Sziasztok!
HSzilvi
, nem sok időm van mostanában, így csak inkább olvasgatok. Szóval holnap mész körülnézni a szülészetre? Majd írd meg a benyomásaidat! Nekem eddig bevált az Uzsoki, remélem most sem lesz másként. A csecsemősök többsége normális, eddig összesen kettő volt, aki nem túl szimpi, de azokat egyből kiszúrod, így nem is kell kezdeni velük. A többi rendes. No persze maguktól nem fognak mindent megmutatni, segíteni a szoptatásban, fejésben, de ha megkéred őket, akkor igen, nem húzódoznak. Van egy kórházi védőnő is, minden nap jön, ő kérésre sokat segít a szoptatás, fejés körül, Csombó Szilvinek hívják. Ő tartja a babamasszázst is, ha később akartok járni. A szülésznők többsége is rendes, kedves.
Mivel az első két babám császárral született, ezért a harmadik már tuti az lesz. Ezért programozott, mert elvileg előre lehet majd tudni, hogy mikor, hánykor, kivel, stb. Ha csak nem gondolja úgy a baba, hogy ő előbb kibújik.
RBogi
, te kinél szülsz? Nekem dr. Batíz az orvosom. Miért lesz császár? Az előző is az volt, és szintén az Uzsokiban? Látom a profilodban, hogy nem sokáig húztátok az időt a két baba között!
Nem lesz könnyű, de legalább hamar tudják majd egymást értékelni!
Krisztike
, nekem mindkét császárt spinális érzéstelenítésben csinálták. Az nagyon jó volt, hogy így hamar láthattam a babát, meg hogy utána nem kóválygott a fejem, mint sokaknak altatás után. Ugyanakkor az elsőt egy gyakorlatlan dokinő csinálta, meglehetősen rosszul voltam közben, a vérnyomásom leesett, és nem tudta stabilizálni, pedig már mindent belém pumpált, amit a műtőben talált. Beijedt, az asszisztensnek kellett mondania, hogy mit csináljon, elég pocsék volt. Emiatt aztán a másodiknál már rettegtem, de az nagyon jól sikerült, profi volt a doki, semmi probléma nem volt, se közben, se utána. Azt hiszem, nem árt, ha az ember körülnéz előbb, milyen aneszteziológusok vannak az osztályon, és inkább felfogad valakit, legalábbis én most így fogok tenni. Programozott csaszinál ezt még elég könnyű is megcsinálni (ha a gyerek is úgy akarja
) Az Uzsokiban az a szokás, hogy a spinál után 24 órát fektetik az embert, ez nem túl kellemes, de kibírható, csak az első felkelésnél kell nagyon vigyázni, mert a sok fekvés után nagyon könnyen el lehet ájulni. A harmadik császárnál már mindenképpen az érzéstelenítést ajánlják altatás helyett, mert az esetleges hegesedések, összenövések miatt nem biztos, hogy elég gyorsan ki tudják emelni a gyereket, mielőtt átmenne az altató. De ha nem így lenne, én akkor is érzéstelenítést választanám. Ha van konkrét kérdésed, írjál nyugodtan!
Lídia