Új privát üzeneted érkezett!

Pannaanya: gratulálok a kislányhoz, még egy puncis topicbaba :)) Betty: azt hiszem, a Te bébidnek sincs sok esélye, hogy fütyköse legyen :lol:
Betty: a kóros alvásigény el fog múlni. Én az elején már du. 3-kor beájultam volna, ez (főleg, ha még dolgozol), marha kellemetlen tud lenni... de ilyen téren lesz jó 10 heted. Utána kezdődik a "nagypocaktólsehogysejófeküdni"-érzés, az is elég gáz... Én oldalt próbálok aludni, de ha totál oldalt fekszem, Panka azonnal szétrúgja az oldalam, hogy lázadozzon a nyomás ellen.. hason ugye nem lehet, háton olyan, mintha szétszakadna a pocak, így a félig háton-félig oldalt pozitúra vált be valamennyire.

Cosmo: ma mész a dokihoz? Majd írj ám, hogy mi volt! Jó, ha kicsit erőlteted az emberek közé menést, stb. Menjetek is, meg kirándulni, strandra, legyél sokat a napon... szép lassan ezek mind csupa pozityv gondolatot fognak belőled is előcsalni, hajrá!! Erős csajszi vagy és másodszorra minden ok lesz!!

Ja képzeljétek, anyumnak sajnos megint el kellett halasztani a térdműtétét... meg volt minden lelete a műtéthez, másnap műtötték volna. Erre az orra alá dugtak vagy 10 papírt, hogy írja alá. Szerencsére átfutotta, az egyik arról szólt, hogy beleegyezik, h ha olyan lesz, vérátömlesztést kapjon. Róla tudni kell, hogy egyrészt nagyon vérzékeny (vérvétel, sebek vérzésekor is nagyon lassan áll el a vérzés), tehát van esély a vérátömlesztése. Másrészt az ő életében volt már egy pár ilyen, és marha rosszul tűri. Ráadásul bátyám (aki sajnos pár éve meghalt), valószínű egy ilyen vérátömlesztéses rossz vértől lett anno epilepsziás. Szóval anyum ezt nem vállalja... most vizsgálatok stb., arra keresnek módot, hogy valahogyan nem lehetne-e műtétkor vérmentéssel a saját vérét visszacsöpögtetni...
Szegénykém... pedig Panka születésére már szeretett volna normálisan járni.. :(

Na megyek, be kell néznem az irodába is. Délután meg irány a Balcsi. Mindenkinek jó és pihentető hétvégét kívánok!
vumenke

Vumenke: próbáltad már azt a trükköt, hogy a két lábad közé fogsz valamit oldaltfekvéskor? Panka abba fogja hagyni a lázadozást, mert nem lesz összenyomva, ha így megtámasztod a combodat. :)

Szegény anyud, nem irigylem. Azért remélem, hogy megoldódik rövidesen a dolog, mert csak jó lenne, ha nem fájna szegénynek a térde.

Irigyellek, Balcsi... Mi is megyünk majd egy hétre, de az még 3 hét... Ááááá, már annyira várom... És amilyen mákom lesz, végig esni fog...

Na jó hétvégét mindenkinek, beszüntetem magam, már megint sok belőlem. :D:D

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya: Köszi, köszi, köszi MINDENT :) Majd írok. Teljesen igazad van!!! Csak soha nem a türelmemről voltam híres :? Nekem mindig minden azonnal kellene, de kénytelen leszek kivárni az időt. 101 nap múlva lehet próbálkozni, de arra sincs garancia, hogy elsőre összejön. Nálatok sokat kellett várni? Próbálok pozitív lenni, megígérem. :wink: Majd teleírom a naptáram és apró célokat tűzök ki, hogy gyorsabban teljen az idő.

Vumenke: igen, délután megyek dokihoz. Hétvégén lehet, hogy mi is kirándulunk egyet a Balaton felé, Párom most 5 napig szabad :)
Sajnálom, hogy elmaradt Anyud műtétje, rossz lehet amikor az ember már lelkileg rákészül.

Kép
Kép
cosmopolita

Vumenke: Sajnálom, hogy anyukádnak halasztani kellett a műtétet :( Remélem lesz megoldás minél előbb!!! Sajnálom a bátyádat is :( Nem vagyok szakértő, de sajnos nekem is az egyik bátyám epilepsziás, és az nem fertőző betegség, nem hiszem, hogy a kapott vértől lett beteg a tesód. Bár ennek is van jónéhány változata, végülis miért ne lehetne attól is, csak ilyet még nem hallottam.
lamme

Sziasztok!

Vumenke - Szegény anyud! Nagyon sajnálom!

Velünk semmi extra.
Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Tegnap mindent rendben találtak, de a vesém miatt még elküldtek hasi UH-ra. Terhesség alatt vesetágulatom volt, mert a rengeteg magzatvíz és a 2 baba nyomta a vesémet. A kórházban volt olyan éjszaka, amikor max. fél órát aludtam egész éjjel és azt is kb. 2-5 perces szakaszokban. Ezt a napot viseltem a legnehezebben. Egyáltalán nem tudtam feküdni. Szóval 2-3 hét múlva megyek a dokihoz megint, akkor lesz rákszűrés eredmény is.
Nekem állati jól esik, hogy emberként és nem esetként kezelnek (vagy legalábbis így érzem).

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - Örülök, hogy minden rendben veled! A rákszűréses eredményed is tutira jó lesz! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo: nekem is hasonló a tapasztalatom a volt Szabolcs-osokkal. Bár volt, aki panaszkodott, de én mindig alapból mosolyogtam és normális voltam mindenkivel, és ez működött. Mindig kedvesek voltak és segítettek. Kis engedményt is tettek (első este egyedül voltam, és Apáját beengedték, pedig elvileg nem lett volna szabad).

Örülök a jó eredménynek, remélem, a veseproblémád nem fog kiújulni a következőnél.

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem, de valahogy már nehezebben birom a végét és valahogy nem volt energiám írni.

Csütörtökön voltam ctg-n, ultrahangon, vérvételen. Hát ne tudjátok meg, szerencsére mivel időpontjaim voltak, mindenhol időben végeztem. Majd 3/4 1-kor felszóltak a dokinknak, de szegény pont egy császáros szülése volt, na nem baj, körülbelül 1 óra közölték. Végül több mint 2 órát vártunk rá, mert kiderült másik szülés is beindult. 1/2 4 volt mire elindultam haza, már 10 órakor bent voltam reggel a kórházban. Már alig vártam hogy hazaérjek, erre rossz vonatra száltam fel, és nem állt meg nálunk, elvitt Vácig, fél óra várakozás után jött visszafele. Így 1/2 6-ra haza is értem, persze úgy hogy szóltam a férjemnek jöjjön le értem, mert már nem birok menni. A fáradságtól, ráadásul bedagatt a lábam, olyan sirógörcsöt kaptam, szegény teljesen megijedt azt hitte Eszterrel van valami baj.
Szerencsére vele minden rendben van, a magzatvizet látták egy kicsit többnek mint múltkor, így közölte a doki hogy kedden akkor ismét lesz ultrahang.
Pénteken végül elmentünk a barátokkal Egerszalókra, és ma jöttünk haza késő délután. Nagyon jó volt, egy felújított parasztházat béreltünk ki, bográcsoztunk, húst sütöttünk, szombaton elmentek fürődni, mi meg az egyik lánnyal aki 8 hete szült, elmentünk Egerbe sétálni és ebédelni. A három nap alatt sokat babáztam, olyan klassz volt. Szóval nem bántunk meg hogy elmentünk. Igaz összepakoltam a roham böröndömet, ha bármi van, irány a kórház, de szerencsére nem került rá a sor.
Holnap kimosom az összes cuccot most már, a hétvégén mi is berendezzük a gyerekszobát már. Még egy-két dolog eszembe jutott ami hiányzik, azt holnap délután még beszerzem, aztán várom a soromat az indulásra.

Ne haragudjatok, hogy most nem írok egyenként senkinek, de nincs erőm. Most is csak azért írtam gyorsan, ne hogy azt gondoljátok, hogy eltüntem.
Mindenkinek szépet és jót kívánok. :lol:
toldikrisztina

Jó reggelt Csajszik! Már fél 7 óta fenn vagyok, itthon valahogy nem tudok olyan jót aludni, mint lenn, Balcsin. Tegnap este jöttünk haza, tök jó volt. Pihentem-napoztam-olvastam sokat :)
Apropó: homeós bogyókat fog valaki szedni/szedett szülés előtt-alatt-után? Én nem vagyok egy nagy gyógyszerszedő, meg természetes bogyószedő sem, de nagyon sokan ajánlják. Szülés után is vérzéscsökkentésre, pl. Vélemény? Dokink már a málnalevél-teás kérdésemre is megmosolygott... :)
Ma megyünk Pestre: CTG, kiságy, matrac-vétel, és most nagyon nézegetem az Avent Isis kézi mellszívóját! Van/volt/lesz valakinek? 14 e körül van, nem vészes és jónak tűnik! Már vinném be a kórhzba is, vagy elég majd az első napokban venni?

Pannaanya: igen, próbáltam a 2 lábam közé a szopipárnát, de az sem volt az igazi. Várom már a végét...
Balcsi nekünk általában = munka (nyaraló, amit kiadunk, így mindig van mit csinálni, de imádom), nyaranta csak kb. 2-3x jutunk le fürödni, pedig csak 100 m a strand :)

Cosmo: Voltatok kirándulni? Örülök az eredményeidnek, a rákszűréssel is biztos minden ok lesz. Az emberi hozzáállás valóban példaértékű, ezerszer normálisabbak a Mávban, mint pl. nálunk... de inkább nem mesélek.

Kriszti: Eger szuperül hangzik, tök jó lehetett a barátokkal last-minute együtt lenni! Picit feledtette veled a csütörtöki procedúrát is talán.
Ma reggel megint mostam egy adag babaruhát, plédet, stb. Ez már vagy a 3. adag, egy halom cucca lesz :)

Na megyek, még délelőtt is el akarok intézni egy halom mindent (hirdetésfeladás ((- tényleg, nem kell valakinek új pda, használt hűtő-tűzhely, ágy, fotel, éjjeliszekrény?)) , banki dolgok, iroda, TB-kártya csere.... asszem estére kileszek, majd írok holnap!
vumenke

Sziasztok!

Cosmo: Remélem, hogy minden rendben lesz a veséiddel!! Megérkezett már a várt e-mail?

Kriszta: Fú, nem semmi volt ez a csütörtöki napod :shock: De a lényeg, hogy Eszterrel minden okés. A kicsit több magzatvíz pedig nem probléma :wink: Olyan jó az a készülődés, amit írsz. Mosni a kis ruhákat, lógnak a szárítón :D

Pannaanya: Most látom, hogy tettél fel képet magatokról Pannával :D Tök jó :D

Vumenke: Én sem vagyok egy gyógyszeres fajta, és nem is szedtem a szülés körül se semmit. Ahogy olvastad is, nem is volt rá szükségem, nélküle is szépen ment a dolog. Szerintem ez alkati kérdés is, meg talán inkább placebo. Ha hiszel benne, akkor használhat talán. Ráadásul annyi ellenpéldát is hallottam a málnalevélről, hogy szerintem az a néhány, akinek mégis könnyen ment a tágulás, nem is bizonyítható, hogy abban a málnalevél segített. Fú, kicsit nyakatekerten írtam, de talán érthető :D :oops:

Nekem van Avent Isis mellszívóm. Nem használtam sokszor, de akkor jó volt, hogy van. Vivinél vittem a kórházba, egyszer próbáltam fejni, de miután kemény 1 cseppet ki tudtam préselni magamból, inkább hagytam a francba, mégis tök hamar beindult a tejem. Nikinél már be sem vittem. Szerintem ráér otthon használni. Ha meg netán olyan szerencsés leszel, hogy ömlik a tejed és szükséges fejni, akkor vagy beviszi a párod látogatáskor, vagy van kórházi, ami állítólag a kinézete ellenére tök jó :D Balcsin merre van a nyaralótok? Idén még nem megyünk nagyobb útra a Niki miatt, de jövőre már tervezünk. Gondoltuk azt is, hogy anyósékkal együtt megyünk, és kiveszünk egy házat arra a néhány napra, egy hétre.

Teszek fel képet a csajokról az aktuális kedvenc teknősbékával:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:21-kor.
lamme

Sziasztok!

Kriszta - Nem semmi lehetett az a csütörtök! De tényleg az a lényeg, hogy jól vagyotk mindlketten és a hétvége is szuperül sikerült!

Vumenke - Bogyó ügyben és se vagyok nagy ász. Sajna nem tudok segíteni.

Lamme - Nagyon édik a csajok (és a teknős is)! :lol:

Képzeljétek, a pocaklakóm egyre nagyobb vircsaftokat csap odabent. Én már többször is éreztem kívülről is és egyszer apának is sikerült valami kis halovány dolgot elcsípnie. Az tuti, hogy az apjára fog ütni (aki számítógépguru), mert akárhányszor ideülök, minidg beindul. :lol:
A héten felkerülnek a felkiáltójelek a VAKÁCIÓ!!!-ból!!!! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok!
Krisztina: szegény, borzasztó lehetett a csütörtöki nap. Reméljük, több ilyen már nem lesz. Kitartás, nemsokára a kezedben lesz Eszter!!! :)

Vumenke: igen, voltunk kirándulni. Vasárnap Tatán voltunk, ma pedig a Balcsinál. Sétáltunk, napoztunk. Jó volt. Anyumék is pont most keresnek szállást a Balatonnál aug. végére, de sajna Ők üdülési csekkel szeretnének fizetni.

Lamme: édesek a csajok! :D Igen, ma megérkezett az e-mail és hívott is a fazon, több időpontot is meg kell adnunk, mert nem biztos, hogy akkor lesz hely amikor mi szeretnénk. Nehezíti a helyzetet, hogy ma hívtak a melóhelyről, hogy felmondott az utódom és ha úgy gondolom várnak vissza.... de én még nem tudom, hogy úgy gondolom e. Péntekig gondolkodom.

Holnap megyek hasi UH-ra. Elméletileg júl.2-re tudtak volna csak időpontot adni, de egy kis protekcióval sikerült kiügyeskedni a holnapi napot :wink: Én is nagyon remélem, hogy legközelebb ezzel nem lesz gond.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - hova mész hasi uh-ra?
Szerintem ha úgy gondolod, és a munkahelyeden nem szólnak akkor még maradjál és erősödjél inkább. Jól teszitek, hogy kikapcsolódtok, szerintem is az használ az ember lelkének. Legalább is nekem a sok sikertelen beavatkozások között segitett.

Én is holnap megyek ultrhangra, ctg-re. Remélem szerencsésebb leszek, bár 8 órára van ctg-m, és 1/4 12-re ultrahang, és még utána a dokival konzultálni, remélem hamar végzek. Ráadásul megint egyedül megyek. De most már szóltam a páromnak, hogy jövőhéten úgy intézze, hogy most már egyre nehezebb közlekedni, és jó lenne ha eljönne velem.
Ma mostam egy adag pelenkát és fehér ruhákat, olyan klassz volt nézni a kertben ahogy száradnak. :) Délután meg elmentünk anyummal a Kenguru Goldba még beszerezni a hiányzó cuccokat, most már csak a szoba berendezése van, persze meg még a mosás, de minden nap kimosok egy adagot és jó is leszek.

Lamme - gyönyörüek a csajok.
toldikrisztina

Krisztina: Én a Róbert K. krt-ra megyek. Munkával kapcsolatban még nem tudom mi legyen, gondolkodom pár napot. Én se akartam visszamenni (nagyon nem), de segítséget kértek és úgy érzem vagy most vagy soha. Alig tudtam aludni, egész éjszaka ezen kattogott az agyam.
Korábban elfelejtettem írni, hogy Tőled is példát vehetek kitartásból!!! :) Drukkolok, hogy hamar végezz ma!

Kép
Kép
cosmopolita

sziasztok
Megjártam a kórházat, a veséim rendben vannak, most majd az epémet kell figyeltetni. Hurrá! Nem mondom, hogy jobb kedvem lett. Amúgy tüneményes volt az UHs néni... viszont azt nem értem, hogy miért akar mindenki megvígasztalni?! Mindenki magyarázkodással és azzal kezdi, hogy jobb így. Kinek? Mert nekem nem. És ilyenkor persze elindulnak a könnycsatornáim, tök ciki. A melóhelyre is (többek között) emiatt nem akarnék visszamenni. Kérdeztem a csajokat mi újság bent és nem írtak túl sok jót: túlóra, stressz, gyomorgörcs és mindenki menekül onnan... Ilyesmire most nem vágyom. Mondjuk nem tudom mit vártam, mert korábban is hasonló volt. Csak attól félek, hogy ha most szívességet kérnek és nem-et mondok, akkor felégetem magam mögött az utat.

Csak, hogy jót is írjak, pont van egy érett petém és lehet, hogy butaság, de most én ebből azt szűröm le, hogy újra jól működöm és minden OK. Maradjon is így szeptemberig :wink: A dokinő mindent magyarázott a monitoron, tényleg nagyon kedves volt.

Krisztina: majd írj, hogy Veletek mi volt.

Kép
Kép
cosmopolita

Megjöttem, és képzeljétek olyan szerencsém volt. 8 órára pont odaértem ctg-re, majd az ultrahangon csak ketten várakoztak, igy beálltam a sorba, 20 perc múlva rám is került sor, mondtam a nőnek, hogy nekem 1/4 12-re van időpontom, de már a ctg-n meg végeztem, mondta semmi baj, menjek be. Amikor ott végeztem kedvenc dokink pont lent volt az ambulancián, így 10 percen belül ott is végeztem, így 9 óra körül már jöttem is el. Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen szerencsés leszek.
Eszeterrel szerencsére minden rendben van, 3 kg körüli, hát nem lesz túl kicsi baba, de a doki megvigasztalt, hogy 4 kg biztos hogy nem lesz. Most olyan aktív volt a gyermek a ctg-n, megdicsértem. :) Jövőhéten ismét megyek de most pénteken, szerencsére sikerült korai időpontokat még kifognom. Dokink jövőhéten tanfolyamon lesz, csak pénteken lesz bent. Mondta ha valami baj van nyugodtan hívjam, de ha nem veszi fel, akkor hadjak üzenetet, vagy írjak sms-t, és akkor visszahív. Nagyon rendi, egyre jobban úgy érzem tényleg, hogy jó orvost választottunk.
Hát most ennyit, majd még később jövök most egy kicsit pihizek, mert elfáradtam rendesen. Szép napot mindenkinek. :D

Cosmo - örülök, hogy a veséddel minden rendben van, és hogy van peteérés. :)
toldikrisztina

Kriszta: szuper, hogy jó napod volt!!! Jövő péntekre ugyanilyet kívánok! :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok lányok!

Visszatértem 3hét után. Klassz volt, rövid volt :wink: Ez a cukor-ügy megnehezítette a hétfőket, mert akkor vissza kellett jönni Pestre, hogy a diétát ellenőrizni tudják a Honvédben. Baja alatt nyaraltunk a szüleim vityillójában. Napozás, pecálás, olvasgatás, barátok, bográcsozás, grillezés... igazi diétára lehetőséget kínáló helyzetek :lol: De minden rendben! Így hétfőnként vérszívás után, mennem kell a MÁV-ba is, hogy gyakrabban nézzék/lássák Pannival is minden rendben. Dokink Zsirai dr-hoz irányított, aki a terhességi diabétes tudora. Így két nőgyogyó is nyomon követi a sorsom. Megnyugtat. Ismét voltunk 4D-n, ahol újra szégyellős volt a csajszi :roll: De a méretei ideálisak (kb.1800g), amit láttunk belőle az gyönyörű és eleven! Nagyon szeretném már a karomban tartani!
Igyekszem felzárkózni ehhez a jó kis csapathoz, visszaolvastalak benneteket és levontam: jó közétek tartozni! 8)
Külön öröm számomra is, hogy cosmo újra köztünk!

Kép
Kép
pepitanna

Döbbenet!
Most látom a vonalzómon, hogy már csak 54 nap!!!
:roll: :oops: :D

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!
Basszus nem ment át az előző hsz-em, így most csak gyorsan írok.
Voltunk ctg-n, dokinál, volt kenetvétel, vérnyomásmérés... minden ok, zárt, 3000-s a méhszáj. Jövő pénteken kell ismét menni, ctg és uh is lesz. Ki jön 10.30 fele a kórházba? Én akkorra kaptam időpontot ctg-re, uh-ra majd utána megyek vmikor.
Mondtam dokinak, hogy pár szúrkálást érzek a pocakomba, erre nem szólt semmit, de beírta a kiskönyvbe, hogy "jóslófájások". Ezek tényleg azok? Szerintem nem, mert ezek csak 1-1 tizedmásodpercig tartanak és nem sugárzanak ki sehova.

Kiságyat jövő héten veszünk, meg Avent Isis mellszívót is, mert meg kell rendelni.

Bocs, most nincs időm reagálni (értekezleten gépelek :oops: )
vumenke

Szia vumenke,

örülök, hogy jók az eredményeid.
Én is jövő hét pénteken megyek (június 6 asszem), reggelre, mert sajnos cukorterhelés lesz, meg szerencsére UH is. Szivesen összefutnék Veled élőben is. :)
Nem tudod véletlenül, hogy UH-ra hol (milyen telefonon) kell bejelentkezni?

Üdv,
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Vumenke,

nem tudom, hol veszitek az Isis mellszívót, mert itt a Váci úti Brendonban van készleten mindenféle verzió
(http://www.brendon.hu/ProductSearch/browser.aspx?mainmenu=etetes&submenu=szoptatas&category=kezi-mellszivo), ha esetleg ezzel segítettem. :)

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Én is június 6-án megyek a dokihoz, én reggel 8 órára kaptam időpontot CTG-re, és 9 órára ultrahangra. Tényleg összefuthatnánk, ha van kedvetek pannaanya, vumenke.

Vumenke - nekem tegnap este óta vannak olyan szurkálós fájdalmak, amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan el is múlik. Ma voltam védőnőnél, és ő is azt mondta mint neked a doki hogy szerinte jóslófájások. Hol rendelted meg a mellszivót?

Ma pakolunk már a gyerekszobába, bár a kiságy csak jövőhéten érkezik meg, de már olyan klassz, hogy kezd minden a helyére kerülni.
toldikrisztina

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenkinek jók az eredményei, a babák szépen fejlődnek, vesék, peték redben! :lol:

Cosmo - Szerintem, ha még nem érzed magad elég erősnek ahhoz, hogyelviseld a munkahely strapát, ne menj vissza. nem hinném, hogy ezzel bármit is felégetnél, de ha mégis, akkor majd jön másik lehetőség.

Velünk is minden ok. Most már rendszeresen csinálja a műsort az aprótalpú odabent. A dokit majd csak a betöltött 22. hét után kell felhívnom. Gyanítom, hogy a cukros téma lesz a köv.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

pannaanya
UH-ra e két szám valamelyikén tudsz bejelentkezni: 475-26-00 vagy 475-25-65/1772 mellék

Kép
Kép
pepitanna

pepitanna: köszönöm szépen!!! :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Jaj, de jó sokat írtatok :D

Köszi a csajdicsiket :D

Bettyna: Hogy te milyen figyelmes vagy :D Még a tekit is megdícsérted :D Aprótalpú :D Ez nagyon aranyos!!! :D

Cosmo: Örülök, hogy a veséiddel minden okés, a petének meg még jobban!!! :D Tudom, hogy butaságokat mondanak az emberek, de szerintem azért, mert csak ilyen hülyén tudják kifejezni az együttérzésüket. Mondjuk lehet, hogy akkor jobb lenne, ha inkább nem mondanának semmit.... A meló nehéz ügy, de szerintem most a stresszre van a legkevésbé szükséged. Ha nem létszükséglet pl. anyagiak miatt, akkor maradj még otthon. Nem viccből vagy otthon!!! Amúgy meg munkát lehet találni, viszont a lelkednek gyógyulnia kell!!!!

Kriszta: De jó, hogy most ilyen gyorsan elintézted a dolgaidat!! És tök jó, hogy Eszterrel is minden okés :wink:

Pepitanna: Jó, hogy te is újra itt vagy!! Szupi, hogy nálatok is minden rendben!!

De jó nektek csajok, hogy találkozhattok :D Ha majd meglesznek a babócák, akkor rendezhetnénk egy talit :D

Kérés: Lenne egy kérdésem a dokihoz egy gyógyszerrel kapcsolatban, de annyira nem fontos, hogy emiatt telefonon keressem. Valamelyikőtök megkérdezné, ha megy hozzá? Előre is köszönöm!!!

Mi jól vagyunk, csajok szupik, mint mindig :D Vivi nagyon gyorsan és látványosan fejlődik beszédügyileg, Niki pedig a hentergés mestere lett, hátról hasra, onnan tovább hátra :D Igaz egyelőre még csak az egyik irányba megy, de a másikba is próbálkozik :D
lamme

Lamme - ez a tali ügy tényleg jó ötlet, ha meglesznek a babák akkor összehozzuk valahogy.

SOS segítsetek, képzeljétek el a hepatitis eredményem még mindig nem érkezett meg a védőnőhöz, de a kórházba sem. Ráadásul a dokink már nincs is csak legközelebb pénteken. Ezt már nem lehet levetetni most, mert állitólag ha nincs meg az eredmény akkor elkezdik rögtön szurkálni Esztert.
Mondjuk a védőnő is jó fej, én próbáljam meg megszerezni, de honnan. Előre is köszi a segítséget.

Alakul Eszter szobája olyan klassz. Ma vasalok ezerrel, mert már van egy jó nagy adag.
toldikrisztina

Kriszta, Két ötletem van.
Az egyik, hogy meg kellene tudni, hogy melyik labor csinálja (nem biztos, hogy a helyi), és onnan kikérni az eredményt másolatban, a másik, hogy amikor levették, írtak egy papírt, hogy hova küldik. Azt kellene előkerestetni a nővérkével az Ambulancián, mert abból kiderül, hogy hova küldte a labor az eredményt (lehet, hgoy elírta a védőnő címét vagy ilyesmi).
Egyik sem egyszerű. Talán a laborral jobban jársz, mert sztem már gépen vannak a dolgok.
Sok szerencsét... :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta, figyu, az enyémen egy "Országos Epidemiológiai Központ, Budapest" című pecsét van, szerintem őket próbáld meg felhívni, és ha központosnak elmeséled a helyzetet néhány szóban, talán segíteni fog. Remélem, szurkolok Neked.

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta: Nekem a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztika Laboratórium van a leleten. Telefonszám: 210-2959 Próbáld meg, hátha sikerül.
lamme

Kriszta: Még az jutott eszembe, hogy nekem a doki nyomtatta ki anno a gépből, nem a védőnőhöz ment. Szerintem telefonálj be az ambulanciára, hátha meg tudják nézni a gépben.
lamme

Aranyosak vagytok a gyors válaszért, elkezdek akkor telefonálgatni.
toldikrisztina

Sziasztok!

Lamme - Gratula a forgolódáshoz! :D

Kriszta - Bocsi, de én sajna nem tudok segíteni. :oops:

Holnap péntek! Végre! Ez a hét rettetnőt fárasztó! :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Végre hazaértünk, megvolt tegnap (nekem) az utolsó értekezlet, elszámolás... most talán kicsit lazább lesz, már messzebbre (150 km-nél messzebb Pesttől) sem szeretnék nagyon menni... Beszéltem a főnökömmel is, baromi rendes volt, letisztáztuk, szeptembertől mehet az új munkaköröm (amit magamnak találtamki,távmunkában :)). Remélem, Panka is hagy majd naponta 2-3 órát dolgozni :)

Ma voltam utoljára védőnőnél, minden ok. Megdícsérte ismeretlenül is a dokinkat, hogy milyen korrekten vezeti a kiskönyvet :)

Lamme: édesek a gyerkőcök, olyan kiegyensúlyozottnak, boldognak tűnnek!!
Homeos bogyokat asszem' hanyagolom, régen is anélkül szültek anyukák :) jobban bízom a női és anyai őserőmben ;)
A nyaraló Siófokon van az Aranyparton: www.siofokiszallasok.hu (bocs, nem akarok reklámozni, de annyian kérdeztétek)
Melyik gyógyszerrel kapcs. és mit kéne kérdezni? Jövő pénteken szívesen megkérdezek neked bármit :)

Pepitanna: jó újra látni :)) nem semmi, neked is mindjárt itt a Babó... :))

Pannaanya, Kriszta: megvan az uh időpontom is: 9.30 (ctg: 10.30) Mikor és pontosan hol talizzunk? Nektek hány órakor lenne jó? Mi a forgalom miatt nehezen tudjuk kiszámolni, hogy mikor érünk fel sajnos, szóval 9.30 előtt lehet, hogy nem menne, de mondjuk 10 ó? Vagy az késő?

Cosmo: döntöttél már munka ügyben? A legfontosabb tényleg, hogy teljesen kipihend magad lelkileg is, és ha ilyen stresszes a munkahely, inkább ne erőltesd!!

Mellszívó: a babyfun.hu oldalon néztük ki. Innen vettük a légzésfigyelőt is, meg a kiságy-matrac kombo is innen lesz, mert elég jó árai vannak és ágy is van a kedvenc cseresznye színben.

Kriszta: megtudtad valahogyan a hepa eredményt? Mikor vették le és mihez kell? Nekem nem emlékszem, hogy volt ilyen irányú vizsgálatom... (mondjuk én az ázsiai utam miatt kaptam anno védőoltást)
vumenke

Sziasztok Mamócik!

Ma járt nálunk a védőnő, háztűznézőben. Kicsit szomorú lettem, mert semmi érdemlegeset nem tudott mondani. :? Azt mondta, ha minden kérdésemre választ szeretnék kapni, akkor neki más végzettsére is szüksége lenne... Tudom, azt sem ő mondja meg, hogy mit vigyek a kórházba, de úgy tünt, mintha először hallaná a kérdést. További segítségnek meg megadta ezt a címet: www.magyarallamkincstar.hu Mi volt korábban a kismamákkal, akik nem jutottak neten keresztül ilyen információkhoz és ilyen lelkes, segítőkész táborhoz? :shock: :wink:
Bocsi, de már nem emlékszem melyikőtök írta, hogy neki filmet is vetítet a védőnője segítségként. Hát, ebben a munkakörben is vannak különbségek.
Egyre nagyobb a pocakom, már ajtónyitásnál is számolni kell vele :wink: Jó, hogy most jön a papucsos időszak! Ma fél 10-ig hagyott aludni a Mazsolám!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Vumenke: Nagyon tutik ezek a szállások! Beszélek is a párommal róluk :D Szerintem is bízz az ösztöneidben!! Meg a doki és a szülésznő is segít majd, mindig fogják mondani, hogy mit csinálj :wink: De jó, hogy ilyen rugalmas a főnököd! Köszi, hogy megkérdeznéd a gondomat :) Csak annyira vagyok kiváncsi, hogy a Neo-Ferro-Folgamma nevű gyógyszert (vas) szedhetem-e szoptatás alatt. A háziorvosunk nem ért hozzá :? /Volt régen egy "sima" Ferro-Folgamma nevű vas, a mi dokink is azt írta fel terhesség alatt, de már nem lehet kapni, ehelyett adták ezt a gyógyszertárban, de amíg a réginél semmit nem írtak a szoptatásról, most ebben az újban már azt írják, hogy kérdezzük meg a dokitól./

Pepitanna: Hát, te is meg vagy áldva a védőnőddel :? Röhej, hogy ne tudjon arra válaszolni, hogy mi kell a kórházba :evil: Ha gondolod, akkor írj ide egy listát, amire gondolsz, mi pedig hozzátesszük, ami még eszünkbe jut. Több szem (fej) többet lát (tud) :wink: :D Nekem a védőnő Vivinél aláíratta a kiskönyvembe, hogy tájékoztatott az állami ellátásokról. Ez ténylegesen annyi volt, hogy "van a tgyás, a gyed és a gyes, és majd a munkáltató intézi" :evil: Ami a legfontosabb szerintem, hogy a TAJ kártyát a párod intézze el személyesen a Teve u-ban (kb. 20 perc). Ha hivatalból vársz rá, akkor 30 nap, viszont nélküle (és az anyakönyvi kivonat) nélkül semmit nem tudsz intézni. Ha megvan mindkettő, akkor irány az államkincstár (szintén ott az Árpádhídnál, a "tevepláza" mellett), és ott igényelheted az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot. A tgyást a munkahelyed intézi, de nekik is kell majd eredetiben a születési anyakönyvi kivonat, amit majd az OEP visszapostáz neked. Mivel ez több napig, egy-két hétig is eltart, így ezt hagyd a végére, vagyis ne kelljen egy csomót várni, míg visszakapod, és utána menjél még további pénzekért.

Kriszta: Mi újság a hepatitis lelettel? És a strepto szűrést elvégezte már neked a doki?

Nekem el kellett mennem egy speckó vérvételre a 36. héten (elvileg a 37.-en kellett volna, de mivel korábbra vártuk Nikit, így már egy héttel előbb megcsináltathattam), ahol néztek véralvadási értéket, mert csak ennek birtokában kaphattam EDA-t. Szóval, ha valaki úgy gondolja, hogy esetleg kér EDA-t, akkor nem árt ezt megcsináltatni :!:
lamme

Lamme - felhívtam az ambulanciát, ott beszéltem egy Juditka nevezetű hölggyel, ő megadta az ÁNTSZ telefonszámát. Ott közölték, hogy valószinű nem érkezett be hozzájuk, mert se a TAJ számom alapján, sem a nevem alapján nem találtak ilyet. Hívtam a védőnőt, mert a dokink most nincs, hogy mit csináljak, közölte SOS be kellene menni a kórházba, hogy sürgösségivel levegyék, vagy hívjam fel a meddőségi központot, mert ott is le kellett hogy vegyék. Hétfőn kapok választ a meddőségi központból hogy ott meg van e, ha igen rongyolok be érte, ha nem akkor irány a kórház. Gondolhattam volna, hogy valami lesz a végén, nem fog idegeskedés nélkül menni a dolog. Szegény Esztert nem szeretném kitenni annak, hogy össze-vissza szurkálják, már pedig ha nincs meg a lelet, akkor rögtön kapja a szurikat állitólag.
Pedig annyiszor jeleztem, hogy ez a leletem nincs meg, na mindegy nem hibáztatok senkit.

Annyi szép ruhát kaptunk tegnap az egyik barátunkéktól. Ahhoz képest, hogy én közöltem hogy nem nagyon fogom rózsaszinbe öltöztetni, szinte csak ilyen ruhák vannak, de olyan szépek, ha már felajánlották hogy odaadják, nem volt szivem otthagyni. :)
Ma vasalni fogok ezerrel, és bepakolom a cuccait a helyére, egyre jobban kezd leereszkedni a pocim, és mindenki azzal riógat, hogy szerintem jövőhét vége felé szerintük megszülök. Így inkább a hétvégét a pakolásra szentelem.

Pénteken én 8 órára megyek CTG-re, utána 9 órára ultrahangra és utána még a dokinknak kell megmutatni az eredményeket. Így szerintem egy darabig tuti én is ott leszek. Szerintem aki jön pénteken csütörtökön még egyeztessünk, hogy fogjuk megismerni egymást. :)
Mindenkinek szép napot kívánok, szerintem még este bekkukantok, úgy is egyedül leszek, férjem megy Zsámbékra anyukájához hétvégére, de nekem már nagyon nem hiányzik a kocsikázás 1 órán keresztül, meg hát mint írtam inkább csinálnám a dolgomat itthon.
Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!

Kicsit lassan pörögnek itt az események, de gondolom mindenki élvezi a jó időt a családdal! 8)

lamme
Nagyon köszi a hasznos infókat, tőled aztán tényleg lehet kérdezni, tanulni! :wink:

Kriszta
Jó kis kálváriát járatnak veled a végére :x Bosszantó! Döbbenet, hogy neked is milyen közel már a várható időpont! Boldog pakolászást, sok sikert, legyél erős!

Kép
Kép
pepitanna

Krisztina: az ambulancián megnézték a gépben, hogy van e ilyen leleted? Vagy tuti nincs? Mert ebben tudnék segíteni hétfőn.

Kép
Kép
cosmopolita

Töröltem két képet, és nem enged üres hozzászólást, szóval azért írom ezt :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:22-kor.
lamme

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Írtam egy csomót és eltűnt!!!!!!! Csak a képeket tette be!!!!!!!! :evil:

Bocsi csajok, de nincs erőm újra írni :(
lamme

lamme
GYÖNYÖRŰEK A CSAJOK!!! Nagyon jól leolvasható a kis pofijukról a boldogság, elégedettség! Gratula hozzájuk!
Hamarosan nekem is lesz ilyen kis babócám! :-)
Már én is jártam így, hogy a hosszú pötyögésem végeredménye elszállt az éterben... azóta mindig mentem mielőtt aktiválnám... Ne bosszankodj, holnap újúlt erővel újra kezdheted :wink: :P

Kép
Kép
pepitanna

Cosmo - elvileg már nézték, mert már többször jeleztem, hogy még mindig nem érkezett meg a védőnőhöz. Hogy tudnál segíteni ebben, mert megköszönném nagyon.

Lamme - nagyon édesek a csajok. :D

Ma kivasaltam mindent, hulla vagyok, sőt azokat a ruhákat amik még nagyok azokat meg méret szerint bepakoltam a szekrénybe. Igaz a vasalás között hagytam egy kis szünetet, mert már alig birtam állni a lábamon, aludtam 1 órát, és utána befejeztem. Kikészítettem a ruháit amiben haza fogjuk hozni, egy olyat ha nagyon meleg lesz, és ha esetleg hűvösre fordulna az idő, majd apa aznap úgy is meglátja és azt hozza be. Átnéztem a roham cuccomat, még azt is átpakoltam, feltöltöttem a kamerát, a fényképezőgépet.
Egyre izgalmasabbak ezek az utolsó napok. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy fog beindulni a szülés. Apa ma kint alszik anyukájánál, de mondtam neki hogy ne kapcsolja ki a telefonját, mert ha indulni kell, tudjam értesíteni.
toldikrisztina

Krisztina: írtam privit

Délután majd jövök, de most megyek a levegőre :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna: Köszi a lányok dicsijét. Igen, már csak néhány hét, és neked is lesz egy kis jóillatú, puha babócád :wink: :lol: Tök jó, hamarosan beindul itt a babadömping :D

Kriszta: Tartalmas napod volt akkor tegnap :) Tényleg tök izgi a várakozás a szülés megindulására :D Mi itt a topikon majd csak azt vesszük észre, hogy nem írsz :D

Tegnap még meséltem, hogy jövünk-megyünk a csajokkal, próbálunk mindenféle programot szervezni, hogy ne a lakásban poshadjunk. Tegnapelőtt bementünk pl. a tesóm munkahelyére (egy belvárosi színház), ahol ugye még egy felnőttnek is sok érdekes dolog van, hát még egy Vivi korabeli gyereknek :D Jövőhéten elvillamosozunk az IKEA-ba, venni Vivinek egy plüss polipot :D Neki már a villamos is tök nagy móka :D Úgy hallottam, hogy van ott egy jó kis baba-mama szoba, ahol lehet szopiztatni, meg állítólag, ha kér az ember, akkor adnak bébiételt is, ráadásul ingyen. Lecsekkoljuk :D Meg tervezünk majd állatkertezést is, ha nem lesz dög meleg, csak "szimplán" jóidő. Mi a párommal nagy állatőrültek vagyunk, szóval mi is imádunk oda járni, szerencsére Vivi is érdeklődik irántuk :)

Na meg panaszkodtam egy kicsit a külsőmről. De már lehiggadtam :D :P
lamme

Kép

Kép

Ma kirándultunk kicsit... apával és Pankával :)
vumenke

Cosmo - küldtem még 2 privát üzit. Köszi előre is
toldikrisztina

Krisztina: írtam megint, remélem a meddőségiben megvan a lelet! Drukkolok!

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?