Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Hát lányok totál kész vagyok! :x Képzeljétek el,hogy felmentem a védőnöhöz.a védőnéni ott ült a kis rendelőjében.Mondom neki,hogy jöttem megcsináltatni a kiskönyvemet.erre azt mondja,hogy menjek már fel holnap,mert ők most dolgoznak!meg most olyan rosszul érzi magát :twisted: :twisted: A drágámnak megjött a mensije..Mondtam neki,hogy nem vagyok hajlandó visszajönni holnap,és már 11 hetes vagyok,és se egy vizeletet,sem egy vérgyomást nem nézett,ami szerintem alap.Na ekkor megnézte a vérnyomásomat,és a vizeletet,A vizeletemben vért talált,de szerinte ez a barnázástól van,és nem lesz semmi baj! :shock: Nem vagyok egy fontoskodó tipus,de szerintem nagyon nem jól végzi a dolgát a védőnéni. :(
Szerintem holnap beszélek a házidokimmal erről a véres vizeletről...
..és valószinű,hogy átjárok inkább a szomszéd városba,terhes tanácsadásra.Hátha több szerencsém lesz az ottani védőnővel :(
Húú de mérges vagyok még most is! :x :evil: :twisted:
tünde733

mágnes: UH-s néni szerint is, minimum 1 héttel előbb, de lehet, hogy több.

A terhességi diabétesztől nagyon rettegek, már előre. Nagyon nem vagyok (sajnos még most sem) az a kajára nagyon odafigyelős típus. Szégyellem is magam rendesen, de hihetetlenül könnyen elcsábulok... :oops:
bébic

Kép
tünde733

Tünde: hát, ez elég felelőtlen viselkedés a részéről, el is hiszem, hogy mérges vagy! :evil:
Mi az hogy a barnázástól van vér a vizeletben? És ha nem, akkor majd ő vállalja a felelősséget?
Mindig elképedek, hogy milyen emberek vannak.... :?
bébic

bébic:
Hát én végigcsináltam egy terhességi diabot, nem kívánom senkinek, az a sok macera, az inzulin, a diéta... De nem leszek hajlandó már a 10. héttől 160-as szénhidrát diétára állni. Anno a 31. héttől kellett kezdenem, hát a végére majd meghülyültem..

Tünde:
védőnő érdekes teremtés.. Ő néz vizeletet??? :shock: Hogyhogy???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Védőnő nekem is néz mindig, ha megyek, van nekik vmi gyorstesztjük, nem sok mindent mutat ki, de pl. a túl sok fehérjét a pisiben igen, meg asszem vmi nitrátot is, vagy micsudát, meg még néhány dolgot.
bébic

Nahát a miénk ilyet nem tesz... Látszi, hogy Mucsán lakom...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Picuranyu!
Hatalmas gratula, ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphattatok volna! Vigyázzatok magatokra! :)

Vizelet:
az én védőnőm is szokta mondani, hogy megnézi, ha kell, de eddig még egyszer sem éltem vele! :oops:

Diabetesz:
huh, na ettől én is félek, pedig elviekben semmi okom rá. De nagyon-nagyon nehezen bírnám tartani a diétát, az evés a hobbim! :) Igaz, mostanában kevés szénhidrátot eszek, nem kívánom (ja, mondom most, hogy épp egy uborkás szenyót gyűrök lefelé) :lol: :lol: :lol:

Bébic!
Végülis melyik kórház és doki mellett döntöttél?
Az uh adataid szerint tényleg nagyobb a baba, de hát ők sem egyformán fejlődnek! Bár, azt mondják, az elején még igen! De majd kábé 26 hét múlva kiderül! :)

Tünde!
Sztem is inkább említsd meg a dokidnak ezt a véres vizelet dolgot! Jobb félni, mint megijedni!

Csajok!
Szerintetek normális, hogy majd leszakadnak a cicijeim, úgy fájnak? Mert Lillussal csak az elején volt ilyen, most viszont kábé 2 hete kezdődött, hogy alig bírok hozzájuk érni! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ma mindenképp bemegyek a házidokimhoz.Engem is idegesít ez a vér a vizeletben. :shock:

Mi is azt beszéltük a férjemmel,hogy ha meg valami probléma lenne,akkor vállalná a felelőséget?? :x Nem hiszem...

Timocska!

Az én cicijeim is borzasztóan fájnak.Ha leveszem a melltartót,olyan érzésem van,hogy egy kő lehúzza őket a bokámig! :lol: ..és hatalmasak lettek,már most :oops:

Kép
tünde733

[quote]L írta:átszi, hogy Mucsán lakom...

:D Ez jó volt (bár nem igaz :P szép hely az!)! De komolyra fordítva a szót, szerintem ez is olyan dolog, hogy inkább a védőnőtől függ, mintsem a várostól, községtől vagy falutól.
Engem mindig elzavar pisilni, már tudom, mi jön, mikor közelít felém a műanyagpohárral....szal nincs választásom. :)

Timocska: végül a Péterfy kórháznál kötöttem ki, és Dr. Asbóth Ákosnál. Ami végül is jó választásnak tűnik, lévén, hogy erősen esélyes a szemem miatt a császár, és ő aneszteziológus.

Bár nagyon aranyos volt, mondta, hogy ha is 100%-ig úgy látja, hogy lehet, meg én is szeretném, akkor egy megoldást tud a hüvelyi szülésre (fogó, ami így baromira ijesztően hangzik nekem, de aztán elmondta, hogyan is működik a dolog), de azt is mondta, hogy kockáztatni egy pillanatig nem fog.
Én biztos vagyok benne, hogy ebből császár lesz (ne kérdezzétek miért, érzem), de nagyon jó érzés volt, hogy azért, még ha csak "lélekben" is, de van egy nyitva hagyott kis ajtó a lehetőségnek. És ez engem megnyugtat.
Na, jól elkanyarodtam attól, amit írni szerettem volna... :oops: bocsi

Cicik: én majd' megőrülök.....a mellbimbóimtól. Állandóan beléjük akadok, és nagyon fájnak. Mi lesz velem, ha egy csöppség még éjjel-nappal rajta is lóg?! :lol: :lol: :lol:
Amúgy szerintem normális a "majd leszakad" érzésed, nekem korábban volt, most a bimbók huncutkodnak velem. :P
bébic

Sziasztok!

Tökéletes a vérnyomásom! :D :D Napi mérés itthon, havi kontroll a belgyógyin, ebben maradtunk a dokival :)

Őzi!

Jajj, de nagyon fáj nekem is :( Vannak napok amikor jobb a helyzet, de általában fáj. A nappali szopikat teljesen beszüntettem mikor lett szívhang. Jóéjt szopi van, éjjel ha kel adok neki és hajnalban kap hogy még aludjunk 8) Napi max 3 szopi van így.
Nálatok hogy van?

Timi!

Ne ilyeszgess a cicifájással :wink: Nekem bedurranni szoktak :shock: de azon segít a szopi, ami amúgy is most fáj eléggé. De amikor a Ricsivel voltam terhes, akkor emlékszem volt olyan, hogy nem tudtam türülközni mert majd betojtam úgy fájtak a mellbimbóim és nem az elején volt hanem később.

Mágnes!

Gratula a kiskönyvhöz! Hivatalosan is kismama lettél :D :wink:
Szupi a vérnyomásod, nem szoktál szédülni a 140 utáni 104-től ?
Ezek a védőnők :twisted: néha olyan okosak :( A dokid mit mondott erről a diabról, van esély megint rá?

Takita!

Üdv itt! Gratulálok a 3. gyerkőchöz :D
Te is szoptatsz még?
Megkérdezhetem hogy miért császival szültél? :roll: Az első nekem is császi volt (faros volt Ricsi ezért alap volt a császi), kiváncsi vagyok most mi lesz :P

Picuranyu!

Hatalmas gratula! :D
Apa is megkönnyezte? :wink:

Bébic!

Nektek is gratula! :D
Szerintem tök jó hogy nagyobb a koránál a babád :D a Ricsi is az volt anno és előbb is szültem mint a kiírás ( febr.7.én) , bár volt 4 időpontom (febr. 9, 11, 14, 20, a korai uh alapján 14-20 volt, a 12. uh alapján 11., 18. uh alapján 9.) :lol: Egyetlen dolog van ami kicsit ilyeszthet ilyekor, hogy az afp csalhat mert nem lehet pont a 16. héten megcsinálni, hisz ki tudja pontosan mikor van is van a 16. hét :lol: Nade ha a 12. és 18. heti eredmények megnyugtatók, nem kell foglalkozni az afp-s eredménnyel... :D

Tegnap meg pont a túrót mondta a Ricsi gyerekdokija, hogy egyek sokat :lol: Tipikus, ahány ház annyi szokás.... :? :lol: Van a bakony túró light, az fini és light a többihez képest :D Fú, ma túrógombit csinálok, nyam-nyam :oops:

Tünde!

Védőnőd :shock: :evil: :evil: Jól fenékbe kéne rúgni, ilyet :shock:
Csak ő van nálatok egyedüli védőnő?
Amúgy van "rendelés ideje"? Mert nálunk van és csak időpontra lehet hozzá menni. Szerencsére nekünk egy nagyon rendes, fiatal, 3 gyerekes, jó fej védőnőnk van, de ő is tud bosszantó lenni :?

Szerintem is kérdezz rá a dokinál a pisire, az a tuti :wink:

A védőnő nekem is néz vizeletet szintén gyorstesztből. De lehet kapni ilyen tesztet a gyógyszertárban, ha valaki önszorgalomból tesztelgetne otthon :wink:

Kati???????
Remélem minden rendben van!!!! Nagyon eltűntél!!!! :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Bébic!

Ne félj a császitól, nem vészes :wink: Anno én is éreztem hogy császival fogok szülni és bejött. :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Momi!
Köszönöm szépen a gratulációt!
Az első gyerekem (aki most négy éves és kislány) azért született császárral, mert két hét túlhordás után sem indult be a szülés, és egy napi mesterséges fájáskeltéssel sem nyilt semmit a méhszájam. A doki azt mondta, hogy annyi gyógyszertől, amennyit kaptam, már egy elefántnak is meg kellett volna szülnie, nekem viszont sehová sem alakult a dolog, a baba viszont teljesen elfáradt, a szívhangjával is gondok lettek, így szaladtak velem a műtőbe.
Másodszor a kiírt naphoz közeledve mondta a doki, hogy most is teljesen zárt a méhszáj, nem hinné, hogy bármi is máshogy alakulna, mint először, és nem akartunk kísérletezni az indítással, így egyből műtét lett.
A kisfiam 10-én lesz tíz hónapos, és három nappal ezelőttig rengeteget szopizott, azóta viszont egy kortyot sem, biztosan megváltozott a tej íze a terhességtől. Sajnos a tápszer nem ízlik neki, és rettenetesen szomorú, sírós azóta.
Persze a mellem nagyon fáj, szét akar robbani.

Tudja már valaki hogy hol fog/szeretne szülni?

Anita

takita

Sziasztok!

Na ,most jöttem a doki bácsitól :) Egy kicsit ki volt akadva a védőnő viselkedésétől,attól meg még jobban,hogy még semmilyen labort nem csinált :shock: így jövőhét szerdán megyek,vérvételre,vizelet,stb..

Momi!
Ez a védőnő is egy 2 gyermekes ,középkorú anyuka. :shock:
Van még egy másik,de attól mentsen meg a jó Isten! :lol: Műszempilla,köldökig kivágott top,szőke haj.. :lol: Tegnap mikor jött értem a férjem,meg is jegyezte,hogy a szőke védőnéni pakolt a kocsijába valamit,és kiesett a melle,ami nem zavarta,egy laza mozdulattal visszatette a helyére :? :lol: :lol:

Lányok!
Mi a véleményetek az epidurális érzéstelenítővel való szülésről?
Kép
tünde733

Tünde!

Aztaaa, a ribivédőnéni :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: mik vannak :shock:

Nem irigyellek, de ha nincs más akkor lehet tényleg máshova kéne menned védőnőhöz. Az nagyon messze lenne?

Én spinállal szültem nem edával. :wink:

Doki mondott valamit a véres pisire?

Anita!

Hú, nem lehetett egyszerű átélni a szülésindításod :shock: :roll: Az a lényeg végül is hogy minden rendben lett, egészséges gyerekeid vannak :P

A vonalzóid miért nem látszanak vajon? :roll: VAgy direkt :oops:

Biztos túl lesz a picifiú ezen a sírósságon. Gondolom érzi a tejcsi szagot csakhát az ízével nincs kibékülve. Nekünk legalább egy hét volt mire túltette magát a Ricsi hogy nappal nincs cici. Azóta nem érdekli nappal, ritkán jut eszébe de hamar túllép a dolgon. Kitartás, biztos rossz nézni ahogy sír miatta, nekem a szívem szakadt meg :(
HIdegvizes borogatás jó tejapasztó :wink:

Azért még próbálkozz a tápival, lehet megbékél vele :roll: Ha esetleg ízesítenéd? Pici kakaópor, vanília. De szerintem ha nem kell az sem nagy baj :wink: :roll: Tényleg hogy álltok a hozzátápival, szépen eszeget már?

Volt mávban pesten, ÁEK most a neve, és Szabó Györgynél :D Ricsit is ott és vele szültem :D :D :D

Te hol szeretnél szülni?

Bébic!

Nagyon jó a dokid hozzáállása!!!!!!! :D :D :D
Szuper hogy ilyen jó dokira leltél, nagyon fontos hogy meg tudjon nyugtatni és szakmailag is jónak találd :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok! :)

Hát apa nem könnyezhette végig az UH-t, mivel a doki azt mondta, hogy hüvelyire ne jöjjön be. :( Szóval ő kint rágta tövig a körmét. :) De tök vicces volt, hogy mikor megérkeztünk, rajtunk kívül nem volt senki a rendelőben, mikor meg kiléptem, szegénykém ott állt megszeppenve 10 nagy pocakú kismama között. :D

Én a váci kórházban fogok szülni, Drk. Kondér Bélánál, ha valakinek ez mond valamit.
Vendég

Drk= Dr. :)
Vendég

Picuranyu!

Sebaj majd legközelebb, bár még az is hüvelyi lesz nagy valószínűséggel...
Nekünk is nézett a doki hogy bejön, dehát egy császár után már nem tud újat mutatni :lol: Azért otthon felkészítettem apát hogy egy vibrátorszerű izét fog dugdosni, ne lepődjön meg :lol: Legközelebb legyetek határozottak, úgysem fogja kidobni ha már bent van :wink: Nekünk azt mondta a doki hogy nagyon meg szoktak lepődni a hüvelyi uh-tól a pasik ezért nem ajánlja hogy erre bejöjjenek de apánk határozott volt, bejött, leült és nyomta a rizsát a dokinak :lol: 8)

Vácon laktok vagy afelé?
Mielőtt battára költöztem káposztáson laktam, sokat jártunk vácra meg a környékére. Szép város :D A kórházat nem ismerem de bizti az is rendben van :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok

Nem tűntem el, csak kicsit rosszul voltam.

Hétfőn a vérnyomásmérővel a kezemen sikerült az alacsony vérnyomástól elszédülöm és a padlón végeznem. 87/53 volt a vérnyomásom. A napi átlagomat sem sikerült 100 fölé vinnem. Így gyogyó leállítva, toxémia gyanú egyenlőre megszűnt.

Vérképem is nagyjából ok. Ami miatt kaptam,hogy állítólag éhezik a szervezetem, és túl keveset iszok. Én a hányásra fogtam mindent, de azért nem ez az igazság. Tényleg nem figyeltem a kajálásra semennyire. Most igyekszem pótolni.

Néha esténként keményedik a hasam, más gond egyenlőre nincsen. Pihenni továbbra sem tudok. Segítségem kevés van, és már a férjemmel sem szeretek pörölni, hogy segítsen mert hulla vagyok :roll:

Én is 35 vagyok, de nem engedem a szúrogatást, csak vérből fogok viszgáltatni. Tünde, remélem javul a vérezgetés.

Takita üdv a csapatban!

Lányok a cicim nekem is gázos, a férjem viszont örül a méreteimnek :D

Timi, nagyon szorítok! Még nincs telefon?

Én is ÁEK-s leszek, Dr. Magenheim Ritához járok.

Jó pocakosodást.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Igen, a következő is hüvelyi lesz, legaállis azt írta a papírra. :) Amúgy kétlem, hogy végig szeretné nézni Apa a hüvelyi Uh-t. :) Legalábbis mindig idegenkedett attól, hogy idegen pasi vizsgálgat. :D Szóval valószínűleg ő addig marad a kép nézegetésnél, maíg át nem térünk hasi Uh-ra. :)

Igen, Vácon lakunk.
Ami a kórházat illeti, hallottam róla már rosszat, jót is. :) Engem csak az érdekel, hogy mikor én kerülök sorra, minden rendben menjen. :)
Vendég

Sziasztok!
Na hát végre volt mit olvasnom :)

cici:
Annával nekem is hasonló volt a helyzet, annyira fájtak, ráadásul olyan forróak voltak, hogy tükörtojást sütögethettem volna rajtuk..
Most visznot semmi... :shock: néha kicsit feszül, de ezen kívül semmi más ..

vérnyomás:
Nem szédülök, hogy alacsony, csak álmos vagyok, és nehezen ébredek reggel.
momi:
Neked gratu a jó eredményhez!

Epidurális:
Hát passz... én érzéstelenítés nélkül szültem. Akartam EDÁ-t, mert féltem, hogy alacsony a fájdalomküszöböm, de végül nem volt rá idő, Anna nagyon sietett, így utólag büszke is vagyok magamra, hogy meg tudtam csinálni :)
most viszont azért szeretnék gátvédelmet, igaz, ha úgy jön a baba, int lányom, akkor erre esély sem lesz.. :roll:

Szülés:
Én a SOTE II. Nőin szülök majd, nagyon meg vagyok elégedve az ottani dolgokkal :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja azt elfelejtettem, hogy ,a kitolás előtti kb. negyed óa volt nálam brutál. Megbeszélem a szülésznőmmel, ha ez a szakasz elhúzódhat, akkor lehet, hogyélni fogok az EDÁ-val, mert ennél hosszabb időt ilyen fájdalommal nem biztos, hogy kibírnék..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Momi: Gratula a szupcsi vérnyomihoz. :lol:
Hát, akkor neked sem lehetett egyszerű az időpontokkal. :lol:
Amúgy nem félek a császártól, de szeretném megpróbálni először természetes úton is. És nagyon örültem, amikor mondta, hogy ő nem zárkózik el tőle, de csak akkor engedi, ha TÉNYLEG minden 100%-osan alátámasztja, hogy lehet.

Picuranyu: nálunk eddig úgy adódott, hogy egyszer volt velem a férjem UH-kor, amire azt mondták, hasi lesz. Na, odaértünk, közölték, hogy a 12. hét vége előtt mindenképpen hüvelyit csinálnak. És ezek után Apát száz lóval sem lehetett volna bevontatni. :roll: Faggattam, hogy mi volt az oka, de nem árulta el. :? Azóta is rejtély, bár van egy-két tippem.... :wink:

És azóta kiderült az is, hogy nem tudom, mikor lesz hancúr....húzódozik tőle...azt mondja, fura lenne neki.... :(
Hát, remélem, nem kell nélkülöznöm januárig! :roll: Bár félek tőle, hogy ahogy egyre jobban "arca" lesz a picinek, egyre emberibb lesz a külseje, annál inkább nem akarja majd... :shock:

Nálatok volt/van ilyen probléma? Vagy valami ötlet?

Az érzéstelenítéshez én nem tudok hozzászólni sajna :oops: , de figyelem, miket írtok! :lol:
bébic

bébic:
Nálunk eleve tilos volt a szex, 2006 áprilisától 207 márciusáig aszkéták voltunk... :? ki lehet bírni, nem egy leányálom..:)

Viszont, ha Apa ódzkodik tőle, nem tudsz mit tenni, el kell fogadni. (na és van más módja is, hogy az ember örömet okozzon.. :wink: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: az igen, minden elismerésem! :wink:
Hát, valószínűleg megoldjuk ám azért valahogy, csak engem meglepett ez az egész. Jó, mondjuk eddig nem volt téma, mert az első 12 hétben nem is akartuk csinálni a biztonság kedvéért.
Na, de majd feltaláljuk magunkat! :lol:

Vigyázzatok magatokra csajok, mi ma gó (nagy)szülőkhöz, holnap lagziba megyünk! :lol: :lol:
Remélem, jó lesz a kaja, mert a hányinger eltűnésével megjelent a nonstop farkaséhség. :shock:
bébic

Kórház:
Én valszeg az Uzsokiban szülök, ahol Lillus is született. Gondolkodtam kórházváltáson, így hogy kiderült, bármi baja is lehet a babának. A SOTE II elborzasztott, mikor mindenféle vizsgálat nélkül abortuszra küldtek volna! :shock:

Szex:
nekünk ilyen gondunk nem volt anno :oops: :oops: Az utolsó hónapban már tartózkodtunk, kényelmetlen volt. Viszont, most amíg nem tudjuk mi is van valójában, addig szünetelünk. :)

Érzéstelenítés:
császárral szültem, úgyhogy passz. A másodikat szeretném természetes úton megpróbálni, meglátjuk mi lesz.

Katica!
Gondolom megvisel, hogy egyszer magas, egyszer alacsony a vérnyomid! Az alacsonyabb jobb, de a vele járó szédülés, morr!

Nincs hír, úgyhogy egyenlőre ez a jó hír! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok
Csatlakozhatok hozzátok?

edoci

Szex. ... Hát mi csak 1X próbálkoztunk azóta, de nem sok eredménnyel. :oops:
Szerintem mind a ketten bestresszeltünk, hogy nehogy baja legyen a kicsinek.
De azért remélem, hogy idővel minden helyreáll a régi kerékvágásba. :)

edoci, üdv. :) Jó neked, már túl vagy az elején. :)
Vendég

Picuranyu,
Gratula a picurhoz. Hihetetlen mikor az ember eloszor latja a dobogo szivecsejuket.

Bebic,
Turo es petrezselyem mint vizhajto? En az almanapot tudnam ajanlani, tuti sikeres.

Momi,
Szuper, akkor vernyomas problema kilove! :)
Mi pont forditva csinaljuk a szopit mint ti. Nalunk ejjel alvas van, viszont nappal 2x szopi, delben es este lefekveskor. Igy mindket mellem 24 orat "pihen" ket szopi kozott. Nekem szerencsere csak akkor faj mikor elkezdi szivni. De sokszor meg a melltarto is faj, jo lenne ha mar elmulna ez a hipererzekenyseg.

Szex,
Nalunk sem volt gond. Kiveve az elejen, ha azt gondnak lehet nevezni, hogy az ember lanyanak ket hanyas kozott nem sok kedve van a hancurozashoz.

Timocska,
Maradjon is igy, remelem nem szolal meg ezugyben a telefon!

Edoci,
Szia! Meselj picit magadrol!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok.Csatlakozhatok?

000kata

Sziasztok

Köszi a kedves fogadtatást! :wink:

Picuranyu
Nemsokára te is túl leszel az elején! :wink: Hogy bírod az elejét?

Őzi
Magamról:Van egy 3 és fél éves kisfiam,a tesóval tavaly elkezdtünk próbálkozni.Április elején elmentem dokihoz,hogy minden rendben van-e,ő megnézett uh-val,mondta hogy látja hogy meg fog jönni és felírt clostyt és utrogestant hogy szedjem.De aztán csak nem jött meg... :lol: Így a gyogyikra sem volt szükségem. :lol:
Kb a 10. hétig voltam rosszul,de az sem volt olyan vészes mint a kisfiammal,vele végig hánytam a terhességet. :roll:
Nem is tudom még mit írjak magamról,nyugodtan kérdezzetek ha valamire kíváncsiak vagytok. :wink:

Kata
Üdv!Én is most csatlakoztam,örülök hogy nem egyedül! :D

Kórház:
Sajnos nekem a dokim pont most közölte hogy decemberre nem vállal szülést. :( Úgyhogy kereshetek valaki mást. :( Még egyenlőre fogalmam sincs kit keressek meg.

Szex:
sokat fájt a derekam,ezért egyenlőre le vagyunk tiltva róla. :oops:

Érzéstelenítés:
Én eda-t kértem a szülés alatt,aminek megvolt az előnye és a hátránya is.

edoci

Sziasztok!

Momi!
Fogalmam sincs mi lett a vonalzóimmal, ezeket még a második terhességem alatt készítettem...
Gondoltam rá, hogy ízesíteni fogom a tápszert, csak a védőnő nem javasolta. Azt hiszem, hogy azért mégis kipróbálom, köszönöm!
A lányom a MÁV Kh-ban született, a fiam pedig az Uzsokiban. Az Uzsokiban én nagyot csalódtam, de senkit nem akarok megijeszteni, aki esetleg oda jár. Szerintem csak én voltam olyan szerencsétlen, hogy egy csomó kellemetlenség ért bent, de mondják is, hogy csak eü-s ne kerüljön kórházba.
Most gondban vagyok, mert nagyon meg vagyok elégedve a dokival, akinél a fiam született, így a harmadik babát is nála szeretném "szülni". Viszont ő az Uzsokiban szüleszt, így muszáj lesz oda mennem, pedig nem vágyok vissza oda.
Egyébként Dunakeszin lakunk.
Anita

takita

Sziasztok!

Hát igen, fantasztikus volt látni, a pulzálást. :cry:

Amúgy jól bírom ezeket az időszakokat, csak ne lennék olyan fáradt. Meg a reggeli, esti émelygést is hanyagolhatnánk. :(

És most Mekis salátát ennék.

takita: mi meg váciak vagyunk. :)
Vendég

Sziasztok!
Húúú,jó sokat írtatok! :D
Először is üdv az újaknak!
Edoci!
Mi volt az előnye,és mi volt a hátránya az EDA-nak?

bébic!
Én úgy hallottam,hogy a petrezselyem vérbőséget okoz,és kismamáknak kerülendő a tulzott fogyasztása.

Zkatica!
Örülök,hogy újra itt vagy!Próbálj meg pihenni..Na ja!Ezt pont én mondom :lol:
tünde733

Sziasztok!

Katica!

Nagyon örülök, hogy elmúltak a vérnyomi gondok. Gondolom a dagadás is megszűnt :D Ügyes vagy nagyon! Remélem többet nem is jelentkezik! :wink:
Már keményedik a pocid :shock: hú, akkor tényleg pöröghetsz egész nap :shock: :( Hihetetlenek a pasik, nálunk apa sem érti meg hogy hulla vagyok. Azt hiszi, hogy csak ő lehet fáradt mert ő dolgozik. Fogalma sincs arról hogy milyen terhesnek lenni, plusz gyereket nevelni :?

Picuranyu!

Minden kórházról lehet jót és rosszat is hallani :wink: Telejsen igazad van, szerintem is az a fontos, hogy amikor ott vagyunk, minden a lehető legjobban alakuljon :wink: :D

Mágnes!

Köszi a gratut!

Anna tényleg sietősre fogta :D Szerette volna már anyucit kívülről is látni :P

Ezek szerint volt és lesz is fogadott szülésznőd? Mikor fogadtad és hogy? Mennyit kért? Bocsi a sok kérdésért :oops: ez egy új lehetőség számomra, a Ricsivel nem volt rá lehetőségem most meg szeretnék asszem fogadni egyet 8)

Bébic!

Neked is köszi a gratut!

Hancúr: hmmmm, már megint nem lehet :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A Ricsivel véreztem, görcsöltem így 5 hetesen letiltottak róla. Még leírni is sok, :shock: , 2006. juni közepétől 2007 febr.-ig egyáltalán, szülés után meg jó sokára lett hozzá kedvem :oops: , kb. 4-5 hónap kellett mire ráhangolódtam 8) Épp kezdtünk újra belemelegedni a dologba, erre tessék megint nem lehet mert a lepény a méhszájon tapad :twisted: Jó, eddig nem is volt kedvem hozzá de most már alakul a dolog :oops: Remélem elhúz a lepény feljebb :roll: 8)

Ha apátok ódzkodik a dologtól, nagyon nem tudsz mit csinálni :roll: . Várj egy kicsit hátha nagy lesz a vágy és nem tudja megállni. vagy ha már bemegy veletek a dokihoz, kérdezz rá előtte, hátha az engedélye majd felkorbácsolja a dolgot :wink:

Milyen volt a lagzi? Sokat ettél? :P

Timi!

Remélem még mindig nincs hír! :wink:
?

Edoci!

Szia! Üdv itt! :D
Nagyon helyes kisfiú Máté :D
Mi volt az eda hátránya? :roll:
Pesti vagy? Mert akkor viszonylag van lehetőség :P Bár nem irigyellek hogy orvost kell váltanod, elég nehéz ügy :? sok sikert! Remélem rálelsz egy újabb jó dokira :D

Őzi!

Szerinted el fog múlni ez az érzékenység? :roll: remélem :D

Kata!

Szia, üdv itt :D
Mikorra vagytok kiírva? Első baba? Ha gondolod mesélj magatokról egy kicsit :wink:

Anita!

Ezek szerint eü-s vagy? Bocs ha félreértettem :oops:
Dunakeszi sem volt messze tőlünk :D
Nehéz ügy ez, ha a dokidhoz ragaszkodsz de a kórház meg nem tetszik :? Anno mikor a máv hivatalosan megszűnt és lett áek, elkezdtek a rémhírek terjedni hogy a régi bababarát kórház egy tápozó cumisüveges hely lett. Akkor hetekig rágódtam rajta hogy keressek e új doki mert az új rendszer nem jött be. Végül is én is úgy döntöttem a doki a fontosabb, azt a pár napot kibírjuk bent, nem első baba tudjuk mit hogy kell csinálni, van szám és ki is nyitom :oops: :D Azért reménykedem hogy nem olyan szőrnyű a hely :roll:

Vonalzók érdekesek :shock: Beadták a kulcsot, ha van időd lehet újat kéne csinálni :roll: Én vonalzómániás vagyok, cserélgetem őket :oops: :oops:

Tünde!

Veletek mizujs?

Remélem senkit nem hagytam ki, már elvesztettem a fonalat hogy kinek és mit írtam :oops: Kezd nagyon szita lenni az agyam :oops:

További kellemes hétvégét és napsütést, jó sokat! Itt sütöget, olyan jó hogy nem esik de nincs dög meleg. :D CSak minden saras :x

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Szex. ... Úgy látszik, most megfordultak a dolgok. :oops: Apácska totál be van indulva, odáig van a melleimért, nekem meg semmi kedvem hozzá. Legszívesebben csak aludnék az ágyban. :lol: Szar ügy. :lol:
Vendég

Sziasztok

Picuranyu
Lesz még jobb is! :lol:
Én szakadó esőben küldtem el apát dinnyéért a világ végére! :lol:

Tünde
Nálam az EDA miatt a kitolási szak elhúzódott,nem éreztem mikor kell nyomni.

Momi
Az EDA hátrányát fent írtam,de ilyen az én szerencsém,biztos azért mert ebben dolgozom! :oops: :wink:
Nem Pesti vagyok,Pest környéki,de mindenképp Pesten akarok keresni dokit.
Te az ÁEK-ben fogsz szülni? (ott dolgozom) :oops:
Fogadott szülésznőm annó nekem is volt,nagyon jó dolognak tartom,nem is tudom mi lett volna ha nincs. :lol:

edoci

Picuranyu!

:lol: Látod, látod, nem kell ezen aggódni :wink: :lol:

Edoci!

Áekes vagy?!? :shock: :D Jajj de örülök :D :D És meg lehet tudni hogy mit is csinálsz ott? :roll: :wink: Vagy ez már titok, bár az hogy ebben dolgozom elég sokmindenre ad következtetést :wink: Na jó nem faggatlak, de olyan izgi 8)

Mennem kell, kitalálta a Ricsi hogy aludni akar :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Momi
Elaludt Ricsi? :lol:
Aneszten vagyok :wink:

edoci

Ez a kölök szórakozott velem, de csak elaludt :lol:

Igazából nem tudom, hogy mit akartam még írni :roll:

Edoci!

Igen, ott fogok szülni. Ez lemaradt :wink:

Több nem is jut eszembe :o :lol: úgyhogy megyek és vízszintbe teszem magam :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Így kell írni a vízszintet? :roll: Na jó tényleg megyek...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Bocs a betörésért!
Van egy eladó AVENT kézi és elektromos mellszívó szettem, kistáskával, cumisüvegekkel, tartozékokkal!

Akit érdekel, írjon privikét!

Köszönöm és boldog pocakosperceket!!!!!!
Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Ez a gyerek még mindig alszik! :shock: :shock:

Edoci!
Nem láttam hogy írtál 8) Egyszerre írtunk :P

Köszi az infót! :D :wink: Hát akkor tényleg nagyon otthon vagy az edában :lol:

Hát asszem lefekszem, hátha csak reggel kel fel a Ricsi :roll: :lol: Jó éjt mindenkinek :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Szép jó reggelt mindenkinek!

edoci!
azt hallottam,hogy az Eda-tól van akinek 3 napig szörnyű fejfájása van.Mit tudsz erről?Tapasztalat?

Katica!
Nekem már 8 hetesen is keményedett a hasam alúl.3x2 magne b6-ot szedek :? Szerintem használ.Te is szeded?

Momi!

Köszönöjük szépen jól vagyunk! :D Tegnap óta ez a kis "büdös bogár" nagyon jól viselkedik :lol: Nem fáj a pocakom,nincs barnázás...Minden oké!

Szex:sajnos mi is elvagyunk tiltva :( A barnázások miatt,és a csúnya méhszájseb miatt is :shock: De eljön még a mi időnk,és aztán..... :lol: :lol: :lol:

Húú most lépek gyorsan az oviba! :D
Pihenjetek sokat!!!!!!!
Kép
tünde733

Sziasztok

Tünde
A spinális anesztéziától fájhat az ember feje,az EDA-tól nem.

Momi
Jól telt az éjszakátok?

Én reggel óta úgy szédülök! :(

edoci

Sziasztok!

Tünde!

Örülök, hogy rendeződik a barnázás, pocifájás! :D
Na ja, egyszer eljön a mi időnk és akkor apák nem menekülnek :wink: :D :D 8)

Edoci!

Kitartás a szédüléshez, remélem hamar odébb áll. :wink:

Dec. 10 lesz nálatok a nagy nap várható időpontja ha jól számoltam, ugye? :P Akkor 4 nap van a babáink között :D

Köszi a kérdésed, reggel fél7-kor kelt a Ricsi :D :D :D úgyhogy igencsak jó volt az éjszakánk :D

Edás fejfájás: egyszer mesélte egy ismim, hogy edával császizták őt is meg a szobatársát is. Neki műtét után 12 órát kellett feküdnie hogy ne legyen postspinális fejfájása :shock: :roll: ellenben a szobatársa nem tartotta be, felült, stb. és brutál fejfájása lett.

A babanetes rendelőben meg egy szakértő ezt írta az edás fejfájásról:

" A szövődménymentes EDA esetén elenyészően kicsi a beavatkozást követő fejfájás. Azonban, mivel az EDA-t vastagabb tűvel, de egy réteggel kívülebb szúrják, ezért olyan kórházban javaslom ezt a technikát kérni, ahol az aneszteziológusoknak nagy gyakorlata van az EDA kanül behelyezésében. A kevésbé gyakorlott kollegák esetén érthető módon gyakrabban (természetesen így is ritkán) fordul elő a hajszálnyit mélyebb szúrás. Ez a tű hegyének spinál-térbe jutását jelenti, ami a tű vastagsága miatt gyakran jár postspinális fejfájással."

Érdekes, nem :roll:
Szerinted Edoci ilyen létezhet? :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok

Üdv az újaknak!

Izgalmas kérdések szállingóznak :lol:

Szex: amikor Vikivel voltam terhes, akkor az utolsó hónapig semmi gond nem volt. Most a sok rosszullét miatt nem egyszerű. Tényleg nincs sok kedve az embernek ha émelyeg, vagy fáj a pocakja. Azt sem tudom egyáltalán, hogy szabad-e nekem, de amíg nem tiltják :wink:
Mostanában kitűzöm a napot, amikor rákoncentrálok a pihenésre, próbálok egész nap ráhangolódni a dologra, és 90%-ban be is jön :oops:

EDA: hát én alaposan csalódtam benne. Úgy gondolom rendesen félre voltam tájékoztatva az első szülésnél. Én túlhordtam Vikit. 3 napig voltak elég erős /5perces/ jósló fájásaim, így hulla fáradtan és kialvatlanul indultam neki a szülésnek. Miután burokrepesztést követő 3 órával sem tartottam sehol kértem edát, hogy tudjak kicsit pihenni. Ilyenkor jön az oxitocin, majd 40 perc után beadták az edát. Már csillagokat láttam az oxitocin által beerősített fájásoktól, amikor beadták. Jól is működött a dolog, de 30 perc után jöttek vissza a fájások. Amikor szóltam, hogy hé, szeretnék még újabb adagot, akkor megvizsgáltak és közölték velem, hogy nem lehet, mert az eda lelassította mégjobban az egyébként is lassan haladó tágulást. Hát kiborultam rendesen. Csövek lógtak mindenhonnan belőlem, nem engedtek felállni sem. Szóval legközelebb tuti jobban tájékozódom, mielőtt edát kérek, mert csak akkor van értelme, ha tényleg pihenhetsz egy kicsit mellette. Fejfájást viszont nem tapasztaltam tőle!

Edoci, én is ÁEK-ba megyek szülni remélem.

Tünde: a héten megyek megint dokihoz, akkor rákérdezek a Magne B6-ra. Még nem szedem.

Takita, én váltottam dokit az első után kórházgondok miatt. Nem bántam meg, mert az új dokimmal mégjobban kijövök.

Timocska, még mindig semmi hír?

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica
Hát igen,pl ilyen hátránya lehet az EDA-nak,meg nem szép dolog hogy nem tájékoztattak az elején,hogy ilyen előfordulhat! :twisted:
Nekem a Panangint javasolta a doki a haskeményedésre és görcsre,ebben is magnézium van.

Momi
EDA után nem lehet post SPINÁLIS fejfájás (benne van a nevében hogy spinális).Az meg tényleg gáz ha az EDa-t a spinális térbe adják... :roll: Akkor nem vonom kétségbe a fejfájást! :lol:

Megkérdezhetem hogy kihez mentek az ÁEK-be szülni?

edoci

Momi
Ez lemaradt:igen,most dec.10-re vagyok kiírva az uh szerint,eddig 12-e volt,a mencsi szerint meg 8-a. :wink: Kíváncsi vagyok a következő uh-nál mi lesz az időpont! :roll:

edoci

Sziasztok!Örülök,hogy csatlakozhatok.én november 21.ére vagyok kiírva,és első baba.Most vagyok 16 hetes.A héten megyek ultrahangra.Ti már tudjátok,hogy kisfiu vagy kislány lesz?Nekem mostmár megtudják mondani?

000kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?