Új privát üzeneted érkezett!

Vera,
akkor te imádni fogod azt a két pólót, amit Levinek rendeltettem Ámerikábúl a szülinapjára.
az egyiken ez van:
If you woke up this morning, it's because Jack Bauer spared your life!!! 8) 8)

június elejéig simán várunk a bikással... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mennyi májusi gyerek!!! :D :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Nagyon köszönjük a köszöntéseket!!!! nagyon aranyosak vagytok!!! :D :D :D

Mi is túl vagyunk a családi banzájon, a fiúk igen derekasan viselték a rokonok rohamát és az ezzel járó megpróbáltatásokat :mrgreen: :lol: és szépen kivették a részüket a sütipusztításból :lol: volt 3 torta (gesztenyés, eszterházi és csokis) és még 4-5 egyéb aprósüti, amikből nem sok maradt a végére :mrgreen:

Az ünnepeltnek nagyon tetszett a tüzijáték (ööö azt a baloldali maciszerű képződményt én követtem el...):
Kép

Bencus tudja hogy kell tortát enni (minek a kanál?? :wink: ) :lol: :
Kép Kép

Harc az utolsó morzsákért... :mrgreen: :lol: :
Kép

Szrek :) De jóóóó, hogy Ábellel minden okés!!!! :D :D :D

Barbi :) Hű de ügyes csajod van!!!! :D :D :D Nagy gratula az ifjú festőművésznőnek!!! és nagyon cuki a torta is!! ez milyen ízesítésű volt?

Ancsi :) Mi az FSME Immun Junior nevű vakcinát kaptuk (de kétféle típus van, elvileg mind2 jó), semmilyen láz nem volt, még csak hőemi se, piros folt se a szuri helyén, szóval tényleg semmi. Anyósodnak annyiban igaza van, hogy mindennek LEHET mellékhatása, hát ezt mérlegelni kell... de mivel sokat vagyunk szabadban, fűben,stb. (és a kuytánkban már előfordult) én úgy gondoltam ezt beadatom. Mivel tavaly megkapta, idén meg ismétlés van, hát megkapta ezt is. (Ha ma kéne döntenem, már nehezebb lenne, mert TI ajánlott 2 homeós szert (Zecken bis Fieber és Borellia) ami lehet hogy elég lenne...) Mindenesetre, ha úgy döntesz, hogy beadatod, akkor minél előbb, mert már elkezdődik ilyentájban a kullyancsszezon és csak a 2. szuritól "él" a védelem a 2 között meg kell néhány (asszem 4-6) hét!

Zuzi :) Nálatok hogy sikerült a buli??? (sms-t köszi :D ) képeket kérünk!!

Jesszus, akkor most csinálhatok én is új vonalzót?!.... de nem ma, mert hulla vagyok.. megyek is 8)

Kép
Kép
denizsa

Emmának boldogot holnapra!!! :-D
(92-98-as rucik még érdekelnek ;-) )

És juppiééé:Ati ma négykézlábazásból elkezdett oldalra ücsörgést kipróbálni és 1kézzel támaszt csak, másikkal matat :-) Szóval úgy fest, hogy mégsem állva fogja megírni az érettségi dolgozatát 8) :lol:

További szülis képek is nyerők ;-) :D

Egyébre nincs erőm...

Kép
Kép
szelloke

EMMÁNAK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLINAPOT!!!! :D :D :D

Szellő :) Nagy gratula Atinak!! :D akkor megnyugodhatsz :wink: :D

Holnap ha ilyen szép idő van, játszózás a Fonyódin??

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!

Isten eltesse Angit, Bencet es Emmat! :D
Csudijok lettek a kepek, latszik, hogy mindenki jol erezte magat Angi bulijan. :D

Deni, ugy latom izlett Bencenek a torta. :lol:

Zuz, hogy sikerult a tegnapi nap?

Ancsi, kiprobaltatok a Pulsatillat?

Szelloke, Ati ugyi nagyon!:) Ezert kar volt aggodni. Kati lanyom kb. 10 honaposan tudott felulni egyedul... Andris sem fog hamarabb, egyelore meg forogni sem forog. :?

Tegnap lett volna Andris kereszteloje, de elmaradt, mert szombaton estem egyet a lepcsonkon es bucira dagadt terddel es mankora tamaszkodva ugye nem lettem volna valami elegans... :roll: :evil: :(

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

köszönjük szépen a további köszöntéseket! :lol:

Dora! mankózás :( s meddig marad ez így?

Rendi vagy Ati hogy megnyugtattad anyádat :lol: :wink: !

Deni! látszik, hogy örül Bencus :lol: . Olyan zabálnivaló kölyök! Gratula a tortához! Én olyan lütty voltam, hogy a második tortát is Eszterházynak kértem :roll: . Sebaj, azért sok esélye nincs a megmaradásra :wink: :lol:

BOLDOG SZÜLINAPOT EMMÁNAK!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Gyerekek csuda helyesek a képeken!!
És micsoda torták!!!

Deni,
Kifejezetten medve-szerű a torta. (Engem még kicsit egy jóképű denevérre is emlékeztet, de lehet hogy csak azért, mert fejjel lefelé látom. És nekem nagyon bejött a torta!!! Hogy tudtad olyan alakúra??)

Ancsi,
Lencse jó fej!

Bencének és Emmának boldog szülinapot!

Ábelnek és Dorának javulást!

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni!
Mi ott leszünk :D

rohanunk is, hogy elkészüljünk :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Dorka!
kipróbáltuk, de eddig semmi érdekes. (mondjuk épp szemcseppezunk is, aminek ma jar le az ideje) kesobb ujra proba.

ancsipancsi

Sziasztok,

Minden szülinapról lemaradtam, de sajna nem nagyon voltam gépközelben. Igy röstellem, de utólag kivánok mindenkinek nagyon boldogot.

Deni: Bencusnak nagyon boldog első szülinapot.

Zuzi: Bazsinak nagyon boldog harmadikat. Az ajándék itt van, úgyhogy mindenképpen taliznunk kell majdan.

Barbi: annyira szerettem volna menni, de egy darab szabim sincs már...de azért remélem egyszer eljutunk hozzátok, mert nagyon klasszakat hallottam a kertetekről. :lol:

Manók: Emmának boldog harmadik szülinapot, hogy nőnek már ezek a lányok.

Zugirás befejezve, rohanok vissza a saját gépemhez.

Kép
Kép
johanna1975

Anginak mégegyszer :) :) ,
Bencusnak - kicsit késve :oops: - kívánok mégegyszer NAGGGYON Boldog Szülinapot!!!!!!!! :D :D

Gondoltam rátok pénteken, biztos jó buli volt, a képek is erről árulkodnak. ( a dugót is hallottam a rádióban :? na azt nem irigylem ) Bence is nagyon nagyon édes ünnepelt! És a torták gyönyörűek! Szerintem én is rendelek a Szamostól, és az erre fordítandó időt inkább végigjátszuk :D Deni, a remekművedhez viszont gratullla. őőőő rendeljek inkább tőled? :D :D :D

Mi voltunk gyerekvasutazni, eredetileg 2-3 megállót gondoltunk, aztán végigmentünk, 40p oda majd vissza is és... nem volt elég. :shock: Ezek után úgy gondolom, a masiniszta egyetemre iratkozunk be :D :D Pikinikeztünk is, olyan takaróleterítőshátizsákosBoribonosat :D és annyira jó volt.

Kép
akata

Valaki nem beszélt esetleg az igazolatlan hiányzókkal?
Aggasztó, hogy ennyire eltűnt 1-2 állandó jelenlévő.

Kép
akata

[b]BOLDOG SZÜLINAPOT BENCÉNEK!

BOLDOG
SZÜLINAPOT EMMÁNAK!![/b]

Rylie
rylie

Sziasztok! :D

jaj, de jó képek! Barbi! NAgyon szép helyen laktok, klassz a kert szuper a torta, gyönyörű a lány. Mi kell még???? Na, most kell nektek még egy gyerek, hogy ne legyen ekkora (öööö, illetve, hogy még nagyobb legyen) az idill :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
irigy vagyok a buliért, jó lehetett ennyi babanyetes együtt :D

Bencusnak és Emmának ezúton is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!! :D

Deni!
nekem tetszik a torta és az ünnepelt is :lol:

Nálunk is megvolt a buli, kezdődött egy szolid 10 fős családi ebéddel, amire persze hagyományos ünnepi ebédet kellett főznöm, aztán becsatlakoztak a barátok,és kezdetát vette egy fergeteges pizzaparti, 8 nagy tepsi pizzát sütöttem, és mellé mojito dukált :lol: :lol: :lol: Szóval jól érezték magukat az emberek, akik szám szeritn 32-en lettek :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ancsi, ha lesz ideje, tesz föl képet :D
Az ünnepelt nagyon odavolt, meg vissza, olyan édes volt, asszem, ez volt az első szülinapja, amit teljesen felfogott már, nagyon készült rá, és még pár napig emlegetni is fogja. HAtalams felhajtás volt, és persze zöld autós torta :lol: Amíg égett a kb fél méteres tüzijáték, végig azt ismételgette, hogy "autotorta......autotorta.....autotorta..". OLyan jó, hogy így örült mindennek :D
És tegnap, az én 3 éves nagy fiam 2x is szólt, hogy pisilnie kell :shock: :D

Johi!
Tegnap este is jöhettetek volna :lol: Amúgy megkaptad az sms-em? Írtam, hogy ma játszózunk délelőtt, és ellóghattál volna a melóhelyről :lol:

Jó volt ma játszózni Zsanciékkal és Deniékkel :D

na, pihizek, mert a sok :D :D :D -től megörcsöl a szám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll: :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi: telefonon ma délutánig le volt némítva. Ez az én formám. :-) Tegnap is családi buli volt, csak a másik oldalon. Most volt a hivatalos esküvő bejelentés, igy mindenkit végigjártunk. :-)
Tök ügyes a három évesed, gratula.

Kép
Kép
johanna1975

Dóra :) Jaj, ez elég rosszul hangzik, sok ++++++ a lábadnak!!

Móni :) A képen tényleg fejjel lefelé van a maci, szóval akár denevér is lehet vagy bmi más, hajrá asszociáció! :lol: A forma egy szilikonsütőformától van (azzal próbálkoztam, de nem sikerült, úgy építettem aztán össze kanalanként) szóval hosszú, de az alapötlet onnan jött.

Akata :) Köszi, de nem vagyok valami büszke a "műalkotásra", sztem a Szamossal jobban jársz :mrgreen: :lol: Mit tervezel Ákos szülinapjára? Gyerekvasút rulez, asszem idén is ez lesz Bálint (egyik) sz.napi ajándéka :D

Barbi :) No igen, eszterh.tortából sosem elég :wink: :lol: :lol:

Rylie :) Hogy vagytok?? már nagyon közeleg a fiinish :wink:

Zuzi :) Szuper, hogy ilyen jól sikerült a buli! :D Bazsónak meg gratula és hajrá pisilés!! (tényleg csak ki kell várni a 3.sz.napot és minden megy magától?) :D :D Játszó tök jó volt és köszi az autót, Bálint kisajátította, azzal ment aludni is :lol: :lol:

Johi :) Bejelentés :D :D akkor ezekszerint haladnak az előkészületek? :wink:

Kép
Kép
denizsa

Zuzmó,
Saját magad sütöd a pizzát??? És mennyit??? Hogyan??? (Nem is volt kemencétek vagy ipari sütőtök amikor még ott jártunk.)

Deni,
Tortát már értem! Így még ügyesebb vagy!! (Hogy részekből állítottad össze.) Mi volt benne? (Nekem az a bajom a gyönyörű cukrászdai cuccokkal, hogy sok mindent nem adok a srácoknak. (Vagyis próbálok nem adni.) Csak én nem vagyok elég ügyes és főleg szorgalmatos.
És ugyan nem nekem, hanem Zuzinak írtad, hogy tényleg ki kell-e várni a 3. szülinapot... Na, erre (is) van egy teóriám.
Soha-soha nem hallottam olyan átlagos felnőttről, aki pelenkába pisil. Nem is láttam a dm-ben olyan pelenkát, aminek a csomagolásán egy napszemüveges, félpucér bradpitt-es 'nagyfiú' lenne motoron és rá lenne írva, hogy 50-100 kg. Csak a 3 év helyett lehet, hogy 2.5 vagy 3.5.
Egyébként én vagyok egyedül, akinek semmivel, de semmivel nem lett könnyebb az élete, mióta P. szobatiszta?? (Bár olcsóbb lett, az biztos. És kevesebb pelenkát kell felcipelnem. Szóval mégis könnyebb lett.)

Barbi,
Mi az a biocolor festék?? Kábé meg lehet enni?

A hiányzók nekem is hiányoznak!

Móni
Kép
Kép
monisa

EMMÁNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

No, korai volt elkiabálni, tegnap éjjel visszajött a magas láz, most az van, hogy éjjel meg a nap első felében 39 körül, utána meg mintha elvágták volna, nem kúszik fel, a gyerek tök virgonc stb. Éjjel viszont újrakezdődik. Dokinéni annyit mondott, hogy vírus, csillapítsam a lázát. Kúpot nem engedi, a Nurofent veszi be egyedül szívesen ( az nagyon hamar leviszi a lázat), de abból csak naponta 3szor lehet adni, úgyhogy hűtőfürdő van meg most megpróbálom a Belladonnát, eddig még nem adtam lázra sosem. (Megjött ma nekem is a homeopátiás kiskokos, a Belladonna lázcsillapítós leírása is szinte teljesen megegyezik Ábel tüneteivel, remélem, fog hatni :D ) Köszi Barbi a segítséget! :D

Kép

Kép

szrekuc

csak gyors:
Ancsi!
A homeos könyvben most olvastam, hogy csecsemőkori könnycsatorna elzáródásra Silicea-t kell adni. Nekem van. Átvigyem?
Azért ide írtam, mert lehet, hogy egyszer másnak is szüksége lehet rá.

Ábel gyorsan gyógyuljon!!!!!!+++++++++++++++++++++++

Dora!
Remélme, a lában jobban van!+++++++++++++++++++

mennem kell...

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
köszi, de most úgyis várakozó állásponton vagyunk, pénteken meg megyek patika közelébe. hányas Ch-ban vegyek?

OLTÁS:
tegnap Lencsének mondtam, hogy apja elviszi "bogár elleni " oltásra (kullancs). nagyon ellenkezett, de végül sikerült elcsalni. bent a rendelőben végignézte, hogy mit csinálnak vele, s egyáltalán nem sírt. megkérdezték tőle, hogy nem fájt-e, és mondta, hogy de :). aztán kimentek, majd pár perccel később egy kis fekete kislány üvöltve ment ki a rendelőből. erre Lencse: "a sötét kislány üvölt, mert nem tetszett neki a bogár ellenű" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ancsipancsi

Szrek :) Bulást és sok ++++++++++++++ Ábelnek!!!!!!!!!!

Móni :) No nem attól félek, hogy Bálint még 20évesen is pelusban rohangál :lol: csak szeretném, ha őszre már szobatiszta lenne, bár tul.képpen csak az ovi miatt lenne fontos (már ha egyáltalán felveszik :? ), egyébként tök mindegy. És sztem se könnyebb pelus nélkül, sőt.. persze lehet hogy ha ezen az átmeneti tanulós időszakon túlleszük már könnyebb lesz. :roll:
Torta: kakaós piskóta alapon gesztenyekrém (gesztenye+tejszín zselatinnal szilárdítva), a bunda piskótamorzsa, gesztenyéből meg a rátétek formázva, szóval egyszerű és könnyű cucc :)

Ancsi :) Lencsi igazi HŐSNŐ!!! gyerekszáj meg :lol: :lol:

Na megyek altatni...
denizsa

Bulis képek nagyon szuperek! Annyira sajnálom, hogy nem tudtunk ott lenni :cry: bár a hazafelé dugót már nem irigylem tőletek 8)

És a tortáááák nyammmiiii Deni macidenevér kombója is nagyon fincsinek néz ki!!!

Zuz: apám 32 fős vendégsereg! Ez aztán a buli! Wow! Jó lehetett! Nekem is ez a vágyam, hogy egyszer rendesen vendégül lehessen látni a barátainkat :?

Ancsi: Lencse a hős!

Dóra: jobbulást a lábadra!

Szrek: Ábelnek is jobbulást!! És milyen virus van most, ami ebben a melegben meg tud élni??? :roll: bár oké Kamilla is tipikus téli betegséget szedett össze (mandulagyula), úgyhogy akár mi is lehet a levegőben :?

Deni: hát tegnap nem votlam épp túl jól :( REggel sztk pisi/vérszívás - ezren voltak, aztán közért/piac és haza. A sarkunkon már komolyan majdnem bőgtem megint, annyira elfáradtam... Ja és persze cekker+babakocsi felcipel 4.-re, irtó mák, hogy Kamilla rendesen jön már magától felfelé még segített is vmit hozni :)

Ma voltunk a polgár jenőnél, hogy apjuk elismerje papíron is a kis NevemSenkit a pocakban :) Persze nem kaptuk meg a papírt, mert egy új jogszabály szerint kell egy igazolás a dokitól, hogy kb mikor fogant a ded. Ezek normálisak??? Azért megkérdezném, hogy aki ezt a szabályt kitalálta, hogy mi motiválta és hogy ennek mi is az értelme???? Legközelebb majd fotót kell mellékelnem az aktusról vagy mi? :o Szerintetek ebbe mi a ráció? Amikor a kiskönyvben benne van az utsó menses ideje és tulképp még ha házasságba is élnénk akkor is akár a postástól (na jó nem a miénktől) is lehet az a baba??? :shock: Nem értem... :roll: De az bosszant, hogy emiatt most mehetek mégegyszer be :evil:

Rylie
rylie

Deni!
Szóval Bálint lenyúlta a Mini-t? :lol: Bazsókám meg ma a tőletek kapott terepjárót vitte a bölcsibe 8)
és hát szobatisztaság: én úgy döntöttem, hogy nem erőltetem. B-nél egyébként sem lehet semmit elérni erőltetéssel. Lehet, hogy hülyén hangzik, de úgy érzem, hogy nálunk mindent ki kell várni. Már a születése is nagyon elhúzódott, és azóta is mindennel így vagyunk. Itt most nem a testi fejlődést értem, hanem inkább azt, ami lelki-idegrendszeri alapon működik. PL szopi, egyedül elalvás, tejcsi után a hozzátápi, és még sorolhatnám, mindennel el vagyunk "maradva", és tudom, hogy erőltetéssel csak tovább tolódna a dolog. Már régóta pisil wc-be, minden este, reggl, van, hogy napközben is megkérdezem, hogy van-e kedve. De most szólt először saját maga. Az ovis felvételi szerencsére nem ettől függ, csak a konkrét kezdés, addig meg maradhat bölcsiben, bár tény, hogy jobban örülnék, ha a többiekkel együtt kezdené az ovit, mert talán úgy könnyebb beillaszkedni. MAjd csak alakulunk :D

Móni!
Azóta sincs ipari sütőm :lol: , de a mezei sütőmben is lehet egyszerre 2 pizzát sütni :wink:
Brad Pitt peluban :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Johi!
Megy a szervezés??? Mert ha nincs kivel menni ruhapróbára, csak szólj :wink: :lol: :lol: :lol:

Szellőke!
Gratula Attidnak :D És olyan jó volt Titeket is látni fotón :D

Én ma H&M-ben voltam, és annyira klassz csajos cuccok vannak :P kis sapi ugyanolyan kistáskával, hozzá való strandpapuccsal. ANnyira igazságtalan az élet, hogy a mi időnkben nem voltak ilyenek :roll: :twisted: :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Rylie!
JAj, pocakos bevásárlós sztorid most felébresztette bennem a régi emlékeket, csak az enyém kiegészült még azzal, hogy az alig másfél évesem nem jött föl egyedül a lépcsőn. ÉS még csak nem is okolhattam :?
orvosi igazolás :shock: :shock: :shock: apám, mekkora állatok! És az nem számít, hogy már az elsőt is elismerte :lol:
Mondjuk én azt is állatságnak tartom, hogy ha elválsz, és mástól vagy terhes, akkor még elismerő nyilatkozattal sem lehet Apa az apa, mert automatice az elvált ex lesz, kivéve, ha gyorsan összeházasodtok. Velünk ez volt. Ráadásul hiába váltam el nov. 12-én, az anyakönyvi kivonatot csak januárban küldték, akkor is már én kérdeztem utána, és ugye az esküvőre csak azzal lehetett bejelentkezni. Még pnt össze tudtunk házasodni szülés előtt 8) Na ja, de mit panaszkodik itt, aki egy ekkora céda, mint én :oops: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Céda Zuzi :lol: :lol:

Jaa képzeljétek szűkültek a név-lehetőségek!!!
Lehet, hogy mégse Kicsi lesz a neve a gyereknek?? :roll:

Ezek vannak játszmában:
Lány: Borka, Adél, Izabell, Mara
Fiú: Csongor, Demeter, Sebestyén

De most holt ponton vagyunk, mert innen nem jutunk előrébb már jó pár napja :roll: szal úgy lesz mint a brazil bábjátékokban, hogy kb 4-5 keresztnevet sorolunk el a vezetéknév után ha magunkhoz akarjuk hívni a gyermeket :mrgreen:

R
rylie

Sziasztok lányok!

Ünnepelteknek nagyon boldogot! (nem kezdenék bele a felsorolásba, mert tuti kihagyok valakit, amilyen lyukas az eszem :oops: )

A képek nagyon klasszak, majdnem eljutottunk mi a Barbiékhoz, hajszálon múlott :(

Bencus haláli a tortaevős képen :lol:

Tényleg, hol van mindeki? Igazolt vagy igazolatlan hiányzás???

Rylie! Én segítek leredukálni a neveket. Sebestyént kapásból kihúzhatod, mert az az ÉÉÉÉN következő fiúnevem :lol: (a Szex és New York-ban volt, mikor a 2 csaj összeveszett a neveken)

De tényleg, ha jól emlékszem cs-re végződik a vezetéknevetek, nem? Na, ahhoz kapásból nem jó sem a Csongor, sem a Sebestyén, szóval marad a Demeter. Így ezen nincs tovább mit gondolkodni :)
És lány után meg úgyis fiú dukál, így a lánynevek meg szóba se jöhetnek.
Na, örülsz, hoyg megszabadítottalak ettől a gondtól? :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

szia Lányok,

szerintetek a 2 éves ded ehet epret?

Kép
akata

Ryle: nálunk (vagyis nálam) a Csongor az egyik kövi gyerek névjelölt. De azért nem kell ám kihúzni. :wink: A Demeter viszont nálam olyan női névszerű (bizti a görög istennő miatt, bár az Démétér, vagy nem?). Miért nem Dömötör? Az aribb. Na de nem akarok belepofázni. Mindegyik teccik. 8)

Kép
Kép
tinu

Kata: elvileg másfél éves kortól lehet adni epret. Én már hamarabb is fogok adni TÜncinek, mert mire másfél lenne, addigra elmúlik az eperszezon. :roll:

Kép
Kép
tinu

köszi Tinu! :) így esett, hogy már meg is kóstoltuk és fúúú de ízlett :D :D

Kép
akata

Rylie,
Borka nagyon-nagyon klassz!
Sebestyénnél nekem csak a Sebi nem jön be. (Hm, számít ez?) Adél is jó!! (Izabell is, nem is mondom ki jut róla eszembe - irodalmi hősnő, nem élő személy.) Kellett neked közzétenni a neveket! Mikor én kerestem M-nak igazi nevet a Vendel-re kaptam azt, hogy az olyan baltás gyilkosos. Így maradt Márton Kornél.
Fogantatásos dolgot én sem értem. Ötletem sincs, hogy mit számít. De baromira érdekelne, úgyhogy ha vkinek van ötlete... Ha már a játszó cumit nem mondta senki.

Zuzmó,
Oké, lehet benne 2 pizzát sütni egy időben, de Te egész nap folyamatosan sütöttél és koncentráltál! (Az utóbbit még nagyobb fegyverténynek gondolom.)
Mindegy, én lemostam az ablakokat (piszkosul tetszett M-nak és P-nek - jól meg is simogatták... Szóval érdemes volt!)

Deni,
Bocs, mi az, hogy piskótamorzsa? A piskótát összemorzsolod és rászórod??

Ancsi,
Lencséd nagyon helyes már megint!

Szrek,
Jobbulást Á-nek. Nekem nemrég voltak kb. 1 hónapon belül 3x lázasak. (M. majdnem 40C). Most már nagy a pofám, de rendesen kikészítettek a forró testecskék. (Komolyan, még most is tickel a bal szemem, ha visszagondolok.) Egyfolytában azt mondogattam magamban, hogy maga a láz az tök mindegy, sőt! (Én tényleg így hiszem és a doki is pártol ebben.)

Hvg-ben a szocpolos cikket olvasta vki? Egyáltalán, vett fel más is szocpolt? Vagyis megelőlegező szocpolt? (Bár lehet, hogy nem akarok róla beszélni, mert csak felidegesítem magam.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Basszus, Móni, eddig tetszett a Vendel :mrgreen: :lol: (télleg)

Dora,
neked is bulást!

Köszi a pluszokat, Ábel ma láztalan volt, de gyógyultnak még nincs nyilvánítva teljesen, ha 3napig láztalan, akkor okés (mert ugye hétvégén 2napig nem volt láz, aztán visszajött)

Zuz,
:mrgreen: :mrgreen: :lol: egyébként ez tényleg nagy marhaság, mármint ahogy ez az egész apasági izé ki van találva (fordított eset is lehet, hogy anyuci vki másnak a babájával a pocakban megy férjhez és akkor is csak pisloghat apuci, mérmint ha akarná a nevére a gyereket) szóval jó lenne ha az apasági überelhetné a dolgokat
egyébként jó szoros volt nálatok - válás stb :lol: micsoda kalandok! :D :D

Rylie,
a ti postásotoktól miért nem lehet? nő? ;) :lol: :lol: :lol: köszi a pü-t :D

Kép

Kép

szrekuc

(Rylie,
bocsi a viccért, remélem, nem bánt meg, csak a te zárójeles megjegyzésedre írtam ;) :oops: :D)

Kép

Kép

szrekuc

Szrek: elfelejtettem tegnap, hogy Ábelnek jobbulást! Nálunk már harmadszorra tér vissza a láz, most brutális náthával egybekötve. Pénteken kapta volna meg már kétszeri halasztás után az oltást Tünci. Tippem szerint megint nem fogja megkapni. Mondjuk nálunk nincs magas láz szerencsére. De megmondom őszintén mindenféle ajánlás ellenére én csillapítom a kicsi lázat is, 37,5 felett. Annyira elesett ilyenkor a lányzó, hogy muszáj tennem ellene. Aztán amint lemegy a láza, pörög megint. Csak most közben folyton lóg az orra.

Kép
Kép
tinu

Rylie,
ez egy vélelem, hogy a házasságban fogant gyermek az apjától van (még a római jogból származik), s hogy a gyerek a születéstől visszaszámított X napon belül fogant, s akkor ki az apja. ennek régen olyan jelentősége volt, hogy mondjuk ha az anya 1-2 hétig szabad volt, de amúgy rabszolga, akkor a gyerek szabad státust kapott születése után, ha a fogantatása a szabad időre esett. most meg gondolom így egyszerű, hogy kimondják ki az apa, s max. a felek ennek ellenkezőjét bizonyítják. Jenő jó fej volt amúgy? :)

Zuzi,
a mi időnkben voltak ám ugyanilyen bébisapik, csak a kistatyó nem volt hozzá, mert akkor még nem gyártottak ilyen sok felesleges szarságot. persze a táska nagyon édi, csak kérdés, hogy mit hordana benne egy gyerek mondjuk a kommunizmus idején, amikor még kajára is alig futotta. most már van több lé, van a táskába is belevaló, így van több cucc.
én is mennék már a H&M-be, hogy vegyek egy pár marhaságot a csajaimnak, hogy édik legyenek.

Kata,
persze, hogy ehet, 1 éves kor után mehet. a lényeg, hogy nagyon nagyon (egyesével) meg kell mosni. én is ezt teszem (magamnak), mióta 2x csalános (és fulladásos) lettem tőle.

Móni,
mi van a cikkben? én nem olvasok mostanában, de kíváncsi vagyok, hogy volt-e jogszabályi változás. én vettem fel megelőlegezőt, s most ébredtem rá, hogy intézkednem is kell, hogy megszületett a gyerek.

Tinu!
Tüncinek ++++

ancsipancsi

Szrek, Tinu :) köcöknek +++++++++++++++
Ki gondolná, hogy ilyen nyári időben ennyi vírus/baci rohangász :?

Ancsi,
fulladás epertől???? :shock: ne ijeszgess :) én a földről tömtem magamba egész gyerekkoromban - mondjuk akkor még nem volt ennyi vacak vegyi izé..... otthon legalábbis nem. :wink:

Kép
akata

sziasztok,

Deni,
voltál tegnap???
sokat gondoltam rád, mert mi voltunk...Bob sajnos megbetegedett...hányt, de már nem.
Jó bogyót kaptunk valszeg... :lol:

Zuzi,
én is voltam tegnap h&m, és vettem magamnak egy kicsit kicsi inget, mert próbálni azt nem tudtam Memével a hasamon.
lehet, hogy holnap kicserélem... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nahát gondoltam, hogy számíthatok rátok névügyileg :mrgreen:

Lindi: igen KováCS a gyerekek neve ezért a Csongoron nagyon dilemmázunk, hogy kéne a két CS közé valamit beiktatni :roll:

Móni: Vendelről nekem az az osztrák szállodás sorozat ugrik be, ott hívták Vendelnek a górét :lol: A Sebi nekem se tecc én Sebének hívnám ;)
Mit írnak a szocpolitkáról??? Mi még nem vettük igénybe, de szeretnénk majd, bár mire mi odakerülünk addigra lehet, hogy meg is szüntetik :?

Tinu: jobbulást Tüncinek! Érdekes Kamillán pl észre nem venni hogy lázas egészen kb 38,8 C-ig! Addig úgyanúgy pörög mint ha kutya baja se lenne! Én 38,5-ig tolerálom a lázat addig csak belladonna, afellett jön a nurofen.

Kata: eper a mi régi homeosdokink szerint 6 hós kortól is simán mehet persze megpucolva magtalanítva!! Én anno adtam is Kamillának igaz nem epret de málnát és szedret is és nagyon komálta :)
és igen én is mindent a fáról-földről ettem össze, de most hülyét kapnék ha a gyerek is ezt tenné :? mert a nagyi kertje azért más volt...ha lenne kertem ott legelhetne a gyerek :cry:

Ancsi: jenőnével volt dolgunk a főanyakönyvezetővel csevegtünk és szegény ő is modnta, hogy az orvosok is nekik üzengetnek ezen a papíron, hogy hova izéljék magukat ezzel az igazolással és hogy mi értelme :P ő meg persze csak azt tudta mondani, hogy ami szabály az szabály neki muszáj betartani, nem tehet többet :roll: de amúgy rendi volt, mert elég lesz hétfőn egyedül bevinnem az igazolást és nem kő már hozzá apa.
Előre látom UM fejét amikor ki kell töltenie a papírt a fogantatásról :lol: :lol:

Szrek: nem, nem nő a postásunk, hanem egy tajparaszt! Az az eset, hogy ha ő lenne az utsó pasi a föld kerekén akkor se :evil:
Szóval nálunk ő ezért esett ki a rostán, a vízóraleolvasónk meg egy néni, szal kizárásos alapon apjuk marad az igazi :mrgreen:
és dehogy sértődtem be ;)
Ábelnek is jobbulást továbbra is! +++

Zsan: Bobicseknek jobbulást!!+++ és hogy ne kapják el a többiek +++++

Ja és azt nem írtam, hogy voltunk a Kopaszi-gáton! Emberek az egy tök jó hely!!!!! Oda lehetne menni babatalizni! Kutyakaka mentes fű, amin vígan lehet tapicskolni, irtó kultúrált, van játszó (igaz picike), és lehet kavicsokat dobálni a vízbe és van klotyó és és tetszett nagyon!

Rylie
rylie

Rylie!
Kopaszi Gát a lágymányosi híd környékén van? Csak mert Uram épp araszol a városban, mert az Infoparkban találtak egy 1 tonnás II. világháborús amerikai bombát, és 2 kilóméteres körzetben mindent evakuáltak, mert ekkora hatótávolságban pusztító erejű :shock: :twisted: Szegény Tomi, hajnali fél 5-kor indult el itthonról Rómába, nagyon haza akarna érni, de nem jön össze neki :cry:

Ancsi!
Na hja, hát az is baromi igazságtalanság, hogy a mi időnkben semmi nem volt, még tatyóba való se :cry:
római jog: oké, oké, de azért az már elég rég volt, kicsit modernizálhatnánk :oops: :lol: Jujj, hogy mondhat ilyet egy jogász :oops: :roll: :P :P :P

Kép
Kép
zuzmo1

Zsanci!
megint elkerültük egymást :cry: És jobbulást!!!
Kérdés: folyik a kölkök orra, olyan jóféle zöldesen. Nyomattam a hepar sulfurist, és vizesebbre váltott. Te iylenkor milyen szerre szoktál váltani??? Kálium bichromikum????????

Kata!
hát igen, tévhit, hogy régen minden "bio" volt, ugyanis sokkal durvább vegyi dolgokat használtak a mezőgazdaságban, mint most . Persze az otthoni cuccok más kategória. :D Mi is a fáról ettünk mindent :D kivéve az epret 8) :lol: :lol: :lol:

Móni!
NAgggyon tetszik a baltás gyilkosos Vendel név. Ha lesz még egy fiam, tuti így fogják hívni, BAzsi kitaposta neki az utat :roll: :lol: :lol: :lol:
hvg-s értesülésed nagyon érdekelne :!:

Ábelnek, Tüncinek jobbulást. Nálunk szerencsére (eddig!) csak takony. Én azt hittem, ha jön a szép idő, akkor már nem fogunk taknyolódni :twisted:
zuzmo1

Fibi????????????

Kép
Kép
zuzmo1

Kata,
nem ijesztgetlek, csak elmeséltem :). a lényeg, hogy nekem nagyon kevés dologra van allergiás reakcióm, elejében még ki se tudták mutatni, mindig a vizsgálat után 1-2 órával volt csak gond, de most végül van valami eredmény, hogy pl. gazakra egy keresztesen...
nekem nem úgy jön ki, hogy köhögök, folyik az orrom, hanem tökre bedagad a torkom (ödémásodik talán) és alig kapok levegőt, de egy kalcium szurit iszom és oké. (mondom ezt úgy, hogy legalább 5 éve nem volt ilyen gondom, mert nem jártam kukorica tengerben, ahol a gazak bántottak, és nem ettem utóbbi időben epret)
az epret én is a földről ettem régebben, aztán 2x nagy koromban mosatlanul és mindkétszer gondom volt tőle. az eper apró magvain dögök élősködnek, s azok okoznak allergiát. szóval csak ennyi. (különben láttam múltkor a piacon, h egy csajszi mosatlanul adott a gyerekének, mert az nagyon kérte, de én - miután megjártam - már nem merném)

Rylie,
egy pasim a Kopaszira vitt első randira (volt ott vmi étterem), de úgy láttam, hogy elég keskeny és könnyen a Dunába lehet rohanni (már, ha az ember neveletlen kis két éves gyerek). vagy a játszó be van kerítve?

Zuzi,
azt hittem, hogy a férjed a bomba irányába araszolgat, mert meg akarta nézni. (lévén háború töri fan)
milyen jó, hogy már nem ott lakunk :) , így nem forog veszélyben az életünk.

ancsipancsi

Közkívánatra egy pár kép a kopaszi-gátról, ami a Lágymányosi híd budai oldalán van átellenben az info parkkal. Van parkoló is, most még ingyenes, jövőre lesz majd 100 ft/óra. VAn jó pár épület amikből majd vendéglátó helységek lesznek, de egyelőre még csak az épületek állnak és jövőre nyitnak a helyek. Sok a bringás, a napozó, a sétáló egyed és a gyerekesek. A pázsit szép, rá van írva, hogy Fűre lépni szabad! :P És valóban egy keskeny földnyelv, de nem olyan vészes, hogy ne tudd kordában tartani a kölköt.
Íme egy pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
és egy bónusz: volt gyerekfoglalkoztató is és Kamillát kipingálták pillangónak :)
Kép

Zuz: úgyhogy irányítsd be a férjed egy picit pihenni oda amig elviszik a bombát :)

Ancsi: nálunk a piacon két helyen is van csap és ha Kamilla reklamál, hogy almát, répát stb óhajt előtte azé megmosom ott néki :roll:

R
rylie

további info itten a Kopasziról:
http://obol.hu/Az_Obol.html

R
rylie

Kép
Kép
zuzmo1

Rylie!
hol van a pocakod a képen??? meresztem a szemem de nem látom! :D
őőő... vagy az nem Te vagy? :) :)

köszi az epreseket!! :D hurrá hurrá eperszezon! az egyik kedvencem, aztán jön a többi szép sorban, de a csemegekuki a nyerő :D

Kép
akata

Kata,
ezzel en is igy vagyok. ha kerdezik, kedvencem az eper, de aztan sorolom is tovabb, hogy meg a dinnye meg a s. dinnye, meg a cseresznye es a tobbi :). terhesen kulonosen rengeteget ettem a gyumikbol (fokent almat mar az utobbi idoben), most meg ott van egy nagy tal alma, amibol azota se ettem egy falatot se. gyakorlatilag megszultem, s elmult az almaetvagyam. :)

ancsipancsi

Legeslegkedvencebb gyümölcsöm az eper és a cseresznye!
Ancsi,
képzeld, terhesség végén én is faltam az almát, most meg erősen kell magam győzködni, hogy letoljak egyet.

Mi jól vagyunk, anyáknapja jó volt, olyan édesek voltak a gyerekek, szinte senki nem akart leszakadni az anyukájáról, igy a végén az anyukák is ott álltak a körben, és ők is énekeltek, táncoltak...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi,
sajnos jó tippem takonykára nincs. Ha CSAK átlátszó, vizes, akkor allium cepa.
talán még a pulsatilla volt jó ilyen taknyira... :roll:
Ja, és Fibi Baján van a héten.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?