Sziasztok!
Drága Mandula!
Köszönöm kérdésedet: jól vagyunk, de sajnos ritkán jut időm írni, a blogommal is rettenetesen el vagyok maradva, de szeretném magam utolérni, mert a csajaim biztos értékelik majd a róluk szóló sztorikat
Maya tündéri édes, és iszonyatos tempóban fejlődik
két hete hasra fordult (már azt hittem, sosem fog
) egy hete vissza, most már hempereg oda vissza, 360 fokos fordulatot tesz, a kiságyban felfedezte a légzésfigyelőt és folyamatosan le akarja bontani
tegnap az ágyunkon a fejét a matracba fúrva felhúzta a térdecskéit, mászni próbált
nagyon nehéz lefoglalni, mert a nagy ágyon csak akkor merem fektetni, ha alszik (körbebarikádozva) ill. ha ott vagyunk mellette...
a babakocsi mózesét már szinte kinőtte (Quinny) a sport részbe viszont még nem merem tenni, mert nem dönthető teljesen a háttámlája, és féltem a kis hátát, és elég husi is
(8300gr)
a babakocsiban már csak akkor alszik, ha nagyon fáradt, a nappaliban lévő fa járókája ideig-óráig jó csak neki ( nem szereti a bezártságot) vettünk Neki szobahintát és UV babasátrat a kertbe/teraszra, hogy legyenek alternatívák, már cipelni marha nehéz, majd leszakad a karom...
imádja a zenét, zenebölcsibe járunk, és folyton énekelek Neki, ha valaki hallaná, azt hinné: nem vagyok 100-as
a babaúszás nagyon bejött neki a Kolpingban, ősztől szeretném vinni úszásra is, imádja a vizet, a fürdetővödör láttán fülig ér a szája, ugrál benne
a bébikajákat ( gyümölcs-főzelék) nem nagyon díjazza, csak tápszert hajlandó enni, de azért mindennap próbálkozom, talán megszokja...ebben/is/ különbözik a többi gyerekmtől, nekik tök mindegy volt, nyitották a szájukat, ahogy a nagy könyvben meg van írva...
Melissám sokat betegeskedett az utóbbi hónapokban (április végén rota vírus okozta vészes hányással kórházban is volt
négy napig, ezt a Kolpingban kapta el
)
két hete tüszős mandulagyulladát kapott, a gyakori betegségek szerintem a tesóféltékenység miatti immunrendszer gyengülés számlájára írhatóak...tudnék mesélni, milyen féltékenység hullámok voltak...
a nyárra különböző napközis táborokat kerestem Neki, jövő héten pl. kézműves táborba megy ide, a helyi iskolába, aztán angol-ill. "fotómodell"táborba az egyik játszóház szervezésében...így azért kicsit simábban telik talán a nyár, mert nagyon tud unatkozni
patrikot felvették a gimibe, igaz, nem a város number 1. gimijébe, hanem egy újabb, fiatalos légkörű intézménybe 8sokak szerint így jobban járt )
remélem, jövőre a gépezés is alább hagy, mert fel kell kötnie a gatyát a két tannyelvű suliban, állítólag a történelmet és matekot angol nyelven tanulják majd
Emeséd egy tünemény, teljesen ledöbbentem , milyen nagylány már
a nagytesóknak, hogy telik a nyár??
Kittidnek is új fejezet kezdődik az életében, igaz?
szomszédok miatt részvétem, de én is remélem, hogy talán a ritka kivételhez tartoznak majd
a Nika által belinkelt cikkhez no komment, mert ha leírnám a véleményem, kimoderálnának
mindenesetre ökölbe szorult a kezem...
ehhez kapcsolódóan egy történet: Melissáék még tavasszal utaztak Győrben busszal az ovis csoporttal...a kisebbség lakta városrészben felszállt egy ovis csoport, zömmel kisebbségi származású purdékkal...Melissa mesélte, hogy az egyik cigánylány bemutatott neki, mire az én lányom visszamutatott, hogy kapd be te!!
el is határoztuk rögtön a párommal, hogy ősztől judo-ra fog járni, hogy a tőlem örökölt temperamentum mellé tudás is társuljon, tudja megvédeni magát, ha kell, mert elkeserítő, hogy mi vár ránk, ha ezeket az orkokat nem állítja le valaki, végén még mi leszünk a kisebbség a saját hazánkban?