Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta - Már napok óta hiányollak! Hogy vagytok?

Kép
Kép
pepitanna

Oroszági - Gratulálok!!!! Olyan jó, hogy már te is tudod!!!! ÚGy tűnik, csak az én gyermekem ennyire titokzatoks! :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

akartam mondani titokzatos

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Oroszági: gratulálok a kisfiúhoz :)

Pepitanna: köszönöm kérdésed, röviden: jó volt, szép időnk volt mindkétszer. Krakkó volt a meglepetés, nagyon tetszett. Hosszan: nagyon nem megy nekem ez a felhőtlen pihenés és figyelemelterelés, nehezen jönnek-mennek a napok és nekem ugyanúgy fáj a szívem. Le vagyok törve, mint a bili füle. Teljesen mindegy, hogy hol vagyok és mit csinálok :cry:

Nagyon klassz a kocka, amit csináltál Panninak.

Bettyna: Eszter is sokáig titkolta, hogy Ő Eszter :) Nálatok vannak már nevek? (Bocsánat, ha már írtad, de nem emlékszem).

Nem fogjátok elhinni, megint nyertem :oops: Most már tényleg feladok egy lottót.
cosmopolita

Oroszági! Gratula a kis trónörököshöz! Osztozom az örömödben!Én anno meg voltam halva egy kislányért,de ezerszeresen kárpótol a fiam érzelmileg, szövegileg, szépségileg! :D
Lamme! Hol vagy? Ugye nincs semmi baj?
Cosmo! Lehet enyhíteni a letörtségeden valamiképp?
Mert ha tudok,nagyon szívesen segítek!
Okina! Veled mizujs?Örülök, hogy rátaláltatok arra az otthonra, ami minden szempontból tökéletes a számotokra! :D
Bettyna nem törvényszerű(!!!), de általában a lányok szégyellősek... :lol: :wink:

damara

Sziasztok! Ági! Mondtam én hogy kár megvárnom a dokit :( Azt mondta ha vérezgetek továbbra is akkor már a 30-ik héten befektet ha nincs vérzés akkor a 35-ik héten!Hát nem tul rózsás helyzet!Bettyna! Nekem is a lányom volt titkolozo!!Pepitanna! Ti hogy vagytok? Frontok nem inditottak el valamit???Cosmo! Én drukkolok ám nagyon neked hogy kicsit jobban érezd magad!
okina78

Sziasztok!

Pár napig be se kapcsoltam a gépet, hulla vagyok. Anyukámat pénteken műtötték, így segítségem nulla, ráadásul még apukámat is nekem kell ellátni. Vasárnapra teljesen elfáradtam, olyan szinten hogy egész nap csak sírtam, még szerencse hogy Eszter az éjszakákat végig alussza, csak reggel 5-kor fel enni (ezt le is kopogom gyorsan). Mondjuk Barna iszonyat sokat segit, tudtam hogy nagyon jó apuka lesz, de hogy ennyire oda legyen a lányáért, és ennyi mindent megcsináljon azt azért nem gondoltam. Ma voltunk tanácsadáson hízott Eszter, mondták hogy nagyon szépen fejlődik, csak ami nekem nem tetszik hogy 2 napja kaja után bukik. Bár Barna is ilyen volt, erre közölték hogy vegyem vissza egy kicsit a kaja adagját, és ha éhes mit csináljak, senki nem tud üres gyomorral aludni.

Vumenke - én is elkezdtem méregetni minden kaja előtt és után, de az első nap olyan ideges lettem, pedig a tesóm mondta hogy ne mérjek, mert ez lesz a vége. Így 2 napig stresszeltem magamat, azóta csak pár naponta mérem Esztert és csak este a fürdés után. Általában minden szopizás után fejek, de éjjel nincs lelkierőm. Igazából van hogy 11 óra fele még eszik, de van hogy nem, és utána csak 5 óra fele kel fel enni, lehet hogy rosszul csinálom és közbenső időben fejni kellene, de nem tudok felkelni. Napközben meg van hogy tovább alszik mint ahogy enni kellene, és ha nagyon feszül a mellem akkor fejek, bár mostanában azért a 3 órás evéseket betartja. Kerekedet is már a pofikája. :D Amit sajnálok, hogy ennek ellenére sincs nagyon sok tejem, most még neki elég, bár vannak napok amikor egy kicsit rá kell tölteni tápszerrel. Először teljesen ki voltam borulva miatta, de aztán megnyugtattak, hogy inkább tápszer kiegészítésként mint éhezzen, mert annak elég sok következménye lehet.

Sz.bettyna - mint ahogy azt cosmopolita írta Eszter is nagyon sokáig titkolta a nemét, de aztán utána megmutatta, kitartást. :D

Cosmo - gratulálok az újabb nyereményhez, mit nyertél most, persze ha nem titok. Ne keseredjél el, látod milyen szerencsés csillag indult most el, és ez így is marad. A napok meg elég gyorsan telnek, aztán eljön a Te napod. :)

Pepitanna - kívánom hogy teljesüljön a szülési álmod. :) Már csak pár nap és Ti is hárman lesztek.
Tegnap bent voltunk anyukámat meglátogatni őt is a ÁÉK-ban műtötték csak őt az urólógián, és pont akkor értünk a lifthez, amikor 3 hete kivették Eszert. Olyan bizsergés fogott el, szerintem tiszta hülye vagyok, de egy kicsit már hiányzik hogy nem kell bemenni vizsgálatokra, ctg-re, nem találkozok hetente, vagy naponta a doki bácsival.

Oroszági - gratulálok a kukacoshoz, végre egy fiú a topikon, eddig tiszta lányosak voltunk. Majd versenyeznek a csajaink a kukacos kegyeiért.

Elnézést hogy most nem írok mindenkihez, de még megyek egy kicsit vasalni, utána meg szerintem még Eszter eszik, és ma egyedül vagyok, vagy is apukámmal, mert Barnát persze Sopronba küldte a főnöke éjjel.
Pusza Mindenkinek, a pocakosoknak jó pocak növesztést, az anyukáknak pedig jó babázást.
toldikrisztina

Sziasztok!

Cosmo - Még nem írtam, mert konkrét döntés még nincs névügyben. Ha kislány, akkor a legnagyobb eséllyel eddig Noémi, de még nem fix. Ha kisfiú, akkor nagyobb bajban vagyunk, mert én szerelmes vagyok az Áron névbe, de apa szerint nem hangzik jól a vezetéknévvel (Csermák). A második neve az biztosan Tamás az apukája után. Ja, és a párom egyik kollegájának talán 1 hónapja született kisfia, aki szintén Áron lett. :twisted: Többször végig nézegettem már a fiúnevek tárházát, de még egyik sem győzött meg. :roll:
Ne csodálkozz, hogy le vagy törve. A gyász nem múlik el a távolságtól egyik napról a másikra. Idő kell hozzá. De szerintem nagyon jó úton haladsz, csak ne légy türelmetlen magatokhoz!
Gratulálok a nyereményhez! Tudhatjuk mi az?

Kriszta - Remélem hamraosan jobban lesznek a szüleid! Eszter egy kis angyalka lehet. Kaphatunk róla "kerekedő pofis" képet? :D

Pepitanna - Pöttömpannival mi a helyzet?

Képzeljétek, sikerült gazdát találnunk a kályhánknak! Kicsit fáj a szívem érte, mert nagyon szép volt, de kell a hely az Aprótalpúnak. Hétfőn hívott az ember, hogy őt érdekelné, ma jött 9-re megnézni és már bontja is! :shock: Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ilyen pikk-pakkra megy! Így van esély, hogy még augusztus vége előtt kész leszünk a festéssel is és nekiállhatok bababútorokat nézegetni. :lol: Azt hiszem, ha a kályha kész és a festéssel is irányba leszünk, akkor megajándékozom még magunkat egy 4d uh-gal, hátha túl tudunk járni a Csemete eszén és kiderül végre, hogy fütyis vagy sem. Bár a párom azt mondta, hgoy ő már nem hisz benne, hogy megtudjuk mielőtt megszületik. :roll: Szerintetek hányadik héten érdemes menni és hova?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Cosmo: Szerintem még sokáig fog fájni a szíved :(, de idővel könnyebb lesz!! Szuper a férjed, hogy ennyi programot, élményt szervez, szerez neked!!! Mit nyertél és min? :shock: :D :D Tök jó, hogy ilyen remek szériában vagy!!!

Oroszági: Gratulálok a kisfiúhoz!! :wink:

Pepitanna: Merre jársz? Csak nem a szülészeten? :wink: :lol:

Okina: Nekem is ez jutott eszembe, hogy mennyire rossz lesz több hétig a gyerkőcök nélkül a kórházban :( Reméljük, hogy nem lesz rá szükség és szépen elmegy onnan a lepény :wink: Párod, nagyszülők tudnak majd segíteni, ha mégis be kell feküdni?

Kriszta: Jaj, nagyon összejött most nektek megint :( Kitartás!!!! A dokinő és/vagy védőnő hogy mondhat olyat egy HÁROMHETES csecsemő anyukájának, hogy ne adjon neki annyit enni :shock: :evil: Sőt, ebben az időszakban a 800-1000 g körüli hízás az általános!!! Miből gondolod, hogy nem elég a tejed? Próbáltad valamivel turbózni? Pl. tejszaporító tea, homeopátiás bogyó (urtica urens 5 ch), More Milk Plus kapszula (baromi drága, de nagyon tuti), alkoholmentes sör, sok folyadék fogyasztása, "horror" fejés, sok alvás, és a sok-sok szoptatás? Ne értsd félre, nem lebeszélni akarlak a tápszerről, csak sokszor egy kis segítséggel annyi teje lehet az embernek, hogy csak na :wink: :lol: Meg mennyivel kényelmesebb pl. félálomban cicire tenni és bóbiskolni szopi közben, mint kivánszorogni a konyhába tápszert csinálni. Amikor Nikinél úgy tűnt, hogy tápszererzni kell, én ettől akadtam ki :oops: :D
Értem, hogy mit érzel, amikor az ÁEK-be mész :) Én is ugyanígy vagyok a Szabolcs u-i kórházzal. Meg fura volt nekem is, hogy nem kell menni vizsgálatokra, vérvételre, hívni a dokit időpontot megbeszélni, stb. :D
Ja, még a bukáshoz egy kis "okoskodás". A babák nem csak akkor buknak, amikor túleszik magukat, ezt egy védőnő, gyerekdoki igencsak tudhatná. Szinte minden babának gyenge még a gyomorzáró izma, így gyakorlatilag a legkisebb mozgástól is jöhet vissza a cuccos. Vagy csak egy egyszerű büfitől. Szóval a lényeg, hogy a bukás nem feltétlen túletetés miatt van!!! Én azt mondom, hogy úgy etesd Esztert, ahogy jónak látod. Éheztetni nem szabad egy ennyire pici babát.
És még akkor a fejéshez is :D :oops: Nem "kell" mindig fejni. Van, aki soha nem fej, mégis rengeteg a teje. Szerintem két okból kell fejni: feszül a melled a sok tejtől, ill. turbózni akarod a mennyiséget. Na jó, van még olyan, amikor pl. el kell menni valahova és lefej az ember egy adag tejet, hogy apuka vagy más meg tudja etetni, de az más dolog. Meg vannak olyan "trükkök", hogy pl. ha érzed, hogy az adott mellett nem "nullázta" le a baba, egyértelműen van még benne tej, akkor a legközelebbi szopinál azzal a mellel kezdhetsz. Nem fontos így tenni, érzed majd, hogy szükség van-e erre :wink: Nekem egyébként ezzel is több lett a tejem. Vagy pl. ha két szopi között nem telik el kb. két óra minimum, akkor is az előző mellre teheted vissza, mert valószínűleg azért lett éhes relatíve rövid idő alatt, mert a szomjoltó hígabb tejjel telítődött a zsírosabb, táplálóbb hátsó tej helyett. Ekkor, ha az előző mellre teszed vissza, akkor a zsírosabb tejhez fog jutni. Ha a következő mellre tennéd, akkor megint csak a hígabb, szomjoltóbb tejhez jutna.

Niki kúszik :lol: Úgy örülök neki!!! Hihetetlen, hogy néhány nap célirányos torna ennyit számít!!! Jó, még nem valami gyors, de abszolút egyértelmű, konkrét irányba, céllal halad :D Sőt, már elkezdett "kutyázni" is, bár egyelőre még csak az alkarjára támaszkodva, de már ez is hatalmas előrelépés :D
lamme

Bettyna: A Noémi tényleg szép név!! A Tamás Áron párosítás nem lenne jó?
A legjobb, ha a 25-26. körül mentek 4D uh-ra, mert akkor még szépen be tudja fogni a doki, látható teljes egészében, ráadásul már igazi babaformája van, az arca is szép :wink: Nagyon sokan ajánlják a Praxis-t. Ráadásul a Hajdu dr-nő is dolgozik ott, úgyhogy ha hozzá kéritek magatokat, akkor abban is biztosak lehettek, hogy profi doki nézi meg. Mi a XIII. ker. Kárpát u-ban voltunk, nekem az is nagyon tetszett, hangulatos volt és profi, de néhány hónapja beszéltük Cosmoval, hogy valószínűleg tulajváltás lehetett, mert más lett a honlap, a rendszer, az árak, és bunkók voltak velük a telefonban, nem is oda mentek végül.
Örülök, hogy lett gazdája a kályhának :D
lamme

Lamme - Köszi a tanácsokat! Feldobom a kérdést apának. A Tamást azért szeretnénk 2. névnek, mert igazából a pároméknál nem hagyomány a névátadás, csak így 2. névben. De majd még meglátjuk. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de nagyon kivagyok. Pannára rájött a sikítozós korszak, állandóan sikít, ha kell, ha nem, én meg a falat kaparom, annyira ideges vagyok tőle. Plusz eddig annyira aranyosan eljátszadozott magában, most meg csak áll a járóka oldalán, és vonyít, szirénázik egész nap, amíg oda nem megyek és le nem foglalom. Ha épp nem vagyok ott és nem hallom, akkor meg feltalálja magát. Nagy átok ez az egy szoba...
Maszat meg folyton rúg, nagyon kényelmetlen, ráadásul húz az ágy, szivesen pihiznék, de Panna nem hagyja.

Plusz még rajtam van mindenféle ügyintézés, úgy néz ki, hogy lassan kész lesz a kocsi is, azt is kell intézni. Ja, az is frusztrál, hogy autó nélkül elég házhozkötöttek vagyunk. Nagy hassal meg babakocsival azért már nem vagyok olyan virgonc... :(
Úgyhogy mindenkitől elnézést, hogy nem válaszolok, azért olvasni olvaslak Titeket, csak írni már nincs erőm... :(

Majd hétvégén leadom anyámnak egy napra, és kipihenem magam. :D

Addig is legyetek jók, sok erőt és kitartást mindenkinek, és pihenjetek kicsit nekem (meg Krisztának) is. :D

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Képzeljétek! Érintettek vagyunk az evakuálásban!
5-kor jöttek a rend őrei és kiürítették a házat, az utcát, a boltot, mindent... Pont a szomszéd házban vaz ez az átkozott bomba! :? Ugye nem lesz semmi baj??! :cry: Tegnap volt az asztalos és fejezte be az apróságokat. Végre minden a helyére került, remélem nem repül az egész a levegőbe! :evil: Ragyog a lakás, gyönyörűen kitakarítottunk este, készen állva a kislány fogadására... Kórházi pakkomat magamhoz kapva elmenekültünk a rómaira, megvacsiztunk(hekk+sör), most meg bejöttünk Laciapu munkahelyére pisilni, kezet mosni, híreket hallgatni, netezni, aludni...
Készülve kislányunk fogadására, blog írásába vágtuk a fejszénket. A mai nap címe: Pannit még bombával sem lehet kirobbantani...
Remélem, holnap csak egy izgalmas nap emlékeként emlékszünk erre.

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Pepitanna: Nagyon durva ez az evakuálás :shock: Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj, és minnél előbb visszamehettek az otthonotokba!!!

Pannaanya: Nem csodálom, hogy kivagy egy kicsit idegileg. De lesz még jobb is :wink: Fel a fejjel!!

Én is kivagyok amúgy, de magamnak nem tudom osztani az észt :? :oops: :D Úgyhogy megyek is, megpróbálok olvasni egy kicsit, hátha kikapcsol.
lamme

Köszönöm a gratulációkat!

Kívánom Mindenkinek, hogy szebb, egészségesebb, nyugodtabb legyen a napja, remélem ez a sok rossz hír elillan végre és mindenki boldog lesz! Annyira elszomorít, hogy mindig történik vmi!

Kép

Kép
oroszági

Jó reggelt mindenkinek!

Pepitanna - Mire én olvastam, hgoy értintve voltatok, már el is múlt a vészhelyzet! :lol: NAgy lehetett az izgalom! Még jó, hogy Pannit ez nem zavarta túlzottan! :lol:

Pannanya - Kitartás!!!! Okosabbat nem tudok mondani! :roll:

Képzeljétek mire hazaértem a kismamitornáról kályha volt, nincs! Már csak fel kellett mosnom párszor utána. A fal mögötte és a parketta alatta elég cudarul néz ki, de úgyis festünk, majd rendbe teszük! És akkora hely lett hirtelen!!! :D

Szép napot!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Damara, Kriszta, Bettyna, Lamme: köszönöm szépen a bíztatást. Igazából csak azt akartam írni, hogy mindegy hogy hol vagyok, mit csinálok, kár belém, mert csak egy helyen járnak a gondolataim. Hogy egyszer jobb lesz?! Hát, lehet, de most még ezt nehéz elhinni.
Férjem viszont tényleg egy főnyeremény, mert Ő még most is megtud nevettetni :)

Bettyna: klassz, hogy már nincs akadálya, hogy készüljön a babaszoba :) Nekem van ismerősöm, akinek 2 neve van és a másodikat használja. Csak hívatalos papírok aláírásakor írja az első keresztnevét, amúgy sokan nem is ismerik. Anyakönyvezéskor kérdezik, hogy melyiket használja? Vagy ez csak régen volt így?

Nálunk én választok nevet és a férjemnek vétójoga van 8) Él is vele :? /szóval, végülis közösen választunk/ De most azt hiszem csak az utolsó héten gondolkodunk majd ilyesmin.

Pannanya: kitartás, lesz még kamasz is mindkettő :D

Most egy ajándékcsomagot nyertem az nlc-n, de azt nem tudom mi van benne. Szerintem nem nagy dolog, de bármi is az örülök neki, mert jó érzés nyerni. Lottót is feladtam :twisted:

Minket is kipateroltak tegnap. Párom már korábban látta a neten, hogy még mi is éppen beletartozunk az 1km-es körbe. Naívan azt hittem pár óra alatt elintézik a dolgot, így minden nélkül indultam el, de végül Anyuméknál kötöttünk ki és ott is aludtunk, mivel a férjem 7-re ment dolgozni és még aludnia is kellett kicsit.
cosmopolita

Cosmo - Ilyet ne is mondj, hogy kár beléd! Semmi sem kár, ami új élményekkel gazdagít, ami időt együtt tölöttök, nevettek a pároddal, az meg hogy közben máshol is jár az eszed, teljesen természetes! Nem tudom, hogy van ez a neves dolog hivatalosan, még nem jártam utána. Az osztályomba (a volt osztályomba :oops: ,ezt még szoknom kell) is jár egy kislány, aki a 2. nevét használja.
Már semmi akadálya, hogy álmodozzak bababútor ügyben, csak egy festés. :lol: Szóval először a színt esetleg mintát kell kitalálnom, de gyorsan, mert apa szeretne mialőbb túlesni rajta. :wink:
Grtaula a nyereményhez, akármilyen apróság is! Tudod, ki a kicsit nem becsüli..... :lol:

De ha már a neveknél tartunk, akkor ha nem bánjátok szavazásra bocsátom a dolgot, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Tényleg nem hangzik jól - Csermák Áron Tamás?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo - Ilyet ne is mondj, hogy kár beléd! Semmi sem kár, ami új élményekkel gazdagít, ami időt együtt tölöttök, nevettek a pároddal, az meg hogy közben máshol is jár az eszed, teljesen természetes! Nem tudom, hogy van ez a neves dolog hivatalosan, még nem jártam utána. Az osztályomba (a volt osztályomba :oops: ,ezt még szoknom kell) is jár egy kislány, aki a 2. nevét használja.
Már semmi akadálya, hogy álmodozzak bababútor ügyben, csak egy festés. :lol: Szóval először a színt esetleg mintát kell kitalálnom, de gyorsan, mert apa szeretne mialőbb túlesni rajta. :wink:
Grtaula a nyereményhez, akármilyen apróság is! Tudod, ki a kicsit nem becsüli..... :lol:

De ha már a neveknél tartunk, akkor ha nem bánjátok szavazásra bocsátom a dolgot, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Szerintem jól hangzik így is a név, hogy Áron Tamás :D Igazából nem kell nagy ügyet csinálni abból, hogy ki "hanyas számú" nevét használja. Egyszerűen úgy mutatkozik be, hogy X. Y. és kész. Ha hivatalosan kell a név, akkor úgyis mindkettőt le kell írni. Nekem is kettő van, úgyhogy tudom miről beszélek :D Sőt, engem a nagyanyám csakis a második nevemen volt hajlandó szólítani. Egy ismerősünk fia F. Balázs Dániel, de a szülei, és így mindenki a Danit használta. Hogy miért lett az a második, ha az tetszett jobban a szülőknek? Mert fordítva hülyén hangzott volna :D
lamme

Jó reggelt mindenkinek!

Nagy csönd napok óta. Hol van mindeki? :shock:

Bettyna - gratula a kályharobbantáshoz + a kismamatornán való részvételhez! Boldog lakásalakítást Nektek! :lol:

cosmo - Sok sikert a lottóhoz! :wink: Kicsi lelkednek kitartást és sok erőt kívánok!

Kriszta, vumenke - friss Anyukák hogy bírjátok az örömöket? :wink:

Lamme - jól vagytok?

Tegnap délután jártunk a honvéd kh-ban, Panni halvány jelét sem mutatja, hogy közeleg a nagy nap! Dokink megvizsgált, nem esett jól és közölte, hogy kis vérzést tapasztalhatok, mert lehet hogy hajszálereket sértett. Így is lett. Méhszáj teljesen zárt, de érzi a koponyát! Ez nagyon jó érzéssel töltött el, készen áll a kislány az útra. Ctg vizsgálathoz fel kellett "rázni", mert nagyon lapos volt a hangulata... Aztán éjfélig nem bírtam vele elaludni, nagy volt a buli odabenn és idekinn Laciapuval a pocakomon.
Nagyon furcsa, hogy napok és megszűnik ez az állapot. Kettős érzés. Nem szeretném, hogy elmúljon ez az állapot! Olyan jó őt figyelni! De már nagyon magunkhoz ölelnénk, lesnénk a kis arcocskáját, fürkésznénk az igényeit! Nagy izgalom! Nem tudom, hogy beváltja e a házassági évfordulónkhoz fűzött reményeimet... Semmit nem érzek, hogy pontosan vagy késve érkezne... Sok rejtély van itt a finisben!

Szép, meleg hétvége ígérkezik, mindekinek jó strandolást, pihenést!

Kép
Kép
pepitanna

Jó reggelt!

Tényleg mitha egy kicsit belassultunk volna, de talán néha ilyen is kell. Amikor nem történik semmi különös.

Köszönöm a névvel kapcsolatos véleményeket. Érdekes módon még senkitől sem kaptam olyan reakciót, hogy nem hangzana jól. Most már csak azt nem tudom, hogy azért-e mert negatívat senki nem akar írni, vagy mert mert tényleg csak apánal hangzik furcsán a párosítás. :roll: Még jó, hogy van még időnk meggyőzni egymást. :D

Pepitanna - Köszi a gatulációt, most már a színeken agyalunk, aztán belevetjük magunkat a pingálásba! Örülök, hogy Pannival minde rendben és már irányban van! Tényleg nagyon izglamasak lehetnek ezek az utolsó napok! :wink:

Lamme - Hogy halad Niki a kúszással? Talán már az egész szobát be tudja járni? :lol:
Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: szerintem a férjed a két közeli "á" hang miatt érzi kicsit furának a nevet, de én adnám ennek ellenére is, egyáltalán nem zavaró. Ha nem sikerül meggyőznöd, akkor pedig legyen a második név. Vagy legyen kislány :)

Pepitanna: köszönöm! Gondolok Rád majd holnap!

Tegnap mikor odaértem a dokihoz nem volt senki, még kicsit előbb be is hívtam. Véreredményeim tökéletesek, bárki megirigyelhetné a doki szerint. Néhány dologgal kapcsolatban is megnyugtatott. Most már csak akkor megyek, amikor pozitív lesz a teszt - jelzem is, hogy akkor majd kicsit lapítani fogok egy ideig, de talán kiszűrítek majd a hozzászólásaimból a jó kedvemet :wink:
Dokink most is nagyon rendi volt, kérdezte, hogy most akkor rendben vagyunk e, nem kell beutalót adnia valahova vagy bármi mást?! Mondtam neki, hogy most egy ideig nem szeretnék orvoshoz menni, erre rögtön mondta, hogy de Ő azért vár :)
Kedden még elmegyek fogdokihoz, aztán próbálok nagyon pozitív lenni.

Remélem mindenki jól van?!
cosmopolita

Cosmo - Hurrá!!!! Nagyon szupi hírek! Ennél már tényleg csak a + teszt lehet jobb! Nagyon-nagyon szorítok! Egyszer már sikerült, tutira most is menni fog! Valóban a 2 á hangot furcsálja apa, de remélem megszokja! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sehol senki? :shock: Remélem mindeki jól van?! :roll:

Ma eljött a várva várt napunk! De semmi!!! :? Mocorog, mint eddig mindig, de nagy a csend. Reggeli 3órányi epilálás után elmentünk moziba, a Mamma Mia-t néztük! "Terhes lelkem" a romantikus vígjátékon is remekül tud zokogni... :oops: :wink:
Holnaptól napi kontroll. Jajj! :oops:
Nem vagyok/vagyunk türelmetlenek, de már ölelni "akarjuk"! 8)
Lehet, hogy közös dokink közös "átka" a túlhordás?

Kép
Kép
pepitanna

Jó reggelt!

Képzeljtétek, a szüleimnél voltunk Tatán, meglátogattunk rég nem látott barátokat és kaptunk egy kiságyat, egy hatalmas doboznyi babaruhát és játékot! Még alig költöttünk vmit erre a babócára, de már lassan töb cucca van, mint nekünk!

Pepitanna - Itt egy újabb hideg fornt, hátha segít egy kicsit! Vannak biztos népi praktikák a szülás beindításásra, esetleg próbáld ki őket! :D Nagyon remélem, hogy nem a doki "átka", mert én nagyon nem szeretném túlhordani. Lehet, hgoy hülyeség, de nem szeretném, ha átcsúszna a köv. csillagjegybe és mérleg helyett skorpió lenne a Drága.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok!

Mikor kellene már éreznem, hogy mocorog a baba? 20 hetes lesz pénteken!

Kép

Kép
oroszági

Ági - Akkor lassan már kéne. Szerintem, bár nem vagyok szakértő. Én elég korán éreztem.Olyasmi volt, mint amikor tikkel a szemed vagy beremeg egy izom vagy ideg, aztán a 16. héten volt az első határozott rúgás. Utána egy darabig megint csak remegések, de aztán egyre gyakoribb lett és egyre erősebb. Lehet, hogy már te is érzed, csak még nem ismered fel. NE aggódj, biztos nincs semmi gond! Mikor mész dokihoz?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

[quote="sz.bettyna"] írta:sz.bettynagi - Akkor lassan már kéne. Szerintem, bár nem vagyok szakértő. Én elég korán éreztem.Olyasmi volt, mint amikor tikkel a szemed vagy beremeg egy izom vagy ideg, aztán a 16. héten volt az első határozott rúgás. Utána egy darabig megint csak remegések, de aztán egyre gyakoribb lett és egyre erősebb. Lehet, hogy már te is érzed, csak még nem ismered fel. NE aggódj, biztos nincs semmi gond! Mikor mész dokihoz?

Legközelebb aug. 18-a után, néha van ilyesmi remegés, de rúgás semmi. A remegés is napi 1, 2, de nem minden nap :(

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Pepitanna: Gondoltam rátok tegnap, hogy Panna hátha megszületik, de ezek szerint nem. Utólag is boldog házassági évfordulót kívánok nektek!! Hanyadik? :D Szerintem nem a dokink "átka" a túlhordás, mert én mindkét csajszit relatíve hamar szültem :D Vagy lehet, hogy azóta "kapta" ezt valakitől :D:D Próbáljatok ki tényleg egy kis házi praktikát: fűszeres kaja, lépcsőzés, házasélet :D Van egy ún. bábakoktél, de nem hiszem, hogy van rá gusztusa bárkinek is :roll: :D

Bettyna: Szuper, hogy ennyi mindent kaptok a babának!! Nemcsak anyagilag, hanem tök jó érzés is :)

Oroszági: Általában a 16-20. hét körül érzik meg az anyukák a baba mocorgását :) Én mindkét lányt 18 hetesen éreztem meg egyértelműen. Éreztem én előtte is furákat, de akkor volt mindkettőnél olyan, hogy félreérthetetlen :) Én is úgy gondolom, ahogy Bettyna, hogy érzed már őt, csak még nem tudod, hogy ő az :wink: Nekem eleinte kétféle érzés volt: vagy mintha buborékok szállnának a pocakomban, vagy mintha belülről megsimizne valaki :) És az is teljesen rendben van, hogy nem érzed őt még minden nap!! Az első néhány hétben ez természetes :wink: Legkönnyebben akkor érezheted meg, ha nyugiban vagy. Pl. este lefekvéskor a sötétben, csöndben fekve gondolj rá, és szinte tuti, hogy "jelentkezik majd", érezni fogod :wink:

Én változatlanul pocsék lelkiállapotban vagyok :( Apukám állapota sem javul :( Ráadásul ma eladtuk az autónkat is :( Mivel borzasztóan tudok tárgyakhoz ragaszkodni, így szó szerint sírtam, miután elgurult :( Öreg, ramaty autó volt, de az első. 4 évig nyúztam, rengeteg emlék fűz hozzá :( Tiszta hülye vagyok, mi? :? :oops: :D Ideges és türelmetlen vagyok, amit a csajok is megéreznek :( Nem volna rossz néhány óra egy pszicho dokinál :D:D :oops: :P :D
lamme

Sziasztok!
Leugrottunk pénteken Balcsira és este jöttünk haza, szuper volt! Rengeteg séta, fagyizás, babakocsizás, kendőzés (nem annyira sikerült), hintavásárlás, bográcsozás, nagyon klassz volt! De részletesen a www.pankoci.blog.hu-n el lehet olvasni.

Ja és már 4100 grammok vagyunk, ma 2 hetesen!! :shock: 1-1 kajálásnál 150-200 ml-ket eszik!! Nem semmi, hogy így fejlődik!!

Ági: szerintem is mostanában már érezned kell, hogy mocorog, bár barátnőm pl. csak a 23. héten érezte, szóval full eltérő is lehet! Először neke olyan volt, mintha 1-1 ideg rángatózna odabenn, olyan kis finom mozgás.

Cosmo: gratula az eredményekhez, hajrá Babóci!! Elhiszem, hogy nem nagyon tudtál kikapcsolni, ez természetes. Igazán egy pozitív teszt után fogsz "helyrerázódni", ami remélhetőleg nem is olyan soká lesz! :D

Lamme: sajnálom a rossz hangulatodat! Menjetek sokat a friss levegőre, a nap és a jinti lét mindig segít a negatív hangulaton.

Betty: tök jó, akkor nem is kell vennetek kiságyat? Nagyon sokba kerül egy gyerkőc az elején (is, gondolom később még több-be), fogadjatok el minden ilyen irányú segítséget! Légzésfigyelő, mellszívó van már, akartok? nekünk mindkettő van, nagyon nagy hasznuk van, imádjuk mindkettőt!

Pepitanna: Szegénykém, a napi vizsgálatok és a várakozás miatt nem irigykedek! Viszont hamarosan a karjaidban tarthatod a Picilányt! Addig meg láthatod minden nap szépszeműnket :) Nekem kifejezetten hiányzik, tök furi, hogy már nem kell járni.
Bár lesz egy kis deja vu érzésem (csak Pesttel kapcsolatban), mert csüt-n megyünk fel az anyakönyvért és a TB kártyáért Pestre. Be kéne szerezni pár cuccot az Árkádban is (papucsok, felsők) :))
vumenke

Jó reggelt!

Lamme - Valóban nagyon jó érzés! Rettenetesen sajnálom apukádat! Az autó ügyében, pedig egyáltalán nem vagy hülye! Én is ilyen vagyok! Hiába tudom, hogy öreg és elavult valami, meg hogy könnyebb lenne egy újjal, nagyon nehezen válok meg bizonyos tárgyaktól. Ha pszichológusok nem is vagyunk, de lelki szemetesnek nyugodtan haszálhatsz bennünket! :lol:

Vumenke - Szuper jó, hogy ennyire jól éreztétek magatokat a Balcsin! A kendőzésbe majd belejöttök!Gratulálok a gyarapodáshoz! Nem semmi kis szivattyú a kiscsaj! Igen, én is nagyon örülök ezeknek az örökölt cuccoknak, mert tudom, hogy úgysem lehet őket elhasználni, olyan rövid idegi kellenek viszont horibilis összegbe kerülnek. Mellszívót kaptam 2-őt is :oops: , a légzésfigyelőre pedig kérdőjeles ajánlatot eddig, de mire oda kerülünk biztos kiderül. :lol:

Szülésznők - Felröppent a hír az ÁEK-s topikon, hogy néhány napja nem engedik a szülésznőválasztás! Gondoltam tájékoztatlak benneteket is a fejleményekről. Az egyik lány tegnap beszélt az doktornőjével és rákérdezett. Azt a választ kapta, hogy sajnos igaz, de nem tudják ők sem, hogy mi az oka, valahonnan fentről jött az utasítás. Emiatt elég cudar a légkör a szülészeten, szóval, ha bárkit is mogorva szülésznők fogadnának, akkor azt ne vegye magára senki, mert nem nekünk szól, hanem ennek az egyenlőre még érthetetlen helyzetnek.

Csütörtökön megyünk 4d-re, de apa csak azt tudja, hogy valahova. Meglepi lesz neki! Már nagyon-nagyon várom!!!! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

légzésfigyelő nálunk nagyon megoszlik hogy ki használja és ki nem! sajnos nincs személyes tapasztalatom, hogy tényleg annyit jelez-e feleslegesn vagy csak rosszul van beállítva, de írhatnátok tapasztalatot róla. Ezidáig én vennék, több jót hallottam róla,de az a baj csak hallottam, nem tapasztaltam!
Azért is hajlok felé, mert igaz 3 évesen, de akkor lezárult gyulladás miatt a gégefedőm és gégemetszést csináltak, nem kaptam levegőt csak fulladtam, így félek, nehogy előforduljon mégegyszer.
Ági

Kép

Kép
oroszági

Én olyan vagyok azokkal a dolgokkal amiket kapok, hogy azt nézem kitől kapom, mert úgy vettem észre, hogy a tárgyak is sugároznak vmiféle hatást, jót is rosszat is. Ha anyósomtól kapok vmit én azt tovább ajándékozom (nagyon rosszaban vagyunk), mert a gondolata is felbosszant, hogy abból a tányérból egyek amit ő adott stb. Tarthattok bolondnak, de nálam ez is működik a lelkibékém érdekében :)

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Vumenke: Örülök, hogy jól érzitek magatokat Balcsin!! Tényleg nagyon szépen eszik Aliz :wink: A hordozásba belejöttök majd hamar :wink: A kendőt próbáltátok vagy a mei tai-t?

Pepitanna: Majd jelentkezz, hogy mi volt ma a dokinál! Sokat gondolunk rátok!

Bettyna: Még egyszer köszi, hogy felajánlod a lelki szemetesláda szerepet :wink: :D Egyelőre még tartom magam, de ha odakerül, lehet, hogy igénybe is veszlek titeket :oops: :D Mekkora meglepi lesz a párodnak a 4D-s uh!!! :lol: Biztos nagyon fog neki örülni!!! Hova mentek? Remélem tudsz majd feltenni egy-két képet :) Megértem, hogy nem szeretnél átcsúszni a skorpió jegybe :D Én nem vagyok egy horoszkóp fun, ennek ellenére a skorpiókkal szemben én is olyan furán vagyok. De kénytelen vagyok megbarátkozni velük, mert mindkát csajszim skorpió :? :D :D

Oroszági: Jaj, ez a gégemetszés nagyon szörnyen hangzik :shock: Még szerencse, hogy sikerült megmenteni téged!!!

Légzésfigyelő: Sokan mondják azt, hogy csak akkor van értelme, ha el is végzik a szülők az újraélesztős tanfolyamot. Erre két dolgot tudok mondani. 1. erre a tanfolyamra légzésfigyelő nélkül is szükség lenne 2. sokszor elég a babának az is, ha meghallja a hirtelen becsipogó készüléket. Én anno Vivinél erről a témáról is sokat olvastam, és azt találtam, hogy azért fordul elő a babák légzéskimaradása, mert periódikusan lélegeznek, és így előfordulhat, hogy szimplán "elfelejtenek" levegőt venni. Ebből az állapotból sokszor azzal is ki lehet rántani, hogy megszólal egy hirtelen hang (pl. a légzésfigyelő), felkapja valamelyik szülő a kiságyból. Aztán sokan mondják még azt is, hogy szívbajt kapnak a téves riasztásoktól. Ehhez szintén két dolgot tennék hozzá: 1. lehet állítani az érzékenységen, ki kell tapasztalni, hogy melyik felel meg adott matrac, kiságy, baba esetén. 2. inkább legyen egy-két téves riasztás, minthogy egy éles helyzetben ne riasszon.... Szóval én szumma szummárum :D ajánlom a légzésfigyelőt. Ja, mégegy. Még azzal is szoktak ellenérvelni, hogy mennyi mindenre figyelni kell a használatánál. Szerintem semmi olyanra nem kell, amire amúgy is ne figyelne az ember pl. nem fog szorosan hozzáérni sem a falhoz, sem a szülői ágyhoz, sem semmilyen tárgyhoz a kiságy gondolom. Mosógép sincs általában a kiságy mellett, ami rezegne ott :D :D

Szülésznők: Igazából több oldala van ennek. Egyrészt megértem a kismamák helyzetét, mert X.Y. szülésznővel érzik magukat biztonságban, de megértem a vezetőséget is, hiszen ennek vannak hátulütői is pl. egyes szülésznők túlterheltek, fáradtak, irreálisan több kismama kerül hozzájuk, nehezebb a beosztást megcsinálni, stb. Harmadrészt megértem a szülésznőket is, mert a felkapottaknak egy csómó pénzt jelent az, ha választhatják őket, meg ugye presztízs, de a kevésbé ismerteknek, akiket nem kérnek fel, azoknak meg még kevesebb lehetőség a tapasztalatszerzésre, egy kis plusz mellékesre, stb. És a kevésbé felkapottak is vannak legalább olyan jók, mint a felkapottak, csak nem kapnak annyi lehetőséget, ill. "reklámot". Szóval nagyon összetett :? Mindenkinek jó megoldást nem lehet találni szerintem.
lamme

Oroszági: Megértem, amit írsz, hogy nem mindegy, hogy kitől kapod a dolgokat. Egyrészt az ellenszenv miatt, amiről te is írsz, másrészt nem mindegy, hogy mennyire tiszták azok, akiktől kapjuk a kölcsön/használt dolgokat. Persze most nem arról van szó, hogy van egy picike almaléfolt az egyik body-n, ami nem jött ki mosással, mert ezt letojom, de nekünk van olyan ismerősünk, aki kifejezetten retkes , így tőlük nem szívesen fogadunk el semmit :?
lamme

Lamme - A 4D Genesis-be megyünk, eddig csak jókat hallottam róla, az októberi topikon mndenki ezerrel dicséri. REmélem apa örülni fog! 8) Én sem vagyok ám annyira horoszkóp guru, csak ha már lehet.... Mennyire nehéz esetel a skorpió lányaid? Jaj, jut eszembe! Az egyik ismerősünk kislánya 5 hónapos és hasonléképp lucstika, mint a Te Nikid volt. Azt ígértem neki, hogy megkérlek írj össze légyszi egy pár gyakorlatot, amivel segíthetik őt a mozgásfejlődésben. Megtennéd, hogy elküldöd priviben vagy mailben? Tényleg, hogy halad Niki?
Légzésfigyelő és szülésznő témában abszolút egyetértek veled. Igazás szerint nem is gondoltam rá, hogy fogdjak szülésznőt. Pillanatnyilag úgy érzem, hogy párom jelentléte éppen elég lesz, nem kell, hogy ajnározzon ott senki. De majd úgyis megyek a szülők iskolájába, aztán majd meglátom.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Gyors bekukk, mert alszik a kiscsajom és még egy gyors ebédet is össze akarok dobni!
Légzésfigyelő: nekünk Angelcare 401-es van (bébiőrös), soha nem riasztott be (se véletlen, se okkal). De működik, mert rögtön sípol, ha kiveszem Alizt, de elfelejtem kikapcsolni előtte. Ráadásul van rajta hőmérő, akkor is sípol, ha hidegebb van, mint az előre beállított határ.

Ági: ennyire rosszban vagy az anyósodékkal? Sajnálom, ez nagyon rossz lehet! Akkor gondolom, nem sokat kell unokázniuk sem :D

Betty: Mellszívót majd próbáld ki mind2-t, és a kevésbé jót add vissza :)
Szülésznő: fölösleges fogadni, mindenki állati kedves, akikkel én összefutottam! Viszont volt ott egy nőci, akinek épp lejárt aműszakja és akkor esett be egy kismamija szülni. Szegény nő nekünk panaszkodott, hogy hulla fáradt, 24 órája dolgozik, de muszáj maradnia, mert választották. No comment!

Lamme: a kendőt próbáltuk a mei taihoz szetm még nagyon kicsi (bár ehhez is). Csatolok képet, szegényke totál el volt benne nyomorgatva, mit csináltam rosszul? Vagy a láblógatós pózt próbáljam ki vele? Köszi Kép
vumenke

Vumenke - Köszi, én is így gondoltam, vagy visszadom vagy tovább. :lol: Jó ez a kép, de tényleg nem tűnik kényelmesnek ALíz babának. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors bekukkantás, sajnos nem sok időm van mostanában. Anyukámat múlthéten szerdán engedték ki a kórházból, így minden nap főzés, takaritás, mosás, a rengeteg vasalni való, hét elején rohanás a kórházban, apu ellátása, szegény Eszterre nem sok időm volt, jóformán csak annyi mig megetettem. Teljesen kivoltam és vagyok, még szerencse hogy ha Barna itthon van sokat segit.
Holnap megyünk csipőszürésre, remélem most is rendben fognak mindent találni.
Eszter egyre édesebb :D , most már pofásodik rendesen. Olyan sokat mosolyog, tiszta anyja. Hétvégén kimentünk Zsámbékra anyóshoz, ott is megcsodálták, mindenki mondja hogy milyen szép. Barna szombat este megkérdezte, hogy szerintem is szép Eszter vagy csak mindenki udvariasságból mondja, de mondtam neki hogy bárki bármit mond is, nekünk akkor is szép.
Tegnap is megyek be Eszter szobájában, apuka ott csodálja kislányát, majd megkérdezi, hogy-hogy csináltunk ilyen szép gyereket, el se hiszi.

Most megyek, elnézést kérek mindenkitől hogy nem írok személyenként, de 3 mosásnyi vasalni valóm van, és annak neki kell állni, mert holnap nem leszünk itthon délután, másfél óra múlva meg szopizik Eszter, legalább a felét addig ki kellene vasalnom. Mindenkit puszilok, ha tudok pár napon belül jövök és akkor megpróbálok írogatni.

Pepitanna - mi van veled, lehet már gratulálni? :)
toldikrisztina

vumenke nekem sajnos anyósom van csak, apósom 2 éve halt meg ő jó fej volt. Anyós első szülött fiát már annyira elmarta magától, hogy évek óta nem jár hozzá, és mióta rászállt a férjemre azóta mi is rosszban vagyunk, kaptam én már mindent: beültem a vagyonba, mindent magamnak akarok stb. Róla lehetne igazán szórakoztat blogot írni, a barátnőim már mondták írjak egy könyvet annyi sztorim lenne.
Mióta tudja hogy babát várok jópofizik, de hiába. Unokázásról nem álmodhat! Az volt a lényeg neki, hogy fiú lgyen, de egy szem narancsot nem kaptunk tőle, de minden pénzedet elszedné ha tudná.
Anyukámék pont az ellentéte, igazi nagyszülők lesznek, akiktől csak szeretetet és jóságot kaphat az ember. És nekem ez a lényeg. A férjemet fiukként szeretik, a család másik fele meg nem számít.

Kép

Kép
oroszági

Krisztina - a gratuláció még várat magára... Fel a fejjel és sok erőt, kitartást a Család ellátásához!

Oroszági - az én Pöttömöm is 18-20 hét közt érzékeltette magát először. Lehet, hogy kicsit közönséges a hasonlatom, nem olyan költői mint a remegés... :oops: én úgy írtam körbe, mintha pukit tartanál vissza sokáig :oops: és ott bent, de mégis máshol légbuborékok röpködnének... :wink:
Szomorú ez az állapot ami közted és anyósod közt uralkodik. Én hál'istennek el sem tudom ezt képzelni.

Lamme - az első évfordulónk volt! Köszi! :lol: Teljesen átérzem azt, amit a kocsi "elvesztéséről" írsz! Tök hasonlóan tudok én is ragaszkodni tárgyakhoz! Én is köszönöm a légzésfigyelős tanácsod! :wink:

Vumenke - nagyon tetszik, hogy már "közlekedtek" Alízzal! Ezt a példát szeretnénk mi is követni, de a közelebbi barátok, ismerősöktől azt halljuk, hogy ilyen idős/fiatal babával még nem szabad(!) hosszabb útnak nekivágni! Mindenki azt tanácsolja, hogy 6hetes koráig kötelező a bezártság! (?) :shock: Nincs tapasztalatom, de ezt akkor sem akarom elhinni! Gratulálok a szép gyarapodáshoz!:wink:

Betty - mi is ott jártunk 4D-n! Én is csak reklámozni, dícsérni tudom őket! 3-szor is voltunk, akkora élmény volt számunkra! Tök jó meglepi apának! :wink:

Dokink nagyon cuki. :wink: Jött az ajánlatával, hogy vagy befekszem, vagy minden nap bejárok. 3percnyi autókázás választ el bennünket a kh-tól, így elindult a mindennapos bejárkálás, várakozás a ctg-re, uh-ra. Na, ez a része nagyon bosszantó! :evil: És semmi fájástevékenység! Zárt méhszáj. :roll: Ha vasárnapig nem változik a helyzet, akkor kisbatyuval beköltözöm - és vumenkéhez hasonlóan - este felhelyezi a mindent elindító csodazseléjét... Semmit nem érzek. Tök jól vagyok, mostanában van erőm minden nap főzni, vasalni és közben hatalmasakat alszom. Hihetetlen belegondolni, hogy 1hét és nekünk is lesz egy csoda-csomagunk a kezünkben! :D

Kép
Kép
pepitanna

pepitanna irígylem is a normális anyósokat, két legjobb barátnőmnek is annyira aranyos az anyósa. Nálunk az is a baj, hogy túl nagy a korkülönbség, 38 év, és néha azt sem érti mit mondok, anyukám meg én közöttem csak 23 év van, így minden könnyebb.
A horoszkópra reagálva skorpió a kedves mama...de az igazi irígy, rosszindulatú, örök elégedetlen féle.

Na van vmi mocorgás a hasamban, ettem egy kis chilis babot, de még nem a bab mozgat :lol: sztem lassan kezdem érezni ezeket a másféle mozgásokat! :D

Várom nagyon Pöttömöt! Drukkolok Nektek!

Kép

Kép
oroszági

Pepitanna - Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen a csodazselé! De addig is piihenj szerintem, amennyit csak tudsz! Örülök, hogy mindannyian ennyire dicséritek a 4D G.-t, így még jobban várom! És nagyon kíváncsi vagyok, apa mikor jön rá a turpisságra! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ági - Nekem a csokira indul be, de nagyon, már egész pöttöm kora óta!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna: Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy a lányok azért akaratosak, mert életkori sajátosságuk, vagy mert skorpiók :D:D Biztos, ami biztos, gyúrjál a mérlegre :wink: :D :D Képzeld el, pont ma lett téma a mamami-n a 2007. novemberiek topikjában a mozgásfejlődéses feladatok, így simán be tudom onnan másolni és elküldeni :D Sőt, még ketten is írtak jó kis feladatokat, úgyhogy jó sok összejött :D Megírod priviben az e-mail címedet? Úgy jobb szerintem, mert elég hosszú. De azért ha nem baj, akkor megjegyzem, hogy öthónaposan max. annyit kell csak tudnia, hogy hátról hasra, ill. hasról hátra forduljon. De még akkor sincs elkésve, ha csak az egyiket tudja....
Normál helyzetben szerintem sem fontos a szülésznőválasztás :wink:

Vumenke: De jó ez a kép rólatok :D Sajnos nem tudok segíteni, hogy mi lehet a hiba, mert én nem ismerem a kendőt. A mei tai-hoz lehet kapni szűkítőt, azért kérdeztem, hogy melyiket próbáltátok, hátha van ilyenetek is :D

Kriszta: Zsúfolt napjaid vannak az biztos :? Jobbulást anyukádnak! Minden rendben lesz a csípőszűrésen :wink: Szerintem nem vagytok elfogultak, tényleg nagyon szép és formás baba Eszter :wink: :D Szoktátok Esztinek is hívni?

Pepitanna: Drukkolok, hogy még a zselé előtt magától elinduljon Panna :wink: Ajánlottam neked egy-két házi praktikát tegnap vagy tegnapelőtt, olvastad? :D:D Hat hét bezártságtól meggárgyultam volna én is :D Nem csodálom, hogy Vumenkéék is útnak indultak Alizzal :D Nekem ugye mindkét csaj novemberi, ennek ellenére 2,5 hetesen mindkettővel elindultunk :D , sőt, nem csak szimplán sétálni, hanem egyúttal a Spar-ba is :D:D Én a szoktatásból sem csináltam nagy ügyet :oops: Egyszer-egyszer felöltöztettem Vivit és Nikit is, hogy a lelkiismeretem tiszta legyen :D:D és kinyitottam rájuk az ablakot :D:D De meguntam egy-két perc után :D Többet nem is szórakoztam ezzel :D

Oroszági: Az én anyósom is skorpió :P Vele az unokákkal kapcsolatban nincs gondom, mert szereti őket, ők is szeretik őt, tiszteletben tartják a kéréseinket, tehát akkor teszik le aludni őket, amikor kérjük, azt adnak nekik enni, amit mondunk, tisztába rakják, fürdetik őket (mondjuk Nikit még nem hagytuk ott éjszakára, csak egy-két órára), simán ott merem őket hagyni náluk. Amiért mégis borzasztóan pipa vagyok rá és apósomra az az, hogy a sógorom az ISTEN, a párom meg csak úgy van :evil: És ez azért háborít fel nagyon, mert semmi okuk nincs rá!!! Még a Vivi sem volt meg, de én már akkor azt kívántam, hogy minél előbb legyen két gyerekem, és bebizonyíthassam, hogy lehet úgy is gyerekeket nevelni, hogy az egyiket nem szarjuk le.....
lamme

lamme nálunk is a sógor az "isten" (második gyerek), pedig az aztán egy semmirekellő alak. 37 éves és semmit nem tud felmutatni, csak a baj van vele. Szegény férjem meg így is próbál tisztességesen bánni az anyjával, de felesleges, mi vagyunk a szemetek és ezt híreszteli a "faluban", amin jót szórakoznak a népek és nekünk adnak igazat, anyós meg teljesen lejáratja magát.
Én pont ezért féltem a fiú gyerektől, hogy ne legyek hülye fiús anyuka (tisztelet a kivételnek), és félek több gyerekes is lenni, hogy nehogy különbséget tegyek közöttük! :(
A szüleim kárpótolnak mindenért, ő rájuk bármikor ráfogom bízni a fiamat és szerencsére fiatalok, aktívak és bármikor jönnek ha szükség van rájuk...olyan szülő szeretnék lenni, mint ők!
oroszági

Jó reggelt mindenkinek!

Apa tegnap közölte velem, hogy ne erőlködjek, már amikor mondtam, hogy csütörtök estére ne csináljon programot, tudta, hogy miben mesterkedem. :lol: Túl okos és túl jól ismer azt hiszem! Remélem a gyerekünk az apja eszét örökli! Vagy a kettőnkét együtt! :lol: Ennyit a meglepiről! :wink:

Kriszta - Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Ha van egy kis időd, akkor kérünk szépen képeket!

Ági - Szerintem halgass azt ösztöneidre! Az ember akármannyire is akrná nem tudja megtagadni azt a mintát, amit ő látott gyerekként. Így nagy eséllyel leszel olyan szupi szülő, mint a tieid. :D
Én olyan nem szeretnék lenni, mint a nagymamám. Mindenkinél mindent jobban tud, bár évek óta csak a sarki boltig és a piacig megy el. Ráadásul nála egyik gyereke sem az isten, hanem a szomszédé! Na ettől vagyok a legjobban kiakadva, mert anyukám is és a nagybátyám is becsületes, szorglamas munkával szedte össze azt amije van, a szomszéd meg egy kutyaütő. Na mindegy, nem húzom magam rajta, mert annyit meg nem ér!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna nálunk sem lehet meglepit szervezni, mert rámnéz a férjem és rögtön leolvassa mire gondolok. Szülinapjára mindent kitalált, pedig egy szót sem szóltam előtte :)
Hihetetlen radarjuk van ezeknek a pasiknak :)

Kép

Kép
oroszági

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?