Sziasztok!
Cosmo: Szerintem még sokáig fog fájni a szíved
, de idővel könnyebb lesz!! Szuper a férjed, hogy ennyi programot, élményt szervez, szerez neked!!! Mit nyertél és min?
Tök jó, hogy ilyen remek szériában vagy!!!
Oroszági: Gratulálok a kisfiúhoz!!
Pepitanna: Merre jársz? Csak nem a szülészeten?
Okina: Nekem is ez jutott eszembe, hogy mennyire rossz lesz több hétig a gyerkőcök nélkül a kórházban
Reméljük, hogy nem lesz rá szükség és szépen elmegy onnan a lepény
Párod, nagyszülők tudnak majd segíteni, ha mégis be kell feküdni?
Kriszta: Jaj, nagyon összejött most nektek megint
Kitartás!!!! A dokinő és/vagy védőnő hogy mondhat olyat egy HÁROMHETES csecsemő anyukájának, hogy ne adjon neki annyit enni
Sőt, ebben az időszakban a 800-1000 g körüli hízás az általános!!! Miből gondolod, hogy nem elég a tejed? Próbáltad valamivel turbózni? Pl. tejszaporító tea, homeopátiás bogyó (urtica urens 5 ch), More Milk Plus kapszula (baromi drága, de nagyon tuti), alkoholmentes sör, sok folyadék fogyasztása, "horror" fejés, sok alvás, és a sok-sok szoptatás? Ne értsd félre, nem lebeszélni akarlak a tápszerről, csak sokszor egy kis segítséggel annyi teje lehet az embernek, hogy csak na
Meg mennyivel kényelmesebb pl. félálomban cicire tenni és bóbiskolni szopi közben, mint kivánszorogni a konyhába tápszert csinálni. Amikor Nikinél úgy tűnt, hogy tápszererzni kell, én ettől akadtam ki
Értem, hogy mit érzel, amikor az ÁEK-be mész
Én is ugyanígy vagyok a Szabolcs u-i kórházzal. Meg fura volt nekem is, hogy nem kell menni vizsgálatokra, vérvételre, hívni a dokit időpontot megbeszélni, stb.
Ja, még a bukáshoz egy kis "okoskodás". A babák nem csak akkor buknak, amikor túleszik magukat, ezt egy védőnő, gyerekdoki igencsak tudhatná. Szinte minden babának gyenge még a gyomorzáró izma, így gyakorlatilag a legkisebb mozgástól is jöhet vissza a cuccos. Vagy csak egy egyszerű büfitől. Szóval a lényeg, hogy a bukás nem feltétlen túletetés miatt van!!! Én azt mondom, hogy úgy etesd Esztert, ahogy jónak látod. Éheztetni nem szabad egy ennyire pici babát.
És még akkor a fejéshez is
Nem "kell" mindig fejni. Van, aki soha nem fej, mégis rengeteg a teje. Szerintem két okból kell fejni: feszül a melled a sok tejtől, ill. turbózni akarod a mennyiséget. Na jó, van még olyan, amikor pl. el kell menni valahova és lefej az ember egy adag tejet, hogy apuka vagy más meg tudja etetni, de az más dolog. Meg vannak olyan "trükkök", hogy pl. ha érzed, hogy az adott mellett nem "nullázta" le a baba, egyértelműen van még benne tej, akkor a legközelebbi szopinál azzal a mellel kezdhetsz. Nem fontos így tenni, érzed majd, hogy szükség van-e erre
Nekem egyébként ezzel is több lett a tejem. Vagy pl. ha két szopi között nem telik el kb. két óra minimum, akkor is az előző mellre teheted vissza, mert valószínűleg azért lett éhes relatíve rövid idő alatt, mert a szomjoltó hígabb tejjel telítődött a zsírosabb, táplálóbb hátsó tej helyett. Ekkor, ha az előző mellre teszed vissza, akkor a zsírosabb tejhez fog jutni. Ha a következő mellre tennéd, akkor megint csak a hígabb, szomjoltóbb tejhez jutna.
Niki kúszik
Úgy örülök neki!!! Hihetetlen, hogy néhány nap célirányos torna ennyit számít!!! Jó, még nem valami gyors, de abszolút egyértelmű, konkrét irányba, céllal halad
Sőt, már elkezdett "kutyázni" is, bár egyelőre még csak az alkarjára támaszkodva, de már ez is hatalmas előrelépés