Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek.
Tehát voltam UH-n. A tüszőm megrepedt, holnap inszem - kicsit gyanakszom, hogy késő lesz, de lesz@rom. Tegnap úgyis volt eksön. De az is mindegy...
Tavaly a 3. inszem után vette észre a doki, hogy a jobb petefészkemben van egy elmeszesedett/bevérzett tüsző, kb 1x1 cm-es. Ez azóta sem tűnt el, ott virított most is a monitoron. Bejött egy másik doki is, ránéz, azt mondja: "Ez tipikus endometriózis"
Majdnem elájultam...Mivel a szeptemberi laparon nem talált a dokim semmit!!! Mondjuk ez a valami csak a 3. inszem után bukkant fel...Miközben én felöltöztem a másik doki azt ecsetelte az enyémnek, hogy ez akár daganat is lehet
nem kell mondanom, hogy majdnem bőgtem...Aztán a dokim uh után behívott magához, hogy elmondja mi van. Azt mondta, több, mint valószínű, hogy jóindulatú dologról van szó, de kell csinálni egy vérvételt (CA 125 tumormarkerre), és az majd megmondja. Ha emelkedett a szintje, akkor műtét. De ő nem tudja bevállalni, mert itt fél év míg rámkerül a sor, el kell mennem egy másik városba egy másik dokihoz...De próbált megnyugtatni, hogy nem lesz semmi baj.
El is mentem a vérvételre, 1 hét múlva lesz eredmény. Majd 3. napira is kell mennem megint emiatt a köv. ciklusban.
Nagyon ki vagyok akadva, már bőgtem egy kiadósat, de szerintem még fogok.
A baj az, hogy ha kiderül, hogy endometriózis és megműtenek, akkor sem vigasztalhatom magam, hogy majd azután sikerülni fog a baba, mert már azelőtt is volt 3 inszem meg 2 év próbálkozás mögöttem, hogy felbukkant volna ez a valami a jobb petefészekben. Meg ugye a szeptemberi laparnál sem találtak semmit.
Az élet sz@r.
Bocs, hogy kibuktam és köszi, hogy meghallgattatok...
Szezso