Új privát üzeneted érkezett!

Gina

Ha aranytemperával festedbe őket,akkor szépek maradnak!Én így csináltam..Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok,

Bocsánat, de én sajnos ebben a pillanatban nem tudok ilyen jó ötleteket mondani, amiket Ti, sőt egy kéréssel/kérdéssel fordulnék Felétek:
Tudnátok nekem olyan helyet javasolni, ahol kötésmintákat találhatok (ahol lépésről lépésre megmutatják, hogyan is kell kötni)? Ugyanis plüssanyagért mentem a Méteráruboltba (játszószőnyeget fogok készíteni az indur- pindurkámnak), de az orrom előtt elvitték az utolsó méterét is annak az anyagnak, amit kinéztem, ezért első felindulásomból vettem fonalat, s elhatároztam, hogy akkor mellényt fogok kötni s már ma el is kezdem, de sajna csak 2 féle kötésmintát tudok (sima, fordított), többet nem. Pedig annyira szeretnék ennek a kis Pocilakónak valami szépet készíteni!!! Szóval az elhatározás és a szorgalmam megvan hozzá+ nagyon szép fonalat vettem...

Köszi a segítséget,

Vic
Victoria

Szia Vic!

Szerintem azokból a könyvekből ahol be vannak mutatva ezek a kötésminták, lehet a legjobban tanulni Kép
Én is onnan lestem el egy csomó ötletet!
Nagyon sok ilyen könyv van Kép
Itt a neten sajna nem ismerek ilyen oldalt!
Sok sikert neked!
Niki
lani

Szia Niki,

Köszi a tanácsot; feladtam egy kicsit itt a neten a böngészést, mert én sem találtam olyan lapot, ahol lépésről- lépésre leírnak mindent...Akkor ma útbaejtek egy könyvesboltot, és keresek valami ilyen jellegű könyvet.

A Profilodban a kislányod van? Gyönyörű szép! Gratulálok!

Üdv,

Vic
Victoria

Szia Vic!

Igen persze a kislányom Kép
Köszi szépen Kép
Sok sikert a szüléshez!!!
Tudjátok mi lesz a neme a babának?

Niki
lani

Vic, talaltam neked leirast, de elkeveredtem a neten utana, en botor. De azt tudom, hogy a "knitting" es a "basic" szora kerestem, rengeteget talalt.
Sok sikertKép

-Afonya
afonya

Szia Vic, szerintem érdemes könyvtárral is próbálkoznod, biztosan van benn régebbi könyv mint a kössünk szépen vagy valami hasonló.

Azokban szépen minden le van írva. De antikváriumokban is fel lehet ezeket a könyveket, fedezni nem is drágák, mert a minták (meg a kézi kötés sajnos) már kimentek a divatból, meg nem olyan szép színes kiadások mint a régiek. De a lényeg nagyon jól benne van, a fekete-fehér képekhez meg márcsak fantázia kellKép és kiszínesedik.Kép

Ha nem találasz szóljál, a hétvégén szkennelek neked párat és elküldöm jó? Kép

Gina
georgina

Sziasztok!

Pici lány "lapul" a pocakomban, s már "csak" 7 hét van hátra a nagy találkozásig, ami előhozta bennem ezt a fészekrakási ösztönt megfűszerezve egy kevés "hogyan készítsünk mellényt, játszószőnyeget" stb... tenni akarással. Annyi ötletem van, hogy azt sem tudom, melyikkel kezdjem.

Niki, a profilomban láthatod a pici lányt, amint mosolyog a 3D- s UH-n (végigmosolyogta az egész vizsgálatot, nagyon kis édes volt).

Áfonya,
Köszi az ötletet, megpróbálok rákeresni akkor az általad említett 2 szóra valamelyik keresőn.

Gina, épp tegnap voltam könyvesboltban, hogy keressek kötéssel kapcsolatos könyveket, de semmi érdekeset nem találtam:-(
Könyvtárban, antikváriumban nem igazán jártam mostanság; régebben sokat jártam, de ahogy lefoglalt a munka és a karrier, inkább a netre hagyatkoztam mindenben, azaz nem a könyvtárban, hanem a neten keresgéltem mindent, ami épp érdekelt.
De ha esetleg van valami jó ötleted, hogyan készíthetnék mellényt, pulcsit és kardigánt, azt nagyon megköszönném.

Üdv mindenkinek,

Vic
Victoria

Sziasztok!
Most olvasok mindent vissza, csak nem győzöm. Annyi mindennel levagyok maradva Kép

Szolgálati közlemény!!! -> tudom, hogy kértek egy páran a felrakott képekhez szabásmintákat és sablonokat, de mivel (mint tudjátok egy páran) elszállt a gépem a mail-ekkel együtt. Légyszí dobjatok meg újabb mail-lel!

Victoria!
Jók a fotóid Kép
Milyen kötés mintákat keresel? Van több tonna könyvem kötés-horgolásban Kép Sőt, ha össze tudjuk hozni, meg is tudnék mutatni egy-két dolgot kötésben.
phaedraa

Vic,egy angol nyelvü kötöiskolás honlapot találtam.
kötöiskola
puposnünüke

Sziasztok,

Nagyon kedves Tőletek, hogy segíteni próbáltok! Köszi!!!

Kép

Már 28 sort kötöttem a mellénykéből, egészen jól haladok! Megnézem akkor ezt a kötőiskola oldalt is, biztosan vannak jó kötésminta ötletek.

Köszi még egyszer,

Vic
Victoria

sziasztok,
olyat szeretnék csinálni:
bébiételes üveg bele hóember és esik a hó. kérdésem a következő:
Mi legyen a hó (pl. kókuszreszelék jó)?
Víz jó bele?
Ágci

Kép
Ágci

Vic!
Ha átmész a Kézimunka, varrás, miegyéb... topikba, lehet, hogy sokkal több segítséget kapszKép Sőt, ha azt végigolvasod, akkor egy csomó régi, kötéssel-horgolással foglalkozó tippet is látsz majd. Helyes a babaKép

Ágci!
Ezt is tárgyaltuk nemrég a másik topikba. én most rakom össze a rázós üveget, abban glicerin+víz lesz az alap, és csillámpor a hó. Este bővebben tudok majd mesélni róla.Kép

Itt van némi gipsz-csillag: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44035.jpg, és itt is: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44034.jpg
Csi
csii

Ágci!
gyorsan összeraktam az üveget, ilyen lett:
Nyugalmi állapotban:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44049.jpg , vagy esetleg ezen jobban látszik:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44050.jpg , és ilyen, amikor fel van rázva az üveg:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44051.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44052.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44053.jpg
Azért raktam fel ennyit, mert nemtom, hogy melyiken lehet jobban látniKép

Nálam a "rázókeverék" az egy rész víz, egy rész glicerin, ez egy kicsit sűrűbb, mint a víz, és így nem esik le a hó olyan gyorsan. Nálam a hó az fehér, irrizáló csillámpor, és ezüst csillám. Ezek a benne maradt minimális mennyiségű levegővel keverednek, és összetapadnak, így olyan, mintha csillógó hópihék keringenének a löttyben. Nem igazán hullanak lefele, mert a csillám az tu.képp úszik a felszínen, de felrázás után igazi hóvihar vanKép
Majd még kap a kupak valami díszt később...

Csi
csii

Csi,
nagyon szép!
No,a kkor már csak annyi kérdésem van, hogy vettem ma a boltban vmiféle csillámport, ez kis tégelyben van, (eredetileg a matricafestéshez vettem, tök szép volt a boltban, rá kell szórni a festékre és csillog, ha megszárad), no az jó ebbe? Tudom, hülye a kérdés, de én még igen el vagyok veszve a sokféle ilyen-olyan cucc között.
(mikor mi ált iskolások voltunk, örültünk, ha pl. krepp papírt lehet kapni, most meg csak pénztárca kérdése.Kép )
Ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Nagyon sokféle és szép teatasak-csillag hajtogatás van <a href="http://bogi.cjb.hu" target=_top>ezen az oldalon</a>!

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Szeretnék Tőletek ötleteket kérni Adventi Naptárhoz. Valaki csinált már? (én még soha, de most szeretnék, csak sajnos semmi konkrét elképzelésem nincs). Ha valakinek van bevált naptára esetleg képpel együtt, akkor szívesen megnézném.
Ezen kívül még azt is szertném megkérdezni, hogy milyen kis ajándékokat raktok bele (NEM édességet)?

Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Vica
vica

Vica, nézd vissza az archivot, rengeteg adventi naptár ötletet találhatsz. Naptárra is és belevalóra is Kép
Névtelen

Phaedra!
Megjelentek a horgolt csillagok a virágboltban,120FT/db.Kérsz?

Jucusmumus
20170114224602

Mumuskám, hát persze Kép Hány féle van? A mail-t megkaptad?

Phaedra
phaedraa

Phaedra!

Mostanában nem kaptam mailt!SMS-t is küldtem de azt még nem kaptad meg. Azt hiszem 5 féle van.

Mumus
20170114224602

Phaedra!

Azt hiszem 5 féle van.Emailt nem kaptam!

Mumus
20170114224602

Küldtem mail-t és az aktuális jó mobilszámomat.
Phaedar
phaedraa

Ágci!
Jó bizony! Nekem is a tavalyi matricázáshoz vásárolt flitterek, és az idei, kínai-boltos szemhéjfesttékem kerül bele. Ez a szemhéjfesték sem más, mint csillámpor. Bár megmondom őszintén, hogy nemtom szemen elképzelni...

Csi
csii

Zsuzsa!
Ez egy 3D-s kiöntő, ami csak egy jó elnevezésKép. Valójában két ugyanolyan gipszkiöntőt takar, tehát két lapon ugyanaz a hat csillag. Így egy öntéssel két formába lehet önteni, és elvileg aztán összeragasztani őket. Nálam ez nem lesz meg, jó lesz sima hátlappal isKép
A volt Liánban kaphatóak(most Színes Ötletek Boltja), az Oktogonnál, de nemtom már, hogy mennyiért...Kép

Én is most néztem meg a HM katalógusát, hááát... Az a patinázó sztem jó nagy átverés, vagy csak én nem értem. Az nem más, mint két szín használata egy felületen. Ha ez igaz, akkor viszont kicsit sok az a festékár... A faltöredékes kiöntő tetszik nagyon, de abból kizárólag egy darabot lehet felrakni a lakásban, akkor meg minek megvenniKép.

Csi
csii

Zsuzsa!
én ilyesmire gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a két szín van összehozva:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44444.jpg
Persze itt nem látni rendesen, és lehetnének kevésbé csíkosak is, de sztem hasonlóak. Az ékszereket még nem vizslattam megKépÖtletadónak szeretem én is ezeket, pl. nagyon tetszik a mostaniban az sok apró kiönthető forma, mint a kicsi köcsög, és társaiKép

Karácsonyi félgömb matricával, akrillal:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44445.jpg
Félgömb külső http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44446.jpg, és belső http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/44447.jpg oldala

Csi
csii

Virágkötészeti bemutatón hungarocell gömböt zöldre festettek és szárított hortenziát ragasztottak rá. Nagyon jó mindenféle alapnak, csak vigyázni kell rá, mert pereg a hortenzia. Meg szárítani is kellett volna, de ki gondoltaKép M( Ezt már leírtam egyszer, csalk eltűnt vhová, úgyhogy szóljatok, ha már olvastátok!) Na, szóval ezt a labdát egy papírhengerre felragasztotta, csillagokat lógatott le róla ezüstszálon és pici gömböket ragasztott még rá. ja, a papírhengert betekerte selyemszalaggal. Ezt a fácskát egy cserépbe állította. ezt fogom megcsinálni. Mivel lehetne a hortenziát helyettesíteni? Borostyánnal?

Csuhéalapra is csináltak adventi koszorút, csak szerintem nem volt vmi karácsonyi hangulata.
Magdi
Magdi

Sziasztok!

3D kiontok: igazabol az a lenyeg, hogy szimmetrikus legyen a figura.

Csi,
jok a felgombjeid. Te akkor nem "ragasztod" majd ossze oket, felesben hagyod?

En ma csinaltam egy felet, elso tapasztalatok:
- erdemes minel aprobb reszekre vagni a szalvetat, konnyebb vele dolgozni /logikus, tudomKép/
- higitott akrillal nem erdemes atkenni, csakis tomennyel, mert nekem befolyt a szalveta es a gomb koze /vagy nem volt még eleg szaraz vagy mert gyurott maradt, passz/

Mar minden igenytelen boltban jartam csillamporert /eg az arcom, mikor kerem az eladotolKép/, de sehol nincs. Lehet, hogy a hobbiboltosok felvasaroltak oket?!Kép

MAgdi,
passz, nemtom, milyen a hortenziaKép

-Afonya

ui, jaigen, ket adventi otlet:

gurigak
csillagok
afonya

Áfonya!
A csillámport nézd meg fodrászkellékesnél. A fodrász barátnőm már készül a szilveszterre (már ami az anyagok beszerzését illeti Kép ) és gondolom az is megfelelő lehetne.
phaedraa

Sziasztok!
Végignéztem az adventi naptárötleteket, de úgy látom csak csokira van optimalizálva. Ha nem gyereknek csinálom, akkor szerintetek édességen túl mit lehetne beletenni?
Aszonygyaja férjem neki bátran tegyek bele 128megás ramokat. Kép
Na de komolyan. És persze fiatal nőnek lenne. Rögtön kettőnek. (1-1) Persze nem egy vagyonért. Ha más nem jut eszembe megcsinálom csokival kis zsákokkal meg papircsomagokkal. de olyan jó lenne valami nem kiszámithatót beletenni.

Zsunya

zsunya

Áfonya, a hortenzia nagy, gömb fejű virág, május elején szokott lenni virágboltokban, májuskosarakba teszik. Apró szirmokból áll össze, és ezt szárították ki.

Áfonya, játékboltban is árulták nálunk tavaly a csillámport!

A holdacskának a sablonja nincs meg véletlenül? Miből van? Karton? Fa?

Magdi
Névtelen

Zsunya,asszem,már irtam róla valahova,hogy a zsákocskába nem férö ajándékoknak csak a rajzát teszem bele,aztán azt idehozza a gyerek és cserébe megkapja az igazit.Vagy térképet is rajzolhatsz,ahova eldugtad az aznapi ajándékot.
a csajoknak meg irj cetlit,hogy sms-játék,(ez most ugyis divat)irjon erre meg erre a számra és azonnal választ kap,hogy nyert-e és mit...(és persze a te számodat kell megadni).
Tavaly a csillárról lógott hat nagyobb csomag szines papirba csomagolva,rajta különbözö jelek és a zsákba raktam ugyanolyan jelet,annak megfeleö csomagot nyulhatta le a delikvens a készletböl.Ezt a két lánynak is mellékelheted,nem? Majd ök felaggatják valahova maguknál:-)
puposnünüke

Köszönöm, köszönöm. Lessz itt móka, már látom. Kép

Köszi
zsunya

zsunya

Zsunya!
Ha Áfonyának lesz, akkor mehetne bele betűsablon, és zsiráfbőr.
Jaminának sűrített tej, némi kávészem, és kiskanál, persze a csészét csak 23-án kapná meg.
Phaedrának Fürge Ujjak. Mindegyikbe egy-egy ujjKép
Gigócának a Kongresszusi Központ üvegajtaja, azzal legalább egy hétig ellenne.
Zsuzsának izzósor, felvagdalva 24 részre.
Anyapocnak minden napra egy szirom, egy napraforgóból.
Nekem jöhetne a csoki. Én azzal is elégedett lennék!
Csi
csii

Zsunya,
lehet, kicsit durva, de van olyan baratnom, akinek el tudnam kepzelni: fogamzasgatlo? Csak ki kelllesni, melyik napnal tartKép Majd még filozok normalisabb otleten is azert.

Magdi,
koszi az infokat.

Kesz egy gömböm, jo nagy darab:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/45161.jpg
afonya

Jaj de bolondok vagytok! Kép
De jót vigyorogtam ezen. Végül textilből leszen, varrás nélkül kis bagyuvá kötve egy egy. Igy a méret is flexibilis, és nekem sem kell sokat dolgoznom vele. A szüvés végett sokféle cafat anyag van itthon. Már fel is vágtam három naptárra valót.

Köszi a tippeket!

Pusz
Zsunya

zsunya

Áfonya!
Ma láttam a Rosmann-ban csillámport szettben, ha jól emlékszem 600.- Ft körül van az ára.

Zsunya!
Nem tudom mi az értékhatár csak 1-2 dolog eszembe jutott, nyílván nem is minden napra ilyesmi csak néhány. Pl. Körömlakk (létezik egész kicsi kiszerelésű is). Mozijegy kupon. Sorsjegy. Gyöngyből karkötő. Ma láttam nagyon aranyos angyalka mikulás karácsonyfadíszt, kb. 1,5 cm-es.
phaedraa

Aha! Ilyesmire gondoltam. Kép Ma már vettem megfelelő csokikat, holnap betámadom a bizsust. Kép

Mondd, Phaedra, péntek délután taliképesek vagytok? Péter sokat edződött, hátha most menne a tali.

Zsunya

zsunya

Kép
Névtelen

Kép
Névtelen

jézusom rossz helyre pakoltam fel a képeim véletlenül, most mit csináljak?

LKat aki sokx bocsit kér Kép
Névtelen

Zsunya!
Írok mail-t.
phaedraa

Zsuzsa,
tok jo a csillag /csillagtokKép/. Kar, hogy idoigenyes, abbol van a legkevesebb nekemKép

LKat,
az also kep, a koszoru mibol van? Hatha jol jon valamire az otletKép

Nekem pedig ilyen gipszformaim vannak, kell valakinek belole? Festest nem vallalokKép

-Afonya
afonya

Napersze, lehagytam a kepetKép

csillag_nap_hold
Névtelen

Zsunya!

Nekem ezek jutottak eszembe a felnőtteknek készülő adventi naptár ajándékaiként:
- kicsi szappan,
- fürdőolajos golyócskák vagy figurák (natura boltokban láttam ilyesmit),
- különlegesebb csomagolású, illatú 10-es papírzsepi,
- különleges teafilterekből 3-4 db (én a zacsijára is nagyon buknék!!!),
- kis adag fürdősó,
- pici díszgyertya,
- kicsi kaktusz (bár van aki nem szeret ilyet ajándékba kapni).

Egyelőre befejezem a felsorolást, mert kiürültem ötletileg. Remélem segítettem egy kicsit és még majd járatom az agytekervényeket ilyen témában.

Üdv mindenkinek: Zsóci

Kép
zsóci

Áfonya, sima gyöngyökből van. Kép Vagyis annyira nem sima, de ugyis látni.
Nekem a barátnőm hozott Pestről, valami gyöngyös kreativ boltból.
Már megpróbáltam elkészíteni, elég jól sikerült.

Most a ládikán fáradozok, hogy normál papírdobozt hogy tudok úgy szétvagdalni, majd összeragasztani hogy ilyen kis ládikát kapjak.

LKat
LKat

Csi!

Azt a butuska kérdést intézném hozzád,hogy Glicerint milyen boltban kell venni? Ha pl. bemegyek gyógyszertárba és azt mondom,hogy kérek szépen egy adag glicerint! akkor nem néznek bolondnak?Nem mintha nem lennék az alapjáraton,csakhátazértmégis.

Köszi:Jucus
20170114224602

Mumuska (csakazértis Kép )
Nyugodtan menj be a gyógyszertárba, és kérj glicerint. Amikor krémeket gyártottam én is ott szereztem be, s nem néztek bolondnak. Vagy mégis...?

Phaedra (aki nem Csí, csak belekoty Kép )
phaedraa

Jucus!
Így-így! Nem is egy rága valami, én kb háromszázért vettem három decitKép!
(Kaptál Phaedrától napkereket is???KépKépKép)
Csi
Névtelen

Csí!
Napkeréket sajnos nem, mert még nem sikerült egyetlen lángnyelvet sem sérülésmenten kiszedni.
Az a gyanum, hogy nekem sem lesz komplett napkerekem ... Kép
Sőt a mécsestartók pici csillagai sem 100%-osak. De azt legalább a festéssel észrevéthetetlenné lehet tenni.
phaedraa

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?