Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tusi,
én is 100%-ban megértelek, néha én is besokallok, különösen most, hogy terhes vagyok. Sokszor vágyódom vissza a munkahelyre, aztán eszembe jut az a sok-sok stressz, és kicsit megnyugszom. Úgyhogy hullámzik, néha nagyon mehetnékem van, néha meg úgy érzem, soha többet nem akarnék dolgozni.
A fotók szuperek!!!

Henus,
én Veled is, Vernával is egyetértek. Mi is viszonylag lazán neveljük Marcit, nem hallja egyfolytában, hogy "nem szabad", mi is inkább magyarázunk. Felvisítani sosem szoktunk (attól max. csak megijed), akkor sem, mikor kést találunk a kezében (múltkor így jártunk, mikor a szülinapi bulin megterítettem, és persze a legélesebb kést szedte le az asztalról. Azonnal beszedtem az összeset, és beraktam középre).
Van olyan is, hogy megmutatjuk neki, mit miért nem szabad. Én pl. mikor nyírtam a szuperéles bőrvágó ollóval a körmeit, mindig oda akart nyúlkálni. Erre megmutattam neki, hogy szúr, az ujja hegyéhez hozzáértettem az ollót, persze nem szúrtam bele, csak finoman, hogy érzékelje, hogy mit is csinál az olló. Ez nagyon tetszett neki, így azóta mindig megbeszéljük, hogy megnézzük, mit csinál, ha előtte lenyírhatom a körmét. Ez az alkudozósdi sok más esetben is bevált.
Ugyanakkor ha valami az életét vagy a testi épségét fenyegeti (pl. az ollót, kést nem foghatja meg), akkor mi a visítozás helyett határozottan, kicsit emelt hangon rászólunk, hogy nem szabad. Aztán mikor már 15x is megcsinálja ugyanazt, akkor bizony van, hogy rákiabálunk - érdekes módon, abból ért, pedig ez azért tényleg ritka. Ok, nekem többször elmegy az agyam, de a férjem angyali türelmű, így a kettőnk átlag egészen jó. :lol:
Ugyanakkor én is vallom, hogy vannak alapvető szabályok az életben, amiket meg kell tanulni, ahogy Verna is írta. És ezekben nincs pardon. A másik oldalon pedig igyekszünk minden lehetőséget megadni neki, hogy a kis személyisége kialakuljon. Mostanában pl. a férjem segítségével szó szerint leszaltózik a fotel hátoldaláról. Nem szólunk rá, és nem tiltjuk, mert úgyis megcsinálja, így inkább segítünk neki, mielőtt a nyakát töri.

Tüccs,
Marci eddig imádott hajat mosni, de az utóbbi hetekben nekiállt ő is hisztizni, alig lehet lebírkózni, úgy üvölt, meg persze mászik ki közben.

Szantre,
jaj, a sarokvédők nálunk 1 hétig tartottak, azóta nincs egy sem. Pedig éles szélek vannak, de tényleg leesik mindegyik, semmi értelme. Ráadásul Marci 1mp. alatt letépi az összeset. Én úgy vagyok vele, hogy csak 1x megy neki a sarkoknak, aztán megtanulja, hogy figyeljen. Volt már ilyen, múltkor a kis halántéka mellett ütötte be a fejét az asztal sarkába, azóta jó messze elkerüli. Persze nem mondom, hogy én ennek örülök, és nem féltem, csak azt mondom, hogy semmi értelme feltenni, mert nem marad meg.
Ja, még a múltkor írtad, hogy szerinted nem fair a dokimtól, hogy elmegy szabira, mikor elvállalt. Na, hát az az igazság, hogy ú minden évben ugyanakkor megy szabira, aug. 2. felében, 10 napra. Mikor megtudtam, hogy mikorra várható Simi, rögtön tudtam, hogy ez lesz, csak nem mertem rákérdezni, mert féltem a választól. És igazából nem vállalt el, hanem magától értetődően elkedzem hozzá járni, mikor pozitív lett a tesztem, de a szülésről sosem beszéltünk. Úgyhogy végülis én az első perctől tudtam, hogy pont akkor nem lesz, csak hát reménykedtem valami csodában. Nekem igazából csak az esett rosszul, hogy kész tények elé állított a Gerő doktorral kapcsolatban, és hogy meg sem kérdezte, hogy kihez mentem volna. Mindegy, végülis a gyerek kijön így is, úgy is, azt a pár órát kibírom akármilyen orvossal. Egyébként nincs kétségem a Gerő doktor szakmai tudása felől, csak szerettem volna tudni, milyen szülésnél.

Verna,
nekem a korábbi mosógépem 1200-as fordulatú volt, én mindig azt használtam, és még nem ment tönkre (már 5éves elmúlt), igaz, felültöltős volt, aminek ugyebár 2 ponton van felsüggesztve a tengelye, így gondolom, strapabíróbb. A mostani 1400-as fordulatú, de nem lehet szabályozni, hanem automatikusan azon a fordulaton megy, amit az automatikája érzékel. :? Bár miután a szárító része elromlott 1 év után, semmi jót nem várok tőle. Amúgy sem szeretem annyira, a régit sokkal jobban szerettem, csak muszáj volt ezt venni a szárító miatt.

Tüccs,
én sem tudok segíteni. Szerintem ezt csak a doki tudja megmondani, mert terhesen egy csomó dolgot nem lehet használni.
Na, én pont ezért nem megyek víz közelébe terhesen!!! Akármennyire jót tesz! Pont a múltkor írtam erről, csak akkor a babaúszással kapcsolatban. Azt a sok suttyó, aki mindenféle nyavalyával simán belemegy a vízbe.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Giga,
Lilinek jobbulást!!!!!!!!!!!! Tényleg nem hangzik valami jól ez a gyulladás!!!!! :cry:
Pótlással kapcsolatban nem segíthetek, mert mi 2 hónapos kortól tápiztunk a tej mellett, és így utólag talán várhattam volna vele. Bár végülis nem bántam meg semmit, de még nagyon tapasztalatlan voltam, remélem, Simivel már jobban fog menni a szopi.

Kép
Kép
nircee

Itt van néhány pocakos kép, meg Marci-kép:

Kép
Kép
Kép
Látjátok azokat a csíkokat????? Az elmúlt 1,5 hétben jöttek ki, teljesen el vagyok keseredve, Marcival 1 db. sem volt, és erre olyan büszke voltam!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Pedig naponta 2-3x kenegetem, a legjobb stria elleni cuccokkal. Erről ennyit. :evil:

Kép
Kép
nircee

Kép Kicsit álmos volt

Kép Így "fürdött" a medencében

Kép Az üdítőt csak villával lehet "inni"

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

NIrcee, Verna, szerintem kb egyről beszéltünk. :wink: :) Amit én hangsúlyozni akartam, hogy nem kell minden mondatot "nem szabaddal" kezdeni, mert abba bele lehet hülyülni... :lol:

Egyébként ha már itt tartunk pont a napokban gondolkoztam ezen az anyaságon, jó anya vagyok e stb... témán. Végigondoltam, hogy én mekkorát változtam mióta gyerekem van, és sosem hittem volna, hogy belőlem ezt hozza majd ki az anyaság. Ott kezdődik, hogy én nem vágytam gyerekre. :oops: Engem a párom nyúzott, de nem mertem belevágni. Aztán a kapcsolatunk olyan pontra jutott, hogy éreztem nem halogathatom tovább, mert az végképp beteszi a kaput. Mikor megláttam a terhességi teszten a két csíkot, sírtam. Kétségbeesésemben. :oops: A párom is örömében. Ezt már szerintem leírtam párszor. A terhességet is nagyon félvállról vettem, és szinte nem is vettem róla tudomást. Utáltam, hogy kérdezgetik, hogy vagyok, ha futottam rám szóltak, hogy vigyázzak, és amit a legjobban, hogy mindenki meg akarta simogatni a hasamat...Szinte csak az utolsó hónapokban kezdtem foglalkozni a gondolattal, hogy anya leszek, de a szót ki sem mertem mondani. Szóval mindent elfojtottam magamban ami ezzel kapcsolatos. Még a szülés alatt is úgy viselkedtem mint egy kívülálló. (ezekre utólag nem vagyok büszke, és ha újra kezdhetném másképp állnék hozzá) Amikor először a kezembe fogtam Szonját csak akkor éreztem azt, hogy innentől vége az addigi életemnek és valami más következik. És onnantól az ösztöneim ( meg lehet az a kicsike pedagógiai érzék, meg tapasztalat ami az évek alatt felhalmozódott :roll:) irányítanak, csak hozzáolvasok, hogy megerősítsem m
Már nem tudom ezt miért kezdtem el írni, szerintem a neveléssel, és a tiltással kapcsoaltban. De úgy látom a végére ahhoz már nem sok köze lett. bocsi.. :oops: :oops:
JA de, hogy arra jutottam a nagy gondolkodásomban, hogy sosem terveztem/tük, hogy milyen módszerel hogyan nevelgetjük majd a gyerekünket, hanem minden jött magától.

Szonja már hetek óta mondogatja, hogy fodrászhoz akar menni. Vagyis mikor mi megyünk, utána mondja hogy ő is és "haja olló". Na ma reggel is így ébredt, hát gondoltam próbáljuk meg, elmentünk fodrászhoz. Gyanítottam, hogy ott már nem lesz minden happy. A fodrász kisfiával játszott, aki közben jól el is verte néhányszor. :? Csóri Szonja csak lesett, hogy mi ez....A végén viszont közölte, hogy "hazsa". Itthon viszont beült a kisfotelbe és kérte a vágást. :D Úgyhogy új a frzkója, ugyanis én teljesítettem a kívánságát. :D MAjd teszek fel képeket. Bevallom sajnáltam a haját, mert nekem nagyon tetszett, hogy olyan édesen szállt neki. De mostmár késő bánat... :(

Giga, Lilinek jobbulást. A tüszős mandula nagyon brutál... :(

Nircee, aztaa mekkora a pocak!!!! :shock: MArci nagyon aranyos, ahogy alszik. És a medencés is bájos. :wink: :D Milyen nagyon szöszke!!! :shock: :)

thenus

Nircee!

Kép
Vendég

Lili egész jól van. Tegnap már csak hőemelkedése volt. Lázcsillapító nem is kellett neki, még estére sem. Most is tök jó a kedve. Azért a gyerekorvoshoz elmegyünk, mert a múltkori doki azt elfelejtette mondani, hogy meddig adjam neki az antibiotikumot... :? Szóval remélem ezt a csúnya mandulagyuszit ennyivel megúsztuk, de azért lekopogom...

Nircee!
Boldog névnapot neked!!! Nem semmi pocakméret. :shock:
Marci nagyon édes a képeken.

Henus!
Nagyon ügyes vagy! Én hozzá nem mernék állni egy hajvágáshoz. :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Henus: nem lehet, hogy egy kicsit "túlkompenzálsz"?! Úgy értem, az alapján, amit leírtál, tele lehettél kételyekkel az anyasággal kapcsolatban, és azzal, hogy maximálisan türelmes, megengedő, elfogadó vagy, a saját kételyeidet próbálod kompenzálni? Én egy kicsit így érzem, de lehet, hogy nincs igazam...

Na, mosógép-projekt letudva! Tegnap végigjártunk mindent: Mediamarkt, Electro World (csak online formában), Tesco, Auchan, Metro végül Saturn. Már előtte tájékozódtam neten, akciós újságokban, én kiválasztottunk egy Whirlpool-t, ami mától akciós a Tescoban. Meg is néztük, tetszett, bár kisebb tudású, mint az előző (én azt szeretem, ha mindent, hőfokot, centri fordulatot lehet külön-külön szabályozni az egyes programokon belül, és nem az adott program dönti el, hogy milyen hőfok, milyen fordulat). Na mindegy, teljesen elfogadható volt a Whirlpool, végül is tudja azt, amit leggyakrabban használok. Bárhova mentünk, mindenhol megerősítést láttam, hogy marad a Whirlpool. Aztán a férjem rábeszélésére bementünk a Saturnba, ahol első látásra beleszerettem egy BEKO mosógépbe: 45 ezerért! Gyakorlatilag mindent tud, és 5 év teljes körű gari van rá. (Olyan "extrák" is vannak, mint késleltett indítás és gyerekzár - erre az utóbbi időben szükség is van! ;) ). A lényeg, hogy mind a szerelő, mind az eladó által elmondottak, mind a netes tapasztalatok alapján azt szűrtem le, hogy 200 ezerig mindegy, milyen mosógépet veszünk, úgyis tönkremegy pár év alatt... (100 felett is csak 1-2 évvel bírják tovább.)
Szóval a lényeg, hogy lesz mosógépem, olcsó is, a tudásával is meg vagyok elégedve - bár csak hétfőn hozzák. Majd beszámolok! :)
Vendég

Sziasztok!
Nem volt időm elolvasni, majd fogok, megígérem, csak valamin megakadt a szemem

Giga:
nem tudom, mit válaszoltak a lányok, mert most nincs időm elolvasni, de amikor a Didri nem tudott kakilni, nekem is mondtak mindent, de én adtam neki egy kis kamillateát és azonnal kakilt, szóval én úgy gondoltam, hogy nem túl jó, ha sokáig nem kakil, de jól tettem, mert egyébként meg szorulása lett volna. Ahogy gondolod, de nekem nagyon jó volt a kamillatea. És csak egyszer kellett neki adni, vagy talán kétszer, utána ment a dolog magától.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, most már értem, mit írtál, mert az előző hozzászólást nem tudtam elolvasni.
Didri ma is felébred éjjel, mert szomjas és szopik egy kicsit, aztán alszik is, tehát azért nem biztos, hogy azért szopik sokat. A gyümölcsöt mi ilyen korban kezdtük el, egyébként már öt hónapos kor körül jó gyümölcsöt adni nekik, szerintem. Nem hiszem, hogy azzal rosszat tennél. Aztán lassan adsz majd neki rendes ételt. Én öt hónapos korában kezdtem a gyümit, aztán a rendes kaját és még szopik naponta sokszor.
Nem tudom, hogy segítettem-e ...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee
gyönyörű a pocid :)

Lányok, csudaszépek a gyerkőcök :)
Menni kell... :)

Szép napot és jó hétvégét! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Köszi a segítséget. Szerintem én is ezt fogom tenni. Elkezdem adni neki majd az almát, körtét lassan. Aztán majd meglátjuk. Mostanában van megint minden nap kaki. Remélem ez így is marad, pontosabban nem lesz megint olyan, hogy egy hétig semmi... :?

Lilit megnézte a dokinénink, és azt mondta, hogy csak egy kicsit piros már a torka. Azért az antibiotikumot természetesen vasárnapig még szednünk kell. De már a kedve is teljesen jó. Mára már hőemelkedése sincs. Szerencsére nagyon gyorsan átment rajta ez a valami. Egy napig volt nagyon húzós. Köszi a sok aggódást. :)

Kép
Kép
giga1

Giga: nekünk, amikor elkezdtük a hozzátápit, szintén volt egy kis kaki-megtorpanás! Csak pár nap, de az Lolonál már elég nagy szám - születése óta szinte minden nap van kaki, akár többször is. ;) Nektek Bulcsúnál még korai, de a későbbiekben a paradicsomos kaja esetleg segíthet - az nálunk mindig bejött! ;)
Vendég

Sziasztok!

Nircee,
aztaaa! én is pont ilyen hegyomlás voltam... szerintem Simike se lesz picur... :wink: azt meg sose tudhatod, lehet hogy ő is hazavárja dokibácsit, mint ahogy Roni tette. Anno nekem is dokibá keresett helyettesítőt, akiben megbízik, szóval én is kész tényként kaptam anno a másik dokit, akire végülis nem volt szükség.

Verna,
a legsötétebb rémálmom jött elő, ahogy írtad a mosógépet... szerencsére az enyémet javították, de nekem is azt mondta a szerelő, hogyha 180-200 alatt vásárlok, akkor mindegy melyik.
Én a teflonserpenyőimet nyugdíjaztam tegnap, már nagyon elegem volt belőle, hogy ragadnak le bennük a cuccok. Persze nem mai darabok voltak, de kicsit kiakadtam, hogy egy picurka 24 centis tefal 3000 ft-tól indul... úgyhogy a nagyobbikat majd jövőhónapban cserélem le végleg. :?

Giga,
én úgy tapasztaltam, hogy az alma hasfogó hatású, a körte meg puffaszt. Nekünk mindig az őszibarack vált be, meg az volt mindkét csajnak a kezdőkajája. Máig imádják.
Örülök, hogy már kezd jobban lenni a csaj!

Roni egyébként már egyre inkább elhagyja a babás ételeket, irtóra érdekli ami a mi tányérunkban van, és annyit bír zabálni, hogy őrület! Ma is, kezdte a napot 200 ml tápival, fél nyolckor. Fél10-kor már meghalt éhen, úgyhogy gyorsan betörölt egy doboz meggyes túróhabot. 12-kor egy üveg almás-banános csirke, utána fél órával Bogi ebédjéből (párolt hal rizzsel) is lapátolni kellett a szájába, mert reklamált. (tegnap ebédre simán letolt egy fél hosszúvirslit meg hozzá egy merőkanálnyi krumplit összetörve a paprikáskrumpliból) Legközelebb már a sültoldalas következik... :shock: :lol: Most épp durmol, de mihelyst felkel, rögtön adni kell neki krémtúrót vagy danoninot, aztán mikor apuci hazaér, és elkezd enni, vele is fog kajálni, 3 napja épp a sóletbe tunkolt kenyér volt a menő, meg a pizza vacsira... én meg próbálnám gluténmentesen etetni a kis pisist... :x Persze a kaja egy dolog, amit leírok, de mellette vedeli a teát-vizet-gyümilevet is rendesen.

Ja, és tegnap volt a pofáraesések napja, ennek fő elemeként ráadtam Ronira Bogi első szandikáját, amiben menni tanult - 2 hétig hordtuk, mert bejött a hideg idő - ugyanis Roni már vezetteti magát kézenfogva, felkapaszkodik a nadrágszárunkon, nyújtogatja a kezecskéit, és lépeget. Meg persze körbejárja a lakást a bútorok mentén. Szóval gondoltam, itt az ideje, hogy felpróbáljuk a szandit, ismerkedjünk vele. Aha. A drágaságom kicsi tappancsa koppra végigér a 18-as szandi pereméig, amikor meg elindul benne, kilóg a lábujja elég rendesen. Kezd enni az ideg, hogyha minden lábbelivel így járunk, akkor bele fogok őszülni!!! :evil:
andibab

Nircee, boldog névnapot!
Óriási a pocid ;) és a striákat tojd le, az a lényeg, hogy jól van odabent a picúr!!
Marci olyan cuki ahogy alszik, meg villával iszik :) :)

Andi, azta, elég bátran eted Ronit :shock: :shock:
Az ekcémaszerű izé, ami a múltkor kijött rajta rendben van? Az nem a tejes dolgok miatt volt??

Roni hihetetlen iramban fejlődik, csak lesek :shock: :wink: Nagyon ügyes!

Giga, örülök, hogy Lili jól van már és Bulcsúnál is rendben van a kaksi.

Piroska, ritkán jársz erre. Hogy vagytok? Didri?

Henus, tök jó, hogy leírtad, amit leírtál. Én nem ismertem a teljes sztorit, csak néhány részletet, amiket itt-ott leírtál. Vernának igaza lehet, de teljesen mindegy mi az oka, a lényeg az, hogy szeretettel, türelmmel neveled Szonját, látszik, mennyire fontos az életedben. (..és ezzel nem azt akarom írni, hogy bárki ne szeretné, vagy ne lenne fontos neki a gyereke!! ;) )

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga
igaza van Andinak, inkább az őszibarack és a meggy vagy a szilva a jó ilyenkor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi mindenkinek a segítséget!!!

Murphyke!
Druszánknak boldog névnapot kívánunk!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Lányok, nagyon köszi a sok-sok megnyugtatást. Már az is segített, hogy látom, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. :)

Természetesen nekünk sem abból áll ki az egész napunk, hogy semmit nem engedünk Zsófinak. Csak vannak napok, meg helyzetek amikor már az embernek elfogy a türelme...
Mi sem sikítozunk, ha elesik (a nagymamákat is próbáljuk leszoktatni róla), szerintem mi is hagyjuk a kis egyéniségét kibontakozni, csak amikor pl. szeretném megmosni a fogamat villám sebességgel, ő meg addig belenyúlkál a WC-be, a WC kefével játszadozik, vagy éppen a szemetest próbálja kipakolni, akkor előfordul, hogy begurulok és kicsit felemelem a hangomat, mert azért mindennek van határa.
Na nem akarom túlragozni a dolgot....

Egyébként az egyik barátnőmmel is beszélgettem valamelyik nap elég sokat. Arra jutottunk, hogy mindenképpen többet kellene kimozdulnom itthonról.
Ma rábeszéltem apát, hogy vigye magával Zsófit bevásárolni. Kb. 2 órát nem voltak itthon, addig főztem, mosogattam, hajat mostam... de legalább egyedül. Kezdetnek ez már nagyon jó volt! :D

Giga
örülök, hogy túl vagytok a tüszős mandulán :) , az tényleg elég csúnya tud lenni.

Hajmosás
Zsófi is sokáig ordított mikor öblítettem a haját. Most azt csinálom, hogy az egyik kezemmel letakarom a teljes arcát, hogy ne nagyon érje a víz, és egy nagy dobozzal gyorsan leöblítem. Kicsit kapkodja a levegőt utána, de az utóbbi pár alkalommal már hang nélkül tűrte a dolgot.

Sarokvédő
Mi is azt a ragasztósat vettük (nem tudom, hogy van-e másfajta), de csak azt értük el vele, hogy a ragasztót kellett kapargatni a bútorról. Zsófi is egy pillanat alatt leszedte.

Nircee
Húúúú, mekkora pocak!!!! :shock: :D
Nagyon édi Marci ahogy elaludt a kanapén! :)

Jajj, valaki most kezdett rá tüzijátékozni! :twisted:
Remélem nem ébred fel Zsófi, megyek megnézem.

Sziasztok
Márti
Vendég

Liliknek és Nóriknak nagyon boldog névnapot!!!
Vendég

Liliknek és Nóriknak nagyon boldog névnapot!!!
Vendég

Sziasztok!

VErna, Szantre, sokat gondolkodom azon amit mondtok. Nem tudok rájönni. Maximálisan nem vagyok megengedő, mert ahogy Nircee is írta hús vér ember vagyok, és nekem is legurul néha a cérna. :wink: :D Tudom, hogy a határok és szabályok nagyon fontosak egy gyerek életében. Korlátok nélkül nagyon bizonytalan egy kisember.
De arra jutottam, hogy a terhességem- amit inkább elutasítottam, mint kételkedtem- inkább a szülés után okozott lelki gondokat. És ha egyszer talán még lesz másik babánk ezeket nem fogom elfeljteni, és teljesen másképp viselem majd. :D NA pont. Nem lekizek itt többet. Ezt a fejtegetést amit itt véghez vittünk Freud is megirigyelné... :wink: :lol:

Giga, örülök, hogy Lili jobban van. Amúgy szerintem is gyümizzetek kicsit ha nincs kaki. Egyébként a gyümiket szerintem gyereke válogatja. Enyémnek speciel a barack volt a gyengéje sokáig, (mostmár szereti, meghát akkor is, csak mindig fájt a hasa) de a meggy ebből a szempontból nagyon bejött. De kisérletezz! :wink:

Tüccs, tegnap éjjel eszembe jutott, hogy neked akartam írni a múltkor... :oops: :wink: Nagymester vagyok a fertőzésekben, mondhatni sosem lábalok ki belőlük. :evil: :? Amiket a gyógyszertárakban recept nélkül lehet kapni helyi kezeléskén- tehát nem szájon át gyógyszer- azt lehet használni terhesség alatt is. Ami a véráramba jut azt nem. Szóval tüneti kezelés lehetséges.
Érdeklődj a gyogyiban. :wink:

Márti, jaja, tüzijáték volt itten, de Szonja még nem aludt, nézte :oops:

Hát mi ma vettünk egy újabb medencét. NEm emlékszem, hogy tavaly elújságoltam e mi lett a sorsa a másiknak. :roll: Tavaly ugyanis szintén ilyentájt vettünk egy medencét. Kb olyat, mint Nircee anyukájáéknál van. (képekről azonosítottam :oops: ) Nagyon jókat fürcsiztünk, ám elmentünk a Balatonra 4 napra, anyósommal, meg a sógornőmmel. Senki sem maradt itthon A Mira nevű eb pedig kirekesztettnek érezte magát a családi szórakozásból így gondoskodott magáról. Vagyis fogta a medence peremét, a felfújtat, és unalmában cafatokra rágta. E tevékenység közben persze szivárgott belőle kifele jócskán a víz, és mivel nem volt perem, kezdett összecsuklani. Mira nevű eb pedig jókat uszikált a mediben. Mire hazajöttünk, csak a bokáig érő víz, és egy vígan pancsikoló magyar vizsla fogadott. :? :x :lol:
Na az idén szólni se mert senki a medencéről, hanem csak sóvárogtunk, és anyuéknál, tesóméknál is van, ott elvoltunk. Csakhogy Szonja már nem is akar a kis pancsikolójába fürödni, csak mindig a "hossú vízs" ( az a nagy víz, mert neki a nagy, a sok, a magas az ind hossú :D )
Úgyhogy holnap reggel azzal indítjuk a napot, hogy feltöltjük. Úgyis iszonyat kánikulát jósolnak a hétvégére... :wink: :? :D

Hová tűnt Pilla, és Tiop??? :shock: :shock:

thenus

Jó reggelt!

Jó nagy bunkesz vagyok, szégyellem is magam rendesen amiatt, hogy a Lilik totál elkerülték a figyelmemet. :( Bocsánat!

LILIK! BOLDOG NÉVNAPOT!

Olvaslak Titeket, csak nem nagyon tudok mit hozzáfűzni a témákhoz. Nem akarok állandóan csak magunkról írni.
Biztos én vagyok béna mami, de nálunk egy nap nagyon sokszor elhangzik, hogy nem szabad. Konkrétan azért, mert Lajura még mindig élvezettel eszegeti a kavicsokat, murvával dobálja az autóink oldalát, minimum 10-szer felmászik az asztal tetejére, bemászik az ablakba, szétdobálja a szájából az ételt, a homokformákból issza a homokot. Mostanában lépten-nyomon földhöz vágja magát. Múltkor a pólus kellős közepén dobta le magát a földre, mert meg mertem fogni, hogy ne szaladgáljon, mint egy félőrült.
Persze a nem után mindig elmagyarázom Neki, hogy miért nem (leesel, letörik a fogad, beütöd magad, koszos, stb.). Sikítozni én sem szoktam… Végül is, nagyjából teljesen mindegy, hogy mit dumálok Neki, mert pont olyan, mintha a falnak beszélnék. Egyik fülén be, a másikon ki. Próbáltam már azt is, hogy csináljon, amit akar, majd, ha leesik rájön, hogy mi a helyzet, de leesett és ugyanúgy folytatta a rosszalkodást… Ez van…

Lilinek jobbulást kívánunk!

Henus, ezer bocs, de a kutyás, medencés sztorin nagyon jót mosolyogtam, annyira viccesen írtad le a történéseket.
Tuti jó lett Szonja sérója. A képeken felbuzdulva, tegnap én is levágtam Lajura frufruját. Nem lett tökéletes, de legalább nem lóg a szemébe.

Nircee, de jó nagy pocid van. Marci meg édesen szunyókál a kanapén. ;) Hasonlóan Szonjához, már Lajurának sem jó a kis medence. Csak a nagyban akar fürdeni, úgyhogy áldom az eszem, hogy 107 cm magasat vettünk, amibe nem tud önállóan bemászni. Így is cirkusz van, ha megpróbáljuk kiszedni a lila szájú, szétfagyott hercegnőt.

Tusi, nagyon jó a cseris kép. Örülök, hogy sikerült elintéznetek az illetéket. Megértelek, hogy besokalltál, én is gyakran vagyok így ezzel.
Lehet, hogy szégyen, de nekem halvány lila lövetem sincs róla, hogy mit fogok kezdeni magammal, ha letelik a 3 év. A munkahelyem megszűnt így, ha a párom átveszi azt a céget, akkor elvileg ott be tudnék segíteni a papírmunkákba, postára, könyvelőhöz szaladgálásba, na de ez sem egy nagy életcél.

Szantre, nincs tippem a sarokvédőre, mert mi nem használunk.

Mennem kell, mert apa felébredt és ide akar ülni…
Vendég

Sziasztok!

Tusi
Én is most jutottam arra, hogy egy kicsit ki kell kapcsolni. Én amikor elmentem énekelni, vagy vizsgázni, akkor úgy jöttem haza, hogy rendesen remegtem, hogy lássam a gyereket. De néha nagyon sok tud lenni egy gyerek, kettőről nem is beszélve. :) Mivel a feszültségeket begyűjtöttem, a férjem szegény kapja néha. Na nem úgy kell érteni, hogy egyfolytában szekálom, meg nem emelem fel a hangom, csak épp hallani a hangnememen, hogy szikrázik a fejem. Szóval a férjem kérdezte, hogy mi kell nekem, hogy kikapcsolódjak, mert látja, hogy kicsit besokalltam. :) És végül kifejtettük (persze segítséggel, a Beni anyukája segített :)), hogy heti kétszer tanulni fogok, igaz, hogy itthon, de akkor ők elmennek, vagy kimennek vagy ha itt is vannak, nem kell a gyerekre figyelnem. Ennyi kell egy anyukának, mert nagyon fárasztó egyfolytában a gyerekre figyelni, hiszen annyi veszély leselkedik rájuk, hogy nekünk másodpercekre sem lehet szem elől téveszteni. És ez a feszült figyelem azért nagyon fárasztó. Ki kell kapcsolódni, slussz passz! :) És ha a férjed nem akarja, hogy egy házisárkány legyél, akkor segítsen be. :) Biztos könnyen belátja, hogy ez jobb neki. :)
A munkahely: hát igen, neked ez most elég rossz lehet, de ki tudja, miért alakult ez így. Ne aggódj, ha az van neked megírva, hogy menj sokat utazni, akkor fogsz, lesz rá lehetőséged. Ez a kis idő, amíg gyes-en vagy, azért jó, mert soha többé nem lesz ennyi időd a gyerekre. Ne sajnáld és meglátod, neked is lesz egy csomó lehetőséged, de ezek az idők, míg itthon vagy a gyerekkel, ezek soha nem hozhatók vissza. Az, hogy először neked mondja, hogy Anya!, meg neked lép először, meg te látod, ahogy napról-napra fejlődik, az egy akkora nagy lehetőség nekünk, hogy az elmondhatatlan. Ez szinte csak Magyarországon van. Máshol három hónapig vannak otthon az anyukák, aztán mennek dolgozni. Az egyik ismerős anyukának a barátnője Franciaországba ment férjhez és az anyósa egyfolytában szekálja, hogy adja a gyereket szoptatós dajkához és menjen vissza dolgozni. Egész nap a dajkával van a gyerek és este megy érte az anyuka, éjszakára van együtt a gyerekkel. Hát gondolj bele, mennyivel jobb ez az idő most nekünk. Utána meg fogod látni, hogy te is mehetsz utazni, hát a gyerek majd fog menni táborba, ide-oda, meg majd apával is itthon tud maradni, ha te a munkahelyedről mész, aztán meg ki tudja, lehet, hogy velük mész, akkor legalább ők is világot látnak. Hidd el, mindennek megvan a maga ideje. Ami most van, annak most kell örülni. :) Amikor visszamész dolgozni, akkor meg annak. :)
Na, ez jó hosszúra sikerült. :)

Szantre
ha jutottál valamire sarokvédővel kapcsolatban, akkor mondd el nekem is. :)

Henus
nagyon jó volt a sztori a kutyával. :) Amúgy a vizslák ilyen lütyők. :)

Pilla
nem tudtam elolvasni, hogy mire írtad, hogy nemet mondasz, dehát kell a gyereknek nemet mondani néha. Persze, ha megfogja a konnektort, akkor jobb azt mondani neki, hogy veszélyes és akkor azt tanulja meg, de szerintem az is egyfajta tiltás, tehát az, hogy a gyereknek semmiféle tiltása ne legyen, hát nem tudom... Én biztos nem fogom engedni, hogy konnektorba nyúljon, kavicsokat egyen, stb. Tudod, az a helyzet, hogy én rájöttem, hogy a Didri soha nem lesz a szakkönyvek által nevelve, egyrészt azért, mert nem tudom soha őket elolvasni, másrészt azért, mert amiket a többi anyukától hallottam, a Didri eddig mindent másképp csinált, mint a szakkönyvek. Amellett meg egyik ezt írja, másik azt, szóval hol van az igazság... Szerintem az igazság a szívünkben van, és ha valamiben tanácstalan vagyok, akkor megkérdezek több anyukát, szétválogatom a véleményeket, józan paraszti ésszel és szívvel döntök és úgy azért általában jól dönt az ember. Azért ha nyitott szemmel jársz, akkor azért tapasztalsz is sokat, szóval szerintem szakkönyv ide vagy oda, a gyerekek nem tudják, mi van a szakkönyvekben és ha te meggyebedsz, akkor se tudsz tökéletesen nevelni egy gyereket.
Na, most már annyit írtam, hogy egy hétre is elég. :)

Szantre
jól vagyunk, nem tudom, hogy válaszoltam-e, de most válaszolok. Didri gyönyörűen kúszik, egész nap menne, ölben nem marad meg, csak kúszik és felfedez. :) Most épp elégedetlenkedik, mert sokáig tartott megírni a hozzászólásomat. :)

Szép napot, Lányok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, Liliknek és Nóriknak boldog névnapot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket!!! :D

Most nagyon rohanok, mert mindjárt jön Anyu és megyünk megvenni még ami hiányzik Siminek, de épp az imént merült fel egy nevelési trükk,a mit alkalmazok, és gondoltam, gyorsan leírom, hátha bejön valakinek:

Marci tollal rajzolgatott a papírra, majd elkezdte a szép "kimenős" ruháját is firkálni, szerencsére nem jó szögben, így a toll nem fogta meg. Erre mondtam neki, hogy nem szabad, de azonnal meg is mutattam, hogy a papírra szabad. Aztán még elmondtam 2x, mutatva, hogy papírra igen, ruhára nem. Persze még ezerszer meg fogja próbálni a ruhát is, de így talán előbb-utóbb megtanulja, hogy bizonyos dolgokat csak megadott módon lehet használni.

Szóval az alternatíva felajánlása is segíthet.

A csavarhúzókkal is ez volt a helyzet: nálunk játszhat velük, mert imád szerelni, de megmutattam, hogy csak akkor, ha úgy fogja, hogy a nyele van a teste (és a szeme) felé, a hegye kifele áll. Ezt sokszor megmutattuk, és most már automatikusan úgy fogja a kezébe (ha rosszul fogja meg, úgy forgatja), hogy helyesen álljon, így tudom, hogy ha el is esik, nem szúrja ki a szemét.

Na tényleg lépek, mert még félpucér vagyok. :oops:

Este megpróbálok írni, tegnap ismét kiakadtam kis családomon (=szüleimen), és nagyon ki akarom írni, de most nincs időm.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Liliknek és Nóráknak boldog névnapot kívánunk!!!!

Márti
Piroska nagyon jól megfogalmazta a lényeget, "mindennek megvan a maga ideje..". Nálunk apa mindig elviszi a gyerkőt bevásárolni hétvégén, lottózóba, gyógyszertárba, dm-be... Ez az ő programjuk szombaton. Na, témát lezártam.

Tegnap este fél11-ig baracklekvárt főztünk. Olyan vagyok, mint aki eltolt egy traktort az éjjel...
Jobb is, hogy hétfőn megyek dokihoz, mert ez a hullagyengeség már az idegeimre megy. Henus, köszi a fertőzésre a tippet, hétfőig már kibírom, aztán a doki majd megmondja az okosat. Az biztos, hogy idén már vízbe nem megyek. :evil:

Pilla
a pólusban rohangálás ismerős , Dóri is minden nagyáruházban kifordul magából... :o

Na, megyek ebédet rittyenteni.

KépKép
tüccs

Liliknek, Nóráknak boldog névnapot! :)

Na, a tiltással kapcsolatban én is arra gondoltam, amit Nóri írt, hogy nem feltétlenül kell mindenre azt mondani, hogy nem gyereknek való, hanem igenis tanulja meg használni. Ma pl. Lolo lelkesen adogatta a Papának a csavarokat, meg elmarta a fűrészt, kalapácsot - és nem tiltottuk neki, hanem megmutattuk, hogy kell fogni. Nekem az a halálom, amikor egy 1-2 éves gyerkőcnek pl. meg akarják tiltani, hogy mondjuk összekoszolja magát... Vagy hogy szaladgáljon.... Szóval ezekre mondtam, hogy ne folyamatos tiltásban éljen a gyerek, hanem igenis próbálgassa a határait. A veszélyes dolgokat persze tiltjuk mi is, meg azt is, amivel kárt okoz. De ami nem kifejezetten veszélyes, azt engedjük - mégpedig elég széles határok között, és igen, igyekszünk megtanítani, mit hogyan kell.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk tegnap a nyaralásból. Jó volt, csak kicsit fárasztó. A rokon anyuka, akinek a gyerekei 8 és 5 évesek, úgy döntött, hogy most pihenni jött, így az ő gyerekei után is anyósom, meg én ugráltunk, mi etettük őket, foglalkoztunk velük. Az anyuka meg naphosszat újságot olvasott :? Szóval jkövőre nélkülük megyünk, az tuti :roll: De a gyerekek egyébként nagyon jól eljátszottak, Sára le sem szállt a "nagyokról". Csak az udvari kintlét is kicsit stresszesre sikeredett, mert medence volt az udvaron, mindig készenlétben kellett lennünk, mikor akar Sára fejest ugrani benne. De szerencsére nem történt baleset. Egyik nap elmentünk a cseszneki várhoz, hát, nekem most elég volt felmenni oda, de a kilátás nagyon szép volt!! Másik alkalommal Veszprémben néztünk szét. A többi napon a háznál voltunk, sziesztáztunk. De a medencét nem igazán tudtuk kihasználni 100%-osan, mert előző nap cserélték le a vizét, és egész héten nem tudott felmelegedni(egyik éjszaka eső is lehűtötte), szóval részemről csak lábáztatás volt, Sárika részéről apa nyakában egy kis pancsi, a bátrak meg belemerészkedtek.

Ma voltunk 4D-s uh-on, jó volt látni a kicsinyünket, és sikerült úgy intézni, hogy ne derüljön itt se ki a neme :wink: Ha már eddig kibírtuk, nem akartuk megtudni most sem. Annyira várom már azt a pillanatot, mikor megszületik, és meghallom, hogy kisfiú, vagy kislány, és a kezembe adják. De bújócskázós kedvében volt, mert egész idő alatt az arca előtt tartotta a kezét. Ha egy pillanatra elvette onnan, akkor a lábát tette oda. Így teljes alakos arcképünk nincs róla, csak ez, amit megmutatok nektek. A pofija egyik oldalát meg odanyomta a méhfalhoz, azért nem olyan jó ez a kép, de örülök, hogy ez is van róla. A szája szerintem nagyon hasonlít Sárikáéhoz :D

Kedden már megyünk is tovább, most Kőszegre. Ez olyan muszáj ott lenni dolog, ill a férjemnek muszáj, mi meg elkísérjük. Ott lesz a 2 évenként megrendezett Országos Evangélikus Ifjusági Találkozó (Szélrózsa a neve), és a férjem a sajtó felelős, azért kell mennie. Különben lehet, hogy idén kihagynánk. Már várom az augusztust, hogy elkezdjük átrendezni a szobát, babasarkot alakítsunk ki. (ill. a Pici helye megvan, csak Sárikának kell másik ágy, ahhoz kell átrendezni a szobát, hogy beférjen. )

Nircee, elgondolkodtam azon, hogy ti most mentetek Siminek megvenni a cuccait, mi még semmit nem vettünk. Bár az igazat megvallva szinte semmire nincs is szüksége, minden van Sárikától, így nem lesz nagy bevásárlás. Ti miket vettetek?

LILIKNEK és NÓRIKNAK BOLDOG NÉVNAPOT így utólag is!!!

Látom, téma volt a gyereknevelés, én Henussal, és Nirceevel értek egyet, ugyan így neveljük szinte Sárát.

Képeken a gyerkőcök nagyon édesek, jól áll Szonjának az új frizura. :lol:

Teszek fel pár képet a múlt hétről:

Kép Kép elbújtam (cseszneki várnál) Kép kölyökpezsgőzés- mint a nagyok Kép Egyél, cica! Kép Kép apa halat pucol, ismerkedem vele Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Utólag szeretnék boldog névnapot kívánni Nircee-nek és Liliknek is!

Olvasni szoktam a fórumot, de az írás már nehézkesebb.

Becsi és Klmaria már százmillió éve nem írt, kíváncsi lennék rájuk is, hogy mi van velük.
Csakegy! Veled mi a helyzet? Kinél voltál genetikai UH-n? Én Várkonyihoz megyek holnap. Úgy izgulok,remélem minden ok lesz, és jó lenne, ha az is kiderülne, hogy ki lakozik itt bent.

Az eddigi témákhoz annyit, hogy Tusi maximálisan megértelek. Nekem is volt ilyen időszakom és amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan ment.

Én lehet, hogy egy picit szigorúbb vagyok Danival az átlagnál, párom mindig rám szokott szólni, hogy nem muszáj mindig mindennek "rendben" lennie. Igyekszem visszafogni magam ezügyben, remélem Daninak nem lesz hátránya ebből. Például én elég sokszor "összepakoltatom" vele a szétszórt játékokat, több-kevesebb sikerrel.

Mi pénteken és ma is egy nagyot strandoltunk. Jól éreztük magunkat, Dani nagyon élvezte. Már fekete volt szegény gyerek mire ki tudtam szedni a vízből. A Dagályon voltunk. Találtunk szuper árnyékos helyet+sátrat is felállítottunk. Egy dolog volt csak furcsa, hogy a gyerekmedencében sokkal hidgebb volt a víz, mint a felnőttben. Mondjuk Danit nem zavarta.

Megyek kipihenem a strandolást!

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Látom, baromi aktív volt a fórum hétvégén... :lol:

Mi nem strandoltunk, nekem napalgériám van, meg a műtéti hegeimmel (anyajegylevétel) még pár hétig nem ajánlott napra menni. Terveztük a visegrádi palotajátékok megtekintését, de Bogi lefújta, és közölte, hogy ő Thomasozni akar - így felmentünk a hegyre a gyermekvasúttal. Annyira élvezte a csaj, hogy csak na! Fülig ért a szája egyfolytában. :D

A strandolást meg egyébként sem szeretem a pesti tömegnyomorban, és szerintem drágák is a strandok. Mi mindig csak akkor úszunk, ha hazamegyünk anyuékhoz, az otthoni strand nagyon szép, kulturált, jóval kevesebben vannak, mint itt, és persze az ára is elfogadhatóbb. Meg persze minden lángosost ismerek, és protekcióm van az extra tejfölhöz-füstöltsajthoz :oops:

Katica,
te mit rohangálsz pocakosan más kölkei után??? :shock: én bizony lekaptam volna a tíz körmáről a kedves "anyukát"... Kellemes lakberendezést! Nekem baromi nehéz volt a változtatás, de már megint rendezkedni kéne, Bogi életveszélyes, hiába van elbarikádozva az emeleteságy felső szintje, 2 pillanat alatt fent van, és ott trambulinozik. Nekem meg áll meg a szívem... Szóval lehet, hogy most szétszedjük az ágyat, és vagy 2 normál ágy lesz bent (csak ehhez a szekrénysort meg kéne szüntetni - ami egyébként is használhatatlan, tele van vitrinnel és semmi sem fér el benne, de hát nem a mienk, a tulaj hagyta itt), vagy a felső ágyat léceire szétszedi a párom.

Teszek fel én is pár képet a szépségeimről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv mindenkinek!
andibab

Sziasztok!

Nekem ez a névnapos dolog teljesen kiesett... :oops: :oops: HA nincs olyan oldalam megnyitva ahol van névnap, teljes a sötétség... :oops: :oops:
Utólag is Boldog névnapot a két Lilinek, és neked is Nircee!!!

Pilla, hát mai napság már mi is poénkodunk a medencés sztorin, de megmondom őszintén tavaly majdnem sírva fakadtunk. Egyrészt mert akkor ugyanez a medi a duplájába került mint most, másrészt mert tán egy hónapot sem volt felállítva...
Amúgy attól, hogy a témához nem tudsz szólni, még nyugodtan leírhatod, mi van veletek....:wink: Egyébként meg ha hozzáteszed a magadét, máris hozzászóltál. :wink:
NEkem ezekszerint szerencsém van, mert Szonjára sosem volt jellemző a kavicsszopogatás, és hasonlók. Eddig még a földhöz csapkodás sem került elő idegen helyen, de ahogy elnézem a kisasszonyt eljön lassan az is... :? Engem ami zavar mostanság, hogy sokszor zavarában vagy fáradságában, bárhol vagyunk elkezd kiabálni, hogy "anya cici" :oops: Eddig ezzel is szerencsénk volt, mert bejött ha ajánlunk valami mást helyette, de megérti azt is hogy most nem, majd otthon.

Amúgy a múltkor a héven egy nőci velünk szemben a táskájából falatozni kezdett valami sajtos tallér félét. Szonja csak bámulta, majd felállt, közel hajolt hozzám, és a fülembe súgta: "Aja, hamm, hamm..." Szegénykém tudtam, hogy kér, és olyan balga voltam, hogy mindig van nálunk rágcsa, pont az ilyen esetek miatt, de akkor nem akartam sok cuccot vinni, és az már nem fért a szütyinkbe. Visszasúgtam neki, hogy majd ha odaérünk a mamihoz mi is eszünk finomságot. Megértette. Olyan büszke voltam rá... :oops: :wink: :)

Andi, de helyes ez a Roni csajszi, olyan kis szépség!!! :wink: Bogi meg a megtestesült huncutság :wink:

Katica, mire üdvözölnénk itthon már nem vagy sehol! :D Egyik nyaralásból a másikra... :roll: :) Remélem jó időtök lesz!!!

MAgam is reménykedek, hogy hétvégén nem fog esni, mert SZonja nagy bulija szombaton lesz... :roll:

thenus

Sziasztok!
Bocsi csajok,jól eltűntem,de apa itthon van és élvezzük az együttlétet! :wink: :D
Voltunk pénteken az Aqua parkban vasárnap a Dagályban!Mali valószínű,hogy akkor láttalak is titeket?!Tuti,mert nagyon sokat a gyerekmedencénél voltunk! :D :wink: Nagyon jó volt mind a két nap,majd teszek fel képeket!Egyépként engem is pont az zavart,hogy a gyerekmedence volt a leghidegebb,így nagyon sokat voltunk a nagy medencékbe!

Névnapos babóknak BoLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

A Tiltáshoz csak annyit akarok hozzátenni,hogy tudni kel mikor "érdemes,kell" NEMET mondani! :wink:

most rohanok,mennem kel,de megpróbálok többet jönni,majd!
Minden gyerkőc édes,tündéri! :wink: :D

Sziasztok!Pár kép és húzok!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
DAGÁLYBAN!
Kép
Kép
Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Remélem jobban vagytok már! :wink:
Ezt még felakartam tenni! :oops:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop!
Köszi, jól vagyunk már! Igazából 1 napig tartott Lilinél a betegség. Utána volt 1 napot hőemelkedése, és utána mint ha elfújták volna a bacikat. :D Azért az antibiotikumot szedtük 5 napig.
Ja! Ezzel kapcsolatban akartam még kérdezni, hogy az antibio után még adjam a csajnak a Normaflort, vagy már nem kell?
Jók lettek a képek!!!

Henus!
Nagyon okos lány ez a Szonja lány! :wink: Büszke is lehetsz rá!

Andi!
Nagyon szépek ezek a lányok! Én is úgy mennék már kisvasutazni. :D

Ichtus!
Tényleg! Minek szaladgálsz te más gyereke után? Családtag volt az a valaki?
Tök jó, hogy így kibírjátok, hogy ne kérdezzetek rá a kicsi nemére! Így nekünk is tök izgi, hogy milyen hírek jönnek majd! :D
Nagyon kis huncut a csajszi a képeken, főleg a cicáson. :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Csak két kép.
Kép
Nircee! :arrow: :wink: Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga,
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Örülök, hogy Lili jobban van!!! :D

Katica,
én is csodálkozom, hogy TE ugrálsz más gyereke után, különösen pocakosan!!!!! Én senki gyereke után nem futkároznék, épp elég a sajátom!
Hogy mi mindent vettünk Siminek???? Ajjaj, fel sem tudom sorolni. Persze nálunk is sok minden megvan, így ruha, játék, hordozó, babakocsi stb. nem kellett, de egy csomó mindent már annyira foltos (lepedő, tetrapelus), hogy nem vinne rá a lélek, hogy odaadjam. Meg nemcsak neki vettünk cuccokat, hanem nekem is, főleg a szoptatáshoz.
Itt a lista, ami az eszembe jut:
ágy, matrac
légzésfigyelő (Marci alatt még meghagyjuk a sajátját, amíg rácsos ágyban alszik)
lepedő
tetrapelusok
pelenka
babamosópor és babaöblítő (Marci ruháit már régóta a sajátunkkal mossuk)
cumi a cumisüvegekre
szoptatós párna, melltartóbetét, szoptatós teák
gátmasszázskrém, bimbóápoló krém, popsikrém, babafürdető
eldobható bugyi, Tena betét, körömvirágos wc-papír szülés utánra
Asszem ennyi. :oops:
Nagyon jók a képek!!!!!! Nekem van egy sejtésem Babóca nemét illetően!

Henus,
örülök, hogy leírtad ezt az anyaság-okfejtést, érdekes megfigyelni, mekkora változáson mentél keresztül! Én egyébként egész addig utáltam minden gyereket (különösen az ordítozós kisbabákat), míg meg nem ismertem a férjemet. Addig én hallani sem akartam arról, hogy valaha gyerekem legyen, irritáltak azoka a "kis undorító vartyogó békák". :oops: :oops: :oops: Baromi szégyen, de így láttam a kisbabákat. Semmi édeset nem tudtam felfedezni bennük. Aztán mikor megismertem a férjemet, minden megváltozott, egyszerűen a családalapítás került a középpontba. Talán egyszerre értünk az életünk azon szakaszába, mikor ez kérdéssé vált, mert korábban a férjem sem tudta elképzelni, hogy valaha lesz gyereke. Szóval nálunk nagyon szerencsés volt az összekerülésünk időpontja, ez is amolyan eleve elrendeltetett dolog lehet.
Szerintem jó lett Szonja haja!!!
A medencés sztorin én is jót nevettem volna, de Anyuéknál meg az egér rágta ki a tél folyamán, és az új, amit idén vettek, sokkal rosszabb. Ráadásul Marci nem is akar belemenni, fél tőle, mondjuk ez nem a medencének köszönhető szerintem. :roll:

Verna,
örülök, hogy megvan a mosógép! Remélem, szeretni fogod!

Andi,
azért szívből remélem, hogy nem fogom megvárni, míg dokibácsink visszajön!!!!! Valahogy mostanában úgy érzem, aug. első felében fogok szülni, egyszerűen ezt mondatja velem valami. Most, hogy ennyi a hidegfront, szinte egész napos és folyamatos összehúzódásaim vannak, a hasam kemény, mint a kő, igaz, már nem szedek annyi magnéziumot - direkt. Aztán 2 hét múlva el akarom kezdeni a málnalevél-teát, talán az is segít. Meg bízom Simi jóindulatában.
Persze mint már sokszor írtam, csak akkor jöjjön ki Simike, mikor elérkezettnek látja az időt, Isten ments', hogy korábban, de amint elég érett, és Ő is úgy gondolja, azonnal jöjjön ki, nekem ne várjon egy perccel se tovább!
Gyönyörűek a Lányok, mint mindig! Én úgy látom, hogy Roni kiköpött nővére, mintha klónok lennének! Egy biztos: átjön a képeken is, mekkora nagy francok!!!!! Tényleg nem lesz könnyű velük, de valahol nekem ez nagyon tetszik!!!!
Én meg már nem is mondok semmit Roni fejlődésére, mert csak ismételném magam. :wink: :D

Tiop,
hű, de jó lehetett Nektek már megint!!!! Látszik, milyen jól érezték magukat a gyerkőcök!!!!

Pilla,
nem vagy béna mami!!!!!! Amennyire ismerem Laját, hát, nem könnyű vele, tényleg kis ördögfióka, iszonyat energiával, úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Lehet, sőt biztos, hogy másképpen is lehetne nevelni (és ez mindannyiunkra vonatkozik szerintem), de tény, hogy ami az egyik gyereknél beválik, az a másiknál nem, meg hát ha folyton veszélybe sodorja magát a gyerek, akkor egy idő után elfogy az ember türelme.

Tüccs,
mi volt ma a dokinál?

Mi megvagyunk, ez a hűvösebb idő való nekem, ilyenkor sokkal jobban érzem magam.

Viszont most leírom, mi volt az a 3 dolog, ami az elmúlt napokban felhúzott. Akit nem érdekel, nyugodtan lapozzon tovább.
1. A nevelőapám névnapja akkor volt, mikor épp wellness-ezni voltak. Én felhívtam telefonon, és boldog névnapot kívántam neki. Aztán hazajöttek, eltelt 2 (!!!) hét, és ugyebár a férjem név- és szülinapját ünnepeltük, amit mi szerveztük. Rá 5 napra (tehát a névnap után majdnem 3 héttel! szól Anyu, hogy milyen rosszul esett a nevelőapámnak, hogy mikor itt voltak nálunk, meg sem köszöntöttük! Na, erre kissé elszállt a fejem, Anyunak nem mondtam semmit, de könyörgöm, a férjem buliját mi szerveztük, ha a nevelőapám ünnepelni akar, akkor ő szervezze meg, nehogy már a férjem buliján! Vagy szóljon előre, hogy lehet-e összevont buli! Ja, és arról nem tehetek,hogy nem volt itthon, mikor a névnapja volt, de felhívtam, mikor az ő saját 2 gyereke már hosszú évek óta rá sem csörög!!!! És 3 héttel az esemény után már ne panaszkodjanak, mert nem tudok mit tenni, nem tudok változtatni a dolgokon. Szólt volna Anyu, mikor hazaértek, hogy mikor ünnepeljünk, nem?
2. Tudják, hogy mindketten diétázunk, de főleg én. Erre áthívnak vasárnap ebédre, és mi a desszert? RÉTES!!!!!! Amiből persze egyikünk sem ehet, és imádjuk. Szegény férjem el is ment, mert nem bírta nézni. Mikor finoman szóvá tettem, hogy hát mi ilyet nem ehetünk, akkor a válasz erre az volt, hogy nemcsak mi vagyunk ott, hanem ők is! Nem tudom, de nekem az a hozzáállásom, hogy ha vendégül hívok valakit, akkor hozzá alkalmazkodom, és rá vagyok tekintettel, nem magamra! Ott van a hét többi napja, akkor nyugodtan zabálhatja a rétesét! Vagy ne tette volna ki az asztalra! Szerintem.... Arról már nem is beszélek, hogy csupa cukros üdítő volt, ásványvíz meg csak szénsavas..... Így maradt a csapvíz. A főétel meg rántott hal és rántott szelet. Így szerencsére nagyon jól tartottam a diétámat, mert alig ettem egész nap valamit.
3. Még ugyanaznap (a férjem hazajött, és otthagyott minket) délután Marci már nagyon álmos volt, és bár anyu hiába próbálta csakazértis bevinni a medencébe, szegénykém csak aludni akart. Ennek hangos hisztivel hangot is adott. Anyu persze leszidta, hogy milyen csalódást okozott neki, hiszen a medencét is miatta vette, még szerencse, hogy Marci nem igazán érti még ezt. Na, mindegy, én próbáltam csitítgatni az ölemben, míg anyu felöltözött, de nem sikerült. Aztán jött anyu, kikapta Marcit a kezemből, és vitte be a kanapéra, hogy lefektesse aludni. Én meg kértem, hogy ne a kanapén altassa, mert akkor egyrészt állandóan ott kell lenni, le ne essen, másrészt mi az ágyához szoktattuk, és ne változtassunk a rutinon, rakjuk be az utazóágyba. Erre csak köti az ebet a karóhoz, hogy mi a fenének az utazóágy, el tudja altatni a kanapén is. Én meg erre már elvesztettem a türelmemet, és bevallom, kissé ingerülten visszakérdeztem, hogy miért kell állandóan mást csinálni, amit kérek, ha van valamilyen rutinunk, akkor milrt kell felrúgni, hogy utána napokba telljen, míg vissza tudunk állni. Na, erre én lettem az igazságtalan, a szemét, akinek csak akkor jó az anyja, ha kell valami stb. stb... És ekkor kapcsolódott be a nevelőapám, akinek semmi köze nem volt a dolgohoz, és elmondott mindennek, meg hogy nehogy már más legyen a hibás, és mindig más rontsa el a dolgokat, és különben is az én nevelésem sincs a helyzet magaslatán stb. Még szerencse, hogy ott volt a nagymamám, aki elhívott onnan magukhoz, mert egyébként lehet, hogy olyan ordítozás lett volna, hogy az egész környék ettől lett volna hangos. Pedig én nem akartam senkivel sem veszekedni, sőt, de azért egyelőre én vagyok Marci anyja, és ha kérek valamit, függetlenül attól, hogy erről másnak mi a véleménye, akkor elvárom, hogy aszerint cselekedjenek. Hozzáteszem, alig van ilyen, igyekszem elég szabad kezet adni mindenkinek, egyedül az alvás és az evés terén vannak határozott elképzeléseim.

Ami igazán meglepett az az, hogy eddig anyuék sosem voltak ilyenek, mindig megkérdezték, hogy szabad-e ezt vagy azt, de most mintha kifordultak volna magukból.
Mindegy, ezzel csak azt érték el, hogy még ritkábban megyünk oda, arról meg sokáig ne is álmodjanak, hogy Marcit odaadjuk nekik.

Na mindegy, de le kellett írnom, mert nagyon fortyogott már bennem mindez, most már jobban vagyok. A férjemmel hiába beszélek erről, nem akar a mi dolgainkba beleszólni, mert ha megtenné, akkor úgy kiosztaná a családomat, különösen a nevelőapámat, hogy soha többet nem állnának velünk szóba.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Rögtön egy kérdéssel kezdeném :oops:
Nektek kellett menni csípőszűrés kontrollra, mikor már ügyesen járt egyedül a gyerek? (Én úgy emlékszem, mondott vmi ilyesmit a doki annó 4hónaposan, de a leletre nincs ráírva..)

Most várjuk a 15 hós oltás esetleges tüneteit. Remélem ezt is megússzuk.. már egy jó pár napja kap C-vitamint is, hogy kicsit feltuningoljuk az immunrendszerét ;)

Andi, hogy ti mennyit csavarogtok a két gyerekkel.. Hogy bírják az utat? És Ti hogy bírjátok?
Nagyon jók a képek. Én Ronit eddig mindig huncutkának láttam a képeken, vagy épp nagy komolyan ráncolta a szemöldökét, de most annyira csajos, hogy azt elmondani nem lehet :wink:
Nagyon jó a 'Bogi és Apa' kép. :D

Tiop, eszméletlen Zsani a csúzdákon :shock: Egyáltalán nem félt, hogy beleplaccsant a vízbe?? Olyan szépek a gyerekeid, és annyira jó pillanatokat tudsz elkapni és megörökíteni!!! Márkot mostanában képtelenség rendesen lefotózni, csak úgy lehet, ha nem látja, de akkor is csak hátulról.. :oops:

Giga, Lili ennivaló a copfokkal :lol:
Jártok még tornázni? Sír még nagyon Bulcsú?
Bulcsú szép nagy baba, a napozó már szinte feszül rajta, pedig a második gombba van gombolva ;) Kóstolgatja már a gyümiket a nagylegény, vagy most a szopi is rendeződött?

Katica, jó kis nyaralás volt ez neked... :? Tényleg jöttök-mentek, hegyetmásztok, nagyon fitt kismami vagy ;)

Nircee, úgy sajnálom, hogy a családoddal ennyire nehéz. Szerintem is nagyon fontos a gyerekeknek az állandóság, és ahogy kivettem, Marci erre elég érzékeny (amúgy Márk is, egy izgalmasabb nap után, vagy akár csak, ha a nagyiknál töltjük az egész napot, tuti, hogy rémes, sírós éjszaka következik.. :? ).
Én mindig írom, hogy lehetne egy kicsit a családod is alkalmazkodóbb (és ezzel dühödben, szerintem te is egyet értesz, aztán mikor lenyugszol, magadravállalod a felelősséget, hogy nem alkalmazkodhat mindenki tehozzád, csak azért mert terhes vagy. Pedig szerintem DE!! És Marcihoz is nekik kell alkalmazkodniuk, mert egy kisgyerektől ezt nem várhatják el!!)
Persze tudom, hogy nem lehet rájukborítani az asztalt, mert ők a családod, akik segítenek, meg szeretnek, de engem mindig úgy felhúz ahogy veletek bánnak... :evil:

Na,most ennyi, lejárt a mosógép..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Nem semmi, ami történt a családodban. Amikor Anyu nem azt csinálja valamelyik gyerekkel kapcsolatban, amit én mondok, én rászólok, hogy az anyja én vagyok, így az legyen, amit én mondok. Megérti, és próbálja legközelebb úgy csinálni. Nem tudom, hogy nálatok milyen a viszony, feltételezem, hogy nem olyan jó, ha így viselkednek... A nevelőapáddal kapcsolatban, meg inkább nem mondok semmit. Hogy jön ő ahhoz, hogy bírálja a te nevelésedet? Nekem valaki ilyet mondana, hát nem tenné ki az ablakba, amit kapna... :evil:

Szantre!
Nekünk nem kellett ennyi idősen visszamenni csípőszűrésre. Egyébként mi holnap megyünk Bulcsúval. :wink:
Járunk még Dévényeshez, és még sokáig is fogunk. Egészen addig amíg Bulcsú el nem kezd egyedül mászni. Még mindig sír. :(
Tegnap volt az első nap, hogy a legénynek almát adtam. Nagyon nem komálta, de azért 3 kanálkával lement neki. Aztán rájöttem, hogy nem elég lereszelni neki, meg is kell pépesíteni, akkor talán könnyebb lesz lenyelnie. :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Hű, ezek a strandolós képek nagyon jók lettek Tiop!!

Andi, a lányaid is nőnek , mint a gomba. És most nem csak Ronira gondoltam!! :)

Nircee!
A családodat tessék kiosztani, ha úgy érzed és ne fojtsd el magadban az indulatokat, mert teljesen jogosak. Kicsit én úgy érzem anyukád nevelőapád befolyása alatt állhat, ami nemigen kedvez a kapcsolatotoknak. De nem akarok beledumálni a dolgaidba, csak tényleg igazságtalanok Marcival is és Veled is.

Szantre
csípőszűrés kontroll nekünk sem volt. :roll:

Giga
Lili gyönyörű, mint mindig!!! Hogy csinálod, hogy engedi copfolni a haját????

Mi voltunk dokinál tegnap, lekezelt alaposan és megnéztük a babákat is odabent.
Kép a Kistesók
Olyan szerencsésen elkaptuk ezt a pillanatot, hogy a doki önként ki is nyomtatta nekünk. :D Persze pár pillanat múlva már egész másképp lubickoltak.
Jövő héten megyünk 4d-re, muszáj már a kicsik nemét megtudni, márcsak a vásárlás és szobafestés miatt is. Meg persze lyuk van az oldalunkon... :lol:
Képzeljétek a hajnali vihar a mellettünk lévő hatalmas fáról egy oszlopnyi gallyat letört, tök szerencse, hogy nem esett a társasházunkra.. Azt hittem befo"""ok, úgy megijedtem.

KépKép
tüccs

Tiop! ROLANDNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
Vendég

Lányok!
Én már teljesen kivagyok!
Az agyamra megy, hogy Bulcsú egész álló nap üvölt. Hasrafordul állandóan, és nem tud visszafordulni, és üvölt. Ha visszafordítom, akkor mégjobban rákezd, és csak akkor nyugszik meg ha felveszem, vagy ha hagyom még pár percig sírni, akkor magátol is sikerül lenyugodnia, de már teljesen elegem van. Ha etetem feszeng az ölemben, állandóan hátrahajlítja az egész testét, mint aki hídba megy le. És a ráadás, hogy etetés után ha leteszem ugyebár egyből fordul hasra, és mindent kihány. Teljesen feleslegesnek érzem, azt hogy én vagyok. Minek termelem én itt a tejet, ha úgyis kibukja. Néha úgy érzem, hogy sose fog már megtanulni visszafordulni.
Most nagynehezen kibuliztam, hogy ha Apa hazajön én elmegyek vásárolni EGYEDÜL. Kíváncsi leszek, hogy valóban így lesz-e, mert az eső már elállt, és a párocskámnak ma edzése lenne...

Kép
Kép
giga1

Na! Most telefonált az én kis párocskám, hogy itt esik-e az eső? Mondtam, hogy nem, úgyhogy akkor menjen bringázni, mert tudom, hogy úgyis azért kérdezte. Mondta, hogy de azért attól én még elmehetek, mert ő csak 6kor menne el itthonról. Köszi! 5-re ér haza. Mondtam, hogy akkor inkább hagyjuk, mert 1 órával én nem megyek semmire... :evil: :(

Kép
Kép
giga1

Giga!
Holnapra rendeltem neked ESŐT egy vödörrel!!!!

Egyébként meg tessék komolyan ÖNZŐ-nek lenni 1hónapban legalább egyszer, de inkább többször...

Bulcsúhoz pedig türelmet kívánok, más ötletem nincs.. :cry:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Huhh, Nircee...mozgalmas a családi élet felétek! :roll:
Teljesen megértelek, de biztos vagyok benne, hogy te is érzékenyebb vagy így a finishbe. :wink:
Nálunk is előfordul, hogy valamelyik mami nem az én elképzeléseim szerint cselekszik, de olyankor nyelek egy nagyot (naggyon nehezemre esik) és azt gondolom, ritkán találkoznak (anyuval pl) és nem rontom el az örömét. A másik, hogy Szonjának is fel szokott tűnni, ha mami másképp csinálja mint mi szoktuk, és olyankor egy csomószor van, hogy rám néz, megerősítést vár. Ez már egy könnyített helyzet, mert akkor én dönthetek hogy legyen tovább... :) Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem egyszerű a helyzeted, de ha Marci egyébként szereti őket, ne foszd meg egyiket sem azzal, hogy nem adod nekik oda a gyereket. Egyébként a gyerekek nagyon rugalmasak, és hamar rájönnek, mi az amit a mamival így szoktunk anyával másképp. Hamar megtanulják a különbséget. :wink: Meghát ha meglesz Simi jól fog jönni ha ők sűrűbben Marciznak. :wink:
Meg ne haragudj, nem akarom az észt osztani, mert tudnék én is mesélni, mi nem jó itt felénk, csak tompítani akarom a feszkót... :wink: :)

Egyébként ha ez a panasznap, bekapcsolódok. :? ( Giga is látom kicsit összevonta a szemöldökét... :) ) Szonja az utóbbi két napban eléggé próbára tette az idegrendszeremet. Semmit nem tudtam tőle csinálni, pedig itt van egy rokon kislány is, de vele sem akart játszani, csak "ajázott" egész nap. A másik, hogy ennek a hangulatának megfelelően örökké cicizne, de az már azért nekem is sok, így nappal már nem adok neki, csak alváskor, ebből is csak a nagy ordítás volt. Ráadásul 4. napja nem hord pelust, csak alváshoz, viszont tegnap kétszer is már akkor szólt, hogy "pisi" amikor csorgott. Ez nem baj, csak nem óhajtotta levenni a pisis göncöt, ordított. MAgyrul minden baj volt. Nekem az ilyen napok nagyon leszívják az energiáimat, és nagyon hulla vagyok, jól esne, ha este egy-két órára, vagy csak egyre jönne valaki, és foglalkozna Szonjával. Ma majdnem ugyanez volt a szitu, csak Szonjuska még nem is aludt délután...A páromnak meg mertem panaszkodni, hogy kicsinál teljesen ez a gyerek, mire azt válaszolta adjam bölcsibe, mert ő nem tud rajtam segíteni. NA ezzel végképp betette e kaput. Már hogy ne tudna! Mondana két biztató szót, vagy megigérné, hogy 6 óra fele végez, és Szonjázik. NA mindegy. Mostmár megbeszéltük. El is mentek Szonjával este nem tudom hová, csak Szonja tolta a dömpert. :lol:
Viszont megfejeltük a napot a hajmosással. :? NEm is részletezem.... :(

De vannak jó hírek is! :) Szonja már napok óta szól, ha pisilnie kell. Sőt! Szombaton mentünk a tesómékhoz, és szólt útközben, hogy pisi. Kérdeztem megálljunk e, sőt meg is álltunk, de nem akart pisilni. Konkrétan mondta, hogy "Éjja pisi" Éváéknál pisil. Úgy is volt. Kibírta addig, és mikor kiszálltunk az volt az első. :D :D
Tegnap este pedig belekakilt a Wc-be. Eztjavascript:emoticon(':wink:')
Wink pedig ma megismételte. :) NAgyon büszke vagyok rá!!!!

Tüccs, de jól elkaptátok a fotót, tényleg! :wink: :)

Pilla, tegnap is akartam mondani, hogy tegyél már fel fotót Laja frizujáról!! Azt mondtad, te is levágtad neki! :wink:

Tiop, ti aztán nem loptátok a napot a hétvégén! Látszik, hogy jól éreztétek magatokat! :wink:

Szantre, nekünk sem kellett csípőszűrésre menni, de anyukám állítja hogy kell egy kontroll vizsgálat, és gáz, hogy a dokinénink nem küldött egy éves kor körül... :?

thenus

Lenne még egy kérdésem:
A Deichmannban vannak Bobby Shoes gyerekcipők, ismeritek ezt a márkát? eseteg van vele tapasztalatotok?
Nekem nagyon tetszenek, és jónak is tűnnek (bár cipő terén, mindig nagyon bizonytalan vagyok :oops: ), és az ára is nagyon baráti.

:?: :?: :?: :?:

Én is szeretnék panaszkodni, de most nincs erőm... :?

Henus, gratula Szonjához!!! Nagyon ügyes!

Tüccs, nagyon jó a kép a Bébikékről!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre! Nekünk van ilyen szandikánk, és nekem tetszik. KAptuk, így az áráról gőzöm sincs. :roll:

thenus

Tüccs!
Köszi az esőt. Elmentem egyébként egyedül vásárolni, de nem igazán kapcsolt ki. Gondoltam leülök egy szelet pizza, és üccsi társaságában olvasni egy újságot, erre nem odajön egy dakota a rajta csüngő gyerekkel, hogy adjak neki pár forintot? :x Olyan mérgesen küldtem el, hogy utána még egy jó ideig nem láttam a pipától. Csak lapozgattam az újságot, de nem láttam semmit. Mihelyst elment a némber a következő pillanatban ott termett egy hallássérült srác, és már osztogatta is a kis plüssöket... :x :evil: Na erről ennyit.
Ez a frizura Lilinél úgy történt, hogy megcsináltam neki, aztán a nap folyamán néha amikor eszébe jutott kiszedett 1-1 gumit, de én mindig visszatettem, így egy idő után megunta, és már másnap simán hagyta, hogy a hajában legyen. Talán egyszer próbálta meg kiszedni.
Dórinak tutira jól állna, neki már hosszabb a haja mint az én csajomnak. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Utólag is köszönjük a köszöntéseket!
Giga: Lilinek is Boldog Névnapot kívánunk!

Látom sokunknak elege van egy kissé :D Hát én sem lógok ki a sorból csöppet sem, tegnap már mondtam Lilinek, h tutkó kiteszem az utcára, annyira kikészített.
És tényleg a legdurvább az, h sz@rni sem tudok nyugodtan, komolyan mondom. Szeretnénk még egy gyereket, de néha rohadtul elgondolkodom, h kell-e hisz eggyel is alig birok. Nálunk sajna nincs nagyszülői segítség az egyik 350 km-re a másik kb 10 000 km-re lakik. Igaz anyósomat akkor is csak minimálisan venném igénybe ha közelebb lenne. Hiába marha rendes, de ugye a jószándék kevés.

Képzeljétek hétvégén legurottunk Lellére. Hát marha jó volt, Lilit alig lehetett kirángatni a Balatonból. Meg van őrülve ha vízközelbe kerül. Ugyanezt csinálta tesóméknál a 19 fokos nagymedencében, szanaszét fagyott, de csak irtó hiszti árán lehetett kiszedni a vízből. Főleg, h akkor nem is volt az a nagy meleg.

Nálunk jövőhét végén kezdődik megint a felújítás, amikor is Lilivel megyünk haza Szegedre, úgyhogy egy darabig még olvasó módban sem leszek sajna :(

Giga: tényleg nagyon édi Lili a copffal. Nekünk az még odébb van :lol:

Tüccs: nem semmi a kép, nagyon jól elkaptátok! Dórinak nagyon szép göndör kis fürtjei vannak!

Nircee: Kitartás neked! Hát ilyenkor nem is nagyon bánom, h nincs közel a család. Igaz Apa rokonsága a távolból is képes idegelni minket :twisted:

Andi: a csajok mint két tojás. A képeket nézve, Roni sem fog lemaradni Bogi mögött a huncutságban!

Tiop: királyak a strandolós képek! Zsani nagyon profin csúszik lefele!

Henus: Szonja nagyon ügyes, akkor már pikkpakk szobatiszta lesz teljesen!
Tök fura ez a hajmosás dolog, nálunk nincs vele gond, igaz samponnal hetente max 1x mossuk vagy ha összekente. Viszont vízzel szinte minden nap.
Sőt mostmár zuhanyozni is szeret, mióta apával együtt fürdik. Úgyhogy lekopogom, szerencsések vagyunk.

Szantre: nekünk se mondta a dokinéni h kell kontroll csípőszűrésre. De jövőhéten megyünk 18 hósra akkor rákérdezek.

Giga: láttam kérdezted meddig adjad a Normaflore-t. Én antibio után még egy napig szoktam adni neki, de sztem ha tovább adod sem nagy gáz. Szerencse, h "könnyedén" megúsztátok a betegséget.

Csajok lenne két kérdésem:
az egyik, h kb mikor derül ki milyen kezes a gyerek? Nem mintha izgulnék ezen, csak kíváncsi vagyok. Egyelőre úgy tűnik Lili többet használja a bal kezét evéshez, rajzoláshoz, labdázáshoz de nem egyértelmű. Azt hallottam véglegesen majd mikor írni tanul, de gondolom korábban is látszik már igaz?

A másik: szerintetek hol vegyek vmi jó minőségű puha ceruzát? Mert most filccel megy a rajzolgatás, szinte állandóan. Amit vettem cerkát, meg zsírkrétát lószar. Úgyhogy szeretnék neki normális ceruzát de eddig nem találtam.

Képzeljétek hétvégén mikor pelus nélkül bugyiban volt a kisasszony a szobából odaszaladt hozzám a konyhába és akkor kezdett el pisilni. Tökre meglepődtem, mert eddig csak jött a pisi és kész. Mostmeg már látszott, h kell neki és azért jön hozzám.

Most mennem kell, mert minden összefirkál, remélem még tudok jönni befejezni és képeket tenni.

Kata

Kép
murphyke

Pár kép:

laza vagyok mint egy kiscsávó:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

kicsit fenékre huppantam a pocsolyában:
Kép

bicajőrült:
Kép

mit nekem a 19 fokos víz:
Kép

Kép
murphyke

Sziasztok! Én most nem panaszkodhatok, mert Lolo mostanában nagyon keveset hisztizik, annál többet röhög - gyakorlatilag mindenen. Kis bohóc, kitalál valami játékot, és nevet rajta (pl. hogy a tollra rárakja a kupakját és hasonlók). De rajtunk is nevet, ha megbotlunk, leejtünk valamit - kis kárörvendő. :)

Murphyke: nálunk is felmerült a kézpreferencia kérdése, ugyanis Lolo egészen határozottan balkezesnek tűnik, ezért utánaolvastam a dolognak. A vélemények nagyon eltérnek. A legtöbb szakember szerint ilyenkor még sűrűn váltogatják, hogy melyik kezüket használják előszeretettel, és valóban, csak 6 éves kor körül alakul ki véglegesen a kézpreferencia. DE: a kézpreferencia nem egy menet közben kialakuló dolog, hanem veleszületett, ezért egyes szakemberek szerint - és én inkább nekik hiszek - onnantól kezdve, hogy a gyerek elkezd nyúlni dolgok iránt, már meg lehet figyelni, hogy melyik agyfélteke dominál - vagyis melyik oldalt használja inkább. Nálunk egyértelműen a bal keze ügyesebb Lolonak, ha meg is fog valamit jobb kézzel, átteszi a balba, mert azzal tud "manipulálni". Ez vonatkozik evésre, rajzolásra, építésre - és mindenre, ami koordinációt, finommozgást igényel. Egyébként annak az esélye, hogy két jobbkezes szülőnek balkezes gyereke szülessen, az kb. 2%. :) Úgyhogy ismét felvetődött bennem, hogy nem is én vagyok az anyja. :) Nálunk ugyebár az apa a biztos, le se tagadhatná...
A lényeg, hogy semmiféleképpen nem szabad befolyásolni, hogy melyik kezét használja a gyerek, mert iszonyatos károkat lehet vele okozni!!!! (Amikor vettünk egy kanál készletet, amiben az egyik hajlított, csak jobbkezes használatra alkalmas, rögtön eldöntöttem, hogy ez az, amit soha nem fogunk használni, hiszen eleve determinálja, hogy melyik kézzel egyen a gyerek, ami nagyon nem szerencsés!!!)

Nircee: én Henussal értek egyet, hogy néha bizony le kell nyelni a szülők "hülyeségeit", többet ér a nyugi. És a gyerek igenis tudja, hogy mit lehet a szüleinél, és mit a nagyszülőknél, nagyon hamar megtanulnak alkalmazkodni. Én nem bánom, hogy a szüleimnél más a "rend", mint nálunk, mert ez is csak az alkalmazkodóképességet segíti elő. Nálunk ugye elég gyakran van Lolo a nagyiéknál, szokott ott aludni is, és még nem volt belőle gondunk, hogy ott pár dolgot másképp csinálnak - pl. uzsonnára főétkezés van, ez náluk így alakult ki, mert ők akkor vacsoráznak, mikor Lolonak uzsonnaidő van. Egyébként nálunk Lolo pont a szüleimnél tanult meg egyedül aludni a kiságyban, és sokáig még itthon nem aludt el egyedül, aztán egyszer csak itt is megszokta.
Na mindegy, azt akartam kihozni, hogy nem baj az szerintem, ha a nagyik bizonyos dolgokat másképp csinálnak, nem érdemes emiatt veszekedni - persze lehet rá utalni, hogy te másképp csinálod, ezt én is megtettem párszor, de ha nekik más válik be, akkor csinálják úgy... (Hozzáteszem, ez azokra az esetekre érvényes nálunk, mikor én nem vagyok ott, akkor úgy nevelik a gyerekem, ahogy akarják... ;) ). Nekem ez maximálisan megéri, hiszen rengeteg segítséget kapok tőlük...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?