Új privát üzeneted érkezett!

Rétes!

Én azt az oldalt annyira nem olvastam el, csak a tüneteket és okokat... :twisted: azok elég jól össze vannak szedve.

A többi valszeg ezoterike, mert Nandu oldalán láttam, aki egy otthonszülést vezető bába.

Az tény, hogy senki sem tudja mitől van a toxémia és a hellp, csak feltevések vannak. Így nagyon kezelni sem tudják, próbálkozások vannak. A sómentesség pl. megbukott.

Érdekes, amit írsz az apáról. Lehet másik apát kellene a harmadikhoz szerválnom? Azért remélem nem! :lol: :lol: :lol:
Én úgy tudom, az sem túl gyakori, hogy megismétlődjön a toxémia. Na nálam kottára ugyanaz a helyzet, mint anno volt. :shock:

Természetesen bízom benne, hogy még jó ideig 2:1 leszünk. Egy hónap múlva felőlem már jöhet Paca.

Kamilla!

Nem parázok, egyszer már végigcsináltuk, remélem most is minden olyan sima lesz...

Az én dokim nem paráztatós fajta, de amit mond azt betartja és betartatja. Még sosem volt olyan, hogy hülyeséget mondott volna, vagy elhamarkodottan valamit. Ő aszondta figyelni kell erre a gyerekre, és most figyelni is fog, de ezt olyan higgadtan mondta, mintha azt mondta ma túrógombóc volt az ebéd. :lol: Ja és nem is kapkodós, példa erre, hogy Kinga természetesen született és nem csaszival. A többiek már régen vágtak volna... Bár akkor is figyelt, szinte végig benn volt, egyik szeme a vérnyomásmérőn, a másik a képemen, a füle meg a szívhangon... :lol:

 
 


Helló!

Azért jöttem ismét, mert nagyon bánt, hogy Juca félreértette a dolgokat amit írtam, illetve ajánlottam.

Fogalmak tisztázása: TOXÉMIA - az anyagcsere egyensúly felbomlása

METABOLIKUS TOXÉMIA - a rossz emésztés és az elégtelen tápanyagfelszívódás miatt kialakult mérgezéses állapot az emberi szervezetben, tehát az anyagcsere egyensúly felbomlása.
Az orvosok nem szeretik használni a "mérgezés" kifejezést, a szó negatív hatása miatt, pedig az.

Én is toxémiás vagyok- magas vérnyomás, limph- és lipo oedema, májkárosodás az elhízás mellett. Annyi különbséggel, hogy nem tudok megszabadulni tőle egy szüléssel... Szóval van némi tapasztalatom a témával kapcsolatban, Mivel igen sokat szenvedek miatta - remélem már nem sokáig -, így nagyon sok dolognak utána néztem már az évek alatt. Úgy, hogy nem a levegőbe beszélek.

Az alábbiakban válaszolnék az üzenetedre - a kiemelt részek a Te üzenetedből valók.

Szia Jardina!

Elolvastam, de nagyon szépen kérlek figyelmesen olvasd végig Te is a köv cikket:

http://www.nandu.hu/magyar/szules/toxemia.htm


Kösz a linket, alaposan átolvastam az oldalt, és sokat tanultam belőle. Legfőképpen arra jöttem rá az olvasása közben pédául, hogy egy kismamánál azért alakul ki sokszor vashiányos állapot, mert plusz két liter vért kell előállítania a szervezetének a 28. hétig, s ezt csak akkor tudja a szervezete megtenni, ha megfelelő minőségi ételekkel táplálja azt.
Ez az oldal is azt mondja,amit én, hogy megfelelő táplálkozással elkerülhető illetve javítható a toxémia.

Te egyetértesz a Nandu oldalon leírtakkal?

A toxémia kicsit bonyolultabb dolog, mint a vizesedés, és pár dologra felhívnám a figyelmed, hogy miért nem jó ötlet az orvosi utasítással szemben a Te tanácsaidat betartani.

Mindenféle méregtelenítés, nyirokmasszázs, és vízhajtás tilos a toxémiásoknál, kivéve, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy ez a kisebb rossz.
A vízhajtással többek közt az a gond, hogy a magzatvíz mennyiségére is kihat!!! A nyirokmasszázzsal pedig az, hogy a megkötött, de felszabadult méreganyagot felszívja a lepény, és 1:1-ben megy a gyereknek.


Én nem gyógyszeres méregtelenítést ajánlottam! Én a testünk természetes folyamatainak támogatásáról beszéltem! Ez óriási különbség!

"A TEST ÁLLANDÓAN EGÉSZSÉGRE TÖREKSZIK, ÉS EZT AZZAL ÉRI EL, HOGY FOLYAMATOSAN TISZTÍTJA ÖNMAGÁT A KÁROS SALAKANYAGOKTÓL, EZ A TERMÉSZETES HIGIÉNIA."
(TK. 1. 43. old).

Ez a méregtelenítés folyamata dióhéjban.

Ezt a természetes törekvést, a kiválasztást (méregtelenítést), a sejtépítést, vérképzést is támogathatjuk azzal, hogy élő, egészséges gyümölcsöt eszünk éhgyomorra, kizárólag önmagában, semmivel sem keverve. Erre azért van szükség, mert így a gyümölcsben lévő vitaminok és egyéb tápanyagok a gyomron áthaladva azonnal feltudnak szívódni a vékonybélből, ugyanakkor a benne lévő lé, azonnal kitudja mosni a vérből a salakanyagokat. Ha gyümölcsöt tele gyomorra eszünk, akkor megáll a kaja tetején és ott romlásnak indul, ezzel is tovább mérgezve a szervezetet.
Vajon mondaná egyetlen orvos vagy védőnő, hogy egyáltalán ne egyél élő gyümölcsöket és zöldségeket? Ha nem kevered a keményítőt és fehérjéket, a keményítős kajákat zöldségekkel eszed, s a húst és egyéb állati fehérjét is zöldségekkel eszed a könnyebb emészthetőség kedvéért, állítaná-e bárki, hogy így enni ártalmas?
Szerintetek melyik ártalmasabb? Ha bent marad a szervezetben a méreganyag, vagy ha ki tud ürülni?
Ha több marad a szervezetben, több megy a babának is!
El kéne alaposan és messziről kerülni az olyan silány étel és italféleségeket, mint a hamburger, a chips, a kekszek, a kóla és egyéb szénsavas üdítők, az édesítőszerek (aszpartám nagyon veszélyes! - a Testkontroll topikban találsz róla bővebb infót, és arról is "Miért mérgeznek bennünket?"), az alkohol... És a dohányzás.. Ezek mind méregdömpinget jelentenek a szervezet számára.

Másik! Bocsi, de én egyáltalán nem ajánlgattam a nyirok -(drenázs) masszázst! Hol olvastál tőlem ilyesmit? Én azt mondtam, hogy dagadt lábra a kompressziós térdharisnya felvehető. Nekem non-stop fásliznom kell a lábamat (kellene), csak annyi időre vehetném le, amíg megfürdök... Ez azért van, mert a folyamatos méreganyag kiürüléshez, amely a nyirokrendszerben pang, erre szükség van (lenne)...

Bővebben ebben a témában Dr. Daróczy Judit professzor asszony adhat felvilágosítást. Ő az István kórház nyirok oedema szakrendelésének vezetője. Minden szerdán előadást tart a témában. Ő biztosan tud szaktanácsod adni kismamáknak is!

Tudtátok, hogy van ilyen szakrendelés? Mert én pusztán egy véletlennek köszönhetem, hogy megtudtam! Bár a háziorvosom tudott róla, hogy van ilyen, mégis hagyott szenvedni, s csak akkor küldött el, amikor már én is megtudtam és kértem! Milyen érdekes, ugye? Ezt azért csinálta, hogy orba szájba szedethesse velem a vízhajtót, (hazavágta majdnem a vesémet) - ami szép haszon a gyógyszergyáraknak. Ha beteg lesz tőle a vesém, sebaj, arra másik gyógyszer van...

A vízhajtással kapcsolatban sem írtam semmit - a vízhajtás vízhajtó gyógyszerrel történik. Én nem ajánlom és nem is ajánlottam senkinek a gyógyszert. A vízhajtó gyógyszer ráadásul oedeméra nem hatásos! A vesét viszont alaposan felpörgeti..., többet árt, mint használ...
Amit most is mondok: ha az ember olyan tápanyagokat fogyaszt, vagy legalább csökkenti fogyasztásukat -, amelyek nem késztetik a szerveztet víz visszatartására, akkor nem fog úgy dagadni a láb, és nem kell annyi vizet cipelni. Ezt nem nevezném vízhajtásnak...

Egyébként ez már a saját tapasztalatom: sokkal jobban dagad, feszít és fáj a lábam, ha húst, vagy egyéb állati fehérjét eszem. Míg ha csak növényeket fogyasztok (nyers, saláta, főzelék, leves, párolt zöldség, stb.), könnyebb a napom, nem dagad úgy a lábam, jobb a közérzetem. A fehérje nagyon sok savat csinál a szervezetben, amely vizet tart vissza azért, hogy önmaga számára elviselhető mértékben felhígítsa ezeket a tömény és káros savakat.


Kérlek tehát, hogy mielőtt valamit ajánlasz légy biztos benne, hogy a célcsoportnak is hasznos!

Amúgy a legtöbb toxémiás az első trimeszterben vészesen hány, és fogy, később pedig a víz jön, nem a kilók. Ennek nem sok köze van az elsavasodáshoz, vagy életmódhoz sajnos. És általában szülés után a toxémiás nők nagy része egy-két héten belül újra a régi vagy még vékonyabb lesz, és nem marad meg a víz, elfelejtődnek a gondok. Pluszban pedig igen sokszor társul a toxémiához a terh. diabetes, csak, hogy ne legyen minden olyan egyszerű.


Egyenesen biztos vagyok abban, hogy a elsavasodás nagyon is az élemódhoz köthető, pontosabban a megfelelő egészséges táplálkozáshoz van nagyon sok köze. Meggyőződésem, hogyha az emberek jobban oda figyelnének arra, hogy minőséget és ne mennyiséget egyenek, megelőzhető lenne a toxémia és sok más betegség is!

A terhességi vészes hányáshoz nekem is volt szerencsém anno..., kórházban is voltam emiatt többször... Mi több: hányinger ellen Torecan-t írtak fel, amitől nyaki görcsöt kaptam, s a mentő vitt el...

Kívánom, hogy sikerüljön lefogyni, egészségesen élni

Kösz a jókívánságot! Én is minden jót kívánok nektek!

Egyébként szeretnék majd írni még ide, az ott leírtakkal kapcsolatban is, valamint konkrétan megkerestem a toxémiáról szóló részt a TK-ban. Idemásolom.

Egész felpezsdült az oldal, mióta írtam nektek!

Üdv

Jardina
 
 


AZ ANYAGCSERE EHYENSÚLY-VESZTÉSÉNEK ELMÉLETE


TOXÉMIA - az anyagcsere egyensúlyának megbomlása vagy anyagcsere zavar.

Az emberi szervezet úgy működik, hogy a szöveteinek fölépítése / anabolizálás / és lebontása /katabolizálás / pontos egyensúlyba maradjon. Egyiknek a másik fölötti túlsúlyát nevezzük az anyagcsere egyensúly-vesztésének.

Miért hízunk? A toxémia miatt!

Az ideális testsúly elérése sokkal valószínűbb, ha a szervezetünket toxinoktól – belső mérgező anyagoktól – menetesen tartjuk, mivel a testben lévő túl sok toxin – többek között – az elhízás előfutára is.

Testünknek – mindenek előtt energiára, munkavégző képességre van szüksége a mérgező anyagok megszűntetéséhez. Amíg a szervezetnek elegendő mennyiségű energia áll rendelkezésére, addig ezeket a melléktermékeket rendesen el fogja távolítani.

A test két úton hoz létre toxémiát, minden nap: az emésztés, normális, rendes folyamata által, és a nem elég hatékonyan fölhasznált ételek maradékaiból. A józan ész is azt diktálja, hogy többlet fog felhalmozódni, ha több mérgező maradék termelődik, mint amennyi eltávolítódik. Ez a többlet magyarán a túlsúly.
A mérgező anyagok általában SAVAS jellegűek. Ha a testben savak gyűlnek föl, akkor a szervezet vizet tart vissza a semlegesítésükre, pontosabban felhígításukra – ami további súlyt és puffadást eredményez.
A mérgező maradékokat a szervezet nem a létfontosságú szervekben, hanem a zsírszövetekben r és az izmokban raktározza el. A fölhalmozódás a combokon, a tomporon, a hasi részek körül. A felkaron, az áll alatt tapasztalható.
Ha a baj korlátozás nélkül folytatódik, akkor annak végső kimenetele nem csupán az elhízás lesz, hanem általános rossz közérzet és kedvetlenség, letargia, mivel a szervezet energiáinak jó részét arra fordítja, hogy megszabadítsa magát a fölhalmozódott mérgező hulladéktól.
Úgy tűnhet, hogy a baj az egyén befolyásolásán kívül esik, de ez nem így van!
Egyszerű élettani jelenségről van szó, nincs benne semmi rejtély!
Bárki kezébe veheti helyzete irányítását, olyan mértékben amennyire csak kívánja!

Meg kell érteni a toxémia mibenlétét, és meg kell tenni mindazt, ami eltávolítja a szervezetből a már benne lévő mérgező anyagokat, továbbá törődni kell azzal, hogy ezek ne gyűlhessenek fel gyorsabb ütemben, mint ahogy kiválasztódnak és kiürülnek.

A TESTKONTROLL PROGRAM kínálja azt a lehetőséget, mellyel mindez elérhető és fenntartható.

Kifejleszthető az a kényelmes életstílus, életvitel, mely annak felismerésén alapszik, hogy mi módon tisztíthatjuk meg testünket folyamatosan saját mérgező anyagaitól, és hogyan akadályozhatjuk meg, hogy valaha is meg nem engedhető mértékben valaha is felhalmozzon ilyeneket. Az egész kifejezetten szórakoztató és NEM KORLÁTOZÓ jellegű!
Az evés megmarad élvezetnek, ínyenc szokásainktól nem kell megfosztani magunkat!


A TERMÉSZETES HIGIÉNIA

A Természetes higiénia egy igen figyelemre méltó felfogás az emberi test gondozására
és fenntartására. Ennek segítségével olyan, valóban életerős testet szerezhetünk magunknak és fenn is tarthatjuk azt, amire büszkék lehetünk.
Megtanulhatjuk az evés olyan módját, mellyel nemcsak az étvágyunkat elégíthetjük ki, de szervezetünknek is segítségére lehetünk a számunkra legkellemesebb testsúly fenntartásában.

A higiénia szó tisztaságot jelöl. A természetes olyan eljárásra utal, melyet nem befolyásolnak mesterséges erők.

A TERMÉSZETES HIGIÉNIA ALAPVETŐ JELENTÉSE, HOGY A TEST ÁLLANDÓAN EGÉSZSÉGRE TŐREKSZIK, ÉS EZT AZZAL ÉRI EL, HOGY FOLYAMATOSAN TISZTÍTJA ÖNMAGÁT A KÁROS SALAKANYAGOKTÓL.

Ez a felfogás tisztában van azzal, hogy az élelem hatással van az élet tartamára és tartalmára, minőségére. Megelőzésre és egészséges életmódra összpontosít. Arra tanítja az embereket, hogyan szűntessék meg egészségügyi problémáik okát, ahelyett, hogy állandó harcban kelljen állniuk a természeti törvények folyamatos megszegése miatt.

A természetes higiénia alapja az, hogy a szervezet öntisztító, öngyógyító és önfenntartó.
Csak akkor érezzük a megromlott egészségből származó bajokat /például: súlyfölösleget, fájdalmat, feszültséget/, ha megszegjük az élet természetes törvényeit.

Meg kell tanulnunk az életért enni, és nem az evésért élni!

A súlyvesztés csupán az egyik előnye a természetes higiénia felvétele az életmódba.
Munkaképességünk – energia háztartásunk - és közérzetünk általános javulását tapasztalhatjuk meg. Tartós energianövekedést érhetünk el.

A természetes higiénia történetét az ókori görögökig lehet visszavezetni:

„ÉTKED LESZEN ORVOSSÁGOD - TÁPLÁLÉKOD-GYÓGYSZERED”

HIPPOKRATÉSZ

DR. HERBERT M. SHELTON / A természetes higiénia professzora / mondta:

„ A természet törvényei, a világegyetem igazságai, a tudomány elvei ugyanannyira igazak, ugyanannyira bizonyosak, állandók és megváltoztathatatlanok az egészség vonatkozásában, mint bármi mással kapcsolatban. A természetes higiénia azon ága a biológiának, amely az élet és az egészség feltételeit vizsgálja, illetve azoknak az eszközöknek alkalmazásával foglalkozik, melyekkel az élet, erényeiben és értékeiben fenntartható, az egészség pedig visszaállítható, ha elveszett vagy meggyengült.”

T. C. Fry / USA Egészségtudományok Főiskolájának dékánja szavaival:

„ A természetes higiénia harmónia a természettel, összhang az élő szerves létezéssel, egyetértésben van a köztudattal, sikeres a gyakorlatban, és áldás az emberiség számára.”

EGÉSZSÉGET CSAK EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD EREDMÉNYEZHET!


A természetes higiéniában az a legszebb, hogy lehetővé teszi a testsúly fölötti ellenőrzés kézben tartását, mert erre alkalmas, hasznos eszközökkel tud szolgálni.

A legfontosabb ilyen eszköz - ez a legnagyobb ajándék – az emberi test, és azon óriási értelem mely ezt irányítja. Az emberi test a természet legnagyobb alkotása. Nincs hozzá fogható erőben, képességekben, alkalmazkodóképességben. Testünkben az örökölt képesség olyan roppant nagy, hogy az valóban elképesztő.

Az emberi szív körülbelül százezret dobban minden huszonnégy órában, ezzel 6, 82 liter
vért présel 154 496 kilométer véredényeken keresztül, 28 621 liter pumpálásával naponta.
Ez csaknem 522 ezer köbméter alig 5o év alatt.
Ez a 6-7 liter vér több mint 24 milliárd sejtből áll, amelyek úgy 4-5 ezer kört
Tesznek meg a testen belül minden áldott napon. Minden másodpercben 7 millió
új vérsejt termelődik !

Ez a szivattyúrendszer évtizedeken keresztül képes megállás nélkül dolgozni,
anélkül, hogy akár egyetlen ütést kihagyna. És ez csupán a keringési rendszer!

Testünk legnagyobb kiterjedésű szerve, a bőr 4 milliónál több pórusból áll, amelyek folyamatosan működésben vannak a szervezet hűtőrendszerének szolgálatában. Az a hőmennyiség, amit a szervezet termel, mialatt teljesíti feladatait, e közben saját hőmérsékletét állandó értéken, kb. 37 Celsius-fokon, tartja.

Az anyagcsere és emésztőrendszer azzal a figyelemre méltó képességgel rendelkezik, hogy az ételt, amit megeszünk, egészséges vérré, csonttá és sejtek rendszerévé tudja átalakítani.
Állandó tökéletes egyensúly áll fenn, noha ez egy egészen apró, töredéknyi hatástól is
felborulna.

A tüdők sikerrel ellátják a vért a szükséges oxigénnel

Csontok bonyolult együtteséből áll az a támasztórendszer, amely lehetővé tesz a test függőleges helyzetét és a járást.

A vázrendszer tökéletes összhangban működik a mozgást létrehozó izmok csodálatraméltó. hálózatával.

Ez a gépezet – bámulatos, hogy képes önmaga újra-előállítására is !

Felfogóképességünket meghaladja azon erő és tudás, amelyet a megtermékenyített petesejtet
felnőtt férfivá, vagy nővé alakítja.

Az öt érzékszervünk / látás, hallás, szaglás, ízlelés és a bőr/

Egy egész könyvet megtöltene mindazon tevékenységeknek a felsorolása, melyet a szervezet egy átlagos napon teljesít.

A tökéletesség ezen építményének csúcsán áll az AGY, amely áttekinti ezeket a csodálatraméltó tevékenységeket, biztosítja, hogy minden tökéletes pontossággal működjön.

Az AGY 25 milliárdnál is több sejtből tevődik össze, ez a legbonyolultabb dolog, amit ismerünk.

Sejtjeink / bármely/, mikroszkóp nélkül nem láthatók – mégis elképesztő, mi minden folyik egy sejten belül. Azt mondják, hogy az emberiség mind a mai napig felhalmozott összes tudományát is meghaladja egyetlen sejt tudása.

A szervezet legkisebb sejtjének mérete is körülbelül milliárdszorosan haladja meg legkisebb összetevőjének méretét !

A sejt több fajta kémiai reakció színhelyéül szolgál, mint a világ valamennyi vegyi gyára együttvéve.

Részegységek ezrei találhatók a sejten belül: kromoszómák, gének, DNS, enzimek, hormonok, aminosavak, vegyi anyagok és különböző vegyületek ezrei. Nincs a földkerekségen senki, aki megtudná magyarázni, hogy mitől működik egy sejt. Tevékenységüket sorba lehet venni, de az e mögött rejtőző erő fölfoghatatlan.

Több mint 75 billió ilyen sejtünk működik együtt, hajszálnyi pontossággal, egy emberöltőn keresztül.

Szervezetünk vele született tudása végtelenszeresen meghaladja gondolkodó agyunkét.

Elképesztő testünk végtelen, nagy intelligenciája, mellyel a csillagászati számú sejtjeink működését összehangolja.

Ebből a csodálatos szerkezetből hiányozna egy olyan szabályozás, amely a megfelelő testsúly elérésére törekedne? Ez elképzelhetetlen !


Az egészség velünk született jog, és a túlsúly nem egészséges!

Az emberi test állandóan törekszik a tökéletességre, és fáradhatatlanul igyekszik egészséges lenni, a létezés önműködő élettani folyamataként. Akár a légzés, vagy a pislogás.

A titok nyitja az, hogyan lehetne segíteni ezt a folyamatot, ahelyett, hogy elnyomnánk.

A táplálék és az egészség közötti szoros kapcsolatra vonatkozóan egyre több és több jelenségre derül fény a gyógyító hivatás minden területén.

„ Külön fogalomköre létezik azon anyagoknak, amelyek sokkal nagyobb hatással vannak a betegeinkre, mint a gyógyszerek. Ez a fogalomkör az ételek kategóriája – ez a gyógyítás különleges területe. Az egymást követő orvosi lapokból egyre nyilvánvalóbb az a tény, hogy a beteg emberek közül sokan éppen elfogyasztott – vagy el nem fogyasztott – ételek miatt betegek.”
Dr. David Rauben

Az életünket fenyegető legnagyobb veszedelem, nem a nukleáris háború, nem a természeti
katasztrófák, hanem az amit megeszünk.


A gyógyászatban – Magyarországon nagyobbrészt ma is – a betegségek kezelése, és nem a megelőzése a napiparancs.
A bajokat nem lehet kizárólag gyógykezeléssel megoldani – legfontosabb az elfogyasztott étel,
s nem a mennyisége, hanem a minősége!

A táplálkozással csökkenteni lehet – a két vezető betegség: a rák és a szívbetegségek előfordulását – azáltal, hogy az emberek megtanulják, hogy mit és hogyan egyenek, akkor elképzelhető, mekkora hatással lehet ez a túlsúly problémájára, amely nem egyszer ezen halált hozó betegségek kiváltója is.

A Testkontroll leegyszerűsíti a természetes higiénia alapelveit és a nagyközönség számára közérthetően hozzáférhetővé, teszi azokat.


AZ EMBERI TEST TERMÉSZETES CIKLUSAI



AZ EMBERI TEST ÉLETTANI CIKLUSAI



Az élelem hasznosításával kapcsolatos emberi képesség naői három hatékonyan működő, szabályos cikluson alapszik.

minden nap táplálkozunk /fölvétel /
az ételek hasznosítható része szervezetünkbe fölszívódik, asszimilálódik / beépülés /
végül megszabadulunk attól a résztől, amelyet nem használunk fel / kiválasztás /

A felsorolt életműködések mindegyike állandóan folyamatban van, de azért fölváltva mindegyik hangsúlyozottabbá válik a többinél a nap bizonyos óráiban.


FÖLVÉTEL - DÉLTŐL ESTE 8 – IG / evés és emésztés /

BEÉPÜLÉS - ESTE 8 – TÓL REGGEL 4 – IG / fölszívódás és fölhasználás /

KIVÁLASZTÁS - REGGEL 4 – TŐL DÉLIG / a szervezet melléktermékeinek és az étel salakanyagainak eltávolítása a testből /


Ébrenlétünk órái alatt táplálkozunk / fölvétel /
Alvás alatt testünknek semmi más lényeges feladata nincs, akkor beépíti, asszimilálja a táplálékot.
Ébredéskor testünk még a kiválasztás kellős közepén tart. A kiválasztás időszaka a mérgező maradékoknak és a túlsúlynak a testből történő eltávolítását egyaránt jelenti.
Ha a szervezetünk nem tud megszabadulni az összes mérgező maradéktól, beépíti azokat a zsírszövetekbe, s így kialakul az elhízás, a túlsúly.
A súlyvesztés sikerének titka, hogy megszabaduljunk a mérgező maradékoktól és a szükségtelen fölöslegtől.
De hogyan tudunk ezektől megszabadulni?

A TESTKONTROLL PROGRAM választ ad erre.

A MAGAS VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK ELVE


Életünk fenntartásához testünk ösztönösen megköveteli a táplálékot, a levegőt és a vizet.

Földünk 70%-a víz, testünk 70%-a is a víz. Nem lehet véletlen, hogy a természet ezt így alkotta meg!
Ha jó erőben akarjuk tudni testünket, olyan étrenden kell élni, amelynek szintén a 7o%-a víz.
Erre nem alkalmas sem az ivóvíz, sem az ásvány víz! Élő víz szükségeltetik!
Testünk kenőanyaga a víz, ez szükségeltetik a tápláléktovábbításhoz és a szervezet kitisztításához. Ezt a fajta vizet a természet állítja elő számunkra, megtalálhatók a gyümölcsösökben és a zöldséges kertekben.

Az emberi szervezet valamennyi táplálkozási szükséglete – az összes létfontosságú vitamin, ásvány, fehérje, aminosav, enzim, szénhidrát és zsírsav, egyszóval bármi, ami csak kellhet az emberi élet fenntartására – mind fellelhető a gyümölcsökben és zöldségekben.

A mesterségesen előállított vitaminokat ás ásványi anyagokat – amit pl. a patikákban árulnak –
az emberi test nem tudja hasznosítani.

A tápanyagok testen belüli szállítása mellett az élő víz végzi el a szervezet melléktermékektől való megtisztításának és méregtelenítésének alapvető fontosságú feladatát. A testsúly csökkenés szempontjából minden mást megelőző fontosságú a tisztítás vagy méregtelenítés.
Mi az amit nem mosunk és tisztítunk rendszeresen életünk során? A testünk belsejét !

Úgy élünk és eszünk, hogy soha nem tesszük lehetővé testünk számára a kellő megtisztítást!
Ez az oka, hogy négy ember közül három az élete folyamán megbetegszik valamilyenfajta szívbetegségben, vagy rákban!
Testünk kimosására az egyetlen mód, a magas víztartalmú ételek fogyasztása. Erre egyedül az élő víz alkalmas, melyet a gyümölcsök és a zöldségek tartalmaznak.

TESTÜNK MINDHÁROM TERMÉSZETES CIKLUSA AKKOR MŰKÖDIK LEGKÖNNYEBBEN HA EZT A FAJTA VIZET RENDSZERESEN, MEGKAPJA.

A hagyományos étkek túl tömörek így ezek eldugítják, eltömítik szervezetünket. Minél jobban eldugulunk, annál inkább szaporodik a súlyunk.

Az étkezéseinket úgy kell összeállítani, hogy legalább 70%-a magas víztartalmú legyen.
Kizárólag így biztosíthatjuk azt, hogy szervezetünk megtisztíthassa önmagát.

Ízlelő bimbóink rabjai vagyunk, testünk többi részét pedig mellőzzük, hol ott az a nagyobb hányad!
A testkontroll program segítségével úgy állíthatjuk össze étkezéseinket, hogy a kedvelt ízekről nem kell lemondanunk, és éheztetni sem kell magunkat.

HA A LEHETŐ LEGJOBB ALAK MELLETTI ÉLETVITEL A CÉLUNK, AKKOR ÉTELÜNK IS LEGYEN ELEVEN! Életerős testet csak élettel teli étellel lehet fenntartani. Az eleven eledel nagy víztartalmú. Ha nincs magas víztartalma, akkor az az étel nem élő!

Hasonlítsuk össze magunkat a vadon élő állatokkal! Hordanak-e szemüveget, netán szív -,
tüdő -, vese – vagy cukorbetegek ? Nem! A természetben élő állatok csodálatra méltóan egészségesek! És nem túlsúlyosak! Miért? A természetben élő emlősök nagyon magas víztartalmú táplálékot esznek. A ragadozók is, akik a növényevő állatokat fogyasztanak, és mindig a belsőségekkel kezdik. A ragadozó állatok nagy része növényevő állatokat fogyaszt.

Saját testünk egyensúlyának visszaállítása érdekében megfelelő mennyiségben, nagy víztartalmú, élő táplálékot fogyasszunk rendszeresen. A napi ételbevitelben a magas víztartalmú étel 70%, a sűrített 30% legyen.

Dr. Norman Walker 1985-ben 116 éves korában is saját maga termesztette zöldségeken élt, könyveket írt, és nem szorult senki ápolására! Ő írta „Természetes súlyszabályozás” című könyvében:
„Minden növény, zöldség, gyümölcs, mag – és dióféleség saját természetes állapotában atomokból és molekulákból áll. Ezekben benne vannak azok az életfontosságú anyagok is, amiket enzimként ismerünk manapság. Az enzimek nem kivonatok vagy különálló dolgok! Minden élő sejt atomjai és molekulái közt az enzimek életfontosságúak.
Az emberi testben fellelhető atom és molekula mindegyike megfelel a növényekben is fellelhető atomoknak és molekuláknak. Ha szükségünk van a pótlásukra, testünkön belül az ilyen sejtekhez odavonzza az atomi építőanyagokat, az általunk elfogyasztott nyers táplálékból pontosan a megkívánt fajtát. A csendes élettel átitatott enzimek csakis élő molekulákban lelhetők fel! Az enzimek nagyon érzékenyek, 54,4 C-fok fölött elpusztulnak. A hevített étel elveszíti élő tápértékét. Amíg ilyen étel tartja és tarthatja fenn az életet az emberi szervezetben, addig ennek ára az egyre jobban elfajuló egészség, csökkenő energia szint és lanyhuló életerő lesz.”
1980-ban Kínában egy 142 éves férfit kerékpározás közben fényképeztek le / a Los Angeles Times-ben jelent meg a cikk /, amikor az étrendje felöl érdeklődtek elmondta, hogy kukoricát, rizst, édesburgonyát, zöldségeket és gyümölcsöket eszik.
1973-ban Dr. Alexander Leaf a világ legöregebb embereinek felkutatásába vágott bele.
Oroszország abbázait, Ecuador vilkambanjait és Pakisztán hunzukutjait találta a leghosszabb életűeknek. Nem tapasztalt náluk elhízottságot, felfedezte, hogy ezek az emberek bámulatos módon mentesek voltak mindenféle betegségtől. Nem voltak rákosak, sem szívbetegek! Többségük száz évnél tovább élt és megmaradt testileg tevékenynek. Az abbázoknál 70%, a másik két népnél 80% felett van a nagy víztartamú ételek fogyasztása.
A SIKER IGAZOLJA AZ ELMÉLETET!

Mi a helyzet az ivóvízzel? Akik sok vizet isznak, azért teszik ezt, mert nem jutnak elegendő vízhez az elfogyasztott táplálékból. Megfigyelhetjük majd magunkon – ahogy több, sok vizet tartalmazó ételt eszünk, mindjárt nem lesz olyan nagy az ivóvíz iránti vágy illetve szükséglet.
Ha valaki vizet szeretne inni, akkor lehetőleg tisztított /desztilált – vigyázat –nem ioncserélt!/, vagy Pí- vizet igyon.
A csapvíz, az ásványvizek, a hegyi forrásvíz emberi fogyasztásra nem eszményi, mivel olyan szervetlen ásványokat tartalmaznak, amelyeket az emberi szervezet sem fölhasználni, sem kicsapatni nem tud. Sőt! Ezek a szervetlen ásványok a koleszterinhez – vérzsírokhoz kötődve vastag bevonatot hoznak létre a verőerek belső felületén. A desztilált víznek nincsen ilyen hatása. Sőt! A desztilált víz kilúgozza, kioldja testünkből azokat az ásványokat, amelyeknek a szervezet nem látja hasznát – tehát a szervetlen ásványokat. A desztilált víz nem képes kioldani azokat a szerves ásványokat, amelyek már beépültek a sejtrendszer szerkezetébe. Ha egy ásvány a sejtrendszer részévé vált, akkor azt már nem lehet onnan vízzel kioldani.

Még egy nagyon fontos dolog! Étkezés közben ne igyunk vizet, mert az felhígítja az emésztőnedveket, ami által megakadályozzuk az étel rendes megemésztődését. Ez nagyban hátráltatja a felvétel, a beépülés ciklusát és ennek következtében kedvezőtlenül hat a legfontosabb, a kiválasztási ciklusra.

Összefoglalva: nagy víztartalmú táplálékot fogyasztva tényleg hatásosan ki tudjuk mosni a testből a mérgező maradékokat, ezáltal csökkenthetjük a súlyunkat. A magas víztartalmú ételek folyamatos fogyasztásával lehetetlenné tesszük a mérgező maradékanyagok testen belüli felhalmozódását, tehát nem fogunk visszahízni! Már rámutattunk, hogy mennyire fontos a kiválasztás ciklusa a súlyvesztés, a fogyás szempontjából.
SEMMI SEM TÁMOGATJA JOBBAN A KIVÁLASZTÁS CIKLUSÁT, MINT A NAGY VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK MEGFELELŐ ARÁNYBAN VALÓ, RENDSZERES FOGYASZTÁSA. Ez a világ legegyszerűbben igazolható dolga, és mindenki pontosan ezt fogja tapasztalni, ha elkezdi követni a programot, a menetrendet.

Jardina
 
 

 
 

Helló!

Ide másoltam a TK. 1-ből egy kicsit bővebb infót, hogy hogyan is működik a testünk, szervezetünk.

Amikor én ezt először olvastam teljesen lenyűgözött az a hatalmas tudás amivel szervezetünk rendelkezik! Azóta akár hányszor elolvasom, mindig mond valami újat.

Ti tudtátok, hogy így működik a szervezetünk?

Hát én bizony nem tudtam, míg ezt el nem olvastam.

Bármiben lemerném fogadni, hogy az emberek színe-java nincs tisztában ezekkel a dolgokkal.

Ezt már az iskolában kéne tanítani a gyerekeknek. Talán így tudatosan egészséges felnőttekké válhatnának.

A megelőzésre sokkal nagyobb figyelmet kéne fordítani, mert egy betegség sokkal többe kerül.

Ebből a szempontból már az is haladás, amikor néha elhangzik a reklám: "egyél naponta friss zöldséget és gyümölcsöt."


Juca! Nem tudom, hogy fentiek után is ugyanazt az üzenetet küldenéd-e el nekem.
Én nem biztatlak arra, hogy mást csinálj, mint amit az orvosod mond. Inkább csak arra, hogy gondolkozz el azon, amit mond. Ő sem tudhat mindent, s nem mindenható.

Ahogy én sem. Viszont a Testkontroll szerint étkezni nem ártalmas, ebben biztos vagyok!

Szerintetek normális dolog az, amit Cenikővel műveletek? Kísérleti nyúlnak tekintették őt a klinikán. Tömték gyógyszerekkel, nyugtatókkal az amúgy is toxémiás testet! Meg is lett a következménye! Hagyták gyötrődni szegény Enikőt és a magzatát! S bármibe le merném fogadni, hogy elhallgatták, hogy volt a babánál oxigénhiányos állapot!
A szomorú az, hogy mindezt megtehetik mindenféle következmény nélkül a 21. században.
Enikő! Mindezt egy fogadott orvos csinálta veled/veletek?

"Annak, hogy a toxémia oka az emberi várandósságban hivatalosan „nem ismeretes”, sajnos olyan háttere is van, melyet jobb híján manipulatív jellegűnek kell neveznem. „Hová lennének mind a specialisták és az orvosi technológia és gyógyszerek gyártói, ha hirtelen „felfedeznék”, hogy ha a nők jól táplálkoznak a várandósság alatt, kerülik a gyógyszerfogyasztást és felhagynak káros szenvedélyeikkel, szinte minden komplikáció eltűnik? Ez olyan felfedezés volna, amelyet nem engedhetnek meg maguknak. Mi pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne tegyük meg ezt a felfedezést! A nemtudás tettetése csak egy újabb módja annak, hogy elvegyék a nőktől a hatalmat saját testük, saját szülésük és saját életük felett.” – írja Ann Frye. "

Hát tudod Rétes/Viki(?) biztosan van sok olyan orvos, mint az a doktornő, akiről Te írtál. Ő a pozitív kivételekhez tartozhat. Ő is már a kialakult problémával foglalkozik! Mennyivel szebb lenne, ha megelőzési tanácsokat osztogatna inkább!

A baj az, hogy nem foglalkoznak eleget a megelőzéssel. Hogyan lehetne elejét venni annak, hogy NE alakuljanak ki ezek a problémák.

Ha tudják is rá a választ, nem mondják meg, mert nem lenne munkájuk, ergo pénzük, ergo jatt a zsebükbe, a gyógyszergyárak támogatásától is elesnének - a luxus környezetben tartott konferenciáktól, stb.

Sokszor nyilvánvaló dolgokat tagadnak le, nem adnak kellő felvilágosítást, elnagyolják, elbagatellizálják, elhallgatják a dolgokat. Mindemelett még felületesek és figyelmetlenek is!
Bizony sokszor akkor is, ha megtömted a zsebüket...

Tisztelet a kivételnek!

Ne gondoljátok, hogy nem tudják az orvosok, hogy mitől van a toxémia!? Nem a fenét...
Sokszor nyilvánvaló, teljesen logikus dolgokat nem ismernek el! Az új felfedezéseket pedig elutasítják, legtöbbször szakmai féltékenységből!

Számomra ez a viselkedés nem egyeztethető össze a Hippokratészi esküvel.


Mi a ti tapasztalatotok és véleményetek ezekről a dolgokról?

És a Nandu oldalon leírtakkal kapcsolatban?

Amit én szeretnék: sok-sok embernek felhívni a figyelmét arra, hogy sok mindent tehet önmagáért, s így elkerülheti azt, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön. Mert, ha valaki beteg lesz, bizony kiszolgáltatja magát az orvosoknak...

Mindezt azzal, hogy egészséges, tápláló ételeket eszik egy életen át! Nemcsak babavárás alatt.

Fentiek fényében talán már másként látjátok a szándékaimat...

Szép hétvégét!

Jardina
 
 


Jardinia!

Köszönöm a cikket.

Nos akkor én benne vagyok most teljesen. A dokim, a védőnőm, és a szülésznőm is állandóan engem néz, ellenőriz, meg természetesen a gyereket. A vonalzón látható, hogy jó lenne még benn egy kicsit a babának.

Mindenféle kommentár nélkül.

65 kilóról indultam (szoptatás alatt átlag 60 voltam) 170 centihez. Szerintem ez normális. Soha nem volt semmilyen problémám. Aztán első gyerek után kottára ugyanaz van a másodiknál. Kezdődött a hányással. Napi min. 4-5 hányásnál nem tudom ki mennyire tud figyelni a válogatott minőségi táplálkkozásra, én már akkor boldog voltam, ha benn maradt valami.

24. héttől kicsit ducibb lett a lábam.

Most járok ott, hogy másfél hete megállapította a doki, hogy 2 fokban min. érett a lepény, KEVESEBB a MAGZATVÍZ. Akkor már beírt most péntekre ctg-re. Nos ott a további fokozására már fehérje volt a vizeletemben, és kafán a megengedett magzati szívfrekvencia (14-160) helyett Paca 160-170-eket nyomott átlagban, de volt 200 is!!!

Ma a szülésznőhöz kell mennem. A dokim még levette a strepto kenetet is, amit normál esetben 3 hét múlva kellene, hogy legyen meg, ha bármi van. :shock:

Nem érzem magam kövérnek, nem is vagyok az, mégis a gyerekkel együtt SAJNOS! a toxémia minden jelét produkálom.

Nem kapok gyógyszereket, állandóan figyelnek, és ha kell lépnek. A dokim kivárós típus, de résen van.

A terhességi toxémiában szvsz. egyszerre kell figyelni anyát, babát. Pl. rengeteget kell innom, almát, gyümölcsöket, túrót ennem. (Itt jegyzem meg a terhesség alatti húsnélküli táplálkozással sztem a gyerektől is megvonsz fontos tápanyagokat). Mérsékelten a sót, de sóznom még kell!!!

Csalántea, bodzaszörp, petrezselyem és társai szintén felejtősek a kevesebb magzatvizem miatt.

És ha megszületik a gyerek, akkor utána kb. 2 nap alatt rólam leszalad majd a sok víz.

Szóval megint csak azt mondom, hogynekem elsősorban a gyerekre kell figyelni, ergo az orvosomra (aki már egyszer, na jó többször bizonyított) és nem utolsó sorban a saját egészségemre. Megint csak azt tudom mondani, hogy nem vagyok kövér, tök normálisan eszem/ettem mindig, mégis ezt dobta nekem a gép.

De hogy ne szomorkodjunk, két kánikulás kép, igaz ezek kb. egy hónapja készültek (30+3-on):

Kép Kép

 
 


Sziasztok!

Csak egy pár mondatot szeretnék hozzáfűzni a dolgokhoz.

Abban biztos van valami, hogyha jobban odafigyelünk a táplálkozásra, akkor lehet valamennyire enyhíteni a toxémia tüneteit. Tapasztalatból mondom. Mikor kiderült a magas vérnyomásom, azzal egyidejűleg derült ki a magas cukor is. Mellette természetesen úgy néztem ki, mint egy bálna a sok víztől. Szóval a 180g-os CH diétával valamennyire normalizálódott a vérnyomásom és a vízesedés is mérséklődött. Nem tudtam gyűrűt húzni, de már nem volt akkora a fejem. Sajnos ez csak ideig-óráig volt megoldás, ugyanis a toxémia erősebb volt. Négy hetet így is nyertünk.

Az unokatesóm pár hete HELLP-sy-val szült, azonban nem volt toxémiás. Az egész terhessége normális volt. Se hányás, se magas vérnyomás,se ödéma. A szülés napján kezdődtek a tünetei. Írtam e-mailt egy doktornőnek, hogy találkozott-e már családi halmozódásos esettel, úgyhogy hozzá megyünk majd konzultációra. Lehet, hogy beigazolódik a kromoszómarendellenesség, és végre elindulhatna az orvostudomány a tényleges okok felé.

Kép
 
 


Helló!


Juca

Látod megint félreérted a dolgokat!

Én nem biztatlak téged fogyókúrára!


A Testkontroll túl mutat azon, hogyha kövér valaki, akkor így le tud fogyni éhezés nélkül. Ez az étrend mellékhatása csupán!
Ezzel a módszerrel a zsírszövetekből fel tudnak oldódni és kitudnak ürülni a méreganyagok.

A MÉREGTELENÍTÉS az, amiről szól - és erre mindenkinek szüksége van, ha kicsi, ha nagy, ha kövér, ha sovány!

Ha valaki nem kövér, annak a szervezetében is van méreg anyag épp elég. Ha így folyamatosan méregteleníteni tud valaki, sokkal energikusabb lesz és elkerülik a betegségek is!

A fehérje fogyasztásról annyit: hogy az a fehérje, amire szükségünk van, napi 40 g! Ezek pedig az esszenciális fehérjék, ez az, amit mindennap be kell vinnünk a szervezetbe. Az összes többit saját maga képes előállítani! Ez a 8 esszenciális fehérje (aminosav) viszont jelen van a növényvilágban. Például az érett pöttyös banánban benne van mind a 8 egyszerre.

Az csak porhintés, hogy olyan sok fehérjére lenne szükségünk. Kinek adnák el különben azt a sok húst és tejterméket! Erre neveltek bennünket, ezért aztán nehéz elfogadni, hogy másképp is lehet. Pláne, hogy más lehet az igazság!

Az ezüsthátú gorilla sosem evett húst, csak gyümölcsökkel táplálkozik mégis ő a világ egyik legerősebb állata.

Azért jó, ha tudod, hogy létezik ez a módszer, hiszen ha neteán egyszer beteg lennél, ez a módszer segíthet majd a gyógyulásban is.

Remélem, hogy szép és egészséges babának adsz életet! Légyszi majd tegyél fel róla fotót!

Minden jót!

Jardina
 
 


Ja! Ami kimaradt!

A bajaink legnagyobb forrása éppen az, hogy túl sok fehérjét fogyasztunk! Ráadásul össze-vissza keverve!

Szerintem az emberek színe javának fehérje mérgezése van, ami a toxémia kialakulásának egyik fő oka!

Na és persze sok-sok betegségé is...

Hát sajna én is szeretem a húst, elég nehezen bírom ki, hogy ne egyek meg egy grillcsirkét egyszerre...

Meg is betegített rendesen...

Szép napot! :D :D :D

Jardina
 
 


Jardina!

Én nem írtam olyat, hogy fogyóra bíztatnál...

Lehet félreértettem a dolgokat, viszont úgy látom Te is azon lovagolsz, amin szeretnél. A terhességnél nem egy, hanem két emberről van szó, ami egy elég bonyolult rendszert alkot. Tehát, ha valamit megteszel normál állapotodban, még nem biztos, hogy megteheted terhesen is.

Hidd el, pl a dokim is találkozott már toxémiával, és gyanítom nem véletlenül bíztat a fehérje evésre, neki nem érdeke, hogy a hús és tejtermék előállító cégeknek hajtsa a forgalmat. :roll:

Tényleg nem szeretnék többet sem vitázni, sem hosszasan érvelgetni.

Azt szívesen veszem, ha keresel testkontroll és terheségi toxémia témában cikkeket, de az még jobb lenne, ha a kettő lefedné egymást.

Jaj és a növényevő állatok sem esznek húst, viszont a gyomruk (gyomraik) ehhez alkalmazkodtak. Próbálj meg egy tigrist gyümölcsökkel táplálni! :twisted:

A neten több ezer link van a témával kapcsolatban vegán étrend, vegetáriánus étrend, és ezek a gyerekeknél vagy terhesség alatt. Vica verza vannak érvek, viszont én a Verza állásponton vagyok, miszerint az állati fehérjére szüksége van az emberi szervezetnek. És ez nem nevelés kérdése. Az ember nem képes aminosav szintézisre, azt a növényekből, és állati fehérjékből szívja fel a szervezet. És az is tény, hogy a pusztán növényi fehérjékből sokkal kevesebb hasznosul. (hem vas is kevésbé szívódik fel)

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=489

Na a cikkből kiderült, hogy szemi-vega vagyok :lol:

Természetesen teszek majd fotót a babáról. :lol:

És mint agromókus, ráadásul a közgazdász fajtából nagyon jól tudom, hogy pont nem érdeke az embereknek az állati fehérje evése, hiszen míg egy növényi egység (gabona) előállításához x erőforrás kell, addig ugyanannyi állati termékhez minimum húsz egységnyi erőforrás kell. Ez pedig a növekvő népességet, csökkenő földterületeket nézve igenis nem tartható fenn, ergo gyerekeinknek már azt fogják sulykolni, hogy a pusztán növényi étrend is teljes értékű, mert ebben az irányban fognak elmozdulni a kutatások. Ma is vannak területek, ahol az állati fehérje luxus!

 
 


jardina írta:Szerintem az emberek színe javának fehérje mérgezése van, ami a toxémia kialakulásának egyik fő oka!


Szia Jardina,

Véletlenül kerültem ide, és majd' leesett az állam attól, amiket írsz. A Testkontrollos topicodat nem nézem át, én magam is olvastam a könyvet, ami hatalmas pénz volt a szerzőpárosnak, és egy pár már jól ismert igazságon (fehérje-szénhidrát társítás) kívül rengeteg hamis csúsztatást tartalmaz táplálkozástudományilag-viszont, elég lelkesítő és fülbemászó módon lett megírva ahhoz, hogy az ember gyereke könnyen rákapjon, és azt higgye, feltalálta ő maga is a spanyolviaszt. 10 perc google, és mindenről, értsd, mindenről lehet "tudományos" cikkek tömegét idézni pro és kontra (pl. koleszterin, tej, gyümölcs éhgyomorra, vagy sem, hús pláne, tojás, hal...) Jóval színesebb ennél a világ és a kép sajnos nem olyan egyszerű és nagyszerű, mint ahogy a TK szerzőpárosa ellentmondást nem tűrően sulykolja-miközben elhitetik veled, hogy épp egy táplálkozástudománnyal alátámasztott könyvet olvasol.

De! Amiért ide írok, az a toxémiáról adott helytelen definíciód, és veszélyes buzdításod, szóval jöttem kicsit cáfolni. :)
Jómagam orvos vagyok, a harmadik babámat várom, az elsővel én is toxémiás voltam. Mikor a második lányommal várandós lettem, akkor kezdtem keresni, hogy mit lehetne tenni, hogy elkerüljem a metabolikus toxémiát, amiről még valóban nem tudják, mi okozza, még akkor sem, ha te a Testkontroll könyvben erre megtaláltad a választ.
A toxémiáról rengeteget olvastam, többek között Dr. Brewer könyvét is, akit Nandu is említ a honlapján, és aki a toxémia szakértőjének számított, ennek kutatására szentelte az életét. Ő azt mondja, hogy a toxémia az esetek többségében megelőzhető egy egészséges, kiegyensúlyozott fehérjegazdag diétával. A fehérjefogyaztást 75-100 g/nap-ban határozta meg. Ez bizony bőséges fehérjebevitelt jelent. Én ezt követtem, és minden rendben volt a várandósságom alatt, sőt, a fehérjedús táplálkozás minden előnyét a mai napig is élvezem, ennek tudom be, hogy így 22 hetes várandósan is még szoptatom a második lányomat. A laborparamétereim javultak, sőt, a toxémiából visszamaradt mikroalbuminuriám (vesén keresztüli fehérjevesztés) is múlóban van, 3 évvel a toxémia után végre normál tartományba ért és maradt.

Kérlek, vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert itt várandósok vannak, akiknek így is van épp elég bajuk.
Csajok, nektek meg kitartást, egészséges babavárást kívánok és bocs a bepofátlankodásért!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
 
 


Liv!

Köszi. :lol:

Én is ezt írtam, csak

-nem olvastam a könyvet
-nem vagyok orvos dietetikus stb.

 
 


Sziasztok!

Liv!


Bocsi Liv!

Biztos lehetsz abban, hogy a jó szándék vezet, amikor pár dologra felhívom a figyelmet testünk működésével és az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

A napi 75-100 g fehérje, amit Te fogyasztasz - azt írod bőségesnek számít - az nem olyan sok.

Én arról beszélek, aki össze-vissza eszik naponta, 2-3 szelet hús, tej, joghurt, kefír, sajt,amely összességében 4-5-szörösen meghaladja a 100g-ot. Ebben az esetben kialakulhat fehérje mérgezés? Ez már biztosan nem esik a normál fehérje fogyasztás tartományába. Sok olyan emberről, és kismamáról is tudok, akinek a napi fehérje bevitele még ennél is több! Ennyire sok már nem lehet egészséges.

Mi erről a véleményed? Te milyen területen tevékenykedsz?

Az orvosi egyetemen volt olyan tantárgy: "Természetes Higiénia"?

Szeretném megkérdezni: mi az a "rengeteg csúsztatás", amit a TK tartalmaz? Mivel Te orvos vagy, biztosan más szemszögből tudod látni, s megvilágítani számomra (ha megkérhetnélek rá), hogy mi az ami nem helyes, és nem működik a Testkontrollban?

A szerző páros azzal kezdi a könyvét, hogy leszögezi, hogy az egész módszer a Természetes Higiénián alapszik, amelyről úgy 1830 körül publikáltak először. Ők ezt fejlesztették tovább, egy percig sem tagadják. Ez alatt a majd 180 év alatt, az emberek minimum 95%-ának fogalma sincs, mi az a Természetes Higiénia.
Ezzel elérhető közelségbe hozták a REMÉNYT sok ezer ember számára, akiknek fogalmuk sem lenne különben arról, hogy hogyan is segíthetnek önmagukon e nélkül. A Természetes Higiénia "mellékhatása" csupán a fogyás, vagy az egészséges testsúly elérése; a lényeg a méregtelenítésen van - mert ennek segítségével alkalmat adhatunk szervezetünknek, hogy meggyógyítsa önmagát. Ezzel segíthetjük és támogathatjuk ebben a csodálatos képességében.
Én inkább közérthetőnek és egyszerűnek nevezném a megfogalmazását...
Hát gratulálok az író párnak, s minden fillért, amit ezzel kerestek, megérdemelnek!

Abban a társadalomban, ahol a szintetikus gyógyszerelés az "Úr", még a Természetes Higiénia létezéséről sem beszélnek. Úgy tesznek, mintha nem is létezne, sőt egy időben még üldözték, és be is börtönözték azt, aki ezzel foglalkozott!
Valamikor a 20. század elején Andrew Carnegie, aki az acélipar mellett, a gyógyszeriparban is jelentős érdekeltségeket szerzett, sikerült neki és egyéb tőkésérdekeltségeknek úgy befolyásolnia az egyetemi oktatást, hogy az szinte teljes mértékben a szintetikus gyógyszerek alkalmazásának kizárólagosságára nevelte az orvospalántákat. És ez a mai napig így van, Európában is!

Így aztán a gátlástalan gyógyszeriparnak sikerült az embereket teljesen rászoktatni a gyógyszerekre, hogy már el sem tudják képzelni az életüket nélkülük. Nem átallanak már apró gyerekkorban erre törekedni, akkor már adva is lesz a következő generáció, aki eltartja a gyógyszeripart. A hatalmas pénz ebben van!!! Na és hús és tejtermékek magasztalásában, végül is az állatoktól sem sajnálják a gyógyszereket!

Aztán az orvos pedig mit csinál: oda mész ezzel, azzal a panasszal, ahelyett, hogy elküldene vizsgálatokra és kellőképpen odafigyelne rád, felír egy akármilyen gyógyszert, sok pénzért. Egy hét múlva vissza mész, hogy nem jó az a gyógyszer, bumm ír egy másikat, még több pénzért. ... És így tovább. Kísérleti nyulak vagyunk...

Az emberi szervezet nagyon bonyolult szerves egész. Amikor egy orvos azt mondja, hogy nincs összefüggésben pl. a fejfájásom, a hasfájásommal, attól ki tudok akadni. Vagy legyen az más, ezeregy más probléma.
Minden ember egy szerves egész, és minden mindennel összefügg a szervezeten belül. Ezt az orvosok általában figyelmen kívül hagyják, nem kapcsolják össze a dolgokat. ezek után nem csoda, ha nem, vagy csak már későn vesznek észre bizonyos betegségeket. (Tisztelet annak az orvosnak, aki nem így tesz! Kevesen vannak!)


Amikor idős és tevékeny Anyukám ágynak esett, alig bírt mozdulni a fájdalomtól. Felírtak neki antibiotikumot megelőzés képen, nehogy tüdő gyulladást kapjon a sok fekvéstől, s azt feltételezték róla, hogy elhagyja magát, azért nem kel fel. Egy hónap után beutalták a kórházba, ahol az orvos épp a betegségével, a fájdalmával nem foglalkozott, viszont újra gyógyszerelte vérnyomását, amivel nem volt semmi problémája, az előző gyógyszerekkel jól működött. Mivel egy hétig nem történt semmi - persze egyértelműen azért, mert nem adtam pénzt előre az orvosnak(ez kiderült) - így saját felelősségemre kihoztam Anyám a kórházból. Azt is figyelmen kívül hagyták, hogy rövid idő alatt 10 kg fogyott!
Beadtam az aranyakat a zaciba, mivel anyagi helyzetünk nem túl rózsás - és elvittem maszek orvoshoz! ...És bumm, ő rögtön megállapította, hogy sok ízületi gyulladás miatt van ilyen ramaty állapotban. Soron kívül utalta be abba a kórházba, ahol ő gyógyít. Ott két hét alatt rendbe hozták, ma is szedi a gyógyszereket és jól van. Arra is meg lett a válasz, hogy a fogyás a pajzsmirigy probléma miatt volt. Ő olyan orvos, akit a kevés kivételhez sorolok.

Ugyanakkor sehogy sem fér a fejembe, hogy miért kellett nekem maszek orvoshoz elvinnem az Anyámat azért, hogy normális egészségügyi ellátást kapjon, és rendbe hozzák.

Mi a helyzet a Hippokratészi esküvel? Mit jelent a mai orvosok számára? Ennyire rugalmas lenne, hogy a végleteket is elbírja?


Amikor elmentem a fájó gyomrommal a szakrendelésre, megállapították, hogy refluxom van, ennek 8 éve. Írtak fel olyan gyógyszert, hogy tisztára halálfélelmem lett tőle, fojtogatott! Hát kösz nem. Egyszerű savlekötőt írtak, csakhogy az, amire hat, az ember a falra mászik a marástól. Épp ezért sokszor használtam szódabikarbónát. Alig több, mint egy éve, hogy elárulta az orvos, hogy a Salvus víz jó megoldás a savlekötésre. Azóta ezt iszom, valóban jó és gyorsan hat. Kérdem én: miért kellett 7 év szenvedésnek eltelnie ehhez? Aztán ugyanez az orvos a colonoscópiás vizsgálat után bennem hagyta a sok levegőt, két órán át majd bele gebedtem a görcsökbe! Mint kiderült, vissza lehet szívni azt a levegőt, amivel felpumpálnak! Kérdem én miért nem szívták vissza? Hagytak inkább szenvedni! Amikor legközelebb mennem kellett controllra, előre adtam a pénzt, és kértem, hogy szívják vissza a levegőt. Egyetlen görcsöm sem volt utána.
Aztán ugyanez az orvos, azt mondja: fogyjon le! Azt már nem, hogy hogyan, azt mondja, diétázzon, azt hogy hogyan, abban sem segít. Hát kösz! Még jó, hogy az ambuláns lapon ott van a pontszám tanácsadásért! Köszi!


Aztán itt van a háziorvosom: hát ő sem piskóta. 3 napi hideg élelem, és egy marék nyugtató, hogy bírd idegileg mire bejutsz hozzá. Azután, ha bekerültél sem veled foglalkozik még egy ideig. Más dolga van ezer, s épp ezért nem ér rá rád figyelni. Aztán 5 perc alatt megejti a vizsgálatot, közben jön néhány telefon, az idő megy.
Azután elkezdi keresni a számítógépes rendszerben a felírandó gyógyszereket, ami nagyon lassan megy neki! S hopp, már el is telt 1 óra, mióta bent ülök a rendelőjében! Ezek után engem teremtenek le, ő és az asszisztens is, miért vagyok bent olyan sokáig, miért nem megyek máskor! Persze én soha nem mehetek jókor, mivel Anyukám dolgait is intéznem kell.
Két évig panaszkodtam neki, hogy nagyon dagadnak a lábaim. Írt fel vízhajtót, és annyi! Mivel tudtam, hogy valamilyen keringési probléma az oka, én kértem, hogy küldjön el szív vizsgálatra. Negatív lett. Ekkor megjegyezte, hogy "magának a nyirokrendszerével lehet problémája", és annyi, megoldást nem javasolt! Később egy ismerőstől tudtam meg, hogy létezik nyirok-oedema szakrendelés. Amikor elmentem az orvoshoz, rákérdeztem, hogy van-e ilyen szakrendelés, azt mondta: "hát persze, hogy van". Így küldött el, s azóta non-stop fásliznom kell a lábamat, hogy ki tudjon ürülni a nyirokrendszerből a sok méreganyag. A szakrendelésen előadást is tartanak a betegeknek a témában! Kérdem én, miért kellett 3 évig szenvednem emiatt? Ráadásul a nyirok-oedemára szükségtelen szedni vízhajtót, hiszen nem a vese elégtelen működése miatt van, sőt ilyen esetben a vízhajtó fölöslegesen terheli a vesét!

Van még tovább is, sok más rossz tapasztalatom van még...

Ezek a negatív tapasztalatok az orvosokkal velem estek meg ugyan, de másoktól is hallottam hasonló tapasztalatokat.

Valahogy nem annyira tudok bennük bízni ezek után... Bocsi...

Nem segítenek, ha tudnának akkor sem, Meggyógyítani nem tudnak, tüneti kezelésre képesek legtöbbször. Akkor is gyógyszereket írnak, nagyon sok pénzért, ha más megoldás is van, vagy a gyógyszerek nem hatásosak az adott problémára...

Az elhízásommal kapcsolatban nem segítettek, magamra hagytak. C.O.P. D. - met, zsírmájamat, limph-és lipo-oedemmámat, pikkelysömörömet meggyógyítani nem tudják.
Nem iszom alkoholt és nem dohányzom.


Úgy gondolom, hogy ezek után a Természetes Higiénia alkalmazása az, amely az egészségi állapotomban javulást hozhat. Rábízom magam a természetre, s ahogy tudom, segítem szervezetemet, hogy kitudja fejteni öngyógyító képességét!


Számomra nem kell más bizonyíték a Testkonrollra: magamon tapasztalom, hogy pontosan úgy működik, ahogyan oda le van írva!
2 hete kezdtem el a módszert, ez alatt 4,5 kg fogytam le éhezés nélkül. Másik két hét után elmegyek ellenőriztetni a vérképemet: biztos vagyok benne, hogy jobb lesz...

Liv! Várom a választ, nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!

Bocs a kismamáktól, ha beparáztattam őket...

Jucus! Csini a pocid! Tőled is bocsi... Vigyázzál magatokra...
Minden jót, könnyű szülést és egészséges babót kívánok!

Szép napot mindenkinek!

Jardina
 
 


Jardina!

Nem paráztattál be. :lol:

 
 


Jardina, bocsi, hogy beleszólok, de jól értem, hogy méregtelenítést ajánl az említett módszer terhesen? Vagy a terhesség előtti méregtelenítésre és társaira hívja fel a figyelmet, hátha ezzel megelőzhető a toxaemia?
 


Jardina!

Neked fizetnek az ilyen eszement baromságok terjesztéséért? Voltál te már terhes egyáltalán?

E
 
 


Sziasztok!

Él még ez a topik?

Voltam fönt Pesten egy doktornőnél, és egy csomó új infót mondott a Help-sy.-ról, meg voltam véralvadás-zavarok vizsgálaton is.

Üdv mindenkinek, néha azért benézek, hátha újjá lehetne éleszteni a topikot.

Kép
 
 


remélem nem él, de gyanítom mindig lesz, akinek szüksége lehet infókra. nekem július 25-én megszületett Kata lányom.

http://kovacs-telekes.org/hu/juca/blog/ ... s-a-szules

szóval, ha van időd mindenképpen írd le!

 
 


szisztok˘!én5hónappal ezelőt szültem a 7hónapban jártam és közölték velem hogy meghalt a baba.én is toxémiás voltam az első terhességemmem is meg a másodikkalis.Most a férjemmel szeretnénk újra megpróbálni!Mit tegyek hogy ez nekövetkezzen be újra?segítsetek .meg abba mikor érdemes próbálkozni!!!!!!!!!!!!!Köszönöm[/img]

baranyainémerkelszilvia

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: