Sziasztok!
Márti
http://www.babycenter.com/2_how-c-secti ... 1286554.bc
Judit - hát, kitartás!
Mira nagyon sírós baba volt, volt olyan, hogy egész éjszakákat végigbömbölt, értsd szó szerint. Átjöttem vele a másik szobába, hogy a fiúkat hagyja aludni és itt sétálgattunk, ringattam, tornáztattam, puszilgattam, simogattam, etettem, böfiztettem felváltve - nagyjából mindegy volt, hogy mit csinálok. Az Infacol kicsit segített a böfizésen, de egyébként az idő számított.
Kétségbeejtő, rém fárasztó, de ez van.
Okok lehetnek: túl fáradt, melege van, fázik, túl sok az inger, túl rövid időt töltött még kint
A szopizás nemcsak az evésről szól, hanem a bújásról, cummogásról, megnyugvásról - te vagy az egyetlen biztos pont neki
még minden annyira, de annyira új: gondolj bele, még nem egészen háromhetes!
Persze a sok evést sem bírja még a kispocak: nemrég olvastam, hogy arányosan annyi folyadékot kell befogadnia, mintha te egy vödörrel innál egyszerre, tehát inkább az a csoda, ha egy baba nem hasfájós.
A cumizással és a teával nem az a baj, hogy szégyen, hanem az, hogy csökkenti a szopás hatékonyságát, ami visszaüthet.
Én, ha neked lennék, kipróbálnám a hordozókendőt, így szinte egész nap lóginyázhat rajtad, ha az megnyugtatja, de legalábbis akkor, amikor már nagyon kezd kiakadni. Nálunk ez segített a legtöbbet. Ezt újszülött kortól lehet használni, van hordozókendős topik is a babaneten, ott többet megtudhatsz, vagy esetleg egyszer összefuthatunk, megnézheted
Nem nagyon valószínű, hogy túleszi magát, egy kisbaba arra nemigen képes, amennyire tudom... Inkább többször kellene megpróbálni böfizni, hogy az egyszerre túl sok levegő ne hozzon vissza tejet is. Ebben segíthet még az infacol, az egy trutyi, ami a sok kis buborékot segít összeállítani nagyobbakba, hogy hamarabb ki tudja büfizni Vivi.
Kitartás, a népi bölcselet azt mondja, mindenkinek jár egy ilyen és egy nyugis baba - te letudod az elsőnél
Nálunk Brúnó hiper nyugis volt, most Mirával megkaptam
Tényleg kitartás, hétről-hétre jobb lesz, nagyobb fordulópont az egyhónapos, a hathetes, a háromhónapos kor. Addig meg gyere, panaszkodj!
Szép napot mindenkinek és jó hosszú hétvégét!
Tünde