2000.07.31 12:16
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Nem értem, Anikónak mi baja van Timivel. (Lassan én leszek a téma gyengeelméjűje, annyi mindent nem értek :-))) Timinek egyszerűen más a véleménye, mint neki. De ezt meg lehet hallgatni, és el lehet fogadni, vagy el lehet vetni, és akkor vitatkozhat vele (ez úgy tűnik, elmarad). Nekem is más a vélemnyem, mint Timinek, de ettől még megkísérelhetem megérteni, hogy ő hogyan is látja a világot, miként gondolkodik erről a kérdésről. Még akkor is, ha ezután sem fogok "egyetérteni" vele, vagy ugyanúgy gondolkodni.
Talán kicsit durva lesz amit mondok: aki nem tudja elviselni, az övétől eltérő véleményt, menjen politikusnak kis parlamenünkben hemzsegnek az ilyen alakok.
Finomabban: ez itt egy vita. (Nem annak indult, de az lett.) Egy vita pedig attól vita, hogy az emberek másképp gondolkodnak, más értékek szerint ítélik meg a dolgokat, és az ebből következő eltérő véleményüket ütköztetik. Egy "jó" vitában a partnerek nem elbeszélnek egymás mellett, nem csak kritizálják egymást, nem gondolják azt, hogy az övék az egyetlen lehetséges "igazság", hanem elgondolkodnak a másik véleményén és valami olyasmit mondanak: "Én ezzel és ezzel nem értek egyet, ezért meg azért." vagy: "Értem, amit mondasz, de nem értek vele egyet, mert ..." vagy: "Megértem, hogy Te így gondolod, de én ezért meg ezért nem tudok így gondolkodni." stb. Vagy ha a másiknak nem világos, hogy miről van szó, akkor kifejtik neki, hogy mit is értenek azalatt, amit mondtak. Meg hasonló okosságok.
Anikó idejött és nem hajlandó vitatkozi. Ezt sajnálom.
Az "AKKOR TI MIT CSINÁLNÁTOK????????" kérdés teljesen fölösleges (véleményem szerint). Ugyanis Timi és az abortuszt ellenzők már elmondták, hogy ők mit csinálnának ilyen helyzetben. Azt megkérdezni, hogy hogyan gondolják csökkenteni az abortuszok számát, már sokkal érdekesebb lett volna, mert erre én is kíváncsi vagyok. Eddig talán csak Judó és Garam fogalmazta meg az elképzeléseit (bocs, nem emlékszem pontosan).
Kedves Anikó!
Ha olvasod még ezt a témát, kérlek gyere vissza vitatkozni, mert lehet, hogy lenne értelme.
Sziasztok:
Ancsa