy nem emlékszem erre a részére, gondoltam, ha aktuális lesz elkezdeni, úgyis megbeszéljük majd. De te biztosan túl vagy már azon az időszakon, amikor nem lehet inni, csak abban nem tudok segíteni, hogy milyen gyakorisággal javasolják...
De hátha ezt már valaki hozzáeszi, és akkor teljes lesz az info.

Nna, most mrá lehet drukkolni nektek, mert ha jól számolom, ti jöttök. :)

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Bumbike én ittam de, hogy használt-e arról fogalmam sincs :roll:
szép és gyors szülésem volt, hogy ez mennyire köszönhető a teának nem tudom.
Én naponta 2 bögrével ittam a betöltött 37. héttől kezdve.
Szerintem ez is akkor tud hatni ha hiszel benne.

Kisbogárka :lol: :lol: :lol:
sokan így vannak vele akik csak olvasnak és nem írnak :lol: :lol:
Én örülök ha tudok segíteni valami olyanban amit én már átéltem, végigcsináltam :lol:

Bogáta hogy alakul a tejcsi?
Kell még pótlás?
Az, hogy 11-kor még nem fejezed be a reggelit elő fog fordulni sokszor 8)
Nekem is volt olyan, hogy du 4-kor volt időm enni.
De csodálatos a nő szervezete mert ezekben a szoptatós időkben még ezeket is elviseli.
Nem belekotyogni szeretnék, elhiszem, hogy nagyon jó érzés aludni de szerintem csak annyi etetést aludj át amennyire van lefejve tej.
Be fogtok állni szépen és tudsz majd aludni többet.
Nappal te is pihenj le amikor a kicsi lány is alszik.
Ne foglalkozz a lakással a főzéssel.
Most ti ketten vagytok az elsők és ezt mindenkinek meg kell érteni.
Legfőképp neked.
Most még pár hétig legyél elsősorban ANYA utána lehetsz újra szorgalmas feleség is ha már besímultak a napjaitok és kialakítottátok a napirendeteket.

Mennem kell, kicsikém randalkázik :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok lányok!

Köszi az érdeklődést és a gratulációkat!
Kisbogárka, köszi a cikket, fordult is a huncut lányunk, csak épp ferdefekvésbe, hétfőn szültünk és még aznap volt UH, szóval olyan 3hét alatt mind a 4 fekvést produkálta.
Marcsi, irigyellek, hogy te tudtad a bébid ellátni, én nagyon rosszul voltam, nemcsak a műtét miatt, de katéteres problémáim is voltak, vissza kellett teeni, mert életem legszörnyűbb görcsei voltak kedden pisilési problémák miatt. Én még most is gyenge vagyok, de azért alakulok.
A kislányunk, Tamara imádnivaló kis csöppség, teljesen ujja köré csavart minket, olyan jó csak nézni is.

Gyopár doki jófej volt, úgyhogy örülök, hogy választottam.
A kórházban mi mindennel elégedett voltunk, olyan szinten, hogy én a távolság miatt a kistesót már Tarcsára terveztem, de férjem azt mondta, őneki itt minden olyan szimpi volt, maradjunk. Úgyh lehet szülök még Szécsényinél! :D

Csecsemősök közül is csak eggyel volt bajom, - de úgy tudom vele viszont mindnekinek van gondja -, aki leb@szott, hogy nem vittem ki Tamarát reggel 6-kor, ez nagyon rossz volt, mikor úgyis úgy fájt a szívem, hogy nem lehet egyfolytában velem, de egyszerűen fordulni se bírtam.

És egy kép a csöppünkről!
Kép

Kép
teó

Sziasztok!

Teo! Örülök neki, hogy mindennel elégedett voltál. Gyors gyógyulást. Nagyon aranyos a pici lányod. Mi is szeretnénk minnél hamarabb egy kistesót Benedeknek. A doktor úr szerint 10 hó egy év múlva már lehet próbállkozni. Mi is maradunk a Bajcsynál és a Szécsényi doktor úrnál.

Móni! Köszi az érdeklődést. Tegnap nem jöttem mert a szülinapom volt és elmendtünk apával egy kicsit kimozdultunk. Kifejtem neki egy csomó tejcsit azt kapott. De a mai nap egy katasztrófa. Éjszaka is felkelt háromszor és követetlte a ennivalót. Reggel jelentkezett a nagymama, hogy elvinné sétálni, hát jól megetettem bealudt, beraktam a kocsiba 8-kor de tízkot már énekelt neki, hogy megint éhes így csak egy kicsit tudtunk aludni a párommal. Most gyakrabban eszik mint egy hete. De amikor hazajöttek nem volt elég neki a tejcsi, így adtunk neki egy kis minimális pótlást miután már 1 órája csak küzdött és nem igazán jött neki a tejcsi. Most épp alszik. De nem adom fel tegnap végülis nem kelett neki plusszt adni, ma leheteh a meleg miatt szomjasabb is.

Bocsi a többiektől, hogy hosszabbra lére endedtem a gondjaim.

Üdvözlet mindenkinek Bogáta
bogata74

Sziasztok!
Gratulálok Teó, gyönyörű a Babócád!
Én is azok táborába tartozom, akik csak olvasnak és kevésbé írnak. Úgy veszem észre, hogy ha vagyunk is "újak" elég mélyen hallgatunk. Szedjük magunkba a tapasztaltak tudását :) Igazából én sem vagyok teljesen kezdő, de hát minden babavárás más. Érdekes módon, most sokkal jobban félek a szüléstől és az összes bajtól, mint mikor Lánykámat vártuk ugyanilyen lelkesen.
Írtam néhány mondatot, hogy lássátok jelen vagyok, de szívesen venném, ha a többi "új" is megszólalna. :D
nicolca

Teo! Gyönyörű a kislányotok, elhiszem, hogy az ujja köré csavart azonnal. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!

Lányok! Megtenné valaki, hogy a holnapi előadás tanulságait összeszedi majd? Nem tudom, hogy el tudok-e menni, mert elég hosszú napom lesz. Előre is köszönöm!

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Teó, nagyon szép a kislányod! Mihamarabbi gyógyulást, és nagyon sok boldogságot kívánok!

Puszi,

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Kisbogárka, köszönöm szépen az infót!
Végülis úgy döntöttem, hogy a hátralévő pár napra már nem kezdem el inni, de így is reménykedem, hogy gyorsan megleszünk :D

Puszi,

Tündi
Vendég

sziasztok!

Sziszi: az egyágyas szoba egy éjszakára 9000 Ft és a párod is bent maradhat veled. A kétágyas szoba 4500 Ft egy éjszakára.
regine

Sziasztok!

Regine! Köszi az infot, ezt már akartam kérdezni én is!

Én meg végül elmentem tegnap, gondoltam, hogy most mégis ez a legfontosabb, hátha lesz új info. Hát volt is. Mivel senki sem írt róla, én azért írnék, mert sok dolgot hallottam, amit szerintem nem árt tudni. Nagyon kedves volt a doktornő és a csecsemős nővér is, tényleg nagyon jól esett, hogy nyíltan beszéltek, magabiztosak voltak, kellemes humorézékkel. :) Sok olyan dolog is elhangozott, ami talán negatívnak tűnhet, de szerintem inkább infonak fogjátok fel, mert sajnos minden kórházban akadnak hasonló problémák, tekintve az egészségügy itthoni helyzetét, úgyhogy én inkább azt szűrtem le, hogy ugyan úgysem lesz semmi gond, de jobb tisztában lenni a lehetőségekkel és körülményekkel, és ehhez nagyon nagy segítség volt, hogy tényleg lelkiismeretes felvilágosítást kaptunk.

Megint csak próbálok mindent leírni, de nyilván van, ami kimarad, úgyhogy ha valaki esetleg utána pótolja, azt megköszönöm, és eléggé csapongó lesz, mert a legtöbb dolog kérdésekre válaszolva derült ki, így nincs túl nagy összefüggés közöttük. Készüljetek fel, mert hosszú lesz... :roll:

- a babák hazaadása a szülést követő harmadik vagy negyedik napon történik (attól függ, hogy 18h előtt szült-e az anyuka), ha nincs besárgulva a baba és az egyéb vizsgálatok szerint rendben van
- a sárgaság fokát laborvizsgálat dönti el, ami még sok másik anyagcsere funkciót vizsgál, erről külön leletet vagy értesítést nem adnak, csak akkor szólnak, ha valami gond van, ehhez elkérik az egyik szülő telefonszámát
- sárgaság esetén a baba úgyanúgy bent van, csak kék fénnyel megvilágítják, csak ezért nem különítik el, és ha elmúlt, akkor hazaengedik
- pólyát használni tanácsos, de nem muszáj, megoldható a kispléddel is, hogy jól összecsomagolják a babát ha nagyon sír, hogy úgy érezze, az anyukája pocakjában van még
- hazavinni legjobb mózeskosárban, mert abban teljesen fekszik (az egyik apuka külön hozzá is tette, hogy van olyan, ami kocsiba is beköthető, és a baba is beköthető a mózesbe)
- nem kell megijedni az elején a baba súlyvesztésétől, 10% teljesen normális veszteség a szülés után, akkor a tartalékát használja fel
- szoptatáshoz ha esetleg gond vagy kérdés van, segítséget kell kérni, mert kevés a nővér, és sokszor nem tudnak bemenni maguktól, azért érdemes újra kérni, ha akkro pont nem tudnak jönni, így kérik, hogy az anyuka kezdeményezzen, és ha esetleg olyan valakivel beszél, aki elutasító vagy nem segítőkész, kérjen mástól tanácsot, de mindenképpen az legyen a vége, hogy talál magának olyan segítőtársat, akitől megkapja a szükséges információt, segítséget
- a babákat beadni éjszakára úgy lehet, hogy vagy hozzájárul az anyuka az itatáshoz, vagy felkeltik a szoptatás idejére - ők inkább szeretik ha szoptatnak az anyukák, mert ugyan pihentető végig aludni az éjszakát, de a babának már az elején nagyon fontos, hogy beálljon a rendszer, ill. az ott töltött három nap így is kevés, hogy teljesen összeszokjon a baba és a mama, úgyhogy az ő érdekük, hogy mégis szopjon éjjel is, "álságos segítség lenne" éjszakánként vízzel itatni a babákat, amíg az anyuka alszik, mert ez csak halogatás, othon úgyis szembesülni fog a baba igényeivel, és akkor már nem lesz kéznél a segítség
- illetve az igény szerint szoptatott babák anyukáinál megfigyelhetően kevesebb probléma van a tejbelöveléssel, mert a baba folyamatosan eszik, így a mell is folyamatosan ürül
- ha mégis előfordul, hogy bekeményedik, van az osztályon mellszívó, de lehet vinni sajátot is segítségnek
- másik anya tejét nem adják a babának, illetve leadni sem "érdemes", mert nem szűrik aids szempontból az anyukákat, így nem is adják tovább a tejet
- ha valakinek előre tudottan, ismert okból problémája lehet a szoptatással, azt előre érdemes jelezni a szülésznőnek, hogy megoldják mégis a lehető legtermészetesebb táplálást
- a mélyhűtött anyatejet fokozatosan kell felengedni, hogy megmaradjon a "lényege", először a hűtőben, aztán langyos vízbe állítva, majd kicsit melegebbe
- a cumisüveget, cumit ki is lehet főzni, de lehet használni sterilizálót is
- gyermekorvosi jelenlét csak hétköznap 9-14/15 óráig van, ha máskor van probléma, egyből a csecsemősöket kell keresni, ha tényleg orvos kell ők tudják értesíteni az aktuális orvost, illetve ha sürgősebben kell, a mentőket (na ez volt az egyik, amin elcsodálkoztam, de nagyon jó volt, hogy elmondták és nem volt ködösítés)
- látogatás szempontjából, mint ahogy a friss anyukák írták is, elég liberális a kórház, így bármikor jöhet-mehet a teljes rokonság, a doktornő mégis azt kérte, hogy lehetőleg csak az apa jöjjön látogatni, ő viszont bármikor nyugodtan, hogy tényleg összeszokjon az új kis család, és kialakuljon a saját hozzáállásuk, ne a teljes rokonságnak megfelelni vágyásból tegyen bármit az anyuka, három napig bárki kibírja, hogy ne lássa a babát, inkább apuka küldjön körbe mindenkinek képet a kis jövevényről, hogy megnyugodjanak
- erre külön kitért még egyszer, hogy tényleg érdemes mérlegelni, mert nagyon fontos, hogy a szoptatások közötti idő pihenéssel és regenerálódással teljen, nem beszélve arról, amit Marcsi is mondott, hogy bent nyüzsgő rokonsággal nem lehet a szobatársnak sem nyugodtan szoptatnia, sőt, gondoljatok bele, hogy akinek pl. kisebesedik a melle, nem tudja szabadon hagyni, stb., mert folyton ott ül valaki - tehát tartsuk tiszteletben a szobatársunk igényeit is (megjegyzem, ha valaki nagyon nem tud elszakadni a rokonságtól és szeretné, hogy látogassák, ki lehet ülni velük a folyosóra is, vagy megegyezni egymással, hogy mikor jöjjenek a látogatók, olyan egyszerű lenne kompromisszumot kötni...)
- a babák szempontjából nagyon fontos lenne, hogy minél kevesebben menjenek be hozzájuk az utcáról, sajnos még az infuenza időszakban sem korlátozták a látogatást, így sajnos csak
azon múlik, hogy a kismamák mennyire figyelmesek a babájukkal illetve egymással szemben (ez volt a másik, amin tátottam a számat, mert azért mégis újszülöttekről van szó, hogy még influenza járvány alatt sem lehet ezt korlátozni, azt végképp nem értem)
- koraszülésre utaló (tehát betöltött 37. hét előtt jelentkező) tünetekkel érdemes eleve koraszülött osztállyal rendelkező kórházba bemenni, még ha van is választott orvosa a kismamának, esetleg tőle érdemes megkérdezni, hogy tud-e helyet intézni valamelyik ilyen kórházban, mert a mentős nem biztos, hogy engedhet választani a beszállításkor
- a babának bevitt cuccokat már összeszedte itt valaki, de azért beleírom, amire külön kitértek: naponta 3-4 pelus, textil pelusok, pléd, popsikenőcs, továbbá, ezek nincsenek az eddigi listán, de nagyon örülnek, ha visz az ember, mert sajnos kevés van: alkohol, steril vatta és hexaklorofenes hintőpor (valaki mondta az ott lévők közül, hogy neki nem tanácsolta a védőnő, úgyhogy érdemes egyeztetni, de a kórházban ezt használnák egyébként) a köldökápoláshoz, fürdetőkrém (sima gyógyszertári - ezt a gyerekorvos vagy a védőnő írja fel előre)
- ha front van, és rengeteg a baba, előfordulhat, hogy kérik, vigye be az apuka a babakocsit, mert olyankor időnként nincs elég kiskocsi
- a babákat mindig a kocsiban kell tolni, ha beadják őket, vagy ha más miatt mozgatják a szobából, mert nem stabil még az anyuka
- a popsitörlő kendőről elmondta a csecsemős nővér, hogy utazáskor vagy ha nincs más megoldás, jól jöhet, de állandó használatra nem ajánlja, mert nem szellőzik tőle rendesen a baba bőre -aki nem hiszi, próbálja ki magán az egyébként megszokott tisztálkodás helyett- ő vagy langyosvizes vattával javasolja a popsitörlést, vagy ha alaposabban kell, akkor majd később a vízzel lemosással), de mindkenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, ha törlőkendővel, akkor azzal, saját döntés, ő csak javasol
- a kórházban egyébként a babákat folyóvíz alatt fürdetik, mert körülményes és lassú lenne minden fürdetés után a kiskád fertőtlenítése, így higénikusabb, és minden esetben ők fürdetik a babákat, bár be lehet menni, de ez azért fontos, mert az anyuka nem stabil még, és hogy nehogy kicsússzon a baba a kezéből a víz alatt, ha esetleg megszédül
- legalább egy fürdetéshez kérik, hogy menjen be az anyuka, amikor megmutathatják a köldökcsonk kezelését
- kismamáknak mellvédő krém (garmastant javasolták) és bimbóvédő (itt elhangzott márkanév is, mert elég sokféle kapható, és ezért kérésre javasoltak konkrét terméket: Csöpi, vagy Avent- ebből a pillangó alakú), kényelmes hálóing (egész mélyen gombos vagy szoptatós), 3-4 csomag Tena betét, tejelválasztást segítő tea, 3-4 liter folyadék, ennivaló

Nnnnnna, és akkor most mondjátok, hogy mit hagytam ki...
:shock:

:lol:

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!
Tyű Kisbogárga fantasztikus módon leírtál mindent. Nagyon köszike. Terveztem én is, hogy elmegyek, de sajnos nem vagyok a topon mostanában. Van valakinek tapasztalata, ötlete szédüléssel kapcsolatban? Borzasztó kellemetlen érzés, hogy úgymond visz a fejem :? Múlt pénteken ráadásul olyan szinten szédültem, hogy hazavittek a munkahelyemről. Itthon aztán hányás egész nap (pedig nem is ettem semmit, a reggeli meg már rég kijött) és olyan szintű szédülés, hogy szó szerint nem tudtam mozdítani a fejem se és a szemem sem tudtam kinyitni. Borzasztó volt. Örültem, hogy elmúlt, erre most megint érzem, hogy húz a fejem. Holnap megyek dokihoz, megkérdezem őt is, de ha valakinek van személyes tapasztalata, megköszönném. Bocsi, ha hosszú voltam!

Kép
Kép
nicolca

Nicolca! Nem lehet a vérnyomásoddal valami? Túl alacsony vagy túl magas a megszokotthoz képest?

Kéz és lábdagadásra van valami ötletetek, normális vérnyomás mellett? Illetve a kezemen az izületek fájnak eléggé, és most már gyakorlatilag folyamatosan, de szerintem az is a vizesedéstől/dagadástól van. Ötlet esetleg?

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Nicolca, én is szédültem ma, szerintem a meleg miatt. Lehet, hogy esetleg érzékeny vagy a frontra, azért volt ez.

Kisbogárka, köszönjük a sok hasznos információt!
Én sajnos megoldást nem találtam a vizesedésre, de azt már sikerült megfigyelnem, hogy, ha kerülöm a dinnye és a cukros üdítők, fűszeres ételek fogyasztását, akkor nem vizesedem annyira. A védőnők azt mondták, napi max 3liter folyadékot fogyasszak. Sajnos ebben a melegben ez nem könyű, sőt, szerintem szinte lehetetlen, most is akkorák lettek a tappancsaim, hogy nem tudom rendesen felhúzni a papucsomat. :(

Jó éjt,

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Nicolca csatlakozom az előttem szólókhoz.
Vagy a vérnyomásod ingadozik vagy túl hevesen reagálsz a hideg-meleg frontok váltakozásaira.

Teó még egyszer gratulálok.
Nagyon szép a kislányod :lol: :lol:

Kisbogárka te aztán jegyzeteltél :lol: :lol:

Bumbike a terhességem végén a 38-as lábamra csak 41-es papucsot tudtam húzni.
Hamarosan szülsz és utána minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Már csak pár nap :lol: :lol:

Bogáta ügyesek vagytok.
be fog ez szépen állni és egyáltalán nem kell majd pótlás :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!
Köszönöm a tippeket. De hát ezen is látszik, hogy milyen szédült tyúk vagyok: azt nem írtam, hogy a vérnyomásom olyan, mint mielőtt Babóca a pocakomba került volna. Aztán lehet, hogy az a baj! :)
A vizesedésről én is csak annyit tudok, hogy sóra, fűszeres ételekre még csak nézni sem szabad, és ha már bedagadt akkor magasra rakni. Tea, gyógyszer nincs rá, bár valahol olvastam, hogy egy kávéskanál (hatalmas mennyiség) szilvalekvár is jót tehet...

Kép
Kép
nicolca

:) Csak azért írtam ennyit, mert az volt a tapasztalom az előadásokon, hogy a legtöbben csak ülnek és figyelnek, és jegyzetelnek, de kérdezni nem mernek. Gondolom, hasonló lehet az itt olvasgatók tábora is, sokan nem kérdeznek, de szívesen olvasgatnak, ha meg össze van szedve, talán segítség valakinek. És szerintem volt benne olyan, amit a reklámok közé nem tennének be, de jó vele tisztában lenni, és akkor nem ér meglepetés. De hangúlyozom, csak rögzítettem, nem saját tapasztalat volt, tekintve, hogy még nem tartok ott. :wink:

Még az jutott eszembe, hogy a csecsemős nővér azt tanácsolta, aki csak tudja, oldja meg, hogy a gyermekágy 6 hete alatt tényleg pihenjen és ne a háztartás ügyes-bajos dolgaival foglalkozzon, mert a pihenéstől lesz a legbiztosabban elég teje a mamának.
(Meg még egy dolog a fejemben volt még, hogy nem írtam le, de most nem ugrik be...)

Nicolca! Bumbikének igaza lehet, ha nincs a vérnyomásoddal gond. Vagy nem lehet hogy a babád valahogy úgy feküdt pont, hogy nyomott egy ideget vagy eret, és azért szédültél? Nekem időnként szokott olyan lenni, hogy ahogy helyezkedik, valahogy egyszercsak súlytalannak érzem magam, leginkább a pocakomat, mintha nem is lenne, nem tudom, mintha hintáznál és pont fordulnál. :roll: Aztán ahogy tovább mocorog, elmegy onnan, és megint minden a régi lesz. Ha csak időnként van ilyen szédüléses időszak, szerintem ez is okozhatja. De a legjobb, ha megkérdezed a dokit.

Ecetes borogatással próbálkoztatok már a dagadás ellen? A világból lehetne vele kiüldözni, azért nem is fogtam még bele, de azt hiszem, ma már kénytelen leszek kipróbálni, mert sem a felpolcolás, sem az éjjeli vízszint nem segített. :cry: Majd teszek egy csipeszt az orromra... :lol:

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Amit kisbogarka ír, az minden úgy van a Bajcsyban. Köldökkezeléshez minden szoba kap alkoholt, vattát és hintőport. Én csak ajánlani tudom, hogy vigyetek be saját ruhát. Én nem vittem, mert amúgy adnak, még akkor is ha bébi dömping van, így itthon kellett szembesülnöm azzal, hogy a kislányom talpa nagyobb az átlagnál, így a legtöbb zokni és talpas rugdalozó kicsinek bizonyult. A kislányom 51 cm-el született és a legtöbb 56-os bébi holmi, amit a Brendonban és Kenguruban vettünk kicsi lett rá, viszont az összes TESCO-s ruha, sapka, zokni jó lett. Ha még nem vásároltátok össze-vissza magatokat én a TESCO-t ajánlom. Szép, elnyűhetetlen és nem utolsó szempontból olcsó! Eldobhatós pelenkából sokat vigyetek, mert ha egyszer beindul a bélműködés/tisztulás sokat kell cserélnetek:) A vizes vattás lemosást csak otthon ajánlom, a kórházban elég lesz a kendőcske, csak abból is legalább 2 nagy csomaggal vigyetek be, mert szükség lesz rá. Szülés után nagyon éhesek (!) lesztek ti is és a párotok is, úgyhogy senki ne induljon el nápolyi (édesség) és szendvicsek nélkül és legalább 2 nagy üveg vizet is tegyetek oda!
Vajúdás alatt kaptok TENA betétet. Utánna szerintem elég az éjszakai betét. Én 2 nagy csomaggal használtam el belőle, van akinek ennyi nem kellett, csak azért írom, hogy jobb ha előre megveszitek, ne utólag kelljen a párotoknak szaladgálni, ezzel is többet lehettek együtt. Csecsemősöket éjjel-nappal lehet zaklatni. A mellszívót feltétlenül próbáljátok ki: egyrészt megnyugszol, hogy van tejed, másrészről könnyebb lesz otthon, ha otthon érne a tejbelövelés. Cumisüveget adnak a csecsemősök. Cukros vizet mindig adnak, tápszert is csak kicsit hangosabban kell kérni. Egy jó tanács, ha úgy találod, hogy sokat sírna a bébikéd, akkor nincs baj, csak éhes, és még nem elég neki, ami a cicidből jön. Ekkor kell a tápszeres üveg.
Mellvédő krémet (nekem az AVENT jó volt) mindenki vigyen! Mellbimbó kiemelőt, és védőt a csecsemősök is tudnak adni, így ki tudod próbálni, hogy neked melyik márka/típus lenne jó. (Persze ezt is kérni kell, maguktól nem fogják felajánlani) Több ágyas szobában mindenki készüljön fel, hogy többen fogják látni a cicijét, mint eddig valaha, a látogatók ugyanis senkihez nem ugyanabban az időpontban fognak érkezni. És mindenkihez jönni fognak. Ha szégyenlősebb vagy, kérj inkább 1 ágyas szobát.
A napi 3-4 liter folyadékot kívánni is fogod, úgyhogy előre vegyétek meg!
Vizesedésre azt szokták tanácsolni, hogy ne igyál annyit, tudom ez ellent mond a napi 3 liternek, de azért próbáljátok ki.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valami kérdésetek lenne, nyugodtan tegyétek fel.

u.i.: A szülés tényleg fáj, viszont egyből elfelejted mihelyst kibukkan a bébi! Utána már más fog fájni...

Üdv: Anita és a két hetes Zsófi
v.anitka

Sziasztok!

Anita és Kisbogár!
Nagyon szépen köszönjük a sok hasznos információt.
Én is többnyire csak olvasgatlak titeket, mert számomra ismeretlen még a Bajcsy, ezért én okos dolgokat nem tudok írni. Nagyon örülök, hogy ezeket az infókat megosztjátok velünk.
Anita! Gratulálok a kislányodhoz! Írtad már a szüéstörténetedet? Ha nem lécci írd le, vagy ha már írtad visszakeresek.

Üdv, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!
Nna voltam dokinál. Nem csalódtam ismét: a szédülés semmiség (ha érezné, hogy milyen kellemetlen az a bizonytalanság...), igyak több folyadékot. Napi 2-2,5-nél többet. Minimum 3 liter, inkább több. De ha megiszom annyit, jön a vizesedés és a gyomromba sem fér kaja. Szerintem ez 22-es csapdája. Majd azé próbálkozom.
Kisbogárka! Hogy bírod az ecetet?
Enikő! Szerintem ez a fórum túlnőtt már a Bajcsy-n. Mindenről szó van itt, csak összeköt bennünket, hogy ott készülünk szülni/ ott szültünk.

Kép
Kép
nicolca

Szép napot!

Nicolca nem olyan sok az a 3 liter, ilyen nagy melegben meg még könnyebben lecsúszik :wink:
Amúgy is hozzá kell szokni mert szoptatás alatt sok folyadék kell.
De ezt már úgyis tudod, hisz a 2. gyermeked várod :lol: :lol:

Anita gratulálok neked a kislányodhoz.
Fényképet tennél fel róla?

Lányok én nem Anita ellen vagyok de a babáknak van tartaléka ami a tej megindulásának kezdetéig elég!
Ha nem muszáj nem kell adni cukros vizet esetleg tápot a picinek,
A legtöbb csecsemős szinte azonnal a szülés után a kezetekbe fogja nyomni az üveget.
Én visszaadtam és inkább többször cicire raktam a drágámat.
A kórházból már úgy jöttünk ki, hogy szépen beindult a tejem.
Ez sokkal jobb a babának is illetve az anyukának is.
Valóban nem jó hallgatni amikor sír a drága de ha olyankor mellre teszitek az jó a babának mert megnyugszik tőle illetve a tejtermelődést is nagyban segíti!
Ez az én véleményem.
De én a kórházban is kakukktojás voltam a többi anyuka között :oops: :roll: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép Zsófi 2 hetesen

Sziasztok!

Móninak teljesen igaza van: a legfontosabb dolog, amíg bent vagytok az a szoptatás megtanulása Nektek is és a babának is.
Mindig rakjátok mellre a bébit, még ha úgy érzitek nem jön semmi a ciciből akkor is. Fő a türelem!
Az én bébimnek elég volt az előtej, viszont volt egy szobatársam, akinek a kisfia farkaséhségűnek bizonyult: hosszú szopi után még megitta a lefejt tejet és egy órás üvöltés után simán megitta a tápszert is.
Cukros víz: nekem azt mondták a csecsemősök, hogy az elején segít, hogy a bébi tisztuljon. Vagy kihányja a gyerek a magzatvízzel együtt (nem megijedni) vagy alul jön ki. Az elején fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadék kerüljön a bébibe, nehogy besárguljon. Hogy ez tényleg így van-e nem tudom, nekem ezzel indokolták a cukros vizet.
Nekem utolsó nap (3.) indult be a tejem és nagyon nagy segítség volt a mellszívó, mert Zsófi még nem tudott annyit enni, hogy segíteni tudott volna kiüríteni.
Amúgy minden nap beszaladt a szobába egy csecsemős nővér és megkérdezte, hogy megy a szoptatás. Ha bizonytalan lennél, szólj neki bátran, segíteni fog.

Üdv: Anita és Zsófi[/img]
v.anitka

Zsófi születéstörténete:

Hajnali 3-kor szivárogni kezdett a magzatvizem (ez olyan érzés volt, mint amikor menstruálsz és érzed, hogy folyik belőled a vér). csak 10 után indultunk el a kórházba, mert semmilyen fájásom nem volt, csak szivárgott a magzatvíz. Pont bent volt a dokim, megvizsgált: 1 ujjnyira sem volt nyitva a méhszájam, de mivel egy héttel túlhordtam Zsófit (saját számításaink szerint nem), mondta, hogy most már maradjak bent. Fél 12-kor burkot repesztett és megkaptam az oxitocinos palackomat. (Magzatvíz: nem gondoltam, hogy ilyen sok, ne aggódjatok, ha folyni kezd, tényleg sok.) Egyből 2 perces fájásokkal indultam, ezt végig tartottam. Ahogy növelték az oxitocint, úgy nőtt a fájások nagysága. Én nem bírtam feküdni, végig a labdán ültem. A párom mögöttem ült és tartott a fájások közötti pihenőkben. Csak szülni feküdtem át az ágyba. Amikor elkezdődtek a tolófájások, szólt a párom, bejött a doki, felfeküdtem az ágyra és a második tolófájás után 18:25-kor elő is bukkant Zsófi lányom.
Ahogy kicsúszott belőlem Zsófi, hatalmas megkönnyebbülés volt, egy szempillantás alatt elmúlt minden fájdalom. Amikor rám rakták meglepődtem, hogy milyen nehéz is (3560). Apukával elment megfürödni, addig engem "raktak rendbe": kinyomták a méhlepényt (érdekes látvány) és elkezdték a varrást.
Gátmetszés: én észre sem vettem mikor csinálta a doki. Varrás: egyáltalán nem fáj. Beöntés: szülés után sokadik napon jutott eszembe, hogy én nem kaptam, sőt meg sem kérdezték, hogy kakiltam-e otthon. Egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy most bekakilnék, ettől ne féljetek.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jó érzés anyának lenni, a párom szerint ugyanolyan jó apának is lenni:)

Mindenkinek kitartást a vajúdáshoz, szüléshez aztán pedig a gyerekneveléshez!:)

Anita
v.anitka

Sziasztok!

Anitka, gratulálok a kislányodhoz, nagyon szép baba!
Melyik orvosnál szültél?

Puszi mindenkinek,
Kitartást ebben a melegben!

Tündi
Vendég

Anita! Tündéri a kislányotok! Nagyon kis nőcis ez a kép! :D Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek! És köszönjük a beszámolót meg a tapasztalatokat!

Tündi! Jöl jönne már egy hideg front, ugye? :wink: Most már aztán tényleg a finisben vagy! Megy a sok drukk!

Nicolca! "Sajnos", mint kiderült, nem volt itthon ecet, a szomszéd kisbolt már zárva volt, messzebbre meg nem volt kedvem elmenni. Maradt a sima hidegvizes borogatás. Semmit sem ért, látszólag, de éjjel vagy ötször pisiltem (már azt hittem, felfáztam tőle), és láss csodát, reggelre már egészen normálisan festett (azért a régi formájától még messze van). Azt hittem, a kezemre is hatott az éjjeli pár kör, de sajnos be kellett látnom, hogy nem, mert reggel mosogatás közben beleszorult az ivóleves üvegbe... :lol:
Mondjuk én sem vagyok normális, hogy tegnap délután kivasaltam minden elmaradásomat... De ahogy nézem az előrejelzéseket, messze még a hűvös, úgyhogy nem lett volna értelme halogatni. Inkább legyen lassan már összekészítve a motyónk...

Jó hűsölést annak, akinek sikerül valahol/valahogy! És küldjön nekünk is egy kis hűvöset! :D

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!
Kisbogárka! Próbáld meg, hogy nem borogatod a lábad, hanem áztatod kicsit. Nem hideg, hanem olyan langyi vízbe. Nekem egyszer bevált. Bár ma reggel úgy keltem, hogy olyan buci volt a lábam, hogy alig ment bele a tangapapucsba. Egész napos munka után nem is lett jobb, úgyhogy most itt ülök felpakolt lábakkal.
Akárhogy erőlködöm, nem tudok lenyomni magamon 3 liternél több folyadékot. Már lassan víziszonyom lesz. Tegnap déltől estig semmit nem tudtam enni, mert akárhányszor szédültem, ittam. Majd szétdurrantam. Ma viszont alig ittam (2 liter) és egyáltalán nem is szédültem. Mégis vizes vagyok. Akkor most mi van?
Pedig nekem még nagyon sok van hátra. Az egész nyár! Meg az ősz. Én még iszonyú messze vagyok attól, hogy a motyónkat kezdjem összerakni.
Hűvös az nem jön. Bennem tartja a reményt, hogy jövő héten szabin vagyok, és elruccanok a strandra Lánykámmal. No persze a vizet csak nézem, de nem lesz az rossz. Amúgy strandolt valaki várandósság alatt? Mármint úgy, hogy fürdött is.
Most láttam, hogy vasárnap lesz a Nicsak ki beszél! Végre valami jó kis film. Sétálgatni buci lábbal úgysem lehet.
Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
nicolca

Sziasztok!
kicsit zavarban és gondban vagyok és szeretnék tanácsot kérni.ma csináltam meg a második tesztet,és az is kétcsikos lett,vagyis ugy néz ki,hogy bár nem terveztük,de sikerült összehozni kistesót a másfél éves kisfiunknak!
tavaly januárban a Szt.Imrében szültem,nagyon-nagyon jó volt minden,dokibácsi ,szülésznö,korház,tényleg minden,de most fájó szivvel de úgy döntöttünk muszáj váltani,hiszen nagyon messze van.
a Bajcsy közel is van,szimpatikus is,de egy árva dokit sem ismerek,viszont jó lenne találni vkit...
ha tudnátok tanácsot adni,melyik doki milyen,azt nagyon megköszönném!!! :D :D :D
gizu

...ja és hogy hol található meg,hol rendel...
köszönöm,és mintenkinek további szép estét kivánok!
gizu
gizu

Sziasztok!

Kisbogárka: tényleg nagyon szépen összeszedted, ami elhangzott a hétfői előadáson. Csak annyit tennék hozzá, hogyha valaki saját mellszívót, cumit és cumisüveget szeretne, bevinni ott tudják, fertőtleníteni, ha otthon ez nem történt meg.
Amit még kértek a baba csomagba a kesztyű, mert hat hétig nem szabad vágni a baba körmét.

Amúgy én voltam, akinek mondta a védőnője, hogy nem kell a hexaclorofenes hintőpor, mert a gyerekorvos nem írja fel. De azért ennek minden képen utána fogok járni, hogy miért nem.
regine

Szia Regine! De jó, hogy írtál te is! Azt hittem, senki sem olvassa, aki ott volt! De ugye, hogy nem elrettentésnek jöttek ezek az infok amiken csodálkoztam, inkább valahogy józan ésszel szedte össze a doktornő, hogy mérlegelhessünk? Legalábbis nekem nagyon szimpatikus volt így, mert nincs zsákba macska, de nem is volt ijesztgetős. Csak tények.
Ha van új infod a hintőporral kapcsolatban, megosztanád majd?

Gizu! Privi megy mindjárt!

Nicolca! Nekem annyi idős pocakkal még segített, ha tornáztattam a lábam, nagyon gyorsan lement, ha hanyadt feküdtem, felemeltem, és körözgettem a bokámmal, meg le és vissza feszítgettem a lábfejem. Próbáld ki! Csinálhatod ülve is, ha fel van téve a lábad, a lényeg, hogy a vádlid dolgozzon, mert az segít a vénáknak visszafelé szállítani a vért, és akkor a víz is könnyebben megy vele. Nekem ez sajna most már annyira nem hatásos. Vettem ma ecetet, brrrrr... :roll:

Mindenkinek hasznos info, aki a motyóját gyűjtögeti: a Corában lehet kapni kifejezetten szoptatós pizsamát és hálóinget, kapaszkodjatok meg, 1800 Ft-ért... :shock: És még egész normálisan is néznek ki. Túró a fülébe az összes bababoltos kereskedőnek, aki 5e fölött árulja...

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!
Kisbogárka! Köszi a tippet, csak sajnos a vádlimmal óvatosan kell bánnom, mert egész nap melózom, mászkálok és nagyon könnyen begörcsöl. :oops: Úgyhogy inkább a vizesedés, mint a lábgörcs.
Azt hiszem, akkor hétvégén irány a Cora :D
Reggel még reménykedtem, hogy ma hűvösebb lesz, de inkább csak nyomott volt az idő. Most meg egyenesen dögmeleg van.
Szerintem Gizu mindenki a saját orvosát tudja ajánlani, saját tapasztalatok alapján.
Nekem is van választott dokim, bár tapasztalatom még nem sok vele kapcsolatban. Én úgy választottam, hogy megnéztem a nevét, elmentem egy sztk rendelésre, olvastam róla és felkértem. De ahogy itt visszaolvastam a dolgokat, sokan inkább a szülésznő érdemeit emelik ki az orvos helyett. Így már erősen gondolkozom, hogy szülésznőt is kell választani magunknak.
Mikot lánykámat szültem, nem volt egyik sem, simán ment minden. Manapság az alapnak számít, hogy van fogadott orvosod.
Jut eszembe: hallott valaki valamit Dr. Gazdag Dávidról?

Kép
Kép
nicolca

köszönöm mindenkinek,már kaptam pár infót,még egy kis gondolkodási idöt adtam magunknak :D
mágegyszer köszi a segitséget!
gizu

Sziasztok!
Mi a helyzet? Nagyon nagy a csönd. Elnyomott mindenkit a meleg?
Babák hogy bírják?
Kisbogárka! Ecet bevált?
Tündi! Egyben vagytok még vagy a nagy meleg bekavart?

Kép
Kép
nicolca

Sziasztok!

Nicolca, jelenleg még összetartunk a Picúrral.
Hétvégén végre sikerült beköltöznünk, a héten még a dobozok hadát kell felszámolnom, ha lesz rá időm:)
Az általad említett dr úrról nem hallottam semmit.

Mindenkinek kitartást kívánok!

Puszi,

Tündi
Vendég

Tündi! Hát, le a kalappal, hogy te még ennyire aktív vagy! Azt hittem, már megvan a picúr! Mi is pakoltunk egész hétvégén, de azért nekem még van egy hónap, és így sem volt egy leányálom... Bár, lehet, hogy a doboz felszámolás jó taktika lesz és kicsalogatja a babátokat! :)

Nicolca! Elkeserítő felfedezést tettem, még az ecetes borogatás sem hat... hiába szagoltam egy egész délutánon át... Úgyhogy az eddigi kísérletek alapján meg kell állapítanom, hogy a legjobb a felpolcolt lábbal végzett vádlitorna kombináció. Megkérdeztem én is a dokit, hogy mit tegyek, azt mondta, hogy igyak nyugodtan sokat, mert nem függ a dagadás tőle. Ennek örömére egy hatalmas dinnyének ültünk neki az előbb. :D
Az említett doktor urat sajna én sem ismerem.

Jó "hűsölést" mindenkinek, ki kell használni azt az egy napot! :)

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Csatlakozhatok én is hozzátok?
Most a 35. hétben vagyok. 2. kislányunkat várjuk. Én az 1. kislányomat is a Bajcsyban szültem az Urbancsek doktornál és Tóth Ferencné Mónika szülésznőnél. Most is náluk fogok szülni. nagyon meg voltam velük elégedve!
Most sajnos már 2 hete, hogy szigorúan feküdnöm kell, mert kinyílt a külső és a középső méhszájam is és nagyon sokat keményedek. Még 2 hetet mindenképpen ki kellene húznunk!

gwini

Sziasztok!

Ma voltam a Bajcsy-ban 32. heti UH-on és egy kicsit itthon elbizonytalanodtam amikor alaposan átnéztem az eredményeket: Placenta a mellső falon tapad II-III. st.
Az orvos nem szólt egy szót sem erről, érdeklődtem ott hogy minden rendben van-e, még meg is beszéltük, hogy milyen jó hogy megfordult végre, jó fej a kiskrapek, erre itthon sikerült jól felidegesítenem már megint magam.

Ti aggódnátok az én helyemben?
Eddig olvasója voltam pusztán az oldalnak, de most nem győzöm kivárni amig az orvosom visszajön szabiról...

Köszönöm,
kiskrapek
kiskrapek

Sziasztok!

:arrow: Gwini üdv köztünk.
Ne aggódj, minden rendben lesz. Az a két hét hamar eltelik :lol:
Hogy fogják hívni a kislányodat?

:arrow: Kisbogárka nekem bevált a vizesedésre az úszás.
39 hetesen még számoltam, hogy hány hosszt úszok :wink: :lol:
Az orvosok is ajánlják. Amig megvan a nyákdugó megvéd a fertőzésektől.

:arrow: Bumbike mi újság?
egyben vagytok még? Esetleg a hidegfront meghozta a hatását?

:arrow: Nicolca nem ismerem ezt az orvost

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
Laurának fogják hívni a kislányunkat.

Kiskrapek!
Nekem 1. fokban volt érett a lepény a 32 hetes UH-án. Melyik doki csinálta az UH-át? Biztos szólt volna, ha gond lenne. Milyen a súlya a kicsinek?

gwini

Sziasztok!

Üdv az újonnan csatlakozóknak!

A doboz kipakolás már csak részletekben megy, mert mindig jól bekeményedik a pocakom, de nem adom fel:)
Úgy látszik, ellenállunk a frontoknak:)
Ma voltunk vizsgálaton, azóta vérezgetek egy kicsit, és a pocim is többször fáj. Az asszisztens hölgy is mondta, hogy látszik már az arcomon, hogy pár nap, aztán kikukucskál a kiscsajszi.
Én is jobb szeretném, ha magától indulna be a dolog, mint, hogy jövő héten be kelljen feküdni. Aztán majd kiderül, hogy mi lesz.

Jó éjt mindenkinek!

Puszi,

Tündi
Vendég

Szia Gwini!

1590 gr a súlya, és dr. Nyitrainál voltam.
Ezt annyira utálom, mert én megbízom az orvosokban, őbenne is, de ez a bizonytalanság érzése, ez nagyon rossz. Én az UH-on felteszem mindig a saját kis kérdéseimet, aztán hazamegyek, és mindig van amit vagy elfelejtek megkérdezni, vagy az aktuális eredmény kelt bennem kétségeket.
Ti nem vagytok így ezzel? Olyan felkészületlennek érzem magam erre az egészre...
Megszoktam a munkahelyemen, hogy mindig mindenre pontosan tudom a választ, ha nem, akkor is pillanatok alatt utána tudok járni...
A védőnőt felhívtam, ő azt mondta, hogy ne aggódjak...
Jövő hét szerdán megyek a dokimhoz (dr. Széchenyi), szegény, majd megint jó letámadom, ő meg, egy ne aggódjonnal teljesen ki tudja törölni belőlem az egész hetes streszt...olyan borzasztó ez a tudatlanság...kiszolgáltatottság.

bocsánat a zagyvaságért,
kiskrapek
kiskrapek

Sziasztok!
Tündi! Azért csak óvatosan pakolgass, nem ám baj lesz!
Kiskrapek! Szerintem sincs semmi gond, mert az biztos mondta volna a doki. Legutóbb én is Nyirtaynál voltam uh-n, jó orvosnak tűnt.
Meg hát egy adjunctus csak tudja, hogy mi a helyzet.
A súlyra még annyit, hogy én két hét különbséggel voltam uh-n. A nagykönyv szerint ezalatt kellett vón Babócának hízni 20 dekát, erre az uh szerint hízott 20 grammot. Na egyből levert engem is az ideg. Rákérdeztem, és azt mondta egy doki, hogy a 20. hét után az uh súlymérése arra való, hogy jól bepánikoltassa a kismamát. Hát engem bepánikoltatott, de ez elég volt, hogy megnyugodjak.
Tegnap voltam terheléses cukros bizén. Enyhén rosszul lettem a tudattól, hogy nyolc! fiola vért vettek le. Elvileg holnapra meglesz az eredménye. Kiváncsi vagyok. Azt nem tudjátok, hogy minek kellett megint vércsoportot nézni, mikor már egyszer néztek ezalatt a babavárás alatt?
A dokit azé kérdeztem, mert annak idején nála szültem Lánykámat. Utána néztem, már nem dolgozik a kórházban, de egy alapítványban kuratóriumi titkár, ahol a Boros Edina az elnök. Meg benne van egy csomó bajcsys doki. Érdekes.
Bocsi, ha hosszú voltam.

Kép
Kép
nicolca

Szia Kiskrapek!

Tényleg ne aggódj!
Nincs semmi gond! Kicsikéddel minden rendben van és lesz
Itt van, hogy melyik kategória mit jelent.

Méhlepény érettsége (kategóriák jelentése):
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

A méhlepény érettsége II. kategória olyasmit jelent, hogy alig van itt-ott egy meszes foltocska. Ezzel a lepénykével tehát még jól bírja a rendszer, a 39-40. hétig kitart!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

tudnátok ajánlani szülésznőt,mert a dokim azt tanácsolta,hogy válasszak mire visszajön a szabiról.
"http://babafalva.hu/tickers/vld.png"
sziszi24

Sziasztok!

Köszönöm szépen a bíztatást, én is csak arra tudok gondolni, hogy biztosan szólt volna, ha probléma lenne. Az UH tényleg jó hangulatban telt, megdicsérte a kiskrapekot, hogy szépen befordult, és korának majdnem megfelelőek a méretei....amikor ezt is felhoztam, hogy baj-e, hogy nem tökéletesen fedik a kort, nevetett, és mondta, ne féljek, nem jelenti azt, hogy túl fogom hordani.

Még egyszer köszönöm a bíztatást, már megnyugodtam.
Mindenkinek további jó babavárást kívánok, és szülésből persze gyorsat, és problémamenteset! :))
Sziasztok,
kiskrapek
kiskrapek

Sziszi!

Én Tóth Ferencné Móninál szültem a Nórit és most is nála fogok. Nagyon rendes és segítőkész volt akkor és azóta is. Ha gondolod, megadom az elérhetőségét! Ki a dokid?

gwini

Sziasztok!

Én pár hete itt szültem kisfiam. A szülészeti résszel maximálisan meg voltam elégedve. Volt orvosom és szülésznőm, de miután éppen telt ház volt és sokan szültünk, szinte mindegyik ott lévő orvossal és szülésznővel kapcsolatba kerültem, és ők is mind nagyon aranyosak voltak.
Miután császárral szültem, megismerkedtem a műtős csapattal is. Ők egy fiatal csapat, nagyon-nagyon kedvesek voltak. Az aneszteziológus egy csúcs hapsi, végig szóval tartott, beszélgettünk mindenféléről.

A csecsemősök viszont más tészta. Pont azokat kaptuk ki, akik nem a legsegítőkészebbek. Nem mutatták meg, hogy kell pelenkázni, szoptatni, találd ki magadtól... Azzal magyarázták, hogy sok a dolguk. Tény és való, hogy front volt, és rengetegen szültünk, nekünk nem is volt hely a szülészeten, csak a nőgyógyászaton. Se pelenkázó, se semmi. Hajlongani tisztába tételkor a friss sebbel az ágy fölé, hát az szuper volt.

Aztán utolsó nap történt valami. Egymásnak adták a kilincset az orvosok, csecsemős nővérek, védőnő stb. Hirtelen mindenki segíteni akart. Közben kiderült, hogy csak műszakváltás volt, és vannak rendes nővérkék is. Ők segítettek abban, hogy kell szoptatni, megnézték, hogyan ápoljuk a köldököt stb. A védőnő egy fiatal, lelkes hölgy, hozzá is lehetett fordulni bármilyen kérdéssel.

Összességében azonban jó élményem volt a kórházzal kapcsolatban.
bébé01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?