Új privát üzeneted érkezett!

Erika

hú,tényleg jó nagy már ez a pocak :lol: :lol:

Lippa

de jó hogy írtál,tündériek a csajok,a kádas kép egyszerűen szuper :D

Agnese

olyan aranyos vagy,köszi a cikket,nagyon jól esik hogy beraktad.Asszem nem kapkodunk,most elhagyom a tojást és a szóját is,meg bevallom néha-néha egy kis étcsoki befigyelt de most már annak is vége.Jövő héten majd az okos dokik megmondják hogyan tovább.
Olyan jó érzés lehet ahogy a kis szavaikkal kérik a cicit. :D Share-éknél is olyan megható.Hát nem tudom,ez sem lehet most könnyű,hogy mi legyen Nektek a szopival. :roll:

Bibarkám

Ügyes volt Kisgyolyó? :P

Na bocsi megyek mert hívnak.... :wink:

Kép
lukrécia

Lippa, csodaszépek a csajok!

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Kicsit mi is eltűntünk... :oops: Köszönöm érdeklődéseteket Krisztina királynővel kapcsolatban! Kriszti szerencsére teljesen meggyógyult a múlt hét végére, a kedve és az étvágya is már a régi. :D A magas láz után sokáig volt hőemelkedése, ez nem tetszett a doktor néninknek ezért volt egy vizeletvizsgálatunk, amit elég nehezen hoztunk össze. A kis zacsi vagy elcsúszott vagy akkor kakilt a lánykám vagy kevés volt stb. Szerencsére negatív lett! :D Amíg jó idő volt próbáltuk bepótolni a szobafogság miatt kimaradt sétákat, játszóterezést. Szóval szinte egész nap a levegőn voltunk mostanában.

Share, Agnese
Én is tiszta szívemből gratulálok Nektek! Ez valami fantasztikus! Elárulom, amikor olvastam a jó híreket megkönnyeztem ...:oops: Nagyon vigyázzatok magatokra!

Share
Sajnálom nagyom a betegséget! :( Jobbulást és millió gyógypuszit a kis Drágának!

Nika, Adri nagyon örülök, hoyg jó hírekkel és babával a pocitokban jöttetek! :D Szép pocakosodást kívánok Nektek!

Zsókuci
Én annyira elszomorodtam, annyit gondoltam Rád! :( Nagyon sajnálom! A fen egye meg az eredményt! Nagyon szurkolok, hoyg kiderüljön már mi van! Kérlek ne add fel!
Én is hallottam a híreket... A hideg kirázott amikor írtad, hogy mi történt. Nagyon sajnálom a kollégádat! :(
Nagyon vigyázz magadra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Millió puszit küldünk Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luki
Úgy sajnálom Falatkát, ami mostanában Vele történik. Ez a fülbevaló sztori és a kaki ügy, áhhhhhhhhhh :( :( :( Nagyon szurkolok, hogy mielőbb megoldódjon a probléma. Millió gyógypuszit küldünk a kis törékeny Gyönyörűségnek!
Szopi ügyben én is azt mondom, hogy ne add fel. A fejéssel hónapokig fenn lehet tartani és ha kell, akkor simán visszaálltok rá. Ügyi vagy! Tudom, hoyg megoldod majd!

Gabi, Rebe, Elan és Zuzmó már tényleg nagyon közel van a vége! Nagyon-nagyon szurkolok és mennek a drukkok ezerrel Nektek!!!!!!!!!!!!!

Én is csatlakozom, hogy a BMC-s babák egytől-egyig csodaszépek! A pocakokról nem is beszélve, azok is mid gyönyörűek! Képet még!!!!!

Na, megyek, mert ébredezik Királynőm... Majd jövök még!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Sziasztok Lányok!
Annyi rossz hír van a másik topicban, nagyon elszomorodtam!
Olyan jó, hogy ti már foghatjátok, babusgathatjátok a babáitokat,
bár tudom, nehézségek mindig vannak, de mégis.

Kedden megyek a nődokimhoz, remélem minden ok lesz, addigra már 9 hetes leszek! :D
adri1983

Moték :D
szuper, hogy negatív az eredmény, nagyon örülök!
adri1983

Lippa
Gyönyörű szoszke királylánykáid vannak! Biztos elevenek lehetnek! :wink:

Zuzmó
már nincs sok hátra és bővül a család, szívből gratulálok!
adri1983

Sziasztok csajszikák!!

Kicsit eltüntem de ennek komoly okai voltak!!/de nem is hiányoltatok! :oops: / Először is tudjátok meséltem hogy lett egy szép nagy cisztám :roll: Hogy honnan??????
Tegnap sikeresen leszivták. Reggel 8-ra kellett mennen a korházba. Egész délelőtt tiszta ideg voltam mert képzeljétek délután fél kettőkor kerültem sorba. Addig tűkön ülve várakoztam. HHÚÚ nem semmi volt. Ja és persze nem ehettem egy falatot sem mert altattak és már csillagokat láttam olyan éhes voltam!!
De túl vagyok rajta. ÖT körül hazaengedtek azztal a kikötéssel hogy egy-két napig még nem emelhetem fel a Bencét. Hát ezt a legnehezebb kibirni.
Már jol vagyok csak még pihenni kell.

Képzeljétek most vagyunk a hisztileszoktatás kellős közepén!!! :roll:
Sajnos nagyon nagyon elrontottuk a Döbrögit!! :roll: Képzeljétek már ott tartunk hogy sehol és sehogyan nem jo csak kizárolag kézben!!!!!!!!!!!!
Nem lehet sétálni vinni mert egész uton nyöszörög, nem lehet a játszószőnyegre tenni mert csak sir.És igy tovább. Képzeljétek el hogy megyünk a babakocsival és csak nyöszörög én meg ötlépésenként megállok hogy nem -e szomjas vagy esetleg nem gyűrött a hátán a ruha? ahogy megáll a babakocsi elhallgat és várakozó álláspontra helyezkedik.Hogy na most mi lesz??? Aztán mikor rájön hogy nem veszem ki kezdi a nyöszörgést...

Volta tanácsot kérni a doktornéninknél hogy mit csináljak mert ez igy borzasztó!!!Először is iszonyúan fárasztó és már ott tartok szégyellem magagm hogy én állandóan egy nyüsszögő gyereket tologatok.

Aztmondta a doktzornéni hogy tegyem csak le a játszószőnyegre és ha tudom hogy nincs más baja akkor hagyjam csak had sirjon.

Itt tartunk most!!!!!! :shock: :shock:
Csajok nagyon nagyon nehéz. Nincs valami jo ötletetek mivel lehetne meggyositani ezt?????????????

Mert ilyen nincs hogy egyszerűen semmivel nem tudja lefoglalni magát!! Olyan játszószőnyege van hogy csak na!!

Szerintetek abbahagyja egyszer az orditást??? És mondjuk elkezdi a plüssfigurákat nézegetni??? Nekem már szinte hihetetlen!!!

Idegileg K.O.

Lippa!!!

Gyönyörűek a csajszikák!!! :lol:
Lehet hogy neked könnyebb mert ketten vannak és lefoglalják egymást???????

Chesti!!!!

Lencsilány gyönyörű!!!

Bibar!!!

Tényleg nagyon nagyon fius a "picúrkád" :lol: :lol:

Zsókuci!!

Nagyon nagyon sajnálom a rossz eredményt!! Pedig még a spontán babóba is biztam egy kicsit. Gondolkodtam még hogy még mitől lehet magas a süllyedésed de fogalmam sincs!! De azért te ne add fel és ha már elkezdted igenis járj a végére!!! Hátha meglesz az a góc!!!

Luki!!!

Szegény Falatka!! Nem elég a fülbevaló most még ez is!!! Remélem gyorsan rájönnek mi a baj!! Én szurkolok nagyon.

Most megpróbálok Döbrögiről feltenni egy két képet.

Később még jövök puszi mindenkinek!!

Kép
fiona66

Kép
Kép
Kép
Kép

Na sikerült

Kép
fiona66

Kép

Kép
fiona66

Sziasztok!

Ma Pesten voltunk fodrászoztam, és csak most jutottam gép elé.

Hú, nehéz úgy ez a "terhesen lehet-e szoptatni" dolog! Egyenlőre én sem tudom elképzelni, hogy elhagyjam bár nem is vagyok (sajnos) terhes. Képzeljétek, nekem már most többen mondják, hogy "Te még szoptatsz??" . Nem értem ez miért ilyen furi sokaknak. Igazából a nappalit már talán el is hagyhatnám, nálunk is az éjjel a "gáz". Van, hogy 4x is kéri és csak cicivel alszik tovább. Kapom a fasza tanácsokat miszerint hagyjam sírni, adjak vizet..én nem bírom sírni hagyni! Annyira szüksége van rám ilyenkor!

Zsókuci, ez már egy talány, mitől lehet rossz az eredményed! Szegénykém, én is hallottam a balesetről, nagyon sajnálom!!

Fiona, annyira aranyosan írsz Döbrögiről! Hiába már a 3. gyereked ,mégis tud neked gondot okozni, ugye? :lol:
Na, viccet félre téve, ez amúgy tényleg gáz, gondolom leszakad a hátad! Itt már én is a "hagyni kell" megoldás felé hajlanék.. :oops:

Lippa, annyira édesek az ikrek, a fürdős kép nagggyon tetszik!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Lippa
gyönyörüek vagytok mint mindig :wink: :wink: :wink:

Vicuska
nekem is mondták hogy éjszaka szoktassam le a ciciről és adjak teát stb,hát én sem tudom,ha cici kell neki miért ne kapja meg amig van tejem :shock: :shock: annyira édes ahogy szopizik,imádom azt a látványt :P mondjuk nem tudom ha 3szor kéne ciciztetnem akkor milyen idegállapotban lennék,de Lukival tegnap pont ezt beszéltük hogy fogzásnál ugye ez várható :oops: :oops: de jó hogy fodrászoztál,már nekem sem ártana:))

Zsókuci
kollegádat nagyon sajnálom,szörnyű az ilyen :oops: :oops:

Adri
örök izgalom a terhesség és utána is minden :oops: :oops: de megéri,és rendben lesz minden majd meglátod,élvezd csak a gyönyörü kismamiságot :wink: :wink:

Fiona
ez bizony már hiszti a javábol :shock: én sem tudok mást tanácsolni,talán tényleg kicsit hagyni kell őt,bár nem tudom hogy mi a megoldás :oops: :oops:
Bence nagyon nagy fiú már,az utcsó kép nagyon aranyos :lol: :lol: :lol:

Tegnap megkapta kisgolyóm az utcsú szurit,hős volt és nem sirt :lol: :lol: /vagyis nem az utcsó mert jönnek a nem kötelezőek/pontban 8 kiló most,de hála most leállt a hizás mert most 5 hét alatt csak 600 at hizott,múltkor meg ennyi idő alatt 1 kilót :lol: :lol: :lol: most már pihenhet egy kicsit :lol: :lol:

Lukikám
hivlak majd ha elaludtunk :lol: :lol: Kép nem akarok sok lenni de a legujjabb kedvenc képem:)))

bibar

Bibarkám

tünemény :lol: imádom :lol:
híjjá majd :D

Fiona

hú,ez tényleg fárasztó lehet.Aranyosak a képek :D

Vicuska

én sem értem de tőlem is többen kérdezték már hogy szoptatok-e még? :shock: Miért csak az első 6 hónapban szabad? :wink: :lol:

Kép
lukrécia

Fiona :)
annyira édes a kis Döbrögid!
Sajnálom, hogy cisztád volt, de szerencse, hogy le tudták szívni és nem kellett műteni (engem eddig mindig műtöttek ezzel)!

Bibar :)
köszi a bátorítást, mára kicsit megnyugodtam!
Szuper, hogy megvan ez a szuri is!

Vicuska :)
Jaj, én is szeretnék már fodrászhoz menni, főleg hogy melíroztatni szoktam, de eddig még nem mertem. Ti melíroztatok a terhesség első harmadában? Mert azt hallottam, hogy az elején ezt kerülni kellene!
adri1983

Adri

én melíroztattam de nagyon ritkán.Nekem az első 3 hónap ki is maradt mert feküdnöm kellett.Gyönyörű voltam de itthon két hányás közt pont remekül funkcionált. :lol:
Sztem ha még nem durva a fejed,húzd egy kicsit,bár a melírral nem mennek a fejtőre,a 12-ik hétig nem bizti hogy várni kéne. :D
Szorítok az UH-ra. :D

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Adri!

Melíroztatni lehet, de csak sapkával, mert azzal nem jut a fejbőrödhöz festék. (fodrász vagyok :oops: )

Én ma voltam uh-n. 6 mm-es petezsák látható, 2 hét múlva kell újra mennem.

Kép
nika28

Adri, én festettem végig a hajam! Semmi baja nem lesz a kicsinek!

Kép

vicuska2007

Nika, szuper, legközelebb már dobogni fog a kis szívecske is!! Olyan jó lesz, meglátod!!

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Nika
Gratula a kis petezsákodhoz! 2 hét múlva már szívhangocska is lesz :D Csak győzze az ember kivárni, mi?

Adri
Jaj, én is olvastam a rossz hírt. :( Engem mindig felkavarnak ha ilyet hallok... :oops:
Tudom, hogy nagyon nehéz, de próbáld elfelejteni az ilyen tragédiákat. Persze pont én mondom, aki szintén végig paráztam az első 12 hetet. :oops: Elárulom, hogy utána is mindig lesz valami, amiért lehet parázni pl.:genetikai uh, AFP stb. és ez csak rosszabb lesz, ha megszületik a manóka. De ez már csak így van jól! :D
Én ebben a kritikus időszakban - első 12 hét- rengeteg vígjátékot pl: 50 első randi és csöpögős romantikus filmet néztem. Szóval szétröhögtem magam és sírdogáltam ezerrel. :D :oops: És persze sokat sétáltam, pihentem. Én szinte állandóan tudtam volna aludni. :D
Ja és mivel én para voltam, én inkább az egész terhesség és szoptatás alatt nem festettem hajat. :D Így legalább megszabadultam végre a fekete színtől és visszatértem az eredeti hajszínemhez.

Agnese
De izgi, jövő héten Uh! :D :D :D

Zuzmó
Tényleg már nincs sok hátra, hihetetlen! :D Mennek a drukkok ezerrel!

Lippa
A lányok nagyon szépek és édesek! A fürcsis kép a kedvencem! :D :D :D
Hol lovagolnak a lányok? Mennyi idősen lehet szerinted először? Mi nagyon szeretnénk vinni Krisztikét.

Fiona
Örülök, hogy túl vagy a beavatkozáson. De azért még csak óvatosan!
Nálunk is 4 hónapos korban volt egy kis hisztike, amikor a játszószőnyegen volt. Próbálkoznak a Drágák. A "picit hagyni kell" megoldás működni fog. Kitartás! Amúgy Döbrögi nagyon édi! :D

Vicuska
Én is kaptam a megjegyzéseket és a tanácsokat a szopival kapcsolatban. Szerintem ezt a gyerekek tudják és meg is oldják. Kriszti is 11 hónapos koráig csak cicin aludt el és éjszaka is, a fogacska miatti sírásoknál csak cicin nyugodott meg. Majd, ahogy csökkent a cici iránti vágya és az 5 szopiból csak 2 lett megoldódott minden. Hirtelen nem aludt már el cicin, hanem magától a kiságyban, és ez így is maradt a mai napig délben és este is. Majd az éjszakai felsírásoknál már elég volt a cumi. Amúgy nem cumizik, de hajnalban megnyugtatja. Aztán pedig már este sem kellett a cici, csak cumizta, játszott vele és rágcsálta. Szóval elválasztotta magát. Tudják ezt a gyerekek és eddig minden felmerült problémámat maga, Kriszti oldotta meg. Jó Anya itt mindenki. Úgy is azt tesszük, ami a gyermeküknek a legjobb. Te is ezt fogod tenni, ahogy az ösztöneid diktálják! :D

Bibar
Oli nagyon keménykötésű kislegény. Nagyon jó a kép! :D :D :D

Puszi Mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Köszönöm a gratulációkat! :)
Valóban elég nehéz kivárni.....nekem ez az egy hét is hosszú volt! :)
nika28

Lippa
Tündériek a lányok mint mimdíg,lovaglós kép kircsi!

Fiona
Tényleg jó,hogy letudták szívni a cisztát,az enyémet is műteni kellett!Az a lényeg hogy már rendben vagy!Látom
nem hiába hívjátok bencét döbröginek :D ,de nagyon édi!!Kitartást a leszoktatáshoz!!Nem irigyellek!!

Adri
Én végig melíroztattam a hajam 2 havonta,ahogy a lányok írták az a lényeg,hogy a fejbőrödhöz ne érjen a festék4Egy ügyes fodrász ezt magától is tudja!

Bibar
Nagyon édi ez a kép :D
gabicsibe

Share
Még nem is gratuláltam a kis meglepi petezsákhoz! Nyugi, minden ok lesz. Legközelebb már a szívecske is dobogni fog! :D :D :D

A kullancs dolgot nagyon-nagyon sajnálom! :( :( :( Szerintem ettől mindenki retteg...
Amúgy az én dokim is azt mondta, hogy a szurit csak 2 éves kor után lehet beadni. Illetve beadható előbb is, hogy ha nagy a kockázata annak, hogy a gyerkőc fertőzött kullanccsal fut össze. Tehát nem az a lényeg, hogy a lakhely szerint mennyi a fenevad, hanem abból mennyi a fertőzött. Így ránk bízta a döntést. Szerinte mérlegelni kell az oltás kockázatát és a fertőzött állattal való találkozás esélyét. Mivel 2 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély, hogy az oltás mellékhatásai jelentkeznek. Hát nem tudom, még gondolkozunk rajta.

Kép

Kép
motné

Zsókuci drága,
úgy sajnálom, hogy nem lettek jók az eredményeid... :cry: Nem akarsz megpróbálkozni a természetgyógyászattal? Lehet hogy egy íriszdiagnosztikával ki lehetne deríteni mi okozza a gyulladást... Csak egy tipp ám, én sem vagyok nagyon otthon ebben, de hátha! A kollégádat nagyon sajnálom. :cry: Hallani nem hallottam, de rákerestem a hírre... Szörnyű...

Share,
de jó! Nagyon gratula a kis petezsákocskádhoz! :D Reméljük kiscsaj lesz belőle, ugye? :wink:

Agnese,
gondolom neked is mehet a drukk egy kiscsaj érdekében, ugyi? :wink: Vagy inkább még egy olyan gyönyörű kissrác, mint Milo? :wink:
Köszönöm a dícsérő szavakat. Nem ilyen barna ám a Zsófi baba, csak valahogy a fényviszonyok hozták így... :D

Lippa,
a csajokat meg kell zabálni!!! Az a fürcsis kép, meg a kidudorodó kis popsikák... áááá.... tüneményesek! :D :D :D

Fiona,
édes a kis Döbrögid! :D Hiszti korszak? Nem egyszerűű... Kitartás!!!

Bibar,
tuti nagyon a kép!!! 8 kiló?? Atya-gatya! :D

Luki, Vicus,
reménykedem én is, hogy minél tovább tudok szoptatni... Nem is értem ezeket a kérdéseket... Az a lényeg, hogy legyen tejcsi, a baba meg majd tudja, hogy meddig van rá szüksége, nem? Igaza van Motnénak :D

Nika,
gratula a petezsákhoz! :D Fantasztikus lesz majd, amikor a kicsi szívét is hallod! Én úgy bőgtem... :D

Gabi,
írok majd privit, de jövő hét neked jó lenne? Mondjuk a Burger King-nél? Csak lenne jó idő, akkor könnyebben kimozdulnánk mi is... :wink:

Csajok,
ha érdekel benneteket a blogom, tudok priviben elérhetőséget és jelszót küldeni hozzá! :wink: Nem akarom teljesen nyilvánossá tenni, mert sok benne a családi és barátokról készült kép is... :oops:

Kép

Kép
mamm

Mamm
engem érdekel,küldheted nyugodtan :wink: :wink:

Gabicsibe
hogy vagy?hogy birod a nagy pocid?

Motné
köszi,hát tényleg keménykötésü legényke :lol: :lol:

Lukikám
hivlak majd,mostanában kicsit alszik csak,addig sétálok vele ugyhogy most ő is beszélget majd veled szerintem :lol: :lol:

jövö hétre 30-35 fokot mondanak,jön a kánikula,kérlek irjátok meg már hogy kinek miben alszik a babája :oops: :oops: nálunk most éjszaka 23 fok van,és annyira tanácstalan vagyok hogy meddig vetköztethetem/parapiri vagyok tudjátok/mondjuk vékony hálószák alá ti mit adnátok????elöre is köszi a segitséget :wink: :wink:

bibar

Bibar
Télen rövid ujjú body, zokni, pizsi és hálózsák. Ahogy jobb idő lett mi a body-t és a zoknit elhagytuk. Ahogy bejött ez jó idő, nálunk 24-25 fok van. Nagyon brutális! Kriszti ebben a szerkóban beizzadt teljesen, a nyakánál állt a víz. Így úgy döntöttem, hogy pizsi le és hosszú ujjú body, zokni és hálózsák. Így nyugodtabban aludt, nem volt melege és nem izzadt.
De most én is elbizonytalanodtam, hogy ha jön a kánikula hogyan tovább, mit vegyünk még le.

Szóval Bibar által felvetett kérdésben engem is érdekelne a véleményetek! Tudtok ajánlani ill. Ti hol veszetek nagyon vékony hálózsákot? Mi csak tél óta hálózsákozunk, Chesti ajánlásával. Tavaly még takaróztunk, amikor kicsi volt Kriszti. Akkor még nem mozgott, mint a sajtkukac, nem takarózott ki és nem fázott. Szóval nem tudom, hogy nyáron is hálózsákozzunk-e és mit adja alá, vagy olyankor elhagyjuk.

Kép

Kép
motné

Én is csatlakozom a hogyan öltöztessük a gyereket kánikula idején kérdéshez. Nálunk éjjel 25-26(!) fok van a hálóban (Soma is itt alszik), egyelőre rövidujjú bodyt és hálózsákot+vékony takarót adok a kicsire. Lehet, h már ez is sok?! Nem tudom. Képzeljétek a hét elején így is a doktornéninél kötöttünk ki, mert Somám mellkasa, nyaka és válla tele lett kiütésekkel. Kiderült, hogy a meleg okozta a kiütéseket, merthogy túlöltöztettem a kicsit :oops: :oops: :oops: Szóval nekem már az is gondot okoz, hogy ha levegőzünk, mennyire öltöztessem fel... NAgyon féltem, állandóan takargatom :roll: :roll: :roll:
ballagyo

Melegben alvás:

rövid ujjú body + vékony pamut hálózsák, kánikulában pelenka és a hálózsák.

Nagyon jót vettem egy helyi bababoltban. Póló-anyagú, 100%pamut.

Egyelőre egy pamut rugi és body megy, mert a hálózsák már meleg volt bodyval. Betakarom, de mindig lerúgja. :roll:

Kép
Kép
share

Köszönöm mindenkinek a gratukat és a drukkokat!

Mamm, emlékszel még a csajszis óhajomra? :wink: Majd meglátjuk. Egészség, ez a legfontosabb. Most aztán tényleg mindegy a neme. Máténál még iszonyat vágytam fiúra, és teljesült is, bár egy kislányt se hagytam volna ott. :wink:

Továbbra is tartom, Máté minden rosszat összeszed. Rosszabbodott az állapota, így kap antibiotikumot. Éjszaka nagyon kínlódik a köhögéssel. Ráadásul lett egy afta a szájában, emiatt az evés sem megy igazából, csak elkéri, de nem esik jól neki. Iszonyat nyüszi van.
Anya pedig fáradt, jó kis párosítás vagyunk.

Szopizás vs. elválasztás: nem akarom elválasztani, ha nem muszáj. Ő még nem érett rá. Agnese szavaival élve, cicista.

Zuzmó, szerencse, h Jázi jól viselte az elválasztást. Máté nem szopik annyit, h elvenné a tápanyagot. Amúgy sem a babától veszi el, hanem tőlem. Első a baba, második a szopi, a harmadik vagyok én az ellátási sorban.

Mióta az utrót használom, már nem fáj a hasam. Csak reggel és esete kér, valahogy érzi, h változás történt. Amint érzem, h valami nem stimmel, azonnal lépek, és leállunk, de akarok Máténak adni egy esélyt, ha akar még, szuszmákoljon.

Agnese, tandem szopi izgi lenne. Fejés miatt nagyon pártolom én is. :wink:

Estrella-val mi van? Tud valaki róla valamit?

Kép
Kép
share

Ballagyo, takarót én elhagynám már az alváshoz. Bár babája válogatja. Nálunk kiderült, h Máté azért alszik rosszul, mert melege van, ha még takarót is kap a hálózsákra. Kipróbáltam, hogy csak body+hálózsák, és azóta jól alszik.

Utcára: rövid ujjú + vékony hosszú nadrág. Egyelőre nem merem a rödignacit, bár volt már 1-2 melegebb nap, amikor abban volt. Mindig van nálunk vékonyabb kardigán és egy mellény, ha hűvösebbre, szelesebbre fordulna az idő. Vékony vászon sapi (2 db -egy fület védő és egy "fejrenyomós"). Ha tényleg itt a meleg, kisebb babáknak body és sapi és kész, persze naptól védeni őket. Nagyobbaknak póló + rövidnaci. Kánikulában úgysem vagyunk kint, ha muszáj, akkor egy póló is elég. Sapi kötelező!

Kép
Kép
share

Estrella április 24-én jelentkezett be utoljára. tudja valaki az elérhetőségét?

Kép
Kép
share

Share,
Gratula a petezsákocskához! :D
Nem tudom mi lehet Estrellával, az iwiwen volt fent, mert az üzenőfalon láttam üzit tőle.

Erika,
Csini kismami vagy! A lurkó is szépen növöget!

Lippa,
Annyira gyönyörűek a csajszik, azok a fürtös hajak!

Motné,
Örülök, hogy Krisztina királynő meggyógyult!

Adri,
Igen, olvastam a másik topicon mi történt. Sajnos megtörténhet a baj, és nem nagyon lehet ellene mit tenni. Hidd el később is ugyanúgy fogsz aggódni, mindig lesz miért. :oops: Én még mostanában is van hogy aggóddom, most pl azért mert nem mozognak annyit a picurok tegnap óta, és ez nagyon idegesít, remélem nincs semmi baj.
Megy neked a drukk keddre, bizti minden rendben lesz, csak optimistán!

Bibar,
Hogy mennyire jó ez a kép! És már 8kg, az szép kis súly! :wink:
Én ugyan nem vagyok még gyakorló anyuka, de pont szerdán volt kint a védőnő nálunk, és kérdeztem az öltöztetéssel kapcsolatban, meg hogy majd miben aludjanak. Ugyanazt mondta mint Share, a melegben egy rövid/hosszú ujjú body és takaró vagy hálózsák, mert valószínűleg a kettő együtt már sok. Kintre pedig ha jó idő van rövid/hosszú ujjú body és ujjatlan rugi, ha nagyon meleg van, akkor csak napozó v. rövid ujjú body + takaró.

Mamm,
Engem érdekel a blogod! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Én is aggódom Estrelláért!
Remélem jól vagytok és minden rendben van! Hiányolunk Benneteket!

Kép

Kép
motné

Sziasztok!

Gyors hozzászólás öltöztetéshez :)ű
A legjobb szó a rétgesen. Abból mindig lehet levenni vagy feladni rá. :) Rövid újj bodyra hosszú újju poló, rá lehet arra adni cipzáras vagy gombos felsőt, alul mi már bevetettük térdnacit ami vékonyanyagú, előző képeken abban van a csúzdás képen, arra adok nadrágot, vagy kertészfarmert. Ezekez azonnal le vagy fel lehet venni.
Babakocsisoknál pedig nagyon egyszerűen takaró a lényeg! :) Felül kell csak tényleg figyelni hogy könnyen levehető-ráadható felső legyen. A takarót meg vagy ráteszed vagy nem. Azt mondják a dokik-védőnők mindig eggyel több ruha legyen a babán, mint ami rajtad van.
Nálunk este 21-22 fok van, igy rövidújju body, vékony zokni, rugi, és hálózsák.
Motné vékony zsákot szinte mindenhol lehet venni, akármelyik bababoltban, de pl tesco, auchan és társaiban is kapható. Lényeg h 100%-os pamut legyen.

chesti

Sziasztok!

Mamm!
Engem is énekelne.

Lányok!

Nálunk múlt héten 27 fok volt a tetőtérben, rövid ujjú bodyban és vékony zokniban aludtak jól a csajok. Kisérleteztem egy darabig, de ez jött be, hajnalban derékig betakartam őket egy vékony pléddel.
Most body + vékony hálózsák van.

Judit

jucicuki

Estrella-val váltottam emailt. Jól vannak, csak Dóra baba nagyon lefoglalja az idejét.

Kép
Kép
share

Sziasztok csajszikák.

Látom majd mindenki bajban van az öltöztetéssel.. Naná hogy én is!
Pedig megfogadtam hogy nem fogom túlöltöztetni Döbrögit de mindig sikerül.
csak egy réteggel kell többet ráadni mint amennyi rajtunk van. Most a kinti sétára gondolok. csak annyit kell rászámolni hogy ők a babakocsiban nem mozognak.
Én nem szeretem a hálózsákot mert a lábacskái mindig belegabalyodnak. Mi úgy vagyunk hogy rövid ujjú body és vékony pamut kezeslábas pizsi. Azt én jobban szeretem. Ja és kicsit vékonyabb pléddel takarom be.

Képzeljétek ma azt vettem észre hogy sokszor kapkod a bal fülecskéjéhez. Kicsit megnyomkodtam neki mire sirva fakadt. Képzeljétek fáj a füle a drágámnak!!! :cry:
Persze ezt este vettem észre :roll:
azonnal hivtam a doktornénit hogy most mit csináljak. Ugynézki a hallojárata van begyulladva a drágámnak. Mivel ugy szoktunk fürdeni hogy általában belemegy a viz a fülébe. Nem tudtam hogy nem szabad hogy belemenjen a viz :oops: Olyan ostoba vagyok :evil:
Adtam neki nurofent és holnap megmutatom a dokinéninek.
Annyira sajnálom a picikémet. Csak az a baj hogy a hisztileszoktatás kellős közepén tartunk! így most hogy hagyjam sírni?????
Teljes tanácstalan vagyok!!!
Most megprobálok egyedül felrakni egy fotot hátha sikerül :wink: Kép

Álmos a Döbrögi.
Kép

Kis mafiózó :lol: :lol:

Puszi mindenkinek

Kép
fiona66

Share, Agnese! Csak most olvastam vissza, hogy milyen csodadolgok történnek itt. Nagyon nagy gratula nektek! Fantasztikus!!

Fiona! Nem tudom, hogy álltok a "hisztivel", de szerintem ez gyerek függő, hogy ki mennyit szeret kézben lenni és én például azzal az állásponttal értek egyet, hogy a gyereknek természetes igénye, hogy testközelben legyen, ami ugye a kézben levéssel megvalósul. Az én fiam szintén nagyon kézben levős, ezért mi nagyon sokat kendőzünk még most is. Vásárolni is úgy megyünk, hogy kendőben van és tolom a babakocsit - kvázi bevásárlókocsiként funkcionál. Minden nap estefelé sétálunk is úgy hogy ő a hasamon kendőben ül, így szeret a legjobban nézelődni és így soha nem nyüszög. Én nem hiszem, hogy ez elkényeztetés, mert nem úgy volt, hogy mindig szépen csendben feküdt és mi direkt felvettük hogy hátha elkezd nyüszögni, hanem pont fordítva: volt egy igény amit így tudtunk kielégíteni. Szerintem fogadd el, hogy ő igényli a közelséget és tudom néha nagyon nehéz, de pár hónap és egyre kevesebbet fogja kérni, hogy felvedd. Benedek most hat hónapos és tényleg egyre többet játszik egyedül is, mindemellett még most is sokat vágyik kézbe, főleg ha kezd fáradni. Kitartás! Majd írd meg mi a helyzet.

Velünk az történt, hogy hat hónapos lett Ben és elkezdtünk neki "enni adni", ahogy anyukám mondja, mintha eddig fotoszintetizált volna :) szegény. Alma van a menün és ha érdekel valakit itt egy videó a legeslegelső falatról
http://www.dailymotion.com/juhabenedek/ ... lcs_people. Második nap nagy örültem, hogy 5 kanállal megevett, aztán kiderült, hogy szépen beraktározta a szájába, ahogy etettem és a végén az egészet egyszerre köpte ki, de ma már 40 grammot evett meg, szóval haladunk.

A másik dolog, hogy a születés hetén elvittem Benedeket egy ingyenes állapotfelmérésre és azt mondta a gyógytornász, hogy túl feszesek az izmai. Az már nekem is feltűnt, hogy annyira nem szeretett hason lenni és, hogy sokat "repült" - széttett karokkal kalimpált - de mikor mondtam a védőnőnek, az jó szokásához híven annyit válaszolt, hogy minden gyerek más és nem kell aggódni, nincs semmi baja. A gyerekorvos mondta még korábban, hogy feszes a csípője, de majd megjavul az magától. Aztán mikor a babaúszáson is azzal jött a nő, hogy ennek a babának feszes a háta úgy döntöttünk elvisszük Dévény tornára, ahol ma voltunk először és közepesen súlyosnak ítélte meg a tornász, én csak azt nem értem, hogy annyiszor látta már orvos, eddig miért nem szóltak, hogy vigyük el ide. Én régebben azt hittem ez csak koraszülötteknek van ezért eszembe se jutott, kicsit mérges vagyok, hogy hamarabb is hozhattuk volna. Azt mondta a tornász, hogy a túlhordás miatt és/vagy a szülés közben lehetett egy rövid oxigénhiányos állapot és emiatt feszesek az izmai. Nagyon örülök, hogy elmentünk és fogunk járni hozzá, mert annyi jót hallottam erről a tornáról azóta, hogy tudok róla.

és végül egy kép
Apa volt Angliában és hozott Benedeknek egy angol mezt meg egy Chelsea labdát :)
Kép
gombahölgy

Gomba, nagyon édes a futbalista nagyfiad :lol:

Orvosokról csak annyit, hogy mi koraszülöttek vagyunk, de nekünk sem mondta senki, sőt azt mondták, hogy minden rendben a csajokkal, ha nem kezdek el utána nézni a dolgoknak, nem tudom, ma hol tartanánk.
Járjatok bőszen, meglátod segíteni fog!

Puszi!

Judit

jucicuki

Gomba

nagyon ügyes Beni és GYÖNYÖRŰ!!!!!!

Kép
lukrécia

Bibar

má megint itten garázdálkodol Te is???

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, jöttem "eröt gyüjteni " a fagyibabás beültihez! :)

És persze gyönyörködni! :) :)

Nagyon szépek a babók, gratulálok mindenkinek!
nellike

Szia Nellike!
Küldöm ez energiákat. :lol:

Kép
Kép
share

MAMM
Nekem bármelyik nap jó elvileg :D

Bibar
Köszi már nehezebben birom mint eddig!Az ágyból felkelés ami nehezebben megy és persze már félórás séta után fáj a hüvelyem ahogy Boti nyomja.
Jó volt a kérdésed,mert még meg sem született a gyermekem és már most azon parázok hogyan öltöztessem!Így legalább okosodtam előre egy kicsit :D

Gomba
Nagyon édes ebben a szerkóban :D

Fiona
Szegény Döbrögi :( jobbulást neki!!

Chesti
Kép

Képzeljétek szombaton megtartottuk az utolsó kerti partinkat(egy darabig :D )És hát egymástól függetlenül közölték a barátaink,hogy látszik rajtam hogy már csak egy pár napom van hátra.Puffadt az arcom,olyan a szám mint ha kollagénnel töltettem volna fel :shock: na igy kikerekedtek a szemeim.
gabicsibe

Gabi, húha akkor be fogsz előzni, hallod? :)
Állítólag az arc elváltozása már nagyon szülés-közeli állapot...

Szerintem az én fiam is "leszállt", mondjuk itt volt az ideje. Feszegeti rendesen a lenti régiókat... kiváncsi vagyok, mint mond kedden a dokim...

Kép
elan

Chesti
boldog névnapot kivánok :lol: :lol: :lol:

Gabicsibe,Elan
de szuper,akkor babázunk nemsokára :P :P

Nellike
nagyon drukkolok neked,mostanában elég sok fagyis sikerült ha jól láttam :wink: :wink: remélem neked is fog,majd ird meg nekünk mindenképpen :lol:

Lukikám
ma 4 kor keltünk :shock: :shock: :shock: most visszaaludt,én annyira nem vagyok jól,rázott a hideg egész éjszaka most meg hányingerem volt :cry: :cry: és közben ezerrel fáj a derekam,annyira nehéz már ringatnom az én kisfiamat :oops: :oops: legszivesebben lefeküdnék és aludnák egész nap :oops: :oops: na ennyit a panaszkodásról....mindjárt kel és esszük a fini alma öszibarit :lol: :lol: :lol: puszillak

bibar

Gomba,
Milyen ügyi Benedek, szuper jó a videó! :D

Nellike,
Remélem hamarosan kismamiként írsz majd ide!

Gabi, Elan,
Hű, kíváncsi leszek kinek mikor lesz eksön! :wink:
Mi szerdán megyünk dokihoz, meg ctg-re, már izgatott vagyok mi lesz. Egyenlőre nem érzem úgy, hogy jönnének, de hát ki tudja. Gyoran le is kopogtam! :lol: Még szeretnénk a 38. hétig húzni. Azért elég rendesen parázok már! :shock: :roll: :oops: Ti nem?

Chesti,
Utólag is boldog névnapot neked!
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Luki,Juci,Motné,Adri,Fiona,Vicuska,Bibar,Gabi,Mamm,Rebe(remélem nem hagytam ki senkit :roll: ) nagyon köszi a dícséreteket aranyosak Vagytok :D !

Adri hát igen,nem sarokban ülős típus egyikük sem,de ez így van jól :) .Drukkolok nagyon a holnapi uh-hoz,biztos minden rendben lesz,várunk majd a hírekkel.Ja egyébkénz én is melíroztattam a hajam a terhesség alatt.

Fiona tényleg lefoglalják egymást(kivéve ha veszekszenek),így nem lehet okom panaszra.Voltatok doktornéninél,hogy van a kis Döbrögi?Képek nagyon jók!Sajnálom a cisztát de annak viszont örülök,hogy már megszabadítottak tőle.

Bibar,te jó ég már túl vagytok az utsó kötelező oltáson :shock: ?Nem semmi,hogy megy az idő.Hintázós(ugye hinta?) Oli gyönyörűséges!

Vicuska nem kapunk új frizkós képet?

Nika gratulálok a 6 mm-es petezsákhoz :D !

Motné örülök,hogy meggyógyult Krisztina hercegnő.Nem tudom mikor érdemes elkezdeni a lovaglást,mi fél évvel ezelőtt már próbáltuk egyszer,de még nem mertek ráülni(mondjuk Lilla még most sem).Nem járunk még komolyan lovagolni,ez a kép a Maci parkban készült Veresegyházon.

Mamm engem is érdekel a blog,várom az elérhetőséget :wink: .

Gomba látom már készültök a foci eb-re,nagyon-nagyon jó a kép :) .Jól tettétek,hogy elvittétek Bent Dévény tornára,azért tényleg bosszantó,hogy ennek így kellett kiderülnie :twisted: .Nagyon édes az első falatos videó!

Nellike küldök Neked sok-sok erőt a beültihez,drukkolok nagyon!!!

Gabi tényleg azt mondják,hogy ha az arc kezd deformálódni,akkor már nagyon közel van a szülés.Mindennap kérünk szépen helyzet jelentést!

Mindenkinek puszi!

Lippa

lippa

Rebe, jaj dehogynen. Tele a gatyó, csíp a gatyó, ahogy egy nagyon kedves barátom szokta mondani :lol: Én június 6-ig legalább szeretném kihúzni, maximalista vagyok? Megpróbálom holnap megbeszélni a dokimmal, hogy ne időzítsük korábbra a császárt, én még szeretném, ha egy darabig még 2in1 maradnék, ennek összes előnyével és hátrányával együtt.

Kép
elan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?