Jó reggelt!
Manó! Gratula vizsgádhoz. Elismerésem, hogy gyermek mellett, tudsz tanulni. Én nem tudnék bizti. Eredmény hirdetés, mikor várható?
Bár, talán ez nem is olyan fontos, lényeg, hogy görbüljön!
szoptatás témához: Én úgy tudom, hogy a szoptatás következtében kialakuló méhösszehúzódások, megindíthatják idő előtt a szülést, ezért az utolsó két hónapban nem ajánlatos a szoptatás. Kíváncsi vagyok, majd a dokid milyen véleményt mond.
Cumizás: Nálunk Brigittám nem cumizott. Nem kérte, nem adtam. Öcsike viszont első pillanattól kezdve, szopja újját. Neki próbáltam cumikát újja helyett, sikertelenül. Néha rágja, ráharap a cumira, és húzza a szájából, mint "kutya a lábtörlőt" . És aztán elhajítja. Rájött, hogy az újjacskája sokkal finomabb, és mindig kéznél van.
"idegenekhez" való szoktatás: Brigitta 2 hós korától kezdve heti egy délelőttöt Mamával, vagy sógórnőmmel töltött. Illetve, néha alkalmanként a Dédinél is otthagytam. Nem azért, mert dolgom volt. Ennek okai: Ők is imádják a gyerekeimet. Mamának első két unoka. Dédinek sok unokája van, de csak az én gyerekeimet látja gyakran. Olyan örömmel fogadják, és hatalmas szeretettel veszik körbe őket. Fontosnak, tartom, hogy érezzék fontosak a számunkra, és nem akarom kizárni életünkből őket, még akkor sem, ha vannak dolgok, amikről eltérően gondolkodunk. (határozottan kijelentettem, mit ehetnek, mit nem a gyerekek /folyamatosan tömték volna csokival édességgel a 1-1,5 éves gyereket/ milyen ruhát adhatnak rá, mikor kell neki ágyba kerülni...)
És jó, hogy néha elmehetünk, bálba, vacsorázni, vásárolni... van hol hagyni a gyerekeket, és tudom, hogy jó helyen vannak, nem tanulnak rosszat, vigyáznak rájuk, és gyerekek is jól érzik magukat. Nem sírnak, mikor ott hagyom őket. Bármikor adódhat, olyan váratlan helyzet, amikor nem viheted magaddal a gyermeket, és vannak dolgok amik könnyebben, és gyorsabban elintézek egyedül, mint két gyerekkel.
Azt gondolom, hogy így megtanulták, "anya néha eltűnik, de visszajön értem..." Bölcsöde kezdéskor pedig ez előnyünkre vált, mert mondhatni, könnyen beszoktunk Brigittával.
Na, már megint sokat írtam. be is fejezem, mert "rám untok"