Icus!
Bevallom őszintén, hogy a lecsurgás miatt (meg hogy ne levessel legyen eltelve) én viszonylag ritkán adok még Emesének levest, de ahhoz egy un. gyerekkanalat használunk, ill. a sürüjéből adok inkább, kevés lével, igy is lecsurog. De van egy kiskanálnál kicsit nagyobb méretü kanál is, az is egész türhető. Az én lányomnak sajnos az a rögeszméje, hogy a szépen a szájához illesztett kanalat egy laza mozdulattal a kinyitott szájában, még mielőtt rácsukná, fejreállitja, igy kétes, hogy hová kerül a tartalma...
Emiatt még mindig a müanyag előkét használjuk (Lukunak meg egyáltalán nem is kéne előke, Ő nem maszatol).
Hanem hogy mekkora a lánykád! Mi is 92-est hordunk... Ma kirámoltuk a tavalyi rucikat, hát jópár ujjatlan, rövidnadrág még mindig jó, pedig nagyot nőtt, legfeljebb tavaly voltak kicsit lengébbek, hosszabbak, most dögös rövidebbek.
No ruha az nálunk is van bőven, de én őrzöm őket, egyrészt a következő babának, meg aztán ki tudja, Máténak mikor lesz...
Bea!
Jól emlékszem a képekre, de nekem ugy tünt, mintha nem lett volna olyan tömegnyomor.
Nekünk egy csöndesebb hely lenne ideális (a fiatalok majd keresnek maguknak nyüzsit), homokos parttal (sünök nélkül), van ilyen egyáltalán az Adria felső részén?
Mi is ugy tervezzük, hogy éjjel utazunk, bár akkor nem látunk sokat, de muszáj a gyerekek miatt, akkor várhatólag jórészt alszanak majd.
Fanny!
Én igazából fázom a külföldi utaktól, ha ott nincs idegenvezető, aki segitene... Pont ezekért, amiket irtál. De most nekivágunk és remélem hogy minden jó lesz.
Van egy könyvem, tavaly zárták le az adatgyüjtést, és azt irják benne, hogy jóval drágább minden mint itthon. Erre most kiváncsi vagyok, de van nekem is egy ismerősöm, akik minden évben odamennek, meg is kérdezem ezt.
A fiad most érettségizik? Nem is irtál ballagási előkészületről, egyebekről...
Mandulácska!
Mi igazán sokat mocorgunk, vasárnap rendszeresen autóba ülünk, nem tul távoli helyekre megyünk és ezt-azt csinálunk (kisebb kirándulás, pacinézés, programok). Ha jól időzitem az indulást, általában Luku alszik utközben és az odaut igy meg van oldva, ha jól lefárad, akkor meg hazafelé is. Emese is alszik hazafelé, odautban pedig nézelődik, beszélgetünk (arról, hogy mikor érünk már oda), énekelgetünk, Vele már könnyebb utazni.
Vettünk januárban egy Ford Galaxyt, 7 üléses (2 most ki van szedve), azzal mászkálunk, nagyon kényelmes, és öröm vezetni is, és van benne légkondi.
Icus!
Még valamit az oviról.
Nekem az a bajom, hogy szeretném, hogy mindenütt azonosak legyenek a szabályok. Pl. nálunk nincs olyan, hogy én nem engedek valamit Apa meg igen, vagy forditva. Ez Máténál bevált. Remélem hogy a szüleim is tiszteletben tartják a nevelési elveimet, és nem kezdik ott kényeztetni, mert Ő a kisunoka. (na nem kell ettől félnem). És remélem, hogy nem vagyok sokkal engedékenyebb, mint amilyen majd az ovi lesz. Érdekes, hogy Máténál még ez eszembe se jutott... Hogy öregszem...
Nuska!
Én sajnos nem tudok segiteni, magam se voltam tejcsárda, de sok sikert kivánok, és jó egészséget!