Szia Tündi!
köszi, jól vagyunk, bár ma nagyon utáltam a meleget! Igen, sikerült mindent megvenni, a babyoutletben voltunk, és nekünk is nagyon tetszett. A héten csak hétfőn dolgoztam, mert úgy kicsináltam a derekam, hogy menni is alig mentem, így telefonon osztottam az észt a bentieknek! Már csak jövő héten megyek, és akkor utána végre nyugi, már nagyon jó lesz! Ugyanis onnantól kezdve már elvileg csak 3 hetem lesz így "2 in 1", ami igazán nem sok!
Nekem azt mondta a doki, hogy legyen nálam pelus, és popsitörlő, hátha épp hétvégén szülök, vagy épp kifogytak ak észletből, de alapvetően biztosítanak mindenféle kelléket.
Ha minden rendben van, akkor a harmadik napon haza jöhettek a kórházból. Közvetlen szülés után 2 órát tölthettek el-és kell is eltölteni a szülőszobán, ezután a kicsit megfürdetik, ellátják, Te is megfürödhetsz, elfoglalod a szobádat, és utána meg is kapod a kicsit, mivel itt rooming-in rendszer van, azaz éjjel-nappal veled van a babád, persze ha nagyon fáradt vagy, vagy rosszul érzed magad, akkor a csecsemősökhöz be lehet adni, és vigyáznak rá.
Zsuzsa szülésznő szerint tápszert, vagy cukros vizet csak akkor adnak a kicsiknek, ha az anyukájuk ebbe beleegyezik, szóval elvileg a tudtod nélkül nem történik ilyesmi ( nem akarok rossz indulatú lenni, de én erre nem vennék mérget...).
Borotválás és beöntés van, hogy mennyire kötelező, azt nem tudom, de a hétfői előkészítőn nagyon úgy vettem ki a szakaikból, hogy ez teljesen egyértelmű, és alapvetően ők jobban is szeretik, ha ezeken átesika kismama, mert azért lásuk be, ha nyomsz, akkor nem tudod mit nyomsz, és szerintem az kellemetlenebb, mint egy kis meleg lötyi a popsiba!
Egyébként Palczert doktor úr kerek-perec kifejtette véleményét a gátmetszésről is, amitől sokan óckodnak. Megadják a lehetőséget, hogy az ember gátvédelemmel szüljön, de csak ésszerű keretek között. Mert ha a babaád veszélyben van, vagy esetleg Te magad repednél szana-szét, akkor sokkal jobban jársz a gátmetszéssel, és szerintem ez teljesen egyértelmű is.
Elmondták azt is, hogy szeretik ezeket a modern szülőszobákat, és vajúdni tényleg nagyon jó (azért ez elég mókásan hangzik) bennük, de szüléshez a hagyományos szülőágyat szeretik használni. Nem feltétlenül azért, mert nekik így a legkényelmesebb, bár nyilván ez is egy szempont, de így férnek hozzád oda a legjobban, így tudnak minél hatékonyabban dolgozni. Egyébként elmondásuk szerint x óra vajúdás utána az em,ber lányának legkisebb gondja is nagyobb annál, minthogy milyen szülőágyon szüljön, csak legyen már túl rajta.
Nem tudom milyen nem hétköznapi dolgokra gondoltál, legyen nálad hálóing, köntös, törölköző, tisztálkodó szerek, betét, én vettem eldobható hálós bugyit, és melltartóba való betét, valamint evőeszköz, és pohár.
Szüléshez adnak ők hálóinget, persze ha ragaszkodsz a sajáthoz az is lehet, csak lehetőleg olyat vigyél, amit nem sajnálsz kidobni, mrt sajna nagy rá az esély, hogy tönkremegy.
Nekem most ennyi jutott eszembe, talán mások, akik már szültek többet tudnak mondani.
Te jó ég, mennyit írtam! Bocsi, ha hosszú voltam!
Üdv. Marcsi