jajdejó, hogy így pörögtök lányok!
Zsolka, ehhez a fájdalomhoz sajnos nem tudok hozzászólni. de mi lenne, ha babamozi felkiáltással valahová máshová, nem a dokidhoz mennél el uh-ra? ott megnézhetnék esetleg a hegedet is (már, ha látják, mert beszélgettem egy szonográfus dokival, és ő azt mondta, hogy van, amikor nem is lehet megmérni, mert nem látszik, na így adjál a mm-es határokra amiket megszabnak egyes helyeken, hogy engedik-e a normál szülést vagy nem....).
én tuti elmennék egy ilyenre a helyedben
viszont ha már itt tartunk: nekem műtét óta sokkal fájdalmasabbak a bélmozgások.mostanában már ritkán, de még pár hónappal ezelőttig fantommozgásokat is éreztem (kézzel is!), nektek is volt ilyen?
és, khm, szóval nagydolog előtt iszonyat görcseim vannak. nem hasmenés, nem gyomorrontás, egyszerűen azt érzem, mikor "leérkezik" a "cucc". (bocs a guszta témáért).
valamelyikőtök tapasztalt hasonlót? gondolom az összenövések miatt lehet...
Rita! köszi! hallottam már máshol is ilyen min. 3 évet, szerintem 1-2 őskövület doki tartja magát ehhez. esetleg a függőleges vágásnál, ami a régi gyakorlat, lehetett, volt ez az elvárás. (hozzáteszem, egyik bnőm sotés dokija meg a függőlegessel tartja esélyesebbnek a vbac-t). persze nyilván nem mindegy az sem, mennyire szedi magát az ember lánya össze, de általánosan, amihez az is hozzátartozik, hogy a várandósságot könnyen viseljük.
(szerintem 1 év elég erre)
Narco, a kicsik miatt nem jutsz el sehová? mondjuk járó gyerkőcökkel nehezebb, de mondom ide (Ági műhelyére) majdnem mind vittünk gyereket. egyébként olyan is volt, aki 10 (!) évvel a császárai után jött el...
elvben egyetértek veled a doki-nemválasztás ügyben, gyakorlatilag viszont nem. csak egy példa: mi van, ha bemegyek az ügyeletre, és kifogom ezt a dokit, akit Rita említett, és aki csak azért, mert nincs meg a 3, vagy több év a két szülés között, visz a műtőbe azonnal? nane. van, ahol meg csak fekve, csak edával engedik szülni, aki császár után nem menne a műtőbe. bár ez nem tudom melyik kórház.
a másik, hogy nem vagyok hajlandó fekve szülni, és a Meggymag esetéhez hasonlót kivéve, gátmetszést sem akarok. nem nem és nem. persze, ha ott lenne a választás, hogy most gátseb vagy császárseb, egyértelmű hogy az előbbi, de nem 1% esélyt akarok kapni (mint amit a volt dokim említett, gátvédelemre), hanem 99%-et.
és pont ezért van az, hogy azért fizetek, hogy ne csináljanak semmit.
(legjobb volna nekem itthon maradni, vagy a kocsiban megszülni. ember tervez...)
a kórház azért is nehéz kérdés, mert tényleg nehezen jutunk be pestre, (a közeli vidékiről szó sem lehet) és a gyerekágyas ellátáson is vacillálok. a mávba nem jöhetett be a párom, és ez nagyon nehezen érintette, hogy 4 naposan egy ismeretlen csecsemőt viszek neki haza.
Meggymag, szerintem pont ez az az eset (és nem csak szerintem, bábák szerint is), amikor KELL a gátmetszés. ha ilyen van, én sem tiltakoztam volna ellene. de csak azért, mert feküdni kell, meg hogy túl nagy a baba feje... 38 cm-es buksit is meg lehet szülni gátsérülés nélkül is.