Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Lenn vagyunk Szolnokon, végre nézhetem a Dr. House-t erre kifogok egy olyan részt, amit pont láttam :roll: :twisted: (jó esetben 4-ből látok 1-et)

KépKép
KépKép
lindicita

Na, akkor én is "panaszkodom" egy sort. A héten eddig minden nap dokinál voltam, hála ennek a hülye új rendszernek. Hétfőn elmentem fogorvoshoz, mert nem bírok egy jóízűt ásítani, mert fáj az egyik oldalon a szám, gondoltam a bölcsességfogam. Hát a fogdoki szerint a fogamnak semmi baja (szerencsére egyiknek sem, pedig ezer éve nem voltam nála). De mondtam neki, hogy segítsen kideríteni, mi lehet ez, mert baromi kellemetlen. Na, akkor ballagjak el a házidokihoz, attól kérjek az sztk-ba fogröntgenre beutalót. Szóval hétfőn fogdoki, kedden házidoki, szerdán sztk. Ahol megcsinálták a rtg-t, aztán mikor kérdezem, hogy mikor lesz eredmény, rámnéz a nő, hogy hol a cd? Mondom, micsoda? Hát, ők cd-re másolják ki a felvételeket, úgyhoxg el kellett húznom a legközelebbi boltba cd-ért, majd vissza az sztk-ba :roll:
Na, de kedden, ha már kinn voltam a házidokinál, több legyet akartam egy csapásra ütni, ezért Bajni kuki gondjára is kértem megoldást, azt csütörtökön fogják megcsinálni, úgyhogy holnap a kis cd-mmel megyek a fogdokihoz, aztán Bajnival a kukidokihoz.
lindicita

Zsan,
én se értek hozzá, ezt csak hallottam
viszont a tv-ben egyszer láttam pet palack feldolgozót, ott a futószalag mellett emberek álltak és leszedték a palackokról a nem odavalót, de tényleg nem tudom
én pet palackot meg üveget gyűjtök külön, ezeket mindig, a többi, csak ha sikerül, ez is több, mint a semmi

Ancsi,
++ kitartás anyóshoz

Kép

Kép

:D
szrekuc

Na, meg ha már így belejöttem a dolgokba, kértem beutalót a köldöksérvemmel kapcsolatban is. Már nagyon zavar, és most már Bajni is lassan abbahagyja a szopit és túl akarok lenni rajta. Ráadásul most jön a kritikus hónapunk, de a doki szerint egy harmadik (esetleges harmadik) baba előtt ezt mindenképpen meg kell csinálni. Egy plasztikai sebészhez adott beutalót, hogx az biztosan szépen meg tudja műteni. Na, ma el is mentem hozzá, de a doki kiábrándított, hogy a köldöksérv nem olyan egyszerű, mint akármelyik másik sérv, és ő ezt nem is tudja megműteni önmagában, de ha megcsináltatom a hasplasztikát, akkor meg tudja oldani. És akkor mondtam neki, hogy nekem a háziorvos olyan egyszerúen elmagyarázta, hogy csak egy pici metszés csinálnak rajta, oda a hasfalhoz valami hálót tesznek,a köldöktömlőt visszateszik és lezárják az egészet. Na, azt mondta, hoyg ez nem így múködik. Ha sima sebészhez megyek, az kivágja a köldököt, elzárják azt a köldöktömlőt, aztán összevatják a hasat, így nem lenne köldököm, csak egy vágásom ... Aztán mehetnék plasztikai sebészhez, aki csinálna egy új köldököt ... Aztán jól megmarkolta a hasam, hogy hát azért onnan lenne mit kivágni :) e mondtam neki, hogy én viszolygok attól, hogy a hasam kerezstben fel legyen vágva, meg hát 360.000.-ft-ot is sajnálnék rá.
Viszont valami megoldást minenképp kellene rá találni.
Addig-addig csűrtük-csavartuk a szót, míg kitaláltuk, hogy beutalóval majd befekszem a kórházba tb támogatott köldöksérv műtétre, a sebész megcsinálja a sérv műtétet, aztán ő veszi át a stafétabotot és ő fogja hasplasztikával befejezni a műtétet. Aztán kérdeztem, hogy így mennyit kell neki fizetnem, és ő meg azt mondta, hogy ő ilyenkor nem szokott konkért összeget mondani, adjak annyit, amennyit gondolok. Hm. :roll:
Nagy dilemma, de monsjuk hogy néznék ki egy köldök nélküli hassal :?

Hát, ezek történtek velem. Illetve kihagytam a pénteket, mert ha holnap kiderül, hogy nem a fogamtól fáj az arcom, akkor megyek tovább a fülemet megnézetni, bár a házidoki szerint az is lehet, hogy csak ott valami izületi gyulladásom van. :?
lindicita

Szrek! Amikor még a X.kerben laktunk saját szememmel láttam, h egy helyre öntötte a kukásautó mindegyik konténert. Akkor ha van is lehetőség vajh tényleg megvalósul?
s szelektív gyűjtés megszervezésén én is gondolkodtam. hááááááááát, kis utánanézés és infószerzés után feladtam :( . ezt inkább cégnek vagy önkormányzatnak lehetséges.
s én is a sok kicsi sokra megy-ben hiszek :lol: 8)

Deni! tesó kell :lol:
s köszönöm a rugósjátékos hszt is

Ríd! minden oksa nálatok?

Curse! legalább kijött :wink:

Ancsi! anyóshoz ++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Lindi! dokikörút :roll: és +++++++++
gödibarbi

Szerintetek ez a Bodies kiállítás nem iszonyú?
Mondjuk én eleve nem bírom az ilyen látványt, de ettől függetlenül, mégha az emberek életükben maguk jelentkeztek is "modellnek" vagy preparátumnak, és még ha az egész szinte már teljesen műanyag a preparálástól, akkor is nem durva, hogy egy valaha élt ember testéből kiállítási tárgy lett és meg lehet nézni? :shock: okádós szmájli ráadásul a magzatok biztos nem maguk jelentkeztek (bocs)
vagy én reagálom túl, hisz a biológia szertárban is ott figyelnek a küblik meg az egyetemen is van boncolás stb - de mintha az valahogy mégsem ez lenne
jááááááááj
bocs, úgy látszik, ma ilyen napom van....
indexen, aki nézegetné a kiállítás képeit, megtalálja

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Újra itt vagyok. Csak az utóbbi két nap történéseit olvastam, ami kimaradt az elmúlt hetekben, azt már képtelenség behozni.

Szelektív hulladékgyűjtés témához nekem is van egy észrevételem. 10 évvel ezelőtt láttam német vendéglátóimnál, hogy a papír, fém, műanyag hulladék mellett, még a zöldségek, gyümölcsök felesleges részeit is külön gyűjtötték. Jópofa szemetesük volt, három rekesszel. Akkor még eléggé gyerekcipőben járt nálunk a szelektív hulladékgyűjtés, nekem is furcsa volt, hogy ennyi energiát fordítanak rá. Ha én ezt akkoriban itthon is megvalósítottam volna, szerintem nem is tudtam volna hová vinni a szemetet (esetleg a MÉH-be). Most meg egyre több helyen jelennek meg a színes konténerek, csak a kultúráltság, környezettudatosság terén vannak még nagy hiányosságaink. Sajnos én is láttam már, hogy a különböző tartalmú konténereket egymás után ürítik bele egy egyterű szemétszállítóba. Ennek így nem sok értelme van. Az üzemeltetőnek biztosan olcsóbb az egészet a szemétlerakóba vinni, mint a telephelyén tárolni, majd feldolgozásra továbbszállítani. A lakosság részéről meg sokan a szelektív konténerek segítségével szabadulnak meg a saját kukájukba már nem férő szeméttől.

Rilye!
Megkaptad már a hordozókendő használati útmutatóját? Csak azért kérdezem, mert egy hete kérte tőlem egy ismerősöm, akinek pdf formátumban elküldtem, így neked is tovább tudom küldeni, ha szükséges.

Ancsi!
Amikor vendégségben vagyunk a férjem szüleinél, a mi nagyobbik fiúnk is fel szokott pörögni. Ugrál, kiabál, csupa veszélyes dolgot tesz, fel akarja hívni magára a figyelmet. Mindez abból fakad, hogy a kicsi aránytalanul nagyobb figyelmet, szeretetet kap, mint a nagyobbik. Egyszer volt is a férjem édesanyjának egy freudi elszólása, amikor a 6 hónapos kicsit ringatta: „Úgy szeretem ezeket a kis apróságokat, amikor még ilyen kis magatehetetlenek!” A nagyobbik fiam meg - pechére - már kinőtt ebből a magatehetetlen korból. Többször kértük, hogy elsőként a nagyobb gyerekkel foglalkozzanak, őt is simogassák, puszilgassák meg, ha a kicsit babusgatják, de sajnos nem szokott a dolog működni. Ilyenkor hiába vonom magamhoz a nagyobbat, a nagyszülők figyelmét, szeretetét szeretné magáénak tudni. Nem lehet, hogy Lencséd is hasonló helyzetben van? A kis védtelen, aprócska Adrienn óhatatlanul a figyelem középpontjában van, míg Lencse már az életkorából adódóan is önállóbb, önálló akarattal rendelkezik. A nagyszülők kontroll nélkül szoktak olvadozni a kicsitől, és nem gondolják végig, hogy ez milyen rossz a nagyobbnak. Kérd meg esetleg anyósodat, hogy mesével, bábozással szerelje le Lencsét, töltsön vele több időt, ha ott vagytok! Nálam is működik, hogy túlpörgetett, visítós, testvérharcos szituációban (ha van erőm 10-ig számolni), leülök az ágyra, és halkan mesét kezdek olvasni. Aki sivalkodik, az nem hallja a mesét, így nagyon gyorsan csend szokott lenni. Lehet, hogy nálatok korántsem az a probléma, mint nálunk, de azzal neked is segít az anyósod, ha Lencsinek szenteli a figyelmét, amíg nála vagytok. Nehéz ezekből a játszmákból okosan, sérülések nélkül kilépni, még nehezebb nem is bevonódni. Nem irigyellek.

Lindi!
A köldöksérvednek mik a tünetei? Lehetséges, hogy valaki nem tud róla, hogy van neki?

Üdvözlettel:
zsini
zsini

Szelektív gyűjtés: a múltkor a HUMUSZ vezetője, vagy kije nyilatkozott a tévében, hogy az nem igaz, hogy a szelektív hulladékot egybe ürítik. MInden nap másikféle konténert gyűjtenek be az egyterűbe, nem az összeset. És ha valaki mégis olyat tapasztal, hogy az összes konténert egybe ürítik, az hívja fel őket, mert akkor ők azt kivizsgálják!
Én is csak nem olyan régóta kezdtem el a műanyag palackokon és az üvegen kívül is szelektív gyűjteni. Valahogy rákaptam, hogy a konténerekbe nem csak azt lehet dobni. Azóta tényleg odaviszem a papírt, a konzervdobozokat és minden más műanyagot is. A tejes dobozokat is kiöblítem és bedobom. Mindig, mikor megyünk sétálni, bepakolom a babakocsi aljába és a konténerek felé megyünk, bedobom. Így nem gyűlik össze olyan sok egyszerre. ÉN is leáztatom a címkéket, ha tudom, de pl. van egy csomó minden, amiben bizonytalan vagyok, hogy hogyan kell bedobni, és hova. Azt meg tudom, hogy ha szennyezett lesz a konténer, akkor az egész megy a levesbe, nem tudják felhasználni. Próbáltam megnézni az interneten, de végülis nem találtam infót a kérdéseimre. :roll:

Ancsi: hát abszolút megértelek. Én biztos ugyanilyen nehezen viselném a dolgot. Ez a halálom, mikor bárki megkérdőjelezi, hogy én milyen anya vagyok. Még a férjem is rendszeresen leugatom vörös fejjel, ha olyasmit mer mondani, hogy idegbeteg vagyok a gyerekkel, vagy ilyesmi. Mert persze, hogy előfordul, hogy az ember nem éppen a legtürelmesebb, de én úgy érzem, hogy sose töltöm ki Tüncin az idegességem, és tényleg mindent megteszek, hogy jó anyja legyek. És úgy érzem, az is vagyok. Ezért vagyok nagyon-nagyon megsértve, ha valaki beszól bármi kis dolgot is. Azt meg pláne nem viselném el, ha az anyósom, kvázi idegen mondana ilyesmit. Mondjuk az én anyósomék sose sértetének meg, ezt szeretem bennük. Lehet, hogy megvan a véleményük néhány dologról, amit csinálok, de sose mondják és igazuk is van. Szerintem ilyet ne is tegyen senki se.

Lindi: hát ez nem jól hangzik - mármint a köldöksérv. :? +++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
tinu

Kép

Hát már megint itt :lol:
Szerencsére szülésznő kérdésem megoldódni látszik, de most már megint kérdésem van hozzátok.
Azt hallottam hogy a csecsemős osztály elég gáz a szent imrében, mert hogy semmi segítőkészség nincs bennük , hacsaknem ők is kapnak pénzt? Vagy már azt is fel kell fogadni? Ez már röhely komolyan mondom milyen világot élünk. Tapasztalat???
Köszi köszi köszi

szép napot mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi: ez így konkrétan nem igaz. Egy csomóan kedvesek és segítenek, ahogy tudnak, de sok a dolguk és amennyit segítenek, nem biztos, hogy elég egy elsőszülő nőnek. Nekem nem volt az. Ha még egyszer ott lennék, felfogadnék csecsemőst is. Másodjára már nem biztos, hogy van értelme, valszeg nem fogok majd.

Kép
Kép
tinu

Zsini,
nálunk fordítva van. 1 hónapig azt hittem, hogy nem is érdekli őket a kicsi, mert 1x jöttek el, különben mindig kérték férjemet, hogy vigye el nekik a nagyot. ha felmegyünk mondjuk 5-6 órára hozzájuk, akkor max. fél órát foglalkozik a kicsivel, mikor mondjuk én vécén vagyok, vagy éhes vagyok, de egyáltalán nem úgy foglalkozik vele, mint anno Lencsével. ha felmegyünk, gyakorlatilag 3 éve csak Lencse körül forog a világ, mindent megengednek neki, folyamatosan vele foglalkoznak, persze náluk esett eddig a legnagyobbakat...

Tinu,
eddig nem ilyennek ismertem anyósomat, de mikor Adrika született, akkor is nagyon durván viselkedtek. el se meséltem eddig. a nagy lényeg, hogy én magatehetetlenül kértem férjemet, hogy adja oda a mobilomat, írtam egy sms-t anyuéknak, hogy megvan a baba (ugyanis ők azt se tudták, hogy műtenek, csak hogy kórházban vagyok). anyukám meg nagy örömmel felhívta anyósomékat, akik ezután úgy várták a férjemet, mint egy aljadékot, mondván, miért ők tudták meg utoljára az unokájuk születését. szerencsétlen férjemet addig basztatták, míg a lánya születése napján bement a vécébe és ott bőgött. az nem téma, hogy ők pl. tudták, hogy tolnak befelé a műtőbe, szóval ők totál naprakészek voltak, nekik bezzeg mindent először kell megtudni, első kézből. anyukám az különben, aki eddig mindig mindent utólag és sms-ben tudott meg, de ez őket nem zavarja. mérhetetlenül önzőek. szerintem ez az eset óta is benne vagyok a bögyükben.
alapvetően egy újszülött anyja elég szar anyának érzi magát. szerintem ezt nem kéne tetéznie egy hülye anyósnak, aki 35 éve szült, ráadásul 1 gyereke volt, akkor is az anyja vele volt hónapokig, mint segítség.

Mecsi,
fel lehet fogadni egy csecsemőst, de nem tudom, hogy az mit foglal magában és mennyibe kerül.
én 2-3 ezreket adtam nekik, mikor valamelyik nagyon segítőkész volt. 3 napx3 ezer még mindig csak 10. habár most így utólag, szívesen adtam volna egy tizest csak annak a csajnak, aki a legjobb volt, ha minden nap ott lett volna.

ancsipancsi

Rylie :) Nagyon boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :DÉs ha már ilyen közel a nagy találkozás a pocaklakóval :wink: :D egy kérdés: leendő kórházi látogatáshoz mit szólsz? mehetünk vagy hagyjunk békén?

Zsan :) De jó, de jó, hogy bultok!! :D :D Hát igen, én is ezt utálom a szelektív gyűjtésben, hogy mosogatni kell az üveget, tejesdobozt, kupakot külön dobni, stb. és sok helyet foglal (tele van a mosogató alja + a garázsban egy doboz :roll: ), egyetlen előnye (persze a környezetin kívül) hogy kényelmesen elfér azóta a szemetünk a kukában ráadásul apáméval együtt.

Szrek :) Mi az, hogy csak a pet palackot meg az üveget gyűjtöd?! ejnye-bejnye :mrgreen: :mrgreen: A kiállítás sztem érdekes lehet annak, aki bírja, én sem tartozom sajna közéjük, nekem már az emlegetett lombikoktól is forgott a gyomrom :oops: pedig biztos sokat lehet tanulni belőle.

Lindi :) Dokiról dokira :roll: :roll: Köldökműtét meg nem semmi, ezek szerint minden dokinak más a véleménye? :? végig keresztbe vágás azért elég gázul hangzik... És ez a befejező hasplasztika mit jelent? a végig vágást vagy a köldök kialakítást?

Ancsi :) Adrikának további ++++++++++++ok!!! Anyósodra meg tegyél magasról (tudom mondani könnyű...), de tényleg semmi köze hozzá és ne szóljon bele a dolgaidba! az meg hogy így leugat egy nemrég szült (és hormonok hullámvasútján utazó, kimerült és még sorolhatnám) nőt, elég nagy bunkóság (bocsi) :evil:
denizsa

Deni,
:P :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szelektív gyűjtéshez (mit hogyan hova stb):

http://www.kvvm.hu/szelektiv/mit_gyujtsek.php

de van még egy csomó link
én is tanulmányozom pl kupak maradhat az üvegeken meg mindenféle műanyag mehet csak a papírt kell leszedni meg kiöblíteni

Kép

Kép

szrekuc

Szrek! tök jó link!
gödibarbi

na, mindkét gyereknek igényeltem adóazonosítót!

Móni!
hallod? elintéztem a szocpolt is, de kettő db gyerekkel elég gáz volt. a CIB-ben már percenként mentem oda Adrikához (Lencse vigyázott rá pár méterrel odébb) cumit adni.

ancsipancsi

Szrek,
nahát, ha egyszer már felszálltál, akkor sztem tökmindegy mennyit mész :-D mondjuk nagy vizek fölött lehet,h én is kicsit betojnék. Amilyen mázlink van mostanság, biztos, hogy egy süllyedő hajóra zuhannánk :-D
Link jó vót ;-)
Bodies kiállításra gondolni sem merek... :roll:

Zsanci,
megoldási alternatíváiddal maximálisan egyet értek!!!

Barbi,
neveléses kérdésed a testvér-kapcsolatokban is érdekes lehet!!Én nem tudnék általánosítani, általában az adott helyzet hozza, hogy hogy reagálok.Pl olyan is volt már, hogy gyerek őrjöngött, hogy vissza akarjuk kérni a homkozó lapátunkat, mikor indultunk haza.S anyuka totál nem figyelt, mondtam E-nek, hogy szólunk anyukának,mert mi nem tudjuk megbeszélni a gyerekkel.Én sajna(?) leginkább konfliktuskerülésre és pozitív megoldásra nevelem E-t. Azért sajna, mert sztem így kevésbé lesz jó neki az életben az érvényesülősdi. Bár ki tudja, legalább kulturált lesz ;-)

Ancsi,
anyósod lehet hogy klimaxol...Remélhetőleg hamar kievickéltek ebből a helyzetből, mert ez azért elég sz@r lehet... És hogy a p*csába ne lehetne idegroncs valaki, akinek két kis tökmaggal kell a nap 24 óráját minimális alvásokkal ép ésszel végigcsinálni.És hiába fekszel le, jön a következő ugyanolyan nap. El sem tudja képzelni, hogy mit csinálsz végig!!!
Hajrá Ancsi!! Én Neked drukkolok!!! ;-)

Lindi,
tök jó lazán veszitek azért ezt az esetleges hamadik gyerek kérdést ;-)
Köldöksérves helyzeted nem hangzik túl jól, mennyire feltétlenül szükséges megcsináltatni??Csak a harmadik gyerek miatt???Vagy mostanában is fáj?

Zsini,
én pl évekig nem tudtam, hogy születésemtől kezdődően köldöksérvem volt, egyszer egy sebésznél vetkőzéskor derült ki, s aztán megműtöttek 16évesen. Azt mondták, hogy ha gyerekeket akarok akkor muszáj. Addig nem fájt, a műtét után viszont sokszor :-(

Mecsi,
részemről azt hiszem, hogy javasolnám a nővérfogadást, bár ilyeneknek nagyon nem voltam/vagyok híve.De pl én már második gyerkőmmel voltam a kórházban,s mondtam,h nézzék már sztem nem jól szopik, mert egy nap alatt sebes lett a cicim, erre akinek mondtam rápillantott, s azt mondta, óó, teljesen jó, majd elmúlik,csak a fiúk sokszor erősebben szopnak! És aztán 8(!!!) hétig szó szerint majd'belehaltam a szopikba, míg rendbejött a dolog...

Na, elfogyott a koffeinmentes kávém, megyek ledőlök,mert ezek szunynak (nem véletlen, ha egyszer 1/2 6-kor keltek...)

Ríd,
tényleg mivan veletek???

Kép
Kép
szelloke

Ancsi,
Lencséd előtt le a kalappal (CIB-es felvigyázás :!: )

Kép
Kép
szelloke

Szelloke! én ha kérdezek vmit akkor azt közös elmélkedésnek/világtágítónak használom. személyre szabott recit úgyis csak én tudok készíteni :wink: 8) általánosításokban én sem hiszek (pedig vannak :wink: 8) :mrgreen: )
én is hajlamos vagyok a szépen rendezzünk mindent világra, s én így is szeretem magam :wink: :mrgreen: 8) .
majd a többiek tökösre nevelnek bennünket :mrgreen: :lol: !

én most épp Barcikán rotyonoknál. tiszta háváj :lol: már oly jólnevelt lett a párom nagycsaládja, hogy amikor itt vagyunk főznöm sem kell :D no persze ebben benne van a kedves természetük, no meg hogy ilyen figyelmesek :lol: s mivel a háztartás gondjai természetesen szintén otthon, mintha nyaralnék :lol: :lol: no megyek vissza tanulni
gödibarbi

Szellőke!
nem jól mondod :). nem a következő nap jön lefekvés után, hanem lefekvés után 2 órával a következő etetés. (jó esetben) máskor meg lefekvés után 15 perccel jön az oá. :) de aztán tényleg a következő nap jön később.
nyilván kiborulásának oka, hogy hatalmas nagy sznob, aki nem tűri, hogy bárki is visszaszóljon neki. akkora sznob, hogy még a játszóra is magassarkúban megy Lencsével (már amíg elvitte, mert már nem viszi, mondván nem tud rá vigyázni, mert L. elrohan...), meg kosztüm gatyában. Salamander tatyó, meg cipő. de nem klimaxol, mert már hatvanix éves, azon már túl van.

azt még nem is mondtam, hogy rögtön megkérdeztem tőle ugye, hogy mivel bántottam meg, ő mondta, hogy gondolkozzak el rajta (nagyon szar szöveg), én meg mondtam, hogy nem tudom mi az (csak tippem volt), de ne haragudjon, mert nem volt szándékos, semmiképp nem sérteném meg szándékosan. erre aszondja: de haragszom! hát én még ilyet nem csesztem! muterom pl. sose mondott volna nekem ilyet egy bocsánat kérés után.
ancsipancsi

Barbi,
jó tanulást! aztán, ha pihenésre vágysz, mondjad a barcikai rokonyoknak, hogy ti most elvonultok apával :D
ancsipancsi

Sziasztok!

Rylie! Boldog névnapot :)

Ancsi! Anyós :cry: Ez a "Miért sír a gyerek" kérdés nekem is a halálom. Szerencsére anyós nekünk nem beszólós, egy túlbuzgó sógornőm van, aki ha együtt vagyunk mindig előjön olyasmi, hogy na majd ő megmutatja, hogy kell. De rólam már leperegnek ezek a dolgok, mutassa meg, nyugtassa meg, nevelje meg. Addig se az én gondom :)

Szellőke! Fenéksúrólos kocsi :shock: :twisted: Milyen barmok vannak. Tegnap meg majdnem nekem jöttek. A hapi tolatott ki a parkolóból és nem látta, hoyg ott vagyok. Hiretelen azt sem tudtam, hogy most én is gyorsan tolassak vagy dudáljak, végül a duda mellett döntöttem, pedig hirtelen azt sem tudtam hol van. Hát azt hiszem kb 2 mm-re állt meg a hapi. Szép lett volna, apukám kocsiját összetörni :?

Zsini! Az én köldöksérvemnek sajna vannak tünetei. Egyrészt nem túl szép látvány, nm befelé áll, hanem úgy, mint a csigaház, egy szintből indul a hasammal és a csúcsa már kinn van, ami néha fáj és lüktet, és ha megnyomom, akkor beljebb megy és ki lehet belőle préselni vmi folyadékot. És bár még eddig csak egyszer volt olyan "hú mindjárt betojok" fájás, akkor kezdett gyanús lenni a dolog. Azóta vigyázok, és nem emelek nehezet, és nem kell sos-ben megműteni, de zért benne van a pakliban, hogy bármikor kizáródhat.
Meg az is gáz még, hogy a köldököm felett a hasfal is 4 cm-re szét van nyílva, szóval azt is össze kell varrni.

Deni! Azt jelenti ez a hasplasztikás befejezés, hogy lenn a két csipőcsont között felvágják a hasat, aztán a bőrt felfejtik a bordákig, alatta megcsinálják a sérvet és összevarrják az izmot, aztán úgy lehúzzák a bőrt, hogy a régi köldököm és az az alatti bőrt teljesen eltávolítják, úgy varrják össze. Úgyhogy olyan hasam lesz, kívúl-belül, mint Rubint Rékának fénykorában :lol: Tesóm azzal szívat, hogy olyan feszes lesz a bőröm, hogy a bolha is hanyattvágódik rajta. Csak közben lesz egy bazi nagy vágásom is, amit mondjuk a bugyi eltakar.

Szellőke! Neked hol csinálták ezt a műtétet?
Nem egy harmadik gyerek miatt kell megcsinálni, hanem azért, mert így veszélyes az elzáródás miatt. Most utánaolvastam kicsit, és van, aki köldöksérvvel szüli a gyereket, de van olyn, akinek így alapból császározni kell. Hát ez nyilván függ attól, hogy miylen állapotban van. Ha azt nézem, hogy nekem már Bajnival is voltak gondjai, gondolom ez egy harmadiknál csak rosszabb lenne. De mondjuk az a poén, hogy nem tervezünk harmadik gyereket, csak olyan rossz a tudat, hogy egy ilyen hasplasztika után nem is lehet, mert mi van ha 2 év múlva mégis meggondolom magam.
Maradt meg Bajniról is ruci, majd jövő héten átküldöm a képeket :)

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi! Jó nyaralást :) Te mit tanulsz? Nagyon le vagyok maradva.
lindicita

Sziasztok!
Barbi, Szellő, köszi a hiányolást! :)
Megvagyunk, csak sűrű az élet, meg fordítok 1000el (úh.áll a szakdolim :? ). Időnként olvaslak ám titeket, csak írni nem nagyon marad időm.
A csajaim baromi aktívak, főleg B, aki MINDENHOVA fölmászik (étkezőasztal, babakocsi, stb), nagyon veszélyes. És időnként széles mosollyal átölel, és azt mondja "Aaaaanya", én meg elolvadok (P sosem volt ilyen kedveskedős). Legújabb szavai: kődök, golyó. :)
Köldökről jut eszembe, Lindi, de gáz ez a köldök-helyzet, remélem megoldódik majd, mert a köldök nélküli has télleg fura lenne.
Nekem is volt kiskoromban ksérvem, azt mondták,h 16 évesen meg kell műteni, de végül mégsem kellett, elmúlt magától, vagy mi... De Bnek nagyon kiáll a köldöke, a gydokink szerint majd kamaszkorában meg kell műteni, hogy ne legyen csúnya, meg ne legyen vele gond, ha majd babát vár (de vicces erre gondolni!)
Akkor most el is kezdek spórolni a műtétjére :mrgreen:
P ma volt élete első ovis kirándulásán a szentendrei Skanzenban, naggyon jól érezte magát. tök lelkesen jött haza! (Én meg egy csomót gondoltam rá, h hogy érezheti magát
Ancsi, Anyós :evil: HOgy lehet ilyen szemét veled, és ez biztos a Férjednek is nagyon rossz... Átérzem ahelyzetet, mert az enyim is nagyon sértődékeny. (Most pl.kitalálta,h elviszi szomb. a 2 gyereket 1szerre, de Bt nem merem rábízni, sőt a Férjem sem!, mert annyira figyelmetlen, hoyg a múltkor, amikor ő "vigyázott" rá, 2x majdnem lezuhant a lépcsőn, meg üveg volt a kezében és észre sem vette, még jó,h azért én is figyeltem...De tuti be fog sértődni, ha megmondom,h nem adom oda neki Bt. P mehet, mert ő már nagy, és nem csinál olyan veszélyes dolgokat...)

Na, enniy időm volt, már hívnak, mennem kell.
Votiv teljesen eltűnt, mi van vele?????
Mindenkinek puszi!
rídonli#

Deni,
Már 6 mocitok van :o az igen :lol:
Kedden tudunk már menni játszózni :wink: persze ha Nektek is jó :wink: És akkor még lehet, h szombaton is összefutunk, tök jó :D

Zsanci,
Akkor lehet, h ti is szombaton ott lesztek :D

Ancsi,
Anyóssal ne foglalkozz, szerintem igazán nagy bunkóság egy frissen szült anyukának bármilyen tekintetben is beszólni :evil: Mondjuk őszintén szólva semmilyen helyzetben sem illene, de hát ők mindig többet képzelnek magukról :roll: A kórházi dolog meg egyenesen :evil: :evil: :evil: Na és mintha csak az én anyósomról írtál volna a magassarkús és hasonló dolgokban :roll:

Lindi,
Hát ez a köldöksérv műtét nem hangzik vmi jól :roll: Emelem kalapom, h belevágsz. Orvoshoz rohangáláshoz pedig kitartást!!!

Mecsi,
Szerintem is úgy van, ahogy Tinu írja. Nem feltétlenül tojnak az emberre a csecsemősök. Az én esetemben tök rendesek voltak, a legjobban Kovács Magdika volt. Ő mindent elmagyarázott megmutatott, de a többiekkel sem volt gondom. Biztos nagy mértékben függ attól, h milyen kedvük van és éppen mennyi bébicsek van az osztályon :?

Rylie,
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Barbi,
Wow, milyen jó dolgod van!! :D Használd ki rendesen :wink:

Ríd,
De jó, h jelentkeztél :D Milyen ügyes csajaid vannak :D Anyós gyerekfelvigyázása meg :shock: :roll:

Kép Kép
curse

Lindi,
én szívesen átadom neki a bőgő gyereket, aztán próbálja megnyugtatni, ilyesmit akartam kifejezni a "szívesen oda adom 1 hétre, majd meglátom te milyen ideges leszel" mondattal. (ő ezt szemtelenségnek vette)
de már Lencse idején is egyszer addig idegesített, hogy unszolására kénytelen voltam megitatni vízzel Lencsét (kb. 2 hónaposan, kaja után 1 órával), s nagy hányás lett a vége, mert persze nem "éhes" v "szomjas" volt, csak sírt és kész.

a férjemnek azért rossz, mert most egyértelműen érzem, hogy velem van, s teljesen másképp viselkedik, próbál kedveskedni, hogy jobb legyen a hangulatom. csak hát jön a hétvége és baromira nincs kedvem menni hozzájuk. :(

ancsipancsi

Rylienak boldog neve napját :D

Mi is szelektiven gyüjtjük a szemetet :)

KépKép
fibi

Boldog Rylienapot!

S milyen szép a Júlia név (is) ...

Lindi! pedig rám "illene" emlékezned :wink: . Szolnoki Főiskolás vagyok

Tinu! konténerürítés: megnyugtattad lelki világom

Ancsi! apjuk csak holnap csatlakozik, s szombaton már megyünk is haza.
anyósod reag a bocsánatkérésre tényleg :roll:

Fibi! nem mintha nem tudnád, de wow hogy Ábel is mindjárt 1 :shock: :lol:
gödibarbi

Köszönöm a köszöntéseket :)

Szrek: én azt hittem, hogy ez a bodies izé szobrok kőből vagy műgyantából vagy ilyesmiből?! :o ezek élő emberek voltak valaha? :shock: atyaég!

Szelektív: nálunk ikejás két rekeszes kuka van a mosogató alatt és szépen szelektíven gyűjtük a szemetet. Aztán a színes kukáknál szétválogatjuk és mindent a maga helyére dobunk. Minden kukához más-más autó jön, van amikor ott áll egymás mögött a két autó gyerekek legnagyobb örömére :P Szóval azért meg lehet oldani a dolgot, persze van amikor nálunk is a csomagtartóig jut csak el a szelekítves zacsi és hurcoljuk egy hétig, mert nincs rá idő, hogy elmenjünk vele a kb 2 percre levő gyüjtőig :oops:

Szellő: Kamilla indított szülés volt, szal passz, hogy magától mikor akart volna kijönni :roll: de én úgy érzem, hogy nem lesz ez májusi gyerkő, de pl június 1-nek örülnék :) Úgyhogy nem izgulok.

Deni: nevek nem szűkültek :oops: nem volt rá időnk foglalkozni vele. Látogatás: persze, hogy jöhettek :)

Curse: Kamillának is viszonylag későn lett mocija! Addig semmiképp nem akartam alárakni, amig meg nem tanul rendesen járni/szaladni! Aztán kaptunk egyet a szomszédtól, a legnagyobb méretet és azzal kezdett el mocizni, talán tavaly nyáron...most meg inkább a bicót visszük magunkkal a játszóra, de persze szívesebben ül fel ott más mocijára, mert azzal még mindig gyorsabban halad mint a bicóval.

Curse+Akata: Sényi dokinéni valóban nagyon jó! Mi is taliztunk vele!

Ancsi: anyós :evil: nehogy te állj még neki kuncsorogni a kegyelméért??!! Próbálj úgy tenni, mintha mi sem történt volna, ha mentek hétvégén, hm? Az a baj, hogy az ilyen típusú embert nem fogod meggyőzni, hogy nincs igaza!

Lindi: dokimizéria :o :x köldökcucc: jááááááááááj!
És az mit jelent, hogy egy hasfelmetszés után nem lehet 3. baba??? És ha mégis összejön, vagy szeretnétek akkor mi van? :roll:

Zsini: pdf jöhet!!! Legalább nem fárasztanám Ríd-et azzal, hogy odacammogjon a H-hoz ;)

Mecsi: csecsemősök: szerintem sok függ tőled, hogy milyen lelkiállapotban leszel szülés után, függ attól, hogy hány babicsek van épp a csecsemősöknél, és épp kik vannak beosztva. Én pl beraktam egy 100 zsepit, hogy majd biztos szétbőgöm az agyam és ehelyett teljesen jól voltam, semmi sírás és nem voltam hiperérzékeny. Ha kérdeztem válaszoltak, és megmutattak mindent. Ennyi.

Zsanci: ide is nagyobb konyhát!!!! meg egy étkezőt is kérek!!! 8)

Rylie
rylie

Na és hogy lássátok mi se unatkozunk 8)

Megismertük a Klinikákat is :? ott taliztunk Sényi dokinénivel, aki a legnormálisabb hozzáállású doki volt.
Az történt, hogy Kamilla lepottyant kedd este apja nyakából a parkettára. Óriás kopp, üvöltés, nagy nehezen elalvás. Felriadás, hányás, beszarás, ügyelethívás, Klinikákra berongyolás. Ott megint hányás. Agyrázkódás megállapítás, benntartás. Én hajnali egyik ülés a széken (baba-mama szoba nuku), aztán jött apa és ő éjszakázott a jány mellett. Másnap reggel megint hányás, ezért infúzió. Röntgen negatív, neurológus negatív, hányás valszeg a sokktól volt. Délutánra már olyanok voltunk mint a zombi, a nem alvástól és a széken ücsörgéstől. Gyerek délutánra éhes. Tejmentes étrend a kórházban = tejporos zellerkrémlevessel :x csórim hót éhes volt már. Aztán nem bírtuk tovább kikönyörgtük magunkat haza, mert Kamilla délután már csak az apja kezébe volt hajlandó meglenni és sírdogált, hogy haza akar menni. Du 4-re ígérték a szemészt, aki (Sényi dokinéni) 1/2 8-ra meg is érkezett, mi meg már együtt sírtunk a gyerekkel a fáradtságtól. Közben kiderült, hogy Sényi dokinéninek azt mondták, hogy ráér hozzánk jönni utolsónak :evil: és szegény nagyon zavarban volt, látva minket, főleg az én pocakomat (estére már úgy tudtam csak menni, mint aki besz@rt)
Na de a lényeg, hogy most itthon vagyunk már és szigorú ágynyugalom kell-ene, amit Kamilla persze tojik betartani, szerencsére teljesne jól van már! Orrba-szájba Vizipókot nézünk, meg Lolka-Bolkát, de igy se marad egyhelyben persze... :roll: meg ugrándozik az ágyról megint :x szóval úgy tűnik tényleg "csak" nagyon nagyon megijedt és a fejének semmi baja, mert gondolom ha fájna a feje, csak megülne a seggin :roll:
Szóval volt riadalom....én meg pont láttam ahogy zuhan hátra...hát nem mondom, hogy mennyire ijedtem meg!

R
rylie

Rylie,
Úristen! :shock: sok ++++++++++++++++ mindannyiótoknak. nem irigylem apátokat se, hogy pont az ő nyakából esett le. gondolom egy darabig úgy fog vele játszani, mint a porcelán babával. :(

ancsipancsi

JAJ, NEM IS MESÉLTEM!
anyósom megállapította, hogy a gyerek (Adrika) tüdeje hörög, orvoshoz kell vinni. én mondtam, hogy nem viszem , de apja hazaért, és engedve az anyja parancsának (mondván jobb, ha doki látja), elvitte. a doki megállapította, hogy semmi baja, semmi szert nem szabad neki adni, csak néha szívni az orrát, ha van benne váladék.
mondanom se kell, este férjem titokban hívta az anyját, pont bementem a hálóba, mikor észre vettem, hogy mobilon csevegnek (vonalason szoktak), s akkor már le is beszélte vele, hogy vasárnap megyünk. szívem szerint azt mondanám vas. reggel, hogy én aztán nem megyek. s nagyon fontolgatom, hogy így is lesz.
a legnagyobb gáz, hogy az emberbe lelkiismeret furdalást ültetnek az ilyen emberek, s ha nem is akarja orvoshoz vinni a gyerekét, már nem mer nemet mondani. bezzeg Lencse, mikor a nagy összeveszés napján újból leesett náluk a székről (mert ők mindent megengednek, ennek következtében 3x bazi nagyot esett már náluk), a bordájával ráesett egy kis székre, s minden egyes bordája totál piros. akkor nem akart rohanni orvoshoz a gyerekkel.

ancsipancsi

Bálintot felvették az oviba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
denizsa

Ancsi,
Anyós már nagyon gáz :evil: Én férjem soha nem írná felül senki hatására sem a gyerekekkel kapcsolatos kijelentéseimet, így el sem tudom képzelni,h mi az,h anyós nyomására elviszi dokihoz!!!
Viszont a homós könyvben (ZSANCI-FÉLE :wink: ) van egy ilyen:
"Sambucus D6-C30: Legygyakrabban újszülöttek, csecsemők esetén használhatjuk, ha az orr szörtyög, bedugul. Ez akadályozza a szopást is, mégsem lehet jelentős menyiségű váladékot lesszívni. Száraz, hideg időben,éjszaka, különösen éjfél körül romlik az állapot."
Hátha...

Lindi,
engem még gyerekkórházban vagy részlegen műtöttek, mert a sebész gyereksebész volt, ismerős, s ő megcsinálta ;-)
Ruha képeket várom ;-)

Rylie,
jkórházasdi: jesszusom! Még jó, hogy nem szültél meg ijedtedben :shock:
Jah és a csöpp nemére mit tippelsz??Sejted?
a júni 1. nem rossz dátum :) (én júni másodikai vagyok;-) )

Barbi,
suliból még mi van hátra?

Kép
Kép
szelloke

Deni,
dejó :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szelloke

Barbi :) Nagyon klassz dolgod van, hajrá tanulás és pihenés!! :D Mondjuk én sem panaszkodhatom, mert ma meg holnap Bálint nagyizik, és így 1 gyerekkel olyan furán lazább a nap (nem kell 100-felé csak 50-felé szakadnom :mrgreen: :lol: )

Lindi :) Hű, ügyes vagy, hogy időben tudtál dudálni az autósnak, belénk sajnos már tolattak parkolóban :( és az volt benne a vicces, hogy a csávó a mellette ülő csajszit tolta le, hogy miért nem szólt neki, tiszta hülye :roll: Ez a hasplasztika nagyon komoly műtét akkor... (nem irigyellek, lapos has ide vagy oda) Mikorra tervezed?

Ríd :) De jó, hogy írtál!!! :D Sok ++++ a sok melóhoz!! Nagyon édes lehet az ölelgetős B! és nagy gratula neki az új szavakhoz!! Két gyerekre vigyázással én is hasonlóan vagyok, látom a nagyszülőkön, hogy ez nekik nem nagyon megy amióta Bencus ilyen aktív, és így nem merem egyszerre rájuk bízni őket (max. anyámra és csak a kertben, mert a lakást már ő sem tudja átlátni :roll: )

Curse :) Tök jó, akkor kedden játszózunk! Ezekszerint autó meggyógyult, ugye? És akor majd viszem a bébitaxit, mert Bencus már gyakorol rajta, majd kipróbálja Adél :wink:

Fibi :) Asszem a tegnapi hsz-ed volt eddig a legrövidebb... :roll: kicsit bővebben is írhatnál, hogy hogy vagytok, mi van Veletek?!!!! :wink:

Ancsi :) Hétvégéhez drukkhegyek, én sem szívesen mennék ezek után anyósékhoz :roll: :roll: De szupi, hogy Adrikával minden okés és csak szívni kell! :) Lencsi esése :( :( sok ++++++++++ neki!!

Rylie :) Te jó ég!! :shock: :shock: Remélem Kamillának tényleg semmi baja sem lesz! sok-sok +++++++++ Nektek!!!!
denizsa

Ancsi: az a "baj", hogy ugye én nem tudom napközben kielégíteni Kamilla hatalmas mozgásigényét :( ráadásul az utóbbi fostos/esős időben még a játszóra se tudtunk lemenni. Ezért amikor az apja hazajön totál megkergül és már nagyon érett a levegőben valami baleset, de azért ekkorára nem számítottunk :cry:
De nagyon úgy tűnik, hogy nincs vele komolyabb gond, mert újra viháncol és alig lehet lelőni -én ezt jó jelnek veszem :)
Anyósod: non plus ultra....Férjednek kéne a sarkára állni és megmondani a kedves mamának, hogy tartsa meg magának az okos tanácsait. Erre csak ez az egy gyógymód van!

Szellőke: nemtom..mindenki belémbeszéli a fijjút, de én meg nemtom...lehet, hogy fiú de nem biztos :) A hasam persze hegyesebb, de nincs már olyan erős hasfalam ami tartson lévén második gyerek és én is egy kinyúlt szatyor vagyok mint ahogy Deninek mondta a dokija :mrgreen:
De majd teszek fel pocakképet és lehet tippelgetni ;)

Deni: óvi dejóóóóóó! Én még el se mentem megnézni a kiírást... :roll:

R
rylie

Rylie! :shock: és sok +++++++ mind4ötöknek

Deni! éljen :lol:

Szelloke! 3.os vagyok (téged még a másik sulival találtalak)

Ancsi! hát nem egyszerű ez ígyen... iholni egy adag +++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ancsi,
innen is egy adag +++, és sztem is férjednek kellene Melletted állnia. Ez a legfontosabb, és hogy tudjátok megbeszélni a dolgokat KETTEN, anyós már (elvileg) felnevelte az Ö gyerekét...

Rylie,
uú, ez csunyán hangzik. sok+++++, és hajrá szülés :D

Szellöke,
azt nem irja a "kiskönyv", hogy ha szörcsögés mellett köhög is a gyerek, akkor is a Sambucus a jó? Én könyvem szerint ha éjjel bedugul, nappal viszont szabadon folyik az orra, akkor Nux Vomica.
Ábel 2 hete nem bir felgyogyulni a náthábol, és éjjelente köhögve ébred :( :( olyan felszakadozo köhögés, amire nem találtam szert még.

Zuzi,
Te gyerekeid már jól vannak?

Deni,
éljen az ovi :D

jól vagyunk, csak ahogy irtam, el vagyok még havazva.
és a multkori "idegösszeomlásomat" igyekszem komolyan venni, igy amikor alszik mind2 fiam, jógázok, vagy meditálok vagy olvasok, vagy más módon töltekezem. ez néha hosszabb ideig összejön (tegnap 2 óra), néha rövidebb (ma csak félóra), de lassan közelit Ábel alvásideje is a napi egyhez, és akkor megint kicsit könnyebb lesz :)

KépKép
fibi

Fibi! ügyi vagy és hajrá!!! :lol:
gödibarbi

++++-okat köszi!

egy kis vidámság:

GYERKSZÁJ:
tegnap este néztük Lencsével a királynő választást, s amikor a bikinis részhez értünk (bikini felett egy pelerin szerű bunda), ezt mondta álmélkodva:

- A mocskos képüket, hát leveszik a kabátjukat. Hogy képzelik? Hát meg fognak fázni!
...látta, hogy baromira röhögök, meg se tudok szólalni, bejött az apja is, hogy mit röhögök ennyire, úgyhogy folytatta...
- Nézd apa! Ezek a földön húzzák a kabájukat! Ejj, a mocskos pofájukat! Ezt nem szabad, hát piszkos lesz!

annyira röhögtem ezen, hogy megfájdul a gyomrom. :lol:
ancsipancsi

Rylie,
Húh, azért rendesen leizzadtam, míg olvastalak :shock: Csoda, h nem indult be a szülés nálad erre a nagy ijedtségre. De az a lényeg, h nem történt komolya baj, de azért még +++++++++++++++++++ hogy biztos ne is legyen!!!
A kórházi dolog meg :evil: :x

Ancsi,
Anyósod egy csúcs komolyan :shock: :evil: :roll: de azért párodat sem értem, h miért nem állt melléd :?
Lencsi dumája :lol:

Deni,
Szuper az ovis hírek :D és a bébitaxis próbálgatást előre köszi :wink: de ne segítsünk cipekedni?

Fibi,
Jól csinálod, csak így tovább :D Ábelnek pedig mielőbbi gyógyulást!!!

Kérdés: nincs vkinek 80-86-os bár inkább 86-os fürdőköntöse, elsősorban lányos eladó?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Deni, koszi, de novemberben tartjuk Andris nevnapjat!:)
Ovihoz gratula, tok jo, hogy bejutottatok!:) :)

Fibi, es mindenki, igenis hasznaljatok ki, ha alszanak a gyerkocok es ne a haztartasra, hanem pihenesre! Sajnos Kati lassan egy eve mar hogy nem hajlando delutan aludni, gyakorlatilag nem sok szabadidom marad. :?

Rylie, te jo eg! :shock: Nagyon durva ez az egesz, az eses is, meg a korhazi bentlet. :( :( :(
Egy ujjnyi nagyszeru, ennyi kevesebb dolgod lesz a szuloszoban. :wink: Juniig siman kihordhatod! Nagyon izzzgi! :D
Boldog Rita napot (meg tegnaprol!:) )

Lindi, ez a koldokserves micsoda... jajjj! :? Multkor megneztem a nlc-n a hasplasztikazottak topicjat es brrrrr, nekem olyan felelmetes az egesz! :roll: Nem irigyellek erte.
Figyelmetlen tolato meg :roll: , hat en most kezdo vezeto vagyok es izgulok is rendesen, hogy ne benazzak ilyet.

Ancsi, anyosod... :roll:

Nuk, jo hogy elokerultel. Irsz majd tobbet errol a tanfolyamrol?

Mi Andrissal Deveny gytornara fogunk jarni. Nem akar meg forogni, en meg inkabb elvittem. Meg az is mondhatnam, hogy elvezte... :wink: :D Kicsit feszesebbek a labai, ennyi, nem veszes. Meg ugye nehez 10 kilot megmozgatni. :lol:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Rylie,
nálunk Lencse totál ugyanez, de akkor is csinálja, ha el tudom vinni valahova, ahol kitombolhatja magát. van, hogy délelőtt Zuziéknál játszunk, du. az előkertben, s este mégis olyan, mint egy kergebirka, ha az apja hazaér.

ancsipancsi

Sziasztok!

Lindi!
Köszönöm az információt. Nagyon komoly beavatkozás előtt állsz, de nyilván nincs más választásod. Megértem, hogy - bár nem terveztek újabb babát - felkavar a várandósság lehetőségének az elvesztése. A heg szétválhat, vagy a megmaradó szövet nem lesz olyan tágulékony, hogy alkalmazkodni tudjon egy növekvő magzathoz?

Szellőke!
Köszönöm az információt neked is!

Rylie!
Tegnap nem jártam itt, így utólag fogadd jókívánságaimat névnapodra! Remélem, hogy Kamillád tényleg csak megijedt, és elfelejthetitek az egész kórházi tortúrát!

A pdf-et rövidesen küldöm, de ma nagyon alacsony a jelszint, lassú és akadozik az Internet, a levelezőt 17 perccel ezelőtt nyitottam meg, és még mindig 70 %-on áll.

Nálunk a második gyerek nevét a Szent Imre kh. előtti zebránál várakozva döntöttük el, amikor szülni mentünk, így még Ti sem vagytok lemaradva semmiről. A férjemnek, és nekem is más-más név volt a favorit, ami miatt nem mentünk ölre, csak várakozó álláspontra helyezkedtünk: vártuk, hogy a másik meggondolja magát.

Üdv!
zsini
zsini

Szellőke, Neet :) Eszter lányaitoknak nagyon boldog névnapot!!! :D :D

Rylie :) Hű, pocakkép jöhet!!! :wink: :D Én sem a kiírást néztem (csak jövő héten lesz kint), hanem betelefonáltam 8) úhogy most már nincs mese, komolyan ráhajtunk a szobatisztaság projektre...

Fibi :) Pihi: tényleg jól csinálod!! :wink: Bencus már jó ideje csak 1x alszik, de az max. 1óra 15perc :roll: (bár néha még visszaszundikál kicsit a cicin :lol: ), nem is értem hogy bírja ennyi alvással :roll: Ábelnek sok +++++++++++

Ancsi :) Lencsi gyerekszája :lol: :lol:

Curse :) F.köpenyünk nincsen :oops: Cipekedést köszi, majd megoldjuk, úgyis boldogulnom kell egyedül is, majd kitalálom hova akasztom, talán a fülemre :lol: de visszük :wink: Bikásra sztem koradu. megyünk :wink:

Dora :) Tornához ++++ Bálintom volt ilyen kis vasgyúró és végül 7 hósan kezdett forogni, aztán mindent bepótolt viharos sebességgel, szóval ne aggódj!

Zsini :) Névdöntés a kórh.előtt :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!!! És jó gyereknapot holnapra! Bikás majálist még1x reklámozom :lol: : szóval ma meg holnap banzáj van! http://www.ujbuda.hu/page.php?template=rendezveny2008_1
denizsa

az jó, mi holnap a Bikásra készültünk gyereknapra, meglátjuk, hogy oda megyünk-e; de tavaly tetszett Lencsének a majális.
ancsipancsi

Esztiket Isten éltesse sokáig, nevenapjuk alkalmából!

nem mentem anyóshoz, sőt, Adrikát is magamnál tartottam :). du. felhívott, de nem vettem fel, mert fejtem. kénytelen voltam visszahívni. mentegetőzött, hogy ugye nem haragszom, mert várt és készült, és finomat főzött, meg ünnepien terített, mert gyerek nap, és hogy Adrikának is küld majd valamit, stb. :) és hogy holnap nem akarunk-e elmenni. én mondtam, hogy én nem haragszom, remélem már ő se. aszonta, hogy várt, hogy elmondja, hogy bocs, de nagyon ideges volt. szóval haladok! :)

viszont itthon tartalmasan telt a nap. előbb elrontottam, majd "megjavítottam" a mosógépet, amivel így két adagot mostam, néztem egy csomó barátok köztöt :), s most cápa harcsát sütök kukorica pelyhes bundában, meg hozzá padlizsánt. remélem jó is lesz, mert még sose csináltam ilyen halat.

ancsipancsi

uramatyám, ilyen a cápaharcsa:
http://www.planetcatfish.com/images/ful ... gsei/9.jpg
és én ilyen nagy lóból csinálok kaját. :/ azért vettem meg igazából, mert elvileg garantáltan szálkamentes. kíváncsi leszek...hátha Lencsét is ráveszem a halevészetre.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?