Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még annyi: természetesen nem mindegyik Csana ilyen, csak a miénk történetesen ilyen.....
macskanyu

Most csak annyit, bírok,h Cursenak és Votívnak extra +++-ok!!!
És ezüst-kolloiddal azért inkább óvatosan..:

http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/23/ezustkolloid

és:
"Semmi okosság nincs benne, egyszerűen az ezüstionok SH-reagensek (mint pl. az ólom is), így bénítják azokat az enzimeket, amelyek aktív centrumában Met (metionin) vagy Cys (cisztein) aminosavak vannak. A baktériumokat is így öli meg, és előbb-utóbb minket is így betegít meg (az elsődleges célpont a máj, mint a portális véna szűrője, de tulajdonképpen mindent megtámad, ahol fehérjék vannak).

Csak mivel fémes ezüstről van szó, elég kis mértékű az oldódás, így a mérgezés is lassan alakul ki."

én nem merem használni... :?

Kép
Kép
szelloke

Szellőke,
:shock: :shock: igazából tök mindegy, hogy pro és kontra, az egésztől kiráz a hideg, brrrr életveszélyes élni, bár valszeg a mammutok árnyékában méginkább az volt :mrgreen:
Nálunk nem jön szóba ezüst-kolloid, úgyhogy se pro se kontra nem tudok hozzászólni, se megenni nem enném meg, se 6th sense ezüstös mosógépet nem vennék, de ettől még lehet, hogy jó

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zuzi, Deni,
Nagyon örültem, h taliztunk ma :D Csudajó volt, főleg úgy, h Adél gyakorlatilag egyhelyben ücsörgött végig :lol: Még csak bejáratos a játszózás nála, szerintem nem tudott mit kezdeni a dologgal :lol: Pannuson, Bálinton és Bencuson nagyon látszott a tapasztalat 8)
Képek nagyon bénák lettek, úgyhogy ide nem is teszek fel, majd inkább elküldöm Nektek mailen :wink:

Votiv,
Most már aztán tényleg mehetne vhova ez a fránya kórság Tőletek :evil: ++++++++++++++++++!!!

És hogy írjak egy jó hírt is :D Végre látszik a munkánk gyümölcse a kertbe, nő a fű, olyan helyen is, ahol eddig nem volt :D

Kép Kép
curse

És ezt csak félve írom, de Adél fél3 óta húzza a lóbőrt. Lehet, h sűrűbben kéne játszózni járni? :lol:

Kép Kép
curse

Fibi, Votiv,
én meg megfenyegettem Lencsét, hogyha még egyszer visszanyomja a kakit (kézzel buherálja a fenekét gatyán keresztül, tök kakás a bugyija sokszor), akkor kúpot fog kapni. (mert féltem, hogy totál "besül" a kaka, annyira keményeket nyomott) persze nem segített, csak azon, hogy gyorsan inkább a wc-be nyomta. lehet, hogy mély nyomot hagyok a lelkében ezzel a kúptémával? :/ de azt se akarom, hogy halál szorulása legyen, mint néha, mikor egyesével jönnek a koppanós bogyók és sír, hogy mennyire fáj.

ancsipancsi

sziasztok,

szóval bővebben az ezüst-kolloidról: én nem nagyon bírom az életben,hogy a pro és contra elméleteknek jól utánajárok és aztán nem bírok mit kezdeni a nagy kuszasággal. :cry: :lol: Az a nagy bajom, hogy ha valamihez nem értek, akkor hogyan döntsem el, hogy mi az igazság és pro vagy contra mellett tegyem-e le a voksom??? :roll: Amelyiket jobban el bírom hinni???Szóval elsőnek én is úgy voltam vele,h szemét gyógyszergyárak blablabla, ide nekem is ezt a cuccot, amit eltitkolnak előlünk, aztán jön az,hogy miért is nem alkalmazzák már manapság az orvoslásban??? És nagyjából olyan elhatározásra jutottam,h ha élet-halál kérdése akkor lehet,h majd előszedem a tarsolyomból, de addig pihentetem...

Ancsi,
nekem a bölcs anyukám mondta, mikor Ati láthatóan nem hasfájástól sírt és csak rajtam akart aludni és lenni napközben, h értsem meg,h kiköveteli magának a részt belőlem. És ígyjutottam el oda,h vettem egy kendőt (babaerszényt, mert nem vagyok jó kendőzésben) és tök jó lett minden és minden percben áldottam, aki megcsinálta, mert mindhárman (A és E és én is) elégedettek lettünk és tök jóóó volt hónapokig!!!!!Próbáld ki talán Te is.

És szakember én sem vagyok kaki témában, de unokatesóméknál ugyanolyan korkülönbséggel jött a tesó, mint nálatok és rögtön jött a kakivisszatartás dolog, csak a hülyék nem foglalkoztak vele rendesen, hanem haragudtak rá meg mondták neki,h jó, majd fájni fog stb, s azóta is szenved (1,5éve) a kislány a kakilással :roll: :evil: A fenyegetéssel szerintem a pillanatnyi problémát esetleg megoldod, de a lelki részét nem! Persze könnyű okosnak lenni, szóval ezt csak leírtam és küldöm a kitartáshoz a +++-okat.

Jaaaa, és szülésznőm szintén zenész ugyebár, és én végül meg is nyírbáltam egy 10-essel a pénzt :oops: . Ha érdekel miért, akkor majd kifejtem :-D

Hogy még mit akartam... :?: :roll: szerintem jövök még :lol:

Kép
Kép
szelloke

például azt,h Barbi,
mit vigyünk a zsúrra ? Ugye használhatom ezt a szót :lol: ??Olyan rég nem mondtam ki :lol: :lol: :lol:

Rylie,
neked meg grat a jó vérnyomihoz és hát azért írtam a nescafés infót, merthogy az KOFFEIMENTES!!!A vérnyomit szépen békénhagyja és este is iszom egy nagy pohár tejeskávét 8)

És azt még nem is rtam,h köszi a képekkel kapcs dicséreteket :lol:
szelloke

Ancsi,
és esetleg átmenetileg visszatérni a bugyipelushoz? Mármint hogy ne stresszelje magát.vagy az nagy visszalépés meg következetlenség? Vagy valami "jutalom"? persze ezek ilyen tűzoltás jellegűek mert nyilván kizárólagos figyelmet szeretne, de hát ez innentől már más történet ;) :D esetleg valami gondolatelterelés, hogy elengedje magát pl bekészülsz vmi mesével, amikor várható a pottyantás? Mondom ezt úgy, hogy még az egyszem gyerek sem szobatiszta :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Ide is lehet tanácsot osztani:
szóval Ábel nem mindig hajlandó fogat mosni, iszonyú hiszti, kiborulás stb van ilyenkor, még megfogni se tudom, nemhogy a fogát megmosni és persze megutáltatni sem szeretném a dolgot egy erőszakos fogmosással. Némely napokon simán megmossa vagy én mosom neki, hogy hatékonyabb legyen, de pl ma este úgy került ágyba, hogy nem sikerült fogat mosni. Ötletek? Rémképeim közt szerepel a fekete csonk fogak :? brrrr

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Ancsi, nálunk P mindenhova odapisilt B születése után, meg köpködött (utóbbit kizárólag akkor, amikor Bt szoptattam). Vagyis, a pisilés csak egy kicsit később kezdődött, amikor leesett neki,h ez a tesó mármindig a nyakunkon marad... (szerencsére pont náyr lett, és a nyaralónkban voltunk, így 80%ban a kertben történt a dolog). Szóval, eleinte csak köpködött, és minél jobban látta rajtam a hatást, annál vehemensebben csinálta... Szóval, sztem próbálj nem nagy ügyet csinálni belőle, bár azért erre tényleg oda kell figyelni. Nem kéne éreznie, hogy téged idegesít a dolog/aggódsz emiatt. Sok++++++++, meg türelem, mert nem könnyű ez a menet, tudom... (Idővel sokkal jobb lesz, de hullámzóan elő-előjön még a féltékenység-legalábbis nálunk ez a tapasztalat.)

Szrek, én egy ideig hagynám, hogy ne m osson fogat, mondjuk 1-2 hét alatt még nem lezsnek feketék a fogai. Aztán hátha elfeleji az ellenkezést. Pnek is volt ilyen időszaka, szerencsére rövid volt.
Az Anna&Peti c. mese jut erről eszembe, ahol az apuka kiselőadást tart a gyerekeknek a fogmosásról, nemtom, lehet, h vmi ilyesmi mese is hatna Ábelre (Bartos Erika). De lehet,h ehhez még kicsi.

Bencus&a Csajok ééédesek! Kár,h nem mentünk inkább hozzátok a játszóra, mert elmaradt a ringató ma (múlt héten már mondták, de mi nem voltunk, meg a honlapot is néztem). Szept.től lesz zeneovi a ringatóból kinőtt gyerekeknek, ha vkit érdekel, jun.15-ig ímélben kell jelentkezni (www.ringato.hu)

Jövő 7en is legyen egy közös játszózás léciléci!!! :)

Megyek aludni, mert állandóan fáradt vagyok mostanában, biztos vmi hülye tavaszi fáradtság...
Jószakállt!!
rídonli#

Ja, SZrek, azért melegen tartanám a dolgot, tehát nem száműzném a fogkefét 1-2 hétre, mindig megpróbálnám, de nem eröltetném nagyon (csak egy kicsit).
rídonli#

Ríd,
köszi :D a száműzést semmiképp nem gondoltam, csak túlerőltetni sem akarnám; Bartos Erikát szeretnék már régóta, de mostanság csak apjukkal jutunk el könyvesboltba, neki viszont nem jön be, így nem is vettük még meg eddig.
pihenj! :D

Kép

Kép

szrekuc

BE rajzok baromi randák, de a mesék annyira közel állnak a gyerekekhez, mert a sajátjairól ír tkp. Nekem sem tetszett első ránézésre, de P kapott egyet és nagyon szereti. Annának kistesója születik, a féltékenység is le van írva (és megoldódik!), asszem, ez megérintette Pt :)
Na, télleg el, Apjuk végre elhagyta a fürdőszobát, mehetek tisztálkodni :)
rídonli#

Fibi! eredeti teskókülterv 5 év volt. s ahogy elnézem az eseményeket marad is 8) .
S nagyon köszönöm előre is a könyveket! Legközelebb talizunk, s lenyúlom a fél könyvtárad :lol:
mi a kosheen?

Ancsi! én sem tudom mi az a mesterkurzus, de most már hála a lányoknak vmi felvilágosítást nyertem :D .
Lencsi bekakkjához az jutott eszembe,hogy még mindig jobb mint a visszatartós verzió?

Tinu! gratula a szakdogaköttetéshez!

Curse! óóó és +++++++++++++++++++
alvás :shock:

Akata! ezüstkoll az akváriumba :lol:

Rylie! mi orrba, fülbe, szájba is adjuk az ezüst-koll.-t. mikor hova kell
s nincs hozzá varázsige :mrgreen: :lol: . vagy a gyógyuljlányomizibe annak számít? :mrgreen:

ja és mi higítjuk Anginak. de nem tudom mi a korhatár vagy súlyhatár.

Votív! +++++++++++

Zuzi! :oops: jaaaaaaaaaaj nehogy félreértsd!!! csak épp volt egy beadandóm is, s ezért nem küldtem még el a második körös kéréseket, de fel vannak írva!!!
s természetesen a tartsd a szádban az ezüst-koll-t nem megy. még a homeós bogyót is összerágja :roll: hiába próbálkozom. én úgy vagyok vele, hogy sztem és hiszem hogy így is használ.

Nuk! mióta apjuk nappalos ritkábban írsz. jól látom az összefüggést :lol: ?
valamelyik nap gondoltam rád: láttam egy csajszit babakocsival, s 2(!) pórázon lévő vizslával egyszerre sétálni. (én ha kutyut is viszem akkor tutira csak a közelben sétázunk. olyankor olyan mintha 2 gyerekkel lennék :lol: )

Deni! csajokkal kép :lol:

Szelloke! nem lehetett megnyitni a linked.
nekünk először a látó javasolta, s nekem ennyi elég.
persze a dillemádat mi jó mi nem nagyon megértem. részemről intuíciónak is hagyva olykor egy adag.
zsúrra :lol: mit hozni: magatokat :lol:

köszönöm a kedves szavakat :lol: , Angi még nem teljesen önmaga. de nem vészes. hisztik és nemjólevés furítják napjainkat.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ÉN lányom beteg, megfertőztem. :cry: Tegnap egész nap lázas volt, vagyis éjjel a leghosszabban. Köztünk is aludt, mert ilyenkor le sem lehet vakarni rólam. Most is itt ül az ölemben.

Ancsi: szerintem se fenyegesd semmivel Lencsét kaki-ügyben. Szrek ötlete jónak tűnik. Inkább adj vissza rá pelust, hogy neked is könnyebb legyen. Hátha oda hajlandó lenne kakilni. Aztán idő, meg türelem, ahogy írták a többiek is. Csak a szokásost tudom mondani, hogy érezze, a tesó mellett is szereted. Votiv jókat írt ezügyben. Más ötletem nincs is. Hogy ha esetleg hosszan elhúzódik a dolog (pl. hónapokig), akkor meg pszichológus. De ne legyen a kaki középpontban, mert szegény még attól is csak rosszul fogja magát érezni.

Szrek: ja, szerintem se érdemes harcolni a fogmosás körül. Nem ettől a pár naptól lesznek a fogai feketék. Ha meg megutálja, csak annál rosszabb lesz később.

Kép
Kép
tinu

kaki témában köszi az infot, de sajna nincs fölös tízezrem, hogy újra pelenkázzam folyton Lencsét. (főleg, hogy korábban is nagyon hajlamos volt visszaesni a nemszobatisztaságar, mikor anyósom inkább pelusozta, mert úgy könnyebb volt)
a vicc az egészben, hogy vele többet próbálunk foglalkozni, mint máskor, anyósom is folyton jön játszani, meg most kapott 3(!) pár új cipőt anyósomtól (aki elment, hogy vesz neki egy tavaszit), és apa is minden este erején felül még bemegy vele és külön játszik, szóval nem nagyon értem, hogy min van kibukva. amúgy Adrikát folyton simogatja, meg puszilja, mondván, hogy nagyon szereti. a kakivisszatartás kb. szülés előtt 2 hónappal kezdődött amúgy.
fenyegetni nem fogom akkor a jövőben, viszont szükség esetén fogok neki kúpot adni, mert nem akarom, hogy baj érje a fenekén.
egyébként mikor kakil (ha végre szól, vagy észre veszem, hogy tartogatja és elviszem a wc-re), akkor oda viszek neki egy játékot (pl. kislaptop) és azzal múlatja az időt.

betegeknek +++++++++++++++++++++++

ancsipancsi

most csak 2 percem van...

Barb,
jaaaaaaaj, nehogy az én pillanatnyi pár honapja fenállo) kiborulásom miatt ne tervezzetek tesot jövöre!!! rengeteg elönye is van a 2-3 év kül-nek. és sok hátránya is van az 5 évnek. hugom 5 évvel fiatalabb, tudom... ezt hosszu lenne, összetett téma, talán majd mélben folyt.köv.
(Kosheen egy marha jo zene! :) )

Ancsi,
szvsz nem cipö meg laptop kellene Lencsének, hanem inkább összebujás, mese, stb. tudom h nem könnyü.... +++++++++++

KépKép
fibi

Sziasztok!
ANcsi, csatl.Fibihez, nem Nagyi meg Apa kell most Lencsének, hanem TE és csak TE!
P mielőtt B megszületett, rendszeresen az apjával akart elaludni este, bárhova elment volna Anyukámmal vagy a tesóimmal, de amint B megérkezett, egyszerűen nem volt hajlandó egyedül hagyni vele, mindent velem akart csinálni, még a játszótérre sem ment le vki mással, akivel addig boldogan. Szóval itt most TE vagy a féltékenység tárgya.
És az is simán belefér, hogy emellett nagyon szereti a kistesót, vszn benne nincsenek letisztulva ezek az érzések, kevéssé tudatosak. Pn jól látható volt,h kűzd az ambivalens érzéseival. (Pl kedveskedett, megölelte a kistesót, ami végül egy vad szorításba torkollott...)
Nálunk az segített (sőt még ma is szükésges), ha lepasszoltam a kicsit (nehéz....) és CSAK VELE voltam rendszeresen vmennyi időt.
Most ennyi, hív a kis terroristám...
rídonli#

Szrek,
Nálunk a fogmosás, közös játék. Én is mosom ( a wc-n ülve :) ) ő pedig a pelusos vödrén ül. Közben bohóckodunk, hogy ki tudja jobban kinyújtani a nyelvét, hogy jól megsikálja stb....
Úgy kezdtük, hogy a kádban mossa a fogát, hogy amit kiköp, jó helyre menjen :D és az is sokáig tetszett, mára megunta. Ekkor jött a wc/vödör lokáció. Már gondolkodom a következőn. :wink:

Ancsi,
Semmiképp ne fenyegesd kúppal Lencsét, valahol olvastam, hogy a gyerekkorban kakitémában kialakított mindennemű frusztráció a jó szexuális élet rovására is megy. (így pl. az is, ha kakis lesz a keze és "fujj de büdös, gyorsan mosd meg" felkiálltással reagálunk :? )
Nem beszélve azokról a kakiproblémákról, amivel felnőttek ezrei küzdenek. Csak akpkodom a fejem ha hallom. brrr.
Én is újrapelusoznám Lencsét, hátha azt akarja, hogy NE legyen megkülönböztetve Adritól. Ez biztos nem tízezres tétel, és remélném nagyon rövid ideig tart.

Kép
akata

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! Nagyon aranyosak vagytok!!! :D :D :D

Fibi neked is Boldog Névnapot így utólag!

Manóka Botondjának is Boldog Szülinapot!

Nem tudok sokat írni, mert meló ezerrel, holnap meg vizsgák az egyetemen...szóval zajlik az élet.

Ancsi

Neked akartam mindenképpen írni, hogy sztem ne fegyelmezd ilyenkor Lencsét. Ha kell néha inkább adj rá pelust, nem kell mindig, csak amikor esetleg már látod, hogy erőlködik és visszatartja, hátha akkor könnyebben kiadja a dolgot. Nehogy aztán még jobban belebonyolódjon Lencse a lelki részébe, mert nekem egy ismerősöm kisfia nagyon sokat szenvedett ettől, neki is kistesója született és mindig visszatartotta, mert félt a kakilástól és mindig egyre rosszabb lett és egyre jobban fájt neki és nagyon nehezen oldódott meg a dolog. Úgy oldódott meg végül, hogy kórházba került és minden nap beöntést kapott és talán az a kórházi tortúra hatott rá lelkileg, vagy a fene se tudja, meg elkezdett járni oviba és azóta rendben van, bár mostanában nem beszéltem velük, hogy visszaesett-e vagy már nem jött elő többet a probléma. Úgyhogy sztem nagyon figyelj rá, és inkább néha pelus, Bendi is néha ha olyanja van akkor kéri a pelenkát, pedig már ő is teljesen szobatiszta, már a bölcsiben sem hord pelust.

Curse

Jaj, szegény, elképesztő, hogy ezek a szemét kullancsok milyen veszélyesek!! Nagyon drukkolok, hogy mielőbb renbe jöjj!!!+++++++++++++++++

Gekkóról, megígértem, hogy írok:

voltunk már foglalkozáson, és mindenféle tornázások, meg énekelgetések, mondókázások, dobolás, cintányér, ritmusbot és különböző fejlesztő játékok vannak, Bendinél mivel neki a beszédre kell fejleszteni, állathang utánzás volt eddig, kíváncs vagyok, hogy legközelebb mi lesz, és ki van írva, hogy a szülők is bent lehetnek a foglalkozásokon. Tehát játékos feladatok vannak, ennyi pénzért nem tűnik olyan nagy számnak a dolog, de remélem használ valamit.

Egyébként meg Bendi azon kívül, hogy már a bölcsiben sem adunk rá pelust és az első két napon kívül, nem is pisilt eddig be, egyre több szót mond, szóval igaz, hogy nem jött be az amit sokan mondtak, hogy majd biztos hirtelen fog elkezdeni beszélni és mondatokat mond majd meg ilyesmi, de elkezdte és ez a lényeg!!

Egyre több dolgot tudatosan is használ, pl. ha játszik a dupló teherkocsival akkor mondja, hogy bácsi, mert imádja a duplós emberkéket (húú de rohadt drágák ezek a duplók... :? ). Aztán tegnap rájöttem, hogy amikor azt mondja, hogy ass, akkor valamire mutat, hogy AZT. Meg azt is mondja, hogy kulcs, de úgy, hogy kuss. :lol: Ja és azt is tudja mondani, hogy suzuki. :lol: Kapott egy suzukis pólót alig lehet róla levenni. :)

Szrek

Sztem ne aggódj ha néha nem mos fogat, azért a fekete csonk nem attól lesz, hogy egyszer-kétszer kihagyott valaki egy fogmosást. :wink: szóval azért ennyire ne parázz ezen, persze ha sosem akarja megmosni az nem lenne jó, de ha csak néha nem akarja akkor ne aggódj emiatt.

Votiv

Jobbulást nektek! ++++++++++++++++

ruz
ruzicsky

ha kérné a pelenkát a kakihoz, természetesen visszaadnám rá. (alváshoz így is kap) de ha csak napi 5 pelenkát adnék rá (azaz a mostaninál 3-mal többet), az bizony 10eFt-ba kerülne, és én erre nem vagyok hajlandó már költeni, és most van hova tenni a pénzt amúgy is.
Lencse meg nem akar hozzám bújni. :( illetve csak néha, de csakis akkor, ha Adri a kezemben van. van, hogy én húzom már magamhoz, hogy bújjon oda, de inkább apás. ha mamáék jönnek, órákig felém se szagol, szóba se áll velem, totál megszelesedik, kezelhetetlen lesz, mert persze mamáéknál mindent lehet, akkor itthon velük is. úgyhogy nem ézrem, hogy én hiányoznék neki, legalábbis az események nem ezt mutatják. persze sokkal több időm se lenne rá, mert a fejés+etetés (mosogatás egyéb nélkül) nettó 1 óra! 7-8x eszünk/fejünk, az az egész napból 7-8 óra. és akkor hol marad a többi dolog. ráadásul végzek az etetéssel, marad 2 órám mindenre és kezdőik előről. 1-2 hónap és már csak 5x fog enni, akkor talán több időm lesz mindenre.
vicces, de Apjának szokta mondani, hogy "tedd le azt a babát és gyere velem játszani" :), mikor átpasszolom a bébit, hogy mondjuk tudjak fürdeni, vagy ilyesmik.

Ruzy története miatt adok néha kúpot (kb. 3x kapott eddig életében), nem hagyom, hogy emiatt kórházba kerüljön és beöntéseket kapjon, már csak az hiányozna. a laptopot meg ő kéri, hogy elterelje a figyelmét a kakálásról, nyomogatja és egyszer csak kicsusszan a kaki; szóval ezt biztos el nem vonnám tőle.
remélem megoldódik magától az ügy, mert nem akarom, hogy később ebből gondja legyen. most egyelőre ültessük a témát, mert a végén az derül ki az egészből, hogy egy tetves zsarnok vagyok, ami az én lelkemnek se tenne jót. 1-2 hétig figyelem, hogy mit csinál, nem igérek neki kúpot, s elmondom a fejleményeket.

ancsipancsi

Curse :) Éljen-éljen a fűűű! :D :D

Szrek :) Sztem ne aggódj, 1-1 nap kieséstől még nem lesznek feketék a fogai. Nálunk is vannak néha nehéz napok, amikor megmakacsolja magát Bálint, akkor jönnek a kül. trükkök, pl. ha apának nem enegedte, akkor én mosom vagy fordítva, vagy Bencusnak is "mosunk" fogat és közben neki is, stb. Meg kitaláltuk a cukormanókat, akik ott rohangásznak a fogain és ki kell őket kergetni :lol: Meg egy kicsit mossa ő is, közben mosom én is és utánozhat, aztán mossuk neki mi, szóval variációk 1 témára...

Ancsi :) Én egyszer adtam kúpot Bálintnak, hát azt úúúgy megjegyezte, hogy többet inkább nem, hanem akkor már Levolac szirup. Meg persze az kéne, hogy ne paráztasd magad, csak ugye ki nem, ha az anyja nem?... szóval nehéz... kitartás +++

Tinu :) Tündinek bulást ++++++++++ Te már jobban vagy?

Szellőke :) Engem érdekel, hogy miért nyírbáltál!? pro- és kontrában tökre egyetértek és -érzek, és áldom az eget, hogy a gyerkőim alig betegek és nem kell mindenféle cuccot beléjük nyomni, legyen az akármilyen szuper...

Barbi :) Anginak is mennek még a ++++++++++, legyen gyorsan 100-as a leányzó!!!

Ríd :) Mi jövő kedden sztem megyünk játszózni, ha jó az idő!Talizhatnánk, ha már a táncházban sosem sikerül :wink:

Akata :) Látom jó módszeretek van a fogmosásra! :D :lol:
Néha olyan érzésem van, hogy mindig minden "negatív" megnyilvánulásom a gyerek ilyen-olyan rovásásra megy... :roll: ez persze vhol igaz is és szeretnék tökéletes lenni, csak nem vagyok az... meg aztán miből élnének a pszichomókusok? :mrgreen: Anyám múltkor mondja nekem, hogy lelkiismeret furdalása van, hogy ő okozta az allergiámat... mert múltkor látta a tv-ben, hogy az allergiát is lelki dolgok okozzák, pl. visszavezethető(?) olyanra hogy nem vették fel a pici babát, amikor sírt, stb. És hogy volt, amikor ő nem tudott mindig felvenni, és biztos ezért vagyok allergiás... hááát... néha az az érzésem, hogy imádják az embereket ilyenekkel "riogatni" és nagyon kíváncsi lennék, hogy aki ilyeneket nyilatkozik, ő milyen otthon... :roll: (na mindegy, nagy falat ez, nem is Neked címeztem, csak úgy kijött..)

Zsanci merre van???

Kép
Kép
denizsa

Jaj, lemaradt:
Ruz :) Gratula Bendinek a beszédfejlődéshez!!! és köszi a gekkos beszámolót! Drukk a vizsgáidhoz!!!+++
denizsa

Ancsi: Jaj de nehéz lehet, átérzem, mert Fanni tuti nem hagynak egy percet sem babázni és tuti hisztikézne, hogy vele is foglalkozzak mán. Tényleg csak türelemmel tudod "átvészelni" ezt az időszakot. Nehéz, hogy pont Lencse szobatisztaságra átállása alatt született a kis szépséges Adri baba. Én adnék neki Bach esszenciában diót, ez a változás esszenciája és minden ilyen esetben nagyon jó. Magadnak egy kis elsősegélyt, amit szedhetsz mondjuk két három hétig, utána pedig kis szünet. Ezek nem ártanak egyik gyerkőcnek sem.

Ezüstkolloid: mi használjuk, nagyjából ez az antibiotikumunk és még nem szürkültünk el, mondjuk persze nem isszuk meg az egész üveggel, de nem is erről szól a történet. A szkeptikus blogban is vannak jó dumák, én jókat mosolygok némelyiken, de van bennük is igazság, lényeg mértékkel és jó időben használni és akkor tuti használ. Én mondjuk a grapefruitmag cseppet nagyobbra értékelem most már, de abból is csak a jó minőségűt.

Manóka Botondjának és Ruzinak nagyon boldog szülinapot kívánunk.

Barbi: nektek is gyors gyógyulást és köszi az itinert. :lol:

Abban tudtok segíteni, hogy alváshoz, mit tegyek a gyerkőc alá, hogy ha bepisil, akkor a martracod megvédje, van valami ilyen szerkezet? Már átállnák lassan az éjszakai pelusmentességre, de tuti lesz bepisilés és nem szeretném a matracot napokig szellőztetni, és nincs is másik helyette. Köszi a segítséget.

Votiv: Jobbulást nektek, most már gyógyuljatok, mert valamikor szívesen látnálak titeket.

Na zugírás befejez, L dódozni.

Szépséges napsütéses napot mindenkinek:

Kép
Kép
johanna1975

Johi, :)
A LIDL-ben épp most volt (van?) akcióban matracvédő, vízálló. A méretet nem néztem.

Deni, :) :)
Nagyon igaz ez a riogatás dolog, nem ez volt a célom, bocs Ancsi :oops: Ráadásul én sem igen hagyom magam riogatni mindenfélével, de valamiért ennek hitelt adtam/adok.

Kép
akata

Denizsa, Curse!
Köszi, hogy megosztottátok velem a tapasztalatitokat szülésznő ügyben. Úgy döntöttünk, most már nem táncolunk vissza, kicsit én is lenyugodtam. Az ügyeletes szülésző bizonytalan, így meg reméljük, tényleg fog segíteni, és azt kapjuk, amit várunk (ha meg nem ő sem kap annyit, amennyit vár...)

Zuzmo! Neked írok pü-t.

KépKép
KépKép
atizka

Fibi! Bocs, kifelejtettelek, neked is köszi a reagálást.
atizka

Sziasztok!
Most csak annyit, hogy:
délután megyünk játszózni Deniék játszójára, jönnek Johiék is! Aki él és mozog, na és persze van kedve ideje :wink: :lol: :lol: :lol: , jöjjön!!!!!!!!

Ancsi!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nálunk a tesó miatt van az, hogy B még nem szobatiszta. Ez teljesen pszichés dolog. Mert "az" az övé, és nem akarja adni. Szerintem ne csinálj ebből nagy gondot, minden klassz lesz, csak egy kis idő. Te mindent jól csinálsz, de kételkedj magadban, engem ez tett tönkre. A kúppal ne fenyegesd, ez oké, de azért szépen lehet neki, mondani, hogy "kicsim, ha nme jön ki a kaki, akkor sajnos anyéának kúpot kell adnia, nehogy beteg legyél". Lencse korú gyerek ezt megérti, és ez nem fenyegetés, másrészt meg tényleg kúpot kell neki, adni, ha nem kakil.
Szóval, tudnék még itten okoskodni, de nincs rá időm :lol: :roll:
Puszi Nektek, Lencse egy klassz csaj!

Kép
Kép
zuzmo1

délutáni játszózáshoz:
4 körül érünk oda:)
zuzmo1

Ancsikáma!
ÉS még az lemaradt:
nekem a doki néni mondta anno, amikor B-nél is ilyen gondok voltak, hogy nyugodtan adjak 2x-es adagot a laevolacból este is és reggel is. B is visszatartotta, de legalább nem keményedett be a kaki, és amikor végre rászánta magát, akkor nme fájt neki.) Ez azért is jó, mert (és ebben szeritnme igaza van a védő néninek, ) a fájdalmas kakilás tovább generálja a dolog, félni is fog a kakilástól és aztán már azért nem fog. És a bölcsiben is mesélte a gondolzó néni, hogy volt egy kisgyerek, akinél pont ez volt, mindig egy kicsit kakis volt a bugyija, mert ahog jött volna ki, visszatartotta, és mondta, hogy 1-2 hét alatt elmúlt, ahogy feloldódott. Szóval, ha el lennlé keseredve, akkor gondolj mindig arra, hogy ez ÁTMENETI ÉS TERMÉSZETES dolog, semmi kóros nincs benne, mindent naggggyon jól csinálsz! :D
És további naggggoyn sok ++++++++++++++++++ a fejésért, mossogatássért, csodállak érte, nekem nem tudom, hogy fért volna az időmbe, vagy hogy lett volna rá energiám!
JA, és innentől kezdve rendelési időt tartok, minden hétköznap délelőtt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szrek!
ne aggódj a fekete fogak miatt!!!! AZ olyan gyerekeknél szokott lennii, akiknek egész nap és/vagy éjszaka lóg a szájában a cukros teás/üdítős cumis üveg. fogorvos barátnőm minden este lefogja a kölkeit, hogy alaposan megmossa a fogukat, szeritnem hülye! Mert így naná, hogy megutálják! B pár hónapja hagyja, hogy megmossuk, mert ő már megérti, hogy ha nem moshatom meg neki, akkor nincs több finomság 8)
Régen meg azért nem izgattam magam, mert téynleg szinte semmi cukrosat nem evett, vagy legalábbis nem sokat.
Amennyiben válaszom nem nyugtatott volna meg, akkor zerintem még tök jó megoldás a gyerek elektromos fogkefe, mert amíg játszik vele, súrolja is a fogát magától!
És még mindig ott van a mentőöv: ezek még nem a maradandó fogai :mrgreen: :wink:
zuzmo1

Sziasztok!
Megint csak gyorsan:

Johi, szia :)!

Deni jövő 7en kedd nem jó, mert babanézőbe megyünk a barátainkhoz. Hétfő/szerda?

Zuzi, 4re jön hozzám egy volt évf.társam, akinek csináltam egy fordítást, hozza az árát :P Ha nem marad sokáig, akkor megyünk játszózni mi is! (Bakker, mindig akkor van vmi, amikor talizhatnánk veletek :( )
rídonli#

Zuzi,
kb. így mondtam neki a kúpot, nem volt benne az anyádúristenit, vagy ilyesmi fenyegetés :), csak magyaráztam, hogy kénytelen leszek adni, ha sokáig visszatartja, mert megfájdul a hasa. (különben hétvégén panaszkodott, hogy fáj a hasa és a dereka, majd kakkantott egy nagyot, s mondta, hogy a kakitól fájt! :/) visszagondolva már kissé korábban kezdődött a dolog, és valóban, azért tartotta vissza, mert szorulása volt és fájt neki. tudod, akkor mondta, hogy ő többé nem kakkant már :)

akkor a Levolacot reggel este fogom adni, nem csak 1x.

nem is meséltem, hogy mikor férjem leszidja valamiért, hogy mondjuk, ne nyúljon a konnektorba /forró tűzhelyhez, mert dádá lesz, akkor Lencse oda jön hozzám és kegyetlenül megfenyeget, hogyha még egyszer a tűzhelyhez nyúlok elver :D. (szó szerint így mondja) annyira szoktam röhögni rajta.

ancsipancsi

Johi,
hol lehet szerezni Bach esszenciában diót? (és az milyen, az is csepp????)
sztem B-nak is az kellene akkor, mert ö a változások elött borul meg rendesen. (tegnap ota megint késleltetve kakil :( :( jo hogy feljött a téma :roll: )
fibi

Deni,
egyetértek, mi sem vagyunk tökéletesek, és nekünk is megvannak a magunk határai... másrészt nem tudjuk mindentöl megóvni a gyerekeinket, amit át kell élniük, azt valami miatt át kell élniük... Az allergia meg sokféle lelki (és egyéb) dolog miatt lehet, az csak az EGYIK LEHETSÉGES oka, amit anyukád hallott. szerintem.

én sem riogatni akartam Ancsit, csak azért mertem leirni a véleményem, mert mi megtapasztaltuk pontosan ugyanezt. sajnos még durvább változatban, és még nincs is teljesen vége asszem :( neki ez az egyik "fegyvere"...
fibi

Akata: köszi a tippet, Lidliben még sose voltam, de akkor itt a remek alkalom. :-)

Fibi: hát gazdagréti patikában van Ulmusos Bach. Én csak a drágább angolt tartom, de ha érdekel, beszélhetünk róla. Nézz be hozzánk, mármint virtualice. :-) Ez vót a reklám helye. Ja és igen ez csepp formájú.

Dr.Zuzi: rendben bizalommal fogok hozzád fordulni ügyes-bajos dolgaimmal. :lol: :lol:

Ancsi: sajnos tényleg ez a kaki nehéz ügy. Nálunk tegnap éppen kicsit folyósabb volt (már elnézést), de ettől is úgy megijdet, hogy bekérte a pelust. Szóval szerintem még annyira érzékenyek erre a dologra, hogy tényleg csak a türelem segít.

Talizni gyertek én már indulok is a Miniterroristahisztipisztitünérmanómért... aztán irány a csácsó.

Kép
Kép
johanna1975

Bakker: esik az eső, orkán erejű szél, lehet, hogy nem lesz csácsó.

Ancsi: hihi, Fanni nekem is hasonlókat szokott mondani. Meg ha dumcsizik valamit és nem figyelek, akkor közli: figyeljél már nem hallottad, hogy hozzád szólok?

Kép
Kép
johanna1975

Most ment el az évf.társnőm, úh mi megint nem játszózunk :(
(Viszont megállapodtunk, h küld nekem még melót :) )
rídonli#

Talit részünkről elmosta az eső, és gyermekeim extra hisztije. nem is mentünk sehova, itthon legalább ordibálhatok velük :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
zuzmo1

Pannus fekszik a konyhában, ordít, és veri a fejét a kőbe. NA, ilyenkor mit csináljak? :twisted:
zuzmo1

Jé, itt nem esik, hanem süt a nap. B apjával festeget a teraszon, végre kidzsuváztam mind2 fürdöszobát.......

Zuzi,
Ábel is szokta direkt verni a fejét a falba, kissé ijesztö :?
fibi

Ancsi,
P. direkt nem szokott tudomást venni rólam sokszor (ha úgy érzi igazságtalanul :lol: van mellőzve). Aztán, ha megpróbálok bevágódni kiderül, hogy mennyire oda akart bújni. De ezt nem úgy értettem, hogy L. is így érez, mert ugye ő lány és ott van az apja állandóan (meg egy másik gyerek). Csak azért írtam, mert P. is totál jól előadja a nagykamaszos leszakadást és kiafrancvagyte anyukám érzést...

Zuzi,
És mit csináltál? Fibi te mit szoktál csinálni kobak-ütéskor?

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni!
Rezzenéstelen arcal kivártam, hogy megunja, és odajöjjön hozzám. Persze még akkor is ordított. MIért, szeritned mit kellett volna csinálnom???? Szeritnem B-nél már itt elrontottuk, mert hasonló helyzetben odarongyoltunk hozzá, hogy jaj, szegénykém, vigyázz a fejecskédre, stb.
Remélme, ezt nem a szeretetlenség jelének veszitek................

Amúgy valami k..va nagy front jön, vagy űrtámadás, vagy telihold, vagy mittudom én mi, mert már Tomival sem szólunk egymáshoz. CSaládunkban mindenki frontérzékeny, és ez kumulálódott a gyermekeinkben :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

egyebekben :D :D :D :D :D :D :D
zuzmo1

Johi,
igen-igen, grapefruitmagra esküdök én is, de terhesen nem lehetett, s nemtudom kisgyerkőknek szabad-e???Mert akkor holnap rohanok venni,h itthon figyeljen :-)
És van direkte műanyag lepedő az Elefániban is(vagy minek hívják..., valami vízhatlan)...

Zuzi,
én kegyetlen hisztis gyerek voltam és átléptek fölöttem, meg megmosták az arcom hideg vízzel és ÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLTAM. Én személy szerint örültem volna egy ölelésnek és megértelek szívem,h bajod van, de nézd anya máshogy gondolja szövegnek. És nálunk E-nél egyelőre ez teljesen bejön. Odamegyek, megölelem és mondom,h ne sírjon, inkább beszéljük meg (ennek a fellengzős dumának örül, s kb azt mondja szepegve: balablamneadaba és innentől már nyugodtabb is :-D :-D) De én megfogadtam,h nem leszek az átlépős anyuka, mert nekem szar volt,s megpróbálom máshogy.Persze ha nem működne lehet,h én is felhagynék a mostani gyakorlattal...:-S :wink:

Ancsi,
attól még,h nem mutataja ki, tutti Te kellesz neki :lol: :lol: Én sokáig úgy szoptattam,h Eszter mindent eldobott, mikor meglátta,h szopitájm van és odaült a tövembe, aztán ezt megspékelte néha azzal,h rá is ült a térdemre közben, de Atit nem zavarta,s így engem sem. Aztán erről leszokott szép lassan :-D
Privit írok hamarosan...
S Deni Neked is elküldöm majd :-D

Kép
Kép
szelloke

Moni,
mivel Ábelnek még lágy a kutacsa, nem hagytam hogy verje a fejét a falba, hanem elvettem onnan, és mondtam neki h ezt nem kellene... B ilyet sosem csinált, pedig ö is keményfejü (lett) :lol:

amugy hiszti és sirás között van különbség. ha direkte veri a palávert, azt már én sem reagálom le kedvesen, hanem kivárom h befejezze (ahogy Zuzi irta), vagy elterelem a figyelmét. a sirásra meg ugy reagálok, ahogy Szelloke irta. csak egy baj van: nekem beletelt 2 és fél évbe, mire meg tudtam ezt különböztetni B-nél. Remélem, Ábelnál(nél) hamarabb rájövök a különbségre :)
fibi

ja, és Ábel nem üvöltve csinálta ezt, hanem játékbol: közben röhögött h milyen nagyot koppan a feje...
fibi

Atzika,
Neked még akartam írni,h jelenlegi meglátásom az, hogy a a Szent Imrés szülésznők a legfontosabban, nevezetesen a gátvédelemben mind nagyon jók. S mindenki igyekszik is magának szülésznőt fogadni,h az majd tt üljön az égya szélén és fogja a mási kezét is ...Ennek eredménye,h pl. Én a fogadott szülésznőmnél egyszerre másik 3nővel szültem... :roll: És a többi nőnek is bejött a választott szülésznő, így az ügyeletés épp simán ráért!!! :roll:
Lehet,h az a jó megoldás mostanában,ha az ügyeletesre bízod magd. Nem hiszem,h sokkal jobban ismer bennünket az akinél már jártunk 2-3* Nst-n... :roll: :? :cry:
No, ennyi mostanság a véleményem 8)
Kit választottál egyébként?????

És Lindi hol van?

Kép
Kép
szelloke

az ágya szélén...
szelloke

Szellőke: veled rezeg együtt az agyam hiszti-ügyben. :) Az fix, hogy ha TÜnci verné a fejét a padlóba, akkor először is azon agyalnék, hogy mi váltotta ki. Ezen megpróbálnék segíteni. Ha valamit nem lehet, azt nem lehet, de akkor meg megpróbálnám elterelni a figyelmét. Én képtelen lennék hagyni, hogy így kiboruljon. Olyan rossz lehet az átélni, amit írtál, hogy nem törődnek velem. Persze TÜnci még nincs a dackorszakban. Asszem a dacolós hiszti egy kicsit más, akkorra majd kitalálok valamit. :) De azt tényleg fontosnak érzem én is, hogy érezze, mellette állok akkor is, ha épp hülyegyerek.

Kép
Kép
tinu

[quote="johanna1975"]
írta:
johanna1975Ancsi: hihi, Fanni nekem is hasonlókat szokott mondani. Meg ha dumcsizik valamit és nem figyelek, akkor közli: figyeljél már nem hallottad, hogy hozzád szólok?

igeeen! nekem meg aszondja (mindegy, hogy kivel beszélek éppen), hogy "figyelj ide rám, figyeljél csak!" :D.

Móni,
tegnap Lencse éredekeset játszott egy golyó labirintussal (nem tudom a nevét). minden golyó egy ember volt, és húzgálta, hogy "jaj, ez itt Henike és ki védi meg a kutyától? senki nem védi meg! de! itt jön apa..." és így tovább. úgyhogy elég jól kijátszotta magából a feszkót az apjával este.

Szellőke!
ha apja eteti Adrit, akkor ő is felmászik rá, s ketten csüngenek apán. :D

Tinu,
azért írod ezt, mert még úgy látszik nem volt hiszti nálatok! :) nem lehet mit kezdeni vele, nem segít ilyenkor semmiféle babusgatás, sőt, rúgni vágni kezd tőle a gyerek.

Zuzi,
először én is kiakadtam az ilyen hisztiken (örjöngés, dínóskodás), de aztán mondtam, hogy húzás a szobádba örjöngeni, s majd gyere ki, ha vége. rá is csuktam az ajtót. szóval úgy kezelem (általában), ahogy te. ha meg nem úgy kezelem, akkor durvábban, mert üvőtök. de az semmit nem old meg. meg a fejtegetés se, hogy mi lehet a gond. (csak utána, mikor lecsihadt)

WC:
tegnap 2x elment úgy a wc-re egyedül, hogy nem én szóltam neki, hanem hallottam, hogy buherálja az ülőkéjét. de nem kiabálom el.

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?