Szia Réka!
Igaz, hogy én magamat diagnosztizáltam azzal, hogy magas a porlaktinszintem, de amiket olvastam orvosi könyvekből mind rám illet. Szóval nem vagyok hiteles neked, de azért leírom, hogy én mit csináltam.
Teljesen megváltoztattam az étkezési szokásomat, szigorúan csak egészséges dolgokat ettem és olyanokat, emly nem emeli alapból a prolaktin szintet. Fern Reiss: Egészséges táplálkozással a gyermekáldásért c. könyvben találtam megfelelő étkezési tanácsot. Nekem teljesen bejött, abbahagytam bármilyen kis mennyiségű alkohol és koffein fogyasztását, nekem ez váltotta ki jobban a magasabb prolaktinszintet. Én is sokáig szedtem a fogamzásgátlót, kb. nekem 2 év kitisztulás kellett, míg végre rendeződött a menzeszem. Hormont nem szedtem, nem akartam így megoldani a problémát, de én nem akartam akkor rögtön babát. Mire végre aktuális volt a babavállalás pont rendbejött minden nálam biológiailag. Ha meg akarod gyorsítani a dolgokat, biztosan hormonokhoz kell nyúlni. Egy barátnőm, nagyon depressziós lett a fogamzásgátlótól, ezért azonnal több napon át infúziót kapott, hogy kitisztuljon a szervezete a hormontablettától. Jobban is lett 1 hét után.
Nem vagyok doki, így lehet, hogy az egész a véletlennek köszönhető, de azért kipróbálhatod.
Kislányom most lesz 2 éves
figyeld magad, mire lehetsz érzékeny és rá fogsz jönni, hogy mitől jön meg időben vagy mitől késik jobban.
egy másik barátnőm menzesz problémájával inkább belgyógyászhoz ment, aki az étkezését és a hormonszintjét figyelte 1 hónapon át, de ez minden reggel vérvételt jelentett, de így helyre hozta a menzeszét. Azt hiszem egy igazi hormnonszint vizsgálat legalább 1 hónapig tart, legalább is annak van értelme (barátnőm orvosa szerint).
Sok szerencsét!
Zsuzsi