Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogyeszka gratu a másodikhoz! És kívánom, hogy minden kívánságod teljesüljön Kép Kép

Húúúú, de szeretnék én is megint terhesgondozásra járni Kép A csaszit én is elkerülném legközelebb, de nagy valószinűséggel nem lesz kivitelezhető Kép

Drukk a finiselőknek: Ritának és Nickinek!

Sziasztok,
Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Én a Ruzsvánszkynál szültem 20hónapja. Nagyon meg voltam vele elégedve. Elmúltam 38 éves első baba.
Indított szülés volt. Kaptam Oxitocint és EDA-t is. Nem ez volt a lényeg hanem, hogy egészséges legyen a baba.Nekem is kórházi dolgozó ajánlotta.
Én is bátran ajánlom.
béta

Sziasztok!

Nicki!Nem irigyellek,de most már csak kibírjuk vhogyKépNem voltam még UH-n,majd csütörtökön megyek délre.Ma felhívtam a dokim magánrendelőjét,megkérdeztem,hogy mit tudnak a dokimról,és azt mondták,hogy jövő7-en már lesz.Szóval nekem addig most már kikéne húznom.Nekem a görcseim pár napja elmúltak,nagyon nem érzek semmit,csak annyit,hogy van pocakom.Meg persze fájdogálnak a lábaim,és a derekam sem a régi.
CTG-re csütörtökönként járok,most is megyek fél11-11-re,mert utána megyek fel UH-ra.
A bnőm nov 29-re van kiírva,neki lányt jósoltak,és a 38.heti UH-n 3700gr-os babukát saccoltak.Ő is itt fog szülni a Margitban a Sávay dokinál.Szerintem ne adj az UH mérésre,mert tényleg elég nagyot tud tévedni.
Nekem a második fiúnál mértek 2-3 héttel a szülés előtt 3890gros babát,aztán végül 3700gr lett.
Szóval a gép is tévedhet.Én most kb.3 kg-s babára saccolok,szerintem nekem most nem olyan nagy a hasam.Habár ennek szerintem nincsen jelentősége,mert a bnőmnek alig volt hasa,bement szülni,és 3800gros babát szült.
De végülis mind1 mekkorra lesz,csak mindene a helyén legyen,és teljesen egészséges legyen!
Na most megyek,mert kajás lettemKép

Philissa!KépKöszike a drukkot!
Rita
37+6
rita01

Hali,

Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot.
Párommal még csak az élvezeteknél tartunk az első baba készítésénél, de már most tudom, hogy a Margit kórházban szeretnék szülni majd.
Kérdésem az volna, hogy érdemes-e még így a terhesség bizonyossága előtt egy Margitban dolgozó szülész orvoshoz "átmenni"? Jelenlegi nőgyógyászom nem vezet szüléseket, tehát mindenképp kell váltanom orvost. Mivel fontos a bizalom orvos és beteg közt, ezért gondoltam érdemes lenne megisemrni a kiválasztott szülészorvost.
Igazából nem tudom, hogy vállalnak-e a szülészek nőgyógyászati betegeket is, vagy főként kismamákkal foglalkoznak a magánrendeléseiken.
Vagy elég, ha majd eljön az idő és valóban orvost kell választani akkor elmondom a nőgyógyászati előéletem?

Köszi
Csilla
Csilla

Sziasztok!

Nicki! Tegnap voltam UH-n.Sajnos jövő7-en visszakell mennem követéses UH-ra,mert a baba veséiben tágulatot találtak.Azért kell visszamennem,mert azt kell megnézni,hogy nem nőtt-e nagyobbra ez a tágulat?Én tegnap óta tiszta letargiában vagyok,semmihez sincs kedvemKépKépKép
Állandóan a bőgés kerülget,pedig megnyugtatott az UH-os és a nőgyógyász is(Sávay doktor),hogy a baba jól van,megkell szülni,és utána ugyanúgy megkell vizsgálni a babát mint a többi kisbabát.Nálunk annyiban lesz más a helyzet,hogy majd többször kell visszajárnom vele vese UH-ra.
A dokimat is sikerült elérnem,kiderült,hogy még egyáltalán nem biztos,hogy lesz a jövő7-en,majd csak hétfőn tudja megmondani.
Amit erről a vesemedence tágulatról megtudtam,hogy a fiúk 98%nak természetes úton rendbe jön ez a probléma,vagyis megszűnik a tágulat,a kislányoknál komolyabban kell venni,náluk nagyobb odafigyelést igényel majd az egész.Tegnap sajna nem mutatta magát a babóca,eddig kislánynak jósolták,hát most már teljesen bizonytalan vagyok a nemét illetően.
A dokim is nyugtatgatott,de én nem tudok megnyugodni,nagyon félek,hogy nehogy komolyabb baja legyen a babának.
Habár az UHs hölgy azt mondta,hogy ez elég gyakran előforduló dolog,hogy már magzatkorban észrevesznek tágulatot,ettől függetlenül a babám jól érzi magát,csak nehezebben üríti a vizeletét,és többször kell horanom majd vizsgálatokra.
Ha esetleg a természet mégsem oldja meg ezt a problémát,akkor lehet majd szó kisebb plasztikázásról.Remélem,hogy erre nem kerül sor,én nagyon reménykedem abban,hogy nem növekszik ez a tágulat,és magától rendbejön.
A súlyát nálam 3252gr-a becsülték.
Amúgy minden mást rendben találtak,és nagyon mondják,hogy nem kell aggódnom,mert a baba veséi jól vannak,műkődnek.
De akkor mért nem tudok megnyugodni,mért jár állandóan ezen az eszem???

Lányok!Ha van köztetek vki akinek hasonló problémája volt,van kéremszépen írjon róla!
Előreis köszönöm!
Rita
38+2
rita01

Rita!

Én már nagyon sok iylen hallottam, és érdekes módon egy kivételével mind margitos. Lehet, hogy itt jobban odafigyelnek erre. Talán máshol észre sem veszik és végül nem is okoz panaszt. Ne aggódj ezen. Annyi lesz az egész, hogy gyakrabban kell pisi-mintát venni ellenőrzés céljából, és, ha lázas a gyerek, akkor előbb kell gondolni húgyúti fertőzésre és antibiotikum-adásra, mint másoknál.
Persze, hogy ideges vagy, mindenki az lenne, de hidd el, ez nem olyan elváltozás, amivel ne lehetne együttélni, amíg kinövi.
rjuli

Kedves rjuli!Kép

Köszönöm megnyugtató szavaidat,örülök,hogy ezt írtad.Voltam lennt az előbb a védőnőmnél is,neki is megmutattam az UH-s papírt,ő is megnyugtatott,hasonló dologkat mondott mint amit te is.Szóval tényleg kezdek vmennyire megnyugodni,de azért még most délután lemegyek a doktornőnkhöz is,tőle is szeretnék pár megnyugtató szót hallani.
Csak amikor először hallja ezt az ember akkor egyből elkezd kombinálni,hogy uramisten,most akkor beteg lesz a veséje,tud majd teljes életet élni,stb...
Amit még megírhatnál nekem,hogy egy pár hetes,hónapos picilánytól,de akár fiútól,hogy tudnak pisimintát venni?Szerencsére eddig nem volt ilyen jellegű problémánk,így ebben teljesen tudatlan vagyok.
Mégegyszer köszönöm megnyugtató soraidat,azt hiszem tényleg az segít rajtam,ha minél többször,és több helyről hallom ezeket a megnyugtató szavakatKép
Szia,Rita.
rita01

Rita!
Látom már RJuli megnyugtatott, de én is csak nyugtatni szeretnélek. A nővéremnek is a 18. heti UH-on észrevették(SOTE), hogy a picifiúnak (még éppen a határértéken belül) van vesetágulata. Ő is nagyon megijedt, de a következő(kb. 1 hónap múlva) UH-on már minden rendben volt!Kép
Nyugi, nálatok is minden rendben lesz!

Ja, pisimintát nekem is kellett vennem a kislányomtól, ami ugye számomra is nagy talánynak tünt. De! A gyógyszertárban lehet kapni egy spéci zacsit, amin van egy nyílás és akörül magától picit ragad. Szépen odahelyeztem a kijárathoz és ha hiszed, ha nem minden pisi célbatalált!Kép A fiúkkal szerintem még egyszerűbb!Kép

Pussz
Szilvi
31+0
sztigris

A háziorvos nekünk mindig ingyen adja a zacskót.Kép
rjuli

RJuli!
Szerencsés vagy! A mi gyerekdokinkról semmi jót nem tudnék mondani...Kép
sztigris

Sziasztok!

Szilvi! Esetleg megtudnád kérdezni a nővéredtől,hogy neki milyen értéket mértek a tágulatra?Összehasonlítanám az enyéimmel,habár nem mondták,hogy ez az érték amit nálunk mértek káros lenne,de azért jó volna tudnom,hogy mit értenek normális határon belül?
Előre is köszönöm,és a nyugtatgatást isKép
Rita.
rita01

Sziasztok lányok!
Rita!
Most olvasom mi van veletek! Szomorú vagyok én is emiatt, de nyugtatólag csak azt tudom mondani, hogy a barátnőm kislányának(aki egyébként szintén a Margitban született)ugyanezt állapították meg. Tényleg az első hónapokban kellett vinni ellenőrzésre, de végül is minden rendben van vele. Tökéletesen egészséges, jó étvágyú, stramm kiscsaj. Egy másik csaj kislányánál meg a koponyájában találtak cisztát, de az is felszívódott. Azt mondják ezek a problémák azóta vannak igazán amióta létezik az Uh, és ott ugye szinte mindent észrevesznek. Tudom hogy aggódsz, megjegyzem jogosan, én is biztos ideges lennék, de biztos nem lesz semmi baj, én úgy tudom ez viszonylag gyakran előfordul.
Mit mondott a doki mikor szültök? Én már nagyon izgulok, szeretnék túl lenni az egészen. Szerdán voltam dokinál akkor már egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Elvileg csütörtökre vagyok kiírva, de az a gyanúm hogy ezt is túlhordom.
Van ötletek lányok mitől indulna be a szülés? A szexet ne javasoljátok, semmi kedvem hozzá hetek óta, úgy érzem magam mint egy bálnaKép))
Ja Rita még azt akartam mondani az én fiamtól is kellett anno vizeletet vinni, megszenvedtem azzal a zacsival elhasználtam vagy hármat mire sikerült valamicskét kinyerni. Borzalom!
Puszi mindenkinek!
Nicki
39+2
Nicki

Sziasztok!

Nicki!
Csütörtökön kell visszamennem UH-ra,és akkor muszáj beszélnem egy dokival,aki megmondja,hogy hogyan tovább,mert sajnos az én dokimat lehetetlenség elérni.Próbálgatom hívni folyamatosan,de sosem elérhető.És legalább 15-20szor is hívom egy nap,és ez totál leeszi a mobilomról az egységeketKépKép
Múlthéten csütörtökön azt mondta a dokim,mert akkor estére sikerült elérnem,hogy ma hívjam fel napközben és akkor megtudja mondani,hogy mikor lesz legközelebb.De látod napközben van,és hiába hívogatom nem tudom elérni.Az egységeim meg csökkennekKép
Jövő7 elején tutira megkell,hogy legyen a babócám,mert a Sávay doki azt mondta,hogy túlhordani 3.csaszinál nem lehet.Tehát jövő7en meglesz,csak fogalmam sincs,hogy ki,mikor fogja megcsinálni a műtétet?KépA dokimban már nem bízom,hogy visszajön jövő7-re,szóval valószínűleg majd az ügyeletes dokira leszek rásózva.Az meg ugye vagy nem szimpi,vagy a fene tudja...Azért jó dolog ha van fogadott orvosod,de én ezzel is pórul jártamKép
Kiváncsi vagyok,hogy mi lesz az UH-n is,nekem most így a végére jól összejöttek a dolgaimKép
Na most megyek,lepihizek,ha vannak fejleményeim akkor írok.
Puszi,Rita.
38+5
rita01

Kedves Nicki!

én úgy tudom a lépcsőzés is elindítja a szülést,
bár én ellenpélda vagyok. napi 7 emeletet (egyben) lépcsőztem minden nap, de csak 1 nappal a kiírás előtt szültem
Szilvi
szilvamag

Rita01
Nyugtatásképpen leírom a mi sztorinkat.

32. héten szívritmuszavart állapíottak meg. Gondolhatod mit éltem át. Végigbőgtem egypár napot. Aztán két (2!) naponta UH-ra kellet járnom, azzal, ha nem javul akkor ki kell venni a gyereket. De javult szerencsére. Mire megszületett semmi baja sem voltKép. Helyrejött.

Azonban vesetágulatot állapítottak meg nála születés után. Ráadásul nem is túl kicsiket, mindkét vesén. Az egyik vese 6 hónapos korára rendbe jött (kinőtte) a másikkal még mindig járunk ellenőrzésre. Először havonta, utána 3 havonta jártunk ellenőrzésre. Chirs most lesz egy éves.

Ráadásul a kórházban 3 naposan belázasodott 1x 1-2 órára. Elvitték a gyerekintenzívre. Azóta sem tudták kideríteni mi volt a baja pedig volt pisi, kaki, torok és fülminta vizsgálat. Minden negatív volt.

Azóta egyszer sem volt betegKép

Szóval kitartás, és kismanó rendbe fog jönni.

DORIS BARÁTNÉMRÓL MIT TUDTOK????
Üdv,
mj-Móni
mj__móni

Sziasztok!

Móni!Köszönöm a megnyugtatást,és örömmel olvasom,hogy rendbe jöttetek,és azt is,hogy azóta sem vagytok betegek!Ami számomra nem derült ki,hogy kislányod,vagy kisfiad van?KépMindenesetre így ismeretlenül is gratulálok a pincurkádhoz!Kép

Nicki!Sikerült beszélnem a dokimmal,aki hivatalosan dec.1-től áll munkába,így hétfőre megbeszéltem vele,hogy találkozunk.Nekem kedden,de legkésőbb szerdán túl kell,hogy legyek a csaszin,túl nem hordhatom a babát,és nem is szeretném,nehogy baja legyen.
Holnap kell mennem UH-ra,lányok szorítsatok,hogy minden rendben legyen,vagy legalábbis ez alatt az egy hét alatt,ne legyen rosszabb az eredménye a babóka veséjének.
Szóval jövő7-en én már tuti a kórházban leszek,remélem,hogy minden rendben lesz velünk,legfőképpen a babámmal,és persze én is szeretnék minél előbb felépülni a csaszi után.
Egy kérdésem lenn.Azt,hogy lehet elkerülni,hogy beinduljon a szülés?Én még nem szeretnék szülni,mindenképpen szeretném kivárni a jövő7 elejét,amikor is már lesz a dokim is.
Tudom,hogy nem kivánságműsor,de azért én mégis ezt szeretném.
Na most megyek.
Puszi,Rita.
39+0
rita01

Sziasztok!

Rita!
Mivel én holnapra vagyok kiírva mostmár mindennap mennem kell ctg-re, így holnap is leszek olyan 11 körül, utána felmegyek csinálnak egy amnioszkópiát. Legkésőbb hétfőn megindítjuk ha addig nem történik semmi. Akkor valószínű hogy találkozunk a kórházban? Jó neked hogy nem akarsz még szülni, én meg már negyon szeretnék rajta túlleni.
NIcki
39+6
Nicki

Sziasztok!

Nicki!
Én is megyek ma a kórházba,én vmivel előbb mint te,de ha neked hétfőn megindítják,akkor tuti,hogy fogunk talizni,mert nekem legkésőbb szerdán megkell szülnöm a babát.
Én is szeretnék már túl lenni a szülésen,de a dokim miatt szeretném most már kihúzni legalább hétfőig.Szóval szereteném is,meg nem is a szüléstKép
Majd írjál,hogy mizú van veled addig is,ok?
Puszi,Rita.
39+1
rita01

Sziasztok!

Nicki!
A CTG-n már túl vagyok,most lassan indulok vissza uh-ra.Remélem,hogy minden rendben lesz.
Közben megtudtam a dokimról újabb híreket,így most már egyre jobban csalódottabb vagyok vele kapcsolatbanKép
Kedden mindenképpen bekell feküdnöm,és aztán szerdán vki megcsinálja a műtétet.
Én legalábbis erre készültem fel,mert sajnos a dokim teljes bizonytalanságban tart,én meg már kezdem unni,és fáraszt is ez az egész bizonytalanság vele kapcsolatban.
Én azt szeretem ha egy doki egyenes,és őszinte a betegével,nem pedig kerülgeti a "forró kását",és bizonytalanságban tartja a betegét.Én most totál ilyen helyzetben vagyok,új dokit már nincs időm keresni,így rábízom magam a Margit Kórházra.Irigyellek,hogy neked a dokiddal minden oké,és tudod biztosra,hogy számíthatsz rá.
Na most indulok,majd még jövök.
Rita.
rita01

Szegény Rita, ez tényleg nagyon rossz érzés lehet Kép
Nagyon drukkolok, de minden OK lesz, hidd el (tudom most ezt nem könnyű)!

Nicki, Neked is hajrá és drukk (most láttam a friss kismama-táblázatban, hogy közös a dokinkKép )

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Philissa!Köszi az együttérzést,és a drukkot is!
Remélem,hogy minden jól fog menni,és hamar túl leszek a szülésen,és az azt követő pár napon.

Voltam UH-n is,szerencsére azt állapította meg az UH,hogy a vesemedencetágulat kisebb lett,így legalább emiatt megnyugodtam egy kicsit.
Ami még fejfájást okoz nekem,hogy elvileg kedden bekell feküdnöm a kórházba.De fogalmam sincs,hogy hány órára menjek be,hova menjek pontosan,és kit keressek?Mivel a saját dokimra már nem számíthatok ez ügyben ezért most eléggé bizonytalan vagyok emiatt isKép
De vhogy majd csak lesz,csak nagyon rossz,hogy szülés előtt pár nappal így kicseszett velem a dokimKép
Na de nem síránkozom,másoknak vannak nagyobb gondjaik is,én meg itt nyávogok nektek már napok óta.
Szóval jövő7-en már nem leszek netközelben,de azért majd próbálok hírt adni magunkról.
Legyetek jók!
Rita
39+2
rita01

Rita, amikor én feküdtem be anno a szülészetre 39 hetesen, reggel 7-re kellett mennem a III. emeletre a szülőszobákhoz. (A bejárat a szobornál van.) Ott felvették az adatokat, megvizsgáltak, majd az egyik szülésznő egy bevásárlókocsira pakolta a pakkjainkat (lányok, maguk egy hónapra jöttek? Kép ) és elfuvarozott a szobáinkba. Onnantól kezdve részei már voltunk a "gépezetnek". Kép Ne aggódj a doki miatt, az ügyeletes vagy aki átvette a dokid pacienseit biztosan részletesen el fog mondani mindent majd, csak ne légy elveszve, és bátran kérdezz! Hidd el, mindenki nagyon barátságos és kedves lesz, csak állj hozzá te is pozitivan a dolgokhoz.

De szerintem hivd fel a kórház szülészetét, magyarázd el a helyzetedet és kérdezd meg a részleteket a befekvéssel kapcsolatban!

Drukkolok neked, minden rendben lesz! Kép Pihend ki magad még utoljára a Nagy Találkozás előtt! Kép
bogyeszka

Rita,

ne izgulj! A dokik, akikkel első szülésemkor dolgom volt, mint profik, a szülésznők kedvesek és segítőkészek, és a nővérkékre is számíthatsz! Mindig biztonságban éreztem magam, és nemcsak mert választott orvosom volt. Túlhordtam a gyerkőcöt, úgyhogy feküdtem benn pár napot szülés előtt is és láttam, hogy a többi kismamával hogy bántak. Tényleg ne izgulj emiatt!

Szerintem is telefonálj be, a szülészeten mindig van valaki, aki felvilágosít.

Minden jót!
Éva
(22+3)
evaanya

Sziasztok!
Én három hónapja szültem a margit kórházban.Az orvosom Dr. Sóvágó László volt, a szülésznőm pedig Szökrényné Gyöngyi.Nem is gondoltam, hogy ennyire csodálatos és természetes lesz a nagy esemény.A dokim a világ legkorrektebb embere,igaz későn kerültem hozzá de mégis a legnegyobb biztonságban éreztem magam. Igaz az egész kb.5 órát tartott és szépen megúsztam repedés, vágás, varrás nélkül ami elsősorban a szülésznőnek volt köszönhető,de a kettőjük profizmusa egy gyönyörű szülés emléket hagyott bennem.Minden nap eszembe jutnak, ha ránézek az én gyönyörű Lulimra, aki szép bájos igazi kisbaba,és köszönöm nekik.
Névtelen

Sziasztok!

Megszületett a kislányom,3250g-al,és 49cm-el.Császáros szülés volt,kedden született 10óra 50-kor,ma reggel már hazais jöhettünk.Nagyon édes kislány,eszik,alszik,néha nyekereg,de más dolga úgysincs nekiKép
Szerencsére egy nagyon jó orvost sikerült találnom az én dokim helyett,így mostantól hozzáfogok járni ha gondom,bajom van,vagy csak a sima vizsgálatokra.
Maga a műtét számomra elég szar volt,epiduráltak,ezt elég nehezen adta be az aneszteziológus,aztán maga a műtét nem volt ínyemre,de túl vagyok rajta.6órát töltöttem az örzőben,aztán mentem a csaszisok szobájába.Reggel felkelni iszonyú szar volt,de most már azért nem látom annyira negatívan a dolgokat.
Ma volt a varratszedés,ez már megsem kottyant,nagyon ügyesen szedte ki a doki.
A mozgás még elég ramatyul megy,de idővel csak jobb lesz.
Nagyjából ennyi van velünk,még szokjuk egymást a babával,a fiaim is tátott szájjal bámulják a kishúgukatKép
Tejem van,szoptatom amikor igényli,de elég jó az alvókája,így remélem majd sikerül kialakítanunk vmi rendszer félét.
Na lányok most megyek,pihizgetek.
Nicki!Veletek mizú van?Gondolom már te is túl vagy a szülésen,majd írjál ha lesz időd.
Rita
rita01

Szia Rita!

Gratulálok Kírához! Végül ki műtött meg, melyik doki? Akihez jártál az bement Hozzád egyáltalán?

Sok-sok tejcit a kicsi lánynak, Neked meg mielőbbi felépülést!

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk, nov.29-én, hajnalban született meg Márton nevű kisfiam. 3500gr 53cm-rel. A szülés nagyon fájdalmas volt de gyors. Már el is felejtettem a kínokat. Kárpótól ez a gyönyörűség. Rita gondoltam rád a kórházban, mi kedden jöttünk haza, azért nem találkoztunk. Végül is kinél szültél? Én sem a dokimnál szültem végül hanem az ügyeletes orvosnál de nagyon meg voltam vele elégedve. És a csecsemősökre sem mondhatok egy rossz szót sem. Tejem nekem is van sok, a gyermek eszik rendesen. Szóval boldog anyuka vagyok!!
Happy Nicki
Nicki

Szia Nicki!

Neked is nagy gratula a fiúcskához! A dokid nem ért be, vagy miért szültél az ügyeletesnél? És ő ki volt?

A kíváncsi Philissa Kép

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Rita, Nicki! Mindkettőtöknek szeretettel gratulálok a babácskáitokhoz, sok tejecskét, és jó egészséget kívánok nektek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok,

Ritanak es Nickinek sok sok boldogsagot es egeszseget kivanok! Kép

Gombóc
gombóc

Ritának és Nickinek én is sok boldogságot kivánok! Kép

Mi voltunk ma uh-n, minden rendben a babával! Kép Pontosan annyi idős, amekkorának a számitások szerint lennie kell, és már 171 g, azaz több mint 17 deka! Kép
bogyeszka

Bogyeszka,
Gratulálok!Kép

Szia Gombóc! Hogy van Zsombi? Belaktátok már az új lakást?
Nem is sejted, hogy ki vagyok, ugyeKép?

P.

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

Nicki!KépNagyon nagy gratula a kisfiadhoz,jó sok egészséget,és rengeteg tejecskét nektek!Tényleg pont elkerültük egymást a kórházban,mivel én kedden reggel mentem be.Na mind1,a lényeg,hogy túl vagyunk a szülésenKép
De engem is érdekelne,hogy mért nem a saját orvosodnál szültél?Nem ért be,vagy nem lehetett elérni?
Az én orvosom a Ruzsvánszky István lett,ő vállalta el a műtétet,illetve őt jelölték ki a műtétre.Teljesen megvoltam vele elégedve,nagyon profi dokinak tartom,kedves is,legalábbis velem az volt,és hozzá is fogok visszamenni kontrollra.

Lányok!Köszönöm szépen a gratulákat,aranyosak vagytok!Kép

Phillisa!Ahhoz a dokihoz akihez én jártam nem jött be hozzám egyáltalán,de megtudta,hogy megszültem,mert egy ismerősöm elment a rendelésére,és közölte vele a velem kapcsolatos dolgokat.Most már mind1,sajnálom,hogy így alakult az én dokimmal,mert nekem ő is kedves,normális dokinak tünt...De az nem fexik a gyomromnak,hogy programozott császár lévén,2 nappal a szülés előtt benyögi,hogy ő nem fogja megcsinálni a műtétet.Valahol csalódtam benne,de úgy vagyok vele,hogy biztosan megvan rá az oka,amiért ő többet nem praktizál a Kórházban.Ennek az okáról nem köteles engem tájékoztatni,de azért jó lett volna ha végig "kitart"mellettem.Nem kívánom senkinek sem azt az utolsó pár hét bizonytalanságot,amiben ő hagyott engem,én végig bíztam benne,aztán a legvégén koppantam.Na jó,de nem is érdemes beszélni róla,így jártam és készKépPersze akkor nem így fogtam fel a dolgokat amikor éppen átéltem ezt,de most már itthon vagyunk a kislányommal együtt,aki gyönyörű,és elfeledtet velem minden negatív dolgot ami ért bennünket.

Minden kismamának további jó pocakosodást kívánok,vigyázzatok magatokra és a kisbabáitokra!
Sziasztok,Rita.
rita01

Szia Rita!

Teljesen megértelek! Én sem örülnék, ha az utolsó pillanatban kétségek között hagyna a dokim! Úgy gondolom, azért időben tájékoztathatott volna (biztos már korábban tudta, hogy ő már nem lesz), hogy mire készülj, így lett volna fair. Most már tényleg mindegy, a lényeg, hogy jól sikerült a műtét, és van egy egészséges, édi babád! Kép

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok!

A Margit Kórházról én is jókat hallottam éppen döntés előtt állok én is. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy a Ruzsvánszky doktor úr és a Horváth Ernő doktor úr között hezitálok, hogy melyikükhöz menjek szülni.
Ha van valami jó vagy rossz tapasztalatotok bármelyikükkel, légyszi írjatok.
Köszi
Névtelen

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratulálok!
Tudnátok segíteni abban, hogy mit kell a babának bevinni a kórházi tartózkodáshoz? Pelenkát adnak-e eleget stb?

Köszönöm a segítséget

Névtelen,
én Horváth főorvos úrnál fogok 2-3 hét múlva szülni, így akkor tudok majd beszámolni a tapasztalataimról. Terhesgondozáson mindenre kiterjed a figyelme és mindent elmagyaráz.
Ruzsvánszky dr úrnál egyszer voltam uh-n, ő is alaposnak tunt.

Jade
37+5
jade

Szia Jade!

Amennyire én tudom, pelenkát és popsitörlőt adnak a babához, legalábbis két éve még adtak... Kép De ha gondolod, vihetsz azt is be hozzá. Nem érdemes rögtön egy márkából ipari mennyiséget venni, mert lehet, hogy egy-két próbálgatásba belekerül, mire kiderül, hogy melyik számotokra a legjobb.
Amit érdemes bevinni hozzá:
- egy pár kis zoknit a kezeire, hogy a körmeivel ne karmolja ki a kis arcát,
- pár textilpelust, a válladra, mikor büfiztetsz,
- érdemes bevinni magaddal egy fejőt, ha gondolod,
- cumisüveget. Na, most mielőtt a szivedhez kapnál, elmondom, hogy mielőtt baba-mama szobába költöznél, 3 óránként adják ki szoptatni, és közben ad(hat)nak neki teát, mégpedig kórházi cumisüvegből. Mondjuk az a tea sem igazi, erős, fekete tea, hanem kábé egy liter forralt vizbe bedobálnak pár szem ánizst. Kép Viszont, ha beadsz hozzá egy cumisüveget a legkisebb lyukú cumival, ráirod a babád nevét, akkor odateszik az ágya fölé és abból adják neki.

http://www.inetcom.hu/piglet/babasmamas/listababa.html

Itt van egy jó barátom listája, ahonnan még tudsz szerezni ötleteket! Kép
bogyeszka

Szia Bogyeszka!
Nagyon köszönöm a kimerítő infot!

Jade
jade

Azért remélem nem volt _túl_ kimeritő... Kép
bogyeszka

Sziasztok Lányok!

Még soha nem olvastam ezt az oldalt, de nagyon tetszik, hogy pozitív és negatív dolgokat egyaránt lehet olvasni a történeteitekben.

Én 2001. április 17-én szültem a Margit Kórházban a második kisfiamat Dominikot ( 3100 gramm és 50 cm volt ).
Dr. Lacza Tibor volt a választott orvosom, de sajnálatos módon nem sikerült nála szülnöm, mert éppen külföldön volt, késett a repülője, és lekéste a nagy eseményt.
De ennek ellenére nagyon szerettem, nagyon aranyos és kedves volt velem az egész terhesgondozás alatt, és annak ellenére, hogy nem sikerült együtt szülnünk, és továbbra is hozzá járok.

Dr. Lévárdi helyettesítette.

A szülésznőm Szökrény Gyöngyi volt - akivel 100 %-osan meg voltam elégedve, nagyon aranyos volt velem, és türelmes.

Az első kisfiamat Benjámint ( 2990 gramm és 56 cm volt ) 1999. augusztus 27-én császármetszéssel szültem a 41. hétre a Budai Honvéd Kórházban. Mivel a két kisfiam között csak 20 hónap volt a korkülönbség Lacza doktorral végig császármetszésre készültünk, de kicsit másképp alakultak a dolgok és sikerült természetes úton megszülnöm Dominikot.

Most újra babát várok 2004. április 6-ára vagyok kiírva. A 17 terhességi hét óta már 150 %-osan tudjuk, hogy ismét kisfiúnk lesz Olivér lesz a neve.
23 hetes vagyok, és ismét Lacza dr. az orvosom, és már a szülésznőt Szökrény Gyöngyit is megkerestem.
Azt, hogy ismét császárral vagy természetes úton fogok-e szülni azt nem tudom.
Én szeretnék természetes úton, de ha esetleg farfekvéses a baba, vagy ha túlhordom, vagy ha a súlya a súlybecslés alapján eléri a 3300-3500 grammot, akkor császár lesz.

Nagyon várom olyan kismamák hozzászólását, akik szintén ismerik Lacza dr-t, vagy a szülésznőt Gyöngyit.

De bárki hozzászólását is szivesen fogadom!

Kérlek írjatok!

Sziasztok

Sziszike

E-mail címem: bedoli@freestart.hu

Végezetül íme néhány fénykép a kis pocaklakóról!!!

KépKépKépKép

bedoli

Sziasztok Lányok!

Még soha nem olvastam ezt az oldalt, de nagyon tetszik, hogy pozitív és negatív dolgokat egyaránt lehet olvasni a történeteitekben.

Én 2001. április 17-én szültem a Margit Kórházban a második kisfiamat Dominikot ( 3100 gramm és 50 cm volt ).
Dr. Lacza Tibor volt a választott orvosom, de sajnálatos módon nem sikerült nála szülnöm, mert éppen külföldön volt, késett a repülője, és lekéste a nagy eseményt.
De ennek ellenére nagyon szerettem, nagyon aranyos és kedves volt velem az egész terhesgondozás alatt, és annak ellenére, hogy nem sikerült együtt szülnünk, és továbbra is hozzá járok.

Dr. Lévárdi helyettesítette.

A szülésznőm Szökrény Gyöngyi volt - akivel 100 %-osan meg voltam elégedve, nagyon aranyos volt velem, és türelmes.

Az első kisfiamat Benjámint ( 2990 gramm és 56 cm volt ) 1999. augusztus 27-én császármetszéssel szültem a 41. hétre a Budai Honvéd Kórházban. Mivel a két kisfiam között csak 20 hónap volt a korkülönbség Lacza doktorral végig császármetszésre készültünk, de kicsit másképp alakultak a dolgok és sikerült természetes úton megszülnöm Dominikot.

Most újra babát várok 2004. április 6-ára vagyok kiírva. A 17 terhességi hét óta már 150 %-osan tudjuk, hogy ismét kisfiúnk lesz Olivér lesz a neve.
23 hetes vagyok, és ismét Lacza dr. az orvosom, és már a szülésznőt Szökrény Gyöngyit is megkerestem.
Azt, hogy ismét császárral vagy természetes úton fogok-e szülni azt nem tudom.
Én szeretnék természetes úton, de ha esetleg farfekvéses a baba, vagy ha túlhordom, vagy ha a súlya a súlybecslés alapján eléri a 3300-3500 grammot, akkor császár lesz.

Nagyon várom olyan kismamák hozzászólását, akik szintén ismerik Lacza dr-t, vagy a szülésznőt Gyöngyit.

De bárki hozzászólását is szivesen fogadom!

Kérlek írjatok!

Sziasztok

Sziszike

bedoli

Sziasztok Lányok!

Bocsika, de hogy olvashatóbb legyen inkább elküldtem még egyszer.

A fényképes levél nem egészen úgy olvasható, ahogy én képzeltem, de azért remélem tetszik majd nektek!

Nagyon várom a hozzászólásaitoka, itt, vagy e-mailben is!

Köszike!

Sziasztok

Sziszike

Végezetül még egy kép, hogy a bátyuskák meg ne sértődjenek! :o)))

Kép

bedoli

Szia Sziszike!

Nagyon édesek a fiaid és gratu a 3. lurkóhoz! KépKép

Lacza dr-t csak látásból ismerem, de van egy nagyon jó ismerősöm, aki meg van vele elégedve! Kép

Szia,
Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Kedves Philissa!!!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál nekem pár sort.
Örülök, hogy más is meg van elégedve Lacza doktorral, én is nagyon imádom!

Köszönöm a gratulációt a fiúkhoz!

Te hány éves vagy, ha nem sértelek meg? Hány gyermeked van? Neked ki az orvosod?
Mennyit híztál a terhességek alatt?
Én a két fiúval 12-13 kg híztam, de most valahogy ragadnak rám a kg, pedig alig eszem, még csak 23 hetes vagyok, és már 7 kg híztam ( 63-ról kezdtem és már 70 kg vagyok ), ami a szülésznőm szerint
nagyon sok, és ha így folytatom akkor császár lesz a vége.
Nem igazán érem mi köze van a súlynak a baba súlyához, hiszen a barátnőm 33 kg hízott, és csak 3500 grammos babát szült és ismerek olyat is, aki csak 8-at és 4500 grammos babát szült.

Mi a véleményed ezzel kapcsolatban???

Tudnál abban segíteni nekem, hogy hogyan kell ezeket a jópofa "arcokat" beilleszteni a szövegbe???

Most már búcsúzom, este még benézek, hogy válaszoltál-e ezzel kapcsolatban.

Köszi előre is!

Szia

Sziszike

bedoli

Szia Sziszike!

Hhúúúú!! Hogy hány éves vagyok? Kimondva sok, de én nem érzem annak: 35 Kép

Egy kislányom van, Csenge Boglárka, ő most lesz 15 hónapos. A tesón már dolgozunk, de még várat magára, mint a nővére is. 3 évi, sok-sok küzdelemmel teli próbálkozás után született meg, Béres dr. segítségével.

Én a 26. hétig híztam 10 kilót, azután próbáltam odafigyelni és még 2-3 kiló jött fel rám. Az is lehet, hogy akkor is csak ennyi jön föl, ha nem figyelek oda. Néhányan túl dramatizálják a hízást, de biztos vannak olyan esetek amikor érdemes odafigyelni a kilókra. No meg ahány ember, annyi alkat, stb., stb. Én is úgy gondolom, hogy a hízás nem függ össze a baba súlyával.

"Arcok:" egy kettöspötty :, majd rögtön utána egy zárójel: ( = ilyet, ha szomorút Kép akarsz,

és ) =ilyet, ha vidámat Kép !!!

Szia,
Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Kedves Philissa

Nagyon örülök,hogy megint válaszoltál nekem :o) !

Én is gratulálok neked a kislányodhoz, és remélem hogy hamarosan összejön a tesó is!!! Drukk!!!
Természetes úton szültél?
Elégedett voltál a csecsemő osztállyal?

Én 26 éves vagyok, és már több mint 4 éve otthon vagyok. 5 éves házasok vagyunk a férjemmel.

Benike már ovis több mint egy éve, és nagyon szereti!

Dominik 2004. április 17-én lesz 3 éves, és elvileg áprilistól mehetne majd oviba, de mivel én április 6-ra vagyok kiírva, én szeretném hamarabb beszoktatni, ha engedik az oviban, pl. március közepétől.
Dominik elég érzékeny és sértődékeny kisfiú, kicsit félek, hogy nehezebben fog beilleszkedni, mint Benike. De majd meglátjuk.

Egyébként én Pilisszentkereszten lakom nem tudom ismerősen hangzik-e a neve a falunak, de ez egy kis falu a Pilis hegy lábánál Dobogókő alatt.
Te Budapesti vagy???

Hogy néz ki Béres Dr.??? Lehet, hogy ismerem látásból, de a neve nem mond semmit!

Csak néhány orvost ismerek a Margitban, a Pálfi Dr.-t, a Lévárdi Dr.-t, és természetesen az én kis doktorbácsimat Lacza Dr.-t.

Mára ennyi, ha van kérdésed velem kapcsoltaban akkor nyugodtan írjál nekem, szivesen válaszolok Neked.

Köszönöm szépen, hogy megint írtál!

Kellemes hétvégét, és jó pihenést!

Szióka

Sziszike

Utóirat:

:o) Küldök neked album címeket, ahol több kép is van a fiacskáimról, ha érdekel, akkor nézegesd meg őket Ok! Remélem tetszeni fognak!

Kicsi Olivér képei ill. pocis képek

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album1086

Benike és Domika képei ill. néhány kép rólunk

http://babnet.hu/album/main.php?own=1&album237

Nekem valamiért nem sikerült beilleszteni az " arcokat" :o(((( !!!

bedoli

Szia Philissa!!!

Kép mégis sikerütl, csak nem olvastam el elég figyelmesen azt amit írtál!

Köszike a segítséget! Kép

Addi is amíg sikerül megnézned az albumot, küldök neked egy frissebb képet az én drágáimról! Kép

Szia

Sziszike

Kép

bedoli

Philissa!

Kép Bocsika de az album címek nem helyesek!

Ezek a jók! Kép

Olivér képei + pocakos képek rólam!

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1086

Benike és Domika képei + néhány kép rólunk

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=237

"Biztosan tudod, de ha egyenként rákattintasz a képekere akkor nagyítva is megnézheted őket!"

Bocsika

Szióka

Sziszike

bedoli

Sziasztok!

Kedves Névtelen!KépÉn múlthéten kedden szültem császárral.A Ruzsvánszky dokinál.Nekem nagyon bejött a doki,nagyon kedves volt,jó fejnek tartom,és alaposnak is.Elvileg másnál kellett volna szülnöm,de az a más doki sajna az utsó pillanatban "lelépett",így a Ruzsvánszky doki jutott nekemKépAkkor nem ismertem őt,csak a műtétem napján ismertem meg.Velem tényleg nagyon rendes volt,és hozzá is fogok visszamenni kontrollra.
A Horváth dokiról én azt hallottam,hogy elég beteg szegény,habár ezt a kórházi tartozkodásom alatt nem igazán vettem rajta észre.
Szóval a Ruzsit bátran merem neked ajánlani.

Jade!KépAmit én is ajánlani tudok neked,hogy vigyél be egy-két textil pelust,és mellszívót,mert ezekre tényleg szükséged lehet majd a kórházban.Ha baba-mamás szobában leszel,akkor a csecsemősök minden reggel 5db.pelust adnak a babának egy napra,ezt kell beosztanod neki.A kis zokni szintén jó ötlet,én is azt láttam,hogy a legtöbb babukának volt a kezecskéjén zokni.Engem a cumis üveg nem zavart,mert szerencsére hamar hazakerültünk a kórházból,és itthon nagyon jól szopik a babócám,de ettől függetlenül nem tartom rossz ötletnek ha viszel be magaddal cumisüveget is.

Sziszike!KépGratula a pocaklakódhoz!
A Lacza dokit kétszer volt szerencsém közelebbről megismerni,először 75'ben.Én nála születtem,vagyis ő segített a világra jönnömKépÁllítólag úgy kellett kinyomnia az anyukámbólKép
Aztán 95'ben ő vizsgált meg a bemutatáson,ahol ő döntötte el,hogy másnap reggel megindítják majd a szülést nálam.Kedves kis emberke,de túl sok tapasztalatot nem szereztem vele kapcsolatban.
Gratulálok a másik két lurkódhoz is!Kép
Pilisszentkereszten én sokszor jártam,lakik ott egy ismerősöm,és náluk elég sokszor voltam az elmúlt években.
Ez a kedves ismerősöm is idén augusztusban szült,két nagyfia volt már,és most a család nagy örömére kislánya születettKépIgaz ő nem a Margit Kórházban szült.
Sok sikert kívánok neked a szüléshez,kívánom,hogy ne császár legyen.Kép

Nicki!Majd írjál,hogy veletek mizú van?
Nálam minden oké,a Kira baba szépen eszeget,szinte egész nap a cicin lógna,elég kis síróska,de nem baj imádomKép

Na most megyek pihizni,mert szerintem hamarosan úgyis megint cicizés leszKép
Sziasztok,Rita.
rita01

Szia Sziszike!

Csenge császárral született meg végül Kép A csecsemősökkel nem voltam kibékülve, mint ahogy mások sem. A köv. gyerkőcnél már rutinosabb leszekKép

Pilisszentkereszt, hogy ne lenne ismerős! Én szentendrei vagyok, de most Pesten lakunk, s remélem nemsokára ismét szentendrei lakos leszek!
Van egy topic, ahol a szentendrei és a Dunakanyarban lakó kismamák irogatnak! Nézz be Te is! KépKépKép

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/39826.html?1071254105

Szia,
Philissa
Ui: a képeket még nem volt időm megnézni, majd pótolom!

Philissa
Kép
Kép
philissa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?