Sziasztok lányok
Gyorsan bejelentkezek, mielőtt megint kiürül a topic
Töki,
testvérféltékenység....hmm....kemény dió! De ne aggódj, nem rontasz el semmit.
Nagyon nehéz megfelelően kezelni.
Én annak idején kaptam egy tanácsot, hogyan kezdjem el...
Amikor megszületett Barnabás, vettünk előzőleg egy jópofa kis markológépet, amit a kistesó vitt ajándékba a nagytesónak, amikor hazaérkezett a kórházból
Ez tényleg bejött, olyan boldog volt Bálint, hogy máris hogy szereti őt a kicsi, egyből ajándékot visz neki. Hát, egyből a szívébe zárta!
Megpróbáltam nem elküldeni a kicsi mellől, nem félteni őt tőle, hogy ne azt érezze, ő csak árthat neki.
Kezébe adtam egyből, ahogy megérkeztünk, bevontam a gondozási teendőkbe, hozta a pelenkát, krémet, kivihette a kakis pelust a kukába, fejére önthette a sampont, stb.
Persze mindezt úgy, hogy azért ne legyen baj, de fontosnak érezhesse ő is magát.
Talán ez kiküszöbölte a féltékenységet, hogy nem elzavarjuk folyton, nem azt érezteti az ember, hogy felesleges és csak bajt okoz. Próbáltam mellőzni azt a mondatot, hogy "nem szabad".
A mai napig segítőkész és érzi, hogy ő az okos nagytesó.
Hál'istennek nem volt féltékenység, csak amikor már a kicsi is megpróbált a játékokkal játszani. Lassan azt is megtanulta, hogy a játékokon is osztozni kell, és megpróbáltam kifejleszteni benne azt, hogy neki kell a kicsit tanítani, megtanítani, melyik játék hogyan működik, stb. Ez bevált! Minden gyerek szereti, ha "felnőttesnek" tartják.
És szerintem a nagyot mindig dicsérni kell mindenért.....hálás érte
Nagyvonalakban ennyi. Remélem azért tudtam segíteni.
Helga,
szuperek a képek!!!!
gratula a bölcsis felvételhez! Manapság már ez is nagy szó!
De jó lesz a nyaralás, biztos nagyon fogják élvezni a gyerkőcök!
Balcsira mentek?
Beus,
lassan ti is fújjátok az első gyertyát!!
A talit hová szervezzük szerintetek?
Én gondoltam, hogy talán játszótérre, vagy Sástói nagyrét, vagy valami ilyesmi, ahol lehet plédet teríteni, játszani és még szopiztatni is.
Várom az ötleteket
Nem is írtam a kórházról.
Bálinttal jún.25-én reggel jelentkeztünk a Heim Pálban, másodikként akarták műteni, de első helyre került, mert az első gyerkőc rosszul lett a metróban, lefújták a műtétet.
Viszont egy korty vizet ivott Bálint reggel, így várni kellett négy órát a műtéttel
teljesen borult a sorrend...
Kapott egy bátorító gyümölcsös nyugtatót, aztán jöttek a zöldruhás bácsik és felpakolták meztelenül a kocsira.
Húúú, lányok, szegény Bálint olyan kétségbeesetten sírt, amikor tolták a műtőbe, teljesen kész voltam...a műtő ajtajában hallgatóztam, még olyan sokáig sírt odabenn...azt hittem a szívem szakad meg.
Kb. egy óra múlva tolták ki, félig kábán, megkönnyebültem, amikor láttam végre.
Átrakták az ágyra, fel akart kelni, haza akart menni...olyan zavaros volt a szeme is. De aztán visszaaludt még vagy 3 óra hosszára.
Olyan ügyesen kezelte a dolgokat, komolyan vette a doktor bácsi szavait, nem kelt fel, nem evett semmit, csak amit lehetett. Ügyes volt!
Egész nap feküdt, este ült fel egy kicsit. Jó volt, mert volt hely a szobában, maradhattam vele éjszakára.
Másnap vizit után jöhettünk haza!!!
Most már olyan jól van, mintha semmi nem történt volna! Voltunk kontrollon is, szépen begyógyult a sebe.
Képzeljétek, én most éppen a szakmai gyakorlatom töltöm Mátrafüreden egy szállodában. Négy hetet kell lehúznom, kissé bonyolult a gyerkőcök felügyeletének megoldása, de eddig jól ment.
Na, búcsúzom is, eleget beszéltem
Várom a jelentkezéseket,
gyertek gyakran,
puszi nektek,
vigyázzatok magatokra!
Ancsi