Vááúú, mindenki milyen ügyes itt! Gyönyörűeket varrtok! A polár meg a gyapjú külsők fantasztikusak! Azóta hogy láttam őket, azon jár az agyam, hogy meg kellene látogatnom néhány turkálót, hogy én is csinálhassak ilyet...
Pindi érdekes, amit a linkelt oldalon írnak. Én úgy olvastam, hogy egy gyapjúkülsőhöz minimum 70% gyapjútartalomnak kell lennie, hogy rendesen működjön... Azt sem értem, hogy a 100% akril külső hogy működik
Az is érdekes, amit a másik pelusos topicban írtál, éntudtommal nem különböznek a polár anyagok, ahogy írtad.
Egyszerűen a polár ilyen tulajdonságú, egy rétegben szárazon tart, mivel átereszti a nedvességet.
Kivéve ha "el van dugulva", emiatt nem szabad szappanos mosószerrel mosni(a mosószerben kevesebb, mint 5% szappan legyen), vagy krémet használni a baba fenekére, ha ilyen pelus van a babán.
S kétrétegben pelenkakülsőnek ideális, mivel akkor meg visszatartja a nedvességet. De ha külsőként használjuk, akkor meg érdemes szappanossal mosni, pont azért hogy "elduguljon".
Mivel a mikropolár vékonyabb a símánál, itt szárazon tartónak azt használják inkább, de a vastagabb is tökéletes rá, és külsőnek is mindkettő ideális, ha 2 rétegben van. Sokszor a síma polár 1 rétegben is elég.
Még a lanolinozáshoz annyit akartam írni, hogy tényleg jó, hogy a "dagasztással" oda viszed a lanolin, ahova jobban kell, én mégis szeretem beáztatni, mivel a gyapjú puhább lesz a lanolintól ezért jó, ha mindenhol éri. Szilárdnak van gyapjú body-ja, rugija, mindegyiket be szoktam néha áztatni, hogy jó puha maradjon.
Remélem, ezek most nem hangoznak úgy, hogy támadom a te ötleteid
, hisz mindenki úgy csinálja, ahogy neki bevált
Csak gondoltam leírom a saját tapasztalatokat.
Mi megjöttünk a nyaralásból, a pelusok jól szuperáltak, kivéve a 4 utoljára varrt 2 az 1-ben pelust, azoknak túl szűk lett a combrészük, szörnyű nyomot hagynak Szilárd combján.