Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Dorisékról tudtok már valami friss infót? Remélem jól vannak

Rita!
Én jövő héten megyek megint vérvételre, a 36. hetire, szerdán meg Ctg-re. Ma voltam védőnőnél eddig 10 kilót híztam azért ez kicsit aggaszt, mostmár nagyon oda kell figyelnem még 2-t engedélyezek magamnak. Mostmár kezdem unni egy picit a terhességet, fáj minden csontom, nagyon hamar elfáradok, két napja meg nincs kedvem semmihez. Mondjuk ez szerintem az idő miatt van. Kicsit izgulok amiatt hogy szépen forduljon be a gyerkőc a helyére, de van egy olyan gyanúm hogy még mindig keresztben fekszik, valahogy mindig csak a jobb oldalamon érzem hogy rúgdos, mintha ilyen féloldalasan lenne. A védőnő ma azt mondta hogy ha idáig nem fordult meg akkor már valószínű nem is fog és császár lesz a vége. Azért még reménykedem, még van egy Uh a 38. héten ott kiderül. A császárosok egyébként 5 napot vannak benn ha minden ok-s ugye?
Na legyetek jók írj mi van veletek!
Nicki
34+5
Nicki

Sziasztok!

Kedves Névtelen Kívülálló! Olvasgasd az archivot. Kép Jópár orvos neve elhangzott. Vagy tarts ki, ha nálunk magfogan a második, akkor újra Dr. Mousa Moustafa nevével lesz tele a topik. Kép Remélem. Hacsak azt nem mondja, hogy á, maga az a babaneten locsogó nőszemély?! Na, magát nem vállalom, beszéljen ki a háta mögött valaki mást! KépKép

Éva! Friss infókat nem tudok, de ha a második babám megszületik (már tervezzünk! Kép), tuti, hogy amint lehet rumiba megyek vele, és csak a kötelező időkre adom ki a kezemből. Ennek egyik oka a boci cumi, a másik meg a közöny, amit a csecsemősök részéről tapasztaltam. Soha nem felejtem el, amikor egyik reggel a 2 vagy 3 napos fiam orrán nem volt bőr. Kiderült, hogy hasra fektették, hátha úgy nem bőg. Szegény addig dörzsölte az arcát kínjában, hogy lekopott a bőr az orráról, és senkinek nem tűnt fel, hogy legalább a kis fejét oldalra fordítsa. Kép Pesze lehet, hogy így tényleg nem tudott ordítani... Kép De legközelebb anyatigris leszek! Kép Az LLL-esekkel meg jó lóra tettél, bízz bennük és hallgass rájuk mindenben, és akkor nem lesz gondotok a szopizással. Én is nekik köszönhetem, hogy a fiam 6 hetes korában nem kezdett el tápszerezni, és végül 16 hónapos koráig szopizott szépen ügyesen. Kép

Nicki! A védőnőd máris bizonyított... Kép Nekem is, és az egyik a háromból a nővéremnek is az utolsó 2-3 hétben fordult "menetirányba", szóval még nyugodtan megfordulhat a tiéd is! Kép Beszéld meg vele, hogy ez így nem lesz jó, simogasd sokat a pocid alját, és mondogasd a babácskának, hogy ide dugja a kis buksiját. Kép Ja, és nekem anno azt tanácsolták, hogy mindig úgy öltözzek, hogy a hasam alja jó melegen legyen. Nem tudom, ennek volt-e köze végül a sikerhez, de ártani biztosan nem árt, érdemes odafigyelni rá.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Nicki!Szerintem se legyél elkenődve,van még ideje befordulni a babukádnak,és az is lehet,hogy már befordult,csak te ugye ezt nem látodKépA bnőm farosan szülte meg a kislányát,a dokijának eszébe sem jutott,hogy császározza,igaz megszenvedett vele,de legalább nem kellett császározni.
Szóval fel a fejjel,még van egy hónapja a babucinak,hogy fejjel lefelé kerüljönKép
A fáradékonysággal ugyanúgy vagyok mint te.Ez már tényleg a végét jelenti,azért csak itt van nekünk ez a nagy pocak,elég sok kényelmetlenséget tud okozni a végefeleKép
Nekem azt mondta a dokim,hogy ha minden okés velünk,akkor 5 nap után hazaenged minket,de a császárosoknál ez már így műkődik.
Nekem szoktak lenni mensis jellegű görcseim,néha elég erősen érzem,de ha tehetem ilyenkor lefexem egy kis időre,és utána jobb szokott lenni.Nálad is jelentkeznek hasonló tünetek?
Amúgy néha tele vagyok energiával,máskor meg eccerűen csak fexem,és élni is alig van kedvem.
De örülök,hogy közeledünk a vége felé,jó lenne már túl lenni a szülésen,és a kórházi napokon is.Egy lány most szült pár napja a Margitban,itt lakik felettünk két emelettel,és már itthon vannak.Sima szülése volt,4.nap engedték őket haza.Itt irigykedem,hogy ő már túl van rajtaKép
Szóval irigykedem,fáradékonyabb vagyok,de azért szerencsére jól vagyunk.
Majd írjál,hogy milyen volt az utsó vérvétel,és az első CTG-d!És persze arról is,hogy hogy vagytok?
Legyetek jók,vigyázzatok magatokra!
Rita
34+1
rita01

Timi, BMárti,

köszi a tippeket.

Közben eszembe jutott a jelszavam és már regisztráltként írok.

Szóval akkor nem kötelező a császáros szobában dekkolni három napig? Mert az szörnyű volt, hogy három óránként hozták a gyerekeket, aztán akár sikerült szoptatni akár nem, megint vitték őket. Mondván: úgysem tudjuk ellátni őket a sebünk miatt. Persze tíz órával a műtét után már egyedül kell zuhanyozni, de úgy látszik, az más.
Azt már elhatároztam, hogy állandóan ott fogok sertepertélni a csecsemőszoba körül, hogy lássam, ha éhes a gyerekem, vagy riadóláncot szervezek a többi kismamával. De ha tényleg lehet menni rumiba a császár után, akkor megpróbálom kibulizni.
Az egész terhességem (18.héten vagyok) erről szól, hogy rettegek a szoptatás miatt, meg tervezgetem, hogy azt az öt napot hogy lehetne kibírni. Komolyan, még a műtét sem érdekel, meg a fájdalom, mert ott legalább tudom, mit várjak.

Éva
evaanya

Sziasztok !

MOstanig nem írtam ide, néha belekukkantottam azért hogy milyen hírek vannak a kórházról, de sajna nem volt időm többre. Az első fiamat a MÁV kórházban szültem, Dr. Koós Hutás Piroskánál. Mindig órákat kellett várjak a kontorlokon, ctg-n, ultrahangon, és nem igazán éreztem nagy törődést velem szemben, amit első gyerekse kismama egy választott dokitól elvárt volna. A szülés is nagyon nehéz volt, 23 órát vajudtam 4-5 perces fájdalmakkal. Ezalatt a doki néni egyszer vagy kétszer rámtekintett, és csak a végére jött be. Választott szülésznőm nem volt, így éppen az volt mellettem aki a 23 óra alatt ügyeletes volt. Ha nincs mellettem a férjem nem is tudom hogy csináltam volna végig. ( utána a kótházzal és a csecsemőosztállyal teljesen meg voltam elégedve. Nagy dolog volt, hogy minden szobának külön fürdőszobája volt)
Szóval minedezkből okulva most a második babánál dokit váltottam. Sokan dícsérték a Margit kórházat és itt lakom a közelben, hát gondoltam kipróbálom (az elején) és ha nem tetszik akkor még kereshetek másikat. Nekem több orvos ismerősöm aki a Margitban dolgozik a Ruzsvánszky doktort ajánlotta,így őt megkerestem és kértem vállaljon el. Azért is írok most mert szeretném leírni, hogy eddig csak jó tapasztalatom volt, úgy a dokival mint az ott dolgozó szülésznőkkel meg a terhesgondozóval is. Ég és föld hogy hogy álltak itt hozzá most a dolgokhoz, (hozzám) és milyen volt 5 évvel ezelött a MÁV-ban.
Persze itt is volt olyan, hogy esetleg kellett egy picit várjak, de mindig segítőkészek és kedves volt mindenki.
Jövő hétre vagyok kiírva, de az is lehet hogy ma vagy holnap jön a baba (:-)). Görcsölgetek vagy 2 napja, menstruációs jellegű, de nem erősek még.
Majd megírom a benti tapasztalatokat. Egy kicsit tartok a csecsemősöktől ahogy az itt leírtakat olvasom, de azért reménykedem, hogy az is olyan jó tapasztalat lesz mint az eddigiek.

Üdv.
Rpancs 39+1
rpancs

Evaanya!

Én a második babámmal már 24 órával a császár után átmentem a rumiba! Azt mondták a nővérek, hogy a császárosok mindig előnyt élveznek, mert kell a hely az őrzőben, ezért nem szeretik, ha valaki sokáig ott fekszik. Persze amikor az első lányomat szültem még nem így volt, de akkor még több volt az ágy!
Szerintem, ha határozott leszel, te is mehetsz másnap a rumiba, még örülnek is neki! A szoptatás miatt pedig ne aggódj, biztos, hogy menni fog!

Nyugi, és sok sikert!

Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi!

Köszi a biztatást! Holnap megyek AFP-eredményért, utána ultrahangra. Próbálok beszélni majd a szülésznőmmel, szerdán meg a Béres doktorhoz megyek. Hátha "meg tudok velük egyezni". Az oké, hogy a nővérek átraknak rumiba, de ha a dokim beleszól...

Szia
Éva
evaanya

sziasztok!

Szeretnék információkat tőletek! Elsősorban attól, aki a Béres Doktorhoz jár...
Milyen ember? Milyen szakmailag?
Hol rendel, és mi a tarifa?
Köszi a válaszokat!
Zsuzsa
Névtelen

Szia Zsuzsa!

Én nála szültem a fiam két évvel ezelőtt, és most is nála fogok márciusban. Az elsőből császár lett, amennyire én meg tudom ítélni, biztos jól végezte a dolgát, mert simán ment, jól is gyógyultam. Megbízom benne.
Kicsit néha morc, vagy legalábbis fura a stílusa, a kórházban hallottam emiatt negatív véleményeket róla. Meg kell találni vele a hangot. Viszont bármit kérdezek, rendesen válaszol, nem lerázós-kioktatós stílusban, hanem normálisan. És a kórteremben szülés után senkivel nem foglalkozott annyit a dokija, mint ő velem.
Szőlő utcában rendel, 6e.

Éva
evaanya

Szia Zsuzsa!

Én 1 éve szültem Béresnél szintén császárral. Számomra az az orvos, akiben maximálisan megbízom, rábízom magam és gyermekemet. Hihetetlen empátiával rendelkezik és tényleg mindig, mindent elmagyaráz, és nincs az az érzésed, hogy "gyorsan-gyorsan haladjunk, jöjjön a következő páciens"! Morcosnak én csak egy húzosabb ügyelet után láttam, bár az is igaz, amit Éva írt, hogy meg kell vele találni a hangot.

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!
Remélem van köztetek Valaki(k), aki Dr Sóvágó Lászlónál szültek. Nekem évek óta Ő a nődokim, s semmi panaszom nem lehet rá. Mindig rendes volt és figyelmes. De nem hallottam még róla, hogy hogy viszonyul a kismamákhoz, illetve a bent lévő kispapákhoz a szüléskor.
Remélem, hogy hamarosan én is pocakos kismamaként levelezhetek veletek, hisz belevágtunk a Baba-projektbe.
Üdv mindenkinek és előre is köszönöm a válaszokat: Szepi
Névtelen

sziasztok!
evaanya, SZCSB: köszi az infókat...
Még csak puhatolózom, de sokat segített a válaszotok. Még egyszer köszike!
Zsuzsa
Névtelen

Sziasztok!
Először járok erre, örülök, hogy Rátok találtamKép
8. hetes vagyok és hétfőn megyek először a Margitba UH-ra. Még nincs választott orvosom, de ha találok egy jó fej dokit, akkor én is a Margitban szeretnék szülni. Egy barátnőm Sávay-t ajánlotta, tudtok róla valamit? Milyen szakmailag, emberileg, van-e magánja, esetleg tarifa-infok...
Még egy kérdés, olvastam egy kb. 1 évvel ezelőtti hozzászólásban, hogy van egy margit dokis táblázat, de úgy tűnik, az oldalt azóta törölték, mármint az infokat, mert az oldal bejön, de tök üres. Van valami tippetek? És ha nem a Sávay, akkor kit ajánlanátok?
1000 köszet előre is,
Boszika
Boszika

Boszika!

Én csak látásból ismerem a Sávayt, de a barátnőmnek ő volt az orvosa. 38 hetes terhes volt, ikreket várt, és a Sávay hazaküldte a CTG után, hogy minden rendben van. A babák szívhangja 100 alatt volt. Másnap bement, hogy nem mozognak a picik, és akkor már egyik baba sem élt. Meg kellett szülnie a két egészséges, halott babát, akik csak azért nem élhettek, mert a doki nem vette észre, hogy a lepény el van öregedve. Nem perelte be a dokit, mert így is elég nehéz volt kihevernie. A dokit látni sem akarta többet. Persze lehet, hogy ettől még jó doki, de én biztos nem szülnék nála! Egyébként én a Pálffy dokinál szültem.

Kriszti
Kriszti

Szepinek:

Mindkét gyerekemet a Sovinál szültem, minden jól ment. Nem sürgetett, időnként benézett és elbeszélgettünk a világ dolgairól. (Persze csak miután beadta az epidurált)
Sokan nem szeretik, hogy állandóan poénkodik, emiatt kicsit komolytalannak tűnik. De amikor nálam probléma volt (terhességi cukorbetegség), akkor azt nagyon komolyan vette. A szülésnél is abszolút megbíztam benne. Egy évvel ezelőtt megbeszéltük, hogy a Margit kórház minden szülőszobájában fogok szülni egy gyereket az Ő segítségével. Még kettő hátra van, és őket is a Sovinál szeretném szülni.

Vici
Névtelen

Boszika
Nekem Sávai az orvosom és nagyon meg vagyok vele elégedve.Velem nagyon segítőkész és rendes. Eddig mindig lehetett rá számítani. Van magánrendelője a Zugligeti klinikán.
Nagyon meglepett Kriszti barátnőjének a története, mert én tényleg nagyon körültekintőnek és lelkiismeretesnek ismertem meg.Igaz szülni még nem szültem nála, mert egyenlőre a 3. lombikunkra várunk, de az idáig vezető utat lelkiismeretesen egyengette és segítette és segíti azóta is.
Lujza
lujza

Sziasztok!

Nicki!Mizú van veletek?Remélem még egyben vagytok!KépMilyen volt a CTG?Sokat kellett várnod?
Én most csütrötökön megyek vérvételre,és CTG-re is.De képzeld,hogy a dokim balesetet szenvedett,és most fogalmam sincs,hogy hogyan tovább?KépKépKép
Egyenlőre annyi infót kaptam a dokimról,hogy az intenzív osztályon van,de ennél többet nem tudokKépRemélem,hogy hamarosan felépül,habár arról már lemondtam,hogy ő csinálja meg a csaszimatKépTalán csütörtökön többet megtudok,hiszen a dokim betegeit(kismamáit)vkinek át kell venni,nem?Azt sem tudom,hogy ilyenkor mi a szokás,ha ilyen szerencsétlenség történikKép
Amúgy már csak nyüglődöm,elég sokszor vannak görcseim,jó lenne már túl lenni a szülésen.A lábaim nagyon csúnyák,de ez vanKép
A házimunka is nagyon nehezen megy,és én még egy babaruhát sem mostam ki.De a héten már megcsinálom,a húgom átjön segíteni.
Remélem ti jól vagytok,ha olvasol akkor írj,hogy mizú van veletek?

Boszika!A Sávai dokinál fog szülni november végén egy ismerősöm.Amit nekem ő elmondott a dokiról,hogy szerinte pénzéhes.Legalábbis mindig a magánjába rendelte az ismerősömet ez alatt a majdnem 9 hónap alatt,de ettől függetlenül megvan vele elégedve.Én csak látásból ismerem,külső alapján számomra megnyerő,de ugye ez nem elégKépSajnos több infóval nem tudok szolgálni vele kapcsolatban.
Amit kihagytam,hogy gratulálok a pocaklakódhoz!Kép

Lányok!Valamelyikötökkel már fodult elő,hogy pont szülés előtt egy pár héttel a dokitokkal történt vmi,és emiatt új dokit kellett keresnetek?Vagy ez hogy műkődik ilyenkor?Aki volt hasonló helyzetben kérem írjon!
Köszi!

Rita
35+6
rita01

Sziasztok lányok!

Rita!
Köszi kérdésed jól vagyunk a körülményekhez képest. Én szerdánként járok CTG-re, de szinte semmit nem kell várnom, inkább a dokira kell többet várni, kicsit bosszant hogy ha 13-ra van kiírva a rendelés szinte soha nem jön fél kettő előtt. Úgyhogy ezentúl beszámítom hogy mindig késik. Mikor mész Uh-ra? Nekem 10-én kell mennem délre, picit izgulok, remélem befordult a helyére, bár van egy olyan rossz érzésem hogy nem. Kicsit megdöbbentett ami a dokiddal történt. Autóbaleset? Majd írd meg akkor kinél szülsz végül is, kíváncsi vagyok. Amúgy én sem csináltam semmit, babaruhát én sem mostam, kicsit le vagyok maradva. Ideje lenne átgondolnom mit kell vinnem a kórházba is. Nekem amúgy hatalmas hasam van. Megint egy 4 kg körüli gyerkőcre számítok.
Sziasztok mindenki puszil Nicki
Nicki

Boszika!

Én is azt hallottam a Sávayról, hogy nagyon pénzéhes. A modora nagyon megnyerő, bár nekem csak egyszer volt vele dolgom, és nem ő az orvosom, velem kedves volt. Amit Kriszti írt a barátnőjéről, azt valószínűleg én is hallottam, mert 2001 májusában én is bent feküdtem a Margitban, amikor ez az eset történt.
Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi!

A barátnőmmel 2001 májusában történt ez a tragédia, úgyhogy valószínű egyről beszélünk.Én nem akartam senkit lebeszélni a Sávayról, lehet, hogy nagyon jó orvos. Én biztos nem szülnék nála, és ajánlani sem fogom senkinek, de ha valakinek jó tapasztalatai vannak , akkor maradjon nála!

Kriszti
Kriszti

Sziasztok!
En egy veteles utan szeretnek ujra probalkozni. Olyan orvost keresek akit este is fel lehet hivni ha ujra gond van. A Margit van hozzank a legkozelebb, Sztanyik dr-t ajanlottak. Ti mit tudtok rola? Persze visszaolvastam, hogy dicserik, de ha ejjel 2-kor megint gaz van Ot felhivhatom?
Koszi :
beatrix
Vendég

Ha éjjel 2-kor gáz van, akkor a kórházba kell bemenni, azon a saját orvos sem tud többet segíteni, mint az ügyeletes. De azt, hogy őt fel lehet-e hívni, tőle kell megkérdezni.
rjuli

Sziasztok!

Szepi! Én ugyan nem Sóvágó doktornál szültem, de találkoztam vele többször is a terhességem alatt. Először tévedésből az ő rendelési idejében állítottam be a magánrendelőbe. Nagyon kedves és türelmes volt, én meg majdnem elszaladtam, olyan ideges lettem, hogy ilyen hülye liba tudok lenni. Kép Mivel a saját orvosom a következő héttől hosszabb szabira ment, és már nem volt esélyem előtte hozzá elmenni, így behívott, és soron kívül megvizsgált. Megnyugtatott, hogy minden oké, és bátorított, hogy ha bármi gondom van, amíg Dr. Mousa szabin van, keressem meg nyugodtan. Pedig rengeteg a páciense, egy csomóan várták akkor is. Másodszor akkor találkoztunk, amikor karácsony előtti nap hajnalban csöpögő magzatvízzel beállítottam a szülészetre. Ő volt az ügyeletes, ő repesztett burkot, meg megcsinálta, amit ilyenkor kell. Az egész éjszakai ügyelet után még hajnalban is tudott kedves lenni, és saját orvostól se lehetne többet elvárni, mint ahogy bánt velem. Szóval szerintem jó döntés, ha őt választod. Két dologra készülj fel, az egyik, hogy sokat viccelődik, de szvsz ezzel a feszültséget oldja, másrészt nagyon sokan járnak hozzá, és mindenkivel türelmes, lelkiismeretes, ettől (meg a hozzám hasonló betévedőktől Kép) aztán meg-meg csúszik, szóval lehet, hogy várni kell rá.

Na, ez jó hosszú lett, pedig csak azért jöttem, hogy megkérdezzem, Dorisékról tudok-e valami újat! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Rita!
Hogy vagytok? Írj mi van veletek, én ma megyek Uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok. A doki megnézett szerdán, teljesen zárt a méhszáj, úgyhogy mi még egyelőre maradunk 2in1. Amúgy nagyon várom már a nagy napot, csak elkezdtem egy picit parázni is. Ahogy közeledik valahogy kezdek félni a szüléstől.
Nicki
37+4
Nicki

Sziasztok!

Nicki!Örülök,hogy írtál,már kiváncsi voltam,hogy mivan veletek?KépMajd lécci írjál meg mindent az UH-ról is,ok?De biztosan minden rendben van veletek!Az természetes,hogy elkezdtél parázni,én ugyanígy vagyok ezzel,ráadásul fogalmam sincs,hogy mikor szülök,és azt sem,hogy kinél?Kép
Voltam múlthéte csütörtökön a kórházba vérvételen,és CTG-n.A dokimról annyit megtudtam,hogy nem autóbalesete volt,de így is kórházban van,és a traumatológiai osztályon,mert az a lába sérült meg most is,mint amikor 4 évvel ezelőtt a balesetben.Állítólag 3 hét múlva lesz megint,addig szeretném én is kihúzni,de fogalmam sincs,hogy sikerül-e?KépAz a helyzet,hogy elég soxor görcsölgetek,minimális mennyiségüt,de azért nekem a másik két terhesség alatt ilyen nem volt.
Most nagyon félek,mert fogalmam sincs,hogy milyen az ha beindul a szülés, a fiúkat kihordtam a 40.hétig teljesen zárt méhszájjal,az elsőt túl is hordtam.Szívem szerint most is ezt szeretném,hogy a dokim visszaérjen addigra mire kivagyok írva,de fogalmam sincs,hogy hogyan alakulnak a dolgaim?
Csütörtökön felkellett mennem a terhespatológiára aláíratni a CTG-s papíromat.Felmentem,bementem a folyosón,és egy Gizi nevű szülészhölgyet próbáltam keresni,hozzá küldtek a terhesgondózóból.
Alig léptem be a folyósóra jött a Mustafa,kirántotta a kezemből a CTG-s papíromat,szinte szóhoz sem jutottam mellette.Megsem kérdezte ki vagyok,mi vagyok,kire várok,mit akarok, eccerűen semmit.Aztán próbáltam mondani,hogy a Raft dokihoz tartozom,császár lesz,és nem kéne kihordanom a 40.hétig.Erre ő,hogy mikorra vagyok kiírva.mondtam,hogy dec.3,erre ő,hogy jaj az még messze van, a CTG-okés,és a dokim visszajön mire én szülök.Ezzel otthagyott.
Csalódottan fordultam ki a folyósóról,és elhatároztam,hogy legközelebb nem ezt az orvost fogom választani CTG-s papír aláírása céljából,valamint felhívom a dokimat csütörtökön délután,ha nem tudnak róla biztosabbat mondani.
Végülis megvan a mobilszáma,de eddig nem akartam zaklatni,de csütörtökön már felhívom,ha nem tudok meg többet.
Nekem 20-án kell mennem UH-ra,majd én is beszámolok.(Ha addig megnem szülök).
Amúgy nekem már nagyon lennt van a hasam,elég nehezen mozgok,szerintem már a babának sem teccik annyira odabennt.Eléggé feszülget,főleg ha úton vagyok vhol.
Ma kimostam a babacuccokat,szerdától lesz időm vasalgatni,hát fél napom biztosan ráfog menni a vasalásra.
Most megyek,légy jó,és vigyázz magatokra!
Majd írj az UH-ról,és magatokról!
Puszi,Rita.

Dorisékról én is szeretnék újabb híreket kapni,talán Viki benéz ide,ő tartja Dorissal a kapcsolatot.

Rita
36+5
rita01

Sziasztok!

Tegnap bukkantam csak rá a babanet oldalra, de most már bánom, hogy nem keresgéltem hamarabb a neten. Én is a Margitban fogok szülni, elméletileg május 14-én, és eddig úgy nézett ki, hogy a Sávainál. De most, hogy olvastam a hozzászólásokat, már kezdek elbizonytalanodni. Ennek talán annyi plusz alapja van, hogy egészen szeptemberig abban a tudatban éltem, hogy meddő vagyok, mert 18 éves koromban hosszas vizsgálatok után ezt mondták. Aztán csodák csodájára 5 év elteltével teherbe estem. Most a 14. hétnél tartok, és borzasztóan szeretném, ha minden rendben lenne, hiszen már kezdtem teljesen lemondani arról, hogy valaha anya lehetek. Velem már többször volt agresszív és mogorva a Sávay, úgyhogy már fontolóra vettem, hogy váltok. De az a baj, hogy a többit egyáltalán nem ismerem.
Szerintetek nem ciki átmenni most egy másik dokihoz? Nekem olyan emberre lenne szükségem, aki megérti, hogy az átlagosnál jobban parázok, és nem üvölti le a fejem minden - számára - felesleges kérdésnél. Kérlek segítsetek ebben!

Üdv mindenkinek!
Brigi
Simon Brigitta

Sziasztok!

Tegnap bukkantam csak rá a babanet oldalra, de most már bánom, hogy nem keresgéltem hamarabb a neten. Én is a Margitban fogok szülni, elméletileg május 14-én, és eddig úgy nézett ki, hogy a Sávainál. De most, hogy olvastam a hozzászólásokat, már kezdek elbizonytalanodni. Ennek talán annyi plusz alapja van, hogy egészen szeptemberig abban a tudatban éltem, hogy meddő vagyok, mert 18 éves koromban hosszas vizsgálatok után ezt mondták. Aztán csodák csodájára 5 év elteltével teherbe estem. Most a 14. hétnél tartok, és borzasztóan szeretném, ha minden rendben lenne, hiszen már kezdtem teljesen lemondani arról, hogy valaha anya lehetek. Velem már többször volt agresszív és mogorva a Sávay, úgyhogy már fontolóra vettem, hogy váltok. De az a baj, hogy a többit egyáltalán nem ismerem.
Szerintetek nem ciki átmenni most egy másik dokihoz? Nekem olyan emberre lenne szükségem, aki megérti, hogy az átlagosnál jobban parázok, és nem üvölti le a fejem minden - számára - felesleges kérdésnél. Kérlek segítsetek ebben!

Üdv mindenkinek!
Brigi
Simon Brigitta

Brigi!

Megértem az aggódásodat. Én nem ismerem a Sávayt, csak látásból, meg az alapján amit itt olvastam róla. Szerintem ha nem vagy vele megelégedve nyugodtan válthatsz orvost, csak gyorsan mert a félidő felé közeledve nem szívesen vállal már el egy doki sem. Most még nem késő! A legfontosabb, hogy bízz az orvosodban, és elégedett legyél vele. Ha a Sávay nem ilyen, inkább most hagyd ott. Sokan ajánlják a Sztanyik dokit, a Sóvágót is. Őket én is ismerem, nagyon rendesek. Próbálj meg bejelentkezni valamelyikhez, biztos elvállalnak. Sok sikert!

Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!
csak gyorsan írok: Dorisék már "hazai pályán", szóval a Margitban, Picik szépen növögetnek, Lilike ma kapott vért. Gergő már 2 kilón felül van. Doris azt mondja, Karácsonyig hazamehetnek. (Szerintem ha ilyen szépen fejlődnek a Minik, talán hamarabb is.) Mindenki nagyon rendes velük a kórházban.

Brigi, én azt mondom Neked, hogy ha már felmerült benned akár csak a gondolatd is, hogy orvost válts, tedd meg! (Pláne, ha a saját nevedet írtad be hozzászólóként...Kép) Szerintem a várandósság és a szülés a legszebb dolog egy nő életében, nem szabad holmi udvariaskodás miatt eltűrni olyan dolgokat egy orvostól, ami neked nem tetszik.

Most csak ennyi, nem tudtam rendesen visszaolvasni (hja, nem egyszerű a kétgyermekes mamik élete), de majd próbálok jönni.

A legobbakat mindenkinek!
Viki
vikici

Tisztelt Kriszti!(nov.1.szombat 20.19 illetve nov.4 22.22)
Nem sokat szoktam ezt a topikot böngészni, mert utálom, ha névtelenül szubjektív véleményeket vagy valótlanságokat írnak le emberek,természetesen a kollégákat vagy kolléganőket névvel említve. Tegnap viszont az Ön soraiba botlottam, amelyek engem tüntettek fel nem éppen előnyös színben, kimerítve a rágalmazás és a hírnévrontás tételeit(BTK.)
Hozzáfűznivalóm:Az eset valóban megtörtént(sajnos)
2001 ápr.4-én 23 órakor szült a halott ikreket J.T.-né,( az ilyen tragédiát nehezen felejtjük el).Tehát sok dolog valós, egy dolog azonban nem igaz, nevezetesen a beteg orvosa sem előtte, sem azóta nem én voltam(szülészeti naplóban ellenőrizhető), hanem dr...nos a nevét természetesen nem írom le.A per hiánya sem igaz egyébként.Az egy hónap differencia a memória hibája, mert átnéztem az egész évet, még csak hasonlót sem találtam. Nos kéretik a barátnőt megkérdezni, valamint legközelebb a rágalmazás előtt gondosabban tájékozódni!

Üdvözlettel dr Sávai György Szent Margit Kórház.
Névtelen

Sziasztok!

Viki és Timi!

Köszönöm a bíztatást, azt hiszem tényleg igazatok van, úgyhogy megteszem ezt a lépést. Még csak a 14. hétnél járunk, úgyhogy nincs is talán túl későn. Megpróbálok vagy a Sóvágóhoz vagy a Sztanyikhoz bekerülni, bár úgy tudom, hogy elég sokan járnak hozzájuk. Azért remélem sikerül. Gondolom már olvastátok Sávai levelét... Ide orvosok is be szoktak kukkantani? Akkor tényleg nem árt óvatosabbnak lenni. Nem is gondoltam ilyesmire, amikor megírtam a nevemet. Mindegy, ez a magánvéleményem volt, ami mellett így is kiállok.
Mivel rajtam kívül nincs a környezetemben várandós nő, tőletek szeretnék kérdezni néhány dolgot, ha nem baj. Például hogy manapság mennyit illi (szokás, kötelező...) fizetni egy szülésért? És ezt már csak a nagy esemény után adják oda az anyukák, vagy esetleg a vizsgálatok során is szokás kisebb összegeket adni?

Köszönöm a segítséget!
Vigyázzatok magatokra!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kedves Sávay doktor!

Én is az egészségügyben dolgoztam egy ideig, és csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a szülészeti naplóban a szülést levezető orvos neve szerepel. Amikor ilyen tragikus est felmerül v. esetleg az anya kérésére, a szülést nem az addigi kezelőorvos szokta levezetni!

Tisztelettel, Bajorné Kati
Névtelen

Tisztelt Sávay doktor,

Nem a levelét szeretném pontosítani csak saját szakmám szempontjából kívánom kiegészíteni, a következőkkel:
A jelenlegi hatályos büntető jogszabályok nem ismerik a hírnév rontás törvény tényállását, lévén azért sem mert az egy polgári jogi kategória és nem büntetőjogi fogalom.
Sajátos esete lehet a rágalmazásnak esetelegesen az amit itt Kriszti "terjesztett", de a szakma és a Btk.-hoz füzőtt jogi kommentár ill. a bírói gyakorlat az internetet nem vonja a "nagy nyilvánosság" fogalma alá, így fogalmilag ez a bűncselekmény kizárt.
Tehát összefoglalva: amit Kriszti leírt az interneten itt a babanet oldalán, azt csak mint magánvélemény értékelhető, és nem mint büntetőjogi kategória, de ez nem zárja ki azt, hogy polgári peres eljárásnak az alapja legyen.

Végezetül szeretném hozzáfűzni, hogy tisztelem Önt azért mert itt a babanet oldalán nevét és véleményét adta egy hozzászóláshoz, annak ellenére, hogy a legtöbb műhiba per ma Magyarországon a sebészetiek mellett a szülészettel kapcsolatos, ám a műhiba perek növekvő volumene nem csak az esetelges orvosi szakma szabályaira vonatkozó szabályok megszegésére utalhatnak, hanem arra is, hogy ma Magyarországon az egészségügyben nagyon nagy káosz uralkodik, hiszen amíg az az elsődleges, hogy x orvosnak hány betege van z-vel szemben, és x doktornak hány tudományos fokozata van z orvossal szembe és ez mire elég, akkor azt hiszem csak pont a lényeg veszik el ez pedig nem más mint a beteg. Az orvosok közötti szakmai presztízs vitáknak leginkább kárvallotjai is ők,és azt hiszem nem erről szól az a bizonyos orvosi eskü....
Justitia
Justitia

Tisztelt Sávay Doktor!

Ezennel nyilvánosan elnézését kérem, amiért Önnek rossz hírét keltettem.Nem állt szándékomban az ön szakmai tudását megkérdőjelezni, ehhez nincs is kompetenciám.
Kérem, ne haragudjon, biztosan nekem voltak tévesek az információim.

Tisztelettel,

Kriszti.
Kriszti

Sziasztok!

Olvasgatom a hozzászólásokat,és én is meglepődve tapasztalom,hogy orvos is hozzászól a topichoz.Ez persze nem zavaró tényező,sőt...Csak meglepett.

Nicki!Nagyon csönd van körülötted.Egyben vagytok még?Én ma voltam CTG-n,minden rendben van,jövő7en megyek megint.Ma sikerült egy jófej dokit kifognom,habár nem mutatkozott be,de rendes volt.
Az én dokim álltólag jövő7 után már lesz,szóval megpróbálom addig kihúzni,habár a december 3-a még odébb van.
A babaruhákat kimostam,kivasaltam,minden kezd a helyére kerülni,szóval kezdek egyenesbe jönni.Ami miatt nagyon kezdek parázni az a műtét,és az utána levő pár nap,de vhogy csak kibírom majd.Majd nyafogok magamban,hogy ne zavarjam kismama társaimatKép
Amúgy jól vagyok,változatlanul fáradékony,rosszul alszom,keveseket,de szerintem ez most már jobb nem is lesz.
Nálad mizú van???Közeledsz te is a nagy nap feléKép
Majd írj!
Vigyázz magatokra!
Rita
37+1
rita01

Sziasztok!

Én nem a Margitban fogok szülni, de itt végre megtaláltam "régi ismerőseimet"Kép

NikieKép, RitaKép!
Örülök, hogy végre a nyomotokra bukkantamKép, a "friss"-be már rég nem írtatok.Kép Tudom, hogy sok új kismami van, de azért hiányoztok...Kép
Nagyon szorítok értetek és kicsit irigykedek, hogy már mennyire közel vagytok a nagy találkozásig!Kép Persze utólérni vagy megelőzni úgysem tudlak benneteket.Kép
Ja, és Nikie a picifiúhoz, Rita a picilányhoz gratulálok!Kép(ha jók az értesüléseimKép)
Legyetek ügyesek!Kép

Pussz
Szilvi(még réges-rég a "pár hetes"-ből")
sztigris

Kedves B. Márti és Névtelen!

Köszönöm szépen válaszotokat Sóvágóval kapcsolatban. Más fórumokon is csak jókat hallottam róla, úgyhogy eldöntötem, hogy Ő lesz a szülészem is.

Üdv: Szepi
Szepi

Sziasztok!
Nekem is van ám egy hirem: holnap lépek a 13. hétbe, május végére jön a kistesó! Kép A dokim most is Pálffy dr. Két nagy álmom van: ne legyek megint cukros, és most sikerüljön császár nélkül szülni. Alig kivánok sokat, mi? Kép
Rita, ki a te orvosod, aki a traumán van? Most kicsit a szivemhez kaptam, mert jövő héten megyek uh-ra...
bogyeszka

Kicsit visszaolvastam a topikban... Az orvosválasztás témához csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy olyan nincs, hogy ők a pályájuk X évtizede alatt soha nem hibáznak. Amit az ember legjobb tudása szerint megtehet, az az, hogy körbeérdeklődik főleg olyanok körében, akiket ismer, a neten szerezhető infókat egészséges fenntartással kezelve (tudnak ám vad infók keringeni...), és választ orvost, kórházat. Ha az utána ért személyes tapasztalatai alapján ő is megbizik bennük, hajrá! Kép Ha viszont nem, menjen máshoz, akárhány hetes terhes is, mert a szüléskor az ember amúgy is borzalmasan kiszolgáltatott, a kétségek és a bizonytalanság csak ront ezen. Az én dokimra is mondtak már hideget-meleget, de nem bir érdekelni, mert a személyes tapasztalataim alapján, ahogy az első terhességemet is végigkisérte, és a babámat a világra segitette, 100%-osan megbizom benne.
bogyeszka

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy éjjel-nappalis szobát automatikusan kapsz vagy csak ha éppen szerencséd van és van hely? A babát szülés után azonnal cicire teszik? Megfürdetik a babát szülés után? Szülés előtt kötelező a beöntés? Milyen a vajúdó szoba? Látogatáskor a baba közvetlenül találkozik a látogatókkal vagy üvegfalon nézhetik?
Mikor van szülők iskolája? Van lehetőség megnézni a szülőszobákat?

Köszi a válaszokat:
Zsuzsi
zsuzsi

Szia Zsuzsi! Én februárban szültem, éppen telt ház volt, és másfél napot kellett várni a babás szobára, addig csak 3 óránként hozták szopizni. Ez az egy rossz élményem volt, különben mindenki nagyon rendes volt és az egész hely kulturált. Szülés után azonnal cicire tették a babust, de nagyon hamar elvitték "melegedni". Szerintem megfürdették. Beöntés elvileg kötelező, én nem kaptam, mert jóformán tolófájásokkal rohantunk be szülni (vicces volt), meg voltam is nem sokkal előtte WC-n. Babát a látogatók üvegfalon át nézik, kivéve a fizetős szobát, ahová bemehetnek. Meg van egy babamutogató szoba is, csak oda nem lehet mindig bemenni. "Vajúdó szobát" én nem láttam, nincs semmi alternatív, csak nagy labda. Szóval nem az a tipikus alternatív, kádas, sámlis hely, nem is bababarát, de ha a Margitot választod, biztonságban érezheted magad és a babát is. Jó babavárást, Klára.
klara

Sziasztok!

Szilvi!KépAz az igazság,hogy tényleg nagyon régen írtam a frissmamikhoz,de ennek csupán az időhiány volt az oka,aztán meg annyian jöttek frissek(ennek persze örülök)Kép,hogy teljesen elvesztettem a fonalatKépEmléxem rád a pár hetesből,meg persze a frissmamikból isKép
Remélem jól vagytok,vigyázz magatokra!Kép

Bogyeszka!Az én orvosom a Dr.Raft Miklós.Most egyáltalán nem tudom,hogy még kórházban van-e,vagy már otthon,de remélem,hogy már otthon lábadozik,és hamar felépül.És persze önző módon ezt magam miatt kívánom leginkább,de nekem nagyon bejön ez a doki,így azért saját maga miatt is szeretném ha újra dolgozhatna.

Nicki!Ha olvasol,akkor írjál majd,hogy mizú van veletek?

Most mennem kell,legyetek jók!
Rita
37+5
rita01

Sziasztok!

Ismét segítséget szeretnék kérni tőletek, főleg azoktól, akik a Sóvágó dokihoz járnak és tudnak róla ezt-azt. Most várom első babámat, szóval egyáltalán nem vagyok tisztában az árakkal, és azzal sem, hogy hányszor, tehát milyen alkalmakkor illik fizetni. Az orvosnak csak a szülés után szoktak pénzt adni? És ez mostanában mekkora összeget jelent, mondjuk a Sóvágónál?
Másrészt olvastam nem sokkal előttem, hogy csak fizetős szobában lehet együtt mama és baba folyamatosan, illetve itt láthatják a picit közelről a rokonok. Ennek a szobának az árát meg tudná mondani valaki?

Előre is köszönöm!
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi, félreértettél, nem csak a fizetősben van együtt a mami a babával, hanem a normál rooming inben is, csak ott néha nincs hely, és várni kell rá. Puszi, K.
klara

Kedves Klára!

Köszi az infókat. A várakozás alatt hányszor láthattad a babádat (másfél nap alatt)?
Szülők iskolája nincs a Margitban ?

Láttam, hogy a kórház több épületből áll, melyikben van a szülészet?

köszi: Zsuzsi
zsuzsi

Brigi, szerintem az a legegyszerűbb, ha tőle magától kérdezed meg az árat.

Zsuzsi, rooming-in-es szobát nem automatice kapsz, hanem ahogy sorban jönnek az anyukák. Kicsit szerencse kérdése, ha kevesen szülnek éppen, akkor ahogy el tudod látni magad, már mehetsz is, egyébként 3 óránként hozzák a babákat. De a "rumiban" is naponta kétszer kábé másfél-két órára le kell adni a gyereket, egyszer fürdés, egyszer vizit miatt. A szülés után, ha nincs gond a gyerekkel, vagy nem császár, akkor mellre teszik azonnal. Amig rendbe tesznek téged, addig a picit is elviszik mérni, vizsgálni, és meg is fürdetik gyengéden. Külön vajjúdó szoba nincs, rögtön a szülőszobába kerülsz. Valamennyi különálló, nem függönnyel vagy ilyesmivel elszeparált. Látogatás: hálistennek a baba nem találkozik közvetlenül a látogatókkal, azok nem is mehetnek be a kórtermekbe. Meg lehet mutatni nekik üvegfalon keresztül, vagy a fogadószobában délutánonként. Azt hiszem, egyszerre csak két család lehet bent. A kismama az előtérben találkozhat a rokonokkal.

Ezt most a kapott papirkámról másolom ide:
Felkészitő, tájékoztató beszélgetések vannak minden hétfőn 16-18 óráig a B épület tanácstermében. Mindig vannak ilyenkor szülőszoba látogatások is.
Az első hétfőn: Az osztály bemutatása
Előad és a beszélgetést vezeti: Dr. Ruzsvánszky István ajdunktus. A cimszavak: céljaink ismertetése; terhességi változások; normál szülés; szülőszobai látogatás.

A másodikon: Mi történik a szülőszobán?
A beszélgetést vezeti: Horváth Ottóné vezetőszülésznő. Cimszavak: szülőszobai felvétel, előkészités; ismerkedés a szülőszobával; a szülőszoba rendje; látogatás a szülőszobán.

A harmadik: Az újszülött
Előad és a kérdésekre válaszol: gyermekorvos + védőnő. Cimszavak: az újszülött első napjai fürdetés, etetés, szoptatás; felkészülés az osztályról való távozásra; látogatás a szülőszobán.

A negyediken: Nyilt szülőszoba. Előad és a kérdésekre válaszol: Dr. Sávai György adjunktus. A cimszavak: fájdalomcsillapitás; rokonok jelenléte a szülésnél; milyen segitség nyújtható a vajúdóknak; problémák megbeszélése.

Én a magam részéről nagyon szivesen mennék megint, amikor 2001-2002-ben voltam, Szép doktor tartotta az előadásokat, sok minden a helyére került a fejemben. Szóval jó volna megint elmenni majd, kérdés, hova teszem addig a fiamat. Kép
bogyeszka

Sziasztok lányok!

Mi még egyben vagyunk, bár már nagyon szenvedek. Elég gyakran vannak jósló fájásaim, örülnék ha hamarabb meglenne ez a baba.
Rita!
Voltál Uh-on? Mit mondtak, mekkorára saccolták a súlyát, az enyémet egy hete 3100 grammra jósolták de szerintem sokkal nagyobb lesz. Olyan 4 kg körüli babára számítok, akkora a hasam. Nagyon nehezen tudok már aludni, nem tudok rendesen forgolódni, elég gyakran fáj a derekam is. Na de elég a panaszkodásból! Már alig várom a kicsit! Rendetlen anyuka vagyok még mindig nem készítettem össze a kórházi cuccaimat sem. Csak nehogy meglepetés érjen. Mikor jársz Ctg-re?
Nicki
38+4
Nicki

Bogyeszka:

Köszönöm szépen az infókat, sokat segítettél.
Még annyit, nem tudod Ruzsvánszky doktornak van-e magánrendelője, milyen típusú doki..

Köszi:
Zsuzsi
Zsuzsi

Zsuzsi, sajnos nem tudok róla semmit, azonkivül, hogy klumpában jár és rágózik. Kép De ismerőseim, akik hozzájárnak, dicsérték. Menj el szerintem az egyik ilyen beszélgetésre és nézd meg magadnak. Ha szimpi, akkor menj oda hozzá és kérj időpontot a magánrendelőjébe. Én legalábbis igy csinálnám. Kép
bogyeszka

Ruzsvánszky doki viszonylag konzervatív, viszont nagyon korrekt, és szakmailag jól felkészült orvos. A kórházi dolgozók közül is sokan választják őt, bizonyára nem véletlenül. Van magánrendelése is, a Lajos utcában hétfőn és szerdán délutánonként.
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?