Sziasztok!!
Na csak visszajutottam...
Zajlik az élet, anyukám volt itt 2 napot, (Így már MÁSODJÁRA látta a kisebbik unokáját
), tegnap meg buliztunk, nagyon jó olt, 2 körül sírt haza minket Lilla... ÍGy eléggé fáradt is vagyok, de hozzá akarok szólni...
Igazából nem is értem, mit akarnak. Valahogy válaszási lehetőséget akarnak adni, hogy hosszabb gyes, kevesebb pénz, vagy uaz a pénz 2 év alatt....
DE: Ha vki mhelyről megy szülni, eleve 2 évig gyedet kap, és ha 2 év után vissza is meg dolgozni, akkor is kaphatja a gyest még egy évig. (Ami rettentő nagy hülyeség sztem, mivel az is felveheti, aki félmillát keres havonta, de ez nem ide tartozik...). SZóval nála a lerövidítés 2 évre nem játszik...
Játszik azoknál, akiknek nem volt 180 nap keresetük szülés előtt, mondjuk munkanélkül voltak, tehát ők választhatják, hogy csak 2 évig kérik azt a huszonvalahány helyett harmincvalahány ezer forintot... A meghaláshoz az is kevés, de egy picit jobb talán. De akik így mennek szülni, vszleg inkább örülnek, hogy akkor 3 évig rendezve vannak (tb, nyugdíj és egyebek szpontjából), mert vagy simlisek, vagy olyan helyen laknak, ahol nagy a munkanélküliség. Ha mégsem, és mégis be akarják adni 2 évesen a gyereket bölcsibe, úgysem tudják, mert munkáltatói igazolás nélkül úgysem veszik fel a gyereket... És itt bezárult a kör, nem értem...
Inkább tényleg ezt a 2006-os rendeletet kellene megvizsgálni, hogy mindenki ingyen kaphatja a gyest munka mellett még egy évig, vagy ha ikrei, tartósan beteg gyereke van, akkor akár 6 éves korig, vagy nem is tudom meddig...
TÉnyleg olvastátok a mostani Kismamában a koraszülöttekre vonatkozó kedvezményeket? Döbbenet, hogy erről semmit sem hallani, pedig vannak egy páran.
Visszatérve a műsorra, elég légből kapott volt, én egy Ranschburgot, vagy nagyobb nevű pszichomókust is megkérdeztem volna a bölcsiről, mert engem is felháborított, hogy egy nevenincs vki ezt mondja, hogy szüksége van a gyerekközösségre. Sztem is van, de úgy, ahogy Timi leírta, az anya szoknyája mögé bújva...
Nekem az első emlékem az életemből, hogy megáll a babakocsi a bölcsi előtt, és nem akarok bemeni... És hogy egész nap (már megérkezés után pár perccel) azzal fárasztom a bölcsis néniket, hogy mikor jönnek már értem... De ezt minden nap, világosan emlékszem.
Szóval az a kevés gyes tényleg semmire sem elég, ha vki vállalja, hogy mellette otthon marad, akkor hagyják már békén!!!
Vannak már új hírek az ovifelvételikről??? Nálunk a szeptemberi kiscsoportba 29!!! gyerek van kiírva, nem tudom, hogy fogják csinálni... Hozzánk meg jön egy mozgássérült kislány, nagyon örülnek neki, mert ő 3 gyereknek számít...
De tréfát félre, én örülök neki, hogy egy csoportban lesz Dorkával, legalább lát ilyet is, ha már az anyjának elvileg ez a szakmája...
Szerintem nagyon jó dolog az integráció.
I, ugye nem írtad komolyan, hogy ráversz a hátsójára???
Most már inkább tedd el a cumiját, ne engedd agyon rászokni, nehér lesz elvenni tőle. Visszaveti szerintem a beszédfejlődést.
Timóca, cumi: nekünk is volt pár ilyen élményünk, hogy biztosan szeretne cumizni, azért veszi el...
Ma meg Lilla talált egy fiókban egy régi cumit (vmi ingyenes szóróajándék), és tök profin betette a szájába, mint aki mindig ezt csinálta.
Azzal mászkált a szájában pár percig, aztán elhagyta valahol. Gyorsan eltettem, nehogy megint megtalálja...
Rita, én tök jól elvagyok az éjjeli szopikkal...Nekem is 1-2szer ébred, és olyan könnyű így visszaaltatni, csak melléfekszem és már alszunk is tovább... A hátsimi, járkálás és egyéb trükkök sokkal tovább tartanak, és nekem is ébren kell lennem miattuk, és Dorkát is felébreszti.
Dorkát anno le kellet szoktatnom róla (nehezen jött össze Lilla), és ugyanúgy ébredt utána is, azóta is, tehát nincsenek olyan reményeim, hogy végigalussza az éjszakát...