Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa,
küldd csak el az új címed Kép Gondoltam már Rád, meg megint tele van a ZSs dobozom Kép

Míra,
nagyon remélem, hogy Te is olvasó-üzemmódban vagy Kép, nem tudom, mivel érdemeltem ki, de köszi-köszi-köszi-köszi!!! Kép

Csi,
Tiéd csomagod is megjött. Gyorsaság: no comment...
Képzeljétek, Csi elküldte azt a SZt, ami annnnnnnnyira tetszett Ádinak, holott nem is tudta, hogy ez a SZ az a SZ! Kép

Alkotói szabadságom Kép alatt csináltam díszt az ajtóra, félig kiolvastam az új Stephen King könyvemet, kifestettem arannyal néhány kis gipszfigurát (Koh-I-Nor márka -most memórából biztos nem jól írom, de lusta vagyok előszedni), nagyon szép színe van, így most van egy csomó aranycsengőm Kép, ja, és vettem pici cserepet is, harangnak, szintén aranyra festettem...csináltam 2 új képet is, azok is szuperek lettek (Jamina, a kis öntelt Kép); de már le is vittük az oviba ajándékul.

Ennyi jutott hirtelen eszembe. Tartozásom van? Szóljatok, mert lyukas az agyam!
Jamina
jamina

Ilke!

Ma megérkeztek a szalvéták, köszönöm, holnap postázok Neked.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Csi!
Tegnap megjöttek a pacik, nagyon szépen köszönöm a sok szép szalvétát.

Nimaat!
A Te pacijaid is megérkeztek tegnap, nagyon szépen köszönöm.

Panó!
A Te szalvétáid is megérkeztek, köszi szépen.

Ilke!
A Te szalvétáid ma érkeztek meg, köszi szépen.

Sz.Judit a XII. ker-ből!
Ha nem feded fel Magad, akkor is nagyon szépen köszönöm a szalvétákat.

Forti!
KépKépKép

Lányok!
Nektek is 3 napig szárad a gipszkeret? Hogy lehet a száradást gyorsítani úgy, hogy ne károsodjon(repedjen szét)?

Magdi
gallainémagdi

Na végre volt időm felrakni a csereszalvétákat:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/48476.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/48477.jpg

Most csak ezek vannak, a karácsonyiakat már elkapkodták, mesefigurásakat meg nem hoztak.
Új e-mail címem a profilomban.
Kata
kovkata

Kata!
A citromos rákosból kaphatnék egyet? Azt nagyon szeretném! Nekem nincsenek fenn szalvétáim, de szivesen küldök, ird meg milyen érdekelne. vagy rám bizod? irok mailt a cimedre és megadom az enyémet.
Nimaat
nimaat

Sziasztok!

Ilke!
Megkaptam a SZ-kat, köszönöm! A micimacisra azonnal lecsapott Dodó, aztán Dancsi. Alig tudtam elvenni tőlük, hogy ne a SZ lássa kárát a csetepaténak.Kép

Gigóca!
Nagyon szépek a munkáid. Nem győzöm csodálni.

Magdi!
Nekem igen, 2-3 nap. Úgy csinálom, hogy előre kiöntök egy pár képet. Vagyis kiöntés után a radiátorra teszem (a tálcával együtt), aztán 24 óra múlva finoman kivehető a formából a gipsz. Abba már mehet a következő kép. Ha nem érek rá szalvétázni, 5 percem akkor is van, hogy gyorsan megkutyuljak egy képre való gipszet aztán ráér száradni.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Gigóca
Nagyon szépek a munkáid! Én is csak ámulok!!! A matricáid fantasztikusak. Én is szeretnék majd a fürdőbe a kád köré csinálni a fiamnak. Hol lelek ilyen sablonokat?

Lányok nekem is küldenétek matricázáshoz használható sablont? Persze csak ha nem gond! Azt hogy külditek? Szintén postán?

Ma megint kimaradt a posta, bementem a Tescoba és én balga itthon hagytam a megcímzett csomagokat. Kép Utána persze rohantunk Fótra, és csak este értünk haza. De ne adjátok fel, egyszer odaér mindenkihez amit megígértem!!!

Cisó
A te csomagod is megjött, köszönöm szépen!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti, én email-ben küldtem, Word doc, ott lehet a képméreteket változtatni, igaz fénymásolóban is lehet. Küldd meg az email cimed mert egyszerüen nem tölti le az adataidat a rendszer, nem tudom miért. ÉN email-em a profilomban.
Lányos mintáim vannak per pillanat, tündérek rengeteg mert mi azt gyüjtjük. Aztán sárkányok.meg jó pár más is, fejből nem tudom.
nimaat

Nimaat
forti1@freemail.hu

Köszi: Forti

Kép
Kép
forti

ja és még valami, csakhogy értsem ennek is a lényegét. Kép
A sablont genotherm alá teszem és a matrica fesétket arra teszem rá, ill. azon keresztül rajzolom át a sablont. Ha megszárad, lehúzom és oda teszem ahová akarom?

Forti

Kép
Kép
forti

Amennyire én tudom igen jól mondod. ÉN igy készitettem őket. A sablonok méretét szabd tetszés szerintire, ezek eredetiben elég nagyok. Word-ben könnyen megoldható mert elhúzod a kép sarkát kifelé vagy befelé.
www.uvegfestes.lap.hu alatt érdemes nézelödni!
Meg kell várnod mig a körvonalak megszáradnak, mielőtt a szineket belefested. Javitsatok ki ha valamit nem mondok jól, rendben?
Email ment, mindkét email cimedre mert közben kinyilta lapod is.
Nimaat
nimaat

Forti, nem birnak sablonok átmenni, most zippelve próbálom. Ha most sem, holnap este újra próbálom. Nincs nagyon tele a postaládád?...
Nem értek hozzá, nem tudom mi lehet a gond, amúgy email-em működik.
Szia Nimaat
nimaat

Nimaat!

Lécci küldjél nekem is azokból a mesés sárkányos, tündéres sablonokból kérlek!Kép
Csomag odaért már hozzád?
Holnap írok bővebben!

Cisó
cisó

KovKata!
Küldtem mailt.

Kata007!
Nekem csak egy képkeret kiöntőformám van, de én 2 napig szárítottam abban és még egy napig tálcán, na majd legközelebb hamarabb kiszedem. Kép
Az már csak hab a tortán, hogy kifelejtettem belőle az akaksztót. Kép

Nimaat!
Én is kérnék sablonokat. Ha nem jön át egyben, akkor küld több részletben, mert sok levelezőnél maximálva van a levélméret.

Magdi
gallainémagdi

Forti, Magdi

mail ment

Gigóca
gigóca

Sziasztok, ezeket egy barátnőmtől kaptam, (sajnos csak a képeket) nem hiszem hogy ő csinálta, mert azt írta hogy ilyeneket szeretne gyártani.
De gondoltam hátha nektek is tetszene, és ötleteket kaphattok belőlük.

Remélem nem baj hogy felteszem noha nem saját alkotás.

kép1
kép2
láda
mappa
georgina

Sziasztok

Teljesen uj vagyok a szalvétázásban.
Nagyon szeretném kipróbálni de semmi ismeretem nincs benne.Tudtok eseteleg nekem segíteni hogy hogyan kezdjek neki.
(Esetleg ha valaki jártas benne itt közületek az üvegfestés is érdekelne.)

Visszanéztem egy pár "munkátokat" és gyönyörűek, nagyon tetszenek.

Segitségeteket előre is köszönöm.

Szilvi
szedem

Ildikó!
Megérkeztek a szalvéták, postázok én is Neked, de már csak hétfőn. Köszönöm Kép

Ilke!
Neked is csak hétfőn tudok postázni, de már összekészítettem egy kis csomagot. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Forti!
Én meg közben vettem neked Micimackósat, hová postázzam? A régi címedre?

Magdi!
Nekem is csak egy formám van. Vagyis van egy fél szalvétás is, de abból még összvissz. csak 3 képet öntöttem.
Ha kiöntöd a képet, 24 óra múlva nyugodtan vedd le róla finoman a formát, mert akkor már elég kemény nem törik olyan könnyen. Viszont a forma miatt nem tud száradni, levegőzni. Én 1 nap után már csak úgy magában szárítom a radiátoron.

Szilvi!
Jamina itt összeszedte az alapokat : 2003 November 01 szombat - 07h 00
Olvasd végig aztán jöhetnek a kérdések.Kép Valaki mindig van itt, hogy válaszoljon.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata007

Köszi .Megyek is olvasom.Majd jövök az ezernyi kérdéssel Kép

Szilvi
szedem

Nimaat!

Nekem is küldenél tündéreket és sárkányokat?

Panni
panó

Itt ülünk kettesben a Szaffival és a Mikulásnak segítünk, csinálom a csomagokat. Valaki jöjjön át, és csavarja ki a kezemből a kókuszos szaloncukor zacskóját: a fél kg-ból már 80 dkg-ot megettem Kép

Kíváncsi,
hahaha, biztos kibírtam, hogy csak holnap nyissam ki! Kép

Haspók Jamina
jamina

Nimaat, megy a rákos, cserébe jó lesz a kakasos is, olyan még nincs.

Magdi, Gyöngyöske küldöm amit kértetek, de van amelyikből már csak fél van. Szerda körül adom fel, mert ha nem lesz túl hideg elsétálunk a lányokkal a boltba Kép Keddre ígértek friss szalvétákat.

Kata
kovkata

Jamina,
most akkor ki is a kíváncsi? Kép
kíváncsi

Lányok,

már bocsi, de miért kell a kiöntött gipszet benne hagyni a keretbe 24 óráig?
Én kiöntöm, majd max 3 óra múlva már ki is borítom, és öntöm a következőt. még soha nem tört, vagy repedt meg. Így akár 4-5 db-ot is ki tudok önteni egy nap alatt.
Persze akkor borítom ki, amikor ha kicsit hozzákocogtatom az asztalhoz, akkor kopog, mert megkötött a gipsz.
Ez a formára is rá van írva, hogy két óra múlva kiszedhető.
Sokkal hamarabb szárad, ha nincs a keretben.

Üdv Gigóca
gigóca

Sziasztok!

Hanyagolom a szalvétázást,ne legyek átkozott,de egy édes mobilt csinálok a gyermekemnek a szobájába.Ha kész lesz,felteszem a képét....Nem a gyerekétKépKépÉs beindult a pótajándék készítés,így azon vagyok,hogy a keresztszemes lámpabúrát végre befejezzem,mert már minden kész a lámpához...most is azt csinálomKép.

És a csomagok is össze vannak állítva,de mindig meghiúsul a feladás.Így feladom én...De ígérem,jövő héten érkezik a csomag!

Mindenkinek olyan jók a kpei,főleg a jó kis keretmegoldások tetszenek.Nagyon gondolkozom,hogy a Jézuskától kérek néhány kiöntőformát...nem tud vki beajnálani nála?KépKépKépHa már Jaminától csak fityiszt kaptam...Kép

Magdi

Sajna azok a Sz-k már nincsneke meg,de ha vmelyik másik kell,szívesen küldök!

Kata007

Jó hírem van!Küldök olyan katicást,ami még nincs!KépPersze olyat is,ami már van...KépMeg olyat,ami nem katicás...

Jamina

Nekem lógsz...egy kávéval...különben sértődök...már el is kezdtem...Kép

Csí

Azt hittem,az OSB lapot már ismered.Egyszer volt már szó róla,amikor a furnérról beszéltünk...Egyébként jó,csak elég vastag és nem tudom,hogy vágják-e méretre...
Annyira azért nem jó a téli képem,hogy dicsekedjek veleKépKép.
Vegyészeink csődöt mondtak Plextollal kapcsolatban,deapukámat még leinformálom.Már nyugdíjas(fél hónapjaKép),így ráér utánanézni...
Azért én akkor is csodállak,hogy tudsz gömbölyű felületet beszalvétázni.Én képtelen vagyok rá....KépKép

Gigóca

Én sem várok vele,nem is tudtam,hogy kellene...

Míra

Köszi a csomagot,megkaptam!És mennyire örültem!!!KépKépKépJövök Neked vmivel?

Anyapoc

Ui:Színkeveréshez kaptam képet a rajztanártól,bszkenneltetem és felteszem,hátha megkönnyíti a színkeverők dolgát!

anyapoc

Panó, Magdi, mesesablonok mentek!
Kata, várom a rákot, kakast ma megvettem, szombaton v. hétfőn dobom a postára neked. Meglepi is lesz Kép Jó?
GIPSZ: Én kb 1,5 óra múlva fejreállitom sablont gipszestől, papirra teszem, majd leemelem róla a sablont úgy, h. közepén ujjal nyomva tartom kicsit, és a szélein emelem meg. Nekem sem tört sose. Utána persze tilos mozgatni, biztos ami biztos.
Nimaat
nimaat

Cisó!
SZ ma érkezett (postafiókban lehet, h. ült pár napot?) email megy és sablonok is.
Nagyon köszönöm itt is. Kép

Anyapoc, hú, szinkeverés nagyon érdekelne engem is. Előre is köszönöm én is h. ezzel fáradsz.
Nimaat
nimaat

Nimaat,

kuldtel 1 olyan filet, amiben 2 hopihe van, a tobbi oldal ures, de vagy 28 oldalas. Abban van meg mas is v. csak en vagyok bena.
Panonak es Magdinak milyen mesesablonokat kuldtel? Nekem azt mar elkuldted?

gabomamo
gabomamo

Nimaat!
Szalétád feladva, küldtem még egy párat pluszban. Kép
Mesesablonokat megkaptam, köszi szépen.

Magdi
gallainémagdi

Én is megkaptam a sablonokat, köszönöm szépen!!!

Kata
Ha a jövő héten küldöd még jöhet a régi címre! Mellékeld hogy mennyi volt, küldöm az árát! Köszike! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Gigóca
Ha kigúvad a szemem akkor sem látom az ötletek-tippekben az üvegfestés topikot! Kép Kép Így a halacskákat sem!

Forti

Kép
Kép
forti

Képzeljétek, a Mikulás az unokahugaim zacskóját telis-teli pakolta szalvétákkalKép Hát nem kedves tőle?Kép
Mióta a lányokat megfertőztem eme szenvedéllyel, nővéremtől rendszeresen kapok ziháló hangú telefonokat, hogy mi a túró az a 3D, meg az ahhoz való paszta, és hova kell kenyni a repesztőt, meg különben is...HihiKép

Anyapoc!
OSB-vel találkoztam már régebben, mert az egyik asztalos ismerősünk ilyennel burkolta a suli falát. Nagyon szép, vagy pác, vagy valami lazúros kence van rajta, a fő az, hogy látszanak a fadarabok benne. De én azt hittem CSAK vastag van belőle, és most láttam, hogy van 6mm-es is, ami nekünk nagyon jó. Könnyebben vágható, mint gondoltamKép Már van is egy sima, meg egy keretezett képem, majd este megpróbálom felrakni. Nagyon-nagyon bele vagyok szerelmesedveKép
Plextol--igazából az lenne a jó, ha azt ki tudnánk deríteni, hogy hol lehet kapni poliakrilátot. Ez olyan, mint a sósav-ha gyógyszertárban vesszük, akkor az rém drága, de háztartási boltban filléres tétel. Szívesebben pacsálnék vele, ha literszámra állna otthon. És-gondolom- az építőiparban, ahol adalékként használják, nem 300-ért vesznek két decit.

Gipsz--az is jó, ha egy tálcát teszünk a gipszre, azzal együtt megfordítjuk a formát, és így rögtön a tálcára kerül a még törékeny forma, ami a tálcának köszönhetően mozgatható.

Szilvi!
A fenti linken, az üvegfestős topikban keresgéljKép

Csi
csii

Anyapoc!
Most rendesen felcsigáztál...KépKépKép
Nagyon várom!Kép

Gigóca!
És ezt miért nem mondtad hamarabb? Kép Mármint, hogy a gipszet ilyen hamar ki lehet finoman venni.
Ha vannak még ilyen apróságok, könyörgöm Kép tessen velünk megosztani, jó?

Forti!
Majd megadom a számlaszámom.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kép
Télapó itt van....

Kata,
most jól meg vagyok sértődve, mert én már többször is írtam, hogy öntés után, ha megszáradt, én rögtön kiveszem a gipszet a formából, és nem szokott eltörni...

Valaki a múltkor nagyon akart bordót kikeverni, akkor azt tanácsoltátok, hogy piros +pici fekete +pici kék. Ma kipróbáltam, mert NAGYON kellett bordó szín, de nem tettem bele kéket, csak pirosat +pici feketét. Közleményben tudatom, remek kellemes bordó lett belőle! (először azt hittem, barna lesz, de aztán mégsem)
Festettem vele cserepeket, tettem bele egy lehelet erenyet -na jó, nem eszperentézek tovább, szóval egy leheletnyi aranyat Kép. Miután megszáradt, kicsi motívumokat vágtam ki egy olyan SZból, amin kicsi karácsonyi motívumok Kép voltak amolyan huszas-harmincas évek stílusában. Kevertem tapétaragaszba picike aranyat, és azzal rögzítettem. Nagyon szép lett. Főleg azokon mutatós, ahol csak önmagában bordóval (arany nélkül) történt az alapozás.
Így nem erősek a minták, de éppen az a jó bennük, hogy úgy régisen elvesznek. Érthető? Sajnos most nemtom megmutatni Kép

Magányosan ünnepelek... Kép

Jamina, akinek tegnap még 28, de mától már 29.
jamina

Drága Jamina!
Mivel engesztelhetnélek ki?
Esetleg Kép nálad, vagy megcsinálnám az esedékes Kép + még el is Kép. Addig Te vehetsz egy jó forró Kép, majd Kép egy nagyot a heverőn. Na, hogy tetszik az ötlet?

Magányos ünneplés???? Én is veled vagyok virtuálisan, nem?Kép Tortát úgyis kapsz a családtagoktól, úgyhogy én Kép. Ugye milyen finom?
Kép.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Modemesektől 1000 bocs, de nem hagyhattam, hogy egy topictársam megsértődjön. Muszáj volt valamivel kiengesztelni.

Jamina!
Most már abbahagyhatod a vigyorgást!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata,
ezek szerint Hozzád is be van kötve a Csi által alattomban beszerelt webkamera, nemcsak csihez meg Anyapochoz Kép Különben honnan tudhattad volna, hogy így vigyorogtam: Kép
Nagyon kösz, igazán jókedvre derítettél!
Magányosan még kb. fél órát ünneplek, aztán hazaérnek a fiúk is (Szaffi alszik).
(Modemesektől nem kell bocsátot kérni, ezek a kis gifek pikk-pakk lejönnek Kép)

Ildikó,
én akkora egy dinkaszaurusz vagyok! Még szerdán megjöttek a kávészemek, én meg effelejtettem megköszönni Kép Tehát ezúton is nagyon köszi!!!! Majd nézek cserébe valami dekupálásra termett SZt Kép

Kíváncsi,
arról, hogy kettőnk közül ki a kíváncsibb Kép: egy olyan ember áll előtted személyemben, aki a könyveknek előre elolvassa a végét; és már zsenge gyermekkorában is kikutatta a karácsonyi ajándékokat Kép

Valamit még akartam Kép. Majd ha megjött az eszem, megírom.
J.
jamina

Sziasztok!

Jamina!
Boldog szülinapot kívánokKép Kép Kép
Örülök, hogy nem kallódtak el a kávészemek, és célba értek hozzád!

Gipszöntés:
Én is nagyon hamar kb. egy óra múlva, vagy megérintem a gipszet, és ha nem ragad, kiveszem a formából. Rögtön a radiátorra teszem, és másnap már szalvétázhatok is rá. Még nekem sem tört/repedezett sosem.

Nimaat!
Azt hiszem, te kérdezted, milyen könyvet rendeltem?!
Szalvétatechnika Karácsonyi minták a címe, a Szines Ötletek sorozatból. Hát, nem egy nagy durranás, ami igazán tetszett az egy télapós kép, tegnap csináltam is egy hasonlót, majd felteszem.

Ezzel kapcsolatban szertnék kérdezni,
Lányok, ti használtok struktúrpasztát? Ebben a könyben egy csómó képhez ez kell, pl. behavasítani egy tájat, vagy kiemelni valamit.

Na, megyek, sütök a Mikulásnak egy kis tökös-mákos rétest!

Ildikó
ildikó

Mira!

Én is kaptam tőled csomagot, köszönöm szépen, nagyon örülök neki!
Válaszcsomag jövő héten megy.

KovKata!

Veled is szeretnék üzletelni szalvéta ügyben, mail megy!

Panni
panó

Jamina

Ez komoly?Borzasztó,hogy öregszelKép....
Kép

anyapoc

Ja,és boldogszülinapot,mert nem az a gif ment fel,amit akartam...KépKépKép

anyapoc

Anyapoc!
Rá se ránts, Jamina korában ez a kép is túúúl sok információt tartalmaz márKép

Jamika, Drága!
Én csak most kapcsolok itten! Látod, lassan Te is a hasonló butulós korba lépsz, mint az enyém, bár bevallom, kicsit pofátlanul lassan haladsz. Nem lehetne belehúzni? Na, jó, megállok énKép
És ne feledd:ebben a korban már minden nap ajándékKépKépKép

Ildikó!
Én használok olyan pasztát, szeretem nagyon, bár nem túl gazdaságos, mert fogy, mint a fene.
Ezen: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/42869.jpg is az van, zöld, és fehér, a fehér színezhető akrillal. Néha helyettesíthető mással, de sztem a hónál ez a legszebb (nomeg Anyapoc kókuszreszeléke).
Én a kész képre szoktam(hó esetében) felvinni az ecset másik végével, vagy nagyobb felületre falapocskával. Mi az, ami érdekel vele kapcsolatban?

Elvitték a fiamat színházba. Úgy hiányzikKépKép.

Csi
csii

Jamina,
boldog szulinapotKép
S hogy ne legyel egyedul:

Kép

-Afonya
afonya

Most latom, hogy kettokor irtad, hogy egyedul senyvedsz... na mindegy, most mar nem torlom leKép

-Afonya
Névtelen

Áfonya, eltartott egy ideig, míg rájöttemKép

Mai ténykedésem egy album volt. Gőzöm sem volt eddig róla, hogy ilyen sok vacakot gyártottam már le...
Itt az album

Fiam úgy döntött, maminál alszik. Sosem volt még nélkülünk...Úgy izgulokKép.
csii

Csi,
Hogyan csinálod az OSB lapok keretezését?

Jamina,
Boldog szülinapot!
Jól értem, hogy a SZ-val készült képet be lehet vonni a végén tapéta ragasztóval is? Azzal is jó lesz?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Áfonya,
Te Ámítógépes varázsló KépKépKép
Ezt a képet már küldöm is az apukámnak, nagyon tetszik!!!!

Csi,
télleg jó sok képet begyömöszöltél az albumodba Kép, jó látni a már ismerős munkákat! még annnnnnyira nem vagyok szenilis, hogy elfelejtettem volna ezeket Kép

Anyapoc,
nem baj, konfettivel is lehet ünnepelni!

Ilke,
taprag nagyon kiváló helyettesítője a dekupragnak. Én szinte csakis tapragot használok, néhány kivételtől eltekintve (pl. üveg). Tehát nem a végén kenem át, hanem csakis kizárólag azzal ragasztom a képet.

Mindenkinek köszönöm a virtuális fülhuzigálást Kép

Örömködő Jamina
jamina

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?