Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Én! :D

Nem tudom, kaptatok-e hírlevelet a Babanettől ovival (és egyéb gyerek témával) kapcsolatban, de ezt a két linket midenképpen ajánlom a figyelmetekbe:

http://koloknet.hu/ és http://www.kir.hu/

:wink:

timóca!
Most voltam fent a Babanet főoldalán. Most már értem miről beszélsz. :) Alapból nem szoktam megnézni, a társalgó van csak betéve a kedvencek közé, és csak arra kattogok rá. :wink:

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Hú, na én láttam tegnap este a Házon Kívült!
Hát mindnyájatoknak nagyon igaza van, úgyhogy nem ismétlem amiket írtatok!Szerintem is inkább a mi példánkat kéne követnie a "rothadó kapitalizmusnak" :lol:
De mi Magyarok, - sajnos - olyanok vagyunk, hogy örökké nyaljuk valaki s...ét :twisted: 40 évíg ugye a CCCP, most meg az American dream :evil:
Csak érdekes a fizetésekben valahogy sose érjük utol a nyugatot :twisted: :roll: Bár a boltba már minden ugyanannyiba kerül, csak egy kicsit kevesebből kell tudni kigazdálkodnunk :evil:
Én is amellett voksolok, hogy itthon lenni a manókkal amíg lehet.És bár kevés a GYED+GYES, de összeteszem a két kezem, hogy legalább ITTHON LEHETEK velük amíg bírjuk, ill. jónak látom.Sajna Hannit azért viszem én is bölibe, mert 4-en 1 fizuból mi, sajna nem tudunk megélni!Jó annak akinek a férje annyit keres, hogy ezt meg tudják tenni.Maradnék szívesen én is még :?

Viszont nagyon érdekes, /hogy én pedagógus szemmel is olvastam amit írtatok :oops: :P /és nekem egyből azok az adatok kezdtek el cikázni a fejembe amit Ia legutóbbi hozzászólásában leírt!
Független attól, hogy mondom ÉN is szívesen maradok itthon a babáimmal, de a Magyar emberek világelsők a depressziós hangulatukkal, az öngyilkossággal, az alkoholizmusukkal :) És azért ennek valahol vannak gyökerei, elgondolkodtató :roll:
Mondjuk nagy mértékben tuti az életszínvonal, a pénztelenség sok esetben, de akkor is, rengeteg olyan fiatal is van akik kifejezetten jó körülmények között élnek, jó családi háttérrel, mindenük megvan és.........................tragédiák történnek velük.Emberi roncsok már fiatalon.Nyugtatókat szednek, ideggyengék stb.stb. Ezeket nagyon sokáig lehetne taglalni.Hát nehéz, nemtom! :roll:

Azért én is, mint gondolom mindenki, csak remélni tudom, hogy az én gyerekeim kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké válnak majd egyszer.Mi megpróbáljunk belátásunk szerint így nevelni őket!
manóci

Folyt, csak elküldtem mielőtt eltűnik :wink:

I,igen a GYED úgy van ahogy írtad. Annyi a max, de abból lejönnek az adólevonások.Kb. 80 körülire jön ki amit kézhes kapsz.Attól függ hány napos hónap.Ha 31 akkor 82...valamennyi.Ez a legtöbb.

Dekorációra visszatérve, hát én se azt mondtam, hogy én festegetek majd hercegnőket a falukra :lol: Én is béna vagyok az ilyenekhez, mármint a megvalósításhoz.De kitalálni tök jól ki szoktam mindent :oops: :oops: ezt így szerényen mondom :lol: :lol: Nekünk tetszeni szokott, na akkor így mondom :wink:
Szabadkezem nekem is úgy van mint nálatok.Apa abszolút rám hagy mindent, így a szobák színeit is mindíg én találom ki, a bútorokat is stb.
A túldíszített szoba nekem sem jön be, de azért azt, hogy valamio legyen a falon, egy pár kép, polc, esetleg valami bordűr azért azt szeretem.És a barbie-s függönyt is varrónővel varratom, én csak az anyagot veszem meg :wink:

Rita,ja azt én is néztem, hogy D. Klára úgy beszélt mintha Ő nem a Miniszterelnök felesége lenne.Ezen kicsit meglepődtem, pedig nekem eddig szimpi volt az a nő :roll:

Ja, és a mai nap híre!!!!Ezt ma hallottam a Tv-ben, hogy KEVÉS GYEREK VAN MA MAGYARORSZÁGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hát röhögnöm kell, szerintem ez is elég sok, ha azt vesszük, hogy bizonyos szinten teher a társadalomnak, mert nem tudják még ezeket se elhelyezni!!!! :twisted: :twisted: Akkor mit szeretnének??!!

Na, mindegy már fel is húztam magam!Holnap megyünk egy barátnőmékhez buliba, olyan kertipartisba, lehet jól leiszom magam :lol: :lol: :x
manóci

Sziasztok, again! :)

Manóci, szerintem (kivételesen :? ) most nem arról van szó, hogy mi is azt a példát akarjuk követmi, mint ami a nagy Ááámerikában (vagy esetleg ez a műsorban volt...? :?: ).
Inkább az a probléma, hogy egész Európa öregszik. Egyre kevesebb gyerekszületés mellett egyre hosszabb a várható élettartam, tehát kevesebb dolgozó embernek egyre több nyugdíjast kell eltartani. Ez összeségében azt jelenti, hogy Európában minden ország azzal küszködik, hogy hogyan alakítsa át a szociális juttatásokat, egészségbiztosítási és nyudíjreformokat hajtanak végre - és mindenhol kivétel nélkül! - nagy társadalmi ellenállás és tüntetések közepette, igen erős, szakszervezetek általi támogatással.
Szóval, itt most arról van szó, hogy a mostani állapotokat sehol sem bírják fenntartani, a jelenlegi társadalmi berendezkedések sehol sem finanszírozhatóak, mindenki küszködik ezerrel. Ki így, ki úgy. (Abban most ne merüljünk el, hogy deazértpéldáulfranciaországbanésnémetországbanbiztoshogymégígyisjobbanállnakmintmi, mert akkor vegyük -például- Albániát is, ahol ugyan nem tudom, hogy mi van, de könnyen el tudom képzelni, hogy ők meg még ott sem tartanak, ahol mi. Passz.)
Ha így, globálisan nézzük, akkor ez a mi "kis" problémánk csak egy jéghegy csücsköcskéje. (Az más kérdés, hogy nekünk ettől még odafagy a seggünk... :evil: )

Amúgy -"kivételesen" :lol: - egyet értek veled. :wink: 8)

(Ha emlékeim nem csalnak, akkor Gyurcsányéknál is talán 4-5 gyerek van több fészekaljból. Azt persze nem tudom, hogy náluk, hogyan működik egy család. :roll: )

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Ja igen, még egy!
A fenti probléma egyik lehetséges megoldásának a bevándorlást tartják a szakértők. Szerintük az ázsai és afrikai bevándorlók nagyobb számban történő befogadása "frissítené" az életfát, egyensúlyi helyzetet teremthetne a népesség megoszlásában a gyermekszületések számának növekedésével.
(Ezek csupán száraz tények. De ez a folyamat nem csak ilyen következményeket vonhat maga után, hanem például kulturális vonulata is lenne a dolognak, gondoljunk csak bele! Több, egymástól különböző réteg, nemzet szokása, vallása, nézete, hagyománya találkozna, ötvöződne, ami egyrészt sokszínűséget jelentene, másrészt pedig egy nyitottabb, széleskörübb gondolkodásmódot, hozzáállást, nagyobb toleranciát másokkal szemben!)

Na, és ez az a pont, amikor abba fejezem az agymenésemet, mert egyrészt már olyan okosakat írok, hogy már nem látom a monitort sem, úgy csillog a glóriám ( :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) ), másrészt meg azt hiszem ez olyan szoptatós jellegű topik, vagy mi.... :roll: :oops: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Na, ja de azért meg lehet beszélni ezt-azt! :wink:

Én se konkrétan Amerikára gondoltam, hanem a nyugatra való tekintgetést!De az se jó példa sztm, hogy visszafele, és Albániát nézzük.Mi lenne, ha egyszer saját magunk alakítanánk ki valamit, és nem mindíg a másikat lesni.Meg most lehet nagyon csúnyán fog hangzani, de más nyomora nem érdekel!Az enyém se érdekel senkit! :oops: :x Sajnos nem szép , de ez van ilyen a mai világ.Egyedül meg senki se fogja megváltani :roll:

Na, léptem meggyes piskótát sütni :P
manóci

Saját magunk alakítanánk ki valamit? Az utoljára Szent Istvánnak sikerült úgy, hogy jól jöttünk ki belőle.... :?

Inni légyszi igyál helyettem is, a meggyes piskóta fogadására pedig készen állok, nyitva a zablak! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

(Csajok, szerintetek normális, hogy itt állok 33 évesen, férjjel, gyerekkel meg minden, és gúvadó szemekkel azon izgulok ezerrel, hogy a "Simlis és a szendé"-ben összejön-e már végre Dave Maddie-vel, és amikor kiderül, hogy igen, akkor úgy örülök, mint egy hülye??? :shock: :oops: :oops: Tisztára szerelmes vagyok Bruce Willis-be. Is. Mert itt inkább Dave-be. Nem tehetek róla mindig is csíp(t)em az ilyen pasikat... :oops: :oops: :oops: :oops: Asszem sürgősen valalmi agyászhoz kéne mennem... :oops: :oops: :roll: )

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

I :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is sokszor gondolom hogy agyamra ment erősen valami.... de én inkább Ben Affleck-re szavazok :oops: :lol: :lol: :lol:
És egy pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!!

Na csak visszajutottam... 8)

Zajlik az élet, anyukám volt itt 2 napot, (Így már MÁSODJÁRA látta a kisebbik unokáját :shock: ), tegnap meg buliztunk, nagyon jó olt, 2 körül sírt haza minket Lilla... ÍGy eléggé fáradt is vagyok, de hozzá akarok szólni...

Igazából nem is értem, mit akarnak. Valahogy válaszási lehetőséget akarnak adni, hogy hosszabb gyes, kevesebb pénz, vagy uaz a pénz 2 év alatt....
DE: Ha vki mhelyről megy szülni, eleve 2 évig gyedet kap, és ha 2 év után vissza is meg dolgozni, akkor is kaphatja a gyest még egy évig. (Ami rettentő nagy hülyeség sztem, mivel az is felveheti, aki félmillát keres havonta, de ez nem ide tartozik...). SZóval nála a lerövidítés 2 évre nem játszik...
Játszik azoknál, akiknek nem volt 180 nap keresetük szülés előtt, mondjuk munkanélkül voltak, tehát ők választhatják, hogy csak 2 évig kérik azt a huszonvalahány helyett harmincvalahány ezer forintot... A meghaláshoz az is kevés, de egy picit jobb talán. De akik így mennek szülni, vszleg inkább örülnek, hogy akkor 3 évig rendezve vannak (tb, nyugdíj és egyebek szpontjából), mert vagy simlisek, vagy olyan helyen laknak, ahol nagy a munkanélküliség. Ha mégsem, és mégis be akarják adni 2 évesen a gyereket bölcsibe, úgysem tudják, mert munkáltatói igazolás nélkül úgysem veszik fel a gyereket... És itt bezárult a kör, nem értem...

Inkább tényleg ezt a 2006-os rendeletet kellene megvizsgálni, hogy mindenki ingyen kaphatja a gyest munka mellett még egy évig, vagy ha ikrei, tartósan beteg gyereke van, akkor akár 6 éves korig, vagy nem is tudom meddig...

TÉnyleg olvastátok a mostani Kismamában a koraszülöttekre vonatkozó kedvezményeket? Döbbenet, hogy erről semmit sem hallani, pedig vannak egy páran.

Visszatérve a műsorra, elég légből kapott volt, én egy Ranschburgot, vagy nagyobb nevű pszichomókust is megkérdeztem volna a bölcsiről, mert engem is felháborított, hogy egy nevenincs vki ezt mondja, hogy szüksége van a gyerekközösségre. Sztem is van, de úgy, ahogy Timi leírta, az anya szoknyája mögé bújva...
Nekem az első emlékem az életemből, hogy megáll a babakocsi a bölcsi előtt, és nem akarok bemeni... És hogy egész nap (már megérkezés után pár perccel) azzal fárasztom a bölcsis néniket, hogy mikor jönnek már értem... De ezt minden nap, világosan emlékszem. :shock:

Szóval az a kevés gyes tényleg semmire sem elég, ha vki vállalja, hogy mellette otthon marad, akkor hagyják már békén!!!

Vannak már új hírek az ovifelvételikről??? Nálunk a szeptemberi kiscsoportba 29!!! gyerek van kiírva, nem tudom, hogy fogják csinálni... Hozzánk meg jön egy mozgássérült kislány, nagyon örülnek neki, mert ő 3 gyereknek számít... :lol: :roll: De tréfát félre, én örülök neki, hogy egy csoportban lesz Dorkával, legalább lát ilyet is, ha már az anyjának elvileg ez a szakmája... 8) Szerintem nagyon jó dolog az integráció.

I, ugye nem írtad komolyan, hogy ráversz a hátsójára??? :cry: Most már inkább tedd el a cumiját, ne engedd agyon rászokni, nehér lesz elvenni tőle. Visszaveti szerintem a beszédfejlődést.

Timóca, cumi: nekünk is volt pár ilyen élményünk, hogy biztosan szeretne cumizni, azért veszi el...
:roll:
Ma meg Lilla talált egy fiókban egy régi cumit (vmi ingyenes szóróajándék), és tök profin betette a szájába, mint aki mindig ezt csinálta. :lol: Azzal mászkált a szájában pár percig, aztán elhagyta valahol. Gyorsan eltettem, nehogy megint megtalálja... :P

Rita, én tök jól elvagyok az éjjeli szopikkal...Nekem is 1-2szer ébred, és olyan könnyű így visszaaltatni, csak melléfekszem és már alszunk is tovább... A hátsimi, járkálás és egyéb trükkök sokkal tovább tartanak, és nekem is ébren kell lennem miattuk, és Dorkát is felébreszti.
Dorkát anno le kellet szoktatnom róla (nehezen jött össze Lilla), és ugyanúgy ébredt utána is, azóta is, tehát nincsenek olyan reményeim, hogy végigalussza az éjszakát... :twisted:

Kép
Kép
szilvih

Szia, szilvih! :)

Jó újra itt látni! :wink:
Sajna, komolyan írtam, hogy kiporolom a fenekét, mert muszájos. :( Nem a cumi miatt, mert az múltkor ismételten az ágy mögött landolt, de most már ráadásul hozzáférhetetlen helyen is van. :?
Most már a tévé a ludas. Fogja magát, szépen odamegy, felhúzódzkodik hozzá, és onnan nézi 2 centiről! :evil: :evil: :evil: És hiába mondogatod neki, hogy nem szabad, elszántan kapaszkodik a szekrény szélébe és ezerrel bámul. Úgyhogy, be kellett vetni, hogy ilyenkor odamegyünk hozzá, kap a kis praclijára, meg a fenekére. Persze, nem bántjuk, de ezt azért meg kell akadályozni. Amikor először összeállt a kép szegénykémnek, hogy ez most így valahogy nem jó, akkor persze elkezdett sírni, de fölvettük szépen, és elmagyaráztuk neki, hogy nincsen semmi baj, csak van amit lehet, és van amit nem. És ha többször szólunk neki szépen, és nem hagyja abba, akkor sajnos ki fog kapni.Ha büntit kap, mindig megnyugtatjuk, hogy tudja, szeretjük továbbra is. :) (Egy 9 hónapos gyereknek azért ez egy komoly eszmefuttatás, de valahol el kell kezdeni, nem? :lol: ) Azóta is folyamatosan próbálkozik, de (koppkoppkoppkopp!!!!!!!) most már talán egy kicsit tart a dologtól. Most is odamegy, kapszodik és bámul, de ha rászólsz, akkor elkezd gondolkodni, hogy lehet, hogy akkor most jobb lenne, ha eljönne onnan. :)
És a legszebb az egészben, hogy akárki volt vele itthon, vagy vittük el valahová, mindenkit megkértem, hogy ne nézessék vele a tévét, mert pillanatok alatt rászokik. :evil: Hál' Istennek azért úgy látszik, hogy van foganatja, mert szépen eljátszik a szőnyegen, miközben megy a tévé, de amióta már fel tudja magát húzni, azóta ez van. Amúgy, nagyon szépen hallgat a "Gyere!" szóra, csak valahogy a készüléknél nem hallja... :D :evil:
Tudom, hogy csak a kíváncsiság vezérli, nem akar rosszat, nem is rosszalkodik, de ezt tényleg nem lehet annyiban hagyni. (Amúgy, csak este fél hét körültől megy kábé tizenegyig, úgyhogy még csak azt sem lehet mondani, hogy azt látja egyfolytában azt bámuljuk)
Ez van. :cry:

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Livi, hát nem tudom.. Nálunk soha nem megy a tévé, ha gyerek van a közelben... Ha neki meg akarjuk tanítani, hogy megállja azt, hogy ne nézze, talán nekünk is önfegyelmet kell tanusítani, hogy mi sem nézzük. Persze nekünk nehezebb, mert nem vernek rá a popsinkra... :roll: :twisted:
Én nem tudnék sehogyan sem megütni egy 9 hónapos gyereket, inkább az okot kell megszüntetni, ami a konfliktusforrás. TÉnyleg bonyolult eszmefuttatás ez neki, érthetetlen, miért üti meg az a személy, aki őt legjobban szereti. Feltételes reflex lehet, hogy kialakul benne, mint a kutyákban, de ez inkább idomítás, nem tanulás.
Bocs, hogy beleugatok, de úgy látszik, nekem meg ez a feltételes reflex... :lol:

Kép
Kép
szilvih

Akartam még írni, hogy "megszületett" 2 hátsó rágófogunk!! NEhéz szüléss volt, de már mindannyian jól vagyunk... :twisted: :twisted:

Kép
Kép
szilvih

Szilvih,gratula a fogakhoz :wink: Hát ez a Gyes- Gyed téma.... :roll: elég gáz.És zavaros.De az való igaz, hogy aki nagyon sokat keres annak is jár munka mellett.Azért ez is pénzkidobás,ha már arról van szó.Inkább azt úgy osztanák szét, hogy akinek indokolt, hogy kapja annak több lenne.

Livi,ez a fenékütlegelés nekem is fura volt, hogy írtad :shock: :? Ha nem kérdez rá Szilvi, én abbana hitben vagyok, hogy az a poén része a nevelésnek :oops: Tudod imádlak, de ezzel spec. én sem értek egyet.De mindenki úgy neveli ahogy jónak látja,, úgyhogy nem beleszólok, csak az én véleményem!
Abban meg igaza van Szilvinek, ha nem akarod, hogy nézze miért megy egyáltalán?Tv-etek amikor már alszik.

Mellesleg engem meg lehet azért lincseltek majd meg, mert én különösebben nem tiltom neki.Viszont nem is nézi :wink: pedig nálunk azért nem keveset megy.Amikor pici volt és akarta nézni,/hozzáteszem akkor sokkal jobban érdekelte/ gondoloma fények miatt, sose engedtem neki.Mindíg úgy raktam le, vagy fordultam vele, hogy ne lássa.De azért már 1 éves lesz, végüléis már nem tiltom, de mondom tök jó mert nem érdekli.Néha, ha valami hangos kezdődik hirtelen akkor odanéz, de amúgy letojja, és simán játszik mellette, háttal a tv-nek.Eszti miatt megy amúgy.Én sem engedem egész nap, hogy tv-en, de pl. de amíg főzök mikor Hannust lerakom aludni, úgyse tudok vele foglalkozni, akkor Minimax megy ezerrel :) Meg este a BK-öt nézheti, rá van gerjedve, mármint Eszti :P Én reggel a Mokkát nézem, és este a Híradót.Ezek nekem kellenek :oops: úgyhogy akkor is megya tv.Hála istennek én nem vettem észre káros hatását/még, bár remélem nem is fogom/mert Eszti tök hamar beszélt már, nem dadog, imád mesekönyvezni, tehát nem csak a tv van, imád szerepjátékozni, vannak ötletei fantáziája, úgyhogy ennyit engedek neki :wink:

Képzeljétek Hanninak hétvégén csipegetve adtam meggeyspiskótát :oops: 8) Olyan szinten rá van gerjedve a mi kajáinkra, hogy csak azokat enné már!Úgyhogy ha megyünk 26.-án az egy éves státuszra rá is kérdezek a dokinőtől, hogy elkezdhetem-e a mi kajáinkat lightosan adni.

Nálatok mi a helyzet kaja terén?Adtok már "felnőttes" kajákat nekik?

3 napja olyan nyügizés van, hogy vagya fogai jönnek, vagy nemtom, de kivagyok.Iszonyú hisztis és állandóan kézben akar lenni.Na most ez meg is van, de ott is kínlódik :roll: :twisted: Már kivagyok......... :cry: :oops:
manóci

Hogy az a jó édes fmsdovtr w4ueoöu sdfajso erqwEQW!"+%+!/+%"+!'"G!"%!+"!+"/+!RWEVQW!!!!!!! :evil: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Írtam vagy fél képernyőnyi választ, erre az elküldés előtt elszállt az egész Explorerem a jó büdös éterbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (Persze, megint én vagyok a hülye, mert a lényegét tekintve kábé 3 mondatban is el lehetett volna mondani, de nem véletlenül írtam ilyen sokat. :evil: :evil: :evil: :evil: ) Most megyek lefeküdni, és álomba puffogom magam, és majd ha lesz annyi energiám, akkor újra írom az egészet. A francba! :evil: )

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Sziasztok!

Végre van gépünk.

Nagyjából átfutottam a dolgokat. Sokat nem írtatok.
Kívánok utólag minden szülinaposnak nagyon sok boldogságot!

Mi megvagyunk.
Sajnos a múltkori hosszantartó betegség oka is megvan. Kértem a dokit, hogy vegyen le orr-és torokváladékot, mert szerintem már nem normális ez a hosszantartó nátha, és sajnos kitenyészetették a prenomococcus (nem tudom, hogy kell írni) baktérimumot Briginél :( Kapott AB-t. Remélem, sikerül kiölni belőle a bacit.
A popsija is nagyon csúnya. Vérvörös, és piros pöttyökkel van tele. Kenem a sudocremmel, remélem, meggyógyul.

Hétvégén megyünk Gannára, Pápa mellé az Öcsémékkel 3 napra. Majd Jún. 28-től 2 hétre Szlovákiába a nagyihoz.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Mi is mindjárt indulunk nyaralni. Csak Nellinek akartam írni, hogy nekünk is uez volt pelenkaügyben. Próbáld ki, hogy popsitörlőhelyett tiszta vízzel mosod a popsiját, és a DM-ben kapható Alana pelenka (zöld zacsis) jött be nagyon, azóta teljesen elmúlt, pedig nagyon gáz volt...

Kép
Kép
szilvih

Köszi a tippet. Egyenlőre a bacira fogom, mert a kakija is abnormális volt, de ha nem attól van, akkor váltok.

Jó nyaralást!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Szilvih,Jó nyaralást :) remélem tengerpartra mentek, mert itthon nem éppen nyaralóidő van :?

Nelli,de jó, hogy írtál már :) Igen nem annyira pörög a topik mostanság :roll: :?
Pneumococcus, nagyon gáz :( még jó, hogy utánajártál!
Ha addig nem jössz már, nektek is jó pihenést, és jobbulást Brigusznak :)

Többiek??????????????????????????????merre? :P

Mi is megvagyunk, szombaton Eszti barátnős zsúr, Hanna hétfő szülinap.De ez utóbbi most csak 4-en családi alapon lesz. Megrendeltem már egy kis éedes csokitortát/olyan szétmarcangolóst :lol: /családilag majd köv. szombaton lesznek a csajok felköszöntve :wink:
Úgyhogy készülgetek ezerrel.Minnyá megyek Hannusnak ajit venni a Régijóba :wink:
Milyen jó, hogy csak két lányom van 8)
manóci

Szia Moni, nem, a Balcsira jötttünk, de holnaptol mar jo ido lesz :lol: :lol: :lol: Ha nem, akkor is van itt egy jo kis medence, szauna, jo levego, csak én meg a gyerekek ne köhögnénk, tegnap jott ki mindannyiunkon...

Boldog szülinapot a lányoknak (végre megvannak az ékezetek)!!!

Nelli, ez a pneumococcus tényleg gáz... Jobbulást

Kép
Kép
szilvih

Szilvi: jó pihenést :lol: De jó nektek :lol:

Drukkoljatok, hogy vasárnap jó idő legyen, mert mennénk a Vidámparkba. Már olyan régóta tervezzük, csak mindig közbejön valami. Jönnek a gyerekek keresztszülei is :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni 3 napos nyaralásunk élményét:
péntek délelőtt utazás, kora délután némi játék, majd késő délután Domi reszket, lázas. Onnantól nekem szoba- ill. kertfogság. Szombat késő délután Brigi forró. persze lázas lett ő is. Éjjel két forró, nyűgös gyerekkel egy koromsötét szobában tevékenykedni, ahol egy légtérben voltunk mind az 5-en, írtó élvezetes volt. Két éjszaka nem aludtam semmit. Nemhogy pihentem volna, fáradtabban jöttem haza. Ma reggel persze már pakoltunk, és jöttünk.
Holnap lett volna Domi vizsgálata, aminek így lőttek.

Valaki nem szeret engem odafent???
Most már csak azért drukkolok, hogy szombatra mindenki rendben legyen, mert 2 hétre utazunk Szlovákiába.

Timi :)
Miulyen volt a vidámpark? Még melegetek is volt, annyira jó időtök lehetett :lol:

Manóci :)
Hannának nagyon boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Jajj, Nelli nagyon drága vagy, és köszi Hannus nevében is :)
Megvolt tegnap a szülizés, de csak szűk családi körben.szombaton jönnek anyuék, anyósomék, unokahúgomék, és mindkét csajszit akkor köszöntik :wink:
Képeket majd rakok csak még föl se töltöttem.De látom más is kint van, nem a gép előtt.Én is már napok óta nem voltam.Kint pancsizunk, játszunk sokat. :)

Viszont rossz hírem is van :( Ma kaptuk meg az értesítést, és Esztit nem vették föl az oviba megint :twisted: :twisted:
Megyek majd fellebbezni, de nemtom lesz- e belőle valami :(

Timi, ti tudjátok már??
manóci

Móni: de sajnálom :evil: . Mi még nem kaptuk meg a papírt, de szerintem ugyanez lesz az eredmény :evil: .
Boldog szüinapot Hannusnak, képeket majd tegyél :lol:

Vidámpark jó volt nagyon, Livike nagyon élvezte (bár ő olyanra is szeretett volna felülni, amire neki még nem lehetett :roll: , de mielőtt kitört volna a hiszti-balhé, gyorsan kerestünk neki olyat, amire felülhetett :lol: . (pár érdekesebbet mi is kipróbáltunk apával - addig a keresztszülők voltak a gyerekekkel, aztán ők is mentek, akkor mi voltunk a gyerekkel, így végülis mindenki fel tudott ülni, amire akart). De pl. Marci is hiába volt végig árnyékban, mégiscsak lepirult a keze-válla. (az enyém le is égett) Majd pár képet teszek fel később (de amúgy természetesen még az első kb. fél órában lemerült a kamera is, meg a fényképező is :roll: )

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!!

Hannusnak boldog születésnapot kívánunk!!!

Nelli, sajnálom a kiruccanást. Én is azt nem szeretem a nyaralásban, hogy akkor m indenki egy légtérben van, és ha egyvalakinek baja van, senki sem alszik. Pláne, ha 2 beteg gyerek van. Mi is betegen mentünk múlt héten, de szerencsére egészségesen jöttünk haza.

Nekünk nagyon jó volt, még az utazás kiállításon fizettünk be egy panzióba féláron, és nem volt valami siekres az akció, mert utolsó pár napban egyedül voltunk az egész h ázban. :lol: EZ persze nekünk szuper volt, csak miénk volt a medence, szauna, terasz, senki sem zajolt, Lilla nyugodtan aludt odafent 3 órásakat, mi meg hárman lent pancsolhattunk.. Délutánonként meg irány a Balcsi. Sikerrült kipihenni magunkat, és az idő is végig szuper volt...

Timi, vidámparkon mi is gondolkodunk, múltkor oda is mérettem Dorkát a mércéhez, de már fizetni kellene érte... Így napoljuk, hogy már tényleg ki tudja élvezni jobban...
Az, hogy nem kaptatok papírt az oviból, csak jót jelenthet. Voltatok megnézni az oviajtón a felvettek névsorát??? Én úgy tudom, hogy csak az elutasítottaknak küldenek papírt.

Móni, drukkolok a fellebbezéshez, ez azért túlzás, hogy a gyerek cask 5 évesen mehessen közösségbe...

Kép
Kép
szilvih

Szerintem meg nem jól tudod Szilvi :( Nálunk az jelenti a rosszat minél később értesítenek.És be is igazolódott.Először azokat értesítik ki akiket fölvesznek.Mivel már most júliusban lesz a szülőiük :twisted: :twisted:
Nekem tök sok ismerős akiket fölvettek, 1-2 héttel előttünk már megkapta az értesítőt.Akiket viszont szintén nem, azok úgy mint mi!
De lehet ez más településen másként van :roll:

Timi, én azért nwgyon drukkolok, hogy sikerüljön :wink:
manóci

Sziasztok! :)

h.nelli!
Röviden összefoglalva: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

manóci!
Ha már a tortából nem kaptunk, akkor legalább olyan szétmarcangolós képeket tegyél föl, jó? :wink: :P

"Óvodások": :? :? :?

Amit a fenekeléssel kapcsolatban a múltkor olyan hosszan leírtam , és ellszállt az éterbe (a kutya sem emlékszik már a témára, csak engem bosszant még a dolog...) :evil: , annak a lényege voltaképpen csak annyi volt, hogy természetesen nem bántani akarom Manócskát.
Nem is bántom -szerintem-, és nem azért sír, mert fáj neki, ha a kezére vagy a (jól kipelenkázott :D :D :D )fenekére csapok párat, hanem azért, mert nem csinálhatja, nem mehet oda, ahová akar.
Ez már korábban is megvolt. Ha csak egyszerűen az útjába álltam, és annyit mondtam neki, hogy nem szabad, akkor is elpityeregte magát (bő 10 másodpercre kábé, aztán ott folytatta, ahol abbahagyta.... :lol: ...volna, de én megint eléálltam, ezért újra jött a brühühü. ) Az egy dolog, hogy a fél életemet nem szobrozhatom át ( :lol: ), de az azért már tényleg durva, hogy odamegy a tévéhez neki dugja az orrát és úgy nézi, miközben az megy. (Nem akarom elkiabálni, de most már úgy néz ki, hogy nem csinálja... :wink: ) Most már, ha bámulja, akkor távolabbról, és azt is inkább úgy, hogy felnéz a játékból. :D

Amúgy, mától ülünk, és kétszer már előfordult, hogy annyira ráhajtott valamire, hogy nem figyelt, és állva maradt... :lol: :lol: :lol: És jelen állapotban fogaink száma 4 +kétszer fél. Ugyanis fent bújik a következő kettő...

:D

Mindenkinek aki pihenni, nyaralni megy jó időt kívánok remélem, hogy tényleg jól érzi magát!

:D

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Livi,ok. rakok csokimaszatos képeket, de még fel kell tölteni, kicsinyíteni stb.stb.Lusta vok most, meg fáradt is :oops: :( Tegnap éjjel felébredt Hannus a viharra, és 1/2 2-től, 1/2 4-ig nem akart aludni.A kezünkbe kuss volt egyébként ordított!Dumált, és apával tök sokat nézegettéka vihart az ajtón keresztül :twisted: ahelyett, hogy aludt volna.Aztán mikor már apa is kezdett kidőlni, leraktuk.Persze ordítás hegyek :evil: Na, Esztit kihoztuk magunk közé, Hannira szoba ajtó rácsuk, és ennyi :oops: Aztán kb. 15' múlva csend honolt!Remélem ma nem játssza el ugyanezt :?

Gratula az üléshez, és a felálláshoz :)

Ma voltunk az egy éves státuszon :) 65 cm, és 5260g! :(
Úgyhogy mondtam dokinéninek, hogy el szeretném vinni a gastroent.-ára, inkább nézzék meg nincs-e a felszívódászavar!Dokinéni szerint nincs, mert tök kis formás, nem vékony, semmi jel nem utal arra, de azt mondta ok. vigyem.Ártani semmiképp sem árt, legalább már valóban elmondhatjuk, hogy mindenhol voltunk ami létezik!
Júli 31-re kaptunk időpontot, úgyhogy még várhatunk az eredményre :lol: Mindegy a lényeg, hogy megyünk ide is még!
manóci

Néha elnézegetem KisNyulat, hogy a kortársaihoz képest még milyen manó, és akkor megpróbálom elképzelni (de sosem sikerül :wink: ), hogy ti mekkorák lehettek. A végén mindig oda lyukadok ki, hogy tök mindegy mekkora csak egészséges legyen. :) Eddig minden rendbent találtak nálatok, csak nem lesz most se másképp! Mindenhol megfordultatok ahol lehetett, sehol sem találtak problémát. Úgyhogy egyelőre ekkorka és kész. (Igazi nő lesz. Már most fiatalabbnak látszik a koránál... :wink: :lol: :lol: :lol: 8) )

Nálunk a gyermek úgy átaludta a vihart, ahogy azt kell! :shock: Pedig még jól be is vágta az ajtót a huzat. Ő meg csak aludt tovább, mit neki villámlás, meg dörgés!? :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
Anyja persze felkelt, az ablakból ácsorogva nézte , ahogy villámlik mert tökre szereti. :shock: :oops: :roll: Bentről. Kintről azért mérsékelten tetszett volna... :lol: :lol: :lol:
(Azt észrevettétek, hogy a mennydörgés hangja attól függ, milyen a villám? Ha olyan "söprűszerűen" néz ki, egy pontba csap le, akkor magas, recsegős a dörgés, de ha az egész égboltot megvilágítja, akkor sokkal mélyebb, "basszus" hangon dörög az ég. :wink: )

(Már megint sikerült a topik jellegéhez hű maradnom... :roll: :oops: :roll: :roll: )

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Tiszta ideg vagyok, Lillából most fürdéskor szedtem ki egy olyan miniatűr kullancsot, hogy csak a diavetítő nagyítójával tudtam kivenni, hogy az. Belekerülhetett már 1 óra körül is, de valószínűbb az este 6-7 körül, mert akkor rohangáltunk pucéran anyóséknál... MINDIG be szoktam kenni,m ost lusta voltam kimenni a kocsiba a spray-ért, és már meg is volt a baj. Annnnyira hülye vagyok!!! A poén az, hogy épp múlt héten beszéltem meg dokinénivel, hogy ha túlesnek az aktuális köhögős bacin, beadatom nekik, mert augusztusban erdei sátorozásra megyünk, na ott aztán nem fogom tudni olyan tüzetesen átvizsgálni mindig...
De az a szörnyű, hogy ez a DÖG is annyira pici volt, hogy ha nem a pocakja alján van, hanem mondjuk hajas fejbőrön, vagy vmi kevésbé látható részen, ki nem szúrja az ember.... És az otlás sem teljes megoldás ugye, akkor is ott van a LIME kór...
Szorítsatok, hogy ne legyen semmi, jó?

Manóci, nálunk a felvetteknek egyáltalán nem is küldenek semmit... Csak kiírják, és kész. Már meg is volt a szülői...
A helyedben én is kivizsgáltatnám Hannust. A magam kedvéért... Különben mindig ezen rágnám magam. Olyan nehéz elképzelni édespofit, ahogy az 5260 grammjával már majdnem totyog egyedül. :twisted: :roll: :lol:

Kép
Kép
szilvih

Móni: nem tudom, hogy nálunk hogy van az oviértesítő, eredetileg július közepét mondtak, ha jól emlékszem. (tavaly pl. májusra ígérték a választ, de ugyanúgy csak júliusban kaptuk meg a papírt)

Szilvi: Livinek nem kellett fizetni, úgyhogy jó volt :lol: . Csak sajnáltam, hogy Marcikát nem lehetett sehova bevinni, pedig gondoltam, hogy 1-2 helyre azért csak engedik, hogy vigyünk, pl. mesecsónak, óriáskerék vagy mesebarlang, úgyis ölben fogjuk, de nem lehet, csak 3 éves kortól :cry: . (egyébként úgy mentünk, hogy anyósom adott üdülési csekket, abból fizettük az egészet :lol: ) - nem tudom, hogy tudjátok-e, de már úgy van, hogy fix belépőt kell fizetni (felnőtt 3900,- gyerek 2700,-), és akkor szinte mindenre fel lehet ülni, ahányszor csak akarsz - szerintem így megéri (csak pár dologért kell külön fizetni, pl. gokart, pénzbedobós játékok). Jó fárasztó egész napos program amúgy :lol: Legközelebb majd akkor megyünk, ha már Marcika is felülhet a játékokra :lol: . (előtte kb. még általános iskolás koromban voltam utoljára :roll: )

Ja, még akartam írni, Marcika új tudománya: ha valamit nem kap meg, vagy pl. nem veszem fel, amikor akarja, akkor fogja, és hasravágja magát :lol: . De hamar (kb. 3 másodperc után) áll is fel, olyan vicces :lol: (még ebben is különböznek, Livike hisztikor inkább hátradobta magát :lol: ) De tényleg olyan cuki, ahogy fogja, és hasraveti magát :lol:
A másik, meg hogy elkezdett énekelni, a hinta-palintát (inka paginka :lol: - vagy valami ilyesmi), olyan édes :lol:

Kép
Kép
timóca

Szilvi: remélem, nem lesz semmi Lillával.
Én még sosem láttam igaziból kullancsot, nem is tudnám, mit csináljak. :oops:

Kép
Kép
timóca

Szilvi: (ha olvasol) Van homeos szer kullancscsípésre:
Zeckenbissfeber c30- ha már megcsípte 3-4 napig 2 gyolyesz (agyhártya-ellen)

Borelli-notoda c30-ha kullancsos helyre mész előtte adni belőle

Az én homeos-gyerekorvosom ajánlotta, mert nem híve az oltásnak. (meg ha el kezdik oltani, eltart egy ideig, mire kialakul a védelem)

Ezek a szerek csak a gazdagréti patikában kaphatók. (lehet, hogy betűre nem stimmel, de tudod doki írta azt meg elolvasni.... :shock: ) De ott ismerik a dörgést.

Üdv, Erika
v.erika

Erika: én is köszi a tippeket kullancsosra. Amit előtte kell beadni, azt mennyi idővel előtte kell? Ugyanúgy 5 bogyót, 1×?

Kép
Kép
timóca

Szilvi :)
Örülök, hogy a nyaralás jól sikerült :lol:
Kullancs :( Én is szétaggódfnám az agyam.
Már most be lehet adatni az oltást? Mert azt hallottam, hogy 2 év alatt nem ajánlják.

Manóci :)
Magad megnyugtatására nem árt, ha elmész a gaszto-ra, de drukk, hogy ne legyen semmi!

Hiszti: Brigi maga előtt összeszorítja a két kezét, és úgy ordít :lol:

Brigi pisije rossz lett szerdán. Tegnap próbáltuk ismételni, de nem ment. Ma végre levettem. Délután lesz meg az eredmény. Ha az rendben van, akkor holnap utazunk Szlovákiába 2 hétre. Kívánok mindenkinek jó pihenést, a nyaralóknak jó nyaralást, az ünnepelteknek minden jót addig!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Csajok!

Ha a patikákban leadjátok a kiszedett kullancsot, akkor ők elküldik a mittudoménhova, ahol kerítik, hogy fertőzött volt-e! Úgyhogy, no para! (Meg nem történtté már úgy sem tudjátok befolyásolni csípést...)

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

(mondom: ...kiderítik...)

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

I :)
Azt értem, hogy nem ütsz olyat, hogy fájjon, de
1) ha nem fáj, akkor miért teszed? így milyen visszatartó erőt vársz? mert szerintem ebből csak verekedni, ütni tanul majd meg.
2) ha meg fáj, a szívem szakadna meg egy ilyen pici babának (de még nagyobbnak is) fájdalmat okozni.
Nekünk is odamegy Brigi a TV-hez, még kajánul vissza is néz, és elkezdi fogdosni, a hifit bekapcsolni, satb, de én csak határozottan rászólok, hogy nem szabad, és elhozom onnan.
Nem szeretnék beleszólni, mert mindenki úgy nevel, ahogy akar, csak megütötte a dolog a szememet.

Szilvi :)
Kérdezni szerettem volna már korábban, mert nem nagyon írtál róla, hogy Lilla szalad már?

Érdekes, hogy Brigi mindent nagyon hamar csinált, de a járást nem sieti el. Ez nem baj, csak az érdekesség miatt írom. Nem siettetem, mert azzal megint letellik egy korszak, ami nálam már nem jön el többet.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

h.nelli! :)

Ha ráütök a kezére, akkor az azt jelenti neki, hogy nem csinálhat valamit, amit szeretne. Csakúgy, mint amikor az útjába állok, és azt mondom, hogy nem szabad. Gyakorlatilag ugyanaz az eredménye mindkettőnek, csak más formában kerül eltiltásra. Tehát, ha a kezére ütök, akkor valami tilos. Azaz nem csinálom, nem próbálkozom újra. (Mint ahogy azzal sem próbálkozom, amiben Anya megakadályoz azzal, hogy elém áll) Feladom, leszokom róla.
Nem hinném, hogy ez olyan mértékű vagy jellegű dolog, hogy ettől verekedős vagy agresszív lesz. (Ha hozzáfűzném, hogy dádádá, akkor jobban nézne ki a dolog? Ez egy általános népszokás a felnőttek részéről, és tény, hogy ezt én nem űzöm...)

(Amúgy, több kutatás is kimutatta, hogy azok a gyerekek, akiket 5-6 éves korukban beiratnak valamilyen küzdősportra [különösen ökölvívásra!] nemhogy nem erőszakosabbak az óvodában, iskolában, hanem éppenhogy jobban beilleszkednek, kevesebb probléma van velük, mint esetleg azokkal a gyerekekkel, akik előszerettel gyepálják a társaikat, és rendetlenkednek az órán. [Itt most nem a hiperaktív, vagy kifejezetten magatartászavaros gyerekekről beszélek, hanem "egészségesekről"]. Ugyanis megtanulják feldolgozni az őket ért ingereket, az edzéseken kiadják magukból a feszültséget, magasabb lesz az ingerküszöbük, magabiztosak lesznek, és kialakul egy olyan testtudatuk, ami ad egyfajta olyan tartást, fellépést, amivel élből le tudja szerelni, az esetlegesen provokáló társait. Ha pedig esetleg ők is részt vesznek egy kis csete-patéban, akkor sem tudnak jobban ártani azoknak a gyerekeknek, akik nem járnak küzdősportra, mert ebben a korban még nincs igazán ütőerejük, az csak később 10-12 éves korukra alakul ki)

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Erika, kösz az infót, kár, hogy csak most láttam, holnap lehet, hogy nem lesznek nyitva...
Képzeljétek, tegnap még a mobilomat is elhagytam, valszleg szőke módra a kocsi tetejére raktam (amíg Lillát szuszakoltam az ülésbe), és lerepült... Az összes telcsiszámom, minden elrepült, a mobil nem ért sokat, 5 éves volt, viszont szerettem. Sim pótlás 3 ezer, tök jó... :x

Nelli, nem jár még Lilla, kényelmesebb neki a kezemet fogni... 8) Egy kézzel fogva rohan, tényleg csak a biztonság kedvéért fogja, meg tesz pár lépést tőlem apáig, meg vissza.

Különben mostanában szörnyen anyás lett, szinte egész nap hurcolom, amit nem bánok általában, de ha elmegyek a forró tésztát leszűrni, már balhézik, a legváratlanabb pillanatokban meg tök jól elfoglalja magát.

Kép
Kép
szilvih

Szilvih,fú, ez a kullancs dolog :( Nagyon ügyes vagy, hogyészrevetted.Én sem mindíg nézem, pedig simán ki-be mászkál már Hannus a teraszon+a kertben :oops: Ja, és nekünk is van fújonk, a fürdőszoba szekrényben :evil: :oops:
Akkor nem vagyok túl parás, ha elviszem Hannusta Gasztrora.Örülök, hohu ti is így látjátok :roll: Azért nagyon remélem nem lesz semmi, már izgulok, pedig júli végére van csak időpont!

Nelli,Ezek szerint jó lett a pisi?Elmentetek szombaton?Hát ha nem válaszolsz akkor igen :)
Nagyon köszönjük az ünnepelt nevében a köszöntést.Nekünk Esztinek konkrétan pont ma vana szülinapja.Ma 4 éves :) Vagyis pontosabban majd 17:21-kor születik meg :wink:

Timi,jól elhúzzák ezt az ovit nálatok is.Nem akarok vészmadár lenni, de ha annyira nincs hely mint nálunk akkor szerintem titeket se fognak fölvenni, mégpedig azért mert Livike is évvesztes.Nálunk is ez volt az indok, hogy megpróbálják úgy igazítani a dolgokat, hogy minden gyerek 2 évet járjon azért oviba.Mivel évvesztesek vagyunk, ezért sajna "elég"ha csak jövőre vesznek fel, mert akkor is még 2 évet járunk majd!Hát ez van :?

Era,Mi van veletek??Arról nem írtál :?:

Livi,pussz :)
Dobok pár képet a szülinapokról :lol: Mert volt egy pá :wink:
manóci

Móni: képzeld, ma jött meg az oviból a papír. Azt írják, hogy mivel bővítik az ovit, minden gyereket felvesznek, aki idén betölti a 3-at (mi meg már 4 leszünk :lol: ), de mivel csak novemberre lesz kész, így novembertől tudják Livit felvenni :lol: Kép Szerdán lesz a szülői, kíváncsi vagyok, mit mondanak majd :lol:

Kép
Kép
timóca

Timi,tökre örülök, legalább nektek sikerült :wink: A november is jó nagyon :)

És akkor a képek, csak du. már mennem kellett!

Hanni 1 éves szülije 23.-án
Kép

Kép

Kép

És a szombati közös családi, de ott Esztinek voltak rátéve csak gyertyák

Kép
manóci

Esztinek boldog születésnapot kívánunk!!!

Kép
Kép
szilvih

állandóan bezár az Explorerem...

A héten kicsit sok a programunk, ma Dorka ovistársáékhoz voltunk meghívva, holnap a párom nem dolgozik (köztisztviselő :lol: ), állatkertbe megyünk, szerdán 2 napra lemegyek a gyerekekkel Tiszaújvárosba vonattal anyukámhoz, pénteken meg nálunk lesz kerti parti sütögetéssel...

TimiiiI!!!!! Tök jó!

Kullancs: Szombaton vettünk homeobogyót, azóta adom neki. TÉnyleg nem tanácsolják 2 éves kor alatt oltani.. Elgondolkodtam a sátorozós kalandtáborunkon.. De Dorkának asszem holnap beadatom. Valakinek van tapasztalata oltási reakcióról? Nem szeretném, ha pont anyukámnál jönne ki a dolog...

Szeretem ezeket a hosszú júniusi estéket, de már kicsit kivagyok attól, hogy a gyerkők tök későn kerülnek ágyba... És mindig felváltva, ha Dorka korán kel reggel, biztos, hogy a Lilla későn alszik el este...

Kép
Kép
szilvih

Móni: boldog szülinapot a csajsziknak :lol: . Milyen jó volt az az Eperkés torta? (nálunk Marci gyertyáját Livike fújta el :lol: )

Szilvi: alvás, ismerős :evil: . Ma pl. este Marci tök korán elaludt, ezért már hajnali 5-kor fent volt :shock: . Mire elaludt, hajnali negyed 7-kor nekiálltak az utcán fűnyírózni :roll: , aztán meg már Livi kelt :(
Jó nyaralást :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok! :)

Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de mi kiütésesek lettünk. Először a háta lett olyan, majd a mellkasa, hasa, és most a combjára terjedt át. Voltaképpen nem látszik, csak onnan venni észre, hogy ha végig húzod a kezed a bőrén, akkor nem sima. Az esti olajozáskor, füdetéskor "gyönyörű", akkor pirosan virít ezerrel.
Amúgy semmi baja, olyan mint máskor. Dolgozik ezerrel, kajál. (Bár, ez utóbbit most mintha kisebb lelkesedéssel tenné, és kevesebbet is. De lehet, hogy csak nekem tűnik úgy...)
A csoroszlyadokinéni szerint melegkiütés, és ha esetleg kisebb az étvágya, akkor az a melegtől lehet. Csak egy vékony poló van rajta napközben, meg egy naci, de az is csak a térde miatt, mert annyit mászik. Nem akarom, hogy lenyúzza róla a bőrt. Melege nincs, nem izzad. Én is melegkiütésre tippeltem, de mivel nem múlik, csak terjed, elvittem a dokihoz. Fenistil cseppet írt, és géllel is be kell kennem a hátát fürdés után. Szerinte lehet, hogy nem fog teljesen elmúlni, de nem baj. (Bírom, az ilyen hozzáállást... :evil: )
Szóval, nálunk most ez van.

manóci!
Általános boldog szülinapot a lányoknak! Tök jó, hogy csak ennyi nap van köztük. :D

Múlt héten jelképesen megtartottuk KisNyúl névnapját, vettünk neki egy Tátra csúcsot. Megmászta... :lol: :lol: :lol: Íme a bizonyíték:

Kép

Kép

(Érdekes módon eszébe sem jutott megkóstolni, csak lezúzta. :shock: Pedig még a homokot is jól a szájába tömte rögtön, amint bemutattuk neki. :lol: :lol: :lol: )

Kíváncsi vagyok, mi lesz majd a szülinapján. Nálunk ez úgy szokott zajlani, hogy kap a gyerek egy icipici zsúrtortát, lepedő a földre, gyerekre nemkárérteruha, és hagy szóljon... A vége mindig az, hogy a gyerek tiszta csokoládé (lásd feljebb :lol: :lol: :lol: ), a hülye felnőttek meg jókat nevetnek azon, ahogy közlekedik a tortában... :roll: (Aztán miután "kimosták" a gyereket, perse előkerül egy igazi torta is, amit már meg lehet enni, felnőttesen. :wink: )
(Csak a mi családunk ilyen ütődött, vagy másfelé is dívik ez...? :roll: )

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Elírtam. Az ELSŐ szülinapokat szoktuk csak így "dagonyázva" megtartani. A többit normálisan. :)

Kép

Kép

8) 8) 8)
l
Eger

Livi, nem lehet, hogy az esti olajozás a ludas? Valamire érzékeny lehet, ha már fenistil cseppet kapott... Esetleg az allergén kajákon gondolkodjál el.

Elmentünk vidékre, pénteken jövök..

Kép
Kép
szilvih

Livi,Tátracsúcs lezúzús :lol: :lol: haláli édes.Nálunk is ez a szokás, csak Hannusom azért volt olyan diszkrét a képeken, mert ő nem "zúzta" széta tortát :P Eszti 3 éve igen rendesen összemaszatolta magát vele :wink: 8)
Szerintem most jót mondott a "vénnyanya" mert Hanninál ugyan semmi,de Esztinél volt ugyanez mikor pici volt.Pedig neki se az a kimondott érzékeny a bőre, /hála Istennek/ de valahogy a melegkiütések kijöttek rajta.Mi annó babatestápolót kaptunk, a gyógyszertárit.Asszem ekcémára is azt adják.És az jó volt :)

Szilvih,alvás, nálunk szerencse most minden tök jól beállt.Hanna 8-kor fürdés, utána vacsi, és 1/2-9 körül lerakom alvás.Esztinek meg van engedve a BK., hogy azt megnézheti, utána mese, és alvás.Így alszanak mindketten reggel kb. 8-9-ig!Mikor meddig.Persze Hanni kel hajnalban 6-7-kor egy cicizésre, de visszarakom, és simán vissza is alszik 8)

Timi,köszi :) gyertyát nálunk is persze Eszti fújta el :P
Hajnali fűnyírózás :? klassz lehet :( én már soxor a kutyaugatásoktól is kivagyok!Úgy megszoktam itt a csendet.Mit szólnék már a városhoz :roll: áááá nem bírnám már :!:

Képzeljétek nálunk meg mik történnek!Nemtom ti még szopiztok??Na, mi ez idáig úgy szopiztunk, hogy hajnalban egyet, meg ha kérte reggel is kapott cicit.Viszont ma először azt csinálta reggel 7-kor, hogy tökre felüvöltött, feszítetette magát vagy fog, vagy nemtom, de valami baja tuti volt.Nagyon sírt :( Cicit próbáltam a szájába adni, de eltolta.belenyomtam, és jól megharapta :( Ja, előtte idegesen egyet beleszívott.Aztán üvöltött tovább, de kegyetlenül.Na, én ki mielőtt mindenkit felver, 150 ml. tápszert Humanat bekevertem neki, Aventes pohárbí bele, és kezébead.Úgy beitta, levegőt alíg vett egy szuszra :shock: Majd pohár eldob, és már a karomba lecsukta a szemét.Ágyba visszaraktam, majd 1/2 10-ig aludt ma először, eddig!
Úgyhogy lehet itt a cici vége :( sajnálnám, de nemtom ...........Majd holnap hajnalban szintén megpróbálom, és ha megint elutasít akkor vége! :cry:
manóci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?