Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

megvolt a szívóprogram, bár kicsit elkéstem, mert elaludtam... :oops:
Pepitanna is és Oroszági is nagyon aranyos volt, és - a körülményekhez képest - nagyon gyorsan végeztünk. Mégegyszer köszönöm a "belopást", nagyon jól sikerült! Még UH-ra is bejutottam (szerencsém volt, mert senki nem volt épp, 10 perccel később meg 15-en álltak már sorban)...
Cukorterhelés eredmény holnap délután lesz, szurkoljunk, hogy mindenkinek rendben legyen... :D:D

Cosmo, várunk vissza majd ha eljön az ideje. :D:D Mail megy. :)

Kriszta, pihenj, az most fontos a sok-sok tejci miatt. Mi meg várunk és ha előkerülsz, kifaggatunk... :D Édes a babucid nagyon. Biztos jó kislány is. Remélem nem sír sokat. :)

Bettyna, én is farmeros vagyok, bár nekem inkább "alkati", mint munkával indokolt, de a számítógépnek oly mindegy, miben ülsz előtte... (adatbázismenedzser vagyok egyébként). Úgyhogy mélyen átérzem a problémádat, de sajna érdemben nem tudok segíteni. :(

Vumenke: már nincs sok hátra és Te is babázni fogsz... :D Hogy vagy? Gyermek nem akar még "szabadulni"? :D Siófokon voltunk mi is egy hétig, de akkor sajna nem volt ennyire jó idő. De egyébként a Mojito jó buli, még a Virgin kiadás is. Csak lennék Balcsin és lenne mellé fagyim is... A fíling ismerős, bár a Renegade-ből én már "kinőttem", már nem vagyok bulizós hangulatban egy ideje (régen is csak mértékkel voltam az...). Egyébként tud működni, hogy vigyáznak a gyermekre, Ti meg lazultok kicsit - ha bízol a szitterben. És a lazulás akkor is nagyon jó, ha esetleg nem lehet "alkoholizálni". A szabadság-érzés mindent visz! :D Küldtem én is priviben számot! :) Aztán ügyes légy ám! :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Pocsék éjszaka után pocsék nap... aludtam vagy 3 órát, azt is több részletben frankó kis gyomorrontás miatt (valószínű krémfagyitól :evil: ) Brrr.... csoda, hogy fel tudtunk menni vizsgálatokra (akkor épp nem éreztem úgy, hogy meghalok). Szerencsére nagyon nagy mákom volt, így hamar végeztem mindenhol. Gyakorlatilag változatlan minden, talán nagyon picit lejjebb költözött a kiscsaj. Ha semmi nem változik (méhszáj sem tágul), akkor vasárnap méhszájlazító gél, és hétfőn szülés.

Már iszonyúan szenvedek, a 9 hónap laza terhesség most úgy érzem, ezerszeresen megbosszulja magát :( Csajok, remélem, Nektek nem kell majd túlhordanotok a bébit!

Örülök, hogy túléltétek a vámpírprogramot, és hogy ilyen hamar végeztetek :)) Majd írjátok ám meg az eredményt!

Mi holnap a Róbert-re megyünk este 6 fele, legalább nem kell korán indulni.

Pussz
vumenke

Sziasztok!

Most sajnos nincs sokra időm, de egy-két mondat :)

Oroszági: Megérkezett a cd, köszönöm szépen!!! A Lap féle zenék közül ezek szerint nekem a 4-es van meg, a 3-as teljesen új, és tök jó :) Az Elvis meg egyenesen szuper!!!! Vivi olyat táncolt rá, hogy szakadtunk a röhögéstől, a párom még a webkamerát is beizzította gyorsan, hogy anyósék is lássák :D:D Köszi mégegyszer!! Valószínű, hogy az a két babazene cd, ami még van nekem, az a Lap féle 1-2, de nem biztos. Ha így látatlanban érdekel, akkor szívesen elküldöm :wink:

Vumenke: Átérzem, amit írsz. De már csak napok kérdése :wink: Kitartás!!

Bettyna: Én is farmeros vagyok. Nagyon szeretem. Ráadásul azzal is lehet sportos és csinos is az ember, attól függően, hogy milyen felsőt és cipőt vesz fel hozzá :) Mondjuk nekem nincs is magassarkúm :D :oops: Szerintem szalagavatón volt rajtam olyan utoljára :D:D Én még a leglaposabb talpú cipőben is kibicsaklok, de komolyan!! :oops: :D :D :D

Kriszta: Egyre ügyesebben fog menni az éjszaka mindkettőtöknek :wink: Néhány hét, és beszámolsz majd az első átaludt éjszakáról :wink:

Nem emlékszem, hogy pancsizós vagy állatkertes képet kértetek, úgyhogy teszek fel pancsizóst :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:34-kor.
lamme

Sziasztok!

Pannaanya: kösz a privit, próbáltam válaszolni, de nem megy el :(

Lamme: kösz a biztató sorokat... ma már jobban vagyok lelkileg (is), mert végre jól kialudtam magam, most már jöhet a Kiscsaj! :wink:

Állati klassz ez a kis medence, és a csajok zabálnivalóak!! Állatkertes képeket is várunk ám! :)

Na megyek fotót előhívatni, aztán főzni, ma káposztás kocka lesz, imádja a férjem (is) :)
vumenke

Vumenke, ne hidd el, megjött 3x is! :D El is tettem! Hajrá Kiscsaj!

Lamme, tök jók a csajok meg a medence is... Kicsit irigykedem... ;)

KépKép
KépKép
pannaanya

Vumenke Kitartás, én nagyon szorítok Nektek!

Lamme Tündériek a csajok, jövőre én is tudok már hasonló képet feltenni, annyira várom! Szívesen fogadom a zenéket, jó hallgatni!

Délután jelentkezem a vércukor eredménnyel!

Kép

Kép
oroszági

Megvan az AFP: 1,15 ami tökéletes és a vércukrom 6,3 ami szintén jó, nagyon boldog vagyok!!!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Tegnap - fél 7kor kezdtük a csajokkal a vámpír programot, majd honvéd/cukor macera (alacsony a cukrom, pedig nem is tudják, hogy nem vagyok lelkiismeretes diétázó) :oops: Diabetológia után vissza a máv-ba. Uh-on a Margit vizsgált, akiről eddig úgy sejtettem, hogy ő "csak" adatrögzítő :?: , de tegnap nem volt vele senki, így az ő keze alá feküdtem. Mikor meglátott, mondta hogy kicsi a pocakom a 37. héthez képest...majd mikor PöttömPannim méreteit is belőtte, azonnal telefonált a Zsirainak, hogy jöjjön vissza, mert ez a gyerek nagyon kicsi! :roll: :evil: Én meg rohantam Spánikhoz, hogy ez mit jelent? Eddig miért nem tünt fel? :?: :?: :?: Majd ctg, ott meg két tennyérrel felrázták a kislányomat, na már ott alíg bírtam a könnyeimmel... :oops: :evil: Majd magas vérnyomás miatt pisi - fehérje rendben! Zsiraira való várakozás is csak fokozta a nyugalmamat! Megjött, becsődültünk az uh-ba és ott eltört a mécses. :cry: 3-an bámúlták a monitort. Semmi gond, igaz kicsit kicsi, de szinte említésre sem méltó! Nem "követelmény", hogy két nagyobbacska embernek nagy babája legyen! Köszi! :? Csak az a hangsúly és modor, ahogy Margit döbbenten reagált a látottakra... :shock: És még mindig van 3 hete nőni! Plussz még a körzetit is megjártam táppénzpapír ügyben, amit meg eljutattam a munkahelyemre, ahol szörnyű hangulat uralkodik. :shock: Na mindegy, mára kipihentem az élményeket!
Most bekeverem a túrógombócot, majd 5-re kozmetikus. A lelkemnek is szüksége van ilyen finomságokra! :oops: :D
vumenke - láttalak tegnap a dokinál tegnap, de nem volt erőm megszólítalni. Sok sikert és kitartást! :wink: Így olvasva téged és visszaidézve Kriszta utolsó napjait, én nem akarom Pöttömöm túlhordani!!! :roll:
lamme - nagyon szépek a "bogár" szemű kislányaid! Ez bók! :wink: :lol:
oroszági - örülök, hogy jók az eredményeid, én most akarom nyomozni az enyémet.

Kép
Kép
pepitanna

Beszéltem a "téglával" a patológián :wink: :lol: a tegnapi véreredményemmel kacsolatban, azt mondja minden ideális!!! Sőt, egyek egy kicsit többet, főleg fehérjét, húst! Na jó... egye fene :P
Na most madarat lehet velem fogatni!
Jöhet a túrógombóc! :D :D :D

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok,

Pepitanna, úristen, ezt a kálváriát... :roll: Szegénykém. Egyébként az UH mérésekről annyit, hogy 4 nappal Panna születése előtt még paráztak, hogy lesz-e 30 cm a fejecskéje... 34 cm lett. Aha, valószínűleg 4 nap alatt nőtt 4 cm-t... Na mindegy. Fel a fejjel. :D Tessék magad továbbra is kényeztetni (kozmetikus, túrógombós, satöbbi)! :D

Oroszági, gratula a jó eredményekhez!!! :D

Szerencsére az én cukrom is nagyon jó lett, 5,4, úgyhogy megállapodtunk a dokival, hogy ezt a problémakört ezennel kipipálhatjuk. :D Ez a mai nap fénypontja...

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Vumenke - Kitartás!!!! Már nincs sok hátra!

Lamme - Még minidg cukik a csajok!!!!

Oroszági - Hogyhogy 16 hetesen csináltak terheléses cukrot?

Pepitanna - Jesszusom!!! Utálom, amikor fölöslegesen paráztatnak!!! Még jó, hogy a végén kiderült, hgoy minden ok! És még ők mndják, hogy ne idegesgedj, aztán miattuk idegeskedik az ember lánya!

Mindnekinek gratula az eredményeihez!!!!

Rólunk - Tegnap megvolt a ruhavásárlás. Végül a Barosson a Maternelle nyert. Olyat választottam, ami külön is hordható és nem annyira puccos. Végülis nem én leszek a nap fénypontja. MAjd csinálunk képeket és teszek fel.
Képzeljétek tengap volt itt a védőnő és totűl ledöbbent, hogy mekkora a pocakom (áprilisban látott utoljára!), meg hogy milyen nagyot nőtt ez a gyerek 3 hét alatt (nézegette az uh-s papírokat. NA, ebben meg most én bizonytalanodtam el, szintén a hangsúly miatt, hogy akkor ez most jó vagy nem?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna: azért kérte Spánik most, mert korábban csak szakorvosi rendelőbe jártam és ott a zsemle+tej volt a vérvétel előtt és azt mondta a doki bácsi, hogy ezt ő már nem használja és annak nem volt jó az eredménye!

[/b]Pepitanna fel a fejjel, egészséges szép babád lesz nemsokára!

Kép

Kép
oroszági

Jaj most volt a híradóban hogy a Péterfiben a koraszülött osztályon meghalt egy csecsemő és több baba is beteg lett fertőzés miatt!

Kép

Kép
oroszági

Pannaanya: örülök, hogy elment a privi, nem tudom, nekem miért nem jelezte. Na mindegy. Vércukor: szupeeer!! :)

Ági: Neked is szuperek az eredményeid, gratulálok!!

Péterfiben mi lehet? Valaki bevitt valami fertőzést? Ez nagyon durva, szegény pici babák!!

Anna: ez brutál :( Szegénykém, jól beparáztattak!! De ha amúgy minden ok, meg úgy általában fejlődik a kislányod, ctg is ok, akkor biztosan nem lesz semmi baj, nyugi!! Sok olyan lehet hallani amúgy, hogy mondjuk 3000 g-ra saccolják a babát és másnak megszületik 3600-zal...
Ja és gratula neked is a véreredményedhez!!
Elhiszem, hogy nem volt hangulatod így odajönni. Merre voltál, milyen ruhában?
Majd legközelebb talizunk, vagy majd anagy topictalin :)

Betty: kíváncsi vagyok a rucira, tényleg tegyél majd fel képet, ok?
Védőnő-parára meg ne adj! Mégiscsak a doki véleménye a mérvadó...

Rólunk: ma is tök korán végeztünk a dokinál, természetesen megint semmi...
Mondta szépszeműnk, hogy holnap bemutat annak a dokinak, aki augusztusban helyettesíteni fogja :wink:
vumenke

sziasztok Csajok!
Nem tűnök el, jövök én, csak most kicsit ritkábban, hogy pihenjen egy kicsit a lelkem/agyam :lol: Majd hetente benézek. Ide nagyon szívesen járok, csak az a gond, ha ide benézek, akkor a többi topikba is és picit most el kellene terelni a figyelmemet a babáról (vagyis csökkenteni). Pár napja találtam egy érdekes dolgot, meg vettem egy új könyvet úgyhogy van, ami leköt.

Visszaolvastam a lemaradásom, igyekszem mindenre reagálni.

Krisztina: tündéri a baba!!! Gratulálok hozzá. :!: "Kerek arcocskájú, ahogy elképzelted? :D Ha lesz időd és energiád majd mesélj, én is nagyon kíváncsi vagyok.

Pepitanna: felháborító, hogy így megijesztettek :evil:

Vumenke: nem stresszellek azzal, hogy azt hittem már babázol... viszont, ha hétfőn születik a kiscsaj, akkor együtt ünneplek vele :wink: /a beszámolód után, már főleg nem bánom, hogy nálam esély sincs a túlhordásra/. Kitartás!
Szerkeszt gombot azért keresem, mert a GY.I.K. azt írja, hogy azzal lehet hozzászólást törölni. Miért mutat be a helyettesnek a dokink? Kontroll miatt? (Balázs doktor?)

Lamme: gyönyörűek a lányok, nagyon jól sikerültek a pancsolós képek :)

oroszági: örülök, hogy minden eredményed rendben :) Illetve végre még valaki, akinek ízlett a cukros izé, már nem érzem magam ufónak 8)

Bettyna: az én öltözködésem detto olyan, mint a tiéd.

Pannaanya: várom a leveled (majd, amikor lesz időd). Klassz, hogy rendben van a cukrod :)

Rólam: tegnap én is voltam vérvételen, a csövek mennyiségét tekintve azt hiszem csúcsot döntöttünk (11db). Lassan véradó leszek :twisted: Szegény férjemet is ennyire lecsapolták, sőt neki még véralvadási teszt is volt. Amikor vették a vérét, akkor kicsit morcosan azt motyogta: "nem tudom hogyan tudtál erre rávenni" :lol: Amúgy egy olyan vizsgálatot is csinálnak, hogy a kettőnk vérét összehasonlítják és megnézik, hogy mit váltanak ki egymásból, ehhez pedig egyszerre kellett vérünket venni és ha már úgyis vettek vért, akkor még néhány(?) vizsgálatot kiírt mellé Anyu főnöke. Az alvadási vizsgálat pedig azért kellett, mert télen az egyik ereménye nem lett jó a férjemnek, de úgy tünik ez rendben van.

Már nagyon várjuk az utat, reméljük kellemes időt fogunk ki. Csak az eső ne essen.
cosmo

Kép
Kép
cosmopolita

Szia Cosmo :)
Mi az az érdekes dolog, mesélsz?

11 kémcső, durva!! :? Remélem, pozitív eredménye lesz a vizsgálatoknak! Mikor lesznek meg az eredmények? Gondolom, Spániknak is meg kell mutatni őket?

Nem, sajnos még nem babázok...
Miért mutat be a helyettesnek a dokink? Kontroll miatt?

Nem, hanem mert már azzal viccelődünk pár napja, hogy tuti csak augusztusban szülök, ő meg akkor 2 hétig szabin lesz.

De ez csak vicc, mert vasárnap este (ha addig sincs semmi) felrak méhszájlazító zselét, ami remélhetőleg beindítja a fájásokat és hétfőn szülünk.

Látom, tegnap volt az évfordulótok, gratulálok!! 8 év nem semmi! Hogy ünnepeltetek (vámpír-programon túl)?

(Egy nlcafés csajszinak is tegnap volt házassági évfordulója, szegény pont jól összeveszett a férjével, mert tombonak benne is a terhességi hormonok)

Mi: Voltunk ma is ctg-n, ahol jól beparáztunk, mert nagyon magas volt a baba szívhangja (160 alá nem ment, pedig 140 körül szokott lenni). Ráadásul dokink is elment műteni, amikor már félőrülten mászkáltam föl-le a folyosón, hogy mi lehet a babánkkal! Más doki meg lepattintott, hogy igyak (!!!) és várjam meg szép nyugiban a saját dokimat :twisted: :evil: :x
Közben bementem uh-ra is, ott minden ok volt. Na végre előkerült Spánik, azt monda, ismételjük meg a ctg-t. Ekkor már minden rendben volt, meg azt mondta, az előző sem volt olyan vészes. Hát, nem tudom. Most arra tippelek, hogy reggelire fahájas csigát ettem (sose szoktam reggelire édeset enni), aztán a ctg-iog végig Big Red (durván fahájas) rágót rágtam. lehet, hogy az tartotta élénken a Picilányt. Nem tudom, de nagyon bepánikoltam hirtelen :(

Most vizsgálat nem volt, és holnap sem lesz :shock: mert dokibácsi nem lesz! Ctg-re menni kell, aztán holnapután megint ctg, uh, vizsgálat................
Kérdeztem, mi van, ha nem reagálok a zslére. Azt mondta, akkor oxitocyn fájáserősítő. Ha az sem hat, császár. Jó kilátások..

Többiek:
mizujs? El vagytok tűnve :(

Kriszta
gyere, ha van egy kis időd, dobj fel egy pár csudaszép babafotóval :)
vumenke

fahájas=fahéjas, sorry
vumenke

Vumenke: sajnálom, hogy elsőre nem volt jó a ctg és megijesztettek :( Remélem, most már csak pár nap és Te is babázhatsz. Rajtam nem múlik, én folyamatosan szugerállak :) Eszter is elindult magától, reméljük nálad is ez lesz. /Bár bepillantottam a másik topikba és láttam, hogy végül Krisztánál csaszi lett a vége/.

Az eredmények egy része már készen van /Anyám folyton a laborosok nyakán lóg 8) Izgul, hogy készen legyen minden még mielőtt a dokink szabira megy :) Spániknak is viszem majd az eredményeket, illetve Anyám főnöke is megnézi, mert van ami az Ő szakterülete. Szerintem minden rendben lesz, igazából csak a biztonság kedvéért mentem el (meg mert küldtek :D )

Köszi a gratulációt, a 2. házassági évfordulónk is tegnap volt, így csak 1 dátumot kell megjegyezni :wink: Nem ünnepeltünk, mert tegnap még este is dokinál voltam, szerintem majd a szülinapommal együtt hétfőn. :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Oroszági - ÉN is szakrendelőbe jártam (voltam egyszer) mielőtt rátalltam a dokinkra és nekem elfogadta a zsemle+tejes eredményemet, mondjuk nem is volt vele semmi gond. Hmm változnak a dolgok.

Cosmo - Ha az utatásig nem jönnél esetleg gyógyszempontok miatt, akkor jó utat, vigyázzatok magatokra! 8) AZ érdekes dologra én is kíváncsi lennék. 11 kémcső! :shock: Wow!

Jó olvasni, hogy az öltözködés terén nem vagyok ufó, hogy Cosmot idézzem :lol: , többen vagyunk, akik a sportos, kényelmes mellett voksolunk! :lol:

Vumenke - Leghamarbb vasárnap tudok majd képekkel szolgálni. 8) Kitartás, csak nem lesz szükég császárra!

Pepitanna ma nem volt még. Lehet, hogy Eszter elindult???

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pepitanna: Sajnálom, hogy így megijesztett az a nő :( Nem emlékszel azon kívül, hogy Margit, hogy hívják? Szerintem az a nő lehetett, akiről már írtam Bettynának, hogy nem is doki, csak úgy uh-zik :shock: A lényeg, hogy a babáddal minden okés :wink:

Cosmo: Komolyan tegnap volt a 2. házassági évfordulótok??!! :shock: :D Nekünk is :D:D:D Gratulálok nektek!!! És nemcsak házassági évfordulónk volt, hanem megismerkedési évforduló is, a 13. :shock:

Bettyna: Örülök, hogy sikerült ruhát venni az esküvőre. Kiváncsi vagyok rá, úgyhogy várom a képet én is :wink:

Vumenke: Én is sokat gondolok rátok :wink:

Képzeljétek, néhány napja Niki abszolút helyesen kukucsol :D Ráhúzza a fejére, amit talál pl. textilpelus, ekkor mondani kell, hogy hol a Niki, aztán lerántja a fejéről vigyorogva, ekkor meg mondani kell, hogy itt a Niki :D:D Sokszor hangosan kacag :D Olyan édes :D
lamme

Sziasztok!

Gratula minden évfordulóhoz!!!! :lol:

Lamme - Édes lehet Niki! Ez olyan jó, amikor hétről hétre kitalálnak valami újdonságot, amivel elszórakoztatják magukat és a családot is. :lol:

Pepitannáról tud valaki valamit????

Vumenke- Veletek mi a helyzet????

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Már kedvem sincs írni, annyira nem történik semmi... a mai ctg is ugyanolyan volt, mint a többi: fájástevékenység görbe a 20-as skálát súrolta, de majdnem egyenes a vonal. Szerencsére a szívhang okés volt, aláírta egy doki és húztunk haza. A ctg-s és uh-s csaj már nevetnek, ha meglátnak :D

Szinte már várom a hétfői császárt (mert szerintem tuti az lesz a vége), félni a türelmetlenség miatt nincs is erőm.
Na, remélem holnap pozitívabb leszek...
vumenke

Vumenke Hátha a mai vihar frontnak számít és megindul magától! Én még drukkolok Nektek!

Második napja felkelek fél 4-kor és nem tudok aludni :( van ilyen hogy a kismamaság miatt álmatlan vagyok?
Pepitannát ma zaklatom egy sms-ben, hátha már jó hírrel szolgál![/b]

Kép

Kép
oroszági

Itt vagyok!!! Még egyben! 8)

oroszági, bettyna - köszi az aggodalmat! :wink:
cosmo - jó utat Nektek, vigyázzatok magatokra!
vumenke - szebb napot Nektek mára és drukkolok, hogy ne császár legyen! Hátha tényleg besegít ez a kis front! :roll: Drukkolok!
Krisztina :?:

Bocsika, hogy eltűntem, végre élveztem a családom! Férjem szabad volt szerdán, csütörtökön és csak rólunk szólt a két nap! Névnapokat ünnepeltünk (az övé múlt pénteken volt, az enyém kedden) Rokonok is ehhez a két naphoz időzítették a szabadságaikat és jöttek, hogy még egyben lássanak bennünket! DE voltunk kettesben végre strandon!!! :lol: Igaz, "csak" a Dagályban, de még utoljára jól kilubickoltam magam! Éreztem, hogy a lányom is élvezi! :lol: Isteni volt! Ha jól viselkedik odaabenn, lehet, hogy még belefér 1-2 alakalom! :lol:
A mai nap sem lesz nyugis - hál'istennek kedvez a hűvös idő - anyukámmal megyek díjátadásra, ő ugyanis képzőművész és a Vajdahunyad várban "buli" lesz! Megyek operatőrnek! :shock: :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Nem segített a hidegfront sem :cry: nem részletezem a lelkiállapotom, már a férjem is kezd kétségbeesni, pedig nála ez nagyon ritka (azt hiszem, még sosem volt).

Remélem, nem haragszotok, de most már csak babahírrel írok/írunk (ha lesz olyan egyáltalán...)

Üdv mindenkinek, élvezzétek ki a kicsit hűvösebb időt!
Pussz...
vumenke

Vumenke - vagy látod még, vagy már nem, de nagyon szurkolunk. Az a császár sem olyan rossz. Légyeg, hogy túllégy rajta és kezedbe kapd a bébid! SOK SIKERT!!! :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Vumenke a császár talán annyival jobb, hogy tudod ma x-kor megcsinálják és itt a csoda a kezedben! Ne aggódjatok, lesz baba csak hétfőn legkésőbb! Kitartás!!!!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Egy gyors bekukkantás, még alszik a királylány. Ma egy kicsit fáradt vagyok, éjjel nem jól aludt a drága. Különben tünemény, az előző éjszakákra nem panaszkodok, mert 11 órakor még szopizott, utána 3/4 5-kor kelt csak fel. Olyan édes állandóan mosolyog, Barnával nem győzünk benne gyögyörködni. Minden nap elpigyergem magamat, néha még most is hihetetlen hogy 13 év várakozás után itt van végre, nagyon jó érzés. :D :D :D :D :D

Szóval az egész úgy kezdődött hogy 23-án reggel 6 órakor felkeltem és éreztem hogy valami nem stimmel mert nem értem ki a WC-ig és éreztem hogy valami csurog a lábamon. Akkor már sejtettem hogy a magzatvíz, nem folyt el, csak időközönként jött egy adag. Telefonáltam Barnának hogy igyekezzen, (éppen megint éjjel ment fuvarba hogy tudjon vinni ctg-re), mert szerintem ma szülünk. Beértünk a kórházba ott is többször rohantam a wc-re mig megjött dokibácsi, mig elmondtam neki hogy mit érzek akkor is éreztem hogy jön, közölte gyorsan feküdjek fel megvizsgál. Jézusom mondom tök ciki lesz ha közben megy el a maradék magzatviz, de közölte, ezzel most ne foglalkozzak, mert ez ilyenkor természetes, de semmi, sőt közölte hogy alig van nyitva a méhszáj, fájásaim meg semmik. Közölte nem baj, megyünk a szülőszobára most már ebből ma baba lesz. Mondtam neki hurrá mert apukának is ma van a szülinapja. Mikor kijöttünk a szobából szólt Barnának hogy apuka a mai napon még valaki ünnepelni fogja a szülinapját.
Fent a szülőszobán kaptam oxitocit (lehet hogy nem így kell írni), de így se tágultam,sőt a fájások se jöttek, viszont Eszter nagyon jól érezte magát odabent. Ez ment este 1/2 5-ig, majd akkor közölte a doki hogy lassan letelik a 12 óra mióta elkezdett szivárógni a magzatvíz, és összeültek a szülőszobán és megbeszélték, hogy innentől nincs mire várni, elég sokat vártunk erre a babára, és nem szeretne hogy valami baja essen esetleg Eszternek, és ha beleegyezzünk akkor császár lesz. Persze hogy beleegyeztünk, bár én elvoltam keseredve egy kicsit, mert rendesen szerettem volna szülni, de persze Eszter mindennél fontosabb volt. Így 18 óra fele elkezdtek felkészíteni a műtétre és végül 18.59-kor kivették Esztert, olyan erős hangja volt. :) Doki bácsi megkérdezte, hogy nyitva van e a szemem mert akkor mutat valamit, hát az egy csodálatos látvány volt, csak azért nem mertem sírni, ne hogy ne tudjanak összevarni esetleg, mert rázkódok a sírástól. Gyorsan elvitték hogy rendbe rakják akkor is hallottam hogy sír, de tudtam hogy jó helyen van, hisz ott van apukája is. Majd amikor felöltöztették egy kicsit megint odahozták, olyan jó érzés volt, azt le se lehet írni. Csak néztük egymást és akkor már folytak a könnyeim, ahogy kis puha meleg arca az enyémhez hozzáért.
A figyelő szobában isdmét odahozták és segitettek cicire rakni olyan ügyi volt rögtön rácuppant a cicire, de sajnos egx idő után elvitték mert a csecsemő szobába töltötte az éjszakát.
Másnap reggel korán keltettek, elég jól ment a felkelés még meg is dicsértek, fürdés, átöltözés majd költözés egy kórterembe. Elég hamar hozták is Esztert és utána csak akkor vitték el amikor megnézte a doktornéni vagy az esti fürdetésnél.
A csecsemősök elég furik voltak, néha az ember zsebében kinyilt a bicska olyan stilusban szóltak az emberhez, vagy ha segítséget kért az ember nem jöttek segíteni. Aztán a másik pillanatban meg fél órát is hajlandó volt segíteni, csak valahogy az ember első babánál amikor semmit nem tudsz elég rosszul esik hogy nincs segítség. Persze látogató nem jöhet be a szóbába hogy ő segítsen mert rögtön kizavarták. Bár ez is érdekes volt mert a mellettünk lévő szobában kisebbségi volt, érdkes ott olyan busojárás volt a kutyát nem érdrkelte, viszont ha Barna lába már egy lépésre bent volt a szobában rögtön rászóltak.
Folyt köv.
toldikrisztina

Szóval a kórházban katasztrófa volt, pihenni nem nagyon tudtam. Ráadásul kifogtam egy olyan szobatársat aki iszonyat volt, mindig igyekezett valamit kitalálni hogy véletlenül se tudjunk pihenni a másik lánnyal.
Nem beszélve arról, hogy a 3 nap alatt többször előfordult hogy elfelejtettek szólni hogy lehet menni enni, ha esetleg szóltak és kicsit később értünk ki, már nem volt semmi. 2 zsemle az adag, ennek ellenére volt aki 5 db zsemlét is magávé tett, nem sűrűn érdekelte hogy másnak nem jut. Még az a szerencse hogy minden nap jöttek hozzám, így hoztak mindig hazai kosztot ebédre, mert az álitólag ehetetlen volt. A vacsorát pedig mind a 3 nap alatt elfelejtették, hogy szólni kellene mikor mehetünk érte. Most már mindegy éhen nem haltunk.

Doki bácsiról csak jót tudok mondani, nagyon sokat jött a szülőszobán amikor ott voltam, hogy jól vagyok e, megnézte a ctg eredményt, megvizsgált, mindig mondott valami biztató szót. Le a kalappal előtte, a műtét is szerencsére elég gyorsan lezajlott, sőt amikor kitoltak már ott volt átöltözve és még egyszer gratulált. Utána minden nap bejött megkérdezte hogy vagyok, megnézte a sebemet, megdicsérte Esztert. Szóval tünemény dokink van, most is bebizonyosodott. :)

Hétfőn megyek varrat kiszedésre, olyan furcsa lesz hogy most már nem kell bejárni hozzá. Azért hiányozni fognak a látogatások, meg a megnyugtató mosolya.

Vumenke - ne keseredjél el, nekem se jöttek be a frontok, aztán amikor pont nem számítottam rá, akkor elindult a folyamat. :)

Viszont mióta itthon vagyunk folyamatosan jönnek rám sirógörcsök. Lamme, Pepitanna - ez normális ilyenkor. Olyanon is elsírtam magamat, hogy véletlenül kiboritottam a kávét, vagy valaki nem úgy szólt hozzám, vagy csak ránézek Eszterre (mondjuk ez öröm könny).

Oroszági - üdv. közöttünk. Teljesen normális, hogy nem tudsz aludni, Nekem is volt ilyen időszakom, amikor kint ültem a nappaliban és olvastam, tv-t néztem, és véletlenül se jött álom a szememre. Viszont a szülés előtt 1-2 héttel meg rámtört egy olyan álomkor, úgy látszik érezte a testem hogy egy darabig nem fogok rendesen aludni utána, és muszály előre pihennem. Ami persze már el is múlt, mert ma is állva is eltudtam volna aludni.

Na megyek, mert mindjárt megint etetés, utána cici fejés. Mig alszik gyorsan lezuhanyozok, addig Barna vigyázza álmát.
Mindenkinek szép hétvégét, igérem megpróbálok most már visszaolvani, egyik nap is cici fejés közben kezdtem olvasgatni, és persze ha tudok jövök most már minden nap egy kicsit.
Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!

Kriszta: De jó volt olvasni a történeted!! Örülök, hogy a szüléssel kapcsolatban csupa jó érzésed van, és a dokink is aranyos volt (mind mindig :D ). Ahogy olvasom szépen elindult a tejed is, ez szuper :wink: A gyerekágyas osztály viszont nagyon durván hangzik :shock: Milyen dolog már, hogy nem szólnak, ha jön a kaja???!!! Jó, tudom, hogy a legtöbb embernek visznek a rokonai, ismerősei, de azért mégis!! :evil: Én pl. a kórházban nagyon szeretem a vajas, lekváros zsömlét :D:D Ott valahogy az olyan jól esik :D És miért nem viszik be a szobákba? :shock: A sírógörcsök teljesen normálisak. Vissza kell rendeződni a hormonoknak, ráadásul érzelmileg túl van csordulva az ember, vagy hogy is fogalmazzak. Rátör az emberre a felelősség érzés és a boldogság. Nekem főleg Vivinél volt ilyen, hogy egyszerre voltam boldog, és kétségbeesett, hogy hogyan fogok, fogunk megbírkózni ezzel az új helyzettel, egy pici babával, aki ránk van utalva, féltünk az ismeretlentől. De aztán szép lassan belejön az ember és utána már csak mosolyog, hogy ilyen volt :D :wink: Nekem volt olyan, hogy elaludtam egy délután Vivivel együtt, és arra ébredtem, hogy besötétedett (november volt), és a párom adott egy puszit. Én meg olyan sírógörcsöt kaptam, szegény párom teljesen ledöbbent :( Ami fontos, hogyha érzed, hogy kicsit kezdesz "depós" lenni, akkor egy szoptatás után, amikor elaludt Eszter (szóval nyugi van :D ), menj le a közértbe, sétálj egy negyedórát a környéken, stb. Ez nagyon sokat segít :wink:
lamme

Lamme - köszi a tanácsot. Igen valahogy azt érzem pont amit írtál, hogy nagy az öröm Eszter miatt, de közben meg tegnap is amikor sírt még éjjel is, nem akart aludni megint rámtört a sírás, lehet hogy valamit nem jól csinálok, vagy nem veszek észre valami jelet ami miatt nem tud aludni. De szerencsére Barna mindenben mellettem van, és így legalább hamar átmegy rajtam a sírás.
Ma egy kicsit elszaladtunk vásárolni Barnával, addig itthagytam anyukámra, igaz hogy siettünk de jó volt egy kicsit kimozdulni.
Megpróbálok feltenni pár képet.

Kép Megérkeztem

Kép Kép Apával
toldikrisztina

Kriszta: De jók a képek!!! Olyan gyönyörű baba!!! Szép és formás!!
Teljesen normális, amiket érzel most!! Szerintem nincs olyan anyuka, aki ne esne át ezen a kettősségen. A világ legboldogabb embere, hogy megszületett a kis csöppség, hogy a kezében tarthatja, látja az arcát, nézi, ahogy álmában mosolyog, de közben próbál megbírkózni az eddig ismeretlen helyzettel, a hirtelen rászakadt felelősségérzettel, ami a terhesség alatt még nem ilyen erőteljes, próbál a lehető legjobb lenni, próbálja a lehető legjobbat adni a kis emberkének, de még ő maga sem tudja sokszor, hogy mit és hogyan tegyen. Néhány nap vagy hét, és minden a helyére fog kerülni a lelkedben :wink: Nagyon szuper a férjed is, hogy segít ezekben a sírós helyzetekben. Sok múlik az apukákon is!!
lamme

Ez csak egy próba az új vonalzót sikerül e feltennem.
toldikrisztina

Sziasztok!

Vumenke: Gondolunk rátok ma nagyon!! Drukkolunk!! :wink:

Cosmo: Boldog születésnapot kívánunk! :D

Oroszági: Holnap vagy holnapután feladom a lemezt. :wink:

Pepitanna: Csak nem babázol már te is? :D

Bettyna, Pannaanya: Hogy vagytok? :)

Kriszta: Te igazoltan írsz most ritkábban :D De azért írj :wink:

Mi jól vagyunk, majd ha lesz időm, akkor teszek fel képeket, meg írok magunkról :)
lamme

Sziasztok!

Kriszta - köszi a beszámolót! Megható. Kicsit pityergek is (mi lesz szülés után a fokozott érzelmekkel?) :oops:
Nagyon szépek vagytok! Gratula a boldogsághoz! :wink: :D
Jó, hogy a dokinkkal is elégedett voltál! Ez nyugtat! Evvel ellentétben a csecsemősök és a szobában uralkodó hangulat felkavar... :shock: Ja! Az még érdekel, hogy hiányzott-e a fogadott szülésznő, vagy jó volt úgy, ahogy volt?

vumenke - Nagyon-nagy hajrá! :wink:

lamme - Még egyben vagyunk! :lol:
Múlt héten nagyon emberhiányban szenvedtem, ezért minden napra vendégeket hívtam. Csütörtökön anyós, após látogatott meg minket, pénteken anyukám, akivel egész nap csavarogtunk, szombaton egy barátnőmmel a Dagályban voltunk (istenni volt, Pöttömmel együtt élveztük), tegnap meg a férjem unokaöccse hozta el az új barátnőjét... Mindenkivel grillezni "kellett", jó volt. :wink: Pár nap nyugi jöhet.
Most megyünk 11-re ctg-re, majd uh-ra. Remélem, nyugodtabb hangulatban zajlik mint az előző heti vizsgálat! Bár esténként nagyon fura érzések bújkálnak a testemben... Érzem, hogy közeledik a vég. :shock: Fura, hogy jövö vasárnaptól már akár hárman is lehetünk. :roll: :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Kriszta - NAgyon örülök, hogy ilyen + élményeid vannak a szülésről még így is, hogy nem úgy alakult minden, ahogy tervezted! A lényeg, hogy Eszter gyönyörű szép baba!!! Én sajnos tanácsod adni nem tudok, halgass a tapasztaltabbakra! :lol:

Pepitanna - Szorítok, hogy a mai nap ne legyen annyira durva, mint a múlt heti történet! HA netán történne valami légyszi kérd meg apát, hogy agyjon hírt rólatok! Köszi!

Lamme - Köszi, mi jól vagyunk. Az alvással egyre jobban küszködök. Sehogy sem kényelmes feküdni. PEdig még olyan messze van a vége. Mi lesz még később??? :?

Rólunk - Szombaton lagziban voltunk. Nem votl túl fegeteges a hangulat, de azért táncoltunk, jót ettünk stb. Az Aprótalpú nagyon jól viselte ismét a megpróbáltatásokat, nem tiltakozott a tánc ellen sem. Ígértem képet, íme.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.0521.jpg[/img] A templom előtt
Kép Kispapa & kismama

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hmmm, az egyiket nem tette fel. még egy próba

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok lányok,
friss, ropogós sms Vumenkétől, most jött:

"Szemünk fénye, Aliz megérkezett ma 13:10-kor! 4050 g, 57cm! Apás szülés volt, spontán, edaval, szuperül van mindenki."

Vumenke, Szeretettel gratulálunk Nektek! Legyetek nagyon boldogok! Ha kicsit kipihented magad, várunk beszálmolóval és képekkel!
:D :D :D :D :D :D

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Én is megkaptam az sms-t! Nagyon örülök és gratulálok! Végre nem császár!!!

Kép

Kép
oroszági

Férjem kislánya mától nálunk üdül a héten.
Elindították a zenélő-sétáló macit:
Kép
:D

KépKép
KépKép
pannaanya

Vumenke - Gratulálok Alízhoz, ügyes voltál, kívánok jó egészséget, és sok tejcit a picurnak. :D :D :D :D :D
Ma voltam a helyes doki bácsinknál és kérdeztem véletlenül nem szülsz e, de mondta hogy éppen oda siet utánnam. Átadta az üzenetemet?

Pepitanna - jó volt veled találkozni, minden rendben volt az ultrahangon és a ctg-n?

Ma már hivatalosan is van papírunk Eszterről, megkaptuk az anyakönyvi kivonatát, és lakcímkártyáját. Férjem ma ismét elsírta magát, hogy ezt is megértük. Úgy látszik mi most ilyen pityergős napjainkat éljük, nekem se telik el nap hogy ne törne rám a sírás.
Ma mondjuk olyan fáradt vagyok, hajnali 4-ig fent voltam Eszterrel, hogy minden kiesik a kezemből, fejtem a tejet, és mikor kész voltam kiborult a fele, hát ne tudjátok meg milyen mérges voltam.

Oroszági - lehet hogy csak most nagyon érzékeny vagyok, de ezt hogy érted hogy végre nem császár. Sajnos én se arra készültem, így hozta az élet. Remélem nem sértelek meg a kérdéssel, csak olyan fura ez a mondat nekem.

Mindenkinek szép napot, ha tudok még ma jövök, de most megpróbálok aludni egy kicsit, lehet hogy ma éjjel is fent leszünk, és ezt már nem bírom ki alvás nélkül.
Pusza
toldikrisztina

toldikrisztina nem szerettem volna senkit megbántani, de a legtöbb ismerősöm császárral szül/szült és ezért örülök, ha végre sikerül a természetes módján is! Annyira ritka ez az én ismerőseimnél! Persze én sem készülök erre, a baba érdeke az első, ha nálunk is erre keül a sor állok elébe! Nem sértesz meg, így írásban sokszor nehéz az érzelmeket is leírni, semmi gonoszság nem volt a gondolataimban! Első a biztonságos szülés! És ugye Vumenke császárra volt "ítélve" mára, mert nem akart Alíz kijönni!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Vumenke - Hatalmas gratula nektek!!!! Sok-sok boldogságoz és tejcit kívánok!

Kriszta - Gratula a papírokhopz! Nagy érzés lehet, nem csodálkozom az örömkönnyeken! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

A lényeget meg el is felejettem majdnem. Büszke vagyok magamra:
Ma végre eljutottam fogorvoshoz. Ott a székben derült ki, hogy a sima tömésnek induló dologból azonnali gyökérkezelés lesz. Persze elkerekedtek a szemeim, de tudtam, hogy jó kezekben vagyok. A babám majd kirúgta közben a hasfalamat (szóval azért biztos féltem egy kicsit), de nem estem pánikba. NEm mondom, hogy kellemes volt, vagy, hogy most az, de tudomásul vettem, hogy ez az ára a trehányságomnak, hogy nem mentem előbb és legalább nem kellett kihúzni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Vumenke: Gratulálok!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!! Szép méretei vannak Alíznak :wink: Ügyes vagy, hogy spontán sikerült megszülni :wink: Nagyon várom a képeket róla, biztos ő is gyönyörű :wink:

Pepitanna: Mi volt uh-n és ctg-n? Remélem minden okés :wink:

Bettyna: Nagyon csinosak voltatok az esküvőn!! Nagyon szép és variálható rucit sikerült venned :wink:

Pannaanya: De helyesek a lányok :wink:

Kriszta: Nem csodálom, hogy elérzékenyültetek az anyakönyvi kivonat átvételétől :) Lehet, hogy hülyeség, de én még az egészségügyi kiskönyveiket is már vagy százszor átolvastam :D :oops: Pedig csak néhány adat van/volt benne :D

Kiválasztottam három képet az állatkertezésről :) Nem is meséltem, hogy milyen vicces volt az állatsimogatóban :D:D Mondjuk én voltam az iq vitéz :D:D :oops: :P :D Szóval bementem Vivivel, és én hülye vittem magammal a zacskó zoo csemegét. Gondolhatjátok :D:D Vagy 15 kecske és 1 láma rohant rám :D:D Volt, amelyik még rám is ugrott :D:D Szegény Vivikémet meg teljesen leválasztották rólam, ott forgott, keresett engem :( Szerencsére imádom az állatokat, a lélekjelenlétemet sem veszítettem el, így jó messzire, két irányba is szórtam a csemegéből, így leszálltak rólam az állatok :D:D:D Egy másik csaj is ugyanígy járt, de ő megijedt és sikoltozott ezerrel :lol:

Ma sajnos mentőt kellett hívnom apámhoz :( Nem részletezem, mert off a dolog, de nem kellemes :( Szerencsére nem vészes, lehet, hogy holnap, max. holnapután már haza is jöhet. Tudom, hogy hülye dolog, de leírom, hogy az egyik mentős milyen udvarias volt :D Azt mondta, hogy nem is látszik rajtam, hogy két kicsi gyerekem van :D Sajnos nincs igaza, de legalább tudja, hogyan kell kedveskedni egy nőnek :D :D Aranyos volt, a lányokkal is poénkodott egy kicsit :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:36-kor.
lamme

Bettyna: Jól tetted, hogy elmentél a fogorvoshoz :wink: És tényleg büszke lehetsz magadra!!! Szerintem terhesség előtt, alatt kifejezetten ajánlatos elmenni, mert sok galibát okozhat. Nekem a fogorvosom még a kiskönyvbe is bepecsételte, hogy ellenőriztettem.
lamme

vumenke - mindhármótoknak egészséget, kitartást és sok-sok tejcit kívánok!
Nagy-nagy gratula! :lol:
Bár egy kicsit feltartottátok a sort... :wink: :wink:

Kriszta - Nekünk is jó volt benneteket látni, hallani! :) Mikor elváltunk a férjemmel egymásra néztünk és szinte egyszerre mondtuk, hogy ugye mi is ilyen kiegyensúlyozott Család leszünk 2héttel a NAGY nap után! Nagyon szépek, nyugisak voltatok! :) Egyikőtökön sem látszott az éjszakai kaland! Eszter egy angyalka!

11-re mentem ctg-re, még a 10-es is kint totyogott a folyosón, így lekéstem a véletlenül keddre írt(!) 12-es időpontot. :evil: Ma sem ment simán az uh! De PöttömPanni jól van, a méretei alapján is! Ctg-re felizgattam egy konyakmeggyel, így ott is ügyesen produkált! :oops: :wink: :lol: Felrúgtam a szénhidrát diétát! :oops: Minden eredményem jó! Vizsgálatok után nem lehetett elérni a dokit, ezért a maradék kismamáját az ambulanciáról felrendelte a szülőszoba elé. 2-ig bírtam éhen, szomjan, pisivel. Mondták, hogy már a harmadik szülésénél tart... Hazajöttünk, de 4 körül felhívtam és megbeszéltünk szerdai talit. Valaki nem jön akkor közületek? Én is hamarosan mindennapos vendég leszek és már furcsa lenne, ha valakivel nem futnék össze. :wink:
Tapasztalt lányok, anyák!
Segítséget szeretnék kérni boríték témakörben. Mikor? Mennyit? -tól -ig? :oops: Bocsi, hogy ez sem megy önállóan - bár van egy elképzelésünk, de mi van ha kevés, vagy sok... Priviben inkább... Köszi!

Kép
Kép
pepitanna

A fogdokitól én is féltem, mert ilyenkor még érzéstelenítőt sem adhatnának, de mivel nincs egyetlen egy darab rossz fogam sem, így most is mindent rendben találtak és a doki elvolt ájúlva, hogy ritka gyönyörűek. Remélem marad is még egy jódarabig!

Jó sokat dolgozik dokibácsink!

pepitanna küldök privit a borítékról!

Kép

Kép
oroszági

Jó reggelt mindenkinek!

Lamme - Köszi! :oops: Nekem is beírta a fogorvos kiskönyvembe, hogy jártam nála. Cukik a csajok nagyon! Sajnálom apukádat, de azt azért jó hallani, hogy vannak még udvarias pasik a világon az enyémen kívül! :lol:

Pepitanna - Szerintem én a héten valamikor randizok a dokival, már ha sikerült elérnem őt telefonon. Amint tudok valami biztosat megírom! Remélem nem kell minden nap átélned ezt a macerát a kórházban! Ennyi stresszel még a végén beindul a szülés. :lol: Vagy már nem bánnád?

Oroszági - Én megkaptam tegnap a szurit, de azt mondta a doktonő, hogy többet ártana vele, ha nem adná be és úgy kínozna, mint így. Sajnos én hiába próbáltam vigyázni a fogaimra, ez lett a vége. Talán ezért is odáztam a látogatást a fogdokinál, mert még egyszer sem sikerült úgy elmennem, hogy ne kellett volna valamit csinálnia. :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nagyon köszi csajok a gyors infókat! Szinte mindenki egyforma "mennyiségre" gondol! :)
Kicsit később bővebben!
Jó hűsölést mindenkinek! :wink: (én már szinte fázom)

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?