2003.01.11 18:19
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Nagyon örültem, hogy megtaláltam az írásaitokat, mert eddig még senkivel nem találkoztam, aki hasonló cipöben járt volna.
Én szülés után 10 hétig véreztem.
Szülés után Ergam szurit adtak, mert állítólag nem elég gyorsan húzódott össze a méhem. 5 hétig véreztem, majdnem elmúlt, aztán újra felerösödött.
Az orvosom azt mondta, ha 7 hétig is eltart, az már nem OK. Persze 7 hét múlva is tartott. Terhességi teszttel nézte meg, nem maradt-e benn lepénydarab, de negatív volt. Ergam cseppeket írt, meg Dicynone-t. Ez utóbbit végülis a gyermekorvos javaslatára nem szedtem, mert egy gyógyszerkönyvben sem találtunk semmit arról, hogy szoptatás alatt lehet-e szedni. (Fönt olvastam, h lehet.)
Az Ergamra el is múlt a vérzés, de ahogy elfogyott, a 8. héten újra kezdödött. Egy másik orvos UH-val megnézett, és azt mondta, lassabban gyógyul a seb a méhemben. Még adott egy esélyt újabb Ergam szurinak és cseppeknek, de utána menthetetlenül küret. (Mellesleg biztosított, hogy ha be kell feküdnöm, a babát is fölveszik, hogy tudjam szoptatni, ez a Marcali kórház volt).
Megint ugyanaz: az Ergamra abbamaradt, de ahogy elfogyott, megint elkezdödött a vérzés. Már a 10. hétnél tartunk. Ekkor hirtelen fölugrott a lázam 39,5-re, azt hittük, nagy baj van, és az orvos telefonon azt mondta, másnap reggel vár a kórházban, de lement a lázam, és valószínü, hogy csak egy mellékes megfázás okozta.
Azonban még mindig véreztem, és tényleg küret lesz a dologból, ha nem megyek el egy talp-reflexológushoz. Ö megmasszírozta a talpamat, és még aznap abbamaradt a - pár nap szünettel tarkított - 10 hete tartó szülés utáni vérzés.
Szóval szakmai infóval nem tudok Nektek szolgálni, hogy mi okozhatja ezt (nekem is mondta egy szülésznõ ismerõsöm, hogy lelkileg felforgatott az egész szülés, meg az elsõ idõszak), de gondoltam, leírom, mi volt az egyetlen dolog, ami nekem segített, és azonnal segített. Szerintem még ha nem hisztek benne, akkor is érdemes kipróbálni, mert 1000x jobb, mint kórház és küret.
Üdv, és sok sikert! Számoljatok be a következnényekrõl.
Kisanya
(zsofia_arvay@yahoo.co.uk)