Új privát üzeneted érkezett!

Zslebi, apát meg kell kérni, hogy aktivizálja magát. Nekem is a doki ajánlotta... :wink:

Kép
jahra

És nektek ez a módszer jött be, Jahra? :)
Megjártuk Pécset, vettem pár cuki bodyt, plédet (nem túl vékony), rágókát, meg még pár dolgot. Jól birta Barnabás.
Holnap uszi :P
Jön egy barátnőm látogatóba holnap hozzánk, este grillezünk, apa ma vett felszerelést, remélem jól sikerül.

Kép
bernini

Bernini jó grillezést. Nincs túl meleg csak füledt párás a levegő.
Éjszaka jó volt az a kis eső. Ma este elvisszük Gabcsikát valamelyik mamához, aztán meglátjuk. TEgnap pedigsokat meloztam, meg rohangáltam, de aprobb keményedéseken kívül semmi. Ha ma jó idő lesz elmegyünk a strandra, van otttenisz pálya talán kikénne probálnom :lol: már régen teniszeztem (10 éve :oops: ). Ma olcsóbb a jegy mert strand röpplabda verseny van, ha jól tudom.
És Pécsen tényleg jó cuccokat lehett venni, és nem is tul drága, még a Gabcsinak vettem pár ruhát régebben, és az árkádban is vanak jó akciok, csak ki kell fogni. :wink:

Kép
Kép
zslebi

jahra melyik doki mondta??? én azt olvastam, hogy inkább ne, vagy mégis???

Kép
Kép
zslebi

Zslebi!

Fogadj szépen szót Jahrának, mert bizony igaz, ami igaz! Én a szülésznőmtől hallottam, és olvastam is több helyen. Igazából a méhszájpuhító hatás miatt ajánják!
Hajrá! Hadd szülessen már meg Bogika! Különben is, ha ma este Gabcsi is megy othionról, teljesen szabad lesz a pálya! Egy próbát megér :wink: !

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

nem akarlak elkeseríteni Zslebi, de nekünk nem jött be a dolog :( Dorka sehogysem akart kibújni.De a próba, az mindenképp jó :oops: :D

Kép
roberta80

Zslebi, egyrészt maga a fizikai hatás is segít, másrészt a spermiumban van vmi hatóanyag, ami segíti a dolgot. Ha akarod utánanézek pontosan, ugyanazt adják a kórházban is abban a tágítózselében is, hasonló a mechanizmus, csak az koncentráltabb....a lényeg, hogy pont emiatt az anyag miatt "nem szabad" a huszonakármennyi és asszem a 36. hét között csinálni. Na és mondd, ugyan mi bajod lehet tőle? Megszülsz???? :lol: :lol: :lol: :lol: Utána úgyis minumum 6 hét szünet lesz, használjátok ki. Amúgy igen. Segít.... :oops: :wink:

Kép
jahra

Jaj ezt muszáj elmesélnem. A másik fórumon ahova írogatok együtt szültünk a csajokkal, egyidősek a babák és az egyiküknek ma reggelre kétcsíkos lett a tesztje. :shock: Hát én most belegondoltam és őszintén megmondom totál kétségbe lennék esve. :roll: Én annyira elfáradok a Lackózásba a nap végére, hogy nem tudom elmondani. Nem voltam felkészülve, hogy a fiam 7 hónapos nekiindul..... :P

Kép
jahra

A fizikai hatás nemtudommennyire segít, mert a felujítás alatt se lett semmi gond.
A spermában van oxitocin, ami méhszájpuhító. Látom a Horváth doki annyira ráért ma a korházban, hogy már szinte egyből vissza is jelölt az iwiw-en :lol:
Ja meg moncsi én is jelöltem vissza :) köszi.

Kép
Kép
zslebi

Sziasztok, látom ma nagyon melege lehetett mindenkinek, mert nem volt nagy a termés. Sajna reggel áttértünk az 5 órás kelésre, úgyhogy ki vagyok purcanva, mostmár a nemalvástól is. De sebaj, majd még biztos visszasírom ezt az időszakot is. Délután elmentünk a szüleimmel meg a tesómmal dédnagyit köszönteni Pécsre, 86 éves, had lássa a dédunokát. Voltunk étteremben vacsizni, aztán az unokatesóméknál is voltunk 1 órát, megnéztük a kecskéket, tyúkokat, kakasokat, kutyát, teknőst, hát csak kapkodta a fejét a sok élménytől. El is aludt hazafelé és a 7 és fél hónapja alatt ma először bizony 9-kor fürödtönk a fél 7 helyett. Kihagytam volna ha nagyon szuszizik, de ébernek tűnt, gondoltam akkor vegyük elő az esti rutint. Na gyors fürdés, tápi össz vissz 4o ml, aztán dörzsöli a szemét, betettem az ágyba és abban a szent pillanatban álomba is zuhant. Minden külön cirkusz nélkül. Őszintén megmondom, hogyha reggel elaludna min. 7-ig, akkor bizony áttérünk erre az új időpontra, belehalok a hajnali 5-ös kelésbe. (ami van amikor fél 5). Olyan édes volt amúgy, jól viselkedett az étteremben is, evett babakaját, aztán elnézegette ahogy a felnőttek is esznek, közben meg fennhangon magyarázott, még a pincérek is vigyorogtak.
Most viszont lefekszem de tényleg, mennem kell holnap ocsmányirodába váll. ig.-t cserélni az új teáor szám vagy mi miatt. Holnap van az utolsó nap, én meg naná hogy az utosló pillnataban értesülök az egészről.

Jó éjt!

Ja a lényeg. Ma egyik pillanatról a másikra áttértünk a kúszásról az egyértelmű mászásra és állásban meg a kézelengedéses egyensúlykeresésre. És morog ha meg akarom fogni hogy segítsek. Mi lesz még itt.....???? Rolling Eyes

Berni, lehet kérdeztem már, de nyáron jöttök úszni? Ha igen mikor?

Kép
jahra

Hú, nem tudom. Most hétközben lesz, nem? És milyen időpontokban? Még nem beszéltük meg.

Kép
bernini

Zslebi!

A spermában nincs oxitocin, prosztaglandin van, ez a méhszájpuhító. Amúgy, ha nem szültél még meg tényleg gyerünk! Mi is próbáltuk, és utána elment a nyákdugó egy része. és kb. 40óra múlva megszületett Noncsi! :D

Kép
Kép
l.judy

Judit, hazajöttetek már? Milyen volt Szentendrén?
A hajnali 5 miatt nem irigyellek Eszter, Barnabás is sokszor felébred 6kor is már, marha álmos de nem aludna vissza magától, ilyenkor megszánom hadd szopizzon, még ha közelben sincs az ideje...

Kép
bernini

sziasztok!Képzeljétek, tegnap este Dorka átfordult a hátáról a hasára. :D Betettem a kiságyba, hogy aludjon, egyszercsak hallom, hogy nagyon nyöszörög, nem tudtam, hogy mi az, aztán odalépek a kiságyhoz, és babuci hason fekve keresztben kukucskál kifelé. Nem is láttam, hogy mikor sikerült neki. Ezt bánom egy kicsit, de fog még forgolódni remélem :D Dorka szerencsére még mindig átalussza az éjszakát, bár esténként nehezebben alszik el. Biztos a meleg miatt.

Kép
roberta80

Gratulálok! Barnabásnak is megy egy ideje, most már a kezét is ki tudja venni maga alól néha, és sokszor vissza is tud fordulni, gurult is már sorozatban, én pont nem láttam. Este neki is kedvelt elfoglaltsága az ágyban, amint leteszem fordul is, és persze olyankor nem tud visszamenni.
Pár napja áttettem a székhelyét a kiságyba a nappali babakocsis alvás helyett. Olyan dögmeleg van, hogy kint úgyse alhat,annak meg mi értelme, hogy bent a kocsiban legyen, hamarosan úgyis kinövi. Na, van is gond vele azóta. Cumi persze kell, amit pedig megfogadtam, hogy sose kötheti össze az ággyal, de beadtam a derekam, úgy sirt (éjjelre azért még tartom magam a no cumi szabályhoz :) ). Előtte ringatni kell, de ma pl az se volt jó. Mindig sirva kel :cry: , és még álmos, de már nem tudom visszaaltatni. A babakocsiban mosolyogva ébredt mindig, bár az is beletelt pár hónapba. Remélem ezt is megszokja hamar, mert ma már teljesen kivagyok tőle. És ami a legrosszabb, az esti egyedül elalvásnak is oda, szerintem azért mert nappal megkapja a cumit meg elrázom, este meg csak leteszem, mint eddig.

Kép
bernini

Sziasztok!
Zslebi talán szülni van, mert mostanában elég gyakran jelentkezett, most meg látom, hogy szombaton írt utoljára! Szorítok neki!

Jahra!
én sem irigyellek a hajnali kelésért! Nem is tudom, hogy elhet bírni (talán egy kicsit hozzá tud edződni az ember :? ). Máté már elég rég óta 8-fél 9-kor ébred, de ma már 7-kor kukorékolt (bár éjjel nem volt fent :shock: ), de volt olyan időszakunk amikor renszeresen fél 7 körül ébredt. Talán Lackó is majd áttér egy kicsit későbbi kelésre (bár ahogy látom a mozgásigényét az örökmozgó fiadnak, a fejemet nem tenném rá. De reménykedni lehet ...)

Roberta, Berni!
A ti babáitok is elég korán fordultak (már ha Mátéhoz hasonlítom őket. Na de miért is, mikor mindenhol az van, hogy ne hasonlítgassuk a babákat :oops: ). A én kicsim 5 hónapos volt, amikor a hasáról átfordult a hátára, de ez este, fürdés után történt, és szerintem csak a buksija húzta át, annyira hajolt valami után. aztán egy hónapig semmi, nem nagyon törte magát. De ugy minden gyerek más!
Mindenki nézze csak, figyelje a babáját, olyan hamar elmúlnak ezek az idők :lol: ! Én is sokszor elnézegetem, gondolom mindenki órákig tudna gyönyörködni a kicsikéjében!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Gerbomoncsi: Noémi sem fordul még hátról hasra. Fordítva 10 napja kezdte el, azóta ha letesszük hasra akkor átfordul és baromira élvezi. Vissza viszont nem akar. Máté mikor fordult hasra? Az írtad, hogy fordítva 5 hósan.

Berni gratula Barnabásnak! Szerdán nem megyünk el kismamitornára Bébikéket mutizni???? Amúgy a nyári úszás ma kezdődött. Hétfön, szerdán, csütörtökön van du. szerdán de is. Mi nem tudtunk dönteni, nem jelentkeztünk. Jövő héten megint csavargunk Noémivel, megyünk Balatonalmádiba. Szombaton jöttök úszni?

Jó volt Szentendrén, csak rossszkor mentünk. Nagyon meleg volt, én ezer helyre akartam menni babástól, de ez nem jött össze. Azért találkoztam sok ismerőssel. A barátnőm szeptemberben szült, és 6 és fél hetes terhes. Amúgy voltunk topictalálkán Almásfüzítőn egy bányatónál, azokkal találkoztam, akikkel máshol fórumozok, és mindenki februárra volt kiírva. 8 baba jött el, +egy rakat hozzátartozó. Olyan érdekes volt, mert mindenkit csak a netről ismertem, de mégis olyan volt mint egy osztálytalálka. Mindenkit megismertem. Rakok is fel egy képet.
Megy a drukk Zslebinek, reméljük már szül! :lol:

Voltunk lagziban is Dunabogdányban. Szuper volt. Noémit negyed11kor vittük haza anyunak. Előtte kint aludt babakocsiban, az úton anyuékig (16 km) végig cicizett a kocsiban. (Ez ugye marhára szabályos!

Kép Kép Fürdés lavorban

Kép
Kép
l.judy

Édes a sok kis baba a pokrócon :D Tök jó hogy ennyien össze tudtátok ezt a találkát egyeztetni.
Szombaton mi is megyünk úszni, szerintem a nyárit mi is kihagyjuk. Hétközben nem tud jönni a férjem, délután is sokszor nem jó neki mert nincs itthon. Egyedül meg nem viszem el Barnabást. Inkább "hűsölünk" bent, meg vettünk amúgy egy felfújható medencét, majd abban gyakorolunk vele :P Jövő héten meg mi is megyünk Balcsira csak mi a déli partra, Öszödre.
Van ilyenkor kismamatorna? Benne vagyok, előtte azért kérdezzük meg a Gabit, nehogy megint pórul járjunk. Csak olyan meleg van még 3kor :?

Kép
bernini

Voltunk ma tanácsadáson. Dorka 9340 g. és 69 cm. Már nem mondok semmit a súlyról... :D csak erősítenem kell karizomra, mert már alig bírom el. Megcsípte valami bogár a jobb lábát, képzeljétek, egy csomó kiütés van rajta, mintha véraláfutásos lenne. Nekünk is van medencénk, de még nem próbáltuk ki, nem voltunk elég merészek:-)

Kép
roberta80

Judit! Annyira aranyos az a lavoros kép :D Cuki, ahogy vigyorog Noncsi:)

Kép
roberta80

Judit!
Máté tényleg 5 hósan fordult először a hasáról a hátára, de utána egy hónapig nem mutatott újra hajlandóságot rá. A hátátról a hasára fordulás meg még később sikerült (szerintem mi fordított sorrendben csináltuk :oops: :wink: ). Sokáig csak a lábait emelte az égbe, és gurult jobbra-balra, de az átfordulás nem sikrült. A pontos dátumra nem emlékszem, utána kell néznem a babanaplójában, mert a sok dátumot nem lehet fejben tartani :oops: :wink: )
Nagyon édesek a babák, jó rájuk nézni!

A medencézésnek biztosan minden baba örül majd! Kár lenne kihagyni! Csak csináljatok jó sok képet!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Roberta, Dorka olyan mint a gomba! :D :D :D Hihetetlen!

Berni, hááát nem tudom menjük e, tényleg meleg van. Amúgy úgy gondoltam a végére megyünk oda. Jövő héten mi megint elmegyünk, csak most Almádiba... Menjünk két hét múlva???
Amúgy holnap megyünk csípőszűrésre, nagyon drukkoljatok!!! ha gáz van, még az is lehet kengyelt kap!

Moncsi! Akkor Noémi nincs elkésve, hogy nem fordul hasra. Amúgy a dátumok tényleg összemosódnak. Úgy érzem szenilis lettem azóta, hogy megfogant Noncsi. :D

Csajok Balcsira ki mikor megy????

Jahra! Hol fórumozol még?

Kép
Kép
l.judy

Judit, hogyhogy most mentek csípőre? Vagy volt valami ami miatt visszarendeltek? Szoritok hogy minden rendben legyen! Akkor menjünk 2 hét múlva tornára.
Barnabást ma mértem, 6350, de 2 hete is ennyinek mérték a dokinál. Akkor én nem mértem, most meg parázok, hogy nem hizott. De eszik rendesen, és jókedvű. Nektek is mondta a dokitok amúgy hogy a k vitamint elég ezentúl havonta adni, mert most ezt találták ki? Én nem bánom, bűn rossz ize van.
Eszter, nem láttam a praktikerben a medencét, amit irtál, vagy már elfogyott volna... :?

Kép
bernini

Berni! Ja mondta a dokinéne a K vitamint. Noémi kb. 7kg. A súlyán ne parázz. Nekünk kétszer is volt, hogy egyik héten több volt, mint a következőn. A havi hízást nézd, az a tuti. Gondolj bele, nem mindegy, hogy kaja előtt, vagy után méred, hisz 20 dekát is benyomnak már, valamint az sem mindegy, hogy kaki előtt v. után.

Most néztem az időjárást. Melegedés pénteken tetőzik.

Kép
Kép
l.judy

NA! Csak lemerült az elem a billentyűzetben. Vagyis az aksi de már apa kicserélte. Szóval jövő héten jópár fokkal hűvösebb.

Csipőszűrésre kontrollra megyünk, mert bár nem kötött Noémi csípője, de "diszkrét kattanás" hallható volt.

Hétfőn meg a sebészeten voltunk a BCG nyirokcsomója miatt kontrollon már harmadjára. Legközelebb október elején kell mennünk.

Állandó kórházjárók vagyunk! :lol:

Kép
Kép
l.judy

Én sem hiszem el, hogy ennyire hízik, pedig van, hogy csak 4x eszik egy nap. ez van, nem tudok mit csinálni. Majd talán, ha elindul, akkor lemozogja. futtatni fogom egész nap :D Szorítok a csípő miatt, szerintem nem lesz semmi baj. A bcg nyirokcsomóval mi van?Nem lett nagyobb, ugye?

Tényleg,Berni, megvan még Barnabás köldöksérve?

Mi két hét múlva megyünk Tamás szüleihez egy hétre. Már voltunk a Balcsin is, 1-1 naqpokra, hosszabb időre, majd akkor megyünk, ha hazajöttünk Aggtelekről.

Kép
roberta80

No megjöttünk!

Csajok! Nagyon helyes fiatal doki volt!!! :oops: :oops: :oops:
Amúgy minden ok! Nem kell terpeszpelus sem, vissza sem kell menni. A nyirokcsomója is elindult vissza. Nyáron már nem akarok a kórházba menni, csak ha Gabit látogatjuk. MA apa sem tudott eljönni, hát vicces volt egyedül Noémivel. Majd leszakadt a kezem.

Roberta, a nyirokcsomója is elindult visszafele... Fonyódra mentek ugye?? A szigetre? AMúgy a súly miatt meg ne aggódj, tudom, hogy nem tudsz mit tenni, de Dorka formás baba, megvan a magassága is a tömegéhez és ez a lényeg. Noémi is kis tömzsi!

Kép
Kép
l.judy

Igen, Fonyódra megyünk. Örülök, hogy nincs semmi baj Noncsival. Hétvégén mi is megyünk lagziba, kíváncsi vagyok, hogy fogja DOrka bírni. Vettem neki egy aranyos ruhát, a menyasszony után ő lesz a legszebb :D Na, tegnap lejárt a munkahelyemen a szerződésem, és persze nem hosszabítottak, úgyhogy nem tudom, hogy hol fogok dolgozni gyes után. Kicsit elszomorodtam, mert szerettem ott dolgozni, de ez van. Mondjuk ráérek még aggódni, csak rossz érzés, hogy nincs hova visszamenni. :cry:

Kép
roberta80

Minden babóval minden ok, ez jó :) Zslebi is tuti megszült ezóta.
Nálunk is a fiatal doki vizsgálta a csipőt. De hogy hallott kattanást anno? Legalábbis Barnabás végigüvöltötte a vizsgálatot, nem is hallhatott semmit :lol:
Roberta, majd tegyél fel képet a minimenyasszonyról :P A munkahely meg tényleg ráér aggasztani később is, bár elhiszem hogy bánt. Határozott idejű szerződésed volt?
Szörnyű mit művel 2 napja Barnabás elalvás cimszó alatt nappal. :? Kikészit, annyit sir és úúúgy... Elringatni se hagyja magát.
A köldöksérv szerintem szépen visszahúzódott, normális a köldöke.

Kép
bernini

Judy!
Tutira nincs elkésve Noncsi a forgolódással, olyan különböző időpontokra eshetnek ezek az események különböző babáknál, hogy tényleg nem érdemes hasonlítgatni. Csak tudom, ha egy másik anyuka mondja, hogy az övé ezt meg ezt csinálja, még ha észben tudod is, hogy minden baba más, mágis rossz érzés foghat el :cry: . Szerintem ez mindenkinél így van, és biztosan mindenki át is éli, mert míg lehet, hogy az egyik hamar átfordul, a másik mászni kezd előbb. Ezeken ne aggódj! azt olvastam, hogy 3 éves korukra senkit nem érdekel, hogy melyik mikor kezdett el forogni, mászni, menni, szaladni, hisz addigra olyan egyformán mozognak, hogy észre sem lehet venni, ha valaki kicsit később kezdte! Gondolj mindig erre :wink: !

Roberta!
Jó bulizást a lagziban! Mi ugyan nem voltunk lakodalomban, mikor Máté ennyi idős volt, de Máté kersztszülei igen (az ő kisfiuk 2 hónappal idősebb Máténál), és a Zsombi nagyon jól bírta, és nagyot aludt éjjel a babakocsiban, még a nagy zenebona sem zavarta! Ti meddig akartok maradni? De gondolom ez Dorkafüggő :wink: ! vagy az esti buliba nem is mentek, csak du.? Kár lenne kihagyni!
A munkahelyed miatt ne aggódj, még elég messze van, mire megint dolgozni kezdesz. Egyébként hol dolgoztál? Az én véleményem egyébként az, hogy ha valaki akar akkor talál is munkát (ha nem is feltétlenül álmai melóját). Biztosan majd te is találsz valamit! De ez még odébb van!

Berni!
Biztosan ez a hőség viseli meg Barnabást (is). Máté mondjuk délután egész könnyen elalszik (persze cicin), este azonban nagyon zavarja, hogy nincs teljesen sötét (ebben a melegben muszáj kinyitni az ablakot, és a redőny is kicsit feljebb került- ez zavarhatja). Megint csúszik az alvásunk. A fél 9-9 helyett negyed 10 körül alszik el (vagy egy kicsit még később). pedig megfogadtam, hogy nyáron is akkor fekszünk, mint télen :oops: . De nem tudok mit tenni ... majd talán ha elkezd korábban sötétedni :wink: .

Mi ha jó idő lesz, vasárnap elugrunk a Balcsira (de csak a déluténi alvás után - még jó, hogy egész közel van :wink: ). Talán aug. közepe táján kicsit hosszabb időre is elmegyünk (3-4 nap) Felsőőrsre.
Szombaton falunap lesz nálunk, remélem, nem fog esni az eső (a kánikula megszűnhet, csak ne essen)- gondolom ezzel Roberta is egyetért :wink: !

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Hát egyáltalán nem bánnám, ha nem lenne olyan nagy meleg a hétvégén. Egyébként a forgolódással én is így vagyok. Dorka nem fordul hasról hátra, kicsit meg is voltam ijedve egészen vasárnapig, amikor átfordult a hátáról a hasára. Gondolom neki meg sokkal nehezebben fog menni minden, mert egy kicsit ducika :D Moncsi, Mezőcsokonyában tanítottam, ezért is lesz nehéz, 150 millió ember keres ilyen állást :D határozott idejű szerződésem volt, igen.Majd csak lesz valahogy, majd próbálok az angollal valahol elhelyezkedni, ha nem lesz tanítói, tanári állás.

Kép
roberta80

Máténak is a súlya miatt ment nehezebben az átfordulás, de mostanra már lemozogta a súlyfelesleget :wink: .
Talán a gyakorlat számít majd, ha munkát keresel, de tény, hogy Kaposváron nagyon sok a pedagógus-munkára váró. de érdekes, amikor én jártam a főiskolára, volt olyan tanárom, aki megkérdezte, hogy ki az, aki ténylegesen tanítani akar majd. nem sokan tettük fel a kezünket.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Csajok! Noémi ma ÁTFORDULT hátról hasra!!!!!!!!! :P
Most már tud forogni!! és még egy dolgot csinált, van egy bohóca, aminek a lába között van a felhúzója. Ma az autósülésen volt, és egyedül felhúzta a bohócot, hogy zenéljen! Többször is. Igaz csak kb.egy-másfél centit. Ez egy termékeny nap!

Moncsi! Te még szoptatod ezek szerint Mátét?? Amúgy én is szeretnék sokáig szoptatni.

Berni, Roberta! Ti mikor adtok a babáknak ezt-azt??

Hülye, kérdés, de érdekel, kinél mennyi pelus fogy egy átlagnap??

Berni holnap jöttök uszizni??????

Kép
Kép
l.judy

Igen, jövünk! Ez az utolsó őszig, aztán jöhet a kinti medence :)
Én megvárom az augusztust a gyümölccsel, hogy a 6 hónap meglegyen, aztán adok neki almát, barackot...
Pelus kb 6 fogy nekünk, evések után teszem tisztába, éjjel egyáltalán nem.

Kép
bernini

Megszületett a párthatározat: még ma este felmegyünk B.Almádiba babástól és a tüzelő malamutunkat is visszük. Jó kis út lesz, babkocsi, utazóágy, hordozó, kutya, mi meg alig férünk el. Ott nincs internet, legkorábban jövő vasárnap jövünk haza! Mindenkinek kellemes nyarat!

Kép
Kép
l.judy

Mi is lelépünk holnap Öszödre, vasárnapig valószinű, de ha minden igaz, már lesz netünk is.
Elértük az 5 hónapot, milyen messzinek tűnt ez a legelején, pedig nagyon gyorsan letelt.

Kép
bernini

látom :shock: , sehol senki, pedig azt gondoltam, hogyha nem leszek pár napig, majd megérek utánaolvasni a dolgoknak ... :evil: .
Mi egyébként egy villámnyaraláson vagyunk túl. Hirtelen ötlettől vezérelve mentünk el vasárnap Szántódra strandolni, aztán onnan tovább Felsőőrsre, Ahonnan mi is az almádi strandot látogattuk meg. de sajnos a pünkösdi királyságnak hamar vége szakadt, mert a Zsoltit nem engedték el 2 napnál tovább a munkahelyéről. Úgyhogy az idei nyaraláson mi már túl vagyunk. Esetleg egy-egy napos Balcsi még belefér, de sajnos több nem ...
Judynak és Berninek további jó nyaralást!

Judy!
Hát igen, Máté még mindig szopizik, és nagyon szereti. A cél elérése érdekében előtte mindenféle kérdésre hajlandó felelni :lol: . Vannak napok, amikor csak alvás előtt és után, ill. éjszakai ébredéskor szopik, de ha rossz az idő, és be vagyunk szorulva a házba, jóval többször eszébe jut. remélem, ha ősszel sikerült teherbe esnem, a megváltozott íz miatt magától lemond róla, de amilyen szerencsénk nekünk van, valószínűbb lesz a keserves leszoktatás :cry: . De addig még reménykedem , hogy simán megy majd ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Roberta!
Milyen volt a lagzi? nagyon kíváncsi vagyok, mesélj!

Nálunk nagyon jó volt a falunap, Máténak nagyon tetszett az ugrálóvár és a ringlis, én meg a tornázó csajokkal "táncoltam" egy kínait. Majd teszek fel képet is.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Sziasztok. Ezer éve nem voltam nálatok, valahogy elfogytak a várandós kismamik, és szinte minenkinek babája van már...Remélem mindenki jól van. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a kismama torna hol és mikor van és kit kell felhívnom hogy bejelentkezzek rá? Már 27 hetes vagyok, úgy érzem ideje elkezdenem az edzést a szülésre :-) Előre is köszönöm a választ.

Kép

Kép
tercsimama

sziasztok!Jó volt a lagzi, bár Dorka vacsora közben kidőlt, és haza kellett vele mennem, de legalább nem ragadt rám semmi zsír :D aztán 11 körül jött anyu felváltani, és roptuk hajnalig. Nagyon jól éreztük magunkat.
Kép

Kép

Két kép Dorcsiról, a haja még mindig feláll.

Vajon mi lehet Zslebivel?Remélem, már kibújt Bogi, tényleg, meg is nézem a Somogyiban, még nem néztem meg. Moncsi, te nem nézted?

Kép
roberta80

Roberta!
Én is kíváncsi voltam, hogy megszületett-e Bogika, de a szombati somogyiban nem találtam Boglárka nevet. Lehet, hogy be kellett Zslebinek feküdnie, mert lejárt az ideje, de azóta már biztosan megszületett a babó. Az én tapasztalatom az volt, hogy enm várnak túl sokat, miután "lejárt az időd". (nálam csupán 3 nap volt)
Nagyon helyes kislány Dorka! És milyen finom lehet az ujja!

A szombathoz még annyit fűznék, hogy teljesen kiakadtam. 3/4 8-kor még ugrálni akart Máté, és ezzel ugye nem is lett volna semmi baj, de az okos férfiemberek az ugrálóvárnál úgy döntöttek, hogy hogy minden szó nélkül fogják, és nem engedik tovább a levegőt bele. Akkor pedig már nem olyan, és bizony az én kicsim (aki természetesen legbelül volt), nagyon megijedt, szegény este is igen keservesen aludt el, és nem mondom kétszer, hogy az ijedtség miatt. Még az én szívem is hevesebben kezdett kalimpálni, és szegény csak mondogatta sírás közben: mami, mami.
Mostanában meg elkezdte, hogyha nem figyelek az anya szóra, akkor elkezd Mónizni. De olyan kis helyes, imádom!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Sziasztok!

Hazajöttünk korábban!

Moncsi: Aranyos lehet Máté. ahogy 2évesen Mónizik :D Apja tanította vele?? Remélem én is tudok sokáig szoptatni, Szeretnék olyan másfél éves koráig. Más. Felsőörsön van nyaralótok? Az tényleg ott van Almádi mellett. A kistesó projektet mikor indítjátok? :oops:

Roberta akkor itt volt a lagzi Kaposváron??? Nagyon kis csinos volt Dorka baba!

Berni tök igazad van. Nagyon gyorsan megy az idő. Sajnos.

Tercsimama: Kismamatorna: Hétfő 15-16:30-ig ill. Szerda 15-16ig Kórház, fizioterápia. Aki tartja egy velem egyidős (27 éves) csaj. Én nagyon szerettem.

Erről jut eszembe, Berni jövő héten meglátogatni Gabit???????????

Kép
Kép
l.judy

Ja és képzeljétek megjött. :cry: :cry: :cry: ...hát nem hiányzott, bár így is majdnem 5hónapig húztam.
Berni Te hogy állsz ezzel a dologgal?? Roberta Te már a múltkor mondtad, hogy túl vagy az "elsőn".

Kép
Kép
l.judy

Én túl, de szerintem nekem a fogamzásgátló miatt, mert én szedem.De csak egyszer volt.Nem kívánom még :D Nem itt volt a lagzi, hanem Jászfényszarun, anyuék is hivatalosak voltak, unokatesőm nősült. Dorka jó husika, de mit csináljak, ez van :D

Kép
roberta80

Judy!
A Mónizás magától jött nála. Lehet, hogy ahogy hallotta, hogy mindenki így hív, gondolta akkor ő se maradjon ki a sorból :lol: :wink: . Egyébként ha kérdezik tőle, hogy hívják anyát, nem mondja. Tényleg csal akkor veti be, ha nem nézek rá, nem figyelek teljesen őrá. De tényleg cuki ...
Apu testvérééknek van nyaralójuk ott, már jó régóta (kb. 10 éve), minden nyáron eltöltünk ott egy kis időt (persze a mostani volt a legkisebb, na meg amikor Máté született, akkor kihagytuk). De jó kis nyugis hely. Régebben Káptalanfüredre mentünk fürdeni, de gyerekekkel jobb az Almádi strand. Na meg az almádi játszótér is nagyon bejött. Apa kedvet is kapott egy mérleghinta készítéshez - csak arra leszek kíváncsi, mikorra fog elkészülni :oops: .
A tesó-projekt a szeptemberi menszesz után kezdődik majd. Remélem, a második bébi is olyan könnyen és hamar megfogan majd, mint Máté :wink: .
Nekem egyébként 9 hónapos volt Máté, mikor először megjött, de szerintem a stressz miatt (akkor halt meg apu), aztán már rendszeres lett. Ahhoz képest jól ki9húztam, hogy 1 hós korától már tápot is evett Máté, nem csak kizárólag szopott, bár nem bántam volna én sem, ha még várat egy kicsit magára :wink: .

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Judy!
Miért mentetek hamarabb haza? Nem tetszett Noéminek? Vagy az idő nem volt megfelelő? vagy mindenütt jó, de legjobb otthon?

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Kezdetben nem volt elég tejed, hogy Máté tápszert is kapott??? Én félek a hozzátápitól, hogy leszokik a ciciről. Jövő kedden megyünk védőnénihez. Bár 6 hóig semmit sem szeretnék Noncsinak adni. Egyenlőre elég a tejci. Jó neked, hogy 9 hósan jött meg először, apukádat sajnálom. :cry: ...bár azon gondolkodtam, hogy lehet ez még nálam sem végleges, mert 2 nap után úgy tűnik elmúlik. Nem tudom.
Balcsin Apa nélkül voltunk fent anyukámmal és a (második) férjével, de elég volt. Hétvégére lett más programunk, így felszaladt értünk Zoli. (a férjem) ...sajnos neki idén nyáron nem nagyon lesz szabija, mert júli 1-el váltott munkahelyet és ugye próbaidőn nem igazán illik szabira menni. Mi meg csavargunk. Jövő szombaton megyünk Fehérvárra a keresztanyámékhoz. Persze megint apa visz, aztán jön haza vasárnap.

Sok sikert a második babucihoz!

Kép
Kép
l.judy

Judy!
Máté 1 hónapos volt, amikor nagyon begyulladt a mellem, és már azt mondtam, hogy nem bírom. De akkor mit eszik a gyerek? Ügyeletre mentünk tápszert íratni, de már előtte is voltunk gyerekorvosnál, mert nem tudtuk eldönteni, hogy éhes és azért sír, vagya hasa fáj. A gyerekorvos nem akart egyből tápot írni, hanem azt javasolta, hogy mérjem pár napig, hogy mennyit eszik. na ezen mérési napokon gyulladt be a mellem, úgyhogy kicsit felgyorsultak az események. Lehet, hogy nem voltam elég kitartó, majd a másodiknál jobban igyekszem.
Ahhoz képest jó sokáig húzzuk a szopizást :lol: :wink: !
Nálunk egyébként nem okozott semmi zavart a hozzátáplálás, a tápot mindig szopi után kapta (lehet, ezért nem apadt el a tejem), és a cumisüveg sem zavarta meg. Aztán később a bébikaját is csak szopizás után adtam neki, mert én is minél tovább szerettem volna szoptatni, de nem gondoltam volna a kezdeti nehézségek után, hogy ez ilyen sokáig fog sikerülni. De egy cseppet sem bánom, bár néha nagyon fárasztó (főleg éjjel). Szerencsére mostanában már egész jól alszik Máté, úgyhogy én is tudok (pár hónapig) fizikailag is készülni a tesóra. De lehet, hogy egy hónapot előrehozzuk az akció kezdetét, mert egy kicsit félek, hogy nem fog könnyen összejönni. Azt mondják, a második baba szokott váratni egy kicsit magára :? .
nem irigylem a férjedet, kellene egy kis pihenés. De látod, az én férjem már 10 éve ugyanott dolgozik, mégiscsak 2 napra engedték el :cry: . (ő 3 műszakos, és most épp délelőttös volt, ami a legrázósabb -sajna). Na de majd jövőre bepótoljátok, addigra Noémi is bőven szaladgál majd, jobban élvezitek majd a kikapcsolódást!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs

Megszületett Bogi, ha jól láttam az újságban. 3960g és 56 cm. 4-én született, remélem jól vannak és hamarosan zslebi is jelentkezik.

Kép
roberta80

Sziasztok.
július 4.-én a Horváth doki meginditotta a szülést, oxitocinal 5 órát feküdtem az ágyon, szörnyű volt, kiprobáltam a gázt is de attól meg teljesen elszálltam a végére. Végülis vákummal lettmeg mert nagy lett a buksija és az egész csaj is szép nagy baba . de nem látszik hál isten a vákum a buksiján. A jobb kulcscsont zöldgajtörése lett sajnos, de szépen mozgatja azt a kezét is, kicsit besárgult ezért bent kellett tovább maradni, aztán leeset a köldökcsattja is, és mivel akkoriban a kékfényben volt a csecsemősök nem tulzottan foglalkoztak a köldökével, így a köldöke miatt még 2 napot ráhuztunk 6 nap után jöhettünk haza. Amugy mára már gyönyörű a köldöke, mert már én kezelem, senki más. A sullyából se okat vesztett, hamar elkezte vissza szedni, tejem egyenlőe még van, és reméljük lesz is.
Nem kellett befeküdnőm, mert anyukámnál voltam hétfőtől péntekig. Bogi egyenlőre még csak ismerkedik apával és Gabcsival. Igény szerint szopik. Éjjszaka ha minden ok 4-5 órát alszik, de viszonylag Gabcsihoz képest nyugodt baba. 37cm volt a buksija, és hatalmasat kakilt az ágyra mikor kibujt, így sokat veszített, álítólag 4kilon felül let volna. És csak 3 öltésem volt kivül ,belül meg 2,mivel mindent éreztem már a végén. Kicsitt hosszúra sikerült a mondokám, bocsi.

Kép
Kép
zslebi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?