Új privát üzeneted érkezett!

Szelloke,
a mi gyógytornászunk azt mondta, hogy a kúszás-mászás meglétéből jobban ki lehet indulni a megkésett mozgásfejlődés megítélésében. (Ezt te érted? Mármint, amit írtam? Szóval, ha nem ül és nem áll/jár 'időben' az nem annyira számít, vagy akár - ha a szakember kérdéses esetekben úgy ítéli - nem is számít.) Legalábbis Marcira ezt mondta, persze ő laza izületekkel van megáldva (tehát eleve mindent később csinált a forgáson kívül). De Peti fiam is kb. 7-9 hósan ült fel.

Szrek,
Klassz képek, csuda jól néztek ki rajtuk és jó, hogy tervezgettek!

Lindi,
Nagyon szépek vagytok a képeken! Bajni milyen hatalmas fiú lett! (Persze mindig is az volt.)

Zuzi,
Pannus hányszor kér még tejet? (És te simán adsz neki, mikor kér? Nem igazán vagyok otthon az ilyen nagy gyerek szoptatásában, mert Peti kiszámíthatóbb volt, mint M és 14 hósan abba is hagyta. M. még nem úgy néz ki, mint aki unná. Csak egyik nap 5x eszik, másik nap 3x, harmadik nap másszor - Még sose számoltam meg, csak példákat írtam.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni!
Én sokszor úgy érzem, hogy gyakrabban szoptatok, mint amikor Pannus újszülött volt. Egész nap rajtam lóg. MOst lehet, hogy azért is érzem ezt ennyire, mert szegénykének hasmenése van, és semmit nam hajlandó enni, és ez meg is nyugtatja, és igazából állatira örülök, hogy nem kell folyadékpótláson gondolkodni. De amúgy, ha nem csinálunk programot, és csak ketten vagyunk itthon, akkor téynleg elég gyakran szopizik. ÉS én hagyom, mert ez normális, szerintem, és ameddig engem nem zavar, addig oké. Majd fog ez változni, Bazsinál is változott.

Ancsi!
Adrikának tulképp mi a baja a szemének????? Csak azért kérdezem, mert ha emlékszel, PAnnusnak is volt, és csináltak tenyésztést, és az mutatta ki a clamidiát. Nem csináltak nektek??? Hátha kiderülne, hogy mi okozza. VAgy nem olyan komoly?

Lindi!
nem is írtam, hogy jók a képek! Már múltkor is akartam írni, ahol BAjni a védőfelszerelésben feszít, hogy hihetetlenül jóképű kiskrapek lesz belőle :lol: MAncid továbbra si kis tündér :D

KÉRDÉS:
PAnnuska hamenésére eddig normafloort és phodophillumot adtam, és pár korty kamillateát, de igazából csak szopizik. Szerintetek mit adjak még neki?
zuzmo1

Zuzi,
arsenicum album, sztem ez a jolly joker, legtöbbször bejön!!!
ropi és sok iszi. Azt mondta dokinéni, hasmenés nem olyan félelmetes, a hányásra kell vigyázni...
JOBBULJATOK!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,
már tényleg megnyugszom jópár hónapra :-D Igazából eleinte mindent ugyanolyan hamar kezdett el, mint Esztre, ezért is kezdtem el kicsit parázni,hogy akkor az üléssel miért nem igyekszik... :?

Monisa,
értem, amit írtál, és jó,h ezt a kúszós dolgot írtad, Ati épp ma kezdett el mászni is 1-1 apró próbálkozással, és rá is azt mondta gyógytorni néni,h kicsit laza :-D

Én ma erősen elhatároztam,h mégiscsak beadatok egy nem kötelező oltást is: a bárányhimő ellenit.

Ríd,
te is tervezed, igaz? Mikor lehet megejteni???És mit lehet tudni róla?

Mi ma dokihoz megyünk A-val, mert az eddig szájpenésznek ttitulált sz@r nem múlik el rendesen és a kis kukiján is lettek hólyagok és extra nyűgös- visszamászik hozzám,ha leteszem és sír a lábamnál,míg fel nem veszem :-( SZóval sztem viszket neki v vmi :? Lehet,h a háromnapos lázas herpesz vírus csinálja ezt neki?? :? Erre (herpeszekre) valóban nincs gyógyszer? És homeópátia???

Most érzem egy kicsit,h nem "csak"1db gyerekem van, ki sem látok az alagútból..
Azt meg már csak nagyon apróban jegyzem meg,h apukámról kiderült,h agyvelő gyulladása van :cry:
Na,legalább kipanaszkodtam magam :roll: :oops: Bocsiiiiii...
:oops:

Kép
Kép
szelloke

Zuzi: jobbulást nektek. Lesz Bazsinak megapartija? Pannusnak is bulást és szerintem jó amiket adsz neki én nem adnék neki mást. Rengetek ++++++nektek. Azért remélem valamikor játszózunk egyet.

Barbi: szerintem mi sem jutunk el hozzátok, egyszerűen nincsen szabim, pedig úgy mennék. :cry:

Szrek: jók a képek.

Oviba mi is jelentkeztünk és mivel mondtam Fanninak, hogy oda már csak pelus nélkül mehet, annyira összekapta magát, hogy teljesen szobatiszta lett. Kérdezte, hogy hová megyünk, mondtam neki az oviba, beiratkozni. Erre Ő oda már nem mehetek pelusba és aludni sem aludhatok abban.És képzeljétek azóta tök szobatiszta. Wow annyira büszke vagyok rá.

Na jön a főnök... hihi

Kép
Kép
johanna1975

Rylie,
a vaskos nem azt jelenti, hogy nagy, hanem kemény/merev, amit nem lehet gyepálni, húzni, vonni. nem olyan rugalmas.

Tinu,
van több féle b. kiemelőm, egyikkel néha megy a szopi.

Szellőke,
nálunk Lencse vmikor 8 hósan (vagy kicsit később) állt fel, de addig nem tudott ülni. ezután megerősödött a háta és már ülni is tudott.
sok helyen olvastam, hogy a kőcök egy része a felállás után tanul csak meg ülni. (enyém pl. utált hason, lehet, hogy ezért nem volt erős a háta)

Zuzi,
vezető óvónővel dumálgattam, mikor megpróbáltam beíratni Lencsét. előadta, hogy hatalmas gond, hogy anyák ide-oda is jelentkeznek és hogy ugye mi nem jelentkeztünk máshova is (más kerületbe), de ha mégis, akkor ugye szólni fogunk? :) a lényeg, hogy nem az zavarja őket, hogy sok helyre jelentkezik vki (legalábbis őt nem), hanem, hogy van, aki nem szól, hogy felvették máshova és lefoglalja a helyet. aszonta, hogy olyan is van, hogy felvesznek egy gyereket, de csak max. 1-2x viszik az évben, viszont kitenni nem tudják, mert mikor felszólítják az anyát, akkor gyorsan beviszi 1 napra. az anya nincs gyesen, tehát ezért vették fel a gyerekét, de mondjuk nincs munkája, tehát simán ugyanúgy otthon van, mint én, akit nem hinném, hogy felvesznek, mert gyesen vagyok. nekem végül szimpi volt a vez. óvónő, elkérte a telószámunkat, hogyha megüresedne egy hely... :). ezzel tulképp előre vetítette, hogy nem igazán fogják felvenni. mindegy, legalább megpróbáltam.

HASMENÉS: Smectát adjál neki, az nekem azonnal használt. a lényeg, ha elmúlik a hasmenése, akkor is add még 1-2x, mert visszajöhet. utána nem fog.

ancsipancsi

Zuzi,
majd elfeledtem... a kamilla teát felénk ellenkezőjére adják, mert hashajtó hatású.
ancsipancsi

Ancsi: és bimbóvédővel is próbáltad? Csak azért, mert a vaskosság problémáját szerintem az megoldja, lévén, hogy a baba nem a mellbimbódat szívja, hanem a bimbóvédő műanyagját.

Kép
Kép
tinu

[quote="tinu"]A írta:tinuncsi: és bimbóvédővel is próbáltad? Csak azért, mert a vaskosság problémáját szerintem az megoldja, lévén, hogy a baba nem a mellbimbódat szívja, hanem a bimbóvédő műanyagját.

bocs, kettővel lejjebb véletlen kiemelőt írtam, de védő az. szóval azzal is próbáltam.

KÖZÉRDEKŰ

http://hvg.hu/itthon/20080425_pneumococcus_oltas_ingyenes.aspx

ancsipancsi

Ancsi!
Na, ezt hallottam én a rádióban :)

Smecta és arsenicum album is van itthon, kösziköszi!!!

Johi!
Megaparti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Hát jönnek anyósék, meg anyámék, aztán délután 1-2 barát, akik még elférnek a család mellett :roll: :lol: :lol: :lol: 60 négyzetméter kicsit behatárolja a terveket :roll: :lol: :lol: De lesz lufi, torta meg minden, mert B a annyira készül, minden nap elmondja, hogy neki szülinapja lesz :D

Kép
Kép
zuzmo1

Ovitéma: csak azért vagyok mérges magamra, mert sokkal jobban is menedzselhettem volna magunkat az oviban. pl nem kapkodok, hanem hazahozom a kis tájékoztató füzetet+a beiratkozsásos lapot és itthon nyugiba kitöltöm, és átgondolom, hogy milyen seggnyalós szöveget írjak be a "miért ide és nem a körzetesbe" rublikába :? A vicc az, hogy tényleg nem is azon akadtak fenn, hogy nem vagyunk körzetesek, meg hogy én pocakos vagyok (ez a beiratkozós lapból ki sem derül) hanem akkor szisszentek fel, amikor ránéztek Kamilla szül dátumjára, azaz, hogy januári :(
és Zuz jól írta, azokat részesítik előnybe akik dec 31-ig betöltik a 3mat. És jelenleg úgy áll a lista, hogy
1. aki körzetes
2. akinek van valamilyen kötődése az ovihoz pl tesója odajár épp vagy az anyja járt oda vagy mittomén
3. aki járt a Mikkamakkába (fizetős játszóháza az ovinak :evil: )
4. és utána jönnek az olyan lúzerek mint mink :cry:

De most abban bízom, hogy én be se íratom a körzetesbe, pedig ott nagyon erősködtek, hogy oda azért írassam csak be a dedet, és igy talán ez segít majd rajtunk.
De mostmár beletőrödtem, hogy marad itthon magnak Kamilla, talán még jobb is ha januárba nem hozza haza a franyesz téli bacikat az oviból :roll: CSak amiatt vagyok szomorkás, hogy ő meg már úúúúgy menne és úgy örült most is, hogy végre bemehetünk az oviba (nemcsak kivűlről lehet csodálni) és biztos nagyon szeretné..

Zuz: jobbulást!! Én vasárnap hittem azt, hogy menten megszülök, de szerencsére nálam csak 1 napig tartott ez a hasmenéses levertséges dolog! És Ancsinak igaza van a Smecta szuper jó szer! És gyógynövényes rostos izémicsoda van benne, reci nélkül is kapható.

Zsanci: méltatnád nekem pár szóban a Picassot?? Bevált nektek? Elfértek benne mindahányan? Akár pübe is jöhet, hogy ne offoljunk itt nagyon :)

Ancsi: és az miért baj ha nem lehet rágni?? Nem rágni kő azt hanem szívni! :lol: Na viccet félretéve ez szívás...

Johi: WOW de ügyes Fanni!! De ő azért már nem volt annyira pelusos nem? Valahogy a klotyós kép jutott eszembe hirtelen :roll:

Szellő: herpesz izé JUJ ++++
Apukádnak jobbulást!+++++++++++++++

Szrek: képek tök jóóók!
az biztos, hogy a lakásvásárlás se egyszerű ügy, miben vagytok bizonytalanok? Hogy melyik kerület vagy milyen típusú lakás?
Anyukákat meg úgy bírom amikor az aggódásukkal "segítenek" az emberen :roll:

Rylie
rylie

most nagyon ráérek, mert K.A. kiskorú kb. 1,5 órája itt van mellettem, bömbizik, nyugtatom, meg adogatom neki vissza a cumit. várom, hogy megtanulja, hogy tetteinek következménye van. (azaz ne köpje ki a cumit, mert nem lesz a szájában:) )

közben ikedvet kaptam Szrektől, Linditől és a többi szép babaképtől, itt egy, amit férjem csinált a hétvégén, címe NYUSZI ÜL A FŰBEN
Kép

ez meg tohonya muter és a két édes gyereke:
Kép

és hát a muterről jut eszembe:
GYEREKSZÁJ
Lencse: Anya! a fater az apa?
én: igen. és ki a muter?
Lencse: hát te!
én: ügyes! és ki a kinder?
Lencse: hát a csoki!:D

ancsipancsi

Ancsi: de szépek vagytok! :D

Kép
Kép
tinu

Kép
Kép
tinu

Kép
Kép
tinu

Hehe, háromszor is. :) :oops:

Kép
Kép
tinu

Zuzi :) Bulást Nektek+++++ Tök jókat ajánlottak a többiek, de eszembe jutott, hogy a Pulsatilla is az egyik hasmenéses szer és jó még a nyűgös-sírós, vigasztalásra vágyó tünetekre is! :wink: És olyan jó, hogy Bazsó ilyen klassz srác és nem kell aggódnod érte! Én ezt naggggyon tudom értékelni (tudod milyen kis mimóza volt Bálint, és úgy örülök, hogy már ő is sokkal nyitottabb), talán emlékszel is, hogy mindig ezzel kergettelek az őrületbe amikor panaszkodtál rá, hogy örülj neki és milyen jó, hogy gyengszter a fiad :wink: :lol: Kár, hogy nem tudtatok jönni játszózni, olyan szupi idő lett, de Adél is szépen képviselte a női nemet :wink: :D

Zsanci :) Végre előkerültél!! :lol: És mi minden zajlik, hogy nincs időd leülni se?

Tinu :) Tünci megkapta végül a szurit?

Szrek :) Jaj de király helyeken voltatok!! nagyon jók a képek!! :D Ovihoz drukkok++++ És apával milyen terveitek vannak?

Rylie :) A vírus/baci-okot teljesen értem, de egyébként miért nem iratod be végül sehova Kamillát? még ne mondj le róla teljesen sztem! És kocsi totál off, hogy másikon töritek a fejeteket?

Szellő :) Apukádnak +++

Ancsi :) Szuperédesek a képek!! Lencsi gyerekszája :lol: És bocs, de ezen a "tetteinek következménye van" dumán behaltam... Istenem, már 1 hónapos Adrika!!! Boldog hófordulót neki!! :D :D

Johi :) Fanninak naaagy gratula a szobatisztasághoz!!

Kép
Kép
denizsa

Szellő :) Nem tudom, hogy Atinak herpesze van-e, de dokinéni a herpeszre a következőket ajánlotta: kezdődéskor Apis Ch30 naponta 3-4x, hólyagos stádiumban Rhus toxicodendron Ch15 naponta 3x, (ha meg már váladékozna, akkor Mesereum Ch15).
denizsa

Sziasztok!

Zuz, jobbulast!

Nalunk most Andris van dogrovason.:( Egesz ejjel lazas volt, a reggelt is hutofurdovel kezdtuk.:(

Ancsi, szepek vagytok!!! Katikam azt mondta Lencsere, hogy "hasonlit Katikara", es tenyleg, ugyanaz a frizu, kerek szemek, a szinek is stimmelnek, meg az arcvonasok is. :(
Nekunk szemvaladekozasra a Pulsatilla hasznalt, ket nap utan tunetmentesse valt, azota is minden oke.

Szelloke, apukadnak sok ++++++++++!!!

Johi, Fanni ugyes volt a peluselhagyassal. Valami ilyet szeretnek en is a lanyomtol.:)

Ovi: sajnalom, hogy ilyen nehezkes bejutni a kinezett oviba.:( Asszem osszetehetem a kezemet, hogy nekunk pont a korzetes volt az, ami tetszett.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora :) Andrisnak bulást ++++

Ma Cursékkal játszóztunk, a 2 apróság nagyon élvezte az autózást :lol: Bencus többször is megcsapkodta Adélt merő szeretetből, aki hősiesen tűrte a rajongást :mrgreen: :lol:
Kép
denizsa

Deni, koszi!:)
Gyerkocok :D

A vegerol lemaradt, hogy
Asszem osszetehetem a kezemet, hogy nekunk pont a korzetes volt az, ami tetszett. es felvettek Katit. :oops:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Andrisnak jobbulást!!!

Deni: hát TÜnci még mindig köhécsel, a dokinő pirosnak látta a torkát, úgyhogy inkább halasztottuk az oltást. Jövő hét pénteken újra próbálkozunk. :wink:
Kicsit irigykedem a közös játszózásért. Miért vagytok olyan messze? :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu! Boldog 18at!!!! :) :) :)
Este még majd jövök, de m ost 2 forgószél, az Anna és a Borbála tombol itten...
rídonli#

sziasztok,
csak 2 percem van, mert mind2 (ill. mind3) srác breteg, és bujom tegnap ota a homeos könyvet. még szerencse h itt is van házhozszállitás gyogyszertárbol, és talán vmelyik szer használni fog.... különben meg el kellene mennem egy homeos tanfolyásra, mert minél többet olvasok a témában, annál inkább rájövök, hogy nagyon keveset tudok ahhoz, hogy szakszerüen "gyogyitsam" a gyerekeimet.... :roll:

emellett oviban is dönteni kellett, és a Waldorf mellett tettük le a voksot. ne kérdezzétek, hogy miért, ez egy naaagyon hosszu tanulási/kutakodási/vivodási folyamat vége lett....

Zsan,
igen, ez társasház, de sorház jellegü, és 2szintes. szélén lakunk, igy a kert L alaku és körbejárhato :)

Zuzi,
sok +++++ Nektek!

Szrek, Ancsi,
képek nagyon jóóók :D

KépKép
fibi

Deni: beiratkoztunk az oviba, csak nem valószínű, hogy felveszik a már vázolt helyzet miatt :roll:
Zsozsika: hááát úgy néz ki végső búcsút intünk neki :cry: mert sajna lejárt a forgalmija is és mindennel együtt kb 100ezret kellene rákölteni, hogy müködő képes legyen :x és ennyit már nem vagyunk hajlandóak kiadni rá, akkor inkább fogat húzva de bevállalunk egy hitelt és egy másik fiatalabb autót. De totál tanácstalanok vagyunk, hogy milyet és hol :roll: és persze, hogy ez is a legjobbkor jött igy egy hónapnyira a szülés előtt :?

Ancsi: szépek vagytok a képen!!
Kinder :lol: :lol:

Betegeknek jobbulást!!!

R
rylie

Ríd: köszi és a diszkréciót is. :D Így, hogy Anna meg Borbála, olyan úrinősen hangzik. :)

Kép
Kép
tinu

Dorka, meg aki még kérdezte a szemet:
valószínűleg könnycsatorna elzáródása van. először azt mondták, hogy vagy ez, vagy csak sima kötőhártya gyulladás, amire szemcseppet adtak. a szemcsepp használt is, de tovább kellett csöppenteni, hogy ne jöjjön vissza a dolog. erre mikor befejeztük, már vissza is jött. azt mondták, hogy ennek átfújás lesz a vége. :(

ancsipancsi

mindenféle +-okat köszönjük...:-D
Atim szerencsére nem herpeszes, "csak" így megy végig rajta a 3napos láz :cry:
Az ülni nemtudás miatt viszont bajban vagyunk a fürdetéssel, mert olyan kis sajtkukac,h már zokon veszi,ha simán csak a hátán fektetve fürdetném, egyéb megoldások pedig elég embert próbálók :lol:
Az a fürdőgyűrű vagymiaz az milyen?én még sosem láttam,csak elképzeléseim vannak,de ha meg nem tud ülni,akkor abba szintén nem tehetem igaz? :?

Ancsi,
Eszternek kétszer is volt átmosás, előtte sokat szenvedtünk (forralt vizes áttörlés, anyetej csepp, szemcsepp...),s mára már tutti,h hamarabb elvinném, nem húznám sokáig, nem fáj nekik(bár anyuka nem lehet bent-vagy inkább ne legyen bent.. :? ),pillanatok alatt megvan,s sokaknak már az elsőtől elmúlik. És én meg vagyok győződve róla,h emiatt látszik kicsit (nagyon kicsit, szinte csak én látom :-) ) kancsalnak... Menjetek el mielőbb a Logodi u-i szemkilinikára, ott hamar megmondják a frankót és nem kell hetekig gyötrődnöd. Szerintem...

Fibi,
tanfolyás nekem is nagyon bejönne, én is csak lesem a legegyszerűbb kis könyvecskémet itthon és olyan elveszettnek érzem magam a homeopátia világában. :? :)

Tinu,
boldogságos napot :-D

És a sok csajszi egytől-egyig szép és aranyos :-)

Kép
Kép
szelloke

Deni!
Úgy sjnálom, hogy nem tudtunk menni, múltkor is olyan klassz volt :cry: De a kép tuti jó :D Pulsatillát köszi :D

Ancsi!
Te azon ritka emberek közé tartozol, akiknek állati jól áll a frufru! Ez a kép csúcsjó, avatarba való :D
Smecta: ja, ez az a por, amitől annak idején sugárban hánytam :twisted: , hát Pannusnak sem ízlett, de este a tejpépbe keverve megette, remélme, úgy is használ. Honap abban adagolom neki.
Én meg azt hallottam könnycsatorna elzáródásról, hogy a legtöbb baba kinövi 3-4 hónapos korára. Érdemes masszírozni az orrtövet.

Dor!
Andrisodnak is jobbulást! Én úgy örülök, hogy írsz mostanában :D

MA voltunk beíratkozni a tétényi úti oviba. A vezető óvónő most is állati kedves volt, persze emlékszett ránk (nem volt nehéz, ott előtte szoptattam meg múltkor PAnnust, aki tiszta hiszti volt :roll: :mrgreen: ), és kérdezte, hogy melyik csoportot választottam. Én meg mondtam, hogy tök mindegy, mert nem volt módom végigjárni őket, úgyhogy mindegy, csak vegyék föl. Erre kikísért a kertbe, és bemutatott az óvónőknek :shock: , és mondta, hogy nyugodtan nézzek szét az épületben is. Egyból lecsapott ránk az az óvónéni, aki emlékezett rá, hogy múlt héten ott vártunk kint a kertben, nagyon kedves, cserfes nő (Edit néni), és az ő csoportja tetszett a legjobban, úgyhogy lecsaptunk rá. kiderült, hogy jár hozzá egy kisfiú, aki egy munkatársunk kisfia, és hogy ők előbányásztak anno egy jogszabályt, hogy mindenki előtt elsőbbséget élveznek bizonyos Hivatalok munkatársainak a gyerekei, és a BÁH is idetartozik :shock: :D padlót fogtunk! S.O.S-be vinnem kell munkáltatóit és Tominak is, és így még nagyobb a remény!!! ÉS a bölcsiben megerősítettek abban, hogy PANnust fölvették.
(azért kicsit hülye érzés ez az óvi-bölcsi felvételi, nekünk uyge azért fontos, mert vissza kell mennem dolgozni, de én még annyira nem tudom ezt elképzelni :? )

Szellőke!
Szerintem semmi baja nem lesz, ha ülteted, de ez csak az én véleményem. MI egész pici kortól, azaz a köldökcsonk leválásától kezdve vödörben fürdettük a gyerekeket, és imádták, és hát ugye abban is ülnek.
Atidnak++++++++++++++
És én holnap kapom meg, ha minden igaz a homeos könyvemet, amit Zsanci reklámozott itten
:D
zuzmo1

Fibi!
Mi baja a srácoknak???????????????
jobbulást!+++++++++++++++++++++++++++++
zuzmo1

Fibi: jobbulást a srácoknak. Mi van velük? +++++

Deni: tök jó a kép a játszin, kár hogy mi nem voltunk ott. :-)

Ancsi: ez a kép nagyon tetszik Rólatok. Lencse milyen gyönyörűséges. No persze a többiek sem rosszak, de Lencse nagyon szép. Mi az hogy tohonya?? Tök jól nézel ki a képen. gyerekszáj nagyon helyes. Tényleg jegyzetelni kéne minden dumájukat.

Ovi téma: húh én ezen anno annyit rágódtam és magamban le is zártam a témát, hogy megyünk a körzetesbe, mert végül is nem rossz, valszeg lehetne jobbat lőni, de itt remélem választhattam azt a csoportot ami tök jó és nem láttam rosszabbnak, mint a többi szóba jöhető ovit. De most, hogy olvasom a TI vivódásaitokat, egyre inkább azt érzem, hogy lehet, hogy elsiettem a dolgot????? Fanninak tetszett, többször is voltunk ott, én sok dologgal elégedett vagyok, másokkal nem, de lehet, hogy tökéletest amúgy sem találnék. Ez pedig közel van, tehát hóban, fagyban stb... megközelíthető gyalog, ez számomra fontos, mert ugye egyszer szeretnék ketteskét, és nem kocsival szeretnék majd Fanniért menni (bár ahogy a dolgok állnak, ez még csak egy messzi álom sajnos). Szóval olyan nehéz ez, mi lesz még a suli választáskor, ha már ez ekkora dillemma.

Zuz: megaparti. Tök jó.... na majd valamikor gyüljünk mán össze Bazsi tiszteletére mink is. :lol: :lol: Ovi, bölcsi: tök jó hírek.... remélem tényleg felveszik őket a tényibe és akkor ez a nehéz kérdés is megoldódik.

Rájli: Fanni valóban régóta nyomja a wc és bili párost... csak az éjszakák voltak a kérdésesek. Az igazság az, hogy lábtörés előtt nagyon jól állt a téma, aztán jött három hónap kényszer pelenkázás és kezdhettük újra az egészet. De most már stabilnak látszik a dolog, némi megingással. De ovira szerintem menni fog és hát ez a lényeg. Azt mondta, hogy eltehetem a pelusokat a tesónak vagy magamnak. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Szrek! Nagyon szép kis család vagytok/lesztek :) Ilyen messzire elmerészkedtetek? Lehet mi is lemegyünk egyik hétvégén, emrt Gréti nagyon rá van kattanva a kastélyokra, várakra.

Ancsi! Nagyon szép csajaid vannak és még a ruhájuk is harmonizál egymással, meg még a cumival is.

Deni-Curse! Édi a 2 kis sofőr :)

Ovi témához gyorsan, aztán húzok aludni.
Mi ugyebár már rég beadtuk az előjelentkezésünket a kiszemelt oviba (Halacska református ovi), és azt beszéltük meg,hogy a beíratkozás idején csak visszaszólunk megerősíteni azt.
Viszont most nagyon megtetszett a házunk melletti ovi, egyrészt a közelsége, másrészt a szépsége miatt, na meg az is szimpi, hogy az egész oviban mindössze 60 gyerek van (aki közül az egyik Bogárka Petrája :) ). Viszont azt hiszem 0,01% az esélyünk, hogy Grétit ide felvegyék.
Mindenesetre megpróbáljuk és szólni akartunk a Halacska oviba, hogy 2 helyre szeretnénk jelentezni, csak hogy ők is tudjanak róla. De ma nem tudtuk elérni a vezető óvónőt, viszont az egyik ottani apuka hozta az óvónő üzenetét, miszerint Grétikét oda felvették.
Úgyhogy szerencsénk van, hogy biztos helye van már Grétinek, ráadásul egy nagyon szupi kis oviba, és tulajdonképpen nem is tudom, melyik ovi lenne jobb. Az egyikben ez a jó, a másikban az. De azt hiszem ezt úgysem tudom befolyásolni, így jelentkezünk a másik oviba is,a ztán meglátjuk mi lesz.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
lindicita

Johi! :(

Zuzi! neked is :( (a megapartys előkészület hevét átérzem :lol: )

Lindi! buli most pénteken :lol: . itinert sztem még régebben küldtem, nem?

képek szupik :lol:

bocs most csak ennyire futytya

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!

Na mi is voltunk óvibeíratkozáson. Döntés június 6-án, nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Remélem felveszik és nem lesz semmi gond, jaj de jó lenne akkor, 3 évig nem lenne ezzel már gond. Mondjuk itt nem igazán volt ilyen, hogy mi azt nézzük, hogy melyik óvónő meg ilyenek, örülünk ha felveszik...

Nem is értem különben, hogy minek ez a felhajtás, hogy így-úgy válasszunk ovit, meg prospektusok miegymás, amikor itt is nagyon kiemelték, ha nem körzetes, akkor nincs túl nagy esély...

Barbi

Boldog Szülinapot Anginak! :) Én sajnos pénteken és szombaton is vizsgázom, de remélem nagyon jó buli lesz nektek!! :)

Rylie

Írok neked pü-t kocsi ügyben, én nagyon elégedett vagyok az enyémmel tudom ajánlani.

Ancsi

Szegény Adrika, drukkolok, hogy megoldódjon ez a szem probléma!

Cici ügyben pedig próbálkozzatok csak, hátha egyre jobban belejön a kiscsaj. Az én cicim is befelé forduló volt úgy általában, de izgalom hatására azért picit kiemelkedett. Most viszont miután Bendi jó sokáig szopizott, most már normál állapotban is kiemelkedik és sokkal nagyobb is lett a bimbó, szóval tök érdekes, hogy mennyit változott a cicim a szopi miatt...:)

ruz
ruzicsky

HELP!!!
Idegkimerülésre mit lehet tenni????? Sedatifot 2 napja szedem, de tegnap már fülzugást, és tickelést is okozott :roll: tul sok a stressz, meg az intéznivalo, és nem haladok, 3 napja alig alszok, a srácok nem akarnak gyogyulni, B-nek már éjjelente kruppos rohamai vannak, a 2. szert probáljuk, de nincs hatás, orrfolyás sem mulik, teljesen kivagyok.

KépKép
fibi

Na Kamilla is belázasodott tegnap estére :( de olyan fura hullámokban éreztem melegnek és miután más külső nyomát nem látjuk egyelőre abban bízom, hogy a rágófogaktól van. UGyanis hiányzik még az utsó 4 rágó, ebből talán-talán az egyik oldalon mintha éreznék valamit... :roll: szerencsére nem magas csak 38 fokos és igy csak belladonnázunk, de nagyon bízom benne, hogy nem nyelünk be mellé még valami nyavaját, úgy mint eddig az összes többi foga esetében :x

Johi: hát mi sehogyse állunk a pelu/bili témával :? illetve a múltkor kiverte a hisztit, hogy neki nem kell pelu, mondtam oké akkor próba cseresznye kisbugyi, miután két garnitúra ruhát összepössentett visszaadtam rá a pelut (nem volt több tiszta nadrágja má :oops: :P ) persze közbe a bilibe csak két cseppet volt hajlandó csurrantani :? szóval nálunk ez marad nyári program.
Esküvővel hogy állsz???? Tényleg neked az aviva torna nem segítene ezen a tesótémán?
Ja és nálunk az ovitéma azért ilyen macera mert ég és föld a körzetes és ez a másik ami egyébként kb 10 perc gyalog szóval az is nagyon közel van hozzánk. Hidd el ha szimpa és normális lenne a körzetes én se divatolnék a nemkörzetes ovival :lol: :lol: Szóval örülj, hogy nektek szupi a körzetesetek!

Ancsi: szemmizéria: jó lenne ha magától rendbejönne! ++++

Szellő: szuper, hogy nem herpesz!
karimához és vödörhöz se tudok hozzámakkani

Zuz: dejó ez az ovi/bölcsi hír!! És akkor szeptembertől mész vissza a pult mögé?

Ruz: püt előre is köszi!
Veled mi a helyzet? Kiderült már valami?

Rylie
rylie

Fibi: elsőre az alvás jutott eszembe mint gyógyír, de ahogy olvastam ez most nem megy nálatok :(
Nincs más ötletem....jobbulást!!!! +++++++++++++++
Próbáld meg halasztani azokat a dolgokat amik nem olyan fontosak! Majd megcsinálod őket ha a srácok meggyógyultak, próbálj aludni velük (ha alszanak)...

R
rylie

Rylie

Elküldtem, bocs, hogy kicsit sokat írtam, de még így se írtam le mindent...:)

Velem annyi kb. mint Fibi-nél, hogy kicsit valószínűleg sokkot kapott a szervezetem, hogy a 3 év otthonlét után, most mindennap menni kell dolgozni és a vizsgaidőszak is nagyon stresszes volt és azt sem pihentem ki és akkor jött ez a nagy változás, mert belgyógyászatilag semmi bajt nem sikerült kimutatni, tehát a stressz lehet az oka és kezdek jobban lenni, már egyre riktábban vagyok nagyon fáradt és a rosszullétek is ritkák már és nem tartanak sokáig. Hát ennyi.

ruz
ruzicsky

Fibi

Jobbulást!! Tényleg próbálj pihenni és halasztani minden kevésbé fontost, más gyógyír nemigen van erre szerintem. Én is igyekszem nem stresszelni. Múltkor is mikor Bendinek fél óráig kellett könyörögni, hogy jöjjön ki a kádból, rájöttem, hogy ha csak ott ülök és várok akkor is kijön egy idő után, és semmivel sem hamarabb ha egyfolytában nyaggatom, inkább figyeltem, hogy milyen remekül elszórakozik és huncutul mosolyog és produkálja nekem magát. :) És arra gondoltam, milyen jó gyereknek lenni, milyen boldoggá teszi őt az, hogy ott produkálja nekem magát a kádban és még nem gondol a pénzre meg a karrierre meg hasonló dolgokra... :D

ruz
ruzicsky

Ruzi,
igeeeeen! én is sokszor gondolok arra, hogy milyen jo lenne CSAK a gyerekekkel foglalkozni, öket nézni, játszani velük. és letojni minden mást. amikor meg alszanak, akkor kicsit magammal is foglalkozni, és kész, mindenki heppi lenne.....
igazábol akkor vagyok ideggyenge, ha sok más dolgot kellene közben elintéznem, és még az idö is szoros, és nem tudok rájuk figyelni eléggé :( és persze olyankor ök is megzuhannak.
na megyek, mert hiv megint B, aki nem tud 1 percet sem hagyni engem mostanában....

és kösziiiiii Nektek :)
fibi

Sziasztok!

Ancsi, en azt mondom, hogy probaljatok ki a Pulsatillat!!! Andrisnak detto ez volt a baja. Kapott ketfele szemcseppet - kesobb derult ki, hogy antibiotikumosat kapott :twisted: - addig hatott, mig cseppentettuk, utana mar nem. Doki neni mondta, hogy akkor 3 hos kortol lehet menni szemeszetre, ott megnezik.
Ket napig kapta a Pulsatillat (9ch) es azota semmi baja a szemenek, ennek mar kb. 4 honapja!
Hatha nalatok is hasznal es nem gyotrik meg Adrikat!

Zuz, koszi! :D
Nagyon megadrukk az ovival! A fiatalabb, hosszu haju, szemuveges, kisse odivatu Edit neni csapott le ratok vagy az idosebbik rovidhaju? Bar sejtem, hogy a fiatalabb. :wink: Naluk voltam gyakorlaton! Azota mar kulon csoportban vannak. Edit (Ditti) nagyon jo ovo neni, kreativ es ugyes! :)
Mondanam, hogy hivatkozz ram, de nem tudom mennyire emlekeznek gyakorlosokra nevrol :roll: - arcrol biztosan.

Andris bulgat, legalabbis mar laza nincs.

Szobatisztasag: kuzdunk, mint malac a jegen. Ma mar otszor ult Kati a wc-en 0 eredmennyel es negyedszerre valtottunk bugyit, nadragot - valahogy nem sikerul osszehangolni a dolgot. :twisted:
Bugyi van meg tiszta, de naci mar nincs, csak kimenos - most pizsamagatyaban nyomul. :oops: :lol: :oops:

Fibi, esetleg MagneB? Nekem azt ajanlotta a haziorvos, mikor hasonloan kivoltam. Jobbulast!
Igaz jo megoldas az lenne, ha lenne idod pihenni, aludni. Okos vagyok mi? :roll:

Ovivalasztas: nehez a valasztas, volt olyan ismerosom, aki a hon vagyott oviban nagyot csalodott kesobb, es van olyan is, aki a kevesbe preferalt ovit vegul nagyon megkedvelte. Nekem nincsenek kulonosebb elvarasaim, csak hogy normalis ovonok, normalisan foglalkozzanak a gyerekemmel, aki reggelente nem sirva indul oviba, hanem jokedvuen.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Votivval mi ujsag?
Nuk is ezer eve irt... a blogjba sem lattam uj bejegyzest.
:(

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Fibi!
MAgne B6 nekem a vizsgaidőszakokban nagyon bejött, amikor már totál kivoltam.
Bálintnak mit adtál a kruppos köhögésére? Aconitumot?? Egyik barátnőmék már kórházban is voltak kruppal, azótahopmeopátiával sikerül átvészelniük az ilyen rohamokat, és az egyik szer az aconitum. A másik talán a drosera. De ha érdekel, utánakérdezek!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ruz!
Akkor nekefd is sok +++++++++++++++++++++++, és pihizz, hogy rendbejöjj!!!
zuzmo1

Dora!
Hát, most megfogtál. Szerintem nem ő a Ditti néni, vagy mégis? :D Ez a zöld csoport, rövid hajú, szőkés, és szemüveges. És én is ugyanígy gondolkozok az ovikról. Anya mesélte, hogy annak idején nem örült, hogy engem a Kaszap utcába vettek csak föl, aztán később annyira örült neki!

Rylie!
igen, megyek vissza a pult mögé :lol: (lehet, hogy szó szerint, visszatesznek ügyfélszolgálatra :roll: :twisted: ), de szerencsére csak decembertől. És akkor még kiadják a szabikat. Ezért Pannuska csak januárban kezdi a bölcsit.
Kamillának bulást! És reméljük, ez nem "az"! :twisted:

Johi!
Bármikor :D Csak Ti érjetek rá! :D

Zsanci!
megjött a homeos könyvem :D
zuzmo1

Fibi,
ebben a homeós könyvben van egy komplex szer: nervoheel.

többit később...

Zuzi,
tökjótökjó!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi :) A kruppra a dokinéni a Drosera-t és az Antimonium Tartaricum-ot ajánlotta (felváltva, de az előbbi a kif.-tten krupp-szer), Zuzi által említett Aconitum is mehet, mert az meg a rohammal járó ijedtségre jó (ha ez kisebb, akkor a roham is enyhébb). Sok-sok +++++++++++++ Nektek!!! Egyébként mi a baj? vmi náthás izé? és mind3 fiúnak? remélem Te nem kapod el!!!
denizsa

Ancsi :) Adrika szemének +++++

Rylie :) Kocsi.. értem :( De legalább lesz egy új klassz verdátok! :wink: Kamillának +++++++++++ remélem "csak" a foga!!

Johi :) Sztem ne emészd magad, a legjobb csopiba fog járni Fannika! :wink: És bmikor szívesen játszózunk Veletek, csak délelőtt volt a randi, és aszittem melózol :roll: Ma du. egy játszózás? mélem megkaptad?

Zuzi :) Hú de fura, hogy újra melózni fogsz... Tök jó, hogy felvették a gyerkőket!!! :D :D sztem nagyon király hely ez az ovi, tök normális a hozzááállásuk mindenhez, ahogy mesélsz róluk! és hogy dicsekedjek, már nekem is van szuper homeos könyvem, csak még nem volt időm kinyitni :mrgreen: :lol: Johihoz csatlakozva, Bazsó-tali nem lesz? vagy inkább a játszón?
denizsa

igen, vmi náthás izé :? Aconitum-ot adtam, segitett a kruppos köhögésen. Pulsatilla nem segitett orrfolyáson, most Hydrastist nyomunk, de pl azt sem tudom, hogy mennyire lehet váltogatni a szereket, és hogy mennyi ideig kell nézni h hat e a szer, meg ilyesmi.... :roll:
melyik ez a homeos könyv, amit irtok??
fibi

Ruz :) De jó, hogy már jobban vagy!! további ++++ok mennek!! Bendi halad azóta is a beszéddel? megnyugodtál már kicsit?

Dóra :) Szupi, hogy Andris jobban!! :D malac a jégen :lol: :lol: nyugi, majd menni fog az... nálunk is nagyon vegyes a dolog, ha normál itthoni közeg van, minden szuperül megy, de bmi kizökkentő tényezőre (ez lehet akár a nagyi is) egyből jön a baleset :roll: de még van fél évünk az oviig...
denizsa

Fibi :) Dokinéni ajánlotta, Zsanci linkelte be, a könyvlelö honlapján találtam (kiszállítással is olcsóbb, mint a gyógyszertárban!) a címe: A homeopátia kézikönyve, majd mindjá megkeresem...
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?