Új privát üzeneted érkezett!

Fibi :) Bach elsős.cseppje főleg az ijedtségre, sokkra jó baleseteknél. Gyogyótárban is láttam már (pl. gazdagréti), de Johinak is van :wink: Arnica és Traumeel meg az örök befutók!! :wink:
denizsa

Fibi :) Bocsi lemaradt, hogy gyerkőknek sok +++

Barbi :) Anginak bulást+++++!!! negatív bók :lol:
denizsa

Rylie: ja, Csernusra nem lehet nem figyelni, csak kérdés, hogy érdemes-e. :mrgreen: Jó, csak vicc volt, mindenkitől lehet tanulni, csak nem vagyok biztos benne, hogy ez a pacák annyira nagyon jó terapeuta lenne. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán az-e.
A szomorú anyukához esetleg szólhatnál általánosságot, mondjuk a gyerekéről, vagy hogy jártak-e már Ringatóra vagy akármi csevejt. Ez is sokat jelenthet valakinek, aki épp szomorú, legalább valaki szól hozzá. :roll:

Deni: láz, köhögés és nátha. El kéne mennem dokihoz, csak nem akarom vinni Tüncit. Szóval max. pénteken, mikor későig rendel és akkor az uram hazaér.

Holnap köttetem a szakdogám és postázom is. :)

Kép
Kép
tinu

Tinu,
részemről nem szimpi a Csernus, szeretetlen stb
viszont ettől még lehet ő jó szakember, egy drogossal pl nem tudom, hogyan kell beszélni, lehet, ő tud hatni rájuk ezzel a stílussal
személy szerint nem jön be, de a sikerességéről, egyáltalán h mi alapján sikeres egy terap nem tudnék nyilatkozni - valszeg én nem mennék hozzá
amolyan előkészítő embernek is el tudom képzelni, hogy alapként leüvölti a drogos fejét, az leáll a cuccról, de a további munkákat már más szakember végzi

irigy vagyok a szakdogára valaki írja meg helyettem plííííííííííííííííííííz :D :lol:

Fíbsz,
elsősegély csepp szerintem ilyen eséseknél tök jó, csökkenteni a traumát, nekünk most épp nincs itthon, de Ábelnek szoktam, ha van (igazából azért nincs mert én magam nem szeretem vagy nem szoktam, hónapokig meg nem áll el egy adag)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek: olyan hülyén érzem magam, mintha hadjáratot folytatnék CsI ellen. :roll: SZóval épp a drogosokkal éppenséggel nekem is van tapasztalatom, évekig jártam interjúzni heroinistákat, meg láttam nem egy ellátó helyet, voltam drogrehabban is többször, szóval látom, milyenféle módokon lehet a drogosokkal dolgozni. Tudom, hogy speckó dolgokra oda kell figyelni náluk (pl. a határok tartása). Igaz, sose kezeltem drogost, mert gyerekek felé specializálódtam. De az, hogy egy drogoshoz másképp kell sok szempontból közelíteni, az nem azt jelenti, hogy keménykedni kell vele, le kell üvölteni a haját stb. Persze, kell egy szigorúság, de ez inkább a biztonságot adás miatt és nem azt jelenti, hogy meg kell alázni, vagy beledörgölni az orrába, hogy ő milyen egy szar ember (tudja azt ő magától is, épp azért nyúlt szerhez, mert nincs rendben magával stb.). Az nem gondolhatod komolyan, hogy ha leüvöltöd a fejét egy drogosnak, akkor a fejéhez kap és leáll a szerről. :wink: Na de tényleg abbahagytam, majd elfüstölgök magamban. :) És megyek, megint megmérem a lázam.
A szakdoga meg menni fog, csak neki kell durálni magad. :P

Kép
Kép
tinu

Amúgy pl. a A Hely az tök jó, és asszem pont a Csernus csinálta. Csak hogy mondjak valami pozitívat is végszóként. :P

Kép
Kép
tinu

Votiv,
:( ++++++++++++++++++++++++++!!! Én meg már azt hittem, h jobban vagytok, amikor írtad, h nincs láza Istinek és hogy egy picit felkelt. Nagyon fránya dög lehet, akármi is okozza :(

Szrek,
De jó, h jobban van már egy picit a lábad :D Mindesetere még egy kis plusz, h most már teljesen rendbe jöjjön :wink: +++++++++++++!!!
Szakdolihoz kitartást!!! Azért az legalább jó, h tudtál halasztani.

Barbi,
Szerintem is lehet simán ezektől a jövő-menő frontoktól. Adél tegnap előtt volt tiszta zizzent, egész nap csak nyöszörgött :roll:

Ríd,
Lazy nap rulez :D

Ancsi,
Köszi :) Tegnap már rákerestem, h magánba mennyi lenne az MR és hát eléggé elborzadtam, olyan 40-60e ft között van :shock: :shock: Az a bajom, h pont most fosztottam le az egészségpénztári számlámat a koronám miatt, az anyagi erőforrásaink meg már igencsak korlátozottak a pechszériánk miatt :( :roll: Nagyon remélem, h azért meg tudjuk majd vhogy oldani magánba.
Az egészben az a bosszantó, h az ember egy csomó pénzt fizet a tb felé is és amikor tényleg szükség lenne egy fontos és drága vizsgálatra, akkor ennyit kell várni :evil: :roll: :x
És hogy telnek napjaitok párod nélkül?

Móni,
Igen, jól tudod a fokhagyma a nyerő :) A macskámnak kiskoromban szívbaj nélkül lenyomtam a gerezd fokhagymát a torkán 8) de hát azért Adélnál :lol: Gondolom elég nagy mennyiségben kéne. Lehet, h nézek vmi kapszulát vagy nem tudom. :?

Fibi,
Bulást Ábel pofikájának!

Rylie,
Én meg annyira bunkó vagyok :oops: h nem is kérdezem a tejdiétás dolgot. Annyira elterelte a figyelmemet a gyulai kiruccanásotok. Szóval tényleg mit jelent az, h nem tiszta? :?
Úgy látszik Gyulán minden szállás ilyen gáz :roll: Mi a második nap után eljöttünk a négy napból. Egyszerűen nem bírtuk tovább azt a primitív szolgáltatást :evil:

Deni,
Oké, akkor mi is csatlakozunk jó idő esetén, csak annyit írjál még, h mikor indultok? Vagy csinálhatnánk azt is, h odamennék elétek és onnan együtt elsétálnánk tovább, hm? És egyébként hozzátok is szívesen megyünk bármikor :wink:
Lazázó Bálintodon olyan jót nevettem, h már enni is akart hintázás közben :lol: :lol:

Köszi a +++-kat, igyekszem most már jobban látni a világot. És hogy mi a probléma, nem is tudom, h leírjam, mert senkire sem szeretném a frászt hozni, főleg, h Barbi most írta a kullancsos dolgot.....Inkább kisbetűkkel írom, aki nem szereti az ilyen dolgokat, ugorja át!! Szóval a doki nemcsak alapvérvételt kért, hanem különböző fertőzésekre is és sajnos kimutatták a lyme-ot. Ebben az a baj, nem tudni mióta van a szervezetemben, nem lett időben elcsípve és emiatt autoimmum betegség alakult ki nálam (aki nézni a Dr. H-t azt tudja miről beszélek). Ezt az jelenti, h az antitestjeim a saját szerveimet támadják, mint pl. szívizom, idegrendszer, agyhártya. A lyme-nak ezek a kedvenc helyei. A következő vérleletemmel fog eldőlni, h mekkora kakiban vagyok ez még két hét. Viszont nem tudja a dokim, h a látászavarok ezzel vajon összefüggenek-e, mivel ez utóbbi elég régóta megvan és az aggasztja, h egyre sűrűbben jelentkeznek. Ha nem, akkor látóideggyulladásra gondol és még vmire, amit az előző sokkoló hír után nem akart elárulni. Az MR pont emiatt lenne fontos. Mindenesetre tegnap elkövettem azt a hibát, h rákerestem a látóideggyulladásra is, a szklerozisnál és vakságnál már feladtam a keresést. Röviden ennyi.

Kép Kép
curse

Mesterkurzus az a Mesterkurzus, ahol Popper P, Müller P stb....tart előadást? Az a Vital tv-n is van, barinőm mindig felveszi nekem, nekünk nincs ilyen tvnk.

Barbi,
ezüstkolloidot mi is használunk, fülre, fogra, pocira stb....de a legjobb eredményeket az akváriumban produkálja. Ha úgy látom hergyulnak a halak, akkor beleloccsintok és másnapra mindegyik visszanyeri az életkedvét :lol:

Curse :( +++ alternatív gyógytechnikák?

Kép
akata

Móni, Deni: jaj hát tudtam én, hogy elfeljtettem vmit! Dicsekedni! :lol: Kamilla is megül már a nagy hintán a játszón, sőőőt ha foglalt a kicsi simán le tudom szerelni azzal, hogy ő már nagy és üljön a nagyra ;) Persze az "előre-hátra" mozgást még koordinálnia kell, de ügyesen gyakorol :)

Deni: ha nálunk van valaki pl Anyu vagy Öcsém, akkor én magas ívből le vagyok ejtve :? :P
Vagy ez addig lesz csak igy amig egyke??? :roll:
Gyulán is már reggel 7-kor ütöte a fejünket, hogy engedjükk át a nagyihoz 8)
"tisztaság":hát, hogy még nem ürült ki teljesen a tehéntejcucc a szervezetéből. Ha lemegy 0-ra, akkor lehet nagyon lassan visszavezetni először majd pl már nem kell figyelnem a tejszármazékokra! Ehet bóti kenyeret meg felvágottat és ez is már akkora segítség lesz, hogy már nagyon várom!! És sajna nem pár hét hanem 2-3 hónap, bár az is hetekből áll :roll: :P

Tinu: no persze kezelésre vagy egy sima beszélgetésre se mennék én se a Csernushoz :mrgreen: valahogy az lenne az érzésem, hogy rögtön látja minden titkom/nyavajám és egy idegen ne lásson má belém! 8)
Szakdolihoz: GRATULA!!

Barbi a nagyorrú :lol:

Ezt a cseppet hogy kell elképzelni??? rácseppentek a gyerek fejére és elmormolok egy varázsigét és kutya baja? :roll: Sorry, de nekem ez olyan fura...hogyan mükszik???

Holnap én el Pécsre...most valahogy nagyon nincs kedvem hozzá :?

R
rylie

Curse,
most olvastam a részleteket.
ALTERNATÍV GYÓGYTECHIKÁK!!!! MINDENKÉPP próbáld meg!!!!!! Ne várj 2 hetet meg napot meg percet sem.

Kép
akata

Annyi még lemaradt, a másik kérdésre is válaszolva.
Szóval a dokim azt mondta, h nyugodtan vágjak bele a tesóprojektbe, mert a babára nincs veszéllyel, csak magamra nézve veszélyes. Gyakorlatilag kinyírhatom saját magamat.
De én meg nem szeretném azt, h már pocakban van a tesó és akkor kiderül, h ilyen meg olyan kezelés kéne, ami a babára veszélyes lehet és emiatt el kellene vettetni.
Ez utóbbit nagyon nem szeretném, már voltam vetélés után tisztitáson és az már önmagában is borzasztó volt, nem hogy azzal a tudattal menni, h most ölöm meg :cry: Na de most már szót se többet a nyavalyámról :oops:

Kép Kép
curse

Curse:írok püt!

R
rylie

Kata,
Igen, gondoltam már! Mindenféleképpen belevágok, utánajárok, h ilyekor még mit lehet tenni. Most kb. máshoz nincs is kedvem, szegény Adéllal is türelmetlen vagyok :oops: :(

Kép Kép
curse

Curse, ez nagyon komolyan hangzik, de a lyme-nak pl. van homeopátiás nozódája is (borrelia), nem feltétlen csakis antibiotikummal gyógyítható. Egy jó alkati szerrel, alapos lelki feltárással nagyon hamar ki lehetne kezelni az egészet, és nyugodt lélekkel vághatnál a tesóprojektbe.

köszi mindenkinek a pluszokat, Isti most jobban, Liliróza egyre kakábbul. Olyan ez, mint a mérleghinta, ha az egyik jobban, a másik mindjárt lent... :twisted:

votiv 8)
votiv

Curse,
nagyon sok ++++++++++++++++++++++++++++++ alternatívban itt fogsz kapni rengeteg tanácsot :D sok puszi :D

Rylie,
a bach cseppet megeszi az ember, általában napi 4x4 cseppet cseppent, utána szintén kicsit nem kajál nem iszik, hogy ne zavarjuk meg a rezgéseket ;) viccet félretéve tényleg szájon át cseppentős, szerintem egy nagyon jó és szelíd dolog ez, persze egy idő után el lehet fáradni, én legalábbis elfáradtam bele, hogy hónapokig a nyavalyáimra új és új szer, mert vmi mindig volt, de pl az elsősegély jó és Ábel is szerette ezeket a cseppentős izéket :D

Kép

Kép

szrekuc

[quote="akata"]B írta:akataarbi,
ezüstkolloidot mi is használunk, fülre, fogra, pocira stb....de a legjobb eredményeket az akváriumban produkálja. Ha úgy látom hergyulnak a halak, akkor beleloccsintok és másnapra mindegyik visszanyeri az életkedvét :lol:

Kata,
nálam ez a nap vicce :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Kedves Sz. Imrés Anyukák!

Bocs a zavarásért, de szeretném megkérdezni, hogy kinek milyen a tapasztalata a szülésről, ha nem volt fogadott szülésznője.
Az Imrében fogok szülni, és ugyan van felkért szülésznőm, de "kissé" többet mondott az anyagiakra, mint amire számítottam (és előzetesen hallottam). Így aztán most nagyon elbizonytalanodtam, lehet, hogy nem is fogom felhívni, amikor bemegyünk. Nem arról van szó, hogy nem akarok fizetni, de behatároltak a lehetőségeink, viszont bizonytalan vagyok, hogy az ügyeletes szülésznő mennyire lelkiismeretes. Ha van valakinek tapasztalata, kérem segítsen (akár magánban is). Nagyon köszi! Minden jót nektek!

KépKép
KépKép
atizka

[quote="atizka"]A írta:atizkaz Imrében fogok szülni, és ugyan van felkért szülésznőm, de "kissé" többet mondott az anyagiakra,

Szia!
mint frissen szült, beszámolhatok róla, hogy 2x voltam benn a szülészeten 1 hét különbséggel. először az ügyeletes szülésznő egyáltalán nem volt szimpatikus, megjegyzéseket tett, stb., de lehet, hogy csak azért, mert a fogadott szülésznőm ott hagyott 40 percre az NST-n, s végül ő kapcsolta le, mert megunta, hogy fölöslegesen megy a gép.
mikor 1 héttel később mentem, egy Orsi nevű szülésznő volt ügyeletben, nagyon aranyos volt, s tkp. az előzőn kívül én csak aranyos szülésznővel találkoztam.
ha nem titok, esetleg priviben megírod, hogy mennyit kért a szülésznő? mert egyébként én is eléggé túlzónak tartom már a szülésznők tarifáját, mi végül azért kellett, hogy megemeljük a doki tarifáját, mert aránytalannak tartottuk a szülésznői tarifával szemben. (de én császárral szültem)
ha még egyszer szülök, nem hinném, hogy lesz választott szülésznőm, tekintve, hogy császárnál szinte sík mindegy.

Curse,
ennyit akkor se adnék maszek MR-ért, ha lenne ennyim.
a Lyme kórral kapcs. meg vígasztaljon, hogy topictársunk , Bogárka kislányának is volt, és teljesen sikeresen kezelték. (egyéb ismerősömnek is volt, és ez tudtommal 100%-ban gyógyítható, csak az az idő hosszú, míg egyáltalán rájönnek, hogy lyme-os az ember. mondjuk én biztos nem kockáztatnék és próbálgatnék ki ezer gyógymódot, csakis az orvos által javasolt durva gyógyszereket :), hogy kinyírjam a tetű lyme-ot.) tudom, hogy nehéz, de lásd valahogy derűsebben az egészet! most olvasom, hogy babára nincs veszéllyel. lehet, hogy Adél várásakor nem is voltál még lyme-os. akkor meg ez nem olyan régi dolog. valaki évekig hordozza ám ezt!
ha van idegrendszered és nincs feles 40ezred, akkor inkább ne menj maszek MR-re, 2 hét gyorsan eltelik. az Istvánban kb. 1 nappal utána már meg is van az eredmény.

ancsipancsi

Curse,
még valami eszembe jutott. lehet, hogy nem 2 hét múlva van ip-od MR-re, hanem 2 hónap múlvára? mert nekem eddig mindig 2 hónap múlvára adtak ilyesmire ip-t. az tényleg hosszú idő.
ancsipancsi

Curse,
azta q..va, soksok++++++++++++++++++++++++++

Kata,
igen, az az! Vital tévéröl veszik fel nekem a Mesterkurzust :) PAX-on csak vmi MP elöadást láttam, de az is marha jo volt :D

Szrek, Deni,
köszi a Bach-os infot :)

és ha még nem mondtam volna, a Kosheen+borocska kombo segit a nehezebb esti percekben/orákban :lol:
fibi

Atizka,
nagyon sok mulik azon, mennyire jöttök ki a szülésznövel, teljesen szubjektiv a dolog, embere válogatja. nekem elsöre volt választott szülésznöm, és nem voltam tulságosan elégedett vele szakmailag, bár lelkileg sokat nyujtott, és megnyugtato volt, hogy bármikor fordulhatok hozzá. Másodszorra ügyeletesnél szültem mert vidéken volt a választott (másik) sz.nöm. 3 másik kismamához rohangált, igy leginkább a férjemre támaszkodtam, és ö szaladt orvost hivni is, stb...
fibi

Ancsipancsi! Küldtem pü-t.

Fibi! Köszi, hát most nagy dilemmában vagyok. Attól félek én is, hogy az ügyeletes el lesz havazva. Nekem meg ez az első szülésem, szerettem volna, ha valaki "csak" ránk figyel. Még agyalok egy kicsit.

KépKép
KépKép
atizka

Tinu :) Ez sz@rul hangzik :( bulást!!! +++ És még így is van erőd szakdolizni?? :o le a kalappal!! és gratula, hogy kész van!! :D

Curse :) Sok+++++++++++++, ez elég gáz tényleg :( Ancsinak abban igaza van, hogy orvossal konzultálj mindenképpen, de sztem érdemes nem csak "hagyományos" gyógymóddal foglalkozót felkeresni, hanem homeósat is (ahogy Votiv ajánlotta), talán nem árt, ha több felől közelítik meg a problémát :? Egyébként asszem Lakos doktor a téma Mo-i főtudora, itt a honlapja: http://www.kullancs.hu/
És tök jó ötlet, gyertek holnap hozzánk és ha jó az idő, megyünk játszózni, ha meg vacak, maradunk, jó? :wink:

Rylie :) Gratula ügyes Kamillának a hintázáshoz!! :D :D Tejmizéria akkor még eltart jódarabig... :roll: de már legalább kifelé haladtok belőle!
Nos nem tudom, meddig tart, amíg a nagyi az ász, de amíg tart, örülj neki és élvezd ki!! :wink: :lol: Félreértések elkerülése végett a srácok imádják a nagyikat, de sokszor csak annyi a segítség, hogy fogják pl. a kicsit, amíg a naggyal foglalkozom vagy fordítva... és persze sok esetben ez is nagy segítség, de nincs az, hogy szabad időm lenne és tudnék bmi mással foglalkozni :roll: szóval telhetetlen vagyok :mrgreen:

Atizka :) Én nem császárral, hanem természetes módon szültem, először ügyeletessel másodjára választottal, és nekem nagy különbség volt a 2 élmény között, konkrétan először volt gátvágás, a másodiknál viszont nem (persze tudom sokat számít hányadjára szül az ember és mekkora a gyerek, stb., de biztos hogy a sz.nőnek is nagy szerepe van ebben). Egyébként alapban mindegyik sz.nő jó, legalábbis szinte mindegyikről jókat tapasztalunk-hallunk, szóval rossz kezekben nem leszel akkor sem, ha nem fogadsz :wink:
denizsa

[quote="atizka"]N írta:atizkaekem meg ez az első szülésem, szerettem volna, ha valaki "csak" ránk figyel.

Hát sztem ha ilyen vágyaid vannak, akkor jobb ha fogadsz, mert egy ügyeletestől nem lehet ezt elvárni, ill. ha szerencséd van és egyedül vagy a szülészeten max. akkor, de ennek kicsi a valószínűsége. Szóval ha arra vágysz, hogy vki ismerős fogadjon amikor szülni mész, mindenhova elkísérjen, ápolja tested-lelked, végig melletted legyen, stb., akkor érdemes meggondolni... :roll: (Az ügyeletes felvesz a szülészetre, rákapcsol az nst-re és bekísér a szülőszobába, rád néz néhányszor és a kitolásnál bejön segíteni, legalábbis nekem ennyit csinált, de nem is vártam tőle többet, ott volt velem a párom végig és nekem az elég volt. De mindenki más típus, ha Neked kell egy plusz támasz is, akkor erre írtam, hogy mégis gondold meg.)
denizsa

Lyme és antibigyóhoz csak annyit, hogy az egyik jó barátunknál most derült ki illetve most jött elő az Ancsi által írt erős antibigyó hatása!!! Szóval a srác középsuliban volt lymeos, szedte az antibigyót is ami viszont olyan brutál állat antibigyó, hogy nullára tarolta a szervezete ÖSSZES baciját! Beleértve a hasznos és jó bacikat is! Erre most rá 10 évre mindenféle borzasztó nyavaja jött ki (egy példa csak: olyan szinten lett bőrproblémája, hogy teljesen levált a tenyeréről és a talpáról a bőr húsig!!) többször volt kórházban és nem tudtak vele mit kezdeni. Mignem rá nem jöttek, hogy teljesen elszaporodott benne a candida!! Merthogy anno az antibigyó kiirtott benne minden védekező bacit igy teret kaptak a candidák és most szépen lassan újra fel kell építeni a védekezőrendszerét és a candidát visszaszorítani az egészséges tartományba ami egy nagyon durva küzdelem (speckó diéta) és igen hosszú folyamat!
NA ennyit a lyme és a szuper antibigyós kezelésről!!! :twisted:

Qva kullancsok :twisted: :twisted:

Uff

megyek vasalni

R
rylie

Curse: ó, a francba! Sok-sok ++++++++++++++++++++++ neked és azért várd meg az eredményeket még, hátha csak rosszabbul hangzott, mint ami tényleg van. A dokik sem tévedhetetlenek...

Rylie: attól ne félj, hogy bármelyik pszi beléd látna. Még CSI sem lát beléd. :wink: NIncsen röntgen szemünk. :)

Votiv: Lilirózának is +++++++++++++++++++++++! Azért most már csak kifelé vezet az út!

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Bulást!!! És gratula az elkészült és postázott szakdolihoz :D Annyira jó érzés tud lenni :D

Atizka,
Én azon szerencsések közé tartozom, aki olyan ügyeletesnél szülhetett, aki végig ott volt velem :D Aznap nem voltak sokan és rajta kívül szép számmal voltak még más szülésznők is. Gondolom, ők a fogadottak voltak és amiatt voltak bent :?
De nem gondolom, h mindenkinek ilyen szerencséje lehet, ezért a következő bébinél én is szeretnék szülésznőt fogadni, már csak a gátvédelem végett is.

Votiv,
LiliRózádnak +++++++++++++++++++!!!!

Ancsi,
A vérvételem 2 két hét, az MR pedig sajnos két hónap. Mondjuk annyi „szerencsém” van, h közben EEG-re is kaptam két hét múlvára időpontot. Ez azért fontos, mert a dokim azt mondta, h ha nagy gáz van a fejembe, akkor azt EEG ki fogja mutatni, ugyanis ez az agyhullámokat méri. Ha ez a leletem negatív lesz, akkor már nyugodtan várhatóm az MR-t a szemem végett, de hát ugye akkor még mindig itt van ez fránya autoimmun dolog :roll: Bár szerencsére a konkrétumot evégett is meg fogom tudni a vérleletemből. Legalábbis remélem.

Deni,
Olyan drága vagy, de tényleg nem azért írtam az együttmenős dolgot, h meghívassam magam hozzátok :oops: :oops: Csak félő, h simán nem találok oda a játszóra, amilyen eltévedős fajta vagyok :mrgreen:
A többit levélben megírtam :wink:

Rylie,
Hát, ami a barátotokkal történt enyhén szólva nem semmi :shock: Szegény :( Ez borzalmas lehet :( Egyik barinőmnél is fennállt a veszélye annak, h candidás és hát tényleg nem egy egyszerű betegség, SŐT!!

Egyébként most annyira elbizonytalanodtam :? Párom is azt mondja, h várjam meg a két hét múlvai leltet és vizsgálatot és utána menjek tovább :? Ő ennyire pozitív és optimista tud lenni 8) Nem tudom, h mi a frászt csináljak. Mondjuk nem gondolom, h két hét sokat változtatna a dolgon, inkább a két hónap az, ami igazán sok. Ráadásul a jövő hét ugye csonka hét lesz :roll:
A nyavalyámról még annyit, h nem a lyme okoz nálam már problémát, ez csak az okozó volt. A szervezetem termelt antitesteket a lyme-mal szemben és meg is küzdött vele, csak túlságosan felpörögtek és most azt is támadják, ami egészséges (emiatt veszélyes) :roll: Nem ismerik fel, h az már én vagyok és nem a betegség :roll: Végülis ez röviden az autoimmun betegség.
És tényleg nagyon köszi a +-kat és az egyéb segítségeket, sokat számít!!! :D

Kép Kép
curse

Jóreg, most csak nagyon röviden!
Curse rengeteg +++++++++++++++++++!!
Nagyon durván hagzik, de nagyon drukkolok, hogy mihmamarabb kijöjj belőle!
Votivéknak is sok ++++++++++++! Rejmélem, már jobban vannak!
Tinu gratulla a szakdolihoz (én is picit irígy, de főleg a szorgalmadra, kitartásodra)! Neked is gyógyullást!
Én el oviba&ringatóra. Szép napot mindenkinek!!
rídonli#

Sziasztik!
Felszabadult a délelőttünk, így tudunk menni mi is játszózni. Deniék ott lesznek. Curse???? Többiek????

Kép
Kép
zuzmo1

[quote="denizsa"] írta:denizsa
[quote="atizka"]N írta:atizkaekem meg ez az első szülésem, szerettem volna, ha valaki "csak" ránk figyel.

Hát sztem ha ilyen vágyaid vannak, akkor jobb ha fogadsz, mert egy ügyeletestől nem lehet ezt elvárni,

mondjuk emiatt kicsit nehezteltem a szülésznőmre, hogy fogadott volt, a végén rendesen fizettem neki, s mind a kétszer, mikor bementem a fájásokkal, magamra hagyott. igaz, hogy ügyelt a másik oldalon, de ez engem baromira nem érdekel. rátett nst-re, aztán volt, hogy ott voltam 1 órát egyedül. (ha a császár alatt se maradt volna velünk, akkor fix, hogy megnyirbáltam volna a tarifáját)

Rylie,
igen sajnos az antibigyó mellékhatása a gombásodás. de nyilván nincs mérlegelési lehetőség nagyon sok esetben.

HELYZET:
Adrika, ha ébren van, csak kézben akar lenni, mert folyton a cumit kéri, meg unatkozik, úgyhogy nagyjából van mit a tejbe aprítanom. Lencse segít sokat, de továbbra is bekakkant, bepisil. nem tudom, hogy egy szagember erre mit mondana, hogyan kezeljem...

ancsipancsi

Ancsi, ugyan nem vagyok szakember és nincs szobatiszta gyerekem sem, de én csak azt mondanám, TÜRELEM :) és sok-sok szeretet, puszi, ölelés, dícséret, hogy Lencse hamar túltegye magát a traumán. Biztos ismered a hasonlatot, hogy a kistesó olyan, mintha a szerelmed hazahozna még egy csajt, és azt mondná, őt is ugyanúgy szereti, mint téged. És szeretné, ha te is épp ugyanúgy szeretnéd őt, ha mindannyian boldogan élnétek együtt, miközben köztetek minden olyan lenne, mint régen :P

A tesó nálunk is sokmindenben regressziót hozott, de néhány hét után, ahogy megszokták/tuk egymást, minden javulni kezdett. De akkor kezdett igazán jó lenni, mikor Isti végre megértette, hogy ő az első, mindig is ő marad a rangsor elején. Mikor Liliróza pár hetes volt, már el tudtunk ugrani kettesben egyet fagyizni vagy egy órás játszóházazásra, míg a csajszi itthon aludt a dédivel/nagyival. Aztán a a napirendet is úgy alakítottuk, hogy mialatt a hugi alszik, ha nem muszáj, nem háztartásozom meg nem dolgozom, hanem csak Istókkal foglalkozom 1-1 órát, nehogy az legyen, hogy eddig csak ővele foglalkoztunk, most meg senkinek sincs egy perce se rá. Az is sokat segített, hogy az ébrenléti időben mindent együtt csináltunk (ahogy Te is mondod, hogy Lencse segít neked, ez szuper), és elfoglalta magát, neki is volt sikerélménye. A tesóellenes megmozdulásokra pedig zéró tolerancia van/volt, kezdettől fogva, de szerencsére 1-2 alkalmat leszámítva nem is nagyon volt ilyen. persze nincsenek illúzióim, hogy azért leszenk még konfliktusaik :wink:

votiv 8)
votiv

Mindenkinek köszi a +-okat, a gyerkőcök jobban, bár még mindig tart a megszállás a neonzöld marslakók által, viszont tegnap nekem kezdett el atomira fájni a fülem/torkom :twisted: de hála az abchomeopathy.com szerkeresőjének és némi Sulphurnak, percek alatt elmúlt minden bajom.

votiv 8)
votiv

Ancsi,
bekakilást sztem nem kell kezelni, elmulik magátol. Ahogy Votiv is irta, türelem, szeretet, és az idö segit ebben :) B amikor visszatartotta a kakit (volt hogy 2 napig!), az ölünkben akart ülni, és egész nap olvasni kellett neki, extra figyelemre volt szüksége. Szeliden kértük h üljön a bilire, probáljon nyomni, megmassziroztam a hasát, az néha segitett. (anyos meg akarta fenyegetni, hogy ha nem kakil, nem olvas neki mesét, ekkora baromságot, elhajtottam a sunyiba......)

KépKép
fibi

CsaNában tényleg csak 7-8 gyerek lehet max. egyszerre????? :?: Ti mit hallottatok/tapasztaltatok?
fibi

Tök jót taliztunk, gyönyörű idő volt! :D

Ríd!
BAlatonlellei szállásról érdekelnének az infók! :D

Ancsi!
Akkor vegyetek mielőbb nyaralót :wink: :D

ezüstkolloidot hol lehet kapni? ÉS hogy kell adagolni? Hátha elmúlasztaná PAnnus orrfolyását, ami már nem is tudom, mióta tart.

Atizka!
Szerintem válassz szülésznőt! ÉS mennyit kért? ÉS ki? :P Persze tudom, hogy ezek húsba vágó kérdések, de szerintem ne csináljunk titkot az ilyenekből. HA nyiltan megmondta a tarifát, akkor tuti ő sem szívbajos. AMúgy itt az a tapasztalat, hogy a szülésznőnek kb. 20-30 ezret szoktak adni. Persze, van aki többet, van aki kevesebbet.

Barbi!
Mi ne menjünk??? Nme kaptam püt. :P

Rylie!
Johi nagy szagembere a candidának, esetleg adhatna tanácsot a barátodnak. Nekem egyszer egy doki azt mondta, hogy egy sima antibigyós kezelésnél is oda kellene figyelni pl a bélflóra és a hüvelyflóra védelmére, bár nem szoktak :?
zuzmo1

zuzmo1

"Egy családi napközi legfeljebb 5 fős létszámmal működhet, kivéve, ha a gondozónak van segítsége, ekkor még két gyermek ellátására van lehetőség."
zuzmo1

MAnóka Botondját Isten éltesse sokáig első szülinapja alkalmából!!!!
zuzmo1

Zuzi,
köszi! ez elég durva... akkor tényleg csak 7 gyereket láthat el 2 gondozónö. Mármint az a durva, hogy az ovikban meg HARMINCAT....!!!
fibi

Fibi!
Igen, ebben igazad van. Gondolom ez azért van, mert elvileg (persze csak elvileg) a csana lényege, hogy pl Te az otthonodban ellátsz még pár gyereket. Persze mindezt hivatalosan. Az óvikban meg elég sok a "kiszolgáló személyzet". Értem ez alatt pl a dadust, konyhás nénit, kertész bácsit, torna tanár bácsit (tétényiben van :P ), stb. Az Óvikban fél 11-től már mindkét óvónő ott van, a dadussal együtt így már 3-an vannak a 25 gyerekre. Plusz a technikai feltételek is szeritnem jobbak. Ez most így hülyén hangzik, de annyira gyerekléptékű minden egy óviban, hogy sokkal könnyebb minden. Pici wc, pici mosdókagyló, ezek mind-mind óriási könnyebbségek.
Ezt most azért írtam le, mert már annyit gondoltam arra, hogy milyen jó a böli és az óvi is, hogy készen hozzák a kaját-piát, dadus néni takarít. Ez kellene nekem is itthonra :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi!
Az még lemaradt: hogy ha azt nézem, hogy egy csanában 600 forint egy óra ( egy másiknál azt olvastam, hogy 65 ezer egy hónap), akkor én sem örülnék, ha több gyerek lenne ott, amennyiben odajáratom a gyerekemet.
VAgy miért kérdezted? Gondolkozol, hogy beindítassz egy csanát? :P
zuzmo1

Botondnak nagyon boldog első szülinapot!!!

Zuzi :) Johi is szuper ezüstkolloid-forrás! :wink: Játszózást köszi, mi is nagyon jól éreztük magunkat!! :D az alagút meg nagy siker, B. már ki is próbálta, addig ugyanis nem tudtam felimádkozni, amíg nem ment rajta pár kört :wink: :lol: köszi azt is nagyon!!

Ancsi :) Sztem a gyerkőid tök normálisan viselkednek, Lencse "visszaesése" is érthető és Adrika csak-kézben-akarok-lenni- igénye is, tényleg "csak" türelem és kitartás, ahogy a többiek is írták. Nálunk is mindig Bálint igényei-napirendje volt a döntő, Bencus meg alkalmazkodott, vittük mindenhova, amíg pici volt, most már neki is vannak igényei :lol: Ez az első pár hét persze elég húzós, mindenkinek szokni kell az új helyzetet... Nincs segítséged? (anyukád, anyós, vki?)

Votiv :) Akkor mennek még a +++++++++++ok!!
denizsa

ma B azt kérdezte:
"amikor te a mamád pocakjában voltál, én hol voltam akkor?"
erre vajon mit lehet felelni? :)
fibi

Zuzi,
azért kérdeztem, mert itt a lakoparkban lesz Csana (barátnöm anyukája inditja), és ö mondta h ennyi lesz a max. létszám :) én meg meglepödtem, mert naiv vagyok :lol: (Ha tudok ösztöl tanitani, akkor Bálintot oda fogom vinni heti 2-3x kb.)
fibi

Most olvasom Johi honlapjána az ezüst kolloidot. Ezek szeritn a candidára is tök jó!
Csak egy kérdés: azt írja Johi, hogy pár percig a szájban kell tartani lenyelés előtt. Ezt hogy oldjátok meg egy gyereknél?????????????

Fibi!
Szerintem örülj neki, hogy ilyen kis létszámú! Tök jó! :D
ÉS Bálint kezdi kapisgálni az élet nagy kérdéseit :)
BAzsi meg annyira viccesekte szokott mostanában mondani! Múltkor pl nem ment bölibe, de este mondja, hogy "nagyon jól éreztem magam a bölcsiben" . erre Tomi "nem is voltál ma bölcsiben". erre B: "de jól éreztem magam"

Deni!
Örülök, hogy B-nek örömet tudtam szerezni. :D
zuzmo1

Bálint és Bazsó szövegei :lol: :lol: :lol:

És hogy miért érdemes a srácaimnak a játszóterezni? Hát az ilyen csodás hölgykoszorú miatt :wink: :lol: : balra Adél, jobbra Pannus (és Bencus ül a kocsiban)
Kép

Na mék, ébrednek a kőcök... végülis majdnem 2 órát hunytak 8) hát hiába, jó hozzám az élet :lol: :lol:
denizsa

Fibi,
Mi bölcsinkbe is 15-nél van korlátozva a csoportlétszám (abból kb 11-12 van bent), viszont 2 óvónéni van velük egész nap meg a dadusok az etetésnél, pelusozásnál stb... A nagyobb gyerkőkkel már más a helyzet (nekem annó 24 volt :) ) ők már önállóak.
És a 12 gyerekre 3 wc, 3 mosdó, 2 pelusozó és nagy csoportszoba.

Votív :) +++ gyógyuljatok!!

babyk :) :) :) :) :)

Kép
akata

Curse,
Fokhagyma sok-sok mézzel!!! Hogy ne is érezze az ízét!!
És nagyon sok +++++

Fibi,
Onnan veszem észre, hogy bírom a kis zsarnokot. Olyan jókat tud mondani.
Meg hát az ovi sem az, aminek képzeltem. Abszolút bevált, de mire elindulunk/odaérünk, levakarom magamról, hazaérünk - Marci vérszagot érez és szétcincál (az én áldott jó Marcim, aki máskor olyan higgadt), majd indulás az óvodába, viharos öltözés (P. mikor örül kezelhetetlen - de teljesen!!!), hazajövetel. És ekkor még csak 13-15 óra van és az egész napos távollét miatt (ő így éli meg) teljesen rám van cuppanva. És ülök a földön és 2 gyerek mászik rajtam.
Ráadásul reggel vagyok a legfittebb és olyankor még szellemi partner tudnék lenni a Petinek. Ez délután már nem megy. Lehengerel, összezúz, néha már ordítani se tudok...
Hát így értettem.

Ancsi,
(Votiv)
Nálunk is majdnem zéro tolerancia van, de napi szinten vannak az összetűzések. És már Marci is kimutatta a 9 foga fehérjét!! És Petit nem én akarom etetni,mikor az óvodában és étteremben magától eszik kb. 1 éve. Itthon ő pici baba. Még jó, hogy M. már tud enni!!
Votiv, jobbulást még mindig!

Neet-tel mi van?

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi,

Füli is CsaNá-ba jár! 3 korcsoportban 5+2 gondozónő van, cca. 25 gyerekkel 1,5-6 éves korig. A hely nagyságának és a gondozónők számának függvénye, a lényege, hogy egy gondozónőnek nem kelljen egyszerre 5-7 gyereknél többre figyelnie. Mi nagyon szeretjük, szerencsére nagyon jó CsaNát sikerült találnuk. Ha van kérdésed, szívesen mélezem, vagy privizem, itt még rídonli is ritkán vagyok....

Neet dolgozik, utána családozik :)

csók

macsek
macskanyu

Zuzi,
a "mi" CsaNán-kban is minden, de minden gyerekcentrikus... pici mosdók, wc-k, bilik, rengetegféle játék. Pont olyan, mint egy szuperjó ovi. Valójában sokkal, de sokkal profibb, gyerekbarátabb és jobb technikai feltételei vannak, mint a leendő ovinknak.
És saját konyhája van. :)
Icipici asztalkák, székek... egyszóval minden :)
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?