Sziasztok!
Először is: boldog utólagos Peti, Timi, Móni névnapokat! És, ha jól sejtem, akkor boldog szülinapot Manó-Tündinek
Brik, nagyon helyes Álmos baba, ha valamikor lesz időd-energiád, mesélhetnél kicsit, hogy vagytok!
Nóra, jobbulást, a Sinupret nekem is nagyon bevált.
Lilla, ablakpucolás?! Te valami olyasmit ígértél, hogy vigyázol magadra! De tényleg!
Tündi - doki info nem kell? Imi nagyon vagány
A szemeit gondolom tőled örökölte... Vicces nekem ez így, hogy szinte csak a babákról, gyerekekről láttam képet
Dina, látom, hogy az egész nyarat végig kertészkedheted
Ugyan a város abszolút túlsó végén lakunk, de kert van, ha gondolod
Viccet félretéve, gyere, mesélj nekünk! Hogy telt a négy nap?
Prücsök, szívesen meglátogatunk titeket! Blanka nagyon trendi a képeken
A jegyzeteidre én is kíváncsi lennék.
Cserági, jobban vagy?
A zabpelyhes-almást az ikeás zabpelyhes-almás keksze ihlette, elég jó lett, szerintem.
Sütő előmelegít kb. 170 fokra (gázon 6-os fokozat)
10 dkg margarin megolvaszt
míg kihűl, összekeverni száraz hozzávalókat:
10 dkg zabpehely ledarálva, nem túl finomra
5 dkg almaszirom ledarálva, nem túl finomra
1,5 teáskanál (kismérő) fahéj
1,5 teáskanál (kismérő) sütőpor
10 dkg barna cukor
10 dkg kristálycukor
1 vanillincukor
utána
1 egész tojás habosra felverni, olvasztott margarin hozzákeverni, majd szárazakat is hozzákeverni
sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal adagolni (kicsit szétfolyik, helyet kell hagyni)
10-12 perc alatt világosbarnára sütni
tepsiben kihűteni (lágy, amikor kiveszem, utána szilárdul meg keksz állagúra)
Móni kedvéért: itt volt a hétvégén tökfőzelék borsoscsirkével, húsleves, apósoméknál rántott husi sültkrumplival, mézes zserbóval, meg készítettünk még egy kis mákostésztát, és a hosszú hétvégi menüben előfordult még egyszer egy olyan is, hogy valaki krinolin darabokba töltött kis darab foghagymát vagy hagymást vagy szalonnát, mustárba forgatta és úgy megpirította, nagyon jó volt.
Ebből már kiderült, hogy felénk volt sok, nagy evés, de volt még játék, filmnézés, sok-sok beszélgetés, barátkozás, babanézés és kis házimunka.
Remélem, hogy holnap sikerül összefutni
Szép napot mindenkinek!
Tücsi