Nagyon komoly dolog a magas vérnyomás, főleg terhesen, mert megölheti a babát! DE gyógyszerrel jól karban tartható!
kedden kapom én is a 24 órás vérnyomásmérőt és annak eredményétől függően kapok csökkentőt. Úgyhogy szerintem ne aggódj, ettől nem fog elmenni a babád!
Próbálj meg só és fűszermentesen étkezni, koffeint teljesen kivonni a forgalomból, gyümiteákkal is vigyázni kell mert pl a pickwicknek van olyan almás-fahéjas teája ami vérnyomásemelő, de rá van írva a dobozra szerencsére. Van egy pár vízhajtó gyümölcs, zöldség, azokra kéne ráállni ipari mennyiségben. Ha nincs otthon vérnyomásmérőd, sos be kell szerezni egyet és mérni óránként! Fel kell jegyezni és dokinak megmutatni, így ellenőrizhető az alakulása. Ami a leglényegesebb, hogy téged is tájékoztat afelől hogy hogy éld az életed. Mert lehet hogy a gyógyszer amit kaptál tökéletes lesz számodra, és ugyanúgy jöhetsz mehetsz mintha semmi gond nem lenne. Ha meg a gyógyi mellett is magas, akkor váltani kell gyógyszert mert az nem jó számodra addig meg fekvés sajnos hogy ne legyen megint magas. De ezt a doki úgyis tudja
Sajnos ez a meleg idő sem tesz jót a vérnyomásnak, kerülni kell a tűző napot és a meleget
És ami kedvez a vérnyomásnak, a súlycsökkenés. Nem 10-20 kilóról beszélek, hanem az 1-2 kiló is sokat számítról.
Lábdagadásra lehet kapni szőlőmagkivonatos krémet a gyógyiban, nagyon jó, azt hiszem venoruton volt a neve, de nem bizti. Fehér tubusos volt sárga szöveggel. Meg a felpócolás sokat segített nekem, úgy is aludtam éjjel hogy sok párna volt a lábaim alatt.
Anno a 2. trimeszterben ment fel a vérnyomim 140-re, akkor kaptam gyógyit és kihúztam jó sokáig egyben
A 30. hét után elkezdtem dagadni de szerencsére sikerült visszaszorítani teljesen a lábdagadást
Onnantól folyamatosan riogattak a toxémiával, hetente jártam pisilni hogy van e fehérje a vizeletemben. Szerencsére nem volt, így csak nagyon közel voltam a toxémiához
A 36. héttől 3*2 vérnyomicsökkentő mellett is már 150-es volt a vérnyomásom ágynyugalommal, úgyhogy a doki betölött 38. héten császit akart. Végül is otthon folyt el a magzatvíz, de mire beértünk a kórházba, röpke másfél óra alatt kialakult a toxémia. Ráadásul igen komoly lett, a Ricsi nem kapott oxigént és belekakilt a magzatvízbe, nekem 180 volt minimum a vérnyomim, percről percre dagadt a kezem, lábam, arcom. Sos császár lett, a Ricsi 10/10-el született, nekem meg szülést követően nagyon nehezen múltak a problémáim, alig akartak hazaengedni a kórházból
De itt vagyunk, Ricsinek semmi baja, én meg küzdök megint a vérnyomásommal hogy a tesónak se legyen semmi baja...
Ezt a toxémiás dolgot nem riogatásként írtam, ez a véglete a magasvérnyomás meg társainak együtt, de ha csak dagadsz meg magas a vérnyomid akkor is simán végig lehet vinni a terhességet. Látam már rá példát! Nekem is ez a példa, mert a vérnyomásom nekem is elég korán el kezdett szórakozni
De hát ez van, nem tudok mit csinálni. És nem hiszem hogy súlyhoz van köze, mert számtalan kövér embert láttam problémamentes 9 hónappal és annál is több soványt súlyos toxémiával. Szerintem ez szerencse kérdése
Hát kb. ennyi amit le tudtam szűrni az előző terhességi magasvérnyomásomból.
Kicsit hosszú lett
Most mennem kell, elég is volt szerintem belőlem mára