Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Anett: :lol: :lol: Naggyon édes Eszti!
És mi lesz ha Eszti feláll? Addigra megtanul esni és nem fog ekkorákat zakózni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Ádika is jó nagyokat koppant ültéből. Most is esik, de mostmár gyakran vissza tudja nyerni az egyensúlyát.
Andi: Huba hagyja magát ringatni? És Petra nem ébred fel Huba sírására?
Sosem értettem ez hogy működik!
Kati: gumiszoba néha jöhetne erre is Anya használatra :wink:

Itt akkora szél van. Nem csodálom, hogy Ádika kicsit bolond. És én is az leszek, ha nem tudunk kimenni.

Kép
Kép
gabcii

Esztike csoda pofi!
Nagyon aranyos!

Fú itt is tök nagy szél van meg dög meleg!

Mi most kajcsiztunk és daraboltam fel neki öszibarackot nagyon szépen ette!
Persze proba cseresznye beleraktam neki egy kistálba persze pofára az etetőszékbe igy anya meg apa adta!

Gumiszoba: :lol: :lol: :lol: :lol:

Esés hála nállnuk nem volt csak kisebb!
Bár biztos lesz nagyonbb is! :?

Kép

Kép
mogyoland

Itt is fúj a szél és kánikula van. A sötét szobában hűsölünk Lénivel.
Szegénykémnek kicsit hasmenése lett a sárgabaracktól, annyira ízlett neki, falta, de később fürdeni kellett :lol: :lol:

Holnap kap először sajtot a főzijébe.
Vendég

Kérdesem lenne, hogy ha sajtot tesztek a főzibe, akkor még mi más kerül bele? Pl. olaj, hús...rizsliszt?

Krumpli és répa főzi lenne, sajttal.
Vendég

Hogy én erre miért nem jöttem rá? Igen, igen gumiszoba....nekem!!!! Ma nagy hasznát vettem volna...de tuti mindig foglalt lenne nálunk :lol: Ma teljesen kikészültem, hogy a gyerekeket nem lehet egy légtérben tartani, mert mindig van valami konfliktus (általában B a feszkókeltő - ha Ábel játszik az ő játékaival, az a baj, ha a sajátjaival, az a baj, h máshol vakarászik, az a baj, ha megközelíti fél méterre B-t, az a baj, :twisted: ). De ezen most mélyen elgondolkodom... Vagy inkább mégis a Holdra kéne költöznöm?

KépKép
KépKép
prücsi

Kati, megnéztem az előrejelzést és talán csütörtökön már jó idő lesz, szerdára még esőket mondanak. Én inkább a délelőttre szavazok, nálunk a délután gázosabb. Ábel max majd alszik egy kicsit a kocsiban hazafelé és ezzel letudjuk a délelőtti alvást.
Szóval, kinek van kedve csütrötökön jönni a Kopaszi gátra??? (Lágymányosi híd lábánál, budai oldal)

Ja és vigyázat! hétvégén kánikula 35 fok!!!

Szájpenészre én is a Boraxot mondtam volna, ezt említette a dokinénink a műltkori afta gyanúnál is, mint általános szájbajos szer. De holnap majd rákérdezek.

Anett, Esztella nagy színésznő! Cuki!

KépKép
KépKép
prücsi

Ági, Zsórys képek klasszak, Ádi cukipofa, az Apás kép meg annyira jó! És ne aggódj én is csatalkozom az alapból hasas nők táborához...ezt osztotta a gép :?

Kati, Kékszemű annyira szép gyerek! És tényleg el lehet csábulni ettől a nézéstől...Én már most el tudom képzelni, hogy milyen helyes hapsi lesz belőle :wink:

Edit, nekem nem csak a nyuszis zsebestartó tetszik, hanem Léni Babszem is! Ügyi vagy! Jöhetnél hozzánk is, mert egy nem használt napellenző vásznát kéne átalakítanom B kerti kisházához ilyen függönyszerűnek. De nincs kedvem elővenni a varrógépet...
Légyszi írd már le Babszem egy heti ebédjét. Olyan jókat találsz ki neki!

Na, megyek még megcsodálom az ikreket!

KépKép
KépKép
prücsi

Ja! Ábel sem iszik szinte semmit. Inkább rágcsálja az itató poharat és a lényeg meg a nyakába folyik. Igaz, ő még 4x szopizik...ebben bízom, h így jut valamennyi folyadék a pociba.
Kutacsa szerintem nem vészes.

KépKép
KépKép
prücsi

Ahoj!

Kezdem a napot!

Volt nagy zuhé éjszaka!

Hát ma is nagy meleget mondanak!

Én mennék a Kopasz gátra de hogy?? :roll: :lol:
Na majd egyszer!

Jajj megyek a fönőkasszony szólit!

Kép

Kép
mogyoland

Kati, kérdeztem a dokinéninket szájpenész ügyben.
Ő is a BORAX-ot mondta, C5 v. C9, egy hétig napi 3x2, aztán még lehet adni a következő héten 2x2-t. Mellette meg ecsetelni.

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Megnéztem az időjárás elörejelzést és mindjárt fel is bosszantottam magamat! :evil:
Péntek 32, szombat 34, vasárnap 38!, hétfő 37! fok :evil: :evil: :evil:
Kellett nekem szólítani a 40 fokot, csak ideér, hogy a rossebb egye meg!
Bocsi, hogy ezen dühöngök, de nagyon utálom a meleget és annyira megnehezíti a napjainkat. Szinte egész napra be leszünk a lakásba zárva.
Na tessék, a déli harangszót meg mindjárt hátba rúgom! :twisted:
Alapon pedig abszolút nem paprikás a hangulatom.
Tegnap egy barátnőmmel beültünk vacsizni és dumálni. Olyan jó volt.
Ma pedig másik barátnőt kísérem el nőgyógyászhoz, hogy mondja ki, TERHES.
Holnap utazunk anyósékhoz. Szombaton jövünk meg. De elötte beugrunk Balaton Fenyvesre vacsorázós barátnőékhez kerti partira.
Ez a hét annyira sűrűre sikerült. Keresztanyu barátnővel nem is tudunk talizni, aztán terhes barátnő is jött volna még a héten, de ez is ugrik ugye az anyós túra miatt.
És én még asztem, nem is nagyon van barátnőm, akit érdekelnénk... :oops:
Azért követhető voltam? :D

Kép
Kép
gabcii

Húúú, kicsit skizoid lett az előző Hsz. Lehet, hogy le kéne dőlnöm nekem is így szieszta időben?! :?
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Helló
Nálunk már javában folyik az ebéd utáni alvás :shock: Kicsit átstrukturálódott a mai napunk.

Gabcii, kánikula??? Nyáron??? Hogy mik vannak?! :shock: 8) :lol: :lol: :lol: Jobb, ha nem mérgelődsz, hanem belenyugszol. Én sem szeretem/bírom vmi jól a meleget, de inkábnb most, mint ősszel vagy tavasz helyett. Mi is sokat vagyunk benn (Mmivel 9-re érek haza, nagyon gyorsan meg kell járnunk a piacot, hogy még a meleg előtt szerezzünk élelmet), délután pedig az árnyékos játszóterek állandó vendégei leszünk terv szerint. Lehet még fürdeni- nem kell hozzá medence :P - strandolni, plázázni (csak ne felejtsd otthon a plusz pulcsit!), stb.
Kicsit irigykedem a barátnőzés miatt. Én olyan nehezen mozdulok a két kölyökkel, de a barátnőim is eggyel. :? Pedig rámférne egy-két baba-mama találka.
És értehtő vagy ;)

Sajt: ma kipróbáltuk tízóraira a sajtos kenyeret (inkább késői reggelinek mondanám): mondjuk külön-külön ették, de mindkettőjüknek ízlett. És tegnap micsoda sárgadinnye-habzsolást vágtak le este! :shock:
És ha már kaja: borjúhúsos bébiételt kaptak hétvégén, és ízlett nekik.
Tej: valaki szakértő leírná a tejbevezetés folyamatát? Először főtt ételben, utána kortyonként? Hogy kell????

Többiek hol vagytok? Zsu, Jolka, Hajni (priviben is jöhet a panasz, ha akarod) és a többiek! Móni igazoltan távol, Macsek??? Valahogy nem hiszem, hogy mindenki Ken Follettet olvas 8) 8) 8)

Kajaötlet: borsos tokány.

Lépek sziesztázni én is. Délután boltjárat

Kép
an°°di

Sziasztok Csajok és Babák!

Nagy vihar volt Gyulán is, égszakadás-földindulás és egyebek...kutya ordítás, meg villám. Nem győztem becsukdosni az ablakokat, akkorákat villámlott, hogy Lénike sírva ébredt háromszor hajnalban. Eltünk a szép cumikája, valahol az ágy és az ágyneműk között..úgyhogy még azt is keresgéltem, (hozzáteszem, rövidlátó vagyok -3,5/szem, így el tudjátok képzelni, hogy az átlátszó műanyag, szilikon cummantót még nehezebb felkutatni ilyen vakegérként :lol: )ezért még jobban magához tért Babszem...még jó hogy van pótcumi, így ma az lesz a szájában. :)

Már majdnem kész van a nyuszis tároló, szerintem pelenkatároló lesz. Tegnap kitömtem a fejét és a végtagokat, de a hasa és az egyéb dekoráció még nem készült el. Léninek így is tetszik, most az a sláger, hogy a nyulat kapja meg az etetőszékben :)

Léni tegnap háromszor aludt :shock: :shock: :shock: Elkezdtem a SUTTOGÓ módszert: susog/ütöget és lássatok csodát, bevállt! Már a felénél tartok a könyvnek, nagyon tetszik! Mondjuk a harmadik susogás majd egy órát vett igénybe, de megérte! Ma délután megyek idegent vezetni, majd 4 órát leszek oda...nem tudom Anya mit csinál majd vele :roll: :roll:

Prücsi, köszi a dícséretet. Léni heti kajája kb. így néz most már ki.

Ebédek:
1. paradicsomos burgonya (bio zöldségek, saját termesztésűek: pari, krumpli, zeller, plusz egy csipet só, egy mokkáskanál olaj, rizsliszt, igény szerint pici tápszerrel)
2. répás krumpli (répa, krumpli, zeller/petrezselyem zöldje, olaj, csipet só, reszelt sajttal)
3. húsleves zöldségei májjal (egyben főzöm meg az egészet, ide só sem kell, mert annyira fini, bele szoktam mixelni a fokhagymát és a vöröshagymát is, van hogy még csirkemell is van benne)
4. sóska főzelék (ez már nem a mi termésünk, hanem mirelit, szőlőcukor, burgonya, rizsliszt, csirkemell, olaj, ebbe mindenképpen kéri a sűrűbb tápit)
5. spenót főzi (detto ugyanígy, de cukor nélkül)
6. krumpli főzi brokkolival/borsóval (zöldségek, olaj, rizsliszt, csirkemell, pici só)
7. sütőtök (bolti)
8. tökfőzelék (darabos tök, sok kapor, olaj, rizsliszt, pici só, tojássárgája, csirkemell)

Hús helyett lehet a főzikbe májat vagy sajtot tenni. Majd ha megszokta a baba, együtt is jó lesz. Már tettem a főzelékbe tojássárgáját is.
Vendég

Andi: ti is már belecsaptatok a lecsóban kaja ügyeben azért!

Kép

Kép
mogyoland

Gabci, az a bolt, ahol Rád nincs fürdőruha, az SZAR! Be se mennék többet :lol:
Csuda édes Ádika, ahogy tesz-vesz! Ezek a szórakozások nálunk is divnak! :wink:
Panka is tapsizik, meg az öklét is üti össze, olyan "töröm-töröm a mákot" félén. Én nem tanitottam neki egyiket se, de most, hogy már tudja, énekelek neki hozzá, mikor csinálja.
500 ml-t megiszik Ádi teából??? :shock: Panka megissza a napi 6-7 dl tápszerét, mellette kb 1-2 dl vizet iszik, plusz ami a gyümiben van.
De jó kis programokat alakitottatok, talán a kedved is jobb lesz már! :wink:

Ági, nyaralós képek szuperek, tök jó lehetett a hely! Te meg csini vagy nagyon! És Ádibaba tündéri, igazi kis csibész rosszaság! :D

Edit, tároló nagyon klassz, Léni babáról nagyon aranyos a kép!
Ilyen nagy babáknak már nem a susog/ütöget a módszer, csak a felvesz/letesz, bár ha nálatok ez bejön, akkor ámen! :lol:
A rizslisztet csak simán belekevered nyersen a kajába, vagy kicsit lepiritod olajon és úgy bele?

Allergiáról annyit, hogy még hirből se ismeri senki nálunk a családban, Pankának mégis kijött, elég durván. Szóval ez nem kizáró ok!

Hajni, Jutta kicsit ki van akadva a doki miatt. Kb 15-20 percet voltak bent, nulla vizsgálat, csak beszélgetés alapján felállitotta a diagnózist, miszerint Dorkának fruktóz intoleranciája van. Jutta szerint ez nem nagyon lehet, mert tejmentes diétával, de sok gyümölcs mellett is rendben volt Dorka. Szóval most megint nem ad tápszert, csak Sinlacot. Ehhez próbálja tartani magát.

Hihihi, Marcika kis kopasz képén jót derültem, nagyon vagi! :lol:

Anett, kelés nálunk is 6-kor van, de nálunk sajna ez a standard. Most azt a módszert próbálom, hogy 7-ig nincs kiságyból kijövetel, visszafektetem mindig, cumi be, betakar. Ezt ismétlem kb 4x-5x. Még kb 30 percre visszaalszik, vagy játszik, feláll, pakolászik, de lényeg, hogy csendben van, és én még pihizek egy kicsit. Aztán 7-kor megkapja a tápszerét. Talán előbb-utóbb igy rá lehet állitani, hogy ne keljen 6-kor. Néha már magától is 7-kor ébred, kb egy héten 2x.
Párom is megy Angliába holnap, lehet, hogy egy megbeszélésre utaznak? :lol:
Kicsit agressziv vagy mostanában! :lol: :lol: :lol: A kutyánkat nem akarod hátbarugni? Nálunk ő keltette délelőtt Pankát 45 perc alvás után :evil: Persze a kukásautót ugatta nálunk is, úgyhogy azoknak is kijár! :wink:
Hoppá, Esztella is befigyel, nagyon tündérvirág ezen a képen :lol:

De jó hosszút irtam, na ezt most osszátok be, mert lehet, hogy megint nem jövök egy ideig :P
Illetve még mindjárt irok magunkról is, ezek csak a reagálások voltak!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hali!

Prücsi, köszi Boraxot, megpróbálom, bár már azt is kétlem, hogy egyáltalán szájpenészről van szó, délután megmutatom rokon védőnéninek asszem.
Köszi a Marci szép gyereket is. :wink: Nagyon jól esett, de minden túlzás meg nyali nélkül itt minden baba nagyon szép. És persze mi is jól nézünk ki párnácskákkal meg anélkül is. :D
Csütörtök jó, de nagyobb aktivítást kérünk! Nagyon szupi hely, érdemes megnézni. Ennyit az agitálásról, most már csak annyit egyeztessünk, hogy hány óra felé.

Mogyo, pedig jó lenne, ha egyszer jönnétek. :wink:

Gabci, nem lett skizoid :D Jó utazást.

Andi, tej bevezetés 1 éves kor előtt nem gyors egy kicsit? Általában azt hallottam össze gyerekes barátnőimtől, hogy még 1 éves kora után is egy ideig tápszert ivott a gyerek, nem tejet, de a kaja már nem volt tejmentes.

Edit, jók a kaja ötletek nagyon. Én is kb ezeket szoktam gyártani, de nálunk most a cukkini is nagy sláger volt.

ukati74

Nnna szóval, nekem is van egy jó könyvem, igy szabadidőmben olvasok.
Meg sokat Pankázom, mert egyre izgő-mozgóbb a lányzó.
Tegnap voltunk játszóházba, nem akartam ott maradni, csak megnézni, hogy milyen. Mondták, hogy most 8-9éves fiúknak van foglalkozás, mondom akkor nem is maradunk. Megnéztük, rohangáltak, üvöltöztek, a saját hangom nem hallottam, de Panka le volt nyűgözve. OK, mondom maradunk fél órát. Aztán annyira tetszett neki, hogy 1 órát ott voltunk.
A 2 lány, akik a foglalkozást tartották, el voltak ájulva Pankától, hogy nem is fél egyáltalán, pedig néha a fején át ugráltak a fiúk :lol: És hogy milyen barátságos, simán megvolt a 2 lánnyal, nem is érdekelte, hogy otthagytam 3 percre. Megint olyan büszke voltam az én "nagy"lányomra, akit pár hónapja még sehova nem lehetett vinni, mert sirva fakadt, ha idegent látott.

Amúgy is sok a program, megpróbálok Pankának minél több progit szervezni, mert nagyon élvezi. Úszás, babatalik (heti 2), megyünk a szüleimhez, kertezés, séták, bevásárlások, és mostmár a játszóház is fix program lesz.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: már épp kezdtelek volna hiányolni. Jó, hogy jöttél!
Jellemben is tök sokat változtak a gyerekek. Még emlékszem rá, hogy nem mertél sehova elindulni Pankával, mert félős volt.
És arra is emlékszem, hogy nálunk is mekkora ordításokba csaptak át a rokon látogatások. Most meg mindenkit megnéz Ádika és majdnem mindenkire mosolyog.
Szal akkor Juttáék ezzel a gastros dokival adtak a sz@rnak 1 pofont?!
Nagyon remélem, hogy kilábalnak végre a gödörből. Puszi nekik, lécci add át!
Andi: feles tej először, sztem néhány korty. De én is azt javaslom, hogy 1 éves kor után történjen.
Edit:ezt a menüsort, még én is megenném.

Na asszem nálunk ma bevezetésre került a tojás. A mai ebédemből kunyerált Ádika és kapott is nagyon pici falatokat. ( tejszínes penne tészta csirkemellel és kukoricával összesütve)Illetve a tésztából kapott csak. :oops:
Olyan kis éhenkórász. Áll a szobában az asztal mellett amíg eszem és kunyizik.(igen, nem szép dolog, de általában a szobában eszem a dohányzó asztalnál)

Kép
Kép
gabcii

milyen lecsóba csaptunk bele, Mogyó???? a dinnye, borjú, és a sajt? a dinnyével mondjuk lehetett volna még várni, nem hiszem, h nagyon lecsó ;)
tejet csak kérdeztem. nem adok és nincs is szándékomban.
a Hajni-féle listáról/aszerint esszük a következőket:
alma, őszi, meggy, körte, szilva, sárgabarack (dinnye)
zöldfélékből: krumpli, répa, cukkini, sütőtök, cékla, borsó (karalábé, tök)
csirkemell (néha pulyka, egyszer máj, egyszer borjú)
tejfélékből: joghurt (túró, sajt)
amiben "vagánykodom" atz a glutén és a karalábé (bár az inkább nekem kellemetlen az irtózatos pukik miatt :lol: )

a mai bevásárlósétánk közben megállapítottam, h inkább a kánikula, mint ez az esős idő. nem merek messzire menni, mert esővédő nélkül kicsit rizikós :?

Kép
an°°di

Sziasztok! (Mondhatni ahoj, de most innen nem ez illik...)
Üdv a Jana víz hazájából!
Délutáni szieszta van, Janka bámulja a tengert az apjával, én meg lenyúltam a gépet! :wink:
De csak ennyi időre!
Jók legyetek!
(Itt "borzalmas", de gonfolom sejtitek! :lol: 8) )

Kép
ermoni

Ja, azt elfelejtettem irni, hogy Juttáéktól a gasztros doki a "villám" diagnózisért 11 rugót kért. Jó óradij, nem? :shock: :evil:

Szia Móni! Süttessétek helyettünk is a hasatokat! :wink:

Irjátok le lszi, hogy kinek mennyit alszik összesen a gyereke és milyen bontásban. Panka kezd mostanában elég sokat aludni. Ő igy alszik most:
Este 9-től reggel 6-7-ig (9-10 óra)
Délelőtt 9-től fél 11-ig (1,5 óra)
Délután fél 2-től 3 - fél 4-ig (1,5 - 2 óra)
Ez összesen 12-13,5 óra. Nem sok ez szerintetek? Mostanában van, hogy délelőtt is bealszik és 1,5 óra helyett 2-t alszik.

Edit, kajákra visszatérve, megpróbálnál megbecsülni, hogy a sóskánál kb miből mennyit teszel? És általában 1 adag kajához mennyi rizslisztet?
Én is csináltam már sóskát, de nem eszi Panka. Lehet, hogy sok volt bele a sóska és savanyú volt, bár pici szőlőcukrot én is tettem bele.

Gabci, Juttáékhoz ma megyünk, ha Panka hajlandó lesz felkelni a délutáni durmiból, átadom az üdvözleted Nekik!
Dorka egyébként fejlődik szépen, ma, pont a 9hós hófordulóján elkezdett kúszni!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na még 2 kép gyorsan, aztán eldugulok mára :)
Kép Legújabb járássegitőnk :)
Kép Már nincs akadály

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, mennyit változott Panka!!! :shock: :shock: :shock: Nem fél a fűnyírótól? Nálunk mostanában (tegnap és ma) iszonyatosan nagy ordítás van porszívózáskor (eddig akkor csináltam, amikor nem voltak itthon, azaz nem vmi gyakran :oops: :lol: ). (Nem naponta porszívózok, hanem két részletben!)
És végre kiderült, miért is van ott az a merevítő a fűnyírón! :lol: :lol: Alvás miatt én nem aggódnék. Nem-alvás miatt inkább :wink:
Üdv Juttáéknak, az orvosnak pedig ezt: :evil: :evil: :evil: üzenem rajta keresztül.

Kép
an°°di

Sziasztok,

Andi:
tejet sztem először kajában, utána a 1.5 %-os tejet felesben higítani vízzel és utána jöhet majd a sima tej.
De mostanában 2-3 éves kor előtt annak sem ajánlott aki az allergiáról nem is hallott.

Zsu:
Szegény Dorka. :( Én is puszilom őket.
Hehheee, tőlünk 27 ezret kért a 15 percért, meg ugye mi 3x voltunk és akkor is 15 ezret meg 9 ezret. :evil: :evil: :evil:
de állítólag valami nagyon nagy doki a szakmában, bár a lisztallergia a specialitása. Amugy nekünk is aszonta előszö, h gyümölcscukor allergiája van szte Marcinak. Hát nem az lett. :?
Panka nagyon vagesz.
alvás miatt meg irigy. Lilla este 9-fél10től aszik reggel 9ig kb, aztán 11től fél12ig és 2-3 ig. kb. :?

Móni:
ahoj Neked is. :) fúú, most kicsir utállak, jó? :wink:

Gabcii:
jó programok. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Panka nagyon aranyos, látod most írtad pár hete hogy kikúszott utánad pár métert. Most meg már füvet nyír!

Andi: Én is adtam Ádámnak sárgadinnyét, szerintem semmivel nem extrább mint például a barack. Ananászt is evett tegnap, vagyis inkább túrta mint aki még soha nem evett :lol: .
Én a mi főzelékünkből is szoktam neki adni. Tehát valamennyi tejet már evett. De szerintem ennyi nem gáz.

Délelőtt lecsót csináltam nagyon sok-sok szalonnával. HÚÚÚ jó finom lett.

Most az előbb meg függönyt varrtam. Kis akasztókkal. Bevallom nehezen szántam rá magam. Na de Hála Istennek kész.

Móni: Gondolom milyen szarul érzitek magatokat! További jó nyaralást!

Zsuzsa: Szerintem Panka alvása nem sok. Ádám is délelőtt és délután is 1,5-2 órát alszik. 10-12 és 16-17:30.

Kép

Kép
ádibaba

Gabci: Úgy látom mostanába fel vagy dobódva. Jót tett hogy leültél magaddal beszélgetni :wink: . :lol:

Kép

Kép
ádibaba

Zsu, pont a számból vetted ki a szót! Én ilyeneket akartam kérdezni Edittől a rizsliszttel kapcsolatban... (Ma majdnem rántotta volt ám nálunk az ebéd...de végül rákadtam nudlira a mélyhűtőben, azt sütöttem meg túróval. A gáz csak az, h B-nek mostanában nehéz kitalálni mit is enne meg, így néha a semmit turbózom föl ...dupla semmire. :lol: )
Panka nagyon édi...mint mindig!
Ha már a programszervezésnél tartasz...csütörtök Kopaszi gát?

Andi, és Ti? Már ha ki akartok még mozdulni a nagy kánikulka előtt. Állítólag csütörtökön még "csak" 29 fok lesz...

És a Többiek? Most hívjak meg név szerint mindnekit?

Kati, azt hiszem mindenki induljon el, amikor tud, aztán majd összefutunk. Sztem mi 10-nél előbb nem érünk oda. Azért priviben megírom a telcsiszámom, ok? (Bár a múltkor sem engedett privit írni a babanet, hátha majd most)

Móni, azért pár szóban taglalhatnád a nyomorotokat, szállás, víz....stb.

KépKép
KépKép
prücsi

Ja igen! Zsu, sztem Panka alvása pont jó! Nálunk Ábel este 9:30-reggel 8-ig (10,5 óra), aztán délelőtt 11-12:30 (1,5 óra), délután 15-16:30-ig (1,5 óra). SZóval ő olyan 13,5 órát alszik, ha így összeszámolom. De van amikor kevesebbet.

KépKép
KépKép
prücsi

Ádibaba-Ági: sajna a leülök magammal nem használt. ellenben a kikapcsolódás igen.
Zsu: mekkora haja van Pankának :shock: A lépcsőzős képen nem is ismertem rá.
Ejj, de jó tarifája van a gasztros dokinak. Hogy én mér nem mentem gasztroenterológusnak, vagy nőgyógyásznak.
Panka alvásáért meg inkább tedd össze a két kezed.
Ádika 12- 14 óráig alszik és jónapot
Móni: nem is jó az a nyaralásosdi, gyertek gyorsan haza! :wink: :D

Kép
Kép
gabcii

Zsu, nagyon édes Panka, tényleg mekkora haja lett :shock:
Nadi alvása: 21-07, 10-12, 15-16, azaz 13 óra.

Edit, a rizsliszt hogy kerül a kajába? Csak belekevered a végén, vagy a tápival együtt beleöntöd, és még főzöd vele kicsit a cuccot?

Anett, Esztin látszik, hogy milyen jófej :lol:

Kati, Marci tényleg nagyon szép. Ki vágta a haját? Kopaszi-gáthoz mi leginkább ebéd után tudnánk csak menni, úgy h a du-i alvásra hazaérjünk. Az meg pont a legnagyobb kánikula :? De most csütörtökön anyuéknál leszünk, így nem jó.

Ági, jók a fürdős képek Ádámról :)

Magunkról: megkezdtem a lányom nagyágyba szoktatását. Az utóbbi pár napban minden nap áthoztam hajnalban. Jó mi? Már kurvára nem bírom az óránkénti kelést. Ma úgy tűnt, hogy elaludni is ott akar :shock: Mi lesz ebből....

KépKép
kertikiri

Na bekukkantok, amig apa zuhanyzik, aztán megyek én is szunyálni.
Nem is mondtam, hogy ma olyan durva hányós migrénem volt reggel :evil: brrrhh, de szar volt!

Andi, Panka nem fél a fűnyirótól, ez nagyon csendes, bár itt ugye ki volt húzva, csak tologattuk :D De annyit kellett vele menni, úgy tetszett neki, hogy sztem a fél kertet lenyirhattuk volna azalatt :lol:

Hajni, én meg azért irigyellek, mert Lilla alszik 9-ig! Én nem bánnám, ha Panka napközben nem aludna annyit, ha reggel legalább hagyna 6-nal tovább aludni.

Prücsi, nálunk ma (is) rántotta volt az ebéd :oops: Egyre jobban nyomom a nem főzést :D
Csütörtök nekünk sajna nem jó, delelőtt uszi, délután nagyszülőzünk. Talán legközelebb, bár nekünk a Lágymányosi hid olyan messze van :? Tudom, most jön az, hogy Ti is eljöttetek Gödöllőre :P OK, OK, de most olyan meleg van!

Gabci, Ádi éjjel mennyit alszik? Nem lehet, hogy többet, azért alszik napközben ilyen keveset? Vagy Ti is 6-kor keltek?

Köszi csajok a Panka dicséreteket! Tényleg nő a haja rendesen!
És persze az alvás válaszokat is, megnyugtattatok. Sztem Panka eddig keveset aludt, azért ilyen fura most nekem.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Andi: csak jelképes a lecsó!
Az ikerek is már jó sok minden esznek!

Zsuzsa: hát ha ennyi programot csinálsz jó ,hogy sokat alszik Panka ami úgye nem baj!
Nagyon csini a csaj!
És jó nagylány már ő is!

Kriszti: hát bevallom nagyon bánom már ,hogy köztünk alszik a csaj de ilyenkor mikor fogzás van nem bánom!

Képzeljétek felül nem a két középsőt látopm kibújni hanem a melete lévő kettőt kis vámpirom lesz! :shock: :D
Na majd kiderül de ott tutira 6 jön egyszerre!

Hát tegnap belakott a lányom akkor ahasa volt estére mint egy etióp éhező kisgyereknek de most komoly és nem vicc!
Hát már azt hittem szétdurran!
Na aztán jöttek a büfit és minden okés!
Legtöbb barátnőm panaszkodik ,hogy nem eszenek a babák hát Ágika az kéri amikor az idő kongat!
Bár most éjszaka jól is aludtunk!

Szerintem bepotloja a múlthonapban nemhizás és nővést!
Lehet valami fejlődési ugrás!
Ás csodálkozom ,hogy ennyit kakil! :roll:

Reggel: 260 körül tápi
ebéd: bébikaja egy üveggel meg valami desszert!
Délután: desszert vagy főzi (de szerintem ráállunbk a főzire mert este már nagyon éhes a gyümi után)
Este: 260 tápi

Szerintetek ez sok?

Szerintem jó hisz 4-szer eszik!

Móni: jó nyaralást tényleg szar lehet!
Janka fürdött-e már a tengerben?

Kép

Kép
mogyoland

Csak bekukkantok így reggel, aztán megyek gyártok valami reggelit.

Jó, jó, hát akkor akinek kedve és ideje van, az jöjjön csütörtökön. Számításaim szerint mi ott leszünk. És talán Katiék is. Aztán úgyis a főnökök szervezik a napot (nekem kettő is van :? )

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Kopaszi gáttal kapcsolatban Mogyóhoz csatlakozom. Mi is mennénk, de hogyan?
Olyan szar ilyenkor, hogy messze laktok(vagy mi lakunk messze?)
Mogyo: sztem nem sok a mennyiség amit megeszik Ágika. Az én fiam is kb ennyit eszik + a mi szánkból kinézett falatok.
A gyümölcsöt dúsítod vmivel? Mert magában azért már nagyon kevés nekik.
Kriszti: a barátnőm mindkét fiával így járt, hogy velük aludtak. a nagy, már 8 éves, saját ágyában alszik, a kicsi 15 hós, ő még velük.
Azzal nyugtatja magát, hogy csak nem mellőlük megy a lányok ágyába.Szal, amíg ez a problémásabb időszak van, sztem nem gáz, hogy mellettetek van Nadin.
Viszont azt nem értem, hogy ti is tudtok aludni? Nem forgolódik Nadin, meg mászik el stb...?
Nálunk képtelenség lenne az együtt alvás, pedig én szerettem volna.
Zsu: ja igen, azt nem írtam, hogy este 20.30- 7.30ig alszik Ádi (11óra + a 2 órás délutáni. Máris megvan a 13 óra)
Megjegyzem, én is tudnék napi 13 órát aludni.

Azt nem is mondtam, hogy Ádika rájött, mégsem mondnanak hülyeséget a szülei és a lefejelés helyett, mégis elsajátította inkább a seggel hátrafele lejövetelt a kanapéról. Annyira drága, mikor tolat le. :D
Ma délután még valszeg leszek, de este megyünk Anyósékhoz. A hétre megszabadultok tőlem, lehet fellélegezni! :wink:
Fényképezőt meg megpróbálom nem itthon hagyni.
Lépünk sétálni, mert ha nem fárasztom ki örökmozgómat, megint csak 1,5 órás alvással tisztel meg ebéd után, és nekem még vasalnom (is) kell!

Kép
Kép
gabcii

Helló
Épp főzés kellős közepén, így csak egy pillanatra:

Prücsi, holnap mi akkor már úton leszünk Miskolctapolca felé, de azért köszi, hogy gondoltál ránk ;)

Mogyó, szerintem meg épp hogy 'kevés'. Legalábbis Hubáék többet esznek (tápi reggel és este alkalmanként 250 ml, tízóraira fél joghurt gyümölccsel, ebédre kb 200 ml főzelék, uzsonnára gabonával kevert gyümölcs kb 150 ml, vacsorára maradék ebéd/ tejpép 150 ml) :roll:

Na, majd még talán

Kép
an°°di

Rizsliszt:

kb. fél liter főzelékhez egy evőkanállal teszek. Úgy csinálom, hogy megfőzöm a zöldségeket, míg meleg összemixelem,majd visszateszem a tűzre, bele az olajat és a rizslisztet, kavargatom egy darabig. Ha szépen, csomómentesen el tudtam keverni, akkor készen van a kaja.

A húst mindig fagyasztóból veszem ki, előre szoktam az adagokat eltenni. Kiolvasztom, majd bele ezt is a főzibe.
Vendég

Andi: milyen gabonát raksz bele a gyümibe mert ingen vékony mert nem rakok bele semmit ezért volt tarósabb a főzi tegnap délután!

Kép

Kép
mogyoland

Gabci: hiányozni fogsz nagyon! :D

Kép

Kép
mogyoland

Na, jól szétcsúszott a napunk.
13.30-kor aludt el Ádi. Elfáradt nagyon a röpke 3 órás sétánkban.
Én meg jól nem végeztem semmivel. Meglátogat még minket keresztanyu barátnő is .
További szép hetet mindenkinek. Andinak kánikulát ( mert tegnap aszontad, jobb neked az, mint a mostani idő).
Mi lelépünk!

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok csajok!
Bocsi, h nem reagálok senkire és semmire, de a laptop kapacitása... az enyémről nem is beszélve! A nap nagyon ki tudja szívni az energiát és az észt a fejemből!
Tehát egy jó kis egoista hozzászószlás:
Itt minden okés! Az idő? Hát qrva meleg van! De én jól bírom újra!
Apartman okés (és még olcsó is!), nem is értem! :roll:
A víz szuper, nekem pont jó! Nem túl (húgy)meleg, és egyáltalán nem hideg! (Janka egyelőre nem tenger rajongó, de még nincs is itt az ideje! A hullámok jobban érdeklik. :lol: Térdig volt a vízben, tovább úgy sem szándékoztam!)
Szal remekül vagyunk! Remélem Ti is!
Küldök egy kis tengerillatot! Érzitek? :wink:
Puszi!
Ja, és a lányomnak van egy szerelmi záloga: egy rovinj-i kisfiú tegnap utánunk rohant, mert Jankának akart ajándékozni egy kagylót! Janka csak rihi-röhizett, a kisfiú simogatta, mi meg lestünk!

Kép
ermoni

Móni, érzem, érzem!!! Hú, de tuti ez a tengerillat!
Jankán meg ne csodálkozz, - öregem, ilyen szempillákkal mit vártál - aztán egyre több ilyen lesz, majdcsak meglásd! Majd úgy 15 év múlva már csak kapkodod a fejedet, hogy mennyi hódoló veszi körül.
Azért én is lestem egy nagyot, amikor a 2 éves B-t egy szembe jövő kislány az állatkerben magához húzta és nyomott egy puszit az arcára...de az anyuka is nézett egy nagyot :shock: , hogy mire nem képes a lánya :lol:

Gabci, Andi, jó nyaralást nektek!
Kiri és a több közel, ill. távollakó, kár, h nem tudtok jönni holnap!

Tényleg, Andi, mivel sűríted a gyümit? Ez engem is érdekelne.

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok,

Gabcii, Andi:
jó pihit. :)

Mogyo:
sztem is kevés inkább a kaja.
Lilla reggel 180-200 ml tápszer, fél10 100 g gyümölcs 160 g Sinlaccal. fél2 270 ml főzelék ( ebben kb 60-80 ml a sinlcac), fél6 250-270 ml tejpép és este 200 ml tápszer.

Móni:
további jó pihit. :)

én ma szarul, a vérnyomim ingadozik, a pulzusom 120-130, alig kapok levegőt. Azt hittem, h a terhességgel ennek is vége, hát nem... :roll:

Kép
Kép
h@jni

Gabcii és Andi, jó pihit és kikapcsolódást!!!!!!!

Mi vasárnap startolunk, de addig még annyi dolgom lesz, minden délutánom be van osztva..huhh :evil:
Léni jól van, de a felső fogacskák még mindig nem tőrtek utat maguknak. Mondjuk először a felsők dudorodtam, mégis alul jöttek ki a fogak..na majd meglátjuk (a vak ember is ezt mondta :lol: ).

Napirend és alvás:

Léni mindig 07.00 körül ébred, akkor bevág 230-250 ml tápit majd fél óra hülyülés után, Anya nagy kegyesen behelyezi a kislánykát a szülői ágyba, hmm jó régóta van ez így :oops: és Babszem azonnal elalszik. Mostanában 10.30-ig, de ma pl. 11.00-ig húzta a lóbőrt. Szóval kimaradt a 10órai, így 11.15-kor bevágott egy nagy adag (2,5 dl) paradicsomos burgonyát, és legördített 100 ml teát.
Szóval ha nem alszik ilyen sokáig, akkor első evés után 09.00-kor ébred és 11.00-kor megint alszik, általában 12.30-ig. Utána bonyolult, mert susog/ütöget és felvesz/letesz huhh ebéd után 1-2 órával tök álmos, mert telepakolja a pockót, de alig alszik délután. Utána meg már semmit sem
Vendég

Móni, érezzétek jól magatokat!!!!! Tuti lehet most Horvátországban lenne, irígyellek, mi meg itthon nézzük a frontátvonulásokat :? :?

Jó pihit!
Vendég

Lehet, h alultáplálom a gyerekemet? Most mélyen elgondolkodtam Hajni leírása után. Nálunk így néz ki a dolog:
- 8, fél9 körül szopi (passz mennyi, de akkor még van)
- fél10 körül 3dl gyümi Sinlaccal (ez utóbbi kb 1dl benne)
- 12, fél1 körül szopi (mennyiséget nem tom) + kb. 1 üvegnyi főzelék, ha saját, akkor max 2 dl
- 5 körül uzsi, ami eddig szopi volt, de most beújítottam a gyümit (ma pl.1 kisebb alma+ 1 őszib)
- 7körül vacsi, ami max 1 üveg főzi (190 g)

De! Ábel úgy gondolta, h kezdjünk mindent az elejéről, így most szinte csak gyümit hajlandó enni (szopi természetesen jöhet). A főztelékre úgy reagál, hogy 1 kanállal megkóstolja, aztán tüntetőleg bedugja az ujját a szájába, hogy "kösz Anya, ez nem gyere be". Ezalól csak néhány bóti cucc a kivétel. Ma azonban kicseleztem és a fincsi zöldbab+krumpli+husi egyveleghez kínomban egy alma-körte Frutapurát kevertem és csak úgy nyelte :? . Van még valaki, akinek ilyeneket művel a gyermeke? Szóval a fenti leírás annyiban módosítható, h a főzelékek vagy lecsúsznak, vagy nem. És természetesen csak a simára turmixolt változat a nyerő. A bolti 8 hós kajáktól öklendezik, mert már darabosak. Igaz 4 foggal nehéz még rágni, de éppen ezért ma a Tescoban a kezébe nyomtam egy kiflicsücsköt, hogy megnézzem mit művel vele. Hát azt meg nyammogta ezerrel. Szóval nekem most már ne mondja, hogy nincs foga, azért nem rág :roll:
B is sztrájkol, vele is cseleznem kell. A fene gondolta volna, hogy kínomban dínó alakú husikat veszek (mirelit). Így abból majdnem két darabot legyűrt. Csoda, h nincs kedvem főzőcskézni ennek a két lurkónak?
Zsu, hajrá rántotta!!!!

Hajni, kezed hogy van? Újra a régi már?
Ez a vérnyomás dolog nagyon cifra, és még csak most jön a kánikula :shock:
Fotókat is régen raktál már Marciról és Lilláról. Én szívesen nézegetem őket :wink:

KépKép
KépKép
prücsi

Edit, ezen susog/ütöget dolgon jót röhögtem ("nesze, nesze gyerekem, még mindig nem alszol? Kaphatsz még egy párat!") De én ugyebár tudatlan vagyok, mert nem olvastam a Suttogót, tán már nem is fogom. Amúgy a mostani Kismamában éppen ez ellen kampányolnak a szerkesztők. Szerintem valahol félúton lesz az igazság, nem vagyok a katonás rendnek a híve, de teljesen a gyereknek sem adnám át a gyeplőt...de leginkább, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja. :lol:
Azért elárulod, hogy mit csinálsz pontosan, mikor susogsz/ütögetsz? És ezt elalváskor teszed? És előtte mit csináltál?

Móni, még mindig érzem a tenger illatát, de jó! Amúgy meg sárga vagyok! :) Én is akarok tengert, ....most azonnal, akarok, akarok, akarok!!! (ezt a nagyfiamtól tanultam :lol: )

KépKép
KépKép
prücsi

Hajni, a fotókat is régen rakál mondatomat felejtsd el! Most olvastam még vissza a lemaradásomat és megcsodáltam a képeket. Marci szerkója nagyon vagesz, Lilla is tündér! És milyen tuti helyen voltatok!

Mogyó haját is végre megláttam! Klassz fürtjeid vannak. Ágika meg tisztára Rád hasonlít! Olyan helyesek vagytok együtt!

Zsu, olvastam, főztél krumplis tésztát a múltkor 4 perces fázisokban :lol: Még mindig bírlak! :wink:
Házimunkát én sem tudok egyhuzamban végigcsinálni, mert bár B lefoglalja Ábelt, de általában túl rámenős, és sűrűn rájuk kell néznem, h él-e még a pici :? Szval egy gyerekkel sem könnyű, de kettővel sem. Persze ez is gyerekfüggő,mert ha pl a B mesét olvasna Ábelnek, aki áhitattal hallgatná,míg én főzök...és aztán felébrednék, h bilibe lóg a kezem :lol:

Jolka, Ákos virgácsai annyira jók! Ábel is vigyáz a térdére még a füvön is sajátos technikával mászik...

Gabci, fütyi téma a dokink szerint nem téma 4 éves korig. Addigra úgyis macerálja annyit a gyerek, hogy a többségnek rendbejön. Nálunk B-nek 1,5 évesen kezdtük piciket tornásztatni fürdés közben, de nem próbáltuk hátrahúzni, mert nem is lehetett. Aztán 3 éves kor után szépen oldódott magától. (Pedig nagyon szűk volt) Meg macerálja is eleget azóta is.

No, alvás!

KépKép
KépKép
prücsi

Szerintem most Lilla is bepótolja a nem evést!

Bár nállnuk is először9-körül eszik a csaj!
Hát nem tudom de ha nem kér tényleg csak 4-5 óránként !Ezvan!

Andi: ird meg a gabonát !
köszi-köszi!

Prücsi: köszi a dicséretet!

na :arrow: fönőkasszony éhes kiabál már!!!

Kép

Kép
mogyoland

Prücsi, üdv a klubban! :D Esztella őnagysága MINDEN főzelékfélét csak és kizárólag almával hajlandó megenni. Kivéve a sütőtököset. És a darabos az broáf, ha pl. 8 hósoknak való bébiételt veszek, azt át kell turmixolni előtte botmixerrel. Fogalmam sincs, hogyan mászunk ki ebből az alma-függőségből! Persze anyósomnak van erre is "remek" ötlete: tegyek a főzibe cukrot! Kösz, akor inkább alma... :?

Kép
waterlilly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?