Sziasztok!
Hazajöttünk, gyorsan be is kukkantottam.
A tali maradhat 24-én, a párom úgysem lelkesedik a céges kirándulásért. Sőt talán jobb is ha egésznapos programokat már nem vállalok be, főleg messze ahonnnan nem lehet csak úgy hazaugrani.
Akkor konkretizálhatjuk a május 24-et? Mondjuk 10 körül, vagy ki hogy érkezik. Egy kis közös piknik, locsi-fecsi, mint tavaly
Móni
A topic 90. oldalán találod a tavalyi útbaigazítást a tali színhelyére és lejjebb pár képet is a Rákóczi kertről.
10 napot voltunk vidéken, nagyon élveztük a kertes ház nyújtotta lehetőségeket, egy lépés csak az udvar és a nagy kert, a szántóföld, a háziállatok... nem összehasonlítható a játszóterezéssel. Az idő is jó volt, Anna szinte egész nap a szabadban volt, mindig volt valaki aki foglalkozott vele - hát erről jövő héten le kell szoknia...
Kapott egy kis locsolókannát, azzal öntözte a virágokat. Papával végre most jól összebarátkozott, ő mindig mutatott neki valami érdekeset, hogy kell bekapcsolni a szivattyút, milyen a rotáló gép, hol legelnek a szomszéd lovak, kecskék...
Sajnos nálunk tombol a dackorszak, egyik csúcspontját épp a napokban érte el. Ez megnehezítette a vidéki napokat is, kellemetlen volt a nagyszülők előtt is, és egész elkeserített hogy az én angyali kislányom micsoda Makrancos Kata lett. Voltak napok amikor szinte mást sem hallottam tőle, csak hogy NEM... Szinte mindenben megnyilvánult, öltözés, mosdás, evés, vagy csak ha egy puszit kértünk tőle... Még az éjszakáink is 3x úgy teltek, hogy Anna óránként felébredt, de olyan hisztis sírással amire még nem volt példa. Volt amikor látszott hogy nincs is magánál, megnyugtatni se lehetett, végül már én is sírtam vele...
anyósom „megnyugtatott” hogy lesz ez még rosszabb is, meg hogy „kisgyerek kis gond, ha megnő nagy gond...”, meg hogy Anna azért ilyen mert túl sokat foglalkozom vele...
Remélem nem tart túl sokáig. Aki már átesett a dackorszakon, írhatna valami bíztatót, mert én még csak könyvekben olvastam ilyet...
Melcsi
Anna evése egyszerűen katasztrofális újabban. Eddig is volt 1-1 nap amikor nem evett, válogatott, de másnapra-harmadnapra elmúlt. És eddig volt pár kedvenc étele ami minden körülmények között bejött, főzelék általában nem de pl. a sóska vagy a spenót rántottával kedvencnek számított. Ezenkívül a pörköltös jellegű ételek, paprikáskrumpli, krumplistészta, lasagne, kolbász, gomba, tárkonyos raguleves, pizza. A legújabb őrület kb. 2 hete kezdődött, amikor a kedvenc spenótra ránézett és közölte hogy nem, meg se kóstolta, és utána egy héten át szinte mindennel ugyanígy voltunk. Pedig próbáltuk a kedvenc ételeit főzni, régebben a tárkonyos raguból dupla adagot megevett, most meg se kóstolta, és ugyanígy volt mindennel, szinte attól hisztizni kezdett ha hívtam enni. Gondoltam nem baj, majd ha éhes lesz megeszi. De nem ette meg, másnap se, harmadnap se kellett a normális főtt étel, semmi, csak hiszti a köbön
Nem adtam helyette édességet, sokszor ebéd nélkül feküdt le
, ébredés után újabb próba, változatlan eredménnyel, uzsonnára maximum gyümölcsöt kapott, de abból kizárólag a banánt és a barackot eszi meg.Még vizet inni se akart, ez aggasztott leginkább, na jó adtam teát, folyadék mégiscsak kell. 1 hétig a legfőbb tápláléka a napi fél liter tej volt amit reggel és este 2 részletben megivott. Többször meginogtam hogy „legalább valamit egyen” jelszóval adok valami nasit, de nem tettem, mert féltem hogy akkor meg arra szokik rá hogy normális kaját nem akar majd enni. Nem tudom véletlen-e hogy épp a legdacosabb napokra esett az evési krízis, vagy ez is része dackorszaknak, hogy enni SE akar... Végül a kolbásszal és a gombával megtört a jég, ezeket hajlandó megenni az ételből, illetve mindenre ketchupot kér, „anya, piros!” felkiáltással. Hát ezzel se értel egyet de erre már beadtam a derekam
, örültem hogy egy hét után végre elkezdett valamit enni de még mindig csak az említett dolgokat, ami meglehetősen egyoldalú táplálkozás, de fogalmam sincs hogy vegyem rá hogy mást is megegyen, inkább hisztizik és éhesen fekszik le napokon át... ma a rántott husiból is csak ketchuppal evett pár falatot, krumpliról hallani se akart. Esetleg a mézes kenyér vagy a joghurt csúszna, de főtt étel helyett ez nem megoldás.
Más gyerek is csinál ilyet? Ti mit csináltok ilyenkor? 1-2 nap még hagyján, de huzamosabb ideig???
18-án utaznánk a Karos Spa-ba de azt mondta a férjem, ilyen hisztis gyerekkel ő sehova se megy. Hát remélem hogy hamar túlleszünk ezen is és addigra helyrerázódik. Az elmúlt 2 nap lényegesen kiegyensúlyozottabb volt, nagyon bízom benne hogy az evés is visszaáll a normális kerékvágásba.
Regi
Köszi a bíztatást, a baba szerintem azóta se fordult be, mocorog ugyan eleget de olyan igazán inzenzív mozgást nem éreztem.
Tarts ki, azt mondják az első trimeszter végére elmúlnak a rosszullétek, az már mindjárt itt lesz. Ebben nincs tapasztalatom, nekem egyik terhességgel se volt ilyen.
A tali még 2 hét, ha addigra elmúlik nálad is, akkor azért jössz, ugye?
Fanny
De szép képeket tettél fel! Én is szeretem Horvátországot! Mi viszont mindig meglehetősen zsúfolt partszakaszokat tudunk kifogni, kivéve Trogír mellett egyszer egy szinte kihalt strandot ahol nagy örömmel letelepedtünk. Csak furcsa volt hogy a később érkezők mind pucérra vetkőznek...
aztán mikor leesett a tantusz, gyorsan arrébb hurcolkodtunk a nudista részről, és ismét ott voltunk a zsúfoltságban
Melinda
Jó lehetett az anyáknapja, én azon is meg tudok hatódni ha az ovisaimat látom anyukájuknak verselni. Hát még ha Anna fog...
A hortobágyi képek nekem is nagyon tetszenek. Bár még nem voltam ott, pedig a név kötelez...
Mandula
Én is gondolkodtam ilyen kis motoron, Emese nagyon édes rajta! De valószínűleg ez (is) kimarad... a rendes motor se nagyon érdekli, hamar megunja. Vagy épp azért mert azon „dolgozni” kell?
Szerintem is az ágy alatti kukucskálós a legjobb.
A szemfog nálunk is nagyon lassan és nehezen jött, a bal felső még mindig nincs kinn.
Anna keresztanyja hasonló korú mint a lányod, az ő anyja is panaszkodik a kamaszodásra... Nálatok engedik festett körömmel iskolába járni a lányokat? Nekem ez olyan furcsa, az "én időmben" ugye még az egyenköpeny volt a módi...
, semmi divat, pláne festék... de szerintem nem volt az olyan nagy baj...
Holnap teszek fel pár képet.