Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Na,van egy kis időm írni,lurkó alszik. De éjjel és reggel dilis volt nagyon. Este már ugye elkezte, aztán fent volt 1-től 2-ig (evés közben), 4-től fél 5-ig(evés), 6-tól fél 8-ig (evés és rapli) és 9-től fél 12-ig. És idegbetegesen raplizott végig! Most még alszik, szerencsére. Úgyhogy Szirom, irigyellek, de nagyon!!!

Holnap jön dokinéni, megkérdezem a pöttyökről. Még a füle mögött is van. Én meg ugye tarthatok a tejallergiától, mert nekem is volt. Meg próbálom az Aventes cumit is súlykolni, de lehet, hogy csak itatópohárnak lesz jó. Pedig van hozzá vagy 6db újszülött cumiKép Már vettünk nagyobbat is, de azzal sem ment sokkal gyorsabban az etetés. Jobban szereti a Nukos cumit.

Önző vagyok, tudom, de úgy lennék még egy kicsit a terhes korszakomban KépKépKép

Kriszta,
Még a végén útközben kijön a kislurkóKép

Mese,
Hajrá neked is és ne erőltesd meg magad!

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Mi ma jöttünk haza a nagymamától. mgvagyunk, bár Emma most a változatpsság kedvéért taknyos. és nekem is fáj a torkom.

Hanzi!

Pötty szerintem melegkiütés, így leírás alapján. Ha apró tűszúrás szerűek és nem olyna csalánkiütés szerűek akkor nem allergia szerintem. De azért jobb megnézni ha neked is volt.

Kriszta!

Drukkolunk hogy nem kelljen már befeküdnöd.

Ildi, mese!

Nektek is megy a drukk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Mese,
Hát én is csinálhatok bármit, nem hat Kép Ma még málnalevél teát is vettem Kép

Szirom,
Megértelek, én is már annyira kivoltam, hogy azért lett Reginél altatás. A kórházba szerintem biztos, ami biztos alapon küldött a doki, mert hát mégis nagyobb az esély rá, mint egy első szülő nőnél.
Egyébként meg dehogy vagyok türelmetlen, tudom, hogy vissza fogom sirni ezt az időszakot Kép Inkább kiváncsi vagyok Kép
Az éjszakázást meg lehet szokni Kép Én, aki napi 12 óra alvást igényeltem, ma már nagyon jól elvagyok a jóval kevesebbel is Kép De amúgy tényleg hozzá lehet szokni, mert emlékszem, hogy kivoltam az első évben, és én naiv azt hittem, hogy ezt kinövi. Arra nem is gondoltam, hogy minden korszaknak van valami "szépsége" ebből a szempontból is. Bár ovi óta jól alszik Regi, de ez azt jelenti, hogy igy is átlag egyszer-kétszer felkel, mert hát szomjas vagyok, pisilni kell, hol a párnám stb. stb. Kép Hát igen, az anyaság örökre szól Kép

Hanzi,
Pöttyök miatt szerintem se aggódj, az éjszakázásnál meg vigasztaljon, hogy Regivel detto ezt csináltam végig Kép (most jól megvigasztaltalak, ugye? Kép )

Manó,
Jobbulást Emmának! (persze, tegnap óta Regi is újra köhög Kép )

Ja, és ha holnap nem lennék, szülök Kép Ugyanis egyik barátnőm ezt jósolta Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta,

Imádom a vigasztaló szavaidat KépKépKép Szóval, akkor készülhetek?Kép

Én meg aszondom, hogy harmadika jobb nap a szülésre Kép Elvégre a hét közepe,meg aztán - önzésként - pont egy hónap lenne a két lurkó között Kép

H.

Kép
hanzika

Kriszta!

na, most jó felcsigáztál. Aztán meg nem lesz kedved bejelentkezni, mert belefeledkezel a takarításba pl, mi meg itt izgulunkKép

Ne mond hogy ez még évekig így lesz, éjjeli ébredeéssel kapcsolatban. Kép Emma nem kelt 1 éves koráig, nagyon hozzá voltam szokva, én baromi nehezen bírom hogy most randalírozik. ha csak teázna, vagy ilyesmi és aludna is tovább nem lenne gond, de ő fent van 1-2 óra hosszát.Kép
Most letettem már aludni, párologtató megy (mivel köhög félek nehogy előjöjjön a krupp)+ eukaliptusz+borsmenta olaj, orrcsepp, remélem ma alszunk.

manó

KépKép
manó

Hanzi,
Látod, mindig megnyugtatlak Kép Kép Apum is örülne a szerdának, mert aznap van a névnapja Kép

Manó,
Akkor inkább úgy mondom, hogy ha mondjuk este hatig nem jönnék, akkor szülök Kép
Az alvással kapcsiban...igazából nálunk ugye javuló tendencia van, mert mi meg egy éven át nem aludtunk semmit Kép De azért az egy-két óra ébrenlétet elkerültük, úgyhogy az se lehet semmi Kép
Milyen párologtatótok van? Hideg v. meleg, uh-s?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Hideg (állítólag kruppra csak ez a jó, a meleg nem) , de nem Uh-os, az túl drága nekünk, csak mezei ventilátoros. Viszont 2 fokozata van, így éjjel ha mennie kell (ha beteg, tehát krupp veszély esetén),a kkor az alacsonyabb fokozaton megy, nem zavarja őt, pedig azért hallani. Ha nem beteg akkor csak lefekvés előtt 1,5-2 órát kell mennie. Argo típusú, 6 vagy 7 ezer Ft volta media markt-ban.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzika, míg el nem felejtem, mert már többször meg akartam kérdezni: használt a tea a tejtermelésednek? Ez de hülyén hangzik, tejtermelő, mindannyian háztáji tejtermelők vagyunkKépKép
A nyügire meg azt akartam már írni, hogy amikor Miksa fáradt és nyűgös, de annyira, hogy nem tud magával mit kezdeni, és pont ezért nem tud elaludni (én úgy értelmeztem, hogy Marcus ilyen, amikor raplis), akkor egy bizonyos pózban az ölemben el tudom ringatni, és pár perc alatt elalszik. valahogy úgy csinálom, hogy mindkét kézzel átölelem, szóval minél több helyen kell hozzáérni, meg ráhajolni, cumi a szájába. Persze ordít, és csak egy idő után veszi észre a cumit, de azért előbb-utóbb rákap. És feszíti magát, meg rúgkapál, de ha óvatosan, de határozottan tartom, akkor nem fullad kudarcba az egész. Ringatózni is kell kicsit, meg suttogni vay halkan énekelni, és sikerülKép Nagy küzdelem, de tényleg néhány perces. Néhányszor még fölsír, de egyre rövidebbeket, a végén már csak hüppög picit, de nyomja a cumit és be is borul szépen. Szerintem tényleg csak arról van szó, hogy egyedül még nem tud elaludni. Ja, mindezt egy fotelban, mert ott tudom kialakítani ezt a tartást. Ha gondolod, próbáld kiKép

Kriszta! Volt a kórházba két csaj, meg itt a babaneten is olvastam, hogy a homeobogyók mennyit segítenek a szülésnél. Lehet, hogy csak véletlen, de 3-4 óra alatt megszültek, és mind aszondják, hogy jól tágultak, és nem is szenvedtek meg vele annyira. Valaki nemrég emlegette a Friss kismamákban is, hogy az első szülése nagyon hosszú volt, a második meg pikk-pakk. Már nem emlékszem a névre, de nem volt rég, szerintem egy héten belül. Nem kéne neked olyan bogyókat beszerezni? Ártani nem árthat.

Manó! És Emma mit csinál éjszaka 1-2 óra hosszat? teljesen felébred és nem tud visszaaludni, vagy nem akar, mert mondjuk játszana vagy ilyesmi?

szirom

Ja, azt nem is írtam, hogy a vérezgetés, amitől úgy megijedtem a múlt héten, úgy tűnik, hogy menzesz lehet. Szóval nagylány lettem, de majd doki bácsi ma megmondja, ma megyünk a 6 hetes kontrollra.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Nrem akar visszaaludni, játszani akar menni. ha áthozom a mi szobánkba mászik le az ágyról és megy ajátékos polchoz, vagy egyszerűen rajtunk mászkál, ha az ő szobájába megyek , akkro jha rászólok akkor lefekszik, de 2 percenként nézi hogy ott vagyok e, és időnként rámvigyorog. ha egy ideje nem szóltam hogy tessék feküdni, akkor felkel és mászkál körbe körbe, meg emelgeti a lábát, próbál kimászni, vagy a majmát nyúzza. De ha kimegyek akkor üvölt.

Én is elkezdetm úgy kb az 5. héten vérezni, nekem is mondták hogy menzesz, de utána a 6 hetes kontrollon kaptam continuint és onnatól kezdve 1 hetet véreztem, egy hetet nem. Aztán kaptam ergam cseppeket éa nem szedhettem continuint és így elmúlt, de ha nem múlt volna el be kellett volna feküdnöm , nem tudok szebb szót rá, kaparásra. Brrr. Szóval azért figyelj oda, mert nagyon ritka hogy valaki aki szoptat (ráadásul olyan sokat mint te) annak ilyen hamar megjön, lehet némi zavar is az okozója. De szerencsére az ergam csepp legtöbbször mgoldja.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Továbbra sincs változás, úgyhogy megyek málnalevél teát inni Kép Szirom, köszi az infot, már elő is bogarásztam a homeos gyógyi nevét, ma veszek Kép Ha ez se segit, akkor már semmi Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Éjfél még mesze vanKép

manó

KépKép
manó

Manó,

Bárcsak....! Kép Ma kedvem lenne hozzá Kép Kép

Kriszta
krisztocs

Még biztatásképpen ajánlom ezt a fotót a szülni készülőknek! Lányok, rövidesen ti is meglátjátok a lábatokat, akárcsak én annak idején!Kép (A kép még a kórházban készült)

Kép

Manó! Ma megyek vizsgálatra, gondolom akkor már többet tudunk majd. De anyukám azt mondja, hogy neki megjött 6 hétre, és onnétól fogva menstruált is rendesen, pedig 8 hónapiog szoptatott mindkettőnket. Nem akarok feleslegesen aggódni egyelőreKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Megismertem a padlót Kép Kép Kép

Kriszta
krisztocs

Szirom!

persze, nekem is mondták hogy van ilyen, hogy olyan korán megjön, csak azért írtam hogy van iylen is, figyelj azért. Én pl kb 1-2 hónapig nem foglalkoztam vele, hogy majd beáll, pedig nagyon kellemetlen volt, és pár hét ergam csepp szedés megoldotta. pedig a hat hetes vizsgálaton azt mondta a doki hogy szépen vissazhúzodott a méh. Remélem nálad minden rendben lesz.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Kisfickó alszik, lakás tiszta, így pihenésképpen csatlakozom hozzátok Kép

50g híján elértük az 1 kg-os gyarapodást. Ma volt itt dokinéni, mindenkit nagyon megdicsért, hogy milyen szépek és ügyesek vagyunk Kép Holnap megyünk csípőszűrésre - pedig azt hittem, hogy heteket kell majd várni. Sőt, ma még fodrászhoz is eljutottam, addig Ádám vigyázott Marcusra. Ezért aludt el csak 3-kor :D De most még alszik. Persze Ádám javára kell írni, hogy ma reggel fél 8-kor, mikor hulla voltam, átpasszoltam neki és elaltatta a kis zsiványt Kép Aludt fél 10-ig akkor.

Szirom,
Sajnos nem használt a tea, bár finomabb, mint a Lactoherb Kép Így igaza van Manónak:kinek van, annak így is, úgy is van, kinek nincs, annak semmivel sincs. A homeopátiás szer sem használt. Így marad a 10-20ml plusz tápi.

Altatásnál nálunk a mellkason levés válik be. Főleg azért, mert hasfájós, és így melegben van a hasa. Meg simizem a buksiját és a hátát.

Kriszta,
Na, mik a hírek? Még egyben? Látom én, hogy holnap lesz ebből :D

Szerintem hamarosan én is számíthatok újra a mikulásra és nem az évenként jövőre, hanem a havira Kép Igazából ezt nem sírom vissza... de egyelőre még mindig a szülés utáni folyással bajlódom. Eltarthat a 6. hétig is?

Na, megyek, pihizek ez kicsit.

Pusz
Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Miksa szundikál, az ember vásárol, én írokKép Minden ok velünk, voltam 6 hetes kontrollon, minden rendben. Manó, doki bácsi azt mondja, hogy ritkán, de előfordul, hogy 6 hétre elkezd valaki menstruálni. A hossza mindenesetre nagyjából annyi volt. Figyeljük aztán meglátjuk. Beneveztem fogamzásgátló tablettára is, tök fura, hogy ilyesmit kell szednem, mert Miksa nem könnyen jött össze, előtte meg azért nem szedtem, mert annak idején anyatejem lett, amikor abbahagytam a Cilestet. Akkor azt mondtam, hogy egy életre elegem van a bogyókból, de most meg kell valami, ha nem akarunk azonnal kistesót. Azért az nem volt semmi, képzeljétek el, hogy közelében nem voltam a terhességnek, pasi féléve a környéken sem járt és egyszer csak tiszta tej lett a polóm a munkahelyemen! Hát frászt is kaptam...

Hanzika! Gratula a gyarapodáshoz! Mi még nem értük el az 1 kilót, ha minden igaz, akkor a holnapi mérésnél viszont megközelítjük.
A gyermekágyi folyás kis túlzással eltartott 6 hétig, de az utolsó két hét már csak sárgás, minimális cucc volt, simán elég volt egy tisztasági betét. És nem biztos, hogy neked is bekopog a mikulás, valaki fél évig is kihúzza!

Kriszta, Nildikó, Mese! Szurkolunk nagyon!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Örülök, hogy okés minden! Viszont megint lenne kérdésem Kép
Amikor be kellett feküdnöd a kórházba, hány óráig lehetett ezt megtenni? Csak amiatt kérdezem, mert még szeretném Regit az oviba én is elkisérni (ott fogok bőgni, az tuti Kép ) És kell valakinek szólni, vagy majd kijön valaki az ambulanciáról?

Amúgy semmi nem történik, úgyhogy tényleg készülök lélekben a pénteki beccucolásra Kép De ez legalább már a finis Kép Tény, hogy Máté már alig jelzi, hogy velem van, alig mozog, apuci hallgatózik is rendesen szivhang után minden este Kép Nem is tudom, minek kell ctg-re járnom?? Kép

Manó,
Emma jobban van?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Jót kérdezelKép Asszem 8-ra kellett beérnünk, de mi elkéstünk, méghozzá annyira, hogy már mindenkit felvettek rajtam kívül! A párom elfelejtette, hogy hétfő van, ezért nem fértünk fel a fél 8-as kompra. Doki bácsi nem volt aznap, rábízott a Győri doktorra, aki keresett is, de nem talált. Aztán volt valami értekezlet, úgyhogy szerintem olyan fél 10 körül találkoztam a doktorral, amikor lejött újra. A papírjaim előre ki voltak töltve, ezt a mi doki bácsink megcsinálta, úgyhogy papírmunka nem volt velem. Nem lett belőle semmi gáz. Viszont Pomázi doktor mint ügyeletes jól megvizsgált, mert ez a rendszer a felvételnél, na az fájt. Aztán kaptam ágyat, nagyvizit, majd bemutatás, ami azt jelenti, hogy a főember és a az összes többi is ott volt lent a vizsgálóban, újabb vizsgálat, aztán mehettem az osztályra. Utána már csak a mi doktorunk vizsgált megKép

Hát ennyiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Szép kis kilátások Kép Akkor jó korán kell vinnünk Regit Kép Hurrá. És miért fájt a vizsgálat? Durva volt v. mi a bánatot csinált? Jaaaj, én csak a mi doki bácsinkat akarom! Kép Na, majd jól meg is mondom neki holnap ezt Kép

Te kimászkálhattál amúgy? Mert nekem azt mondta, hogy a vizitek után leléphetek, csak estére menjek vissza. Bár, nem tudom, hogy az mit jelent, éjfél? Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Én is 1 nappal előbb feküdtem be, de én mondjuk nem tervezetten, hanem váratlanul. Nálam annyi volt hoyg a dokim betelefonált hogy küled egy beteget és vegyen fel. nekem így délig kellet beérnem, mert még hazjöttünk a cuccomért. Szóval kőbányáról mentünk ráskospalotára a viszgálatra, onnan vissza kőbányára a bőröndéer, onnan újpestreKép és még közbeejtve a férjem munkahelyét Zuglóban. De arra mondjuk én is emlékszem hogymikro CTG-re mentem akkor ücsörögtek ott a felvételre várók, és az reggel volt 8 körül.
És enegm is az ügyeletes doki vett fel, az én dokim csak délután jött be a kórterembe megnézni.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Na, kispasi csak most aludt el. 120ml tápi után, ami nála még nem jellemző, csak éjszakánként Kép

Ma elég okés volt. Tegnapi 7-es beájulás után csak hajnali fél 1-kor kelt fel, majd 4-kor kelt volna, már a tápit is megmelegítettem, mikoris megsimiztem a hátát és visszaaludt egészen negyed nyolcig Kép

És közben is rendes kisgyerek volt egész nap. 11-re mentünk csípőszűrésre, szegénykét eléggé megviselte, mert elaludt, a rendelőben pokoli meleg volt, arra felébredt, aztán meg a tornáztatás. De szerencsére minden rendben vele ilyen téren! És még anyát is hagyta szundizni egy kicsit délután Kép

Kriszta,
Szerintem - de ez csak személy szerinti vélemény - ha fél 9-re érsz csak be, nem fognak jól leszúrni... és akkor most hogy is van? Bemész pénteken és meddig tartanak bent, vagy most mi is van? Kezdem elveszteni a fonalat.. Ha meg kiengednek, majd jöhetsz velünk sétálni, ha akarsz :D Ja, és gondolom, hogy az esti vizitre vissza kéne érni Kép

Szirom,
Pomázi doki Kép Én csak a névre emlékszem, bár ha hipnotizálnának, lehet, hogy rémlene Kép Mert ugyebár én nála születtemKép Kép Kép Egyébként nekem a hüvelyi vizsgálatok mindig fájtak és nekem minden alkalommal nézte a dokim Kép
Folyás: hát nem tudom, hogy mi a búbánat van. TEgnapig ez a sárgás izé volt, amit írtál, viszont ma megint vérzek - szó szerint. És görcsöl is hasam... nem tetszik ez nekem Kép Remélem, hogy nálam nem lesz élő jelenség korán a miki...

Manó,
Emma jobban van már? Tényleg, ez a párologtató alapból jó dolog? Tegnap megtekintettem egy hideg párologtatót a Keravillban... Javaslod?

Pusz
Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Hát tudod, nekem állandóan a méhszájamat nézegették, hogy kemény vagy puha, meg mennyire nincsen nyitva, meg asszem aznap a felvételis, azaz a Pomázi csinálta az amnioszkópiát is. Úgy emlékszem, először hiába mondtam neki, hogy kisebb cső kell... A bemutatást azt szerintem nem lehet elkerülni, az szent dolognak tűnt nekem ott a kórházban.

Hanzika! Valamelyik múlt havi kismamalapban volt a párologtatók tesztje teljesítménnyel, árakkal minden izével.

Gyerekek, Miksa ma annyira nyűgös, hogy nem igaz. Ha nem alszik, nem eszik éppen, akkor sír. Valamiért kisebb adagokat eszik, mint eddig. Kaja közben egy idő után elpihen a cicin, még alszik is néhány percet, lóg füle-farka, aztán ha leveszem, akkor visít. A kisebb adagok következtében sűrűbben kér enni, ma 2 óránként süvöltött. Szerintetek mi ez? Múlt hét óta kajál napi 600 felett, inkább közel a 700-hoz és ez a doki szerint teljesen jó a súlyához. Nem értem a dolgot, most is kiabál szegénkém, úgyhogy megyek is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hanzi!

lakótelepi lakásban alpból szokták javasolni a párologtatást, este lefekvés előtt kb 1-2 órát, fűtési szezonban, mert nagyon száraz a levegő a távfűtéstől. Nekünk tavly télen nem volt gond, de idén egyértelmű hogy akkor kezdett el ébredni éjjel mikor jött a fűtés, mindíg szomjas volt mert kiszáradta torka. Mióta megy a párologtató nem iszik éjjel. A radiátorra akasztott párologtató nem sokat ér. Viszont a krupp valószínűleg nem lett volna megelőzhető vele, mert ez hajlam kérdése.
nekünk argo van, a media márkt-ban evttem nemrég valami 6 vagy 7 ezerért. Ezta típust pl kihagytáka kismam táblázatbólKép

Képzeljétek Emma éjjel végre végig aludtKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Képzeljétek, mentem reggel ctg-re, és előttem szart be a gép Kép Úgyhogy haza lettünk küldve -miután másfél órát ültem ott-, mert ki tudja, mikor javitják meg.
Remélem, du. nagyobb sikerrel járok doki bácsinál! Kép Tényleg, Szirom, miért nem ma mentetek kontrollra? Talizhattunk volna Kép Amúgy Miksát is vittétek?

Lehet, hogy a front van ilyen hatással a manókra, Miksa feszült lett, Marcus meg nyugis tőle Kép Mellesleg tegnap az én dinka lányom is tök normális volt, úgyhogy valaminek kell lennie a levegőben! Kép Ja, és még Emma is aludt éjjel! Kép Azért ezek már érvek Kép

Nekünk is van párásítónk, de utálom, mert olyan idióta hangja van Kép Na, persze azért néha használjuk Kép

A méhszáj vizsgálat nekem soha nem fáj, legalábbis doki bácsinál még nem tapasztaltam ilyet, úgyhogy már előre fosok, holnap ki fog matatni Kép

Csajok, szurkoljatok, hogy legalább két ujjnyira nyitva legyek, és holnap szüljek Kép Ma még ne, mert ma este fogunk mikulásozni Regivel, mivel ki tudja, hogy tényleg kijöhetek-e majd...

Hanzi,
Azért kell befeküdnöm, mert az első csaszi volt, és hogy ha hirtelen beindul, akkor "kéznél legyek". Elvileg egy héttel a kiírás előtt kellett volna, azaz szerdán, de doki bácsi megkönyörült Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta, azért kedden mentünk, mert már így is szombaton járt le a 6 hétKép Meg azért is, mert az ember ma dolgozik, és azért, mert a vacakolós hétvége után már nagyon szerettem volna azt hallani, hogy minden rendben. Egy dolog szólt volna a ma délután mellett, hogy akkor talizhattunk volnaKép Miksát természetesen vittük magunkkal, mert már nincs itt az anyu, úgyhogy nem tudtuk volna kire hagyni. Az meg valahogy mostanában fel sem merül, hogy egyedül menjek valahová, de nem is bánom. Vásárolgatni viszont nem megyünk vele, úgy döntöttünk. A fene tudja, milyen vírusok meg bacik keringenek a karácsony előtti tömegben, ha meg nyügi lenne, az senkinek se jó. Még én sem bírom idegekkel a bevásárlást, nem hogy egy ilyen kis makettember. Miksabuci vagy Mukinyúl, ez a kettő beceneve van mostKép

Mellesleg mára sem sokat javult a helyzet a tegnapi rémnap után. Éjjel fél 1-kor bírtam elaltatni, 5-kor kelt, délelőtt oké volt, meg mentünk levegőzni babakocsival, de most megint nem tűri, hogy nincs kézben. Nem tudom mi ez, és a kajálását sem értem, tényleg az változott. Már az este leírtam, hogy mit csinál, szerintetek ez mit jelent? Az előbb is 60-at evett. De reggel 8-kor meg 140-et, és átlagban kajálásonként azért kijön a 100. Tudom, hogy ez a lényeg, de nem nyugtat meg, hogy felborult az eddigi szép kis rendszer, amit olyan ügyesen vele együtt alakítottunk ki.

Kriszta! Szurkolunk, hogy 2 ujjnyi legyél, aztán mindent bele!Kép Ugye tudni fogjuk, ha történik valami?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Úgy látszik, hogy van vmi a levegőben, mert ma nálunk is bolondokháza volt Kép Tegnap estig okés, sőt éjjel is, 8-kor bealudt, aludt fél 1-ig, majd hajnali háromnegyed hatig. És utána kezdődött minden. Evett, sírás, evett fél 8-kor, sírás, 10-kor, sírás, ekkor levittem sétálni, ott aludt, de nem mélyen. Mihelyt kiesett a cumi, sírt, kereste. Aludt fél 2-ig, akkor evés, sírás, négykor evés, de akkor már tiszta ideg voltam Kép Vessetek meg, de még veszekedtem is vele... annyira sírt, hogy tiszta vörös volt a feje, és potyogtak a könnyei (de mindez még a veszekedés előtt). Aztán evett, bealudt és most alszik (remélem). Biztos megirigyelte Miksától Kép Ja, és kaja ua,mint nála, idáig ment a 100 általában, most evésenként 40, max 60. Éjjel meg lemegy 140 is...

Viszont én kezdek kiborulni, egyre türelmetlenebb vagyok és felmerülnek bennem kérdések,mint pl. nem vagyok jó anya stb. Normális ez, vagy tényleg hülye vagyok????

Manó,
Akkor lehet, hogy beszerzünk egyet. És még egy kérdés: te sterilizálást hogyan és meddig csináltad?

Amúgy vasalni meddig kell a gyerkőc ruháit?

Kriszta,
Hajrá! Lehet, hogy rádcsörgök ma este Kép

Hanzika
(az idegbeteg)

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
Köszi a hívást! Kép Remélem, azóta is nyugi van Kép És amiatt tényleg ne aggódj, hogy türelmetlen vagy már, és a kérdéseid is jogosak, én a mai napig sokszor felteszem magamnak, a "jó anya vagyok-e" témakört....az ember mindig tökéletes akar lenni, de hidd el, jó anya vagy Kép

Bár Manótól kérdezted, de azért én is leirom, hogy nálunk a nagy sterilizálás abból állt, hogy edénybe viz, bele a cucc, és mindez a mikroba, és forrt kb 10 percig. Ennyi. Asszem fél éves koráig csináltuk. De persze nem mindennap Kép Kép
Ja, és a vasalást se vittem túlzásba Kép

Szirom,
Hát sajnos még mindig egy ujjnyinál tartunk, úgyhogy holnap 10-re kell mennem, doki bácsi is bejön, nagyon rendes tőle Kép Mivel egy szoba le van zárva a másodikon, és az elsőre nem akar tenni, lehet, hogy nem lesz hely, és akkor csak hétfőn kéne bemennem Kép Úgyhogy szurkoljatok Kép Na, és a végső verzió, hogy szerdán veszi ki, ha addig nem történne semmi.

Megvolt a mikizés azért biztos, ami biztos alapon Regivel, olyan édin örült mindennek Kép És kibírtam bőgés nélkül! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

hanzi!

Ezek a kérdések még bennem ia mindíg femerülnekKép
és én is szoktam vele veszekdeni, egyre többet, mert már "felesel" is.

Dterilizálás: Én 1 éves koráig mindíg sterilizáltam mindne üvegét, nekünk elektromos gőz sterilizálónk van. Ugye tápszeres babánál sokkal több az üveg. Elvileg 1 éves kornál tovább nem kell, de én bevallom még nem hagytam abba, a tápszeres üvegeket még mindíg sterilizálom, a teásat nem. de ennek a lustaságom az oka, mert mikor megeszi a tápszert akkor mindíg ott felejtem ahol épp voltunk és nem öblítem ki rögtön, így viszont nem merem neki csak simán elmosogatni, mert mégiscsak tejtermék. Viszont a tányérjait nem sterilizálom, mert nem is lehet, sem a kanalait, úgyhogy ha így vesszük akkor 4 hónapos kora óta kap belőlük, tehát azóta nem teljes a sterilizálás. És a játékait se sterilizáltam sose.

Kriszta!

Drukkolok hogy ne legyen helyed és hogy Öcsi elinduljon magától és hogy akkor meg már legyen hely! Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzika, ne marháskodj, persze hogy jó anya vagy. Mindenkinek elfogy a türelme időnként. De azért ne veszekedj azzal a pöttömmelKép Én is úgy éreztem tegnap, hogy szétrobban a fejem a sírástól. De az tény és érezhető is, hogy ha az ember ideges lesz, akkor biztos nem nyugszik meg a pici, sőt...
Miksa különben megjavult délutánra, úgyhogy te is reménykedhetszKép Aludt a kocsijában, evett, később meg elfészkelte magát a karomban és ott is aludt egy nagyot, most meg nagy kerek szemekkel nézelődik és grimaszol az apjávalKép Újra nyugis lett és érdeklődőKép De tutira front van, a vállműtétem helye is nagyon féj és az azt jelzi.

Kriszta! Az egyik szobában bedöglött a fürdőben valami, gondolom akkor az van még zárva. A terhesszoba melletti szoba az, a számát nem tudom. Szorítok, hogy ne legyen helyKép Ha mégis bent kellene maradnod, akkor egy kalappal és ügyesen! És szeretnénk tudni az eseményekről, ok?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Manó!

Ha már meglesz öcsi, akár a folyosón is elvagyok Kép Amúgy most is lenne, de csak mondom, az elsőn, oda meg nem akar tenni doki bácsi Kép

Szirom,
Állitólag az van, hogy amikor te voltál, akkor egy másik volt lezárva, lehet, hogy most az van, mert hogy mennek sorra, mert mindegyikben csinálnak valamit, amit egyszer elszúrtak. Vagy valami ilyesmit mondott doki bá Kép

Info meg megy majd úgyis sms-ben! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

SAz elsőre én csak ebédelni jártam, de amikor bekerültem (én a másodikon a terhe sszobában voltam), akkro egész éjjel kint fájogattzam a folyosón és emlékszem hogy egész éjjel kint feküdt valaki az elsőn egy hordágyonKép Gondlom nem volt hely.Kép Hát én nagyon szenvedtem d emjó volt mert mindíg őt nézegettem hogy még mindíg ott van e, szinte hihetetlen volt, de tényleg ott aludtKép
Jobb is lenen neked otthon, én nem értem miért kell bent lenned, pont mivel az előző császár volt, nem valószínű hogy most hipp-hopp megszülsz. Bőven be tudnál menni. De hát így biztos biztonságosabb. És ha szerdáig nem indul be magától akkor nem is indítják hanem rögtön császár?

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szerencsére csak az elsőn volt hely, igy nem kellett bent maradni Kép Papiron felvett doki bácsi, holnap reggel beviszem a motyóm, de csak este kell befeküdnöm Kép

Manó,
Simán beindulhat magától is, mivel a csaszi nem miattam, hanem "Regi miatt" volt, és náluk előirás, hogy ilyenkor már egy héttel előbb bent kéne lenni, igy is jócskán túl lett lépve ez a határ Kép
Inditani nem lehet csaszi után, mert ugye az mesterséges fájdalmat eredményez, és szétválhat a seb. Tehát, doki bácsi már le is foglalta műtőt szerdán reggelre, ha nem történne semmi. De azért optimistán betette ma a papirjaimat a szülőszobára, hátha éjjel beesek Kép

Legalább ma még be tudjuk szerválni a maradék kariajikat Kép
Tisztára úgy érzem magam, mint a BigBrother-be, ma is összepakoltam, de maradok, holnap is pakolok, de csak félig maradok stb. Kép

Azért az durva, hogy valaki a folyosón aludt Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ma kompenzálás esete forog fent, de még nem szólom el magam Kép Kiscsávó tegnap nyolctól aludt éjfélig, majd háromig, akkor egy kis ez-meg-az fél ötig, akkor beludt fél nyolcig Kép Akkor evett, majd fél 10-kor is, és negyed 11-kor bealudt, azóta alszik Kép Mi meg elmentünk Ádámmal sterilizálót venni (mikróst, Mamot). Meg vettem azért sterilizáló folyadékot is.

Kriszta,
Hajrá, már nincs sok hátra Kép Akkor ezek szerint hétvégén már bent maradsz (félig-meddig)? Kriszta, a tiétek is spéci sterilizáló mikróba, vagy rendes edény?

Manó,
Én is ezért kérdeztem, mert ugyebár nekünk a tápszeres üvegek miatt kell. Végül az elektromosokat túl drágának tartottam, ezért vettem mikróst. Meg ugyebár vizet forralni is lehet Kép Egyébként én is össze-vissza szoktam hagyni az üvegeket, főleg, mikor Marcus nem alszik el evés után, hanem csoportos foglalkozást igényel Kép

Ha felkel, akkor meg evés után megyünk sétálni. El kell intézni ezt-azt, Ádám meg be van sózva a Harry Potter könyvért, így megnézzük, hogy Újpesti Áh-ban van-e. Ha nem, holnap megkapja Kép Egyébként is az lesz a karácsonyi ajándéka, addig tabu, de úgysem bírja ki :D

Hanzika

Kép
hanzika

Hanzi,
Nem spéci, sima mikros edényben csináltuk Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Sajnos még mindig egyben vagyok én is.
Lányok nagyon irigyellek minden gondjaitokkal együtt, hogy már bababáztok! Már nagyon szeretném, ha kibújna az én kicsi fiam. Ma egész délután, amikor úgy gondoltam, hogy talán ébren van, arról beszéltem neki, hogy ugyan jöjjön már ki!!!

Kriszta,
szurkolok neked! Te hányadikára is voltál eredetileg kiírva?

Nekem is egy ujjnyira van nyitva a méhszáj.De a méhlepény pl. még mindig jó. Naponta hív a család, barátok, sőt még a védőnőm is, hogy na mi újság van?

Hanzika,
én sterilizálni valami folyadékot vettem. Egyik barátnőm nagyon dícsérte, hogy kényelmes volt.

Nildikoka
40+3
nildikoka

Halihó, jó estét Kép

Ma tényleg jó nap volt - idáig Kép Séta alatt is rendes volt a kisfiam, sikerült mindent elintézni, így Ádám is boldog Kép Még anyuékhoz is felmentünk, de ott elkezdett nagyon sírni, mert már éhes volt. Kb. úgy, mint tegnap 4 körül. Így rohanás haza, fürcsi és evés. Még cicire sem tettem, szégyen, de nem akartam, hogy azzal a nagyon kicsivel szenvedjen. Mert ha nagyon éhes, akkor az... És annyira elfáradt a sírástól, hogy 60 tápi után beájult... szegénykém!

Ildikó,
Egy kalappal Kép Lehet, hogy egyszerre szültök mindhárman Krisztivel és Mesével? KépKépKép Sterilizáló folyadékot én is vettem, de ahhoz is kell viszonylag sok víz. És nekünk meg azért volt fontos készülék is, mert ahhoz kevés víz kell...

Kriszta,
Aztán SMS, ha valami újság van! Ha nem írsz, én hivogatlak majd Kép

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Ez igazán jó hír, hogy ha már nem szültök, akkor legalább otthon lehetsz még ma éjjel! Arra még nem válaszoltam, hogy kimentem-e a kórházból. Doki bácsi nekem is felajánlotta, de én nem nagyon éltem vele. Hétfőn mentem be, aznap szétvizsgáltak, kedden a párom vitt flowmetriára, szerdán zselé a méhszájra, onnantól fogva pedig már azért érezhető fájásaim voltak, ha szülni nem is volt elég ez a mérték. Csütörtökön tébláboltam, pénteken meg a pálcikák, szombaton szülésKép Utána már nem akartam sehová sem menniKép

Hanzika! Mér volt fontos, hogy ne kelljen sok víz? Nem akarok poénkodni a vízellátáson, de nem értemKép Mellesleg mára Miksa is "megjavult"Kép Szerintem a front volt a ludas.

Nildikó! Nem akarlak elkeseríteni, de mi a 42. hét végén szültünkKép Egy picit még biztos hagynak várakozni, és csak beindulnak maguktól a dolgok. Doki bácsi szerint az nagyon ritka, ami velem volt. Ez vigasztaljonKép

Ez a kép ma készült Miksáról, zabálnivaló, noKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Azért, mert a vízhasználatunk horribilisan emelkedik és hát nem olcsó a víz (meg ugyebár nem sok). Én meg erre háklis vagyok - bár folyó vizben mosogatok, szégyenszemre Kép Szóval, ezért (is)...

Miksa nagyon édi!!!! És milyen sok hasonlóság van Marcussal! Pl. hogy a feje tetején már hiányzik a haja, míg oldalt még megvan, akkor a nagy bociszemek, az orra, a szája formája... és a hadonászó kezei, ami még a képen is átjönKépKépKép

Ja, és a pelenkázónk is ugyan ilyen mintás :D

Hanzika

Kép
hanzika

Hanzi!

Én először a chicco hidegfertőtlenítőt hazsnáltam, de az borzasztó volt ennyi üveghez, így nekem nagy megkönnyebbülés volt az elektromos. A kifőzés lábosban nem az én világom,a z elektromos nagyon sok időt spórolt meg nekem. A micrós nekem nem tetszett, mert ugyanolyna mintha forralnám, az se olyna olcsó és ennyi erővel akármilyen edénybe betehetném a mikróba. Én az elektromost a madis markt-ban vettem annak idején, Petra márkájú és azt hiszem 8000 Ft volt, szerintem nem vészes. De tavaly a philips ugynaitt (ami még magától ki is kapcsol) volt 10 000. csak a bababoltok adják nagyon drágán őket. persze a mikrós is megfelel ugyanúgy, én is ismerek olyat akinek az van, én is nézegettem annak idején de engem az eladó lebeszélt róla. ja, és azt javasolta forraljam lábosbanKép Persze ebben nem hallgattam rá.Kép

Ildi!

Hát anyatejes babánál ahol max a taás üveg van meg egy két játék tényleg jó lehet a hidegsterilizáló folyadék, de amikro napi 5 üveg van akkor nagyon macerás. nekem pk teljesen szétmarta a kezem, meg néha olyna fáradt voltam hogy lefelejtettem kiszedni belőle és csak akkor vettem észre mikor mát jötta következő evés, akkro eg már nem volt ideje megszáradni+ marad egy jellegzetes szaga. egy szó mint száz: utáltamKép Azért van itthon belőle, mert van olyan dolog amit nem lehet kifőzni és annál jó, pl játékok, de csak nagyon ritkán használtuk.

Szirom!

Miksa nagyon cukiKép

Kriszta!

nagyon várjuka híreket! ma éjjel épp jó lenne, pont a Mikulás hozná ReginekKép

Hanzi!

Elektromoshoz 80 ml víz kellKép egyébként én is folyó víznél mosogatokKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Kriszta! Igaza van Manónak, az tök jó lenne, ha a Mikulás hozná ÖcsitKép Szorítok érte!

Hanzika! Akkor Marcus is ugyanilyen jó fej lehetKép Miksának már nő a haja a feje tetején, olyan kis édes pihés, de a képen még nem látszik. Az apja nemes egyszerűséggel csak Vlagyimirnak hívja Lenin utánKép

Folyóvízzel mosogató lányok!Kép Tudom, hogy a mosogatógép elég drága dolog, de nagyon takarékos, és sokan esküsznek rá, hogy gyorsan megtérül. Az tény, hogy amikor egy ember itt építette nálunk a konyhát (itt lakott addig, mi meg még nem) és nem használta a gépet, hanem folyóvízben mosogatott, akkor két hét alatt megtelt az emésztő. Különben havonta kell a szippantyúst hívnunk. (Egy szippantyú 8 ezer Ft).

Ildikónak is ezer drukk!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Képzeljétek, ma is itthon alhatok! Kép Mivel doki bácsink az ügyis ma, engedélyezte Kép De holnap már bent kell aludnom, viszont egy reggeli ctg, és vizsgálat után, napközben még kint lehetek Kép Azért elfoglaltam a helyemet, bár ma is csak az elsőn volt hely, de egy kétágyas szobában kaptam ágyat, úgyhogy teljesen elégedett vagyok Kép Aztán, ha lesz hely fent, felmászok Kép

Nildikó,
Elvileg dec 10-re vagyok kiírva, és hát legkésőbb aznap meg is lesz Máté Kép

Szirom,
Nagyon édi-bédi Miksa Kép

Szóval lányok, mit nekem hideg front, semmi nem történik, sőt, öcsi nagyon jól érzi magát odabent, mert még csak keményedés sincs Kép Ez az én formám...Mondtam is reggel doki bácsinak, hogy maradok, vegye már ki Kép Ő meg csak nevetett, hogy ilyen könnyen feladnám...Kép

Kriszta
40+3 (ez már biztos Kép )

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Látogatás, bababemutató jól sikerült Ádám-szülőknél Kép Marcus megint jó kisfiú volt, útközben meg kellett etetni, de aztán bealudt, még a MOM-ba is eljutottam, jól bevásároltam könyvekből Kép Aztán 1 órás evés után aludt 5-ig, azóta kétóránként eszik. Bár tán most elalszik Kép

Manó,
Akkor megint ráfaragtam Kép Mert ez sem volt túl olcsó, bár olcsóbb,mint a 21e Ft-os Avent Kép Nem néztem körbe.. jellemző! De egy ideig használom ezt, aztán ha minden kötél szakad, lesz elektromos is Kép

Szirom,
Nálunk mosogatógép be sem férne a lakásba, nemhogy a konyhába... még a mosogató is egyaknás. Bár most egy kétaknás beszerelése van tervbe véve, tán az segít a víztakarékosságon... ugyebár aki csatornázott helyen lakik, nem tudja, hogy mennyi is a vízfogyasztása tulajdonképpen. Hiába a vízszámla.. bezzeg ha szippantyúzni is kéne Kép

Kriszta,
Örülök, hogy még otthon alhatsz! Gondoltam rád ám - meg arra is, hogy ha nem írtál be, akkor csörögtem volna Kép

Hajrá szülésre váró lányok, hajrá születésre váró babák Kép

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Megjártam hajnalok hajnalán a kórházat, ctg okés, mutatott egy-két fájást, meg doki bácsi szerint kicsit kemény a hasam, de én akkor se érzek semmit Kép Kép Még mindig egy ujjnyi a méhszáj, csinált amnioszkópiát is (boldog voltam...), a víz tiszta Kép Azóta volt egy pici vérzés, de az normális, meg fáj egy ugye ilyenkor a méhem is, reménykedem, hátha "segített" valamicskét a dolog Kép
A lényeg, hogy ma hatra megyek vissza, most már nincs mese, ott kell aludnom. Holnap még esetleg kijöhetek egy-két órára, de kedden már nem. Aztán szerdán már karjaimban tarthatom Mátét Kép Kép Kép

Hanzi,
Milyen könyveket vettél? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Krisztának tegnap akartam még valami biztatót írni, aztán már jó későn jutott az eszembe, addigra már rég a kórházban volt. Azért hajrá!Kép

Velünk különben semmi különös. Annyi, hogy hétvégén ebben a bolond szélben nem vittem ki Miksát sétálni, pedig olyan jókat alszik a babakocsiban. Meg szeretném is minél többet levegőztetni, amíg lehet, hiszen ki tudja, tán idén is olyan baromhideg tél lesz, mint tavaly. Bár tavaly ilyenkor már szívtunk jócskán...

Hanzika! Nem teszel föl új képet? Olyan kíváncsi vagyok!Kép De mostanitKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Beszéltem Krisztivel reggel, rendben van minden,de még egyben vannak Kép Ebből valószínűleg császár lesz, úgy gondolja...

Kriszti,
Utólag válaszolok, majd jól elolvasod: szóval, M. J. Fox könyve (mint kari ajándékom), WOK könyv anyósnak,LL Lawrence 2 db bátyámnak, Terézapus sógornőmnek, SQL nekem, hátha megszáll az ihlet vizsgaügyben, Romhányi Ádámnak, ja és nekem még egy Kép Szóval elviekben 8 db Kép

Szirom,
Majd megkérem Ádámot és feltesz egy-kettőt. Többek között az ő régi és Marci képétKép Csak hogy láthassátok a hasonlóságot :D

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok lányok!

Nildikó tegnap este fél hatkor világra hozta elsőszülött gyermekét, aki a keresztségben a Tamás nevet kapta.
Paraméterei: 59 cm, 3.85 kg, megvan keze-lába.
A részleteket majd később és igyekszem fotót is mellékelni.

Köszi a drukkot és a tanácsokat: egy már nem aggódó (de másnapos) apa.
nildikoka

Ildi!

Gratulálunk!

Kriszta!

tessék példát venni! Beindult a babeső!Kép

manó

KépKép
manó

Ildinek és a már nem aggódó (de másnapos) apukának nagy gratula!!!! Kép Kép Kép Aztán nem elfelejtkezni a képekrőlKép

Mesének is írtam ma, már majdnem 3 ujjnyi a méhszája, de Annácska nem igyekszik még kifelé. Hajrá neki is!

Krisztivel is beszélek holnap, hogy mi van - hacsak éjjel nem kapok SMS-t Kép

Marycusról tudunk valamit???

Hanzika

Kép
hanzika

Ildikó!

Micsoda jó hírek, óriási gratula!KépKép Alig várjuk a képeket a csemetéről! Apukának pedig jobbulást, igyon sok hideg tejet, esetleg ha teheti, egy sörtKép

Hanzika! És Mese kórházban van már? 3 ujjnyi 6 órai vajúdás után voltam kbKép Neki is hajrá, és természetesen Krisztának is! Egy kicsit valahol előrejelzésnek érzem az ő szülését, hogyan boldogul egy császár után a másodikkal. Tudjátok, hogy mi is hasonló helyzetben leszünk majd, és ahogyan az én méhszájam viselkedett...Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?