Sziasztok!
Vumenke: Nagyon tutik ezek a szállások! Beszélek is a párommal róluk
Szerintem is bízz az ösztöneidben!! Meg a doki és a szülésznő is segít majd, mindig fogják mondani, hogy mit csinálj
De jó, hogy ilyen rugalmas a főnököd! Köszi, hogy megkérdeznéd a gondomat
Csak annyira vagyok kiváncsi, hogy a Neo-Ferro-Folgamma nevű gyógyszert (vas) szedhetem-e szoptatás alatt. A háziorvosunk nem ért hozzá
/Volt régen egy "sima" Ferro-Folgamma nevű vas, a mi dokink is azt írta fel terhesség alatt, de már nem lehet kapni, ehelyett adták ezt a gyógyszertárban, de amíg a réginél semmit nem írtak a szoptatásról, most ebben az újban már azt írják, hogy kérdezzük meg a dokitól./
Pepitanna: Hát, te is meg vagy áldva a védőnőddel
Röhej, hogy ne tudjon arra válaszolni, hogy mi kell a kórházba
Ha gondolod, akkor írj ide egy listát, amire gondolsz, mi pedig hozzátesszük, ami még eszünkbe jut. Több szem (fej) többet lát (tud)
Nekem a védőnő Vivinél aláíratta a kiskönyvembe, hogy tájékoztatott az állami ellátásokról. Ez ténylegesen annyi volt, hogy "van a tgyás, a gyed és a gyes, és majd a munkáltató intézi"
Ami a legfontosabb szerintem, hogy a TAJ kártyát a párod intézze el személyesen a Teve u-ban (kb. 20 perc). Ha hivatalból vársz rá, akkor 30 nap, viszont nélküle (és az anyakönyvi kivonat) nélkül semmit nem tudsz intézni. Ha megvan mindkettő, akkor irány az államkincstár (szintén ott az Árpádhídnál, a "tevepláza" mellett), és ott igényelheted az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot. A tgyást a munkahelyed intézi, de nekik is kell majd eredetiben a születési anyakönyvi kivonat, amit majd az OEP visszapostáz neked. Mivel ez több napig, egy-két hétig is eltart, így ezt hagyd a végére, vagyis ne kelljen egy csomót várni, míg visszakapod, és utána menjél még további pénzekért.
Kriszta: Mi újság a hepatitis lelettel? És a strepto szűrést elvégezte már neked a doki?
Nekem el kellett mennem egy speckó vérvételre a 36. héten (elvileg a 37.-en kellett volna, de mivel korábbra vártuk Nikit, így már egy héttel előbb megcsináltathattam), ahol néztek véralvadási értéket, mert csak ennek birtokában kaphattam EDA-t. Szóval, ha valaki úgy gondolja, hogy esetleg kér EDA-t, akkor nem árt ezt megcsináltatni