Sziasztok,
délelőtt csak Gergőt köszönteni jönni volt időm. Most pótolok.
Hát én most nagyon fáradt vagyok, dúl a dackorszak Bálintnál ezerrel, iszonyatosan leszívja az energiáimat. Nagggggyon nehéz vele. Mindenért hiszti van, többet sír mint csecsemő korában. Ugyanakkor a bölcsiben áradoznak róla, hogy milyen jó kisfiú és milyen szófogadó. Mintha másik gyerekről beszélnének kb. mert én mostanában nem ezt tapasztalom. Nekem mindenre ellentmond, ha valamire megkérem, hogy ne csinálja annál inkább...
Nem tudom mi ez, komolyan. Ez a korral jár? Érzi, hogy hamarosan oda a fele királysága? Vagy több figyelmet követel?
Én úgy érzem ennél többet nem tudok neki adni, és ettől iszonyatosan rossz anyának érzem magam, pedig csak nem lehetek az, ha annyira imád, hogy le se száll rólam egész nap. Sőt újabban éjszaka is kellek neki, vagy nekem kell nála tölteni a fél éjszakát, vagy ő jön át, és belém csimpizve alszik reggelig.
Bocs, de ez most így kijött.
Azért persze van jó is. Átéltem életem első anyáknapi ünnepségét, mint anyuka. Olyan cukik voltak. Elérzékenyülni persze nem volt időm, mert Bálinti azért tett róla, hogy ne így legyen, ott is teljes figyelmet követelt magának, nem ülhettem az anyukák közé, vele kellett ülnöm a gyerekek között (szerencsére azért nem én voltam az egyetlen ilyen anyuka, hanem kb. a csoport felével ott ültek). De nagyon szép kis műsorral készültek, kaptam szép ajándékot (egy kis karton szív kézlenyomattal és kis igazolvány képpel) meg egy szál virág szíves masnival átkötve. Szóval azért meghatódtam, és már látom, hogy majd sírós anyuka leszek az ilyen partykon.
Tegnap voltam dokinál, Pindurka él és virul, a méhszájam is rendben van. Ciszta ügyben teljesen megnyugtatott, azt mondta kb annyit foglalkozzunk vele, mintha ott se lenne.
És ha ő mondja... szóval 100%-ban megnyugodtam.
Egyébként már nagyon sokat érzem mozogni, már nappal is, nemcsak este és éjszaka. Reagál a kajákra, zajokra. Tök jóóóó! Na ez a legjobb az egészben.
Brutálisan kívánós vagyok, de csak a padlizsános lecsóra és a fagyira, ezeket kb. éjjel-nappal tudnám enni. Na meg a jeges tea, amit folyton innék.
Gabek: Majd kérünk ám képeket a szülinapról!
Timi: Te hogy csinálod, hogy a hsz-ed nem fér ki az oldalra, és mindig túlmegy?
Dina: Örüljél neki,hogy megszabadultál ettől az embertől, én csak ezt mondom. És Kata is örüljön. Felháborító az érvelése, de komolyan.
Szóval arccal előre! Abban tökéletesen igaza van, hogy meg fogod találni a Hozzád illő embert,
aki nem ő, te ennél sokkal különb vagy! Bocs, ez a véleményem.
Az oviba iratásról: én utánaolvastam (mert nálunk itt a városban brutális óvoda gondok vannak), és azt olvastam, hogy az 5 éves kortól való óvodakötelezettség a szülőre vonatkozik, tehát hogy akkor már köteles beadni a gyereket, hogy iskola előtt egy évet legalább járjon közösségbe és felkészüljön a sulira. Egyébként joga van a gyereknek 3 éves kortól járni óviba, és ezt a jegyzőnél meg lehet fellebbezni, ha az óvoda mégis elutasítja.
Ranpo Évi: De jó, hogy újra köztünk vagy! Ricsinek jobbulást!
Móninak kaja:
ma tárkonyos-zöldbabos pulykaragu leves és Stahl féle mazsolás túrólepény
tegnap: spenót főzelék főtt tojással
tegnapelőtt: sztrapacska
Ja, Gabeknek akartam még múlktor írni, hogy egyáltalán nem bonyolult a sztrapacska tésztája, kb csak annyira, mint a nokedli, annyi plusz munka, hogy nyers krumplit kell bele reszelni. Egy dolog gáz utána, mosogatni, kb mint a nokedlinél.
Szép napot mindenkinek!
Lilla